Zavřít
Sýr

Sýr

Nejnovější články na Seznamu na téma Sýr
  • Men

    Recepty na rychlé večeře, kterými zaručeně ihned okouzlíte svou partnerku

    Před 23 hodinami
    V dnešní uspěchané době se může zdát složité najít si v kuchyni čas na přípravu chutné večeře. O to více by se vám mohly hodit tipy na levné a rychlé pokrmy, kterými okouzlíte svou partnerku a zaručeně ji tím i velmi potěšíte. Tyto tipy vás finančně nezruinují, ale zároveň z vás udělají alespoň tentokrát krále kuchyně.
     Komentáře
  • Receptovník

    Tradiční české sýry jsou dokonalé pro spojení s podzimními chutěmi

    Před 1 dnem
    S příchodem podzimu dochází v kulinářském světě k nádherné proměně. Chladné teploty a měnící se krajina signalizují ideální čas dopřát si bohaté a rozmanité chutě regionálních sýrů. Česká republika je domovem nepřeberného množství druhů sýrů, z nichž každý nabízí jedinečnou chuť tradice a řemesla.
     Komentáře
  • Vaříme s Mozkem

    Pivní polévka se slaninou a sýrem: Milovníci zlatavého moku se po ní můžou utlouct

    Před 3 dny
    Také z piva se dá uvařit lahodná a voňavá polévka. Se slaninou, sýrem a křupavým prvkem chutná dokonale. Ingredience jsou uvedené na konci videa.
     Komentáře
  • Travelnews24

    Cestujete do Nizozemska? Nezapomeňte ochutnat místní pivo a sýry

    Před 3 dny
    Seznamte se s kulturou Nizozemska zblízka prostřednictvím vašich chuťových pohárků. Pro mnoho lidí je tato země synonymem pro sýr a pivo Heineken. Najdete tu však mnoho malých pivovarů, populárních mezi místními, které produkují tento oblíbený zlatý mok.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět nejlepších jídel z dýně hokaido: Polévka ochucená tymiánem, pečená dýně se sýrem i lahodná omáčka na těstoviny

    Před 3 dny
    Dýně hokaido je velmi snadná na přípravu a vždy získáme výborný pokrm. Připravte si 5 nejlepších jídel z dýně Hokkaidó a vychutnejte si sezónu této skvělé zeleniny v různých obměnách.
     Komentáře
  • Tvůj magazín

    Společnost Doritos použila vrtulník k vytvoření Guinnessova rekordu v nejvyšším natažení sýra

    Před 3 dny
    Někteří možná znají nejnovější virální trend TikToku, kdy lidé natahují sýr, a společnost Doritos ho chtěla posunout na další úroveň.
     Komentáře
  • Receptovník

    Mozzarella vynikne v italských pokrmech i tuzemských receptech

    Před 3 dny
    Italové jsou známí svou jedinečnou gastronomií. Jejich speciality těší strávníky po celém světě. Jen těžko si představit život bez pizzy či těstovin. Ale také italských salámů či sýrů, mezi kterými se vyjímá jeden konkrétní – mozzarella. Dokonale jemný sýr se používá ve studené i teplé kuchyni, nechybí na zmiňované pizze nebo v těstovinách.
     Komentáře
  • Apetit

    Hrušky naslano i nasladko: Přidejte je ke kotletám nebo uvařte hrušková povidla

    Před 4 dny
    Homér v Odyssee hrušky nazývá „Božským darem“. A není daleko od pravdy. Existuje jen málo lidí, kteří odolají vůni hruškového koláče. Toto lahodné ovoce můžete však využít na tisíce způsobů. Lze z něj uvařit povidla, hodí se k sýrům, do salátu i k masu. Na pošírovaných hruškách si zase rádi smlsnou děti i dospělí. Už víte, co s letošní úrodou? My ano!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na špenátový quiche bez kůrky

    Před 5 dny
    Tento špenátový quiche bez kůrky je velmi chutný, i když obsahuje jen pět ingrediencí. Je nabitý notnou dávkou špenátu, vajec a zdravým sýrem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčková pomazánka bez loupání vajec

