Zavřít
Rajče jedlé

Rajče jedlé

Nejnovější články na Seznamu na téma Rajče jedlé
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Půdu po okurkách a rajčatech dekontaminujte, v příštím roce bude více plodů

    Před 14 hodinami
    Jakmile sklidíte poslední plody okurek a rajčat, měli byste půdu v záhonu správným způsobem ošetřit. Její dekontaminace vám v příští sezoně zajistí opravdu bohatou úrodu.
     Komentáře
  • Gardening

    Dejte šanci rajčatové šťávě. Recept je snadný, její účinky potěší každou buňku v těle

    Před 1 dnem
    Mnoho lidí miluje rajčata, ale nesnáší rajčatovou šťávu. Na její chuť si musíte zvyknout, protože se nejedná o nejchutnější nápoj na světě. Pravdou zůstává, že byste ji měli pravidelně konzumovat pro své zdraví. Při pravidelném pití se můžete těšit na pokladnici zdraví, která vám pomůže s vysokým cholesterolem a sníží riziko kardiovaskulárních onemocnění. Pití rajčatové šťávy posílí vaše zdraví Rajčatová šťáva je bohatá na mnoho vitamínů a minerálů. Obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, draslík a mnoho antioxidantů, které snižují zánět v těle. Díky tomu také přispívá ke snížení rizika srdečních onemocnění, a dokonce působí proti některým druhům rakoviny.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

    Před 2 dny
    Babí léto je okamžik, kdy se na zahrádkách potkávají dozrávající letní rajčata, ale vládu už pomalu přebírá královna podzimu dýně. Zkuste klasickou dýňovou polévku vylepšit sladkokyselou chutí zralých rajčat, tato symbióza patří mezi hodně povedené!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rajčata nechte dozrát společně s banánem

    Před 3 dny
    Díváte se do svých skleníků a venkovních kontejnerů s rajčaty a říkáte si, že je to každý rok stejné. Když se vegetační období blíží ke konci, růst se zpomaluje. Na konci sezony vám tak zase pravděpodobně zůstane banda zelených rajčátek. Jak je nechat dozrát? Povolejte banán!
     Komentáře
  • StyleUp

    Některé kombinace potravin nejsou pro trávení vhodné

    Před 3 dny
    Mnozí z nás rádi kombinují různé ingredience na sendvičích. Díky tomu snídaně nebo večeře nejsou monotónní. Existují však takové kombinace produktů, které nejsou zdravé nebo prospěšné pro naše tělo. Rajče a okurka Sendvič s rajčaty a okurkou je poměrně běžnou volbou. Jedná se o oblíbenou zeleninu, která se snadno kupuje a především lze ji připravit s chlebem jako rychlý pokrm. Ukazuje se však, že tato kombinace není prospěšná. Čerstvé okurky obsahují askorbázu neboli enzym, který ničí vitamín C obsažený v rajčatech. Toto pravidlo se nevztahuje na nakládané a konzervované okurky, ty můžeme bezpečně jíst spolu s jinou zeleninou.
     Komentáře
  • Life24

    „Nevydělávám málo, ale kilogram rajčat za 230,- korun je tedy vážně už trochu moc,“ píše kadeřnice z Prahy

    Před 5 dny
    Na vysoké ceny potravin si už pomalu zvykáme. Ostatně, co jiného nám zbývá. Přesto jsou v obchodech stále potraviny, jejichž cena vyráží dech i těm movitějším. Například keříková rajčata za 230,- Kč za kilogram.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak na nakládaná rajčata: I v malé skleničce můžete získat famózní chuť

    Před 6 dny
    Zužitkujte i to nejmenší množství nadbytečných rajčat rychlým a chutným způsobem. Stačí je jen naložit za pomoci těch správných ingrediencí.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Fermentovaná rajčata se zelím: Delikátní uchování na zimu

    Před 7 dny
    Vyzkoušejte tento vynikající a jednoduchý recept a naložte rajčata se zelím. Takto si je budete moci vychutnávat celou zimu. Výsledek zaručeně potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rajčata a brouci: ne vždy se jedná o nežádoucí situaci

