Zavřít
Pomeranč

Pomeranč

Nejnovější články na Seznamu na téma Pomeranč
  • TopRecepty

    Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá

    Před 9 hodinami
    Když chcete ochutnat to nejlepší ze Středomoří, vypravte se na Maltu. Maltská kuchyně je dosud skrytý gastronomický skvost. Je škoda, že často se vnímá jen jako odnož kuchyně italské. Nejmenší ostrovní stát Evropy však nabízí úžasný gurmánský mix.
     Komentáře
  • Liberecký deník

    Dáte si pomeranč, nebo citron? Vratislavická kyselka se vrátila na trh

    Před 18 dny
    Pramen Vratislavické kyselky letos slaví 160 let od objevení. Návštěvníci mohli nahlédnout do výrobních prostor.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šumák: Jak si tento hit socialismu snadno vyrobit doma z jedlé sody

    Před 20 dny
    Pro dříve narozené máme dnes připravenou retro „pochoutku“. Vzpomínáte si na Šuměnky a Vitacit? Dozajista ano! Kdo by tyto dobroty nemiloval. Chcete s námi zavzpomínat? Pojďte si je podomácku vyrobit!
     Komentáře
  • StyleUp

    Pomerančový olej zklidní mysl a uleví tělu po náročném dni. Snadno ho vyrobíte v pohodlí domova

    Před 23 dny
    Vyrobte si pomerančový olej. Recept je poměrně jednoduchý a jeho účinky jsou neocenitelné. Olej má nádhernou citrusovou vůni, kterou uvolňuje postupně, zklidňuje nervy a tiší úzkost. Stačí ho smíchat s nosným olejem, například s olivovým, a potřít s ním spánky nebo ho přidat do koupele pro uklidňující efekt. Pomáhá na bolavé svaly Pomerančovým olejem můžete potřít bolavé klouby a svaly. Stačí ho smíchat s nosným olejem, aby nedošlo k podráždění pokožky, a nanést na postižená místa.
     Komentáře
  • StyleUp

    Citrusové slupky je chyba vyhodit. Vylepší moučník, nahradí nezdravé sladkosti a osvěží domov

    Před 23 dny
    Citrusy jsou velmi oblíbenou potravinou, zvláště pomeranče se u nás těší velké oblibě. Citrony jsou zase vhodné do čaje, ale také můžeme využít i jejich slupky. Hodí se nejen do kuchyně, pomohou také s úklidem domácnosti nebo při jiných činnostech. Rozhodně se vyplatí nechávat si citrusové slupky, které můžeme použít místo chemických prostředků, které jsou drahé a škodí životnímu prostředí. Proč používat citrusové slupky?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Řecko na talíři: Vláčná buchta ravani je snadná na přípravu a voní kokosem a pomerančem

    Před 25 dny
    Pokud jste navštívili Řecko a ochutnali místní kuchyni, možná vám padl do oka dezert ravani. Podívejte se, jak si přenést nádhernou prázdninovou atmosféru domů a připravit si tuto sladkou dobrotu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Slupky od melounu nevyhazujte! Udělejte si z nich rychlý a vynikající džem

    Před 26 dny
    Melounová sezóna je v plném proudu! Milovníci této vynikající zeleniny mají žně a náležitě si to užívají. Víte, že slupky od melounu skvěle využijete v kuchyni?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Osvěžující domácí citrusová limonáda. Děti ji po vás budou chtít denně

    Před 28 dny
    Jako nejvíce osvěžující se považuje obecně pivo nebo kolové nápoje.. Nejchutnějším osvěžujícím nápojem přitom je poctivá domácí limonáda z ovoce, která je samozřejmě bohatá i na vitamíny. Je přitom velice jednoduchá, bez chemikálií a dá se dělat na sto způsobů.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Málokoho by napadlo, že pomerančová kůra nemusí končit v koši. Odteď už to nikdy neuděláte

    Před 1 měsícem
    V bezodpadové domácnosti se obvykle lidé snaží využít vše tak, aby nic nevyhazovali. Proto třeba shromažďují i pomerančovou kůru, kterou suší nebo nakládají do cukru.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Japonský ostrov Jakušima: Lesy deště, duchů a příběhů

