Zavřít
Brokolice

Brokolice

Nejnovější články na Seznamu na téma Brokolice
  • TopRecepty

    Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?

    Před 8 dny
    Brokolice není potravina, kterou by každý vyhledával. Když jí ale přijdete na chuť, zjistíte, že tato zelenina chutná skvěle. Stačí málo. Zajímavý pokrm. Třeba taková brokolicová polévka chutná fantasticky. Jak ji nejlépe připravit?
     Komentáře
  • Inspirmag

    Brukvovité zelenině je škoda se vyhýbat. Brokolice i květák patří mezi nejzdravější druhy vůbec

    Před 14 dny
    Zelí, květák, brokolice. Velice zdravá zelenina, kterou byste měli do své stravy zařazovat co nejčastěji. Ale platí to pro všechny? Jsou skupiny lidí, které by se jí raději měly vyhnout. Například lidé, kteří mají problémy se štítnou žlázou nebo kojící matky. Jak to s ní tedy je? Co nám dá brukvovitá zelenina? Mezi tuto zeleninu plnou vitamínů patří všechny druhy zelí, květák, brokolice, tuřín, červená řepa, ředkev nebo kapusta.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Potraviny bohaté na cenné antioxidanty

    Před 24 dny
    Chcete se těšit ze silné imunity i nižší pravděpodobnosti chronických chorob? Pozvěte ke svému stolu antioxidanty! Plnými doušky je načerpáte z brokolice, červené řepy, hořké čokolády a borůvek.
     Komentáře
  • ČT24

    Izraelský výzkum chce nahradit antibiotika látkou z brokolice a květáku. V testech už byla účinnější

    Před 30 dny
    Bakterie se naučily odolávat antibiotikům, takže tyto léky ztrácejí svou sílu. V přírodě ale existuje více látek, které mohou fungovat podobně. Nadějný výzkum, který testuje chemikálie ze zeleniny, vznikl v Izraeli. Vědci zde vyzkoušeli přírodní chemikálii k hojení ran a ve srovnání s léčbou antibiotiky docílili výsledku za poloviční dobu.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Gratinované smetanové brambory s brokolicí, kterým neodoláte

    Před 1 měsícem
    Příprava zapečených brambor s brokolicí je jednoduchá a zvládne je připravit i začátečník. Tyto brambory miluji! Dobrou chuť. Suroviny: brokolice ½ kg, brambory 1 kg, smetana 33% 0,5 l, sýr eidam 100 g, česnek 3 stroužky, olej, tymián ½ lžičky, pepř a sůl ⅔ lžičky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Které vitamíny a další látky podporují zdravý imunitní systém?

    Před 1 měsícem
    Fungování imunitního systému lidského těla je nesmírně složité. Jeho úkolem je bránit organismus před infekcemi i patogeny a nevyvážený životní styl může jeho práci pořádně ztížit. Jak lze podpořit správnou funkci imunitního systému a které vitamíny a jiné látky jsou v tom dobrými pomocníky? Svět není sterilní. Každý den je lidský organismus vystavený velkému počtu škodlivých mikroorganismů, které mohou zapříčinit různá onemocnění, od lehkých po ta nejtěžší. Proto se snažíme udělat vše pro to, abychom se před nemocemi ochránili.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Brokolice: Jak prospívá našemu zdraví a jak se dá připravit, aby chutnala

    Před 1 měsícem
    Brokolice, typická svými zelenými růžicemi, se v posledních letech těší v našich kuchyních poměrně velké oblibě. Není divu – dá se totiž využít do spousty pokrmů, od salátů přes polévky až po hlavní chod. Její konzumace navíc přináší našemu tělu celou řadu benefitů.
     Komentáře
  • TOP 5 - To nejlepší ze světa

    Bílé jahody a meloun ve tvaru kostky. Nejpodivnější jídla, která uměle vytvořil člověk

    Před 1 měsícem
    Od jakživa si upravujeme a šlechtíme plodiny tak, aby byly pro nás co nejvhodnější. V dnešní době DNA vědeckých úprav vznikají velmi podivná jídla, která musíte vidět, abyste uvěřili že existují.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Brokolice má své skalní fanoušky i odpůrce. Ty druhé snadno přesvědčíte lahodným quichem nebo pečenými placičkami

