Zavřít
Těstoviny

Těstoviny

Nejnovější články na Seznamu na téma Těstoviny
  • Proženy

    Nejrychlejší večeře: Zapečené cottage těstoviny

    Před 4 hodinami
    Nechce se vám vařit a zároveň oceníte teplou večeři? Vyzkoušejte tyto rychlé zapečené cottage těstoviny: jsou plné bílkovin a zasytí vás na dlouhou dobu. A recept má úžasnou výhodu: těstoviny se nemusejí vařit předem, dávají se zapékat syrové!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nejhorší denní doba pro konzumaci těstovin, pizzy a pečiva

    Před 1 dnem
    Koláček, kousek pizzy, ale i obyčejný rohlík. Touha po jednoduchých sacharidech ohrožuje postavu i kvalitu spánku. Kdy je radši nejíst a co si dát večer po cvičení?
     Komentáře
  • Novinky

    Pizza a carbonara přišly z Ameriky, tvrdí akademik. Italové zuří

    Před 3 dny
    Článek o tradičních pokrmech či potravinách italské kuchyně, který vyšel ve víkendové příloze deníku Financial Times, vyvolal mezi italskými médii a zemědělci vlnu nevole. Britský deník oslovil profesora na univerzitě v Parmě Alberta Grandiho, který zastává názor, že mnoho tradic v italské kuchyni vzniklo teprve nedávno či jsou smyšlené.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smetanová fregola s uzeninou a trojím hráškem

    Před 5 dny
    Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí. Vyzkoušejte tento recept s hráškem, který je předzvěstí přicházejícího jara!
     Komentáře
  • Apetit

    Vyzkoušejte ikonické těstoviny s vodkou podle slavné topmodelky. Chuť pikantních penne alla vodka musíte zažít

    Před 6 dny
    Přestože jsou těstoviny považovány za součást italské gastrokultury, pokrm pasta alla vodka se proslavil hlavně v Americe, kde se těší nebývalé popularitě. Vodka má v receptu hned několik důležitých funkcí, pro které se stal pokrm velmi oblíbeným. Připravte si jej v pikantní verzi podle americké topmodelky Gigi Hadid.
     Komentáře
  • ByznysDeník

    Heinz uvádí na trh rajčatovou omáčkou s příchutí vodky

    Před 8 dny
    Tato omáčka na těstoviny "Pasta alla Vodka" pochází ze spolupráce potravinářské skupiny Heinz a výrobce lihovin Absolut Vodka.
     Komentáře
  • Proženy

    Co možná nevíte o vaření těstovin: Vodu solte, až když je vařící, a porci odměřte pomocí naběračky

    Před 10 dny
    Balíček těstovin se najde snad v každé domácnosti. Poslouží v časové tísni, ve chvílích, kdy se vám nechce moc vařit, a i tehdy, když máte chuť na něco opravdu dobrého. Je to jedno z prvních jídel, které jste uměli připravit, a o tom, jak je uvařit, víte téměř vše. Opravdu?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zadržte! Některé prošlé potraviny nemusíte vyhazovat, ale v klidu sníst. Které to jsou?

    Před 11 dny
    Stává se to nám všem – při nákupu potravin jste měli velké oči a lednička teď doma praská ve švech, jenže všechno jídlo se nedá tak rychle sníst. Některé ovšem nemusíte vyhazovat hned, jakmile překročí datum spotřeby.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduché těstoviny se zeleninou

    Před 12 dny
    🔗 200g těstovin, 300g cukety, 1 paprika, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, 225g rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 2 lžičky italských bylinek, 1 hrneček vody z uvařených těstovin, sůl, pepř, uzené tofu (nemusí být) 🌿Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme si zhruba 1 hrneček vody z těstovin. 🌿V pánvi na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou papriku a smažíme pár minut, potom přidáme česnek, cuketu a smažíme zhruba 2 minuty. 🌿Přisypeme italské bylinky, sůl, pepř a vaříme zhruba 5 minut do změknutí zeleniny. Můžeme postupně podlít vodou z těstovin začneme zhruba ½ hrnečkem. 🌿Přidáme rajský protlak, uvařené těstoviny a podle konzistence můžeme přidat více vody z těstovin.Promícháme a můžeme podívat třeba s uzeným tofu, s nasekanou bazalkou, nebo veganským parmazánem.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Těstoviny alla carbonara: nikdo neví, kde se vzaly, ale mají i svůj svátek

