Úžasná smažená brokolice v křupavém trojobalu
Před 6 dnyV dnešním videu o vaření budeme smažit brokolici a dochutíme tatarskou omáčku. 🔥Suroviny: 1 brokolice, 2 vejce, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, 200 g strouhanky a 200 ml rostlinného oleje.Děti a brokolice k sobě nejdou. Až na tyhle famózní placičky
Před 16 dnyZeleninové placky jsou vděčnou a rychlou večeří pro všední den. A tyhle s brokolicí, hráškem a čedarem chutnají obzvlášť skvěle. Připravte jich víc a zabalte je druhý den dětem do školy na svačinu – jsou výborné i studené.Podpořte svou imunitu! Jak se vyznat ve vitamínech a v čem jich je nejvíc. Vyměňte citrusy za brokolici
Před 22 dnyS blížícím se podzimem potřebuje naše tělo dostatek síly, aby dokázalo čelit například nepřízni počasí, různým virózám a chladu. Hýčkejte si proto svůj imunitní systém a vsaďte na vitamín, bez kterého se neobejdeme. Má na imunitu zásadní vliv.Košťál z květáku či brokolice: návrhy, jak jej chytře použít
Před 22 dnyBrokolice i květák platí za zdravou zeleninu. Košťál z nich je ale částí, na které si málokdo pochutná. Přesto ale existuje možnost, jak ho využít. Naučte se používat své suroviny celé. Ušetříte tak nejenom své peníze, ale také přispějete k menšímu množství odpadů. Z brokolice či květáku se nejí pouze růžičky. Jedlé jsou také její listy a právě košťály. Zde je několik návrhů, jak je můžete zužitkovat.Listy z květáku jsou také jedlé! Zde je návod, jak je použít
Před 23 dnyListy květáku jsou jedlé a je škoda je vyhazovat nebo nechávat v obchodě. I ony se mohou stát chutným pokrmem. Stačí, když budete vědět, jak na to. Listy samotné jsou taktéž plné vitamínů i skvělé chuti, o kterou je škoda přijít. Čerstvé listy můžete nasekat na jemno a přidat do jakéhokoli zeleninového salátu.Od semínka až k večeři: Pěstování brokolice od A do Z
Před 28 dnyPěstování brokolice může být jednoduché i zábavné. V tomto článku se podrobně seznámíme s tím, jak brokolici vypěstovat od semínka až po sklizeň. Nabídneme vám praktické tipy a rady, jak dosáhnout toho, aby vaše brokolice byla zdravá a chutná.Brokolice a špenát chrání plíce před astmatem
Před 1 měsícemBrokolice i opomíjený špenát vám zprostředkuje zázračný vitamin K. Ten není dobrý jen na krevní srážlivost a hojení ran, jak se doteď předpokládalo. Zjistilo se, že ochraňuje také plíce před nemocemi a zlepšuje jejich funkce i kapacitu.Seznamte se s kai lan
Před 1 měsícemSeznamte se s čínskou brokolicí kai lan. Brokolicí, která jako brokolice vůbec nevypadá. Patří ale mezi chutnou a velmi často používanou tradiční zeleninu, ze které se připravují zajímavé pokrmy.Nejkrásnější zelenina na světě zaujala i vědce. Proč?