    Před 1 měsícem
    Brokolice je přímo nabitá vitamíny, minerálními látkami a vlákninou. Je součástí prvních zeleninových příkrmů pro miminka, do větších dětí však bývá problém tento skvělý zdroj především vitamínu C dostat. Poradíme vám, jak na to.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čím vyšperkovat veganské saláty? Chuť pozvedne ořechová strouhanka nebo asijská tamari omáčka

    Před 2 měsíci
    Když je strávník vegan, tak nekonzumuje ani maso ani žádné živočišné produkty. To ale neznamená, že by takové jídlo bylo nezajímavé. Zjistěte, co může obsahovat takový veganský salát a jak vypadají naše tři tipy na výborné saláty.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Nesnášíte brokolici? Nejspíš to máte v genech

    Před 2 měsíci
    Ovoce a zelenina patří k nezbytným a zdravým součástem vyváženého jídelníčku. Obojí poskytuje důležitý minerály, vitaminy, vlákninu a další prospěšné látky. Proto Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje sníst až 400 g ovoce a zeleniny denně. Všechno tohle víte, ale navzdory všem benefitům se prostě nemůžete přemoci k tomu, aby se zelenina dostala na váš stůl? Možná za vaši averzi může genetika!
     Komentáře
  • Proženy

    Večeře do pár minut: uvařte si těstoviny a místo kečupu si připravte zelené pesto

    Před 2 měsíci
    Na přípravu skvělé večeře bohatě postačí pár čerstvých ingrediencí a čtvrthodina času. Když přidáte k voňavému pestu pár růžiček brokolice, budou jednoduché těstoviny ještě výživnější a krásně krémové.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Také v červnu je čas vysít rané i polopozdní odrůdy brokolice

    Před 2 měsíci
    Brokolice pochází z východního Středomoří; pěstovali ji už staří Římané. Tehdejší odrůdy brokolice popsali v prvním století našeho věku.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Potraviny podporující spalování tuků: pomůže brokolice i zelený čaj

    Před 2 měsíci
    Chcete vylepšit svou postavu a zbavit se tuků? A stále nevíte jak na to? Vsaďte na potraviny, které vám s tím pomůžou!
     Komentáře
  • Nostres

    „Nežli jednou brokolice, radši ránu do palice.“ Na tohle motto budete muset asi brzy zapomenout

    Před 2 měsíci
    "Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.“ (Jára Cimrman)
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Zelenina, která vám pomůže zatočit s kily navíc

    Před 2 měsíci
    Zelenina je bohatá na vitamíny, minerální látky, antioxidanty a vlákninu, která dokáže dobře zasytit, a je tak skvělým pomocníkem při hubnutí. Z hlediska udržení štíhlé linie je benefitem zeleniny i nízký obsah kalorií. Která zelenina je nejlepší?
     Komentáře
  • iReceptář

    Co všechno ještě můžete vysévat v květnu? Stíháte okurky, cukety i brokolici

    Před 2 měsíci
    Ani jste se nenadáli a je květen! Už? Nějak jste v tom fofru zapomněli vysít a předpěstovat své oblíbené plodiny? Nevadí, ještě není všem dnům konec! Stíháte jich určitě ještě dost. Stačí si vybrat!
     Komentáře
  • Vlasta

    Lunární kalendář: Ve středu jezte brokolici, v pátek pečujte o pleť

    Před 2 měsíci
    Měsíc ubývá ve Střelci. Překyselený organismus má nadměrnou spotřebu vápníku, proto si jej bere ze zubů a kostí. Zabraňte tomu správnou výživou a jezte brokolici.
     Komentáře
  • Vitalia

    5 druhů zeleniny, které pomohou zatočit s vašimi kily

    Před 2 měsíci
    Zelenina je bohatá na vitamíny, minerální látky, antioxidanty a vlákninu, která dokáže dobře zasytit, a je tak skvělým pomocníkem při hubnutí. Z hlediska udržení štíhlé linie je benefitem zeleniny i nízký obsah kalorií. Která zelenina je nejlepší? Brokolice je bohatá na vlákninu a překvapivý je i obsah bílkovin. Ve 100 gramech syrové brokolice je jich okolo 3 gramů. Vláknina společně s bílkovinou na delší dobu zasytí, proto by brokolice v redukčním jídelníčku neměla chybět.
     Komentáře
  • TopRecepty

    9 nejméně oblíbených potravin na světě a jak jim dát šanci: Takhle si brokolici, rozinky či modrý sýr zamilujete!