    Před 5 dny
    Pomazánka je skvělá věc. Pokryje vám snídani, svačinu, večeři a ještě navíc pohostí i návštěvu… Vyzkoušejte tu vajíčkovou a nebudete litovat.
     Komentáře
  • Jímeto

    Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je

    Před 6 dny
    Jejich kořeny sice sahají do Španělska, jedí se ale po celé Jižní Americe. Empanadas jsou oblíbené i v jiných zemích, tradičně se ale konzumují především v těchto oblastech. Jedná se o pečené taštičky plněné hovězím masem, někdy také mořskými plody a sýrem. V Americe se jim někdy také říká plněný chléb. Vůbec poprvé se recept na pokrm objevil v kuchařce z roku 1520, kde se mluvilo o chlebových koláčích plněných masem nebo zeleninou. Od té doby se recept na těsto několikrát změnil, podstata jídla ale zůstává stále stejná. Nejčastější nádivkou taštiček je masová směs, dělají se ale také s mořskými plody, se sýrem, nebo čistě veganské jen se zeleninou. Snadné těsto, jednoduchá náplň Na přípravu empanadas budete potřebovat 350 gramů hladké mouky, 175 gramů másla, lžičku soli, 1 vajíčko, 3 lžičky vinného octa a mouku na pomoučnění pracovní plochy. Na náplň si připravte olivový olej, 350 gramů kuřecího masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, lžičku chilli, lžíci rajčatového pyré, 2 lžíce rozinek, sůl a čerstvě mletý pepř. Jak na přípravu empanadas Rozehřejte si na pánvi olej a osmahněte na něm okořeněné maso. Dejte ho stranou a ve stejné pánvi osmažte na malé kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatové pyré, rozinky a zpět kuřecí maso. Podlijte vše trochou vody a nechte mírně probublávat. Mezitím si připravte těsto. Mouku prosejte do mísy, osolte, přidejte studené máslo. Do těsta pak zapracujte prošlehané vejce a ocet. Tuhou směs pak dejte zhruba na 30 minut do lednice. https://www.jimeto.cz/tapenada-z-cernych-oliv-potesi-milovniky-originalnich-chuti-hotova-je-do-5-minut/ Připravené těsto potom na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát, vykrojte z něj zhruba 12 koleček a ta plňte masovou směsí. Přeložením napůl vytvořte taštičky. Empanadas pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávají se ještě teplé se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem. Zdroj: The Culture Trip, Elsursf, Tasting Table Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Když pizzu přehnete, dostanete ještě lepší jídlo. Nebude totiž tak vysušená

    Před 7 dny
    Skvělá k večeři, jako pohoštění pro návštěvu i ke svačině. Pizza kapsu plněnou rajčaty, slaninou a třemi druhy sýrů si zamiluje úplně každý.
     Komentáře
  • TVguru

    Zpěvák Ben Cristovao, kardiolog Petr Neužil a specialistky na smažený sýr v Show Jana Krause

    Před 8 dny
    Zpěvák Ben Cristovao, kardiolog Petr Neužil a specialistky na smažený sýr Anna Lucie Helešic a Terezie Kučerová se představí v Show Jana Krause.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládané papričky plněné čerstvým sýrem ve sladkokyselém nálevu

    Před 8 dny
    Máte doma velkou zásobu malých papriček, ale nevíte, co s nimi? Tak je zkuste naložit se sýrem! Věříme, že nebudete litovat. Hodí se jako chuťovka k večernímu zobání, na kterou jen tak nezapomenete.
     Komentáře
  • Liberecká Drbna

    Perníčky, sýry, šunka i třeba pálenky. V Liberci zavoněly regionální dobroty

    Před 9 dny
    Regionální producenti a výrobky z celého Libereckého kraje můžou celý čtvrtek ochutnávat lidé před libereckou radnicí. Tradiční prezentace regionálních potravin představuje už posedmnácté to nejlepší, co naši zemědělci a potravináři dokážou vytvořit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak poznat kvalitní paštiku? Zádrhel nastává už v samotném názvu výrobku

