Zavřít
Vaření

Vaření

Nejnovější články na Seznamu na téma Vaření
  • Kinotip2

    Pohlreichův souboj restaurací: Pro někoho předražené blafy, pro jiné budoucnost české kuchyně

    Před 8 hodinami
    Tentokrát pozval Zdeněk Pohlreich do souboje dvě restaurace, které nabízí svým hostům jídla, jež označují za moderní českou kuchyni. Pokud nemáte zrovna chuť na kuřecí zmrzlinu nebo vepřové koleno s mangem, jste na tom podobně jako známý kuchař. Na tom si opravdu někdo pochutná?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Nadýchaná míchaná vejce jako od profíka: Střídání teploty smažení změní pravidla hry

    Před 14 hodinami
    Míchaná vejce patří mezi nejjednodušší pokrmy na přípravu, přesto vás dokážou skvěle zasytit. Pomocí tohoto triku si připravíte ty nejlepší a nejnadýchanější míchaná vejce.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Jirkovi se u nezkušeného kuchaře Michaela udělá špatně. Soutěžící si myslí, že simuluje

    Před 1 dnem
    Úterního hostitele Michaela přihlásil do soutěže z legrace jeho bratr. Kulinářské výtvory z jeho menu budou docela propadák. Hosté z Prahy a středních Čech budou dlouho čekat a špinavé skleničky budou ten nejmenší problém, který je během večera potká.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jemná a nadýchaná míchaná vejce se vždy podaří díky citronu. Dobře funguje také majonéza

    Před 1 dnem
    Každý má svůj recept na míchaná vejce. Někdo má rád jen osmažená vajíčka, jiný si je nedovede představit bez slaniny nebo špeku. Do míchaných vajíček se dá přidat spousta surovin, které jejich chuť vylepší. Taktéž má každý rád jinou konzistenci vajíček. Jak dosáhnout toho, aby byla vajíčka jemná a nadýchaná? Stačí si vzít na pomoc citron.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Použitý olej nepatří do dřezu. Lze ho vyhodit do koše nebo speciálního kontejneru

    Před 1 dnem
    Ne každý si je vědom skutečnosti, že po smažení by se olej neměl nalévat přímo do dřezu nebo do odpadu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Maso v guláši bude vždy dokonale měkké díky ananasu. Exotické ovoce dodá i netradiční chuť

    Před 1 dnem
    Připravit guláš není sice složitého, ale je to poněkud časově náročné. Základem dobrého guláše je měkké maso, které se rozpouští v ústech. Abychom toho dosáhli, neměla by v guláši chybět tato tajná přísada. Na internetu nebo v různých kuchařkách můžeme najít obrovské množství receptů, jak připravit ten nejlepší guláš, zaleží jen na nás, který recept bude pro vás ten pravý.
     Komentáře
  • Vlasta

    Jak zužitkovat zbytek guláše: Připravte ďábelské topinky, pastýřský koláč nebo polévku

    Před 1 dnem
    U omáčkových pokrmů se stane, že je jich najednou moc. Třeba když myslíte, že na nedělní oběd dorazí všechny děti a najednou jste u stolu jen dva. Můžete stereotyp narušit přílohou, ale co takhle udělat z guláše úplně nové jídlo? Jde to?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Olej po smažení má další využití. Nevyhazujte ho zbytečně

    Před 1 dnem
    Použitý kuchyňský olej vyhozený do odpadu nebo vylitý do dřezu může způsobit velké škody. V interiérech zanáší odpady a je pozdějším zdrojem zápachu. Ukážeme vám, jak na správnou likvidaci i to, že použitý olej má opětovné využití. Zapáchající přesmažený olej umí provonět domácnost, stačí jen vyrobit svíčku.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Za bezradného Petra vaří chytré přístroje. Ocitne se ale bez proudu