    Před 3 měsíci
    Jídlo může být někdy velmi kontroverzní. Zatímco pro jednoho je určitá potravina oblíbenou pochoutkou, pro jiného vzbuzuje přesně opačné reakce. Přitom by jim stačilo dát šanci!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?

    Před 3 měsíci
    Blanšírování je kuchaři vychvalovaná technika, kterou oceníme nejen při přípravě zeleniny. Jak ji správně provádět a na co byste si měli dát pozor?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nákyp ze starého chleba: Šetřílkovská dobrůtka našich babiček

    Před 3 měsíci
    Znáte a děláte nákyp ze starého chleba? Tento recept patří do šuplíku ke všem pokrmům „z jednoho hrnce" i „co dům dal“. Nákyp zasytí, a navíc zpracujete i kousky chleba, který už není nejčerstvější. Vyzkoušejte různé varianty. Nákyp z chleba si určitě najde místo i ve vaší kuchyni.
     Komentáře
  • Biolékař

    Brokolice: Pozor na jeden málo známý vedlejší efekt její konzumace

    Před 3 měsíci
    Brokolici buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud patříte do první skupiny a zároveň užíváte léky na ředění krve, buďte opatrní. Proč?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nekupujte drahé klíčky semen v obchodech: Tyto superpotraviny snadno vypěstujete

    Před 3 měsíci
    Víte, že klíčky si může doma jednoduše vypěstovat každý? Jde to poměrně snadno a za pár dní si můžete klíčky vybraných semen ozvláštnit asijské pokrmy, salát nebo klidně chleba s máslem. Víte, jak klíčit semena doma? Naučte se jednoduchý postup a už nikdy nebudete muset klíčky kupovat.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zelená sestra květáku v podobě brokolice

    Před 3 měsíci
    Brokolice je bohatá na vitaminy a minerály a má jemně kořeněnou chuť. Můžete ji připravit na mnoho způsobů a znovu a znovu objevovat její různorodou chuť.
     Komentáře
  • Super

    Nejkulatější česká zpěvačka přestala kojit a vrátila se do práce: Z mléka syn automaticky přešel na brokolici

    Před 4 měsíci
    Zpěvačka Pavlína Ďuriačová oslavila nedávno se svým synem Adámkem první narozeniny. Pustila se tak opět do hraní a má za sebou premiéru v novém rodinném muzikálu Ostrov pokladů. V kostýmu pirátky Mečakudly se ale synovi zatím raději neukazovala.
     Komentáře
  • Stream

    Vynikající brokolicový krém, který je hotový během chvilky

    Před 4 měsíci
    V dnešním díle si uvaříme brokolicovou polévku, na kterou budeme potřebovat jednu brokolici, mléko, vajíčka, sůl, pepř, vývar, máslo, hladkou mouku. Příprava trvá přibližně 20 minut.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Některé superpotraviny můžete skladovat v mrazáku, aniž by ztratily živiny

    Před 4 měsíci
    Často se říká, že když potraviny skončí v mrazáku, přijdou o své živiny a důležité látky. Ale neplatí to plošně a některé superpotraviny skutečně můžete skladovat v mrazáku nebo je rovnou koupit v mraženém stavu.
     Komentáře
  • Neposlušné Tlapky

    Umíněný zlatý retrívr nedokáže skrýt svůj odpor k brokolici

    Před 4 měsíci
    Když si pes může vybrat mezi steakem a brokolicí, každý si nepochybně chuťovými buňkami vybere steak. V rámci "chuťového turnaje" však tento zlatý retrívr musel nejprve ochutnat každé jídlo, než si mohl vybrat a sníst své oblíbené. A výraz jeho obličeje, spolu s cukáním rtů před neochotným olíznutím brokolice, mluví za vše.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak umýt brokolici, abyste ji zbavili červů? Dbejte na výběr správného kusu už v obchodě

    Před 4 měsíci
    I když se v brokolici objeví červy, bude při správném postupu opět k jídlu. Nejlepší ovšem bude, pokud jejich výskytu zcela předejdete.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Nejdůležitější měsíc na zahradě je bezesporu březen

