Zavřít
Těstoviny

Těstoviny

Nejnovější články na Seznamu na téma Těstoviny
  • Apetit

    Připravte si lívancové cereálie, bezmasou slaninu, žebra z kukuřice a další originální a rychlé pochoutky, které ovládly internet

    Před 1 dnem
    Na sociálních sítích najdeme mnoho inspirace z oblasti gastronomie. A ty nejlepší se často brzy stanou virálními! Pojďte s námi ochutnat bezmasou slaninu, zahradní foccaciu či bleskové těstoviny s fetou a rajčaty.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Nejlepší makaróny se sýrem

    Před 1 dnem
    Tento způsob přípravy těstovin se sýrem je vhodný i na sváteční tabuli. Neváhejte a pusťte se do vaření. Jen pár surovin a máte za chvíli hotovo, doporučují kuchaři z webu Southern Living.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelní rozmary slavných: Justin Timberlake cvičí proto, aby se mohl najíst. Miluje palačinky a tyhle těstoviny s humrem

    Před 2 dny
    Populární zpěvák má k jídlu víc než kladný vztah. Vždyť nějakou dobu vlastnil v New Yorku barbecue restauraci a jeho žena Jessica Bielová, herečka a modelka, zase restauraci v západní části Hollywoodu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Urodila se vám letos cuketa? Uvařte si ji jako těstoviny nebo zapečte do perníku

    Před 5 dny
    Cuketa je na pěstování nenáročná zelenina, které roste hojně i zahrádkářům začátečníkům. A tak se vám může stát, že si brzy nebudete vědět rady, jak celou úrodu v kuchyni zužitkovat! Věděli jste, že z cuket můžete uvařit skvělá lehká jídla? Hodí se totiž do hlavních chodů i dezertů!
     Komentáře
  • Apetit

    Velká úroda cukety? Zavařte ji do skleničky: Čatní, čalamáda a další nevšední nápady

    Před 7 dny
    Cukety jsou skvělé do salátů, klidně i syrové. Milujeme je i v těstovinách, zapečené, v polévkách a dalších skvělých pokrmech. Když se ale urodí cuket příliš, nestíháme je zpracovat. V tu chvíli se nabízí naplánovat si zavařovací den!
     Komentáře
  • EgoMan

    Ohřátý oběd z předešlého dne může skončit i fatálně. Nebezpečné bakterie dokážou udělat v těle paseku

    Před 7 dny
    Dříve bylo jídla nedostatek a nebyl výběr tak rozmanitý jako v dnešní době. Plýtvání jídlem je bohužel neduhem dnešní moderní civilizace.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Oběd pro lenochy. Rychlý a osvěžující těstovinový salát

    Před 8 dny
    V horkých letních dnech je ten správný čas připravit si lehký, rychlý a levný těstovinový salát, Tento salát můžete klidně vylepšit i o grilované kuřecí maso nebo tuňáka. Díky jednoduchosti tohoto receptu ho hravě zvládnou připravit i vaše děti.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na šťavnatý cuketový nákyp s těstovinami a květákem? Vláčnost zajistí dostatek sýra i vajec

    Před 10 dny
    Už nevíte, co s cuketami? Pak je tenhle recept přímo pro vás. Vláčné zapečené těstoviny lze doplnit cuketou nebo i květákem, v obou případech jde o velice šťavnaté jídlo, které spolehlivě zasytí celou rodinu a nezatíží rozpočet.
     Komentáře
  • Ženy sro

    8 tipů, jak vařit těstoviny jako profesionál

    Před 10 dny
    Uvařit těstoviny tak akorát al dente není jen tak. Vyzkoušejte osvědčené tipy, jak tuto disciplínu zvládnout jako pravý Ital.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Prázdniny v Římě – co musíte ochutnat při návštěvě italské metropole

    Před 11 dny
    Kdo by nechtěl prožít podobný romantický zážitek jako nezapomenutelná Audrey Hepburnová ve stejnojmenném filmu? A pokud máte pocit, že druhý Gregory Peck se už nenajde, nenechte si ujít i dostupnější dobrodružství. Zkuste si uvařit stejně, jako to Římané činí už po tisíciletí, a dolce vita zavládne i u vás doma.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zapečené těstoviny s mletým masem na řecký způsob

    Před 11 dny
    Zapečené těstoviny na řecký způsob! Tento vydatný recept s těstovinami a mletým masem si zamiluje celá rodina a jeho příprava je velmi rychlá.
     Komentáře
  • Jímeto

    Důvod, proč jsou vaše těstoviny převařené. Důkladně prozkoumejte svoje nádobí

    Před 12 dny
    Už se vám někdy podařilo převařit těstoviny? I když se na první pohled zdá, že na uvaření těstovin není nic složitého, můžete při tomto úkolu nejednu věc pokazit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Cuketové těstoviny bez gramu mouky. Vyzkoušejte populární cudle!