Před 1 měsícemRomanesco, římský květák, věžatý květák, květolice. Všechny tyto názvy označují jedinečný druh zeleniny, který vás zaujme svým půvabem i chutí.Potraviny s potřebným vitaminem K
Před 2 měsíciZelená zelenina, jako je špenát nebo brokolice, jsou potraviny s vitaminem K. Vitamin je důležitý pro srážlivost krve a udržuje kosti zdravé. Jak pokrýt svou denní potřebu vitaminu K?Potraviny se zvláštní podporou kognitivních funkcí
Před 2 měsíciChcete si vzpružit unavené kognitivní funkce? Využijte mocnou sílu cholinu. Naleznete ho ve vejcích, brokolici, tučných rybách, luštěninách a mléčných výrobcích. I mandle jsou jeho báječným zdrojem!Jak poznat, že máš nedostatek vlákniny? Prozradí to hlad, zácpa a vysoký cholesterol
Před 2 měsíciCítíš se pod psa, máš problémy se zažíváním, při posledních odběrech ti doktor hrozil vysokým cholesterolem, a navíc se ti vůbec nedaří zhubnout? Všechny tyto problémy mají společný důvod, a tím je nedostatek vlákniny. Jak poznáš, že ti chybí?Rostliny, které je třeba zasadit pro podzimní sklizeň
Před 2 měsíciKlíčem k naplánování podzimní zahrady je dostat všechny vybrané rostliny včas do země. Ve většině zón to znamená výsadbu koncem července nebo začátkem srpna. To dává rostlinám dostatek času na to, aby se vyvinuly a obrnily před příchodem mrazu. Ujistěte se, že znáte obvyklé datum, kdy začne mrazivé počasí, abyste mohli vysévat nebo přesazovat dostatečně s předstihem a aby rostliny měly dost času na dozrání.Potravinoví urychlovači metabolismu, o kterých možná nevíte
Před 2 měsíciJe váš metabolismus všechno, jen ne akční? Dejte mu ten správný stimul v podobě brokolice, vajec, jablek nebo česneku. Rázem bude šlapat na plné obrátky!Muž našel živého hada v sáčku brokolice ze supermarketu
Před 2 měsíci63letý Neville Linton koupil brokolici v pobočce Aldi ve West Midlands a o několik dní později ji vyndal z ledničky, když si všiml něčeho uvnitř tašky.Muž si s brokolicí přinesl domů i hada. Nabídnutou finanční kompenzaci odmítl, chce víc
Před 2 měsíciTřiašedesátiletý Brit Neville Linton zažil šok. Když si domů donesl a vybalil nákup potravin, v brokolici nalezl hada. Zeleninu prý koupil v pobočce Aldi ve městě Stourbridge ve West Midlands, píší zahraniční weby.Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku
Před 3 měsíciCo mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.Co vařit o víkendu? Vsaďte na sezonní zeleninu! Skvělé recepty pro labužníky i dietáře
Před 3 měsíciPočátkem léta se vaří sezonně a lokálně opravdu snadno: zralá zelenina ze zahrádky nebo z trhu nabízí tolik chutných možností! Odlehčete jídelníček a o víkendu si připravte zeleninové menu. Co aktuálně najdete na záhonech, trzích nebo ve farmářských bedýnkách?Drahé potraviny dál devastují trh. Mrkev za měsíc vystřelila o 30 procent, brokolice o 70
Před 3 měsíciInflace sice poslední dobou zpomaluje, stále se však drží dost vysoko. V květnu meziroční růst spotřebitelských cen činil 11,1 procenta, jeho dalšímu snižování teď brání především vysoké ceny energií a dále také potravin, především zeleniny. Oproti loňsku jejich cena mnohdy vyšplhala o desítky procent. Najdou se navíc i úplné meziměsíční extrémy – kupříkladu mrkev podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) oproti dubnu podražila asi o 30 procent, brokolice pak dokonce o více než 70 procent. Podle…Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice
Před 3 měsíciBrokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.Zelenina, kterou by zejména pánové měli konzumovat. Jak pěstovat brokolici
Před 3 měsíciKdo by neznal brokolici? Vyniká svými účinky na naše zdraví. Proč by neměla chybět v jídelníčku? A proč pánové by měli jíst brokolici několikrát týdně? Jak na pěstování této zeleniny, abyste se mohli těšit z vlastní úspěšné sklizně.Výsev brokolice v červnu? Jde to, když zvolíte rané odrůdy
Před 3 měsíciZatímco některé druhy brokolice je třeba vysít už v únoru, v případě raných a polopozdních odrůd si můžete počkat až do června. Tento druh zeleniny se vyplatí pěstovat, i když vyžaduje o něco více místa na vaší zahradě. Jedna růžice brokolice vyžaduje poměrně velkou rostlinu. Avšak v brokolici se skrývá celá řada prospěšných látek, které jsou důležité pro zdraví člověka. A pokud se jedná o plodiny, které si vypěstujete sami, víte alespoň, čím jste je hnojili a jaký jejich skutečný obsah.Superpotraviny vhodné pro skladování v mrazáku
Před 4 měsíciMáte v mrazáku místo pro lososa, brokolici nebo čočku, které jste nedopatřením uvařili až příliš? Tak šup tam s tím! Těchto superpotravin doma nikdy není dost, tak proč si neudělat pořádné zásoby.Letní salát „Brokolislaw“ oživí každou grilovací party
Před 4 měsíciHledáte tipy na lehké letní pokrmy, které vás příjemně osvěží, a ještě vám dodají pořádnou porci živin?Brokolice versus květák: Která zelenina je výživnější?