    Před 18 dny
    Jednoduché jídlo patří mezi nejžádanější italské pokrmy a svůj svátek má každý rok už od 6. dubna 2017. Kdo si chce vychutnat opravdovou klasiku, na omáčku potřebuje guanciale, pecorino, vejce, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře: Nivová omáčka k těstovinám

    Před 18 dny
    Nivová omáčka se hodí nejen k těstovinám, ale i k masu. Je rychlá, chuťově výrazná a na její přípravu vám bude stačit jen pár surovin.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Speciální lžíce na nabírání těstovin pomůže změřit správnou porci na jednu osobu

    Před 19 dny
    Vaření těstovin není komplikovanou činností a mnozí z nás, kteří začínají s kulinářským uměním, začínají právě s touto surovinou. Je však běžným problémem, že uvaříme více těstovin, než ve skočnosti spotřebujeme.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zapečené těstoviny pro dobrou náladu

    Před 19 dny
    Zapékané těstoviny dokážou opravdu vyvolat dobrý pocit! Gratinované a s lahodnou omáčkou jistě potěší celou rodinu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Těstoviny s uzeným masem, medvědím česnekem a brynzou

    Před 22 dny
    Tohle jídlo je inspirované tradičními slovenskými haluškami, ale příprava je mnohem jednodušší a rychlejší. Místo pracného těsta použijte kvalitní těstoviny. Dochucení ovčí brynzou, sladkým hráškem a výrazným medvědím česnekem vnese na váš talíř závan jara.
     Komentáře
  • Apetit

    Milujete těstoviny? Vybírejte ty ze semoliny, radí výživová specialistka

    Před 25 dny
    Těstoviny jsou nedílnou a oblíbenou součástí každé domácnosti. Zasytí nás a uvaříme je snadno a rychle. Už jste zkoušeli ty ze semolinové mouky? Vynikají především svou chutí a ocení je také ti, které zajímá zdravá strava i redukční dieta.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Naprosto dokonalá kombinace brokolice, těstovin a kuřecích prsíček. Rychlovka za 30 minut

    Před 26 dny
    Nejlepší brokolice s těstovinami, kuřecím masem a sýrem. Rychlé jídlo. Příprava zabere 30 minut. Chutná rychlovka. 🔥Suroviny: 250 g kuřecích prs, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, ½ hlávky brokolice, 100g sýr eidam 45%, olivový olej, sůl a pepř.
     Komentáře
  • Yookee

    Šéfkuchařka upozornila na chybu, kterou lidé dělají při vaření oblíbených těstovin

    Před 28 dny
    Uznávaná šéfkuchařka Roberta d’Elia prozradila, jakou chybu dělá mnoho lidí při přípravě známého italského jídla, které je oblíbené také v Česku. Za vším stojí jedna potravina. Pokud ji při vaření použijete, dopouštíte se podle šéfkuchařky z londýnské restaurace Pasta Evangelists doslova zločinu, napsal britský list The Mirror.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jak správně párovat 8 nejběžnějších druhů těstovin s omáčkami

    Před 29 dny
    Existuje nepřeberné množství těstovin. Údajně jsou považovány za jednu z nejchutnějších potravin konzumovaných napříč všemi věkovými kategoriemi. Každý druh těstovin se hodí na trochu jiné servírování, protože mají různé vlastnosti. Na některých dobře drží omáčka, jiné jsou drobnější nebo tenké a lépe se smíchají s ostatními ingrediencemi. Podívejte se, jak správně podávat těchto 8 nejběžnějších druhů těstovin.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme za vás: Jedno kuře, nákup za 422 Kč, trocha přemýšlení při vaření a osm porcí výživných jídel na dva dny je na stole!

    Před 29 dny
    Vymyslet obědy na víkend, které zasytí celou rodinu, budou všem chutnat a ještě k tomu nezatíží rozpočet, nebývá jednoduché. Přinášíme vám inspiraci na víkendové obědové vaření, ve kterém díky použití některých společných surovin můžete něco ušetřit a navíc si pochutnat na dvou zcela odlišných pokrmech i s polévkou.
     Komentáře
  • inStory

    Vědci zjistili, že těstoviny jsou mnohem zdravější, než se dosud myslelo. Navíc ohřívané mají ještě méně kalorií, než čerstvě uvařené

    Před 29 dny
    Těstoviny na všechny možné způsoby jsou sice oblíbeným jídlem, ale ne pro ty, kdo chtějí hubnout nebo držet štíhlou linii. Ti se proto obvykle těstovinám vyhýbají, protože obsahují sacharidy.
     Komentáře
  • Proženy