    Před 13 dny
    V angličtině se jim říká zoodles - zucchini noodles. U nás se proto vžil obdobný název, který spojuje dvě slova v jedno. Znáte cudle? Připravíte je opravdu snadno a oceníte ve chvíli, kdy musíte nebo chcete vynechat klasické špagety nebo jiné těstoviny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Těstovinový salát s rukolovým pestem

    Před 13 dny
    Zkuste těstovinový salát trochu jinak! Z tohoto receptu budete určitě nadšení a při příštím grilování z vás v mžiku udělá hvězdu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyléváte vodu po uvaření těstovin? Chyba. Namočte si do ní chodidla

    Před 14 dny
    Voda z těstovin má širokou škálu využití, přičemž o některých z nich mnozí jistě už někdy slyšeli. Dá se použít při následné přípravě omáčky, díky obsaženým vitamínům a minerálům slouží jako dokonalé hnojivo na rostliny, a dokonce zastoupí přípravky na čištění mastných povrchů. Její schopnosti ale sahají ještě dál. Věděli jste, že je možné si z vody z těstovin připravit i například zázračnou koupel na nohy?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Úžasné cuketové špagety nahradí ty běžné. Jsou ale zdravější a navíc bez lepku a sacharidů. Jak na ně?

    Před 15 dny
    Přemýšlíte, jak nejlépe využít cuketovou nadílku? Pokud chcete zároveň trochu odlehčit svůj jídelníček, udělejte z nich netradiční těstoviny. Cuketové špagety jsou hitem poslední doby. Můžete je upravit s omáčkou, použít i jako přílohu a navíc jich můžete sníst hromadu a to úplně bez výčitek.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Jídelníček Julie Roberts: Dodržuje pravidla, ze kterých nikdy neslevuje. Zapomeňte na odříkání nebo diety

    Před 15 dny
    Dodržuje Julia Roberts skutečně dietní pravidla, a pokud ano, která? Můžeme vám prozradit jen toohle: její strategie je jednoduchá – a faktor požitku není zanedbán. Inspirujte se!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?

    Před 16 dny
    Těstoviny jsou u nás oblíbenou přílohou, pro Italy jsou jednou ze základních surovin. Ať už si k nim dáte masové kuličky nebo je jen dochutíte česnekem a chilli, pro dokonalou chuť pokrmu je třeba hlavně dobře uvařit samotné těstoviny. I když by se mohlo zdát, že na jejich vaření není nic těžkého, je třeba dodržet pár zásad.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na šťavnaté pastitsio: Fantastické řecké „lasagne“ připravíte rychleji, než italský originál a pochutnáte si stejně!

    Před 16 dny
    Na první pohled byste řecké pastitsio od italských lasagní nerozeznali. Až při bližším zkoumání odhalíte, že se pod křupavou zapečenou horní vrstvou neskrývají těstovinové pláty, ale těstoviny s otvorem uprostřed, známé jako makarony. Navíc je pastitsio specifické i použitým kořením.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Přílohy 100 x jinak: Jak chutná koprovka se svítkem, ryba na zelí nebo králík se slanou krupicovou kaší?

    Před 17 dny
    Ke svíčkové jedině houskový nebo karlovarský knedlík, k rybě brambory? Může to tak být, ale taky nemusí. Zkuste pro jednou méně obvyklé variace a vaše jídlo získá nový chuťový rozměr!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Italské celozrnné těstoviny podle Kate Hudson

    Před 18 dny
    Jako Italka mám těstoviny v krvi, říká Kate Hudson. Není tedy divu, že jedním z jejích oblíbených jídel je vydatný těstovinový pokrm: celozrnné těstoviny se zeleným pestem – a my známe recept.
     Komentáře
  • Befity

    Zhubnout lze i s těstovinami v jídelníčku

    Před 20 dny
    Od teď si můžete těstoviny vychutnávat bez výčitek svědomí – a dokonce s nimi zhubnout.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Krémové těstoviny s květákem a parmskou šunkou