    Před 8 dny
    Je chybou považovat všechny brouky za „špatné“. Někteří mohou být pro rostliny, jako jsou rajčata, dokonce i prospěšné. A to například tím, že se postarají o škůdce, které by jinak mohli rajčatům ublížit. Zde je přehled brouků, které rajčatům neublíží, ale přinesou jim prospěch.
     Komentáře
  • Receptovník

    Rajčata můžeme zpracovat na sto způsobů. Využití najdou i ta nezralá

    Před 8 dny
    Nejčastěji se v kuchyni využívají červená rajčata. Hodí se k jídlu ať už syrová, třeba do salátu, nebo jako součást samotných pokrmů. Nicméně využití lze nalézt i pro rajčata zelená.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak vyzrát na plíseň na rajčatech? Stačí vyzkoušet účinné a jednoduché triky

    Před 10 dny
    Rajčata z vlastní zahrady jsou chutná a šťavnatá. Nabízí pestré zpracování a využití. Jenže co dělat, pokud zjistíte, že jsou napadená plísní? Poradíme snadné a účinné triky. Však podstata spočívá v jednoduchosti.
     Komentáře
  • V jednom hrnci

    Tahle ingredience dodá rajčatovému salátu říz

    Před 10 dny
    Uzrálá rajčata nakrájejte na drobné kousky, smíchejte je s vejcem a cibulkou. Klíčovou ingrediencí je jemně nasekaná celerová nať, která výrazně zvýší chuťový požitek z rajčat s jemnou majonézovou příchutí. Tento salát mi dělávala maminka na chatě, kde nám rostlo spoustu rajčat a toto byl můj nejoblíbenější způsob, jak je zkonzumovat.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Kdy je třeba přestat se zálivkou rajčat, aby se nasazené plody co nejvíce nalily a dozrály. Sledujte kondici plodů i venkovní teploty

    Před 11 dny
    Kdy je třeba přestat se zálivkou rajčat, aby se nasazené plody co nejvíce nalily a dozrály – určit časový termín je poměrně jednoduché.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Rajčata, která nejsou vhodná pro zavařování: Ta, která plně nedozrála, nemají v zavařovačce co dělat

    Před 11 dny
    Aby se vám zavařování rajčat povedlo vždy na jedničku, začněte ho už na záhonku. Musíte je totiž sklidit ve správném stadiu zralosti.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat

    Před 11 dny
    S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
     Komentáře
  • Receptovník

    Konzervy s domácí rajčatovou omáčkou jsou ideálním způsobem zpracování zeleninové úrody

    Před 11 dny
    Nadúroda rajčat? Čas na přípravu domácích rajčatových konzerv! Výhodou tohoto zpracování je, že nepřijde ani jedno rajčátko vniveč, k tomu se rajčatová omáčka hodí na rychlou večeři i jako základ pod maso či zeleninu nebo do zapečených těstovin. Lahodnou omáčku si oblíbí všichni členové rodiny včetně dětí. Benefitem sezónního zavařování je dostupnost zdravých vitamínů, minerálů a antioxidantů v průběhu zimy, kdy se čerstvých plodů nedostává. V průběhu sezóny rajčat Pipláte si rostlinky od semínek, vysazujete, plejete a zaléváte a najednou se objeví plody, které jako by naschvál uzrají v jeden čas? Bohužel v tuzemských podmínkách tomu ani nemůže být jinak.
     Komentáře
  • Ferty

    Fantastická pomazánka z rajčat a balkánského sýru. Jednoduchá kombinace bez chyby

    Před 12 dny
    Klasických pomazánek má každý domácí kuchař ve svém repertoáru sice spoustu, ale vždy přijde chvíle, kdy se začíná porozhlížet po nějakém novém a zajímavějším receptu. S létem přichází velká úroda rajčat, proč si tedy nepřipravit chutnou a zároveň osvěžující pomazánku právě z nich?
     Komentáře
  • TV Polar