    Kuřecí stehna po italsku. Skvělé jídlo z jednoho hrnce doplníte těstovinami, rýží i kouskem chleba

    Před 30 dny
    V italské kuchyni najdete mnoho receptů na způsob „cacciatore“, znamená to po lovecku či myslivecku. Liší se v jednotlivostech, ale vždy mají bohatou a voňavou omáčku, která je skvělá k těstovinám i rýži.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak skloubit péči o rodinu a práci? Vařte naše rychlovky, které zasytí

    Před 30 dny
    Máme pro vás spoustu zajímavých rychlých receptů, které zvládnete připravit za pár minut a spolehlivě nasytíte celou rodinu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zelené těstoviny podle Jamieho Olivera

    Před 30 dny
    Těstoviny má rád každý. Recept na zelené těstoviny Jamieho Olivera je také plný vitaminů a minerálů.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Zdeňka Pohlreicha

    Před 1 měsícem
    Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů. Česká variace amerického národního pokrmu mac’n’cheese, tedy zapečených makaronů se sýrem, je perfektní ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Zatímco Američané je jedí jako přílohu, nám vystačí bohatě jako hlavní chod. Když tak si k nim připravte směs listových salátů, která je odlehčí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ragú na lasagne může být i bez masa. Zeleninové, houbové nebo extra sýrové patří mezi top varianty nejen pro vegetariány

    Před 1 měsícem
    Oblíbené těstoviny pečené s dvěma druhy omáček a spoustou sýra miluje snad každý příznivce italské kuchyně. Lasagne, stejně jako mnoho dalších světoznámých pokrmů, mohou mít mnoho podob. Ty bezmasé rozhodně nejsou ochuzeny o jedinečnou chuť, vůni, šťavnatost ani křupavou sýrovou krustu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Výroba domácích těstovin není věda

    Před 1 měsícem
    Existuje celkem 600 různých druhů těstovin, ale většinu jako první napadnou špagety. Dlouhé tenké nudle zbožňují všichni bez ohledu na věk. Na přípravu nepotřebujete nic než hrnec. A možná trochu česneku, chilli, olivového oleje a parmazánu. Perfektní večeře je hotová. Udělat si ale domácí špagety není nic složitého a odmění se vám nesrovnatelně lepší chutí.
     Komentáře
  • Feminela

    Voda z těstovin je ideálním hnojivem pro zahradní i pokojové rostliny. Lépe porostou i pokvetou

    Před 1 měsícem
    Chemická hnojiva jsou sice snadno k dostání, většinou ale obsahují látky, které svým rostlinám dávat nechcete. Proto se vyplatí vědět, jaké jiné alternativy existují. Někdy totiž ani nevíte, že máte pomocníka hned po ruce.
     Komentáře
  • Receptovník

    Těstoviny po uvaření se nedoporučuje oplachovat. Ztratí chuť i správnou strukturu

    Před 1 měsícem
    Po uvaření těstovin a jejich přecezení je mnozí lidé automaticky oplachují studenou vodou. Bohužel tento krok je velkou chybou, která ovlivňuje konečnou chuť jídla. Vyhněte se této chybě a užijte si díky tomu chutnější jídlo na talíři. Běžný krok Vaření těstovin je zdánlivě velmi jednoduchá aktivita. Pokyny na obalu jsou podrobné a zdá se, že je nelze porušit. Ukazuje se však, že opláchnutím těstovin ve vodě uděláme velkou chybu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na rychlé těstoviny z jednoho hrnce

    Před 1 měsícem
    Milujeme recepty na těstoviny z jednoho hrnce! Jsou rychlé a nekomplikované. Jedním z našich oblíbených jsou gnocchi z jednoho hrnce s pikantní salsiccií.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Vodě z těstovin se říká „tekuté zlato“ pro její nálož škrobu. Místo vylévání je lepší ji recyklovat

    Před 1 měsícem
    Vaření rýže nebo různých těstovin je jeden za základních kuchyňských postupů. Nicméně i v takto jednoduchých procesech se mohou skrývat netušená tajemství.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Pajata je římská specialita, která se po zákazu prodeje opět vrátila do řeznictví a na talíře

    Před 1 měsícem
    Pajata má velmi starověký a čistě římský původ. I když se nejedná o jídlo vhodné pro každého, rozhodně má řadu obdivovatelů.
     Komentáře
  • Houbička v kuchyni