    Před 2 dny
    Pondělní vaření v soutěži amatérských kuchařů obstará hostitel Petr. Pozve hosty do bytu plného starožitného nábytku. Bude se chtít blýsknout mexickou kuchyní, místo toho bude bojovat s elektrickými přístroji a pojistkami. Může večeře při svíčkách dopadnout dobře?
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Vyostřený týden v Prostřeno! Soutěžící obviní nemocného soupeře z taktiky

    Před 2 dny
    Také v tomto týdnu budou soutěžící bojovat o kulinářskou čest a zajímavou výhru. V Praze a středních Čechách se u ploten, sporáků a vařičů sejdou čtyři muži a jen jediná žena.
     Komentáře
  • StyleUp

    Zeleninové polévky postaví na nohy při nemoci, zdravé jsou ale po celý rok

    Před 2 dny
    Není vám nejlépe a potřebujete se brzy dostat z nachlazení? Poradíme, jaké zeleninové polévky si uvařit, abyste se postavili na nohy co nejdříve. Už naše babičky si bez polévek nedovedly představit oběd nebo večeři. Někteří je dnes už nevaří vůbec, stačí jim hlavní chod.
     Komentáře
  • VisitChef

    Sold out! Nová kuchařka brněnského streetfoodu Būcheck může nastavit nový level podobných knížek

    Před 2 dny
    „Víš, kde najdeš nejvíce špičkových nebo michelinských kuchařů na jednom místě?“ ptá se mě Peter Szamuhel, tedy polovina streetfoodového brandu Būcheck, jen co se objevím mezi dveřmi nejmenovaného brněnské lokálu, kde máme domluvený společný oběd. „Přece v McDonald´s! Chodíme se tam najíst proto, že je to přesný opak toho, co děláme normálně ve svých kuchyních.“
     Komentáře
  • Vlasta

    Rybí hostina: Vyzkoušejte kapří hranolky, krokety nebo koláč

    Před 2 dny
    Naše vychytané recepty na ryby se vám budou hodit, nejen když máte doma rybáře, ale i když chodíte na rybolov do obchodu.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Prostřeno: S dalším novým týdnem se na obrazovkách objeví také nová soutěžní partička vycházejících kuchařských hvězd

    Před 3 dny
    Tentokrát si kamery posvítí na soutěžící z Prahy a středních Čech. A světlo bude potřeba už v pondělí, kdy to bude u soutěžícího Petra hodně intimní. Ve vypůjčeném bytě hostitele zradí elektřina, navíc z kohoutku poteče podezřele zbarvená voda.
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí kuchařka Bára: Tříchodové menu pro celou rodinu zvládnu uvařit do stokoruny

    Před 3 dny
    Tříchodové menu za 25 Kč zní jako sen. Je jasné, že v restauraci něco podobného nikdy nepořídíme. Ale doma to reálné být může. Tvrdí to naše čtenářka Bára, která se nám pochlubila se svým receptem na nedělní tříchodové menu pro čtyřčlennou rodinu. Náklady na suroviny nepřesáhnou sto korun. Tady je její tip. Levné vaření? Žádný problém Byla to moje maminka, která mě učila vařit. A myslím, že mě to naučila velmi dobře.
     Komentáře
  • Receptovník

    Při smažení kapra je důležitý typ tuku, správná teplota i množství strouhanky

    Před 3 dny
    Smažený kapr je klasikou, která přijde k chuti nejen na Vánoce. Vždy chceme, aby se podařil chuťově a vypadal na talíři dobře. V dnešním článku vám povíme, jak si připravit chutného a krásného kapra, ze kterého vám nebude opadávat smažený obal.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak na přesolený guláš. Vyzkoušejte triky našich babiček

    Před 3 dny
    Přesolení žádného jídla není příjemné. Pokud se vám podařilo přesolit zrovna guláš, můžete si říct, že takový přesolený guláš je rovnou na vyhození. Ale nezoufejte – vyhazovat jej nemusíte. Existují totiž určité kroky, které můžete podniknout, abyste přesolený guláš ještě zachránili.
     Komentáře
  • Vlasta