    Před 22 dny
    Těstoviny se hodí a chutnají vždycky fungují! Ale co třeba vyzkoušet něco nového? Místo boloňky nebo carbonary nyní připravujeme lahodné krémové těstoviny s květákem.
     Komentáře
  • Proženy

    Do půl hodiny na stole: těstoviny s rukolovým pestem, sýrem a rajčaty

    Před 24 dny
    Jaké jsou přednosti rukolového pesta? Je univerzální, připravit se dá předem do lednice a vytáhnete ho například tehdy, když potřebujete vykouzlit rychlý oběd. Skvěle chutná jak s těstovinami, tak jako doplněk ke grilovaným dobrotám. My si ho teď dáme se špagetami, mozzarellou a sušenými rajčaty.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Naučte se připravit nejlepší těstovinové saláty. Dodržujte těchto 5 fíglů

    Před 26 dny
    V parných letních dnech mají lidé chuť spíše na lehká jídla. Dobrým tipem na zahradní oběd je těstovinový salát. Zkuste si osvojit těchto 5 triků a dotáhnout tak oblíbené jídlo k dokonalosti.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chorvatsko na talíři: Populární přesnídávková polévka maneštra je plná zeleniny, masa a těstovin. Takhle snadno se připravuje

    Před 27 dny
    Chorvatská kuchyně je plná skvělých chutí. Přesnídávková polévka maneštra patří určitě k tomu, co byste především na Istrii měli ochutnat. Přečtěte si, jak tuto skvělou polévku připravit doma a co v ní nesmí chybět.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Celozrnné nebo klasické? Po jakých těstovinách v obchodě byste měli sáhnout

    Před 27 dny
    Pokud se snažíte žít zdravě, pak už jste určitě slyšeli o tom, že byste měli produkty z bílé mouky nahradit těmi celozrnnými. Proč tomu tak je? Celozrnné těstoviny jsou vyráběny z celozrnné mouky – tedy té, při které se zrna před mletím neloupou. A jak známo, nejvíce živin se schovává právě v této slupce. Výsledkem jsou tak těstoviny tmavší barvy a „hrubší“ chuti (tj. nejsou tak hladké, jsou trochu tvrdší).
     Komentáře
  • Tripmania

    Chorvatská kuchyně: poznejte místní speciality

    Před 27 dny
    Ač se neřadí k těm nejproslulejším na světě, Chorvatská kuchyně je výborná a vyniká svou pestrostí a čerstvostí. Vyhneme-li se plážovému kiosku s pizzou, sendviči a smaženým fast foodem, můžeme objevit regionální speciality i dobroty, na kterých se postupem věků podepsalo mnoho cizokrajných vlivů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Prosluněné Toskánsko je rájem gurmánských zážitků. Tahle místní rajčatová polévka s bílým chlebem nemá chybu

    Před 29 dny
    Itálie je nejen pro české turisty oblíbenou destinací díky písečným plážím, horám a historii, která na vás dýchá kamkoli se vydáte. Lehká středomořská kuchyně vonící čerstvou zeleninou, bylinkami a olivovým olejem je proslulá po celém světě. Koncentrací těch nejlepších chutí, vůní a zážitků je vyhlášené Toskánsko - oblast Itálie, kde vás lahodné víno a vybrané pokrmy provází na každém kroku.
     Komentáře
  • StyleUp

    Většina lidí vylévá vodu z těstovin rovnou do dřezu. Netuší, jakou chybu dělají

    Před 30 dny
    Většina z nás miluje těstoviny na všechny způsoby. Jistě je vždy uvaříte a poté vodu z těstovin jednoduše slijete. Přesvědčíme vás, že byste to již neměli dělat. Existuje totiž několik úžasných způsobů, jak můžete tuto vodu znovu využít a vytěžit z ní naprosté maximum. Podívejme se na metody, které vás zajisté překvapí a přesvědčí, abyste již vodu z těstoviny nikdy nevylévali do dřezu. Proč si vodu nechávat?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bleskový recept na zapečené těstoviny s rajčaty ve smetanové omáčce

    Před 1 měsícem
    Rychlých, jednoduchých pokrmů, jako jsou tyto lahodné zapečené těstoviny s rajčatovou smetanovou omáčkou, není nikdy dost. Proto vás jistě – právě s nadcházející letní sezonou, kdy nikdo nechce ztrácet čas velkým vyvařováním – následující recept jistě více než potěší.
     Komentáře
  • Receptovník

