Zavřít
Sója

Sója

Nejnovější články na Seznamu na téma Sója
  • WeboZdraví

    Sója: zdroj kvalitních bílkovin

    Před 9 dny
    Sóju luštinatou (Glycine max) lze současně zařadit mezi luštěniny i olejniny. Vzhledem k vysoké nutriční hodnotě této potraviny (především vysokému obsahu bílkovin) je v současné době považována za potravinu budoucnosti. Z hlediska obsahu bílkovin odpovídá 1 kg sóji cca 2,5 kg masa.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Sója jako zdravá potravina? Názory odborníků stále nejsou jednotné

    Před 11 dny
    Sója je luštěnina, pocházející z Asie – to nejspíš nepřekvapí žádného milovníka této luštěniny. První zmínky o jejím pěstování jsou již několik tisíciletí před naším letopočtem, ovšem k nám do Evropy se dostala až kolem 18. století.
     Komentáře
  • České stavby

    Mungo fazole, luštěnina prastaré Asie, semena vigny zlaté

    Před 24 dny
    Mungo fazole jdou s lidstvem bok po boku již od dob zrození zemědělství. Vedle osmi základních levantských neolitických plodin zdomácněly v Číně hned po rýži přibližně 3000 let před naším letopočtem spolu se sójou a azuki. Pochází však zřejmě z Indie a je dost pravděpodoné, že jsou využívány mnohem déle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Sójové řezy stávaly 80 haléřů a ve škole se dělily pravítkem! Takhle snadno si je vyrobíte doma

    Před 1 měsícem
    Sladké válečky známé jako sójové řezy nebo sójový suk milovalo v dětství spousta lidí a mnohým tato láska vydržela až do dospělosti. Prodávají se dodnes, receptura na jejich výrobu se nezměnila, stále od nich můžete čekat stejnou sladkou chuť a jejich oranžový nebo červeno-žlutý obal vás v obchodě naláká z dálky.
     Komentáře
  • Ekolist

    Japonští zemědělci letos dali kvůli vysokým cenám přednost pšenici před rýží

    Před 2 měsíci
    Kvůli rostoucím cenám obilí, ke kterým přispěly dopady invaze ruských vojsk na Ukrajinu, sníží letos japonští zemědělci produkci rýže a přejdou na pěstování pšenice a sóji. Zhruba 80 procent pšenice a 90 procent sójových bobů používaných a spotřebovávaných v Japonsku se teď podle serveru Japan Today dováží. Jejich ceny ale prudce vzrostly, protože Rusko a Ukrajina jsou jejich hlavními producenty.
     Komentáře
  • Žena-in

    Potraviny, kterými můžeme nahradit maso. Řešením není jen sója

    Před 2 měsíci
    Jíst nebo nejíst maso? Někdo má již tuto otázku dávno zodpovězenou. Možná ale patříte mezi ty, kteří právě zvažují omezení nebo úplné vyloučení masa ze svého talíře. Kvůli zdraví, životnímu prostředí, z etických důvodů... Jaké potraviny byste měli zahrnout do svého jídelníčku, aby vám nic nechybělo?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Tempeh a jeho srovnání s dalšími náhražkami masa

    Před 2 měsíci
    Tempeh je velmi známý především vegetariánům a veganům, kteří jej používají jako zdroj bílkovin, na místo masa. I když mezi ně nepatříte, není to důvod, proč si čas od času dopřát něco trochu jiného. Tempeh vzniká z uvařených a mírně fermentovaných sójových bobů. Fermentace je důležitá pro snadnější trávení výrobku, zejména škrobů obsažených v něm. Po provedení procesu fermentace se z hmoty vytvoří větší blok, který se pak ukrajuje, nebo jen placka podobná té, kterou dáváme do hamburgerů.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Tempeh: „Javánské maso“ vzniklo náhodou a zachutná i opravdovým masožravcům

    Před 2 měsíci
    Vegetariáni a vegani na něj nedají dopustit, to ale neznamená, že by ho v jídelníčku nemohli mít masožravci. Naopak – i běžný jídelníček může nevídaně ozvláštnit, dodat do něj vitamíny, minerály, vlákninu a bílkoviny.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Lupina: Opomíjená bezlepková superpotravina, která svým složením strčí do kapsy i oblíbenou sóju