    Když zbyde květák a brokolice: Zkuste květákovou rýži, bešamel nebo placičky plné bílkovin

    Před 4 dny
    Některé domácnosti mají občas potíž, co si počít s celou hlavou květáku nebo brokolice. Zvlášť, pokud její členové patří do skupiny podobně postižených, kteří stejně jako já odmítají vyhodit i košťál. Jak tedy jíst květák několik dnů za sebou a přitom mít na talíři pokaždé úplně jiné jídlo?
     Komentáře
  • Události247

    Češi stále netuší, jak ušetřit na jídle. Inspirovat se přitom mohou u studentů, kteří vaří plnohodnotná jídla za pakatel

    Před 4 dny
    Inflace v únoru lehce zpomalila, ceny potravin přesto dál nezadržitelně rostou. Řada domácností proto hledá způsoby, jak na jídle co nejvíce ušetřit.
     Komentáře
  • Adbz

    Drahé máslo se dá nahradit levnější ingrediencí. Na moučníky stačí použít například banán nebo jablka

    Před 4 dny
    Klasické máslo v kostce nesmí chybět v lednici žádné domácnosti. Jenomže patří k cenově vyšším položkám, a proto na něj hospodyňky při nakupování často zapomenou.
     Komentáře
  • Befity

    Vařením doma máte své zdraví pod kontrolou

    Před 5 dny
    Konzumace jídel z restaurací může sice být příjemné a pohodlné, ale dříve nebo později se z něho může stát zátěž pro zdraví i vaši peněženku. Jaké existují benefity vaření doma pro tělo a hubnutí? Jak najít ten správný balanc mezi domácí a kupovanou stravou?
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Taktik Robert doplatí na své věčné rýpání. Co všechno mu hosté u stolu vyčtou?

    Před 5 dny
    Pátečního vaření se v soutěži amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje ujme hostitel Robert. Pětačtyřicetiletý dělník bydlí v domě se zahradnictvím, ve kterém i pracuje. Do pořadu jej přihlásili kamarádi z hospody, protože umí dobře vařit. Jídlo ale nebude jediná věc, která bude pro hosty důležitá.
     Komentáře
  • StyleUp

    Naučte se připravit ty nejlepší knedlíky. Jednoduché triky je posunou na novou úroveň

    Před 5 dny
    Knedlíky jsou velmi oblíbenou přílohou, kterou najdete v každé hospodě nebo restauraci. Dělají se houskové, bramborové nebo i jiné druhy a každý konzument si tak přijde na své. I doma se vám mohou knedlíky povést, pokud budete vědět, jak na to.
     Komentáře
  • Adbz

    Slavní šéfkuchaři namáčí maso v mléčné marinádě. Díky tomu je šťavnaté a rozplývá se na jazyku

    Před 5 dny
    Šťavnaté, jemné a měkké maso je základem každého masitého pokrmu. Použijte jednoduchý trik, díky kterému už maso nebude nikdy suché.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Romana přemůže tréma. Soupeřce dá omylem chilli a použije prošlou surovinu

    Před 6 dny
    V souboji o nejlepší menu se ve čtvrtek pokusí překonat soupeře manažer Roman. I když si jídlo pečlivě natrénoval, tréma zapracuje. Servíruje něco jiného, než má, spálí karamel a do dortu dá klidně prošlou surovinu. Jak obstojí před kritickými soupeři?
     Komentáře
  • Receptovník

    Bramborový salát vydrží déle čerstvý díky uskladnění v lednici, vložit lze i do mrazáku

    Před 6 dny
    Zeleninový salát je nesporným králem sváteční hostiny. Můžete experimentovat s různými recepty na občerstvení, ale právě on se vrací s oblíbenou chutí. Podívejte se, jaké chyby zkrátí životnost tohoto lahodného jídla. Příliš dlouhá doba skladování nemusí vždy dopadnout dobře.
     Komentáře
  • Pěstujme

