Zavřít
Probiotika

Probiotika

Nejnovější články na Seznamu na téma Probiotika
  • Žena-in

    Hubnutí na léto začíná s příchodem jara. Bez zdravých střev ale nezhubnete

    Před 22 dny
    Zdravá a funkční střeva jsou základem všeho ve vašem těle. Jsou plné bakterií, avšak většina je pro vaše tělo prospěšná. Střeva mají za zásluhu trávení, vstřebávání živin, a dokonce i hormonální rovnováhu. Takže se dá říct, že bez správně funkčních střev nemáte šanci být zdraví, ať byste se snažili jakkoliv.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Přichází nová generace tekutých probiotik: Jsou nesrovnatelná s těmi kapslovými. Do střev se dostanou ještě živá

    Před 1 měsícem
    Neustále kolem sebe slýcháme, že bychom měli jíst hodně zeleniny, ovoce a vitamínů, abychom byli zdraví, v plné síle a naše tělo odolalo všudypřítomným virům. Často se ale zapomíná na neméně důležitou složku, která by měla být součástí našeho každodenního života – probiotika! Probiotika přitom mohou pomoci nejen posilovat naši imunitu a udržet v kondici náš střevní mikrobiom, ale dokonce nám mohou pomoci i s řadou fyzických a psychických obtíží. Proto je vhodné je do organismu dodávat pomocí doplňků stravy. Jejich účinek je závislý mimo jiné na tom, v jaké formě se konzumují. Značka BODY&FUTURE Laboratories proto na trh uvedla tekutá probiotika na vodní bázi, která se do střev dostanou ještě živá, aby zde působila v plné síle.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Probiotika a prebiotika: pomozte tělu, aby si je produkovalo

    Před 2 měsíci
    Probiotika a prebiotika jsou v poslední době čím dál častěji zmiňovány. Slibují nám například lepší imunitní systém. Pokud byste chtěli získat to nejlepší pro své tělo, neměli byste si vybírat, jestli užívat probiotika nebo prebiotika. Nejlepší je totiž kombinace obojího. Zatímco probiotika obsahují obrovské množství živých bakterií, prospívají zažívání a podporují mikroflóru ve střevech, prebiotika jsou v podstatě pouze vláknina a cukry. Ty jsou prospěšné pro očistu střev a spolupracují s probiotiky. Proto je třeba užívat je současně.
     Komentáře
  • Proženy

    Hit v kosmetice! Probiotika a fermentace. O co jde a proč to potřebujete právě vy

    Před 2 měsíci
    Probiotika a prebiotika možná znáte jen jako pomocníky pro lepší střevní mikroflóru. Můžete je ale nalézt i v kosmetice a těžit z nich to nejlepší pro svou pokožku. Jak kosmetická probiotika a prebiotika vznikají a k čemu se hodí?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lednovým hitem hubnutí je skyr: Je přímo nabitý bílkovinami a vápníkem, což z něj činí ideální "zeštíhlující" potravinu

    Před 2 měsíci
    V obchodech jej najdete mezi kelímky s jogurty. Skyr ale tak úplně jogurt není. Tato islandská specialita má spíš blíž tvarohu hlavně co do obsahu bílkovin, jeho plusem však je lahodnější chuť. To mu zajistilo v poslední době oblibu hlavně mezi sportovci, zařadit ho do jídelníčku ovšem prospěje i ostatním.
     Komentáře
  • Novinky

    Tři věci, které vám pomohou se špatným dechem

    Před 2 měsíci
    Špatný dech dokáže pořádně potrápit, zvlášť když k němu dochází, byť dodržujete maximální ústní hygienu. Vědci nyní našli lék, který nejen funguje, ale většina z nás ho nalezne i ve své kuchyni.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Kysané zelí napomáhá hubnutí. Díky látkám, které obsahuje, zbaví pocitu hladu

    Před 2 měsíci
    Trápí-li vás zažívání, pomůže kysané zelí. Jeho probiotické účinky mají pozitivní vliv na imunitu. A aby toho nebylo málo, podpoří například i vaše snahy při hubnutí.
     Komentáře
  • Žena-in

    Střeva jsou základem našeho zdraví. Jak je udržet zdravé radí specialista na výživu