    Čerstvé těstoviny s lanýžem jarním, kterých se nebudete moct nabažit

    Před 1 měsícem
    Tyto lahodné smetanové těstoviny si prostě zamilujete. Lanýže jim dodají mimořádně delikátní chuť. Ingredience 120 g čerstvých špaget či jiných těstovin ½ ks čerstvého lanýže jarního (10g) Tartufo Bianchetto 1 kelímek 18% smetany 1 stroužek česneku 1 lžička másla 2 lžíce strouhaného parmezánu na dochucení lze použít lanýžové máslo a olivový olej s lanýži
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chutné alternativy ultra zpracovaných těstovin

    Před 1 měsícem
    Už dost bylo klasických těstovin? Nahraďte je! Alternativy k těstovinám jsou užitečné pro ty, kteří chtějí obměňovat svůj jídelníček a nekonzumovat příliš mnoho rafinovaných produktů. Možností je přitom hned několik!
     Komentáře
  • Žena-in

    Jak uchovávat trvanlivé potraviny: Kávu v tmavé dóze a oleje ve vzduchotěsné nádobě

    Před 1 měsícem
    Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?
     Komentáře
  • Extra

    Putin sliboval rodinám padlých vojáků velké bolestné. Místo toho agresoři nadělují kožichy nebo těstoviny

    Před 1 měsícem
    Putinova invaze na Ukrajiny si od začátku války vyžádala už téměř 150 tisíc mrtvých ruských vojáků Kompenzace jejich rodinám je přitom prachbídná. Ještě horší je situace v oblastech kolaborujících s Kremlem, jako třeba v Donbasu. Tamní vdovy obdržely jako kompenzaci kožichy. Informoval o tom portál Investigace.cz. Kreml zase údajně naděluje rodinám mobilizovaných mužů pytel těstovin.
     Komentáře
  • Proženy

    Připravte si chutné zapečené plněné těstoviny: Jako lasagne, ale trochu jinak

    Před 1 měsícem
    Znáte těstoviny paccheri? Krátké široké trubky, které jsou ideální k plnění a zapékání, podobně jako velké těstovinové mušle, cannelloni nebo lasagne. A právě tak, jak obvykle připravuji lasagne, jsem připravila paccheri: s pomalu dušeným hovězím masem, rajčatovým sugem a bešamelovou omáčkou.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Italská klasika: Domácí těstoviny s houbami a šalvějí

    Před 1 měsícem
    Oblíbená kombinace, která nezklame.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Konjakové těstoviny neobsahují cukry, lepek ani kalorie. Vyplatí se ale si za ně připlatit?

    Před 1 měsícem
    Milujete těstoviny, ale nemůžete si je dopřávat ze zdravotních či dietních důvodů? A už jste slyšeli o těch konjakových? Jsou nízkokalorické, neobsahují sacharidy, tuky, lepek ani laktózu, a přesto mají velmi prospěšné nutriční složení s dobrým vlivem na naše zdraví. Jejich velkou nevýhodou je ovšem poměrně vysoká cena. Stojí za to si za ně připlatit?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Smetanové těstoviny ideální na zimní zahřátí

    Před 1 měsícem
    Chutné, snadné a rychlé na přípravu. Tyto zapečené smetanové těstoviny čerstvé přímo z trouby jsou ideálním jídlem po práci – a zahřejí nejen na těle, ale i na duši.
     Komentáře
  • Apetit

    15 skvělých receptů na polévky s těstovinami: Hřejivá večeře raz dva

    Před 1 měsícem
    Přesvědčíme vás, že polévka s těstovinami nerovná se pouze nudlovka, do polévek můžete hodit klidně tortellini nebo ravioly. Využít do nich můžete i pár kupovaných plněných těstovin, které vám zbyly od oběda. Polévka bude hned vydatnější a zastane hravě hlavní chod.
     Komentáře
  • OnlyU

    Ravioly: Připravte si domácí s bazalkou nebo se sýrem

    Před 1 měsícem
    Milovníci italské kuchyně jistě vědí, co jsou to ravioly. Zkoušeli jste si je ale už někdy připravit sami doma? A víte něco o historii těchto plněných těstovin? Že jsou z Itálie, by asi odhadl každý, málokdo ale ví, že je lidé milovali už ve 14. století.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vodu zbylou po vaření těstovin, brambor a rýže nevylévejte! Skvěle zahustí polévky i omáčky, vylepší slaná těsta a prospěje zažívání