    Před 2 měsíci
    Lupina neboli vlčí bob se řadí mezi bobovité rostliny, které jsou díky svému tvaru i pestré paletě barev oblíbené jako okrasné květiny. Věděli jste ale, že se v nich ukrývají bezlepková a nutričně bohatá semena, která se dají zpracovávat a připravovat na mnoho způsobů? Navíc jsou skvělá při hubnutí či dodržování nejrůznějších alternativních jídelníčků. Seznamte se s lupinou a odhalte její zdraví prospěšné účinky i mnohé formy, v jakých se dá v obchodech koupit.
     Komentáře
  • Vlasta

    Chci zkusit život vegetariána. Musím jíst místo masa tempeh a tofu?

    Před 2 měsíci
    Nemusíte jíst nic, co vás netěší, protože k většině jídel existuje nějaká alternativa. Ale pokud jde o výrobky ze sóji, zkuste se na ně dívat i jinak než jako na módní výstřelek. Mohou vám totiž prospět.
     Komentáře
  • Ekonews

    Palmový olej, hovězí, káva, kakao, sója a dřevo. Pokud přispívají k odlesňování, do Evropy nebudou smět

    Před 2 měsíci
    Nové nařízení „EU deforestation regulation“ má zakázat dovoz šesti zemědělských komodit a výrobků z nich, pokud pocházejí z nelegálně odlesněné půdy.Dotkne se to i produktů z nich.
     Komentáře
  • Vitalia

    Sójový olej jako varianta. Vyrábí ho i sedlák na Hané

    Před 3 měsíci
    V nabídce rostlinných jedlých olejů může hrát větší roli dosud méně známý sójový olej. Má výhody jak pro zákazníky, tak pro zemědělce i krajinu. Navíc by mohl částečně nahradit slunečnicový olej standardně dovážený z Ukrajiny. Zatím poněkud stranou stojící sójový olej z tuzemské produkce má značný potenciál. Je jedním z produktů, který může přispět k rozšíření nabídky rostlinných jedlých olejů na našem trhu, a částečně tak vyrovnat deficit plynoucí z omezení dovozů slunečnicového oleje z Ukrajiny (odkud pochází 88 % dovozu slunečnicového oleje do EU) či i omezení nabídky dalších rostlinných olejů z jiných oblastí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravotní hledisko sójového mléka

    Před 4 měsíci
    Sójové „mléko“ je rostlinná alternativa mléčných výrobků, a vyrábí se namáčením a následným mletím sójových bobů. Kromě zakoupení komerčních produktů v obchodech v sekci se zdravou výživou si jej můžete zkusit vyrobit také doma vlastními silami.
     Komentáře
  • ELLE

    Chcete přejít na veganství a sója vám není po chuti? Obejdete se i bez ní

    Před 4 měsíci
    Lidé čím dál častěji přecházejí na veganskou stravu, která může na první pohled stát na základech ze substitucí masa. Rostlinný jídelníček ale zdaleka netvoří jen sója či seitan. Jaké alternativy najdete v zelenině či ovoci?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny nevhodné před nocí plnou vášně

    Před 4 měsíci
    Hodláte dnes popustit uzdu svým sexuálním fantaziím? Aby se to celé nezvrtlo, držte se dál od slaných bramborových lupínků, alkoholu i kávy. Kdovíjaké afrodiziakum není ani sója!
     Komentáře
  • Ekolist

    WWF: Evropa spotřebou sóji přispívá k odlesňování v Jižní Americe

    Před 5 měsíci
    Na každého obyvatele EU a Británie připadá ročně zhruba 61 kilogramů sóji, informoval ve zveřejněné zprávě Světový fond na ochranu přírody (WWF). Podle něj Evropané spotřebou této plodiny přispívají k odlesňování Amazonie, většina dovezené sóji totiž pochází z Jižní Ameriky, především z Brazílie a Argentiny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Potraviny, které škodí štítné žláze. Tyto věci bychom měli v jídelníčku omezit

    Před 5 měsíci
    Máte potíže s jednou největších žláz endokrinního systému? V první řadě je řešte vždy s odborníkem na endokrinologii. Částečně však můžete štítné žláze pomoci i vy sami. Vyřaďte ze svého jídelníčku potraviny, které jí nedělají dobře a spíše jí škodí.
     Komentáře
  • Lifee