    Karvinští zahrádkáři uspořádali výstavu s několika soutěžemi

    Před 12 dny
    Zahrádkáři z Karvinska se opět po roce sešli s veřejností, aby jim ukázali své letošní výpěstky a pochlubili se i svou úrodou. Návštěvníci mohli obdivovat nejtěžší rajčata i papriky a také hodnotit aranžmá, které k výstavě vytvořili školáci.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Tip na středeční menu, které bude za hodinu na stole a nezruinuje peněženku

    Před 13 dny
    Stále a dokola přemýšlíte o tom, co budete vařit, aby si pochutnala celá rodina, ale zároveň, aby byl oběd vydatný a levný? Máme pro vás tip na zítřejší menu.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Zavařování celých rajčat: jednoduchý postup, který zvládne každý

    Před 13 dny
    Kečup a protlak jsou skvělými způsoby, jak zpracovat úrodu rajčat. Zavařování celých rajčat ale není o nic náročnější! Ve skutečnosti se jedná o tu nejméně pracnou metodu, jakou můžete s rajčaty dělat. Pokud to uděláte správně, můžete svá rajčata uchovávat celé roky. Existují dvě možnosti. V té první ohřejete rajčata a pak je zavaříte. Ve druhé pak vkládáte do sklenic syrová rajčata a zavaříte. Jaký je mezi nimi rozdíl?
     Komentáře
  • OnlyU

    Zkuste si upéct kečup. Zdravá pochutina vám vydrží v lednici několik měsíců

    Před 13 dny
    Urodilo se vám letos velké množství rajčat a nevíte, co s nimi? Co takhle udělat si z nich zásobu kečupu? Ten se potom může hodit při vaření, ale také jako dip na grilovačku nebo k obyčejnému párku s chlebem. Už jste slyšeli o kečupu pečeném? Zdroj
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Nakládaná rajčata s česnekem: Jedna z možností, jak využít letošní úrodu rajčat

    Před 13 dny
    Jestli se vám podařilo vypěstovat opravdu velkou úrodu rajčat, pak byste měli vyzkoušet některý z těchto receptů. Na nakládaných rajčatech si zaručeně pochutnáte.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nehledět na předsudky zahrádkářů a balit rajčata do igelitového sáčku pomůže jejich dozrávání

    Před 13 dny
    S koncem léta a prvními chladnějšími dny přichází na zahradu období, kdy se úroda stává výzvou. Některé plodiny nedokončí svůj růst a hrozí jim shnilost. Zejména rajčata jsou pro zahradníky důležitými plodinami a chtějí se těšit z bohaté úrody sytě červených plodů. Avšak najednou zjistí, že jejich rajčatový keř je obsypaný zelenými plody, které se zdají být neochotné dozrát, nebo dokonce začínají černat. Co v takové situaci dělat? Naštěstí existuje trik, který používají zkušenější zahrádkáři. Pokud máte rajčata, která zdánlivě nedozrávají, kvůli nevyzpytatelnému počasí letošní sezóny, nezoufejte. Stačí si vzít igelitové tašky nebo průhledné sáčky.
     Komentáře
  • TV Polar

    Karvinští zahrádkáři uspořádali výstavu. Pochlubili se nejtěžšími paprikami a rajčaty

    Před 13 dny
    Zahrádkáři z Karvinska se pochlubili se svou úrodou. Návštěvníci mohli obdivovat nejtěžší rajčata i papriky a také hodnotit aranžmá, které k výstavě vytvořili školáci.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Tipy, jak nechat dozrát rajčata na keřích i po utržení

    Před 13 dny
    Všichni, kdo si na zahradě nebo balkonu pěstují rajčata, si chtějí jejich lahodné plody vychutnat co nejdříve. Mnohdy si přejeme, aby rajčata zrála rychleji. Dobrou zprávou je, že toho můžete dosáhnout. Podívejme se, jak urychlit zrání rajčat, která jste již utrhli. Někdy nejsou ještě vhodná k jídlu, ale nemusíte je hned vyhazovat. Poradíme vám tipy a triky, jak je nechat dozrát.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Rajčata zavařená po nakrájení: jednoduchý návod, jak na to