    Před 9 dny
    Oblibou paštik jsme známí i v zahraničí, však s nimi také jezdíme na dovolenou. Ať už si je dáváte jen výjimečně, nebo jste paštikový gurmán, určitě si chcete dopřát to nejlepší. Zjistěte, jak poznat kvalitní paštiku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Plněné grilované žampiony se slaninou, modrým sýrem a zeleninovým salátem s kuskusem

    Před 9 dny
    Jen málokterá houba se u nás těší takové oblibě jako žampiony. Mají jemnou chuť, jejich příprava je snadná a můžete s nimi v kuchyni nebo na grilu doslova kouzlit: poslouží vám jako vynikající příloha, lehký předkrm nebo jako hlavní chod. S naším receptem můžete připravit hostinu, ve které kromě žampionů budou hrát důležitou roli i kvalitní slanina a modrý sýr.
     Komentáře
  • Ferty

    Babička nám udělala sekanou z cukety. Nikdo nepoznal, že v ní není maso

    Před 9 dny
    Každý, kdo někdy připravoval svou domácí sekanou, jistě ví, že se tento pokrm dá ozvláštnit různorodými ingrediencemi. Může to být například sýr nebo houby. Základem tohoto klasického receptu však stále...
     Komentáře
  • iReceptář

    Farářské řízky: Nesmaží se, ale zapékají

    Před 9 dny
    Zkuste někdy udělat změnu a připravte české tradiční jídlo jinak. Připravte farářské řízky. Recept na ně je jednoduchý a oproti klasickým řízkům jsou téměř bez práce.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Kdo ochutná domácí, sýrem vonící housky, na ty kupované okamžitě a navždy zapomene!

    Před 9 dny
    Sýrové housky jsou starší, opravdu jednoduchý, ale moc dobrý recept. Těsto je příjemně tvárné, hodí se nejen na housky, ale klidně i na rohlíky, kaiserky či obyčejné bulky. Prostě – jakkoliv tvarované pečivo úžasně voní i chutná sýrem, je křupavé, a zároveň i měkké. To podle toho, jak hodně ho v troubě necháte vypéct.
     Komentáře
  • Žena-in

    Sýrová encyklopedie: Pula je nejdražší sýr na světě, cottage zase nejzdravější. Hermelín byste si měli dopřát jen občas

    Před 10 dny
    Pokud jste opravdovými milovníky sýrů, měli byste vědět, že jich na světě existuje přes 2 000 různých druhů. Některé si můžete dopřát denně, jiné do jídelníčku zařaďte jen občas. Řekneme vám také něco o nejdražším sýru na světě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Francouzská cibulová pomazánka: Chutná skvěle s bagetou i krajícem českého chleba

    Před 13 dny
    Francouzi jsou sice proslulí především vínem a sýry, nicméně vynikající dělají také pomazánky. Třeba ta cibulová je skvělá na bagetky a určitě vám bude chutnat také k tradičnímu českému krajíci chleba.
     Komentáře
  • Feminela

    Cuketové lasagne přijdou k chuti a obyčejnou zeleninu zcela promění

    Před 13 dny
    Spolu s podzimem pomalu, ale jistě přichází i období sklizně. Právě v tom se ale často stává to, že se nám od určité suroviny nakupí větší množství, než jsme schopni ujíst.
     Komentáře
  • Novinky

    Korsický mix chutí: To nejlepší z Francie i Itálie

    Před 13 dny
    Díky své poloze byla Korsika, čtvrtý největší ostrov Středomoří, od středověku cílem zájmu Italů a Francouzů. Často ji také napadali osmanští piráti, proto se většina obyvatel stáhla do vnitrozemí, kde byla v bezpečí. V horách pak lidé pěstovali zemědělské produkty, vyráběli sýr, med, pásli dobytek a chovali černá prasata. V malých, často zapadlých vesnicích dodnes vznikají typické kulinářské výrobky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nový hit z Tik Toku: Italská plněná bageta se sekanou náplní