    Před 5 měsíci
    Březen je pro zahrádkáře snad tím nejdůležitějším měsícem v roce, rozhoduje se totiž o tom, jak bude celý náš rok na zahradě vypadat, co budeme sklízet i nakolik nás potrápí škůdci. I když je venku počasí, že by člověk ze skleníku ani sazeničku nevyhnal, vložená dřina se nám mnohonásobně vrátí.
     Komentáře
  • Rozpal to, šéfe! - Prima Pauza

    Opravdová pochoutka: Krevetové Stir-Fry s brokolicí

    Před 5 měsíci
    Nenechte si s Prima Pauzou ujít Zdeňkovy jedinečné pochoutky na gril, včetně zkrácených receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem! Ještě více skvělých receptů najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Pozor na česnek z Egypta! Řetězec Albert varuje před jeho konzumací a vrátí vám za něj peníze

    Před 5 měsíci
    Pokud jste v posledních dnech koupili v supermarketu česnek, věnujte pozornost našemu článku. Řetězec Albert dnes vydal varování před konzumací čerstvého česneku, který ve svých prodejnách nabízel. Přitom během posledního měsíce z trhu stahoval stejný řetězec brokolici a rajčata, které taktéž neprošly laboratorními rozbory.
     Komentáře
  • Refresher

    Zamilovaná Hana Vagnerová: Poprvé ukázala svého tajemného cizince

    Před 5 měsíci
    Půvabná herečka Hana Vagnerová se odhodlala k velkému kroku a poprvé se na veřejnosti ukázala se svým novým partnerem! Vztah sice již v minulosti přiznala, ale o své tajemné lásce nebyla příliš sdílná. Nyní, jak se zdá, si je svým milým jistá a ruku v ruce s ním vyrazila na premiéru recitálu Marta. Našla česká Julia Roberts konečně toho pravého?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zachránit připálenou rýži kouskem chleba a další šikovné triky s pečivem

    Před 5 měsíci
    Umíte si poradit s připálenou rýží? Víte, že ji dokáže zachránit obyčejný chleba? Připálenina zázračně nezmizí, nepříjemná vůně však ano. Víte, co udělat s chlebem, když se rýže připálí?
     Komentáře
  • iReceptář

    Pohlreichova špenátová polévka: Pokud také milujete česnek, je právě pro vás

    Před 6 měsíci
    Studené únorové počasí láká k vaření lahodných polévek, které nás dobře zasytí a zároveň skvěle zahřejí. Přestože mezi takové polévky bezesporu patří silný hovězí vývar, stále větší část lidí dává přednost jemným krémovým polévkám. Dýňová, brokolicová či rajčatová patří mezi absolutní klasiky, dejte ale protentokrát přednost špenátu a nechte se okouzlit jeho úžasnou chutí. Špenátovou polévku podle Zdeňka Pohlreicha si zamiluje každý.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdraví servírované na talíři

    Před 6 měsíci
    Ještě pořád nemáte jasno v tom, co si v zájmu zdraví dávat na talíř? Být vámi, začali bychom květákem, brokolicí, česnekem a špenátem. Dále se určitě vyplatí zahrnout do jídelníčku granátové jablko, olivový olej a rajčata.
     Komentáře
  • Vitalweb

    Zapečené smetanové brambory s brokolicí

    Před 6 měsíci
    Zapečené brambory s brokolicí jsou bezlepkovým pokrmem, vhodným pro vegetariány. Recept je nenáročný a pokrm je velmi rychle hotový. Hodí se tak ideálně na přípravu oběda v rušném pracovním týdnu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Netradiční detoxikační čaj z brokolice

    Před 6 měsíci
    Kvůli znečištěnému životnímu prostředí se v našem těle hromadí karcinogenní benzen. Jak podpořit jeho vylučování? To je úkol pro čaj z brokolicových klíčků!
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší náplně do masových rolád: Rychlé, chutné, levné

    Před 6 měsíci
    Klasickou náplní do masové rolády je pro mnohé šunka, sýr a případně nějaká zelenina. Bezesporu chutná náplň se však po čase může stát poněkud všední a svou chutí už nikoho nepřekvapí. Zkuste během přípravy více experimentovat a vyšperkujte svou roládu k dokonalosti. Vsaďte třeba na houby, brokolici nebo slaninu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    9 „nejštíhlejších“ příloh pro rok 2022: Dejte si grusetky, brokolici s parmazánem nebo cuketové citronové špagety!