Před 4 měsíciNěkdo ji miluje, někdo se jí vyhýbá. Řeč je o brokolici, která by v jídelníčku rozhodně neměla chybět. Jedná se totiž o vitamínovou bombu, která v mnohém předčí ostatní zeleninu. Jak je na tom v porovnání s příbuzným květákem?GLOSA: Hmyz do každé potraviny. Brouk není brokolice, ale aspoň donutí lidi číst složení
Před 4 měsíciNa jídlo jsou lidé experti. Vědí naprosto přesně, co chtějí konzumovat, ale když se někdo zeptá, z čeho se skládá řízek, koulí očima. Když pak nějaká zpráva jen trochu zavání tím, že by nás někdo nutil jíst něco, co „nechceme“, je zle. Až dobojujeme s ukrajinskou moukou, můžeme se pustit do vyhlazování brouků. EU totiž na konci ledna dala zelenou používání dalších druhů hmyzu v potravinách.Zbytky potravin, které si cestu do koše rozhodně nezaslouží
Před 4 měsíciDoba je zlá, snižte plýtvání potravinami a nevyhazujte nic, co vám v kuchyni dobře poslouží – třeba bramborové slupky!Příloha, která nezklame: Problémům při trávení brokolice je třeba předejít pro její zdravotní benefity
Před 5 měsíciBrokolice je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, které můžete jíst. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů a je plná antioxidantů a vlákniny.Brokolice obsahuje zvláštní molekuly chránící střeva i zdraví
Před 5 měsíciŽe je brokolice zdravá, to se ví už dlouho. Nedávno se ukázalo, že nesnižuje jen riziko rakoviny a srdečních chorob, hodně svědčí i střevům, ve kterých vytváří ochrannou bariéru. Jsou pak odolnější vůči nemocem a my také!Zapečené těstoviny s brokolicí, uzeným masem a sýrem
Před 5 měsíciZapečené těstoviny jsou skvělý nápad kdykoliv, ale během pracovního týdne je to zkrátka vděčná večeře, na které si pochutná celá rodina, a přitom ji zvládnete uvařit do půl hodiny. V této formě možná přesvědčíte děti, že brokolice je báječná zelenina. Protože je :)Tradice zeleného jídla na Zelený čtvrtek: Zkuste zapečené chlebíčky s kopřivami nebo lesní mech
Před 5 měsíciTradice velí sníst na Zelený čtvrtek něco zeleného. Od špenátu přes hrášek až po divoké jarní byliny, od snídaně až po dezerty: přinášíme tipy na jídla, která budou chutnat dospělým a potěší i děti.Losos z pánve s brokolicí se zelenou omáčkou
Před 5 měsíciJemná chuť této krásné ryby opečením na pánvi obzvlášť vynikne a speciální šmrnc jí dodá jemný podtón ančoviček. Křehká brokolice je nezbytným jarním doplňkem.Mlsání bez výčitek? Brokolicové muffiny budou hvězdou velikonočních svátků
Před 6 měsíciBlíží se velikonoční svátky a s nimi i každoroční dilema, jestli se letos udržet a raději nic zásadního nechystat, nebo naopak dodržet tradice a tím i porušit dietu. Co když vám ale řeknu, že to jde i jinak? Připravte doma jarní pohoštění z brokolice, která je svým složením doslova královnou všeho zeleného. Nejenom, že obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny, ale má také schopnost ustálit hladinu cukru v krvi.Famózní brokolicová polévka s čedarem. Pochutnáte si a budete ji chtít vařit pořád
Před 6 měsíciBrokolicová polévka s čedarem skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na vynikající brokolicovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: brokolice 500 g, čedar 200 g, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, máslo 30 g, česnek 2 stroužky, hladká mouka 2 lžíce, vývar 1 l, plnotučné mléko 0,5 l, paprika ½ lžičky, muškátový oříšek, pepř a sůl 1 až 2 lžičky.Pěstování brokolice nemusí být složité. Začít je třeba v březnu