    Před 13 dny
    Tento sekaný italský sendvič je lahodnou kombinací uzenin, sýra, zeleniny a dalších ingrediencí podávaných v bagetce. Aktuálně je to jeden z nejoblíbenějších virálních receptů, který uchvátil celý svět, jednoduše proto, že je tak dobrý! Můžete ho připravit už za 10 minut, takže je to skvělý recept, pokud chcete rychlý a chutný oběd.
     Komentáře
  • Apetit

    Paul Hollywood: Upečte si chleba podle nejslavnějšího pekaře

    Před 14 dny
    Charismatický britský šéfkuchař Paul Hollywood se proslavil jako porotce populární pekařské soutěže The Great British Bake Off. Vášeň k pekařství ho však provází již od dětství. Nahlédněte do života oblíbeného britského pekaře a připravte si podle něj dokonalý Soda Bread se sýrem a restovanou cibulkou.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Lahodný a krémový dip z modrého sýra s ledovým salátkem

    Před 14 dny
    Ledový salát s dipem z modrého sýra je svěží a zároveň sytý pokrm, který spojuje křupavý ledový salát s bohatý a krémový dip. Salátové listy jsou osvěžující a dip z modrého sýra přidává do salátu výraznou chuť s jemnými kousky aromatického sýra, který se krásně sladí s ostatními ingrediencemi.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Zpátky do školy. Těchto 5 svačin vám děti domů nepřinesou

    Před 14 dny
    Určitě to znáte. Potomek se vrátí ze školy a v aktovce opět leží netknutá nebo nakousnutá svačina. A vy už nevíte, co vymyslet. Máme pro vás 5 super tipů, které budou mít úspěch.
     Komentáře
  • Living

    Pochutnejte si na domácích sýrových krekrech z pouhých 3 surovin

    Před 15 dny
    Správná párty vyžaduje vhodné občerstvení a slané krekry jsou v takovém případě to pravé. Hrají vedle bohatého výběru dalších lahodností klíčovou roli, a navíc skvěle doplňují nápoje i koktejly. Máme pro vás fantastický recept, abyste mohli připravit slané krekry, které budou doslova rozplývat na jazyku. Jejich příprava není vůbec složitá.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Naservírujte si zdravý sýr feta

    Před 15 dny
    Ne každý sýr je špatný, takže pokud jste milovníkem sýrů, ujistěte se, že si vyberete ten nejzdravější! Sýr feta může skutečně podporovat zdraví.
     Komentáře
  • Jímeto

    Havajské toasty z doby německého hospodářského zázraku jsou jednoduché, ale chutné

    Před 15 dny
    Havajský toast, který spojuje sladkou a slanou chuť, není z Havaje, jak by mohl název naznačovat, ale má původ v Německu. A co je nejlepší, jeho příprava je velmi snadná. Historie havajských toastů sahá až do doby německého hospodářského zázraku v 50. let 20. století, kdy Německo začalo ožívat po druhé světové válce, a lidé toužili po chutných, rychlých pokrmech. V roce 1955 se německý herec a televizní kuchař Clemens Wilmenrod rozhodl představit televizním divákům svůj nový recept: havajské toasty. Proč havajské? Protože jednou z hlavních ingrediencí je ananas a v té době byly Havajské ostrovy hlavním producentem konzervovaných ananasů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčka k snídani: Připravte je pro změnu jako muffiny

    Před 15 dny
    Vajíčka jsou výborná volba nejen ke snídani. Jsou velmi variabilní a dá se z nich připravit tolik velmi různých pokrmů! Chcete se nechat inspirovat?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Mozzarella: měkká, nebo tvrdá? Víte, jak ji správně používat