    Před 1 měsícem
    Japonský ostrov Jakušima leží 60 kilometrů jižně od okraje Kjúšú, nejjižnějšího ze čtveřice hlavních japonských ostrovů. Vnitrozemí Jakušimy ukrývá hluboké lesy s majestátními tisíciletými stromy, díky nimž jsou zdejší lesní ekosystémy od roku 1993 zapsány na seznam světového dědictví UNESCO
     Komentáře
  • Super

    Zákaz čokolád a bonboniér! Milan Peroutka pracuje na výstavním těle, fanynky ho zahrnuly pomeranči

    Před 1 měsícem
    Zpěvák Milan Peroutka (32) pracuje na své postavě. Po delší době začal pravidelně cvičit a baví ho to: „Je to dobrá čistička hlavy a také se člověk líp cítí. Nějak to patří i k té práci,“ řekl zpěvák Super.cz.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kouzelný nápoj ze dvou ingrediencí posílí imunitu a sníží cholesterol. Jedna sklenice denně dokáže zázraky

    Před 1 měsícem
    Tento unikátní nápoj nakopne vaši imunitu a jako bonus vám sníží cholesterol. Nejen že je tento drink zdravý, ale také je velmi chutný. Z jakých dvou ingrediencí se kouzelný nápoj skládá? Mluvíme zde o červené řepě a červeném pomeranči. Šťáva z těchto dvou vitamínových bomb podpoří vaši imunitu a dodá tělu nezbytné vitamíny. Jednoduchý recept Pro tento léčivý elixír si připravte jeden červený pomeranč a červenou řepu dle libosti a chuti.
     Komentáře
  • Jezdci

    Šampionka Gazelle. Miluje pomeranče a bez plyšového losa nedá ani ránu

    Před 1 měsícem
    V sedmi letech ji na závodech zkoušel jeden z top jezdců. Tvrdil, že nikdy nebude koněm pro nejtěžší parkury. Spletl se. Gazelle, jíž sedlá Kent Farrington, patří k nejlepších skokanům světa. Miluje pomeranče a z celé stáje snese jediného koně.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Černé tečky vyzmizíkuje jedlá soda

    Před 1 měsícem
    Jste z pohledu do zrcadla doslova na prášky? Klid, na každou potíž existuje nějaké řešení. V případě nežádoucích tmavých teček ho představuje vaječný bílek, jedlá soda a slupky z pomeranče, které běžně vyhazujete!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Osvěží lépe než vychlazené pivo. Zkuste jednoduché jahodové smoothie

    Před 1 měsícem
    V parném letní dnu se říká, že vás osvěží pouze pouze dobře vychlazené pivo. To je sice pravda, ale existují i další způsoby, jak se suprově ochladit a osvěžit. Vyzkoušejte ovocné jahodové smoothie, které je bez alkoholu a zároveň překvapí svou plnosti chutí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    První „slavná“ anorektička? Císařovna Sissy jedla jen pomeranče, užívala kokain a vážila se dvakrát denně!

    Před 1 měsícem
    Byla krásná, slavná a obdivovaná. Dnešní terminologií bychom řekli „celebrita“. Rakouská císařovna Alžběta, které se říkalo Sissy (1837–1898), byla svým vzhledem doslova posedlá a tomu podřizovala jídelníček.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Víte, co je kumkvat a jak se používá v kuchyni? Naslano i nasladko

    Před 1 měsícem
    Kumkvaty připomínají malé roztomilé pomeranče. Po prvním kousnutí však zjistíte, že mají nezaměnitelnou chuť. Tyto citrusové plody se jí se slupkou a slouží jako perfektní jedlá dekorace na dezerty. Navíc obsahují spoustu vitamínů.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Potřebujete doplnit pitný režim? Sáhněte po těchto plodech

    Před 1 měsícem
    Správná hydratace je pro zdraví nesmírně důležitá. Kdo nepije, je unavený, trpí bolestmi hlavy, kožními potížemi, svalovými křečemi i nízkým krevním tlakem. Které potraviny mají vody nejvíc? Třeba pomeranče a broskve. Je to pro vás překvapení?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Famózní triky, které usnadní loupání pomerančů. Hotovo bude za pár sekund

    Před 1 měsícem
    Pomeranče jsou citrusové plody, které obsahují velké množství vitamínu C. Před jejich konzumací je ale třeba je nejprve oloupat, což je u pomerančů o něco složitější než u mandarinek.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny dobarvované barvivy

