Zavřít
Bulgur

Bulgur

Nejnovější články na Seznamu na téma Bulgur
  • TopRecepty

    Kibbeh – masové kuličky z Libanonu nejsou jen tak ledajaké. Když do nich kousnete, čeká vás malé překvapení

    Před 11 dny
    Kuličky či šišky z mletého masa patří k oblíbeným pokrmům v různých koutech světa. Libanonské krokety kibbeh jsou výjimečné svým tvarem, ale hlavně náplní, která se v nich ukrývá. Navíc v nich maso doplňuje bulgur, takže k nim ani nemusíte mít přílohu. S jogurtovým nebo tahini dipem však chutnají ještě lépe.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pohádkou na dobrou noc jsou uspávací potraviny

    Před 1 měsícem
    Budíte se ráno unavení a nevyspalí? Od rána máte kvůli tomu náladu pod psa? Aby se to neopakovalo, skočte si do obchodu pro pořádnou zásobu banánů nebo bulguru. Lososa tam také nenechávejte!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Oběd z varné konvice: Na sladký nadýchaný kuskus, rizoto z bulguru nebo pohankovou kaši s medem sporák nepotřebujeme

    Před 2 měsíci
    Hledáte inspiraci na jednoduchý oběd nejen pro děti, který se obejde bez sporáku a trouby? Ať už se snažíte ušetřit na drahých energiích, nebo nemáte k dispozici potřebné vybavení na vaření a pečení, vyzkoušejte jednoduché a rychlé alternativy. Na naše bezmasé tipy ze spotřebičů postačí jen varná konvice.
     Komentáře
  • Proženy

    Tahle příloha k vepřovému obstojí i jako samostatné jídlo! Vyzkoušejte sytý kořeněný bulgur s cizrnou

    Před 3 měsíci
    Výrazně ochucený bulgur s cizrnou a sušenými rajčaty, který tvoří přílohu k tomuto jídlu, je tak dobrý a sytý, že obstojí i samostatně jako lehčí, vegetariánský hlavní chod. Těm, kdo maso na talíři vyžadují, přidejte jednoduše a rychle upravenou vepřovou kotletu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Bulgur nepatří jen do zdravého jídelníčku. Co je vlastně zač a jak si ho připravit?

    Před 4 měsíci
    Pro mnoho lidí je bulgur jednou velkou neznámou. I když jim tento pojem cosi říká, možná vlastně vůbec netuší, co je bulgur zač. Natož aby měli představu, jak se připravuje a jaké pokrmy se z něho ...
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

    Před 4 měsíci
    Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
     Komentáře
  • Proženy

    Měkoučké maso, voňavá zelenina a lahodné spojení