    Před 14 dny
    Zavařování rajčat není náročné, ale vyžaduje to určitý čas. Je to skvělý způsob, jak využívat rajčata klidně i v zimě. Loupání rajčat je na každém. Obvykle ale rajčatová slupka v pokrmech vadí, což je důvod, proč se celá spousta lidí rozhodně pro jejich oloupání. Málokdo ví, že loupání rajčat je ale prospěšné také z hlediska bezpečnosti: zbavením slupky minimalizujeme počet bakterií, kvasinek a plísní. A to zvyšuje dobu skladování. Takže tato malá práce navíc se rozhodně vyplácí.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Proč rajčata praskají a jak tomu zabránit – pomůže zavedení rutiny i pomocník z kuchyně

    Před 14 dny
    Proč rajčata praskají a jak tomu zabránit – pomůže zavedení rutiny i pomocník z kuchyně. Půvab šťavnatých rajčat na zahradě je nepopiratelný, ale cestu k jejich dokonalé zralosti může někdy zhatit nepříjemný jev: praskání.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Tipy pro dozrání rajčat v září: pomůže prořezání i hnojivo

    Před 14 dny
    Keříková rajčata s trochou správné péče vyrostou v našich podmínkách i na zahradách a balkonech, byť se jim samozřejmě nejlépe daří ve sklenících, kde je možné podmínky jejich pěstování nejlépe kontrolovat.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Pečené brambory se zeleninou a dipem

    Před 15 dny
    Salát z pečených brambor: 400g menších brambor, 200g cherry rajčat, 1 paprika, 3 stroužky česneku, 150g rostlinného jogurtu, kopr, petrželka, sůl, pepř, olej 🌿Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce.Uvařené brambory necháme vychladnout. 🌿Cherry rajčata si nakrájíme na poloviny, papriku si nakrájíme na menší kousky. 🌿Vychladnutý brambory rozplácneme a dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme rajčata, papriku a stroužky česneku ve slupce. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olejem. 🌿Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut. 🌿Kopr a petrželku nasekáme najemno. Polovinu smícháme s rostlinným jogurtem. Po upečení zeleniny, česnek zbavíme slupky a vnitřek rozmačkáme do rostlinného jogurtu, dochutíme solí a pepřem. 🌿Upečené brambory, rajčata a papriku dáme do mísy, posypeme druhou půlkou bylinek a smícháme s jogurtovou směsí.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jak jednoduše oloupat rajčata? Tady je postup krok za krokem

    Před 15 dny
    V mnoha receptech najdete mezi ingrediencemi loupaná rajčata. A pokud nechcete používat ta z konzervy, je potřeba plody slupky zbavit vlastnoručně. Tady je návod, jak na to.
     Komentáře
  • Receptovník

    Praskání rajčat předejde správné zalévání a odstraňování nadbytečných lístků

    Před 15 dny
    Domácí rajčata, potažmo jakékoli jiné ovoce či zelenina, se s těmi ze supermarketu nedají srovnávat. Ale vypěstovat domácí zeleninu není tak jednoduché, jak se může laikovi zdát. Rostlinky je třeba opečovávat prakticky už od prvních klíčků. Hlavní část péče však přijde v době, kdy se na nich objeví plody. A mluvíme-li o rajčatech, je toho mnoho, co se může pokazit. Celkem běžné je v našich zeměpisných šířkách, kde se podmínky liší od těch, ve kterých rajčatové keře přirozeně rostou, praskání rajčat chvíli předtím, než dozrají. Pojďme se podívat na to, proč rajčata praskají a jak takovému praskání předcházet.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sicilský bramborový salát s rajčaty podle Pasta Queen