    Ohřátý oběd z předešlého dne může skončit i fatálně. Na tyto potraviny pozor

    Před 1 měsícem
    Jednou z nejzávažnějších pohrom 21. století je plýtvání potravinami. Někdy se však nevyplatí šetřit nebo násilím dojídat zbytky potravin. Některé výzkumy ukazují, že včerejší rýže nebo těstoviny mohou být pro naše zdraví nebezpečné. Někdy musíme myslet hlavně na své zdraví Každý z nás se určitě snaží plýtvat jídlem co nejméně. Proto se nám často stává, že odložíme po večeři nebo obědě zbytky potravin a druhý den je ohříváme.
     Komentáře
  • Menutovka

    Jak vyrobit houbovou strouhanku. Udělejte s ní těstoviny, budete překvapeni skvělou chutí

    Před 1 měsícem
    Když se spojí troška sušených hub a kousek italského pečiva, vznikne úžasná houbová strouhanka, kterou můžete sypat těstoviny, ale zkusit můžete i další jídla. Ingredience: velká ciabatta nebo ½ bílého italského chleba, 100 g pancetty, větvička rozmarýnu, hrst sušených hříbků.
     Komentáře
  • Feminela

    Naučte se připravit těstoviny jako v italské restauraci. Tři zlatá pravidla je dovedou k dokonalosti

    Před 1 měsícem
    Špagety, fusilli, tagliatelle, farfalle a desítky, možná i stovky dalších druhů těstovin si vydobyly srdce všech strávníků po celém světě a Češi nejsou výjimkou. Navzdory své oblíbenosti se však dosud plně nezažil správný postup jejich přípravy.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na perfektní domácí těstoviny? Klíčový je výběr mouky a tloušťka těsta

    Před 1 měsícem
    Mouka, vejce a voda. Pouze tři ingredience, ze kterých lze vytvořit čerstvé těstoviny jako z italské restaurace. Jak na to, aby se vždy povedly? Stačí dodržet hlavní zásady a věnovat těstovinám trochu péče. Přibližně jedna hodina přípravy vás dělí od seznámení s pravou chutí italských těstovin!
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Při vaření těstovin dělají všichni úplně zbytečnou chybu. Přijdou tak o jedinečnou chuť

    Před 1 měsícem
    Proplachování těstovin po uvaření se zdá být jednou z nejběžnějších činností. Používáme sítko, přes které přeléváme vodu často přímo do odtoku umyvadla. To je jedna z největších chyb.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Vylít vodu z těstovin je obrovská chyba. Je plná cenných složek, které všechny rostliny ocení

    Před 1 měsícem
    Chemická hnojiva by v péči o rostliny měla být až tou poslední možností. Pokud chcete, aby vám květiny doma i na zahradě prospívaly, jde to dobře i bez chemie. Někdy je pomoc na dosah ruky.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Luštěninové těstoviny mají více bílkovin a méně sacharidů. Ale pozor, ať nenaletíte na reklamní trik

    Před 1 měsícem
    Luštěninové těstoviny si v poslední době nachází své místo v kuchyních čím dál více lidí, kteří se stravují zdravěji a bezlepkově. Oproti klasickým nabízí řadu benefitů, při nákupu je ovšem dobré překontrolovat jejich složení a nespoléhat na označení, které uvádí výrobce. Mohlo by se stát, že výrazně přeplatíte za obyčejnou pšenici. Přečtěte si, v čem jsou těstoviny z luštěnin lepší, na co si dát při výběru pozor, kde je koupit a kolik stojí.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Jak na domácí těstoviny? Trik italských šéfkuchařů

    Před 1 měsícem
    Přesto, že kvalitní pastu si lze už bez problémů koupit, stále platí, že domácí těstoviny jsou levné a chuťově o několik tříd výš, než ty průmyslově vyráběné. A když znáte správný postup, povedou se vám vždy.
     Komentáře
  • Zdravě

    (Ne)zdravé letní dobroty: Jaké si můžete v klidu dopřát?

    Před 1 měsícem
    Každému se už určitě stalo, že vyřadil nějakou surovinu ze své stravy a pak se dozvěděl, že vlastně vůbec není nezdravá. Mnoho takových názorů a podobných dilemat je také během léta, kdy jde o čas plný pokušení, dovolených apod. Která jídla ale patří tak trochu neprávem na černou listinu?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Encyklopedie rajčat: Seznamte se s nejznámějšími druhy. Jak se liší tvarem a kde je využít?