    Před 1 měsícem
    Kdo přišel první, barva nebo ovoce? Složitá otázka, i když vlastně ne tak docela. Pomeranče a další potraviny svůj odstín nezískávají jen s pomocí přírody!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Na špatný dech povolejte pomeranč, fenykl a sůl

    Před 2 měsíci
    Za nevábným dechem nemusí stát jen nedostatečná ústní hygiena, to jste věděli? Příčinou téhle patálie, za kterou vás společnost nemilosrdně odsoudí, je celá řada zdravotních komplikací. Které to jsou a čím ústa zase osvěžit?
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Udělejte si Aperol Spritz jako nanuk! Je to geniální

    Před 2 měsíci
    Aperol Sprtiz je hitem posledních let. Skvělý letní drink s typickou oranžovou barvou a hořko sladkou chutí. Věděli jste, že si jednoduše můžete vyrobit i Aperol Spritz nanuky? Nevěděli? Tak čtěte dále.
     Komentáře
  • České stavby

    Chlupatý pomeranč čili lilek quitský nemá s citrusy nic společného

    Před 2 měsíci
    Lilek, rajče, pomeranč? Lilek quitský je dosti raritní rostlinou zvanou v ekvádorské španělštině naranjilla a v kolumbijské španělštině lulo či toronja. Inkové rostlině říkali lulum a Mexičané lulun. V Evropě jsou plody rostliny prodávané jako Jurassica.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Vemte tužku a papír a vyzkoušejte si nejkratší IQ test na světě. Nic není tak zřejmé, jak se na první pohled zdá, téměř každý udělá chybu

    Před 2 měsíci
    Test kognitivní reflexe v pouhých třech otázkách je charakterizován jako nejkratší IQ test na světě. Konkrétně v průzkumu provedeném mezi 3 500 lidmi odpovědělo 33% nesprávně ve všech otázkách, zatímco 83% neuspělo alespoň v jedné.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zářivý úsměv, kterým oslníte: Zuby si lze vybělit i pomocí běžných potravin

    Před 2 měsíci
    Kdo by nechtěl mít zářivý úsměv, kterým by každého okamžitě oslnil? Zatímco někteří bělost svých zubů absolutně neřeší, jiní ročně utratí nemalé peníze za jejich pravidelné profesionální bělení.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naše babičky vyráběly pampeliškové víno. Snižuje tlak a mládly po něm

    Před 2 měsíci
    Pampelišky jsou symbolem jara. Nezdobí pouze louky a zahrady svými plnými žlutými květy, ale jsou i prospěšné zdraví! Udělat si z nich můžete čaj, med a třeba i tradiční pampeliškové víno.
     Komentáře
  • Deník

    Modrý pomeranč odchytává problémové děti z ulice. Může zachránit před pasťákem

    Před 2 měsíci
    „Já si v jednom kuse představuji, jak si spousta malejch dětí na něco hraje na takovým velikánským žitným poli. Tisíce a tisíce malejch dětí a nikde nikdo – jako nikdo dospělej kromě mě. A já stojím na okraji nějakého šíleného útesu. Mám na starosti to, že musím chytnout každého, kdo by z toho útesu mohl spadnout,“ říká ve slavném románu J. D. Salingera Kdo chytá v žitě hlavní hrdina Holden. Líčí, jak by vypadalo jediné povolání, které by podle něj dávalo smysl.
     Komentáře
  • iReceptář

    Správný postup na výrobu pampeliškového medu: Takto ho dělali naši předci

    Před 2 měsíci
    Pampeliškového medu se dříve každoročně v rodinách připravovaly hektolitry. Není se čemu divit! Je to lahodné sladidlo s mnoha pozitivními účinky na náš organismus. Nachystáte si ho letos do zásoby také?
     Komentáře
  • inStory

    Zbavte se pavouků a zabraňte jejich opětovnému návratu. Umístěte do oken slupky od pomerančů nebo mátu

    Před 2 měsíci
    Nalezení pavouka u vás doma může být nepříjemným zážitkem, obzvlášť pokud trpíte arachnofobií neboli abnormálním strachem z pavouků. Ukrývají se ve skulinách, rozích domu i v garáži a vy máte pocit, že se jich nikdy nejde úplně zbavit.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Věci, které celý život děláme špatně. Dokonce i krájení chleba