    Před 3 měsíci
    Zeptali jsme se odborníka na výživu, jak si udržet zdravá střeva, jak je očistit a také jsme probrali probiotika. Jsou opravdu účinná a pomáhají s udržením dobrého stavu střev?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Zdraví začíná ve střevech aneb tipy, jak zvolit probiotika

    Před 3 měsíci
    Existují bakterie, které jsou škodlivé a mohou způsobit mnohé zdravotní problémy. Na druhou stranu ale existují také bakterie prospěšné, které člověk ke své existenci potřebuje. To je případ střevní mikroflóry. Ve střevech se nachází biliony mikroorganismů, které pracují na správném rozkladu a trávení potravin. To je jeden z nejdůležitějších důvodů, proč udržovat bakterie ve střevech ve zdraví. A zde přichází do hry probiotika.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme za vás: Jak na domácí kimchi krok za krokem. Jedna větší sklenička vás vyjde na pouhých 21 korun

    Před 3 měsíci
    V zimním období přijde vhod doplnit vitaminy a trochu podpořit imunitu. Přímo ideální jsou k tomu fermentované výrobky, jako je třeba právě kimchi. Korejský příbuzný našeho kysaného zelí je doslova nadupaný probiotiky, podpoří trávení a ještě vás dostane svou pikantní chutí.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Přírodní zdroje probiotik: 10 tipů pro zdravá střeva a spokojené tělo

    Před 5 měsíci
    Probiotika pomáhají udržovat rovnováhu střevní mikroflóry. Jestli hned nechceš mlsat tablety z lékárny, můžeš vyzkoušet přírodní zdroje probiotik.
     Komentáře
  • Žena-in

    Střevo je náš druhý mozek. Jak se o něj starat?

    Před 5 měsíci
    Donedávna byla konverzace o střevě tabu a u některých z nás stále je. To se ale v poslední době mění a začíná se více hovořit o tom, jak je důležité správné fungování právě tohoto orgánu. Proto pojmy probiotika a prebiotika už nám nejsou cizí a pokud ano, je nejvyšší čas se o nich něco dozvědět.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zařaďte blahodárný kefír a jiné kysané mléčné produkty do svého jídelníčku stejně jako naši předkové před 5000 lety

    Před 5 měsíci
    Kysané mléčné výrobky jsou nosičem spousty důležitých látek, které tělu prospívají a to, co znali již naši předkové začínáme poslední dobou dělat i my – zařazovat tyto produkty do našeho jídelníčku. Díky nim a látkám zvaným probiotika můžeme stimulovat náš trávicí systém a zvýšit tak i naši imunitu, takže se nám všechny nemoci a trávicí neduhy vyhnou obloukem.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jak posílit imunitní systém výživou? Nezapomínejte na „živé“ potraviny

    Před 5 měsíci
    Imunitní systém je velmi aktivní, protože musí zastat spoustu práce – neustále obnovuje své buňky, strukturní bílkoviny a také vytváří řadu buněk, které jsou hlavním nástrojem imunitních procesů (příkladem jsou imunoglobuliny, lymfocyty). Aby imunitní systém dobře fungoval, vyžaduje správnou a dostatečnou výživu. Mezi nepostradatelné složky patří především bílkoviny, tuk a mnohé vitaminy a stopové prvky. Jak by tedy měla strava posilující imunitu vypadat a na co byste neměli zapomínat?
     Komentáře
  • JakZdravě

    Šťáva z kysaného zelí je pro tělo ultimátní zázrak. Mimo jiné podporuje hubnutí a ocení ji také diabetici

    Před 5 měsíci
    Kysané zelí obsahuje mnoho živin. Zařaďte šťávu z něj do svého pitného režimu, podpoříte tak svůj imunitní systém a zbavíte se některých zdravotních potíží.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Pečujte o svou střevní mikrobiotu! Vyplatí se to

    Před 5 měsíci
    Ve střevech sídlí přibližně 38 bilionů bakterií, které jsou označovány jako střevní mikrobiota. Střevní bakterie plní řadu důležitých funkcí. Ukazuje se, že rozdíly v mikrobiotě u některých jedinců mohou souviset se zvýšeným výskytem neinfekčních onemocnění hromadného výskytu, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, vysoký krevní tlak, cukrovka nebo obezita. Zdá se, že rostlinná strava podporuje rozmanitější střevní mikrobiom.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Přírodní probiotika pro vaše zdraví – nemusíte pro ně do obchodu, imunitu ve střevech nakopnou i běžné potraviny