    Před 16 dny
    Mozzarella je bílý sýr ve tvaru koule. To vám řekne asi každý, koho se na ni zeptáte. Není to ale tak úplně pravda. Původem pochází tento sýr z oblasti Battipaglia v Itálii. Tradičně se vyrábí z buvolího mléka, avšak častěji narazíte na levnější verzi – z kravského mléka. Mozzarella může být měkká i tvrdá. Ta tvrdá má lehce nažloutlou barvu a tužší konzistenci. Používá se často na pizzu. Měkká mozzarela je bílá a skladuje se ve slaném nálevu, aby si co nejdéle zachovala svou čerstvost.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Skvěle dochucená polévka zajímavými ingrediencemi

    Před 16 dny
    Babí léto a podzim mají jedno společné – konec dovolených a pokles teplot. Že vám to vůbec nevadí, protože se těšíte na syté, výživné polévky? Pak byste měli vědět, že i klasiky z kuchyně našich babiček můžeme netradičně vylepšit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Deset školních svačinek z celého světa: Ve Švédsku frčí tousty s čoko posypkou, v Turecku lodička se sýrem a v Izraeli bamba

    Před 16 dny
    Máte-li školou povinného potomka, určitě každý den přemýšlíte, jakou mu připravit svačinku. Vymyslet vždy něco originálního, co dítěti zachutná, a ještě mu poskytne dostatek energie, aby zvládlo celý školní den, bývá oříšek. A co se třeba inspirovat v zahraničí? Jaké jsou oblíbené svačinky v blízkých i exotičtějších zemích?
     Komentáře
  • iGlanc

    Nejlepší tipy na jedlé dárky z dovolené: Sýry, koření, vína nebo oleje. Dejte velký pozor na jejich obaly

    Před 16 dny
    Nejlepší suvenýry jsou ty, co se dají sníst. Nakupte autentické potraviny a přivolejte si prázdninovou atmosféru, kdykoliv se vám zamane.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pravý parmazán je zárukou kvality, v kolech zraje až tři roky

    Před 16 dny
    Na úvod je třeba zmínit nejdůležitější. Říká se parmezán, nebo parmazán? Nyní jistě přijde zklamání pro ty, kteří milují verzi s písmenem „e“, čeština umožňuje používání obou slov, dokonce „parmazán“ patří v úzu k častějším. A jaký je tento jedinečný sýr? Jednoduchý, aromatický a pokaždé vynikne na jazyku jinou chutí.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vaječná omeleta, kterou snídám třikrát týdně

    Před 17 dny
    Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem, šunku a zeleninou. Rychlý a lehký recept na dokonalou snídaní. Příprava zabere jen 10 minut.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Hnízda z toustového chleba se slaninou, šunkou a sýrem jsou skvělou svačinkou nejen do školy

    Před 18 dny
    Školní rok začal a tak chystání svačin nejméně pět dní v týdnu bude pro většinu rodičů "denní chleba". Co připravit, aby to děti lákalo a svačinka byla chutná a zároveň obsahovala sacharidy, bílkoviny i vlákninu? Hnízda z toustového chleba můžou být dobrou volbou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

    Před 19 dny
    Krémová dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní klasiky. Její příprava je jednoduchá a rychlá a mají ji rádi dospělí i děti. Její chuť ale může být trochu fádní. Proto se vyplatí vyzkoušet nové a výraznější dochucení, které polévce dodá švih. A až ochutnáte tuto variaci s pivem a sýrem, stane se určitě stálicí na vaší podzimní tabuli.
     Komentáře
  • Objevím

    V Anglii se z kopců pouští tříkilový sýr, lidé ho potom honí. Zábavná tradice je nebezpečnější, než se zdá

    Před 19 dny
    Jaro je znakem nového života. Příroda se probouzí, rodí se mláďata, louky se zelenají a lidé toto období slaví. Není ale oslava jako oslava. Například v Anglii se setkáte s opravdu zvláštním zvykem, který je starý stovky, či dokonce tisíce let, a který si už vyžádal bezpočet zranění. Taková je akce Coopers Hill Cheese Roll.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Znáte „panýr“? Slavný indický sýr se dá využít místo masa, báječně chutná palak paneer se špenátovou omáčkou