    Maso z laboratoře: Australané vyvíjejí klokana, Francouzi zase foie gras, říká mladá vědkyně Kateřina Marešová

    Před 5 měsíci
    Kateřina Marešová je studentkou gymnázia v Hradci Králové. Pravidelně však dojíždí do Prahy, aby se v laboratoři zabývala vývojem kultivovaného masa. Nejde o žádnou rostlinnou náhražku masa, jako je sója nebo hrachový protein. Je to skutečná živočišná svalovina, která je svým složením stejná jako hovězí maso.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali

    Před 5 měsíci
    Sójové nudličky, kostky a plátky vždy nejprve povaříme a dobře ochutíme, tím je připravíme na použití v mnoha oblíbených pokrmech. Inspiraci a osvědčené recepty na jejich zpracování najdeme v našem receptáři.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny zhoršující partnerovu erekci

    Před 6 měsíci
    Měl váš milý k jídlu něco ze sóji? Pak je asi jasné, proč místo milování hrajete deskové hry! Vyčítat to ale můžete i slanině, párkům nebo dietní sodě.
     Komentáře
  • CzechSight

    Strava obohacená o sóju může astmatikům usnadnit dýchání

    Před 9 měsíci
    Japonští vědci zkoumají nové přístupy k léčbě astmatu. Nově objevili, že fermentované sójové produkty mohou pomoci mírnit zánět spojený s tímto stavem na zvířecích modelech. Zdá se, že doplněk stravy vyvolává protizánětlivé účinky a usnadňuje zvládání stavu bez steroidních inhalantů.
     Komentáře
  • A2larm

    Sebevraždy, pesticidy a superplevel. Brazilská sója zakletá v jedovatém kruhu

    Před 9 měsíci
    Představujeme první díl série článků Zničující import, v níž budeme mapovat českou stopu na destrukci ekosystémů a rurální společnosti v Latinské Americe. Tento článek se zaměří na produkci sóji.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vegan: Čím nahradit chybějící potraviny v jídelníčku?

    Před 9 měsíci
    Veganství je na vzestupu. Zajímá se o něj stále více lidí. Představuje životní styl, při kterém se dobrovolně rozhodnete vzdát se živočišných produktů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Tempeh pod drobnohledem

    Před 10 měsíci
    Ačkoli je sója díky stoupající popularitě veganského způsobu stravování velice známou potravinou (obzvláště jako tofu), v případě tempehu již znalosti v širším povědomí lidí trochu klesají, což je opravdu škoda, protože se jedná o vůbec nejlepší využití potenciálu sóji! Proč?
     Komentáře
  • iReceptář

    Co je to hrůbkování a proč se k němu uchyluje čím dál víc zahrádkářů?

    Před 10 měsíci
    Významné snížení vlhkosti půdy, zvýšení pórovitosti, dřívější setí nebo krásné, rovné a zdravé plody. To slibuje metoda, ke které se dnes vrací více a více pěstitelů. Co je to hrůbkování a jaké další benefity přináší?
     Komentáře
  • iReceptář

    Zastřihávání vlčího bobu: Jak to udělat, aby byl krásný a neničil zahradu?

    Před 11 měsíci
    Vlčí bob nám krášlí zahrady od nepaměti. Ale víte, v jakém období se má lupina zastřihávat? Pokud ne, přečtěte si dnešní článek, který je na střih lupiny zaměřen.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Všeho moc škodí, a to platí i u zdravých potravin: sójové boby mohou být nebezpečné

    Před 1 rokem
    Jestli si dopřáváte proteinové tyčinky, je nutné kontrolovat, z jakých surovin jsou vyráběné. Na etiketě vás může překvapit mnoho látek, které tam být nemají nebo mohou být pro lidské tělo obtížně stravitelné. A nyní nebudeme mluvit o cukru, ale sójových bobech, které sice mají mnoho výhod, ale mohou být i nebezpečné. Sójové boby jsou hlavní složkou stravy hlavně u vegetariánů Mezi výhody konzumace sójových bobů patří mastné zdravé kyseliny, které obsahují.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Tofu a sója místo legendárního currywurstu. Volkswagen mění menu ve svých kantýnách