Před 6 měsíciZ pěstování brokolice mají mnozí zahradníci respekt, nutno ale říci, že neoprávněně. Její pěstování totiž není tak složité, jako například pěstování květáku. Jednou ze základních podmínek je začít brokolici pěstovat již v průběhu března, protože od výsevu do sklizně to trvá asi 70 až 90 dní. Navíc nechcete, aby brokolice rostla v horkém počasí uprostřed léta, protože to pak snadno vybíhá do květu. Proto se vyplatí předpěstovat si sazenice doma.Když zbyde květák a brokolice: Zkuste květákovou rýži, bešamel nebo placičky plné bílkovin
Před 6 měsíciNěkteré domácnosti mají občas potíž, co si počít s celou hlavou květáku nebo brokolice. Zvlášť, pokud její členové patří do skupiny podobně postižených, kteří stejně jako já odmítají vyhodit i košťál. Jak tedy jíst květák několik dnů za sebou a přitom mít na talíři pokaždé úplně jiné jídlo?Místo krémů raději využívejte zeleninu
Před 6 měsíciJídelníček hraje v blahobytu člověka zásadní roli. Dá se říci, že výživa ve vaší ledničce může být odrazem vašeho zdraví. Výživa může zhoršovat nemoci, ale také je může zásadně ovlivnit k lepšímu. Rozhodující je jíst upravenou vyváženou stravu a každý den pozřít několik porcí zeleniny, kterou lze doplnit různými druhy klíčků. Jaké další ingredience zařadit k zeleninovým porcím míchané zeleniny, aby tělo fungovalo zevnitř, a i zvenčí zářilo pevnou a zářivou pletí?Máte rádi brokolici? Tato krémová polévka vám určitě zachutná!
Před 6 měsíciBrokolice je pro naše zdraví velmi důležitá. Tato krémová polévka není postavená na jíšce a rozvařené brokolici. Barvou se ani trochu neblíží zelené, není to ta, kterou známe z dětství, ze školní jídelny nebo školních výletů. Liší se tím, že můžete k cibuli přihodit i stroužek česneku nebo pár lístků máty a petržele.Svěží brokolicová polévka je ideální pro hubnutí
Před 6 měsíciBrokolicová polévka nepatří jen k jaru, ale je vhodná kdykoliv. V této úpravě je navíc extrémně chutná a svěží a je proto ideální jarní polévkou. Vyzkoušejte tuto porci vitamínů za pár korun z jednoho hrnce. Brokolice je zelenina, kterou by jistě měl do svého jídelníčku zařadit každý, kdo chce zhubnout. Obsahuje totiž mnoho vlákniny a mimo to i vitamin C, draslík či hořčík.Jak na dokonalou brokolicovou polévku: Díky těmto snadným fíglům bude výsledek perfektní
Před 6 měsíciBrokolice nepatří k úplně nejpopulárnějším druhům zeleniny, o to víc je ale prospěšnější pro naše zdraví. Pokud jí příliš nemusíte, ideální možností, jak si ji dopřát ke polévka. V lahodné krémové podobě vám brokolice určitě zachutná, a navíc vás díky své zelené barvě jarně naladí.Krémová a svěží jarní brokolicová polévka, po které vylížete hrnec
Před 6 měsíciBrokolicová polévka nepatří jen k jaru, ale je vhodná kdykoliv. V této úpravě je navíc extrémně chutná a svěží a je proto ideální jarní polévkou. Vyzkoušejte tuto porci vitamínů za pár korun z jednoho hrnce. Recept na konci pořadu.Naprosto dokonalá kombinace brokolice, těstovin a kuřecích prsíček. Rychlovka za 30 minut