    Před 3 měsíci
    Spoustu věcí děláme naprosto automaticky. Každý den naše tělo vykoná mnoho úkonů, nad kterými ani nepřemýšlíme. Vlastně si ani nemyslíme, že je lze dělat jinak a zrovna my je vykonáváme špatně.
     Komentáře
  • Novinky

    Stará štola drží při životě vodopády barvy pomeranče

    Před 3 měsíci
    Přímo na místě jsem si vzpomněl na píseň Oranžový expres skupiny Greenhorns. Zpívá se v ní totiž o rychlíku barvy pomeranče a já ten odstín měl právě na očích. U vodopádu poblíž Berouna i Berounky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vepřová panenka podle Zdeňka Pohlreicha: Nadívaná mandlemi chutná úžasně

    Před 3 měsíci
    Přemýšlíte, čím pohostit rodinu při nedělním obědě? Vepřová panenka je ta nejlepší volba. Vyzkoušejte nadívanou mandlemi, tak jak ji připravuje Zdeněk Pohlreich. Zvládnete to i vy, není náročná na přípravu.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Propadli jste chuti Aperol Spritzu? Připravte si ho doma za pakatel

    Před 3 měsíci
    Jak se oteplí, je vidět všude. Na každé zahrádce, večer, když je čas na drink, pak u spousty stolů kdekoli. S oblibou ho ale konzumujeme i v zimě, hlavně na horách. Proč Aperol Spritz milujeme a jak si ho doma namíchat (podstatně levněji)?
     Komentáře
  • Proženy

    Svěží moučník nejen na víkend: připravte si piškotové řezy s pomerančovým krémem

    Před 3 měsíci
    Možná už máte na konci zimy pomerančů plné zuby a těšíte se na čerstvé české ovoce, anebo byste mohli jíst pomeranče pořád a nikdy se vám neomrzí? Ať je to jakkoliv, dejte šanci tomuto receptu na jednoduché piškotové řezy s krémem z pomerančového džusu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slupky z pomerančů do koše nepatří. Vyleštíte jimi zašlé sklo, vyčistíte mikrovlnku a provoníte lednici. Na co ještě se hodí?

    Před 3 měsíci
    Zkusili jste už někdy kompostovat pomerančovou kůru? Pak jste si možná všimli, že čerstvé slupky měly příjemné aroma a vytékala z nich šťáva. A to jsou hlavní důvody, proč je škoda slupky z pomerančů vyhazovat. Přinášíme vám pár tipů, jak je můžete doma docela šikovně zužitkovat.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Vypěstujte si přímo na parapetu sladkou zásobu pomerančů. Kalamondin plodí i v paneláku, non-stop po celý rok

    Před 3 měsíci
    Vypěstovat si vlastní chutné pomeranče v bytě není vůbec těžké, stačí jen vsadit na ten správný druh. Kalamondinu se bude dařit i v paneláku.
     Komentáře
  • Knihy

    16 tipů, jak se stát lepším vyjednavačem

    Před 4 měsíci
    Dnes jsem si pro Vás připravila shrnutí knihy Getting to YES. Doufám, že se Vám dnešní video líbilo! Pro více podobných shrnutí sledujte můj kanál!
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se stane, když do kávy nalijete pomerančový džus. Vřele doporučujeme!

    Před 4 měsíci
    Nejste milovníky nových chutí a na vaši kávu vám nikdo nesmí sáhnout? Nenechte se zmýlit neobvyklou kombinací! Káva a pomerančový džus jdou totiž opravdu výborně k sobě a výsledek je překvapivě dobrý. Zkuste tuhle novinky, ale na horké kafíčko a vymačkaný pomeranč zapomeňte. Káva a pomeranč patří na led!
     Komentáře
  • Jak správně jíst

    Nabírací jídelníček v praxi. Dostaňte se do formy díky správnému přijmu živin

    Před 4 měsíci
    Láďa dostal za úkol připravit a nafotit jídla, která si z jídelníčku vybral a která nejraději jít. Ptám se ho na různé varianty. Proč je zvolil, jak se mu daří jíst ve škole a jak si všechno připravuje. Pojďte se podívat a pořádně jezte, ať to roste!
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Markéta v Peče celá země vykouzlila šmoulí vesnici. Stala se pekařkou týdne