    Před 1 rokem
    Německá automobilka Volkswagen přestane v kantýně v hlavní administrativní budově wolfsburského ústředí nabízet legendární currywurst.
     Komentáře
  • Feminela

    Lidé, kteří se rozhodli pro rostlinnou stravu, mají velký výběr potravin, stačí si jen vybrat

    Před 1 rokem
    V dnešní moderní době se většina lidí snaží, aby maso a živočišné produkty v jídelníčku byly obsaženy velmi málo, nebo dokonce vůbec. Lidé, kteří se touto cestou vydávají, k tomu mají hned několik důvodů.
     Komentáře
  • Vitalia

    Sója a nejčastější mýty: je škodlivá pro zdraví?

    Před 1 rokem
    Výrobky ze sóji najdeme v regálech se zdravými potravinami, přesto o její konzumaci koluje celá řada mýtů. Mezi nejčastější z nich patří to, že sója má negativní vliv na lidské hormony, způsobuje potíže se štítnou žlázou, či dokonce rakovinu.
     Komentáře
  • Gulu

    Kvůli čemu se nejvíce kácí deštné pralesy?

    Před 1 rokem
    I když si většina z nás myslí, že palmový olej je to nejhorší, protože se kvůli němu kácí deštné pralesy a zvířata i domorodci přichází o své domovy, pravda je jinde. Čtěte a dozvíte se víc.
     Komentáře
  • Žena-in

    Tohle vám sója (ne)způsobí. 4 nejčastější mýty o konzumaci sóji

    Před 1 rokem
    Výrobky ze sóji najdete v regálech se zdravými potravinami, přesto o konzumaci sóji koluje celá řada mýtů. Mezi nejčastější z nich patří to, že sója má negativní vliv na lidské hormony, způsobuje potíže se štítnou žlázou či dokonce rakovinu. Co je na tom pravdy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Potraviny, které nejvíce škodí štítné žláze

    Před 1 rokem
    Štítná žláza je nesmírně důležitá pro udržené kvality našeho života. Poruchy jejich funkcí představují vážné zdravotní komplikace. A jejich léčba je často náročná a zdlouhavá. Čím si můžeme pomoci, je vhodný jídelníček. Ten vyžaduje vyvážený přísun živin a zároveň vynechání potravin, které nám mohou velmi uškodit.
     Komentáře
  • SportyŽivě

    Znáte sójové potraviny? Jistě ne všechny

    Před 1 rokem
    Není sója jako sója. Věděli jste, že existuje více druhů sóji? Pojďme se podívat na jejich výživového hodnoty. Pro tělo jsou skvělé!
     Komentáře
  • SportyŽivě

    Proč je tofu tak populární a v čem je vlastně jeho přínos?

    Před 1 rokem
    Tofu je dnes velmi oblíbená potravina a na jídelníčku široké veřejnosti se objevuje stále častěji. Má spoustu zdravotních i praktických přínosů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Potraviny, po kterých rostou ženám prsa

    Před 1 rokem
    Každá z nás se setkala s „osvědčenou“ radou většinou nějakého venkovského příbuzného: „Pij hodně piva, aby ti rostla prsa!“ Každá jsme se k tomu postavily jinak. Pokud však patříte k těm méně obdařeným, vězte, že se vám prsa mohou zvětšit i díky některým potravinám.
     Komentáře
  • Feminela

    Sója patří do zdravého jídelníčku, ale v určité podobě může být i škodlivá

    Před 1 rokem
    Sója se v Číně pěstuje již několik tisíc let a nejen zde je velmi oblíbenou součástí kuchyně. Sóje nelze odepřít vysoký podíl bílkovin či esenciálních aminokyselin ani nízké procento tuků a sacharidů, díky kterým je skvělým zdrojem energie.
     Komentáře
  • Feminela

    Kravské mléko lze nahradit některými rostlinnými variantami, liší se ale nutričním složením

    Před 1 rokem
    Náhrady kravského mléka jsou čím dál více populární. Ač je kravské mléko chutné i zdravé, nekoresponduje s některými dietami či veganstvím, které je stále na vzestupu. Při hledání jeho náhražek lze narazit na nepříjemné chutě či nevhodné nutriční hodnoty.
     Komentáře
  • inStory

    Mohou být pes nebo kočka vegetariáni? Není to přirozené, kočku to může i zabít

    Před 1 rokem
    Zvažujete, že byste ze svého psa nebo kočky udělali vegetariána? Nedělejte to. Můžete mu přivodit vážné zdravotní komplikace.
     Komentáře
  • Proženy

    SOS jídelníček pro ženy po 40. Proč by se v něm měla objevovat sója nebo občas i pivo?