    Před 16 dny
    Bramborový salát může mít mnoho podob a různé světové kuchyně toto tvrzení dokládají vcelku přesvědčivě. V našich končinách je tradiční verze s majonézou, jižněji položené státy sází na lehčí formy, které lépe odolávají vyšším teplotám. Inspirujte se výtečným receptem od propagátorky italské gastronomie, blogerky Pasta Queen. Tato verze bramborového salátu bude skvělá třeba k rybě nebo ke grilovanému masu.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Semena z rajčat nevyhazovat, za rok z nich vyrostou bujné keře rajčat

    Před 16 dny
    Aby vás i příští rok potěšila úroda vašich oblíbených rajčat, můžete si zkusit uchovat jejich semínka. Snadno z nich vypěstujete nové rostliny.
     Komentáře
  • OnlyU

    Rajčur: Oblíbený salát 90. let. Recept na něj se předává z generaci na generaci

    Před 16 dny
    Podle mojí babičky byl tenhle rajčatový salát nejoblíbenější v 90. letech. Tehdy ho ona sama také naučila maminku. A nakonec jsem recept na tento rajčur, jak mu doma říkáme, podědila i já. A podle mě rozhodně stojí za to, aby si ho doma vyzkoušel připravit kdokoli z vás. Zdroj
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zpracujte rajčata a pochutnejte si na nich i v zimě. Můžete je mrazit, sušit i zavařovat

    Před 17 dny
    Čerstvá rajčata jsou čerstvá rajčata. Část lahodné červené sklizně je ale možné zpracovat tak, abyste si na ní mohli pochutnat i v zimě. Jak rajčata co nejlépe dlouhodobě uchovávat? Inspirujte se, máme pro vás hned několik tipů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vajíčka k snídani: Připravte je pro změnu jako muffiny

    Před 17 dny
    Vajíčka jsou výborná volba nejen ke snídani. Jsou velmi variabilní a dá se z nich připravit tolik velmi různých pokrmů! Chcete se nechat inspirovat?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rajčata vyhrávají v boji proti rakovině a zánětu

    Před 17 dny
    Věděli jste, že se dnes po celém světě pěstuje přes 7 500 různých druhů rajčat? Pravděpodobně jste již slyšeli, že z botanického hlediska jsou rajčata ve skutečnosti ovoce a ne zelenina. Jinaki jsou však technicky považována za bobule. Rajčata jsou jednou z těch snadno použitelných protizánětlivých potravin, které naštěstí také skvěle chutnají.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Přebytky rajčat? Vyzkoušejte některý z receptů na domácí kečup, třeba i paleo

    Před 17 dny
    Taky si při čtení složení kečupů v obchodě říkáte, kde jsou ta rajčata anebo proč jich tam je tak málo? Nejste sami, mám to úplně stejně. Sice jsem našla i kečupy, kde jsem byla se složením spokojená, ale jejich cena mě odradila. Ke kvalitnímu kečupu vede i jiná cesta, která začíná v kuchyni.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Už žádný kupovaný kečup, domácímu z vlastních rajčat se jen těžko může rovnat

    Před 17 dny
    Domácí kečup si vyrobíte opravdu snadno. A podle ověřeného receptu se vám navíc zaručeně povede – nikdy ho už nekoupíte.
     Komentáře
  • Prima Living

    Panáčci v pruhovaném zeleninovém tričku: Rychlé, hravé a zdravé pohoštění

    Před 18 dny
    Čeká vás návštěva přátel a nevíte, jak jim připravit pohoštění, které bude hotové během chvilky a ještě je zaručeně pobaví? Připravte jim zeleninové figurky s česnekovou pomazánkou.
     Komentáře
  • Gardening

    Chutná a nesmírně zdravá. V některých kombinacích však rajčata ztratí své mimořádné vlastnosti

    Před 18 dny
    Rajčata voní a chutnají skvěle. Jsou také pokladnicí mnoha živin, které se vyplatí v kuchyni využít. Pro jejich nutriční hodnotu je nejlepší rajčata jíst syrová. Když je však tepelně zpracujeme, budeme mít prospěch z dalších látek, jako je například lykopen. Nutriční hodnoty Rajčata jsou vynikající pro horké dny. S nízkým obsahem kalorií a šťavnatostí dokonale uhasí žízeň, a protože obsahují značné množství draslíku, podporují nerušenou práci srdce. Nejdůležitější sval v lidském těle potřebuje podporu, zvláště když teploty dosahují vysokých hodnot a dusný vzduch je všude kolem. Teplo dokáže být velkou zátěží pro srdce.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Famózní dobroty se sušenými rajčaty. Zužitkujte úrodu do posledního kousku!