    Před 4 měsíci
    Na konci každé epizody pořadu Peče celá země porotci vyhlásí pekařku týdne. Tentokrát ukázali na Markétu Tomáškovou z Ostravy, která předvedla parádní výkon.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Rok 1916: Jarní pomerančové likéry, šťávy a kompoty podle receptů našich prababiček

    Před 4 měsíci
    Ještě nedávno u nás patřily pomeranče mezi těžko dostupné exotické ovoce, nicméně před více jak sto lety byly pomeranče celkem běžnou součástí jídelníčku. A protože v březnu je jižní ovoce nejchutnější, taky bývaly právě pomeranče doporučované jako zajímavé obohacení jarního jídelníčku. Recepty z roku 1916 vám dávají možnost ochutnat pomeranče tak, jak je dnes už asi neznáte.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Originální voňavé velikonoční dekorace, které zvládnou i děti? Oloupejte pomeranč!

    Před 4 měsíci
    Kombinace pokojových květin s dekoracemi z citrusové kůry je zajímavou výzvou. Využijeme esteticky odpadový bio materiál. Kromě krásných barev navíc citrusová kůra voní, takže snadno získáme velikonoční ozdoby i přírodní aromaterapii. K výrobě přírodní dekorace nám stačí zbylá citrusová kůra, vykrajovátka s motivy zvířátek a špejle či větvičky na zápichy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vynikající domácí paštika Jirky Babici: Hotová je hned a zvládne ji i dítě

    Před 4 měsíci
    Vymyslet zajímavé a lahodné pohoštění pro hosty není vždy úplně jednoduché. Pokud nechcete spoléhat na klasické chlebíčky a jednohubky, naservírujte návštěvě dokonale jemnou paštiku z krůtích jater podle osvědčeného receptu Jirky Babici. Je tak jednoduchá, že do její přípravy můžete zapojit i své ratolesti. A chutná božsky!
     Komentáře
  • Jímeto

    Po stopách pomerančové tradice italského karnevalu v Ivrea, která vede do hluboké minulosti

    Před 4 měsíci
    Historický karneval v Ivrea má své kořeny už ve středověku. Jeho součástí je celá řada obřadů, které se přizpůsobují své době. Až do roku 1808 se tradice předávaly ústní formou a z tohoto roku se také dochovaly první písemné záznamy v pamětních knihách.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Citrusová kůra. Jak z ní vyrobit citrusový olej nebo domácí čistič

    Před 4 měsíci
    Citrusová kůra se dá doma využít hned na několik způsobů. V kuchyni ji můžete použít k tvorbě dalších pokrmů nebo z ní dokonce udělat domácí čistič. Pojďte se tedy podívat na pár nápadů, jak citrusovou kůru využít.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Pomeranč + hřebíček: Kombinace, která zaručeně provoní vaši domácnost. Lepší vůni jste doma ještě neměli

    Před 4 měsíci
    Váš domov nemusí vonět pouze pomocí vůní, které si zakoupíte v obchodě. Pokud si vyrobíte svůj domácí osvěžovač vzduchu, ušetříte peníze, a navíc ani nespotřebujete mnoho ingrediencí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hruškový štrúdl podle Pohlreicha. Je ještě lepší než jablečný. Zkuste ho!

    Před 5 měsíci
    Že znáte jen štrúdl z jablek? Chyba! Stejně dobrý, možná dokonce ještě lepší, si můžete připravit i z hrušek. Toto ovoce se pro jeho přípravu skvěle hodí. Pojďte se tedy podívat, jak tento moučník peče jeden z našich nejuznávanějších kuchařů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Chytrý trik, jak rychle oloupat pomeranč pomocí lžíce

    Před 5 měsíci
    Milovníci pomerančů a jiných citrusů, zbystřete. Oloupat vaše oblíbené ovoce už nemusí být obtížné, slupku lze totiž jednoduchým trikem s pomocí lžíce odstranit během pár vteřin.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vepřová panenka podle Pohlreicha: Šéfovo tajemství spočívá ve správném koření

    Před 5 měsíci
    Vepřová panenka je vůbec nejoblíbenějším kouskem vepřového masa. Je úžasně jemná, šťavnatá a při správné úpravě se takřka rozplývá na jazyku. Problém je ale v tom, že spousta lidí neví, jak ji právě takto připravit. Je důležité najít balanc. Zvenku panenka musí být krásně vypečená a uvnitř měkká a plná šťávy. A přesně toho se hravě dopracujete, budete-li postupovat podle receptu Zdeňka Pohlreicha.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Máme pro vás recept na provoněný domov. Relaxujte se sušenými květinami