    Před 6 měsíci
    Přírodní probiotika: Svá střeva obohatíte o užitečnou mikroflóru prostřednictvím mnoha fermentovaných potravin obsahujících probiotika. Po jakých z nich sáhnout?
     Komentáře
  • Vitalia

    Intolerance laktózy má několik typů. Některé mléčné výrobky způsobují menší obtíže než jiné

    Před 7 měsíci
    Křeče v břiše, nadýmání, průjem. Někteří z nás si zkrátka nemohou bez následků pochutnat na šlehačce, sýrech nebo třeba mléčných koktejlech. Tento problém je v populaci rozšířenější, než by se mohlo zdát a může souviset i s některými dalšími onemocněními trávicího traktu. Při nesnášenlivosti laktózy lidské tělo nemůže správně rozložit cukr, který se nachází v mléce. Ten je tedy také v mléčných výrobcích, jako jsou třeba sýry, smetanová zmrzlina nebo mléčné dezerty.
     Komentáře
  • Vitalia

    Střevní mikrobiom má velký vliv na lidské zdraví. Jak ho udržet v dobré kondici?

    Před 7 měsíci
    Mikroflóra ve střevech hraje důležitou roli v tělesném i duševním zdraví. Dalo by se říct, že nerovnováha střevního mikrobiomu může vážně narušit celkové fungování organismu, od ztráty energie až po padání vlasů. K získání a udržení dobrého stavu střev pomůže dodržování několika pravidel. Stále více výzkumů naznačuje, že zdraví střev ovlivňuje mnohem větší část lidského těla než jen trávicí systém. Hraje významnou roli v celkovém zdravotním stavu člověka, od pokožky až po hladinu energie.
     Komentáře
  • Vitalia

    Co takhle dát si kefír nebo kefírovou zmrzlinu?

    Před 7 měsíci
    Zdravější a méně tučná než klasická zmrzlina je zmrzlina vyrobená z kefíru. Uměli byste si vyrobit kefír v domácím prostředí? Stejně jako jogurtová je i kefírová zmrzlina vyrobena ze zakysané mléčné suroviny, která obsahuje kultury mléčného kvašení, obecně známé pod pojmem lactobacillus. To v praxi znamená, že jsou vhodné i pro osoby trpící alergií nebo intolerancí na laktózu, neboť laktóza je v tomto případě bakteriemi fermentovaná a konzumace takových zmrzlin by jim neměla způsobovat problémy.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Každodenní pití ležáku má obrovskou výhodu! Zjistěte spolu s námi jakou

    Před 7 měsíci
    Existuje řada závěrů o tom, jak škodlivé nebo prospěšné je pro naše tělo konzumace piva. V souladu s úvahami, které byly rozšířeny, lze několik piv považovat za výjimečně zdravé. Obvykle díky množství užitečných mikroskopických organismů, které obsahují. Pro tentokrát je pivo bráno skoro jako lék.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Podpořte imunitu i trávení! Fermentované potraviny ocení nejen diabetici

    Před 7 měsíci
    Fermentované potraviny jsou dobrým zdrojem probiotik. Ta jsou důležitá pro zachování zdravých funkcí střev i imunitního systému. Funkční zažívací systém je potřebný nejen při diabetu, je totiž základem vašeho celkového zdraví.
     Komentáře
  • MůjLife

    Ne, velbloudí trus opravdu nepomáhá léčit průjem!, varují vědci

    Před 7 měsíci
    Čas od času se objevují články, které naznačující, že konzumace velbloudích exkrementů může pomoci proti průjmu, tvrdí amsterdamští vědci. Údajná terapie byla dokonce zmíněna v některých akademických studiích.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Letní zažívací potíže. Vyzrajte nad nimi jednoduše díky potravinám s vysokým obsahem probiotik

    Před 7 měsíci
    Zdravý životní styl je pro náš imunitní systém zcela zásadní. Mnozí si však neuvědomují, že právě trávení hraje klíčovou roli.
     Komentáře
  • Vitalia