    Před 18 dny
    Nasušili jste si zásobu rajčat a přemýšlíte, co si z nich můžete uvařit? Náš dnešní článek s výběrem receptů vám rozhodně pomůže. Sušená rajčata jsou výborně využitelná v celé řadě pokrmů, takže vám nápady rozhodně chybět nebudou.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Co dělat, aby rajčata na konci sezóny dozrála?

    Před 18 dny
    Letos byla úroda rajčat opět bohatá. Rajčatům se v našich podmínkách daří. Jejich sklizené množství ale může být do konce vegetační doby mnohem větší, když budete vědět, jak rajčata podpořit v jejich růstu. Přinášíme vám pár šikovných rad, díky kterým budete nadšeni.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Když zelená rajčata nechtějí dozrát, pomůže osvědčené lidové hnojivo s draslíkem a další triky

    Před 19 dny
    Když zelená rajčata nechtějí dozrát: Pomůže osvědčené lidové hnojivo a další triky. Pomalé dozrávání rajčat může být pro mnoho začínajících zahrádkářů frustrujícím a matoucím problémem. Jak dny ubíhají, netrpělivě očekávaný pohled na zářivě červená rajčata na keřích totiž zůstává zdánlivě nedosažitelný. A proč tomu tak je?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Plíseň na okurkách a rajčatech zničí bylinková směs z rozmarýnu a máty

    Před 19 dny
    Aby plíseň nedostala opravdu žádnou šanci, musíte proti ní bojovat vhodnými prostředky. Naučte se připravovat postřiky z vhodných bylin.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Banány a jablka se přihodí k rajčatům. Uvolněný plyn urychlí dozrávání

    Před 19 dny
    Urychlení dozrávání rajčat může být užitečné, zejména pokud máte hojnou sklizeň a chcete si co nejdříve vychutnat jejich sladkou chuť a využít je ve svých pokrmech.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Zelená rajčata dozrají v igelitovém sáčku a po utržení v míse s ovocem

    Před 20 dny
    Méně slunečního záření a chladnější počasí si vybírají už v průběhu srpna a na začátku září daň na úrodě. Některé plodiny prostě nedozrají a mohou shnít.
     Komentáře
  • EgoMan

    Hnojivo z banánové slupky podpoří rostliny v růstu. Aplikovat lze jako zálivku nebo postřik

    Před 21 dny
    Mezi nejoblíbenější ovoce patří banán. Banán můžeme jíst samostatně nebo jej rozmixovat společně s dalšími složkami jako smoothie. Lze ho využít i k pečení nebo dalším úpravám. Zajímá nás především jedlá část, která je skryta pod slupkou. Slupka tak končí ve většině případů v koši, což je obrovská škoda.
     Komentáře
  • Receptovník

    Rajčata lze snadno vypěstovat i na balkoně

    Před 21 dny
    Doma vypěstované potraviny jsou pochopitelně mnohem zdravější než ty, které běžně najdete v regálech supermarketů. Jejich pěstitelé také přísahají, že jsou chutnější, ale to už vstupujeme na tenký led osobních preferencí.
     Komentáře
  • OnlyU

    Jednoduché domácí panini: Nešiďte se rohlíkem a zapečte si pravou italskou bagetku

    Před 21 dny
    Panini je italský výraz pro sendvič, který se připravuje z jiného než toustového chleba. Obvykle se jedná o podlouhlou bagetku, která zpravidla bývá naplněná mozzarellou, rajčaty a bazalkou. Verzí je ale samozřejmě více. Zdroj
     Komentáře
  • TopRecepty

    Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí

    Před 21 dny
    Rajčata, která jsme si sami vypěstovali, báječně chutnají a nádherně voní sluncem. Co ale s nimi, když máme velkou úrodu a lečo nebo rajská omáčka se nám už přejedly? Možností je rajčata zavařit.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jak správně odebrat a uchovat semena rajčat, aby příští rok bez problému vyklíčila

    Před 21 dny
    Semínka rajčat nemusíte každý rok kupovat, můžete si je letos správně uchovat a příští rok z nich vypěstovat nové rostliny. Jak na to, aby semínka spolehlivě vyklíčila?
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    I v září je čas: Rajčata rychle dorostou požadovaných rozměrů, pomůže obyčejný popel

    Před 21 dny
    Dopřejte rajčatům v době plození tuto extra výživnou zálivku. Podpoříte jejich imunitní systém a zajistíte si bohatou úrodu.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Domácí kečup z čerstvých rajčat. Stokrát lepší než kupovaný

    Před 21 dny
    Kečup je vynikající omáčka z rajčat. Hodně se používá v kuchyni jako ochucovadlo. Tento recept mám od své maminky a příprava zabere přibližně 1,5 až 2 hodiny.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Chyby během vaření rajčatové polévky snižují její kvalitu

    Před 21 dny
    Rajčatová polévka patří mezi oblíbené druhy, a to hlavně během léta. Oblíbená zelenina podávaná s nudlemi chutná jednoduše skvěle. Čerstvá rajčata jsou základem zdravé stravy a pro naše tělo je jejich konzumace velmi důležitá. Odborníci ovšem varují, že byste měli vždy používat čerstvá rajčata, i když mnoho lidí používá hotové omáčky nebo konzervovaná rajčata.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Delikátní nakládaná rajčata do zásoby: Vynikající dobrota například k masu

    Před 22 dny
    Letos se vám podařilo vypěstovat tolik rajčat, že skoro nevíte, co s nimi? Zkuste je naložit. Jak postupovat, aby rajčata vydržela několik měsíců?
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Jak prodloužit sklizeň rajčat?

    Před 22 dny
    Na dozrávání rajčat jsme letos čekali dlouho. Nyní je na nás, zajistit si sklizeň co nejdéle. Bohužel sklizeň může předčasně ukončit plíseň. Reportáž ukazuje, co dělat s rostlinami při venkovním pěstování, aby na záhonech vydržely co nejdéle.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Chutné zapečené cuketové plátky s rajčaty a sýrem – zpracujte nadbytek cukety nápaditě a přitom opravdu chutně

    Před 23 dny
    Chutné zapečené cuketové plátky s rajčaty a sýrem – zpracujte nadbytek cukety nápaditě a přitom opravdu chutně. Jakmile si připravíte tyto cuketové plátky, tak vám zachutnají tak moc, že vám ani nedojde, že se v nich nenachází žádné maso.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Hrozí, že rajčata nestihnou dozrát? Překvapte je. Zčervenají a neztratí chuť

    Před 23 dny
    Začínající podzim, který přírodě ubírá teplo i sluníčko, signalizuje, že se sezona rajčat chýlí ke konci. Jejich plody zrají pomaleji a některé nedozrají vůbec. Jak podpořit zrání rajčat? Existují způsoby, jak na podzim zrání rajčat na keřích urychlit. A co udělat s otrhanými zelenými rajčaty, aby dozrála doma? Některé metody se vám možná budou zdát trochu devastující, ale rostliny rajčat na ně budou reagovat dobře.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Z rajčatových listů a stonků můžeme připravit výživné hnojivo

    Před 23 dny
    Ekologická hnojiva získávají oproti chemickým výrobkům navrch, není divu, snadno si je mohou zahradníci vyrobit sami. Platí to zejména pro přesličkovou kejdu či kopřivovou jíchu.
     Komentáře
Reklama