    Před 1 rokem
    U žen v období přechodu přirozeně dochází k útlumu funkce reprodukčních orgánů. Spolu s tím také klesají hladiny ženských pohlavních hormonů. Skutečnost, která s sebou nese známé nepříjemné projevy, medicína řeší hormonálními terapiemi. Možnou alternativou jsou ale také rostlinné hormony neboli fytoestrogeny.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Náhražky masa: Překvapiví favorité

    Před 1 rokem
    Zdravý jídelníček bývá v poslední době velmi hojně skloňován. Pokud si ho také představujete jako systém, v němž se snažíme dát přednost rostlinným produktům na úkor těch masných, pak vás rozhodně potěšíme.
     Komentáře
  • Pikant

    Sója není zdaleka tak zdravá, jak si mnoho lidí myslí

    Před 1 rokem
    V dnešní době vyznává mnoho lidí vegetariánství a i díky němu se sója stala velmi oblíbenou potravinou. Sójové výrobky najdeme v každé prodejně zdravé výživy a sójové mléko je dnes už běžně dostupné i v řadě kaváren.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Lidé ve Středomoří si užívali asijské dobroty už před 3 700 lety

    Před 1 rokem
    V Levantě jste si mohli dát sezam, kurkumu, banány nebo sóju dlouho před naším letopočtem.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Mungo fazole: bohatství skryté v jejích klíčcích

    Před 1 rokem
    Mungo fazole v podstatě ani fazolemi nejsou. Tento název se však uchytil, a tak je tak již bez rozmyslu titulujeme. Mungo je ve skutečnosti zelená sója, takže pokud najdete balíček s názvem mungo sója, je to totéž, co mungo fazole.
     Komentáře
  • Ekolist

    Francie vyhlásila boj importované sóji kvůli problému odlesňování

    Před 1 rokem
    Francie chce snížit svoji silnou závislost na dovozu sóji z Jižní Ameriky, oznámil podle agentury Reuters francouzský ministr zemědělství Julien Denormandie. Ministr mimo jiné upozornil, že produkce sóji v Latinské Americe přispívá k odlesňování. Brazilský národní výzkumný ústav INPE v pondělí informoval, že brazilský amazonský prales letos utrpěl největší ztráty od roku 2008. Například asi 40 procent sóji dovezené do Británie z Brazílie, Argentiny a Paraguaye nemá jasný původ, napsal dnes list The Guardian.
     Komentáře
  • Drbna

    Inspektoři odhalili v párcích z Polska čtyřicetkrát více sóji, než uváděl obal

    Před 1 rokem
    Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) narazili na vepřové párky značky Morliny daleko více sóji, než je uvedeno na obalu. Podle inspekce bylo u párků v balení 200g s označením data použitelnosti do 22. 10. 2020 od výrobce Animex Foods z Polska až čtyřicetkrát vyšší množství sóji, než je povoleno pro termín „může obsahovat sóju“, který stál na obalu potraviny.
     Komentáře
  • Aktuálně

    V Londýně otevřelo první veganské řeznictví. Na pultech má párečky i slaninu ze sóji

    Před 1 rokem
    Řeznictví Rudy's (U Rudy) zahájilo provoz při příležitosti Mezinárodního dne veganství a reaguje na rostoucí poptávku po bezmasých alternativách.
     Komentáře
  • Náš region

    Dokáže navýšit objem stravy, a proto zůstává delší pocit sytosti. Důležitá vláknina

    Před 1 rokem
    Vlákninou se rozumí složka potravy obsažená v obilovinách, ovoci a zelenině, která naším tělem prochází prakticky v nezměněné podobě a poskytuje tělu minimum energie. Proto je pro lidský organismus nepostradatelná, neboť podporuje trávení a její konzumace může pomoci s přebytečnými kily.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nově v Česku. Invazní hmyz škodí ovoci a zelenině, snižuje úrodu