    Chlapci trpí alergiemi víc než dívky. Vědci zkoumají z pupečníkové krve, proč to tak je

    Před 7 měsíci
    Proč trpí chlapci v dětství alergiemi častěji než dívky, zatímco v dospělosti je to spíš naopak? Právě na tuto nejasnost se zaměřili vědci z Ústavu imunologie a mikrobiologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Výskyt alergických onemocnění roste, a tím i zatížení socio-ekonomických a zdravotnických systémů. Proto se mnoho vědců věnuje hledání způsobu, jak rozvoj alergie předvídat a případně mu zabránit. Je to složité, protože alergie vznikají z různých důvodů. Víme ale, že prenatální období je v tomto ohledu zásadní,“ vysvětluje Viktor Černý z Ústavu imunologie a mikrobiologie 1. LF UK a VFN, proč problematiku začali s kolegy zkoumat.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Probiotika a prebiotika. Znáte rozdíly a víte, kde je hledat?

    Před 8 měsíci
    Každý z nás již jistě někdy slyšel o prebioticích a probioticích. Obojí hraje důležitou roli při péči o naše zažívání, především co se týče střevních mikroorganismů. Možná ale přesně netušíte, jaký je mezi nimi rozdíl a k čemu je vůbec potřebujeme.
     Komentáře
  • Žena-in

    Probiotika, prebiotika a synbiotika. Je mezi nimi nějaký rozdíl a mohou nám pomoci ke štíhlé linii?

    Před 8 měsíci
    Střevní mikrobiom se ve světě zdraví probírá ze všech úhlů. Hraje totiž důležitou roli při nejrůznějších onemocněních včetně obezity a psychických nemocech, má vliv na imunitu, hubnutí i náladu. Co můžete vy sami udělat pro zdraví svých střev?
     Komentáře
  • Bety

    Rewilding pleti je nový kosmetický trend

    Před 9 měsíci
    Že mikrobiom je jen střevní? Ale kdeže! Pečovat by se mělo také o ten kožní. Proč je důležitá jeho výživa a obnova? A jaké zásady při takové regeneraci dodržovat?
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak se zbavit nadměrného nadýmání

    Před 9 měsíci
    Z těla zdravého člověka odchází plyn až patnáctkrát za den. Pokud je však plynatost nadměrná, trápí nás pocit nafouklého břicha, píchání v boku či bolest v břiše, zad i pod žebry. Pak pomůže zaměřit se na jídelníček, ale třeba i na to, jakým způsobem jíte. Pokud se ve vašem těle tvoří zvýšené množství plynů, které se následně nedostatečně vstřebává, případně neodchází přirozenou cestou, jedná se o nadýmání. Obvykle se jedná o dočasný problém, který bývá nejčastěji reakcí na nesprávnou stravu.
     Komentáře
  • Vitalia

    Prebiotika a probiotika: co jsou zač a kde je hledat?

    Před 9 měsíci
    Všichni víme, že probiotika a prebiotika hrají důležitou roli při péči o naše zažívání, především co se týče střevních mikroorganismů, ale často netušíme, jaký je mezi nimi rozdíl a k čemu přesně jsou nám dobré. Probiotika jsou prospěšné bakterie, které přispívají ke zdravému zažívání. Žijí ve střevech a pomáhají nám zpracovávat látky, s nimiž by si naše tělo jinak neporadilo. Prebiotika pak slouží jako potrava pro tyto bakterie.
     Komentáře
  • Pikant

    Ne všechny fermentované potraviny obsahují probiotika. Patří mezi ně kysané zelí, kváskové pečivo, kimchi a tepelně zpracované výrobky

    Před 10 měsíci
    Všichni chceme být zdravější a mít více energie, a proto často sáhneme po fermentovaných potravinách s vidinou, že děláme něco pro své zdraví a zároveň si pochutnáme. Nedávné výzkumy však zjistily, že ne všechny fermentované potraviny obsahují probiotika, tedy hlavní složku, kvůli které je konzumujeme.
     Komentáře
  • Vitalia