    Před 6 měsíci
    Ještě pořád vás trápí „vánoční“ kila navíc a víte, že guláškem se šesti to nespravíte? Zaměřte se spolu s námi na přílohy! Vybrali jsme takové, kterých si můžete nandat pořádnou porci a nejen, že nepřiberete, ale navíc zásobíte tělo cennými vitaminy, minerály i vlákninou. A ještě si pochutnáte!
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Výborné brokolicové placky, které budete mít hotové za pár minut

    Před 6 měsíci
    Někteří ji milují, jiní nenávidí. O čem je řeč? O brokolici. Pokud vám nechutná samotná, můžete ji zakomponovat do jídel, v nichž chutná skvěle. Například ve formě brokolicových placek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Brokolicová polévka: 7 nejlepších receptů + rady, jak uvařit brokolici, aby nebyla jako bláto

    Před 6 měsíci
    Leden je čas polévek. Mezi ty nejoblíbenější patří brokolicová. Jak ji připravit? Na to existují desítky, ne-li stovky receptů. My vám představíme ty nejoblíbenější a poradíme, jak polévku doladit k dokonalosti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Řeřicha s brokolicí jsou spolehlivými léky proti rakovině

    Před 6 měsíci
    Že si na brokolici ani řeřichu moc nepotrpíte? To je ale škoda. O těchto pokladech se mluví jako o nejsilnějších preventivních prostředcích proti rakovině. Nechcete své chuťové preference ještě přehodnotit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 potravin pro lepší imunitu: Nachlazení předejdete díky citrusům, paprikám i mandlím

    Před 7 měsíci
    Nastává nám nejchladnější období roku a s ním přichází i čas rýmiček, nachlazení a dalších chorob. Číhají na každého a jedinou možností, jak se jim vyhnout je posilování obranyschopnosti organizmu. Kromě sportu, otužování, dobré nálady a vitaminů v tom pomůžou i některé potraviny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak vařit brokolici, mrkev a další zeleninu, aby si zachovala pěknou barvu

    Před 7 měsíci
    Vaření v páře má hned několik výhod. Zelenina si zachová více barvy, chuti a vitamínů. Je svěží a na talíři vypadá krásně. Příprava jde rychle - uvařenou zeleninu stačí na talíři už jen lehce dochutit a pokapat olivovým olejem.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Netradiční exotická zelenina přináší příjemné zpestření našeho jídelníčku

    Před 7 měsíci
    Existuje spousta druhů zeleniny, které jsou pro nás exotické. Přesto si celou řadu z nich můžeme vypěstovat i na vlastní zahrádce. Přinášejí oživení našeho jídelníčku a zajímavé nové chutě.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Potraviny, které brání spánku. Je mezi nimi i brokolice

    Před 8 měsíci
    V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, Vánoci, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o zdraví svých blízkých. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    3 min

    Podcast
    Šípek je jeden z nejlepších přírodních léků proti paradontóze, stimuluje i potenci a libido

    Před 9 měsíci

    ·

    3 minuty

    Ohnivě červené plody šípku naznačují, že tato léčivá rostlina bude mít mnoho společného s posílením vitality. Vskutku, je to jeden z nejlepších prostředků na přirozenou imunitu. Šípek se totiž musí prosadit v hojné konkurenci rostlin na zarostlých stráních, a proto je napěchovaný látkami, které chrání a posilují.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zdravé potraviny, které mohou být nebezpečné, pokud se jimi přejídáte. Možná riskujete své zdraví, aniž byste o tom věděli

    Před 9 měsíci
    Mohlo by se zdát, že příliš mnoho dobrého není nikdy na škodu. Mnozí z nás upadnou do pasti hltání ovoce a zeleniny, aniž by si uvědomili, že to může škodit.
     Komentáře
  • Flowee