    Před 19 dny
    Pokud občas navštěvujete indické restaurace, určitě jste se s panýrem již setkali. Tento sýr bývá často součástí vegetariánských variant známých indických specialit, v nichž nahrazuje maso. V poslední době je k sehnání i v mnoha obchodech, takže jej při vaření může využít každý.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Co dělat s plesnivými potravinami

    Před 20 dny
    Plíseň není vždycky plíseň. Například modrá plíseň na roquefortu mu dodává jeho typickou chuť a vůni. Ale na chlebu nebo ořeších je nebezpečná. A co s tím? Vyhodit, nebo odkrojit?
     Komentáře
  • Novinky

    Zapomeňte na karty, budoucnost se věští ze sýru

    Před 20 dny
    K věštění budoucnosti se používají různé věci: karty, kyvadlo nebo třeba rozpálený vosk ze svíčky. Američanka Jennifer Billocková však používá něco úplně jiného. Co její klienty čeká a nemine, předpovídá ze sýrů, informuje agentura Reuters.
     Komentáře
  • Receptovník

    Míchaná vajíčka se sýrem jsou vydatnou a zdravou snídaní

    Před 20 dny
    Co si představíte jako první, když se řekne zdravá a chutná snídaně? Pro většinu lidí jsou to míchaná vajíčka. Není se čemu divit, protože obsahují mnoho zdravých složek a navíc vás velmi příjemně zasytí. Snídaně je velmi důležitá, ale musíte myslet i na její podobu. Čím lépe bude vypadat, tím více vám také bude chutnat. Jak připravit vajíčka, aby byla přitažlivá na první pohled? Snídaně je základ dne Většina z nás si míchaná vajíčka jednoduše nandá na talíř, do misky, nebo je dokonce jí přímo z pánve. Pamatujte, že jíme také očima.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Crumble ve slané verzi: Zelenina pod peřinkou z křupavé drobenky se sýrem a s voňavými bylinkami chutná božsky

    Před 20 dny
    Crumble je přímo geniálním moučníkem – jeho příprava je snadná, nezabere vám moc času a ještě jej zvládnou i kuchařští začátečníci. Pod vrstvou drobenky se obvykle ukrývá ovoce, které zrovna roste na zahrádce, klidně je ale můžete nahradit i směsí zeleniny a za pár minut máte večeři na stole.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zapečená plněná cuketa, která se bude rozplývat na jazyku

    Před 20 dny
    Když máte lednici plnou cuket, ať už z vlastní zahrádky nebo darovaných, každý recept se hodí. Pokud jste ji ještě nezkoušeli plněnou, přinášíme pár tipů. Aby byla cuketa opravdu lahodná, plňte jen ty mladé, středně vzrostlé, tak do 25 cm délky, které nemají plně vyvinutá jádra, dužina je křehká a slupka tenká a měkká.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Nejslavnější sýr z jeskyně. Francouzský klenot je starý skoro tisíc let

    Před 20 dny
    Francie je proslulá svou gastronomií a patří v mnoha směrech mezi kulinářské velmoci. Jedním z klenotů francouzské kuchyně je roquefort, slavný sýr s ušlechtilou modrou plísní, který si získal oblibu i na královském dvoře.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Chutné zapečené cuketové plátky s rajčaty a sýrem – zpracujte nadbytek cukety nápaditě a přitom opravdu chutně

    Před 21 dny
    Chutné zapečené cuketové plátky s rajčaty a sýrem – zpracujte nadbytek cukety nápaditě a přitom opravdu chutně. Jakmile si připravíte tyto cuketové plátky, tak vám zachutnají tak moc, že vám ani nedojde, že se v nich nenachází žádné maso.
     Komentáře
  • Jímeto

    Hanky panky: Jídlo s nelichotivými přezdívkami. Chuťově je ale vynikající

    Před 21 dny
    Hanky panky je předkrm, který se podává především v zahraničních zemích. Někdy se mu přezdívá také „polská chyba“ nebo „polská katastrofa“. Ačkoli to lákavě příliš nezní, ve skutečnosti jde o velmi chutné jídlo, které si oblíbíte. Toto jídlo spojuje mleté hovězí maso, klobásu a sýr, to všechno na opečeném toustu.
     Komentáře
  • iGlanc