    Konzumaci probiotik provází řada mýtů i klamavých praktik

    Před 11 měsíci
    Jednou z nejčastěji doporučovaných cest k udržování správné funkce trávicího traktu je konzumace probiotik. Najdeme je v potravinách a doplňcích stravy. Co jsou probiotika, která jsou nejlepší a kdy a jak je užívat? Probiotika jsou živé organismy cíleně přidávané do potravin, případně prodávané v podobě potravinářských doplňků. Především doplňky ale zdaleka nemusí splnit očekávání spotřebitele, mimo jiné proto, že každý z kmenů zmiňovaných živých organismů má specifickou účinnost, a navíc se složení uváděné na obalech produktů jen velmi těžko kontroluje.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kefír je jako dělaný pro játra a žaludek

    Před 11 měsíci
    Trápí vás nadýmání, plynatost, bolesti břicha nebo snad snížená obranyschopnost? Zásobte se probiotiky, doporučují odborníci. Kde je hledat? Třeba v kefíru. Skutečně je to takový zázrak, jak se o něm říká?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Pylová sezóna začala. Seznamte se s přírodními prostředky, kterými můžete alergické reakce utlumit

    Před 11 měsíci
    Existují ale i mnohem šetrnější přírodní prostředky, které nás dokáží ochránit před nepříjemnými projevy alergických reakcí. Příznaky všichni, jež se to týká, dobře znají.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Káva po ránu a její vliv na probiotické doplňky stravy

    Před 11 měsíci
    Probiotické doplňky stravy se mohou projevit zlepšení stavu vašich střev. Ve střevech se nachází zdraví. Díky jejich správné funkci tak můžeme dosáhnout lepšího imunitního systému. Tyto doplňky stravy ale nejsou levnou záležitostí, a proto se snažíme o to, abychom z nich získali maximum. Objevily se ale zprávy, že káva po ránu může množství těchto probiotik snížit. Do určité míry je to pravda.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Neocenitelné výhody symbiotických potravin

    Před 1 rokem
    Probiotika i prebiotika jsou pro zdraví klíčová. Jak zkombinovat účinky jednoho i druhého? Vydejte se zlatou střední cestou a dopřejte svému tělu symbiotika!
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Zahrada je po zimě pořádně vyhládlá. Nakrmte ji organickými hnojivy s probiotiky, které vám zajistí velkou úrodu a plné květy

    Před 1 rokem
    Rostliny k životu potřebují spoustu živin, vitaminů a minerálů. Tuto svou potravu čerpají z půdy, je proto potřeba do ní výživu pravidelně doplňovat.
     Komentáře
  • Žena-in

    Antibiotika nám pomáhají a škodí zároveň. Negativní účinky je třeba mírnit od prvního dne

    Před 1 rokem
    Zachraňují lidské životy, ale umí v těle napáchat i pořádnou paseku. Jejich užívání, zvláště to dlouhodobé, vede ke zdravotním komplikacím, které s léčeným problémem vůbec nesouvisí. Jak negativní účinky antibiotik napravit?
     Komentáře
  • CzechSight

    Mýty a fakta o probioticích

    Před 1 rokem
    Manipulace s lidským mikrobiomem je téma, kterému věnují pozornost nejen vědci, ale i řada obchodníků. Trh s potravinovými doplňky je plný probiotik a zájem o ně stále roste. Co to ale vůbec probiotika jsou a je opravdu nutné je užívat skrze potravinové doplňky?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Blíží se dny, kdy bude čas probudit trávník ze zimního spánku. Dodržte správný postup, aby se vám zjara zazelenal

    Před 1 rokem
    Možná se vám to zdá příliš brzy, pořádně jste si ještě ani nezalyžovali a už se po vás chce začít pečovat o trávník. Na sekání je opravdu ještě brzy, ale blíží se dny, kdy je potřeba trávník nastartovat, přihnojit, dodat mu živiny a zbavit ho nechtěného plevele.
     Komentáře
  • inStory

    Během zimy čeká na psy celá řada nástrah. Například sníh, který mnoho pejsků mlsá

    Před 1 rokem
    Zimní měsíce jsou nevyzpytatelné. Může být nad nulou, ale také mohou zaútočit silné mrazy.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Prebiotika vs. probiotika. Jaký je mezi nimi rozdíl, a co byste měli užívat