    Umíte chválit dítě tak, abyste ho nepřechválili? Zde je šest tipů

    Před 9 měsíci
    Taky to tak v poslední době doma děláte? „Dobrá práce, to se ti povedlo, jsi tak šikovný...“ To jsou nejčastější pochvaly, kterými oblažujeme své děti. Bohužel právě tento způsob nadělá víc škody než užitku.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Pikantní cizrnová polévka s brokolicí proti plískanicím

    Před 9 měsíci
    Tahle polévka má všechnu výbavu do chmurného počasí – zázvor, česnek, hřejivé koření a spostu chutí a vůní. Složení můžete obměnit. Místo brokolice použít třeba dýni nebo krutony. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Při správném skladování vydrží zelenina i ovoce dlouho čerstvé a křupavé. Stačí dodržet několik zásad

    Před 9 měsíci
    Nedávejte jablka a melouny vedle hlávkového salátu a okurek, protože pak hnijí rychleji. Jaká další pravidla byste měli dodržovat při skladování ovoce v kuchyni?
     Komentáře
  • iReceptář

    Které plodiny a jídla byste měli jíst právě na podzim. Tyto jsou nejzdravější

    Před 9 měsíci
    K tomu, abyste si vybírali podzimní plodiny, můžete mít spoustu různých důvodů. Ovšem nic se nevyrovná skutečně čerstvě utržené zelenině či ovoci. Podzimní plodiny jsou prostě nejchutnější právě teď na podzim. Víte, které plodiny jsou nyní zralé, čerstvé, a hlavně místní?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vitamin C nemusíte čerpat jenom z citronu

    Před 9 měsíci
    Máte chuť na něco sladkého? Dejte si kiwi, jehož jediný kus vám zajistí celou denní doporučovanou dávku vitaminu C. Ale i podceňované brambory jsou jeho bohatým zdrojem. Nebo si raději smlsnete na brokolici?
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Nechutná vám brokolice nebo zelí? Vědci přišli na to, proč tomu tak je

    Před 9 měsíci
    Ovoce a zelenina patří k nezbytným a zdravým součástem vyváženého jídelníčku. Obojí poskytuje důležitý minerály, vitaminy, vlákninu a další prospěšné látky. Proto Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje sníst až 400 g ovoce a zeleniny denně. Všechno tohle víte, ale navzdory všem benefitům se prostě nemůžete přemoci k tomu, aby se zelenina dostala na váš stůl? Možná za vaši averzi může genetika!
     Komentáře
  • Wikidog

    Je vhodné zařadit brokolici do psího jídelníčku?

    Před 9 měsíci
    Brokolice je zdravá a chutná zelenina pro lidi. Platí to také u psů?
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Posilte svůj imunitní systém potravinami, které vás letos na podzim ochrání před nachlazením a dalšími nemocemi

    Před 10 měsíci
    Začínající podzim je obdobím chřipek a různých nachlazení, takže rozhodně není na škodu posílit svůj imunitní systém, říká lékařka SaVanna Shoemaker.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Také v září je na místě závlaha košťálové a listové zeleniny

    Před 10 měsíci
    Košťálová zelenina zahrnuje druhy náročné na zalévání. Hodí se pro ně závlaha postřikem. Listová zelenina se liší potřebou vláhy v různých obdobích růstu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Brokolice s houbami

    Před 11 měsíci
    Chodíte rádi na houby, ale máte už dost klasické smaženice nebo bedlových řízků? Zkuste houby udělat s brokolicí, slaninou a česnekem! Suroviny: 1 velká brokolice 30 dkg hub podušených olej cibulka 5 dkg slaniny 3 vejce 1/4 l mléka 10 dkg balkánského sýru sůl česnek podle vlastní chuti strouhanku 4 lžíce hladké mouky Postup přípravy receptu Houby pokrájíme a podusíme, v kastrůlku podusíme slaninu s cibulkou, na to dáme pokrájenou brokolici, posolíme a pod pokličkou mírně dusíme. Do měkké brokolice dáme lisovaný česnek, promícháme a poklademe do připraveného pekáče. Na takto připravenou brokolici poklademe podušenými houby, nastrouháme sýr a nakonec zalijeme palačinkovým těstem (1/4 l mléka, trochu soli, 3 vajíčka a 4 lžíce hladké mouky). Dáme zapéct do trouby a podáváme se salátem.
     Komentáře
Reklama