    V mikrovlnce lze uvařit mnoho jednoduchých jídel. Za několik minut připraví rýži nebo dezert

    Před 6 dny
    Mikrovlnná trouba je zařízení, bez kterého si mnoho lidí nedokáže představit každodenní vaření. Kromě ohřevu potravin má mnohem více funkcí. Bude také dobře fungovat při přípravě jídla, když máte příliš málo času, ale nejenom to.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma

    Před 6 dny
    Kdo touží po krásně nadýchaném knedlíku výrazné chuti, pustí se do domácí přípravy podle tradičních receptů. Potěší vás, že vaření domácích knedlíků je snadné a využijete starší pečivo. Vraťte se ke kořenům české kuchyně a připravujte knedlíky doma.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Olej lze použít i opakovaně. Ušetřete v kuchyni při smažení

    Před 6 dny
    Český národ patří mezi ty, které ve své kuchyni rádi smaží. K tradičním českým jídlům patří například velmi oblíbené řízky nebo smažený sýr. Vše se smaží na oleji, kterého je na velké množství smažených pokrmů třeba opravdu hodně. Během jednoho smažení pro větší společnost se spotřebuje klidně i několik lahví oleje najednou. Olej po smažení ale není rozhodně nutné hned likvidovat, dá se totiž použít znovu.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Nejlepší cikánský guláš, který se vám nikdy neomrzí

    Před 7 dny
    Nejlepší recept na cikánský guláš. Tento recept je prověřený a výsledek vždy vynikající. Příprava cikánského guláše zabere asi 60 minut. Suroviny: 600 g vepřového masa, 2x cibule, 100 g rajčat, sádlo nebo olej, krajíc chleba, sladká paprika, kmín, stroužek česneku, sůl a pepř.
     Komentáře
  • UdálostiExtra

    Horkovzdušné fritézy: dobré hranolky i bez litrů oleje

    Před 7 dny
    Smažené pokrmy patří k výživově nejméně vhodným, přesto se těší velké oblibě. Dnešním tématem budou horkovzdušné fritézy.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Rýpal Petr servíruje spálené blafy v poloprázdném bytě. Jak si poradí bez lednice?

    Před 7 dny
    Ve středu se k plotně postaví téměř osmdesátiletý důchodce Petr. Souboje o nejlepší menu se už kdysi účastnil a výhra mu prý unikla o vlásek. Bude mít tentokrát větší šanci s pokaženou troubou a nefunkční lednicí?
     Komentáře
  • Receptovník

    Pórková polévka na francouzský způsob: potěší bohatou chutí a podpoří hubnutí

    Před 7 dny
    Pórek je bratrancem česneku a cibule, přitom má mírnější chuť, která se hodí jako doplněk k masu i k těstovinám. Bílá spodní část se nachází spolu s kořenem v zemi, ta je sladší, zelená naopak chuťově výraznější. Výhod pórku se využívá při vaření pórkové polévky, která má skvělé aroma, navíc podle Francouzek napomáhá hubnutí. Proč zařadit tento druh zeleniny do jídelníčku a jaké zdravotní benefity přináší? A jak se připravuje známá francouzská pórková polévka?
     Komentáře
  • Adbz

    Vyšlehat bramborovou kaši v mixéru není dobrý nápad. Přílohu to nenávratně zničí

    Před 7 dny
    Přestože jste připravovali oblíbenou kaši už stokrát, ne vždy byla podle vašich představ. Její příprava je sice snadná, dá se v ní ale chybovat. Základem jsou i správné suroviny.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma

    Před 7 dny
    Z tortillových placek můžete vykouzlit oslnivý předkrm, lehkou večeři, stejně jako plnohodnotné hlavní jídlo. Nemusíte ale kupovat předražené již hotové placky. Ty vytvořené doma jsou snadné, chutné a levné. A můžete si je připravit klidně i do zásoby.
     Komentáře
  • iBydlení

    Nejlepší vafle z jogurtového těsta! Tak nadýchané a vláčné jste ještě neměli

    Před 7 dny
    Dostali jste někdy chuť dát si k snídani něco sladkého a chutného? Zkuste tyto domácí jogurtové vafle a udělejte si ráno o něco příjemnější. Mají poněkud hustější konzistenci než ty obyčejné. Dají se prostě jen tak spontánně udělat k snídani nebo třeba během dne, bez velkého plánování či příprav.
     Komentáře
  • iBydlení

    Máte rádi brokolici? Tato krémová polévka vám určitě zachutná!