    Před 1 rokem
    Svět zdraví je častěji, než dříve plný módních slov. Dvě z nich, která slýcháme často, jsou probiotika a prebiotika. Pokud jste se někdy přistihli, že přemýšlíte, co to je, zda je to totéž a zda opravdu potřebujete užívat obojí, nejste sami.
     Komentáře
  • inStory

    Čas zahrádkářů začíná už nyní: Udělejte si předjarní plán

    Před 1 rokem
    Už vás svrbí ruce a nemůžete se dočkat, kdy je zase zaboříte do hlíny a začnete opečovávat svou zahradu? Jaro je sice ještě daleko, ale to neznamená, že byste se už teď nemohli na novou pěstitelskou sezonu připravit. Co tedy už nyní můžete udělat? Plánujte Už teď v zimě si můžete předem naplánovat, co si na zahradě zasadíte.
     Komentáře
  • ZdravéRady

    Probiotické potravinové doplňky: Víte, kdy je nejvhodnější doba k jejich užívání? Před jídlem, nebo po jídle?

    Před 1 rokem
    O probiotikách a jejich pozitivech jste už pravděpodobně slyšeli. Probiotika jsou živé mikroorganismy, které se přirozeně vyskytují v naší trávicí soustavě a také v některých potravinách.
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 potravin pro lepší imunitu: Nachlazení předejdete díky citrusům, paprikám i mandlím

    Před 1 rokem
    Nastává nám nejchladnější období roku a s ním přichází i čas rýmiček, nachlazení a dalších chorob. Číhají na každého a jedinou možností, jak se jim vyhnout je posilování obranyschopnosti organizmu. Kromě sportu, otužování, dobré nálady a vitaminů v tom pomůžou i některé potraviny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Probiotika pod drobnohledem

    Před 1 rokem
    Řecký výraz „pro biotic“ znamená „pro život“ a tvoří opak k výrazu „anti biotic“. Probiotika jsou kultury mikroskopických organismů, které mají pro náš organismus celou řadu různých pozitivních účinků. Kromě toho, že pomáhají při trávení a zpracování potravy, mají vliv také na imunitu, eliminují škodlivé nežádoucí bakterie, a jsou užitečné při srážení krve (díky produkci vitamínu K).
     Komentáře
  • inStory

    Pokojové rostliny si zaslouží péči, odmění se vám svou krásou. Na zimu jsou velmi vhodná probiotika

    Před 1 rokem
    Ať už je to kaktus nebo vzácná bonsaj, ke svému životu potřebují vodu a živiny, které ze substrátu rychle odčerpávají. Na rozdíl od venkovních sestřenic si hladové pokojovky nemohou kořínkem sáhnout do hlubší vrstvy půdy pro další sousto.
     Komentáře
  • Zítřek

    Fermentovaný zázrak: Proč kombucha po letech znovu zažívá boom?

    Před 1 rokem
    Objevuje se na pultech obchodů se zdravými potravinami i na čepu kaváren a bister. Stále více nadšenců tuto „čajovou houbu“ pěstuje doma a zkouší z ní vyrobit různé druhy příchutí fermentovaného nápoje. Jak přesně kombucha pracuje a proč byste ji měli do svého nápojového repertoáru pravidelně zařadit i vy?
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Imunitní systém: První obranná linie organismu. Posilte ji konzumací několika konkrétních potravin

    Před 1 rokem
    O vitamínech, zdravém životním stylu a posilování imunitního systému se mluví vzhledem k pandemické situaci stále častěji.
     Komentáře
  • Zítřek

    Jídlo jako lék: Tipy na potraviny pro podporu imunity

    Před 1 rokem
    Období podzimních nachlazení klepe na dveře, a tak je načase věnovat zvýšenou pozornost podpoře obranyschopnosti. Jíst vitamíny v tabletkách přitom není nutností, stačí se zaměřit na přirozenou cestu ke zdraví. Které běžně dostupné potraviny posílí vaši imunitu?
     Komentáře
  • Vitalia