    Objevte tajemství vlašského ořechu: Lahodné recepty se sýrem, špenátem a řepou nebo ořechové pesto

    Před 22 dny
    Přestože vlašák nepatří k původní české floře, v naší krajině za pár století zdomácněl tak, že je považován téměř za národní strom a bez jeho plodů si naší kuchyni ani nedovedeme představit.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mexican Street Corn: Omáčka ze zakysané smetany s chilli a koriandrem promění obyčejnou grilovanou kukuřici v delikatesu

    Před 23 dny
    Kukuřice je jednou z mnoha oblíbenou pochoutek, které lze připravit na grilu, když nemáte chuť na kus krkovičky nebo na sýr. U nás ji většinou jen osolíme, případně potřeme máslem, v Mexiku ji vylepšují sýrem, smetanou a spoustou bylinek. Takové kukuřici nelze odolat.
     Komentáře
  • Ferty

    Vyrobte si domácí balkánský sýr. Zvládne to i kuchařský neumětel

    Před 23 dny
    Potraviny jsou stále dražší a dražší, proto se někdy vyplatí si vyrábět svoje vlastní.
     Komentáře
  • Novinky

    Ve Španělsku se vydražil sýr za stovky tisíc. Je nejdražší na světě

    Před 24 dny
    Ve španělském autonomním společenství Asturie se v neděli vydražilo 2,2kilogramové kolečko sýru Queso de Cabrales za 30 tisíc eur (cca 722 tisíc korun). Podle deníku The Independent se jedná o nejdražší kus sýra na světě.
     Komentáře
  • Ostravský Gastrošéf Heřman Gazda

    Skládaný řízek, co tě vystřelí do vesmíru

    Před 24 dny
    Řízky se robí na milion způsobů. Já ti dneska ukážu recept, který si zamiluješ. Na to ber jed, holubičko! Tvůj Ostravský gastrošéf Heřman Gazda.
     Komentáře
  • Jímeto

    Hermelínový věnec: Stačí kus odlomit a vychutnat si dokonalý požitek

    Před 24 dny
    Já i moji přátelé naprosto milujeme sýrové pokrmy. Takzvaně sýrový věnec dělal nejprve jeden z mých kamarádů, naučila jsem se ho později ale i já, a teď nesmí chybět na žádném našem společném setkání.
     Komentáře
  • iReceptář

    Plněná rajčata s masem i bez

    Před 25 dny
    Jak rychle a chutně zpracovat bohatou úrodu rajských? Vykouzlete během chvilky dokonalý pokrm a připravte plněná rajčata. Máme pro vás recept, a to jak pro vegetariány, tak i pro milovníky masa.
     Komentáře
  • Femina

    Mlsání bez výčitek: 3 recepty na dobroty, po kterých nepřibereš

    Před 26 dny
    Držet dietu, když tě čeká oslava nebo grilovačka, je prostě peklo. Tolik by sis chtěla dopřát nějaký ten dortík nebo jinou dobrotu, ale bojíš se, že ztracená kila půjdou zase zpátky nahoru. Nemusí. Můžeš mlsat, a přitom nepřibrat. Jde to a snadno! Tady máš tři super recepty, po kterých nepřibereš.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Slaný cuketový koláč vonící slaninou a sýrem vykouzlí úsměv celé rodině

    Před 26 dny
    Do slaného koláče spotřebujeme i starší, přerostlé plody cuket. Koláč voní anglickou slaninou, česnekem a sýrem, ale můžeme do něj přidat podle chuti to, co máme zrovna po ruce. Skvěle chutná ještě horký, čerstvě upečený, ale také zastudena.
     Komentáře
  • Flowee

    Proč máme vždycky místo na dezert? Může za to evoluce

    Před 26 dny
    Čím pestřejší jídelníček, tím lépe? Jak se to vezme. Podle nejnovější studie má rozmanitost v jídle i své stinné stránky. Sníme ho totiž mnohem více.
     Komentáře
Reklama