    Před 7 dny
    Brokolice je pro naše zdraví velmi důležitá. Tato krémová polévka není postavená na jíšce a rozvařené brokolici. Barvou se ani trochu neblíží zelené, není to ta, kterou známe z dětství, ze školní jídelny nebo školních výletů. Liší se tím, že můžete k cibuli přihodit i stroužek česneku nebo pár lístků máty a petržele.
     Komentáře
  • Receptovník

    Tradiční polská rybí pomazánka: nechybí v ní rýže, paprika ani rajčata

    Před 8 dny
    Lidé, kteří tento recept znají, ho buď milují, nebo nenávidí. Ti, co tento pokrm mají v oblibě, si často od chuti olizují prsty a těší se z jeho originální chuti a složení. Recept není náročný na přípravu a je spojením jedinečných chutí. V dnešním článku vám přinášíme tento tradiční recept. Recept na pomazánku Tento recept nesestává z ničeho jiného než z mletého rybího masa kombinovaného s rýží, cibulí, rajčatovým koncentrátem, rostlinným olejem a pepřem.
     Komentáře
  • Receptovník

    Batáty jsou netradiční alternativou brambor. Jídlům dodají sladkou chuť a mnoho vitamínů

    Před 9 dny
    Tuzemská kuchyně je tradičně spjatá s bramborami, které se objevují jako příloha v mnoha formách k masu i omáčkám. Brambory se vaří, pečou nebo smaží, výtečné jsou hranolky a krokety nebo bramboráky a placky, zapomenout se nesmí na klasickou kaši. Na všechny tyto pokrmy lze použít namísto brambor batáty, které jsou zdravější a plné blahodárných látek. Jsou vzpruhou pro obranyschopnost, k tomu posilují srdce a oči. Jaké výhody má alternativa k bramborám a proč batáty pravidelně konzumovat?
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Vtipálek Jonáš hostí soutěžící v županu. Překvapí svíčkovou ze sáčku a bez masa

    Před 9 dny
    V pondělí soutěž amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje odstartuje u recesisty Jonáše. Vtipálek, který neumí vařit, se pokusí oslnit menu z rychlovarné konvice. Někteří hosté budou natolik vykolejení, že jeho bizarní vystupování vůbec nepochopí.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    V Prostřeno! se budou rozdávat rány pěstí. Kdo hodlá nejvíce taktizovat?

    Před 9 dny
    V Moravskoslezském kraji se dá dohromady parta odvážných kuchtíků ve věku teenagerovském, středním i důchodovém. A každý bude chtít předvést to nejlepší, co u plotny dokáže. Jak s jejich plány zatočí úkol týdne, kterým tentokrát bude příprava hřejivého salátku?
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak tvarovat knedlíčky do polévky, aby vypadaly jeden jako druhý – pomůže šikovný trik

    Před 9 dny
    Jak tvarovat knedlíčky do polévky: Knedlíčky jako zavářka nebo vložka do polévky mohou být různé. Nejčastěji asi připravujeme ty játrové, ale výborné jsou i drožďové, vajíčkové nebo krupicové. Tvarovat se dají různě, od klasických kuliček po noky, obrknedlíky počítané jeden na porci či drobné nočky.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak dosáhnout křupavé kůrky na opékaných bramborách: Důležité je zvolit vhodný typ, lepší je máslo než olej