    Před 1 měsícem
    Při vaření těstovin, brambor i rýže se do vody uvolňuje škrob a ta tak získává vlastnosti potřebné pro zahuštění omáček a vytvoření krémovité konzistence. Zbylá voda má ale i další využití nejen do pokrmů, ale třeba i v péči o tělo, pokojové i venkovní rostliny nebo při mytí zaschlé špíny na nádobí.
     Komentáře
  • Marianne

    Jednoduchý návod na kudrnaté vlasy: K dokonalým vlnám vám stačí cedník na těstoviny

    Před 1 měsícem
    V dnešní době sice existuje spoustu druhů kulem, které vám mohou udělat vlny, jaké si přejete. Když budete ale následovat nedávné trendy, tak je nepotřebujete a vystačíte si bohatě s věcmi, co máte doma.
     Komentáře
  • České stavby

    Potraviny a suroviny, které můžeme bez obav skladovat v mrazáku

    Před 1 měsícem
    Mrazák je malý velký zázrak, který ve svůj prospěch zatím nevyužíváme naplno. Spektrum surovin a poživatin, které do něj můžeme uskladnit, je totiž mnohem pestřejší než jen obligátní maso a zmražená zelenina. Někdy je až překvapivé, co všechno za dodržení skladovacích podmínek vlastně do mrazáku patří.
     Komentáře
  • MůjLife

    Úředně zakázané (mafiánské) těstoviny, které působily nemoci. Přesto se vesele prodávaly

    Před 1 měsícem
    Italská oblast Reggio Calabria, nedaleko městečka Gioia Tauro - tato úrodná část země je bohužel známější pro své historické spojení s mafií 'Ndrangheta než pro své kulinářské kouzlo. Ale společného něco mají.
     Komentáře
  • Bydlíme chytře

    Překvapivé potraviny, které můžete zmrazit, abyste si usnadnili život a ušetřili peníze

    Před 1 měsícem
    Většina z nás používá mrazák k uchovávání pouze několika málo druhů potravin. Klasická mraznička v sobě ukrývá především maso, zmrzlinu, předpřipravené polotovary, jako jsou hranolky či smažené rybí prsty, případně též pečivo, houby a nesnědené porce některých pokrmů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rychlý recept na penne z jednoho hrnce

    Před 1 měsícem
    Pokud chcete rychlé, ale přesto lahodné jídlo, náš recept je pro vás jako stvořený: Penne z jednoho hrnce se připravují se všemi ingrediencemi v jednom hrnci a díky sýru jsou úžasně krémové.
     Komentáře
  • Asenior

    Pětka ze slohu a nudle na krupici

    Před 1 měsícem
    „Ségra pojď, jdeme bruslit,“ oznámil mi můj starší bratr s hlavou strčenou ve dveřích mého pokoje. „Prima!“ odvětila jsem nadšeně a začala se oblékat.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Jak odměřit porci špaget na osobu? Zvládnete to díky několika trikům

    Před 1 měsícem
    Uvařit špagety je poměrně jednoduchá záležitost. Co nám všem ale často dělá problém, je odhadnout správné množství špaget na jednu porci. Často se tak stává, že špaget uvaříme víc, než potřebujeme, a zbytečně nám v hrnci zbydou. Jak tedy odměřit porci špaget na osobu? Vyzkoušejte následující osvědčené vychytávky.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Klíč k dokonalým těstovinám je v délce vaření. Měly by se slít o chlup dříve, než je uvedeno v postupu

    Před 1 měsícem
    Příprava těstovin není žádná věda. Přesné dodržování postupu vám však nemusí zaručit ten nejlepší výsledek. Inspirujte se touto radou profesionálních kuchařů.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Abeceda těstovin: Abyste už příště měli jasno v tom, co koupit a z čeho uvařit

    Před 2 měsíci
    Těstoviny patří dlouhodobě k nejoblíbenějším přílohám nejen u nás. Špagety a kolínka ale rozhodně nejsou jejich jedinými reprezentanty. Co takhle vyzkoušet i fussily, tagliatelle či tortelliny?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Minestrone je ideální polévkou pro chladné počasí

    Před 2 měsíci
    Existuje několik důvodů, proč je italská polévka minestrone tak výjimečná. Ingredience v této polévce poskytují dokonalý chuťový zážitek i četné zdravotní výhody, které oceníte nejen v lednu!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Máte doma rýžovar? Zvládnete v něm víc než jen rýži! Uvaří pohanku, čočku i těstoviny, ale zvládne i lososa s trojitou přílohou