Před 6 měsíciNejlepší brokolice s těstovinami, kuřecím masem a sýrem. Rychlé jídlo. Příprava zabere 30 minut. Chutná rychlovka. 🔥Suroviny: 250 g kuřecích prs, 200 ml mléka, 100 g hladké mouky, ½ hlávky brokolice, 100g sýr eidam 45%, olivový olej, sůl a pepř.Američanka mění háčkovanými čapkami své psy v zeleninu a fanoušci šílí
Před 6 měsíciV běžném životě jsou to běžní kříženci staffordů, když je ale panička poprosí a oblékne, změní se pod jejíma rukama v brokolici, mrkev, slunečnici nebo třeba triceratopse. Prý to baví všechny tři... a fanoušky na sociálních sítích k tomu.Zelené těstoviny podle Jamieho Olivera
Před 6 měsíciTěstoviny má rád každý. Recept na zelené těstoviny Jamieho Olivera je také plný vitaminů a minerálů.5 nejlepších bezmasých placiček: Brokolicové, houbové nebo zelné si určitě zamiluje celá rodina. Příprava je navíc velmi snadná
Před 6 měsíciKarbanátky většinou milujeme, ale ne vždy musejí být placičky s masem. Připravte si zeleninové placičky v různých variantách. A po těžkém masopustním období si naordinujte zeleninu.Brokolice si dlouhé vaření opravdu nezaslouží
Před 7 měsíciBrokolici, oblíbené jídlo starých Římanů, není nutné představovat. S bešamelem, bramborem a zapečená, nemá chybu. Jak na ni působí tepelná úprava a na co si dát při konzumaci pozor? Nepřipravte se o všechno, co nabízí!Jednoduchý brokolicovo-čedarový quiche
Před 7 měsíciTento jednoduchý quiche s brokolicí a čedarem si zamiluje celá rodina! Chedar a kondenzované mléko dodají tomuto slanému koláči krémovou strukturu a listové těsto křupavý požitek.Recept na zdravé brokolicové chipsy
Před 7 měsíciK večernímu sledování filmů si určitě dopřejte nějaké brambůrky nebo jiné dobroty. Vyzkoušejte jednou zdravou variantu, a to brokolicové chipsy!Brokolicová polévka s voňavou zeleninou a aromatickým sýrem překvapí skvělou chutí a krémovou konzistencí
Před 8 měsíciJe zima a potřebujete se zahřát? Pomůže výborná brokolicová polévka. Zjistěte, jak ji připravit, aby byla chuťově lahodná a v konzistenci příjemně krémová, zkrátka taková, že si ji zamilují malí i velcí.Jak vidí volbu prezidenta školáci z Kolína aneb někdo rád brokolici, jiný ne
Před 8 měsíciPředvolební kampaň a volby prezidenta České republiky jsme si v poslední době užili a ještě užijeme možná víc, než by nám bylo milé. A nebylo to vždycky zrovna veselé, na pohled ani na poslech. Jak vnímají volbu prezidenta žáci z 5. základní školy v Kolíně se můžete podívat v reportáži, kterou natočili v první den voleb.Brokolice byla plná nezvaných návštěvníků! Žena zveřejnila nechutné video
Před 8 měsíciBrokolice je zelenina nabitá živinami a vitamíny, která vyniká v polévkách nebo třeba zapečená s bramborami. Po zhlédnutí následujícího videa si ale možná ještě…Potraviny našlapané velkým množstvím potřebného vápníku
Před 8 měsíciŽe vápník můžete získat jen z velké sklenice mléka a tím to hasne? Ale kdepak! Co třeba taková brokolice, kapusta, mandle a sardinky? I z těchto přírodních darů ho můžete vesele čerpat! Tak na co ještě čekáte?5 potravin pro omlazení pleti. Místo botoxu si dejte brokolici nebo avokádo
Před 8 měsíciChcete mít krásnou a zdravopu pleť bez pupínků a přílišných známek stárnutí? Pak pouhé krémy, i když vás stály hromadu peněz, nestačí. Abyste totiž navenek rozkvetli do krásy, je třeba o sebe začít pečovat i zevnitř. Přinášíme tipy na potraviny, které vám s tím pomohou.TOP 15 potravin pro posílení imunity