    Před 5 měsíci
    Náš recept na potpourri vám umožní nahradit drahé osvěžovače vzduchu za domácí, čistě přírodní vonnou směs. Nač přece zbytečně utrácet? S vhodným složením vám navíc může pomoci navodit příjemnou atmosféru nebo vám pomůže s problematickým usínáním. Je rovněž i skvělou přírodní dekorací. Vyrobte si potpourri s námi, není to nic složitého.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Vypěstujte si doma sladké pomerančíky. Jsou plné sladké šťávy a vitamínů bez pesticidů

    Před 5 měsíci
    Pokud byste si doma rádi vypěstovali chutné pomeranče, pak vsaďte na ovoce, které se jim velmi podobá a stejně dobře chutná.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Předměty, které váš domov vyčistí od negativní energie: Zjistěte, jak pomohou pomeranče, krystaly a tibetské mísy

    Před 5 měsíci
    Když se negativní energie usídli v domě, má to neblahé důsledky pro naši psychiku. Naštěstí existují předměty, které špatnou energii pohlcují a čistí prostor. Jsou jimi například pomeranče, krystaly a tibetské mísy. Jak je správně používat?
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka - Prima Pauza

    Blesková paštika s mandlemi a pomerančem

    Před 5 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi od Prima Pauzy to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Pomeranče v Čechách v 16. století? Známe jejich tehdejší cenu

    Před 5 měsíci
    Pokládáte pomeranče za exotické ovoce, které před více jak čtyřmi staletími nebylo možné v Čechách koupit? Historický článek z roku 1909 vám dokáže, že už v roce 1598 se u nás lahodné pomeranče sehnat daly. Jejich cena ale rozhodně nízká nebyla.
     Komentáře
  • Fights

    Íránský Hulk vzkazuje "Nejstrašnějšímu muži", že ho rozdrtí jako pomeranč. Ten už si vybral dalšího soupeře

    Před 5 měsíci
    Atmosféra houstne a ani jeden z aktérů očekávaného boxerského zápasu nepochybuje o své výhře. Oba dokonce prozradili, jak by chtěli v bojových sportech pokračovat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Osmažte si arancini: Slané plněné kuličky ze Sicílie jsou dokonalou chuťovkou třeba k vínu

    Před 5 měsíci
    Vypadají jako krokety, arancini se ale nepřipravují z brambor nýbrž z rýže. Chuť jim dodává masová náplň, díky níž jsou krásně šťavnaté. Naplnit je ovšem můžete třeba i sýrem nebo zeleninou. Když je osmažíte krásně dozlatova, vypadají jako malé pomeranče. Této podobnosti vděčí i za své jméno.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Proč odkládat slupky z citrusů? Poslouží při pečení, úklidu, uleví od kocoviny a odpudí i mravence

    Před 5 měsíci
    Vyhazujete slupky z citrusů? V následujících tipech se dozvíte, jak je ještě můžete využít. A že je těch možností skutočně hodně...
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyrobte si doma colu: Je mnohem chutnější a zdravější. Je to snadné!

    Před 5 měsíci
    Zachtělo se nám zdravější alternativy coly, a tak jsme zkoušeli každý recept, na který jsme narazili. Nejlepší má herečka Kateřina Winterová na svém webu Culina Botanica. Ty bylinky jsou prostě vychytané.
     Komentáře
  • Bety

    Esenciální oleje pro nové začátky

    Před 5 měsíci
    Neschopnost pohnout se kupředu, stagnace, nerozhodnost, váhání, nervozita nebo paralyzace a strach z neznámého. Jaké esenciální oleje podpoří vaše záměry, zmírní skepsi a pomohou vám v nových začátcích?
     Komentáře
  • Jímeto

    Citrusové plody vyžadují specifické skladování. Díky tomuto triku vydrží šťavnaté po několik týdnů

    Před 5 měsíci
    Každý den provádíme rutinně určité věci, aniž bychom se zamysleli nad tím, zda to děláme správně a efektivně. Jednou z těchto věcí je skladování různých potravin. U položek, jako jsou mléčné výrobky či maso, je ...
     Komentáře
Reklama