    Kombucha – probiotický nápoj z čaje nejen pro trávení

    Před 1 rokem
    S kombuchou se poprvé setkali během studií v Americe, po návratu v ČR podobný nápoj hledali marně. Začali ho proto sami vyrábět. Říkají si JZT Ferments a kvašený probiotický nápoj z čaje a kultury bakterií a kvasinek „SCOBY“ teď produkují ve velkém a v různých verzích. Jednou ze stále oblíbenějších, a především pro zdraví prospěšných alternativ různých typů limonád je kombucha, nápoj vznikající kvašením (fermentací) čaje, případně čaje a dalších ovocných složek. Kombucha si získává stále větší oblibu v zahraničí, v poslední době se ale stále častěji prosazuje i na tuzemském trhu.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Strava plná vitamínů a probiotik je skvělá pro zdravou imunitu těla, která je nejen v těchto dnech důležitá. Co byste měli okamžitě zařadit na svůj jídelníček?

    Před 1 rokem
    Existují lidé, kteří jsou přesvědčeni, že by člověk měl veškeré vitamíny do svého těla přijímat ze stravy. Ostatně, je to to nejlepší.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zbavte se problémů s trávením jednou provždy. Stačí se zaměřit na pár detailů

    Před 1 rokem
    Na proces trávení mají vliv různé faktory. Důležité je vědět, jaké změny ve stravovacích návycích nám pomohou k pravidelným návštěvám toalety a zdravému tělu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Ten správný čas, kdy jsou probiotika nejúčinnější

    Před 1 rokem
    Každý druhý už zase chrchlá a tahá z tašky kapesníky. Imunita zažívá první zatěžkávací test letošního podzimu. Při jejím posilování je důležité užívat probiotika. A načasování jejich příjmu hraje velkou roli. Je snad nějaká denní doba horší nebo lepší? Řiďte se jednoduchým pravidlem!
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Lepší zdraví díky tzv. funkčním potravinám. Co jsou a jak vznikají?

    Před 1 rokem
    Průzkumy ukazují, že téměř polovina spotřebitelů by chtěla více funkčních potravin pro zvládání stresu a pocitů úzkosti, pro zlepšení spánku, hydrataci, zdraví kostí/kloubů, zlepšení funkcí mozku, udržování správné hladinu cholesterolu, zdraví očí/kůže/vlasů/nehtů, případně správnou funkci střev. Výčet funkcí v hledáčku je velmi široký.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Probiotika udržují imunitu v rovnováze. Především na podzim nesmí chybět v jídelníčku

    Před 1 rokem
    O imunitu je potřeba se starat celoročně, ale zvlášť v podzimních měsících, kdy je větší riziko, že chytneme chřipku nebo jiné onemocnění. Můžete například začít brát probiotika, která jsou velmi účinná. Kromě toho ale musíte do stravy zařadit zdravé potraviny a vynechat cukr, bílou mouku a další produkty, které tělu neprospívají.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Při hubnutí by nejdříve měla zhubnout vaše kuchyně

    Před 1 rokem
    Kuchyně je srdcem domova, které dělá domov domovem. Je ale také místem, které nás nejvíce ponouká k porušení našich dietních zásad. Zkuste ji tedy přizpůsobit svým potřebám, usnadníte si život i případnou dietu!
     Komentáře
  • Jímeto

    Probiotika: Víme, jak ovlivní nejen váš milostný život

    Před 1 rokem
    Výraz probiotika pochází z řečtiny a znamená „pro život“, což samo o sobě vypovídá o tom, že jsou pro naše tělo velmi důležitá.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Probiotika nehledejte jen v jogurtech

    Před 1 rokem
    Probiotika jsou žijící mikroorganismy, které mají jako součást střevní mikrobioty pozitivní vliv na naše zdraví. Abyste udrželi svou střevní mikroflóru v pohodě a harmonii, nemusíte se spoléhat jenom na jogurt.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jak pomoci imunitě při opakovaných infekcích

    Před 1 rokem
    Správně fungující imunitní systém je pro naše zdraví velmi důležitý. Když je aktivní až příliš a napadá buňky vlastního těla, je to špatně. Naopak, je-li oslabený až moc a nedovede se ubránit různým infekcím, také to není v pořádku. Prebiotika, probiotika nebo bakteriální lyzáty umí jeho funkci vyladit.
     Komentáře
Reklama