    Před 9 dny
    Není pochyb o tom, že smažené brambory jsou oblíbenou přílohou. Většinou však přijde zklamání, protože ani při sebevětší snaze není kůrka zlatavá a křupavá.
     Komentáře
  • eKuchařka

    S elektrickým grilem vykouzlíte grilované pochoutky i během roku

    Před 9 dny
    Ačkoliv hlavní grilovací sezóna již skončila, o šťavnatý steak, pestré špízy ani grilované sýrové a zeleninové dobroty se připravit nemusíte. Jednoduše si je totiž připravíte i doma. Vystačíte si pouze s elektrickým grilem, speciální pánví, a dokonce i běžnou troubou.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak udělat doma kebab, aby chutnal jako kupovaný. Jde to i na pánvi či v troubě

    Před 9 dny
    Kebab má kořeny v turecké kuchyni, ale stal se populárním po celém světě včetně Česka. Pokud ho milujete a chcete si kebab udělat doma, máme pro vás několik tipů a triků, jak připravit domácí kebab v pohodlí vaší kuchyně. Navíc to jde i bez profesionálního vybavení jen na pánvi či v troubě.
     Komentáře
  • Babinet

    Jarní cibulka v kuchyni: Tipy a triky pro využití sezónního pokladu

    Před 9 dny
    Jaro je obdobím, kdy se v našich zahradách a na trzích objevuje mnoho nových sezónních potravin. Jednou z nich je také jarní cibulka, která má v kuchyni své pevné místo.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak správně ohřát klobásu? Nedělejte častou chybu

    Před 10 dny
    Klobása je pro nás Čechy oblíbeným pokrmem, ale víte vlastně, jak klobásu ohřát? Většina z nás dělá totiž častou chybu, že hodí jen klobásy do horké vody s tím, že budou po chvilce teplé. V horké vodě však klobásy při teplotním šoku většinou popraskají a díky tomu ztratí i chuť. Mikrovlnku při ohřívání klobás také raději vynechejte. U syrových klobás je zase nutné dbát pečlivě na důkladné propečení vnitřku klobásy. Pojďme se nyní podívat na proces ohřívání klobás podrobněji.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Domácí kečup z rajčat. Vyrobte si kečup bez konzervantů

    Před 10 dny
    Kečup je oblíbenou rajčatovou omáčkou, která se používá k dochucení jídel po celém světě. I když je kečup běžně dostupný v obchodech, mnoho lidí si rádo připravuje vlastní verzi této omáčky, aby měli domácí kečup bez konzervantů a zbytečných éček. Pokud chcete vědět, jak vyrobit kečup doma, následujte tento jednoduchý návod.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Poslední krok za vylepšením vývaru. Kousek chleba vylepší chuť a vstřebá přebytečné tuky

    Před 10 dny
    Díky různým trikům a vychytávkám je mnoho domácích činností snazších a rychlejších. S touto vychytávkou zlepšíte chuť i vlastnosti vývaru. Postačí vám k tomu jen kousek chleba.
     Komentáře
  • Kinotip2

    Prostřeno z Moravskoslezského kraje: Elita kulinářského světa opět v akci

    Před 10 dny
    Ke sporáku se tentokrát postaví čtyři muži a jedna žena. Každý bude chtít předvést to nejlepší. Některé kuchtíky rozhodí i jednoduchý úkol týdne. A jak už bývá zvykem, závist, skrytá pod zástěrkou taktiky, na sebe nenechá dlouho čekat.
     Komentáře
  • Adbz

    Domácí pizza jako z italské restaurace: Vlhkost je důležitá, hotové těsto by si mělo odpočinout

    Před 10 dny
    Upéct pizzu tak, aby chutnala jako na dovolené v Itálii, není nic složitého, pokud se budete držet několika rad, jež už jsou praxí vyzkoušené.
     Komentáře
  • Kafe

    Vyměklý Pohlreich? Předloha jeho nové reality show je drsnější než česká verze

    Před 11 dny
    Na televizních obrazovkách TV Nova odstartoval zbrusu nový pořad Zdeňka Pohlreicha, ve kterém známý šéfkuchař porovnává české restaurace a snaží se vybrat tu nejlepší. Pořad je českou mutací pořadu světoznámého kuchaře Gordona Ramseyho, jehož show Ramsay’s Best Restaurant sklízela po celém světě velký úspěch. Česká verze má ale k té britské poměrně daleko.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Adam si vyřizuje se soupeři účty a vyvolá hádku. Kdo ho označí za burana?