Před 9 měsíciImunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?Vánoční slasti a strasti bojovníků. To je také čas zákazů, vůle a brokolice
Před 9 měsíciBojovníci a Vánoce? To je někdy kruté období, když jsou někteří v přípravě a pár dní po Štědrém dnu je čekají zápasy.Královské chutě: Monacká kněžna Grace chroupala kousky celeru k svačině a k večeři jí stačila jednoduše zapečená brokolice
Před 9 měsíciHollywoodská hvězda 50. let Grace Kellyová v roce 1956 vplula do nové role – svatbou s monackým knížetem Rainierem III. se z ní stala monacká kněžna. Módní ikona, jejíž život v pouhých dvaapadesáti letech předčasně ukončila automobilová nehoda, si udržovala štíhlou postavu přísným jídelníčkem.- PodcastV Praze je pořád co objevovat, říká autor knihy Zapomenutá tajemství Prahy David ČernýPřed 9 měsíci
·
19 minut
„Prahu mám moc rád. Je to mé rodné město. Žije tu moje rodina. Prahu nelze nemilovat,“ říká novinář a spisovatel David Černý, který sám sebe popisuje jako vrchního milovníka Prahy. „Pořád je co objevovat. Někdy prostě jen jdu a všimnu si nějakého detailu. Pak si k němu něco dohledám a zjišťuji, kolik věcí tady je. Domy skrývají příběhy lidí, kteří v nich žili a postavili je,“ doplňuje dopolední host Rádia ZET a autor knihy Zapomenutá tajemství Prahy. - PodcastÚsměvy smutných mužů bych natočil stejně, kdybych to uměl, přiznává spisovatel Josef FormánekPřed 9 měsíci
·
15 minut
„Filmové zpracování Úsměvy smutných mužů mělo stejnou atmosféru jako samotná léčebna,“ říká autor původního knižního zpracování Josef Formánek. S režisérem Danem Svátkem pokračuje i na dalším filmu, tentokrát podle knihy Dvě slova na klíč. Mnozí to považují za pokračování snímku z prostředí alkoholické léčebny. Host vysílání rádia ZET má na svém kontě osm knížek v rozmezí téměř 20 let. Jeho kniha Prsatý muž a zloděj příběhů se pak dostala podle ankety BBC do stovky nejoblíbenějších knih světa. Podle autora je ovšem sláva velmi nestabilní platidlo. - PodcastPlukovník Endršt a kapitán Kaiser: Osobní strážce už je jenom taková ozdoba. Jeho zakročení znamená selhání prevencePřed 10 měsíci
·
18 minut
Pro práci osobního strážce je klíčová vysoká komunikační zdatnost. Shodují se náměstek Ochranné služby Policie ČR plukovník David Endršt a mluvčí tohoto útvaru Martin Kaiser. Ve vysílání Rádia ZET popisovali svoje letité zkušenosti. Plukovník Endršt pracuje u ochranné služby 30 let, na starost měl dva české premiéry i zahraniční delegace. „Dvakrát jsem dělal team leadera tehdejšímu prezidentovi USA Baracku Obamovi.“ Kapitán Kaiser se v tomto ohledu označil za „ochranářské pískle,“ v pozici osobního ochránce pracoval 10 let. Na starost měl zajištění bezpečnosti českých i zahraničních premiérů. - PodcastChuť mikrobylinek je občas jiná, než by člověk čekal, říká pěstitel Filip VašátkoPřed 10 měsíci
·
16 minut
„Zrovna ředkvička chutná jako ředkvička, ale u brokolice je chuť úplně jiná. Mikro brokolici bych přirovnal spíš k listové zelenině než k normální brokolici,” popisuje pěstitel mikrobylinek Filip Vašátko, který byl dopoledním hostem Rádia ZET. „Jsou to malé výhonky. Obsahují dvou a půl až čtyřicetinásobek živin než dospělé rostliny či jejich plody. Jedním z druhů microgreens, který znají asi všichni, je řeřicha,” dodává.