    Před 1 měsícem
    Rajčata patří snad k nejoblíbenějším druhům zeleniny, a to i přesto, že jde z botanického hlediska ve skutečnosti o ovoce. Ale protože si jej nejčastěji vychutnáváme v salátech, na pizze či s těstovinami, s čistým svědomím je za zeleninu klidně můžeme považovat. Víte, jaká rajčata patří k nejoblíbenějším?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Závislost na bílém cukru: způsoby, jak se jí zbavit

    Před 1 měsícem
    Nejsou cukry jako cukry. Tak například komplexní sacharidy trávíme déle, takže nedochází k náhlému zvýšení hladiny cukru v krvi. Mezi komplexní sacharidy patří krupice, celozrnné těstoviny, hnědá rýže nebo zelenina. Avšak klasické sladkosti (jednoduché cukry) dokážou zvýšit hladinu cukru v krvi velice rychle – a čím je tato hladina vyšší, tím větší chuť máme chuť na další sladké.
     Komentáře
  • Vitalia

    Výrobce těstovin Panzani zdražil o 30 %. Odliv zákazníků nepociťuje a přichází na trh s novinkou

    Před 1 měsícem
    Panzani uvádí na trh své nejdražší těstoviny, a to krátce poté, co musel svou stávající nabídku významně zdražit. „Trh byl v šoku, ale bohužel se zdražovalo všechno, takže jsme už dále nemohli zůstat u původních cen,“ vysvětluje nárůst cen těstovin Panzani jejich produktová manažerka. Zatímco dosud byla značka Panzani v Česku zavedena jen jako výrobce těstovin z tvrdé pšenice, tzv. semoliny (a omáček), během pár dní už o ní budeme moci mluvit také jako o výrobci bezlepkových těstovin. Začátkem července totiž na český trh uvede čtyři druhy těstovin vyrobených z rýžové a kukuřičné mouky. Proč v Panzani nesáhli spíš po pohance nebo luštěninách a jak široké má aktuálně výrobce těstovin své portfolio v Česku?
     Komentáře
  • Svět Kreativity

    20letý mladík zemřel pár hodin poté, co snědl těstoviny. Lékař vysvětlil proč

    Před 1 měsícem
    Student zemřel poté, co na večeři snědl 5 dní staré těstoviny. K případu se nově vyjádřil lékař a vysvětlil, co přesně se stalo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Které pokrmy nesmíte nikdy smažit na olivovém oleji. Většina lidí chybuje

    Před 1 měsícem
    Přestože nejsou smažené pokrmy prospěšné našemu tělu, jsou poměrně oblíbené. Mnoho z nás se chce alespoň vyhnout použití nezdravých tuků a používá ke smažení olejový olej. Je to však správné?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zapečené těstoviny 7 x jinak plus tipy, jak díky jednoduchým krokům vyčarovat dokonalé jídlo

    Před 1 měsícem
    Zapečené těstoviny, to nejsou jen obyčejně šunkofleky, i když i ony mohou mít luxusní podobu. Podívejte se na to, jaké možnosti máte při přípravě těchto těstovin.
     Komentáře
  • Feminela

    Těstoviny s cuketou a rajčátky vykouzlíte během 15 minut. A jednoduchá večeře je na stole

    Před 1 měsícem
    Dnes se podíváme na jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s cuketou a rajčaty. Místo cherry rajčat můžete použít také obyčejná velká rajčata nakrájená na kousky. Pokrm můžete ochutit petrželkou, bazalkou nebo tymiánem podle toho, co máte nejraději.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jednoduché těstoviny s fantastickou omáčkou z čerstvých rajčat

    Před 1 měsícem
    Léto přeje těstovinám na všechny způsoby. Když ale není moc času, zvolte rychlé jídlo, které zasytí tak akorát, organismus nezatíží a bodne i vegetariánům. Zkuste penne s výbornou rajčatovou omáčkou.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro vaření s Kristinou: Upečte si hnízdečka z makaronů podle receptu vyhlášeného prvorepublikového hoteliéra Karla Šroubka

    Před 1 měsícem
    Máte rádi těstoviny? Nahlédněte s námi pod pokličku jejich historie a připravte si recept podle sto let starého předpisu od vyhlášeného pražského hoteliéra, pana Karla Šroubka.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Stroncatura: Léta zakázané těstoviny a mafie mají stejnou nezákonnou historii

    Před 1 měsícem
    V italské oblasti Reggio Calabria nedaleko městečka Gioia Tauro nic nenasvědčuje tomu, že by se legendární nelegální těstoviny dostaly na talíře hvězdných šéfkuchařů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slavný italský salám mortadela se hodí do salátu i těstovin. Připravíte z něj ale také jemnou pomazánku neboli pěnu!