    Před 12 dny
    Závěr týdne bude v souboji o nejlepší menu z Olomouckého kraje patřit hostiteli Adamovi. Ten účast pojal velmi svérázně a svoje soupeře si velmi vychutná. Zejména ty, kteří si to u něj něčím rozházeli. Ocitne se na pranýři někdo nevinný?
     Komentáře
  • Receptovník

    Olivový olej dodá smaženým jídlům charakteristickou chuť. Klíčem je vybrat správný druh

    Před 12 dny
    Olivový olej je důležitou součástí středomořské stravy. Ta je klíčem k dlouhověkosti. Po celá desetiletí se vnímalo, že panenský olej by se měl konzumovat chladný nebo zahřívaný na nízké teploty. Existují tvrzení, že olivový olej není dobré používat pro tepelnou úpravu, v dnešním článku se na toto tvrzení zaměříme. Bod kouře Smažení na pánvi s malým množstvím tuku a smažení v hlubokém oleji jsou dva různé způsoby přípravy jídla.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila: Pomůže cukr

    Před 12 dny
    Přidáním smetany nebo šlehačky do horké omáčky může být velmi často osudné. Víte, jak ji správně použít, aby se v omáčce nesrazila? Stačí se držet pár jednoduchých triků, díky kterým bude omáčka dokonalá! Vyvarujte se běžných chyb, které dělají (nejen) začátečníci.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Křupavé bramboráky jsou snem hospodyněk. Přitom stačí vyvážit množství vody a přidat lněné semínko

    Před 12 dny
    Mezi nejoblíbenější pokrmy patří bezesporu klasické bramboráky. Takto si můžete doma snadno připravit dokonale chutné a křupavé placky, které nebudou mít konkurenci.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak na nejlepší palačinky: Šéfkuchaři radí použít hnědý cukr a plnotučné mléko

    Před 12 dny
    Palačinky jsou obyčejné a levné jídlo. Jejich příprava je rychlá, takže se na stolech strávníků v českých domácnostech objevují dost často. Můžete je ale povznést na jinou úroveň.
     Komentáře
  • Kondice

    Vyzkoušejte nový trend neprůstřelné kávy: Recept s použitím másla ghí

    Před 12 dny
    V posledních letech se roztrhl pytel s novými trendy v oblasti kávy. Například z fermentovaných zrn, káva s houbami nebo káva s kokosovým olejem. Jednou z nenovějších chutných inspirací je káva s ghí máslem, někdy nazývaná jako neprůstřelná káva.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Největší hráči přiznají taktiku. Jakými špinavými triky hodlají zvítězit?

    Před 13 dny
    Soutěž amatérských kuchařů z Olomouckého kraje se ve čtvrtek přesune k hostitelce Tereze. Na soupeře zapůsobí jako silná konkurence a někteří půjdou na večeři s tím, že začíná otevřený boj kdo s koho.
     Komentáře
  • Kinobox

    Pohlreichův souboj restaurací upozorňuje na skvělé podniky, šéfovi však nenechává prostor pro jeho největší zbraň

    Před 13 dny
    „Všechny jsou skvělé, ale zvítězit může jen jedna,“ uvádí Zdeněk Pohlreich svou novou show, v níž se tucet restaurací popere o přízeň věhlasného šéfa. A stejně jako tato hláška je generický i samotný pořad, který Pohlreichovi nenabízí dost prostoru k projevení temperamentu.
     Komentáře
Reklama