    Před 1 rokem
    Zemědělský ústav poprvé v Česku potvrdil výskyt invazního hmyzu kněžice zeleninové, která způsobuje škody na zelenině, polních plodinách a ovocných druzích rostlin. Může významně snížit jejich výnos a kvalitu.
     Komentáře
  • inStory

    Luštěnin je mnoho druhů a každý druh má jiné účinky na naše zdraví

    Před 1 rokem
    Luštěniny jsou zdravé. Toto tvrzení beze zbytku platí. Víte ale, že ne každá luštěnina se hodí při určitých potížích? Pokud ne, tak si určitě přečtěte náš článek.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Nová naděje v léčbě rakoviny: Vědci objevili látku, která je zabijákem zákeřného onemocnění

    Před 1 rokem
    V renomovaném vědeckém časopise Acta Biomaterialia se objevil výzkum, pod kterým je podepsaná profesorka Susmita Boseová z Washingtonské státní univerzity. Studie se věnovala tomu, jak sloučeniny sóji působí na rakovinné buňky. Výsledky mohou znamenat novou naději pro léčbu rakoviny kostí.
     Komentáře
  • Jenfit

    Vše, co byste měli vědět o sóje

    Před 1 rokem
    Při bližším zkoumání najdeme pozitiva i negativa téměř u každé potraviny světa. Sója je v současnosti jednou z těch kontroverznějších potravin. V obecném povědomí sója platí spíše za tzv.
     Komentáře
  • Deník

    Když maso není maso. Pozor na složení, čím je delší etiketa, tím větší problém

    Před 1 rokem
    Jíst hamburger bez masa je v kurzu. Průmyslově zpracované výrobky napodobující maso prý šetří planetu a chutnají tak dobře, že vám maso vůbec chybět nebude. Mají však opravdu něco společného se zdravou výživou?
     Komentáře
  • Femina

    5 zdravých potravin, které ti rozhodně neprospívají

    Před 2 roky
    To, že smažená či sladká jídla jsou nezdravá a měla bys je jíst v omezeném množství nebo dokonce vůbec, určitě víš. Ale tušila jsi, že tvému zdraví neprospívají ani potraviny, které jsi dosud považovala za zdravé? Proč by ses měla vyhýbat sóje, džusům nebo dětské šunce? Tohle jsi možná nevěděla!
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Vědcům z Izraele se podařilo vyrobit hovězí maso ze sojové bílkoviny. Od pravého je k nerozeznání

    Před 2 roky
    Tým izraelských vědců dokázal vyrobit s pomocí kravských buněk a sojové bílkoviny hovězí maso, které je od toho pravého takřka k nerozeznání. Sojovou bílkovinu použili jako strukturu, na které rostou kravské svalové buňky. Výsledný produkt svou chutí a strukturou skutečně připomíná hovězí maso.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Tofu škodí planetě víc než maso, tvrdí britští farmáři

    Před 2 roky
    Bezmasá dieta škodí zdraví, může vést k vyšší tvorbě emisí a tím přispívat k ničení ekosystému – tak zní názor britské Národní zemědělské unie. Podle ní má například sójová náhražka masa tofu horší dopady na globální oteplování než konzumace jehněčího, vepřového nebo kuřecího.
     Komentáře
  • Aktuálně

    McDonald's testuje v Německu veganský burger. Vyrábí se ze sóji a pšenice v Česku

    Před 2 roky
    Náhražky masa v Česku stále ještě nejsou běžným ani zcela cenově dostupným standardem. Zákazníci jim ale postupně přicházejí na chuť.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Jak přirozenou cestou překonat menopauzu

    Před 2 roky
    Menopauza je obvykle doprovázena návaly horka, které jsou spouštěny hormonální nerovnováhou ve vašem těle, ale i dalšími příznaky, jako jsou výkyvy nálad, nadýmání a podobně. Závažnost příznaků bývá u každé ženy různá, takže je obtížnější se s ní vypořádat. Pokud vás zajímá, jak se s touto změnou vypořádat, aniž byste se musely uchýlit k lékům, existují přirozené kroky, které vám mohou pomoci. Zde je několik tipů.
     Komentáře
Reklama