    Před 1 měsícem
    Mortadela je jednou z oblíbených italských uzenin. Její obří kolečka s typickou tukovou mozaikou jsou vynikající do sendvičů. Často se podávají i samotná v rámci antipasti – výběru předkrmů. Některé druhy jsou navíc vylepšeny olivami nebo zelenými pistáciemi, díky nimž vypadá salám efektněji.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Svíčková se špagetami? Tuhle delikatesu si zamiloval Zdeněk Pohlreich!

    Před 1 měsícem
    Zdeněk Pohlreich má rád výzvy. A taky miluje kvalitní jídlo. Když tyhle dvě věci spojíte dohromady, může z toho vyjít i taková delikatesa jakou je svíčková. A překvapivě se špagetami!
     Komentáře
  • Lifee

    Benito Mussolini v kuchyni: Proč chtěl italský diktátor vyměnit těstoviny za rýži?

    Před 1 měsícem
    Benito Mussolini přišel s mnoha podivnými nápady. Jeden se týkal italského národního pokrmu. Když se diktátor dozvěděl, že těstoviny prý způsobují degeneraci, rozhodl se je zakázat. Horší už by snad bylo jen vzít Italům fotbal a vyhrnutý límec.
     Komentáře
  • Feminela

    Pistácie jsou výborné v dezertech i s těstovinami. Potěší nejen naše chuťové pohárky

    Před 2 měsíci
    Pistácie jsou mezi lidmi v Čechách i ve světě velmi oblíbené, a to nejen pro svou jedinečnou chuť.
     Komentáře
  • Vitalia

    10 000 kusů Babiččiných těstovin nesmí do prodeje. Inspekce to zakázala

    Před 2 měsíci
    Na přední straně obalu se dočtete, že jde o cizrnové nebo čočkové těstoviny, vložíte je do košíku, u pokladny zaplatíte nemálo peněz a doma zjistíte, že jde vlastně o pšeničné těstoviny, v nichž je 20 % čočkové mouky. Je to podfuk na zákazníka? Jak případ hodnotí inspekce? Už řadu měsíců můžeme v obchodech kupovat luštěninové těstoviny, poklad pro všechny, kteří luštěninám v jejich původní podobě příliš neholdují. Uvařeno během pár minut, chuť klasickým pšeničným těstovinám velmi blízká. A ty benefity! Na sto gramech si přijdete i na třicet gramů bílkovin a více než deset gramů vlákniny. Ve srovnání s pšeničnými jde až o trojnásobně vyšší hodnoty.
     Komentáře
  • Proženy

    Večeře do pár minut: uvařte si těstoviny a místo kečupu si připravte zelené pesto

    Před 2 měsíci
    Na přípravu skvělé večeře bohatě postačí pár čerstvých ingrediencí a čtvrthodina času. Když přidáte k voňavému pestu pár růžiček brokolice, budou jednoduché těstoviny ještě výživnější a krásně krémové.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduché večeře nejen pro všední dny: S těmito tipy ušetříte čas a skvěle si pochutnáte!

    Před 2 měsíci
    Abyste si připravili skvělou večeři, vám bohatě stačí to, co najdete doma. Některé suroviny se vyplatí mít v zásobě, protože s nimi jde velmi hezky kouzlit výborné jídlo. Inspirujte se našimi tipy.
     Komentáře
  • Feminela

    Na tvaru těstovin záleží. Italové dobře vědí, který druh je ideální pro konkrétní pokrm

    Před 2 měsíci
    Těstoviny jsou základem mnoha pokrmů. Příprava této přílohy je velmi snadná a rychlá, nejen proto jsou těstoviny oblíbené po celém světě. Rozmanité tvary této potraviny dávají možnost kuchaři u plotny pořádně se rozšoupnout a vymýšlet tisíce nových receptů.
     Komentáře
  • Forum 24

    Čeká nás další zdražení potravin? Válka na Ukrajině ovlivní ceny oleje, chleba i těstovin

    Před 2 měsíci
    Následky války na Ukrajině pociťují lidé po celém světě. OSN již po několikáté varovala před celosvětovou potravinovou krizí, téměř 45 milionů lidí se ocitlo na pokraji hladomoru.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Delikatesa na talíři: Krémové těstoviny se smrži

    Před 2 měsíci
    Dokonalé těstoviny s houbami za pár minut. Připravte si lahodné smrže.
     Komentáře
Reklama