    Před 2 měsíci
    Rýžovar je skvělým pomocníkem, se kterým se rýže vždy povede, ale je to především elektrický hrnec fungující na principu vaření v páře. Tím se z něj stává spotřebič s pestrou škálou využití od celé řady rýžových pokrmů přes zeleninu, těstoviny a luštěniny až po maso a ryby.
     Komentáře
  • Proženy

    Teplá večeře za 15 minut? Těstoviny s omáčkou a slaninou

    Před 2 měsíci
    V chladnějším období si tělo žádá sytější a vydatnější jídla, při jejich přípravě ale nemusíte strávit v kuchyni hodiny. Sáhněte po oblíbených těstovinách: krémová smetanová omáčka bude hotová, než se těstoviny uvaří, a za 15 minut můžete podávat skvělou teplou večeři.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Rychlé krémové těstoviny bez masa

    Před 2 měsíci
    1. Recept na Těstoviny z jednoho hrnce: 🔗Na 2 porce: 180g těstovin, 100g mraženého hrášku, 140g hummus pomazánky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 380g vody, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř 🌿Všechny ingredience (kromě citronové šťávy) dáme do hrnce, nebo pánve a vaříme na středním plameni zhruba 15 minut za občasného míchání. 🌿 Nakonec přidáme citronovou šťávu a podáváme. 2.Těstoviny s krémovou omáčkou: 180g těstovin, 200g mraženého hrášku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 140g pažitkové krémové tofu pomazánky od luntera, nebo jiný vegan krémový sýr/pomazánka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř trochu vody z uvařených těstovin podle chuti trochu citronové šťávy na dochucení 🌿 Těstoviny si uvaříme podle návodu a cibuli a česnek si mezitím nakrájíme najemno. 🌿 Na oleji osmažíme cibuli a česnek, potom přidáme mražený hrášek a uvaříme doměkka, můžeme přidat trošku vody. 🌿Uvařené těstoviny slijeme, ale necháme si trochu vody. Hrášek společně s cibulí a česnek přendáme do mixéru, přidáme pažitkovou pomázánku, přidáme vodu z těstovin a rozmixujeme dohladka. 🌿 Těstoviny smícháme s omáčkou, můžeme chvilku povařit, aby se nám těstoviny prohřály a spojily s omáčkou a dochutíme solí a pepř, můžeme přidat trochu citronové šťávy, ozdobíme hráškem a podáváme. 00:00 Těstoviny z jednoho hrnce 0:43 Těstoviny s krémovou omáčkou
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Záhadný otvor v naběračce těstovin. Má hned několik využití

    Před 2 měsíci
    Stává se vám, že vaříte špagety pro rodinu a nakonec máte množství pro celé město? Mnoho lidí vaří špagety jen tak od oka. Jak tedy správně odhadnout množství špaget, které chceme uvařit?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající balkánské těstoviny. Rychlovka, kterou si zamilujete

    Před 2 měsíci
    Vynikající a hlavně rychlé těstoviny. Chuť je naprosto báječná a příprava balkánský těstovin zabere přibližně 15 minut. Suroviny: těstoviny 250 g, sušená rajčata 50 g, černé olivy 12 ks, slanina 100 g, balkánský sýr cca 30 g, česnek 3 stroužky, olivový olej, pepř a sůl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vylepšený studentský řízek: Gothaj v těstíčku si zamilujete

    Před 2 měsíci
    Studentský řízek rozhodně není určený jen pro studenty na kolejích, ale pro všechny, kdo touží po dobré a levné večeři. Oblíbený byl už v dobách socialismu, kdy se často připravoval v mnoha domácnostech namísto klasických kuřecích či vepřových řízků. A jeho popularita se dnes opět vrací.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Doba vaření těstovin je triviální záležitostí. Optimální množství soli už ale tak jednoznačné není. Ideální poměr je vhodné si zapamatovat

    Před 2 měsíci
    Přestože je na každém balení těstovin návod na uvaření, množství přidávané soli nijak blíže specifikováno není. Takto poznáte, že je správné.
     Komentáře
  • MůjLife

    Nové nařízení EU: Cvrčci, mouční červi a sarančata mohou být obsažena v chlebu, těstovinách, čokoládě atd.

    Před 2 měsíci
    Dovedete si představit, že byste brzy jedli cvrčky, sarančata nebo moučné červy? Tato myšlenka pravděpodobně mnoho lidí znechutí, protože hmyz v potravinách bývá považován za nechutný nález.
     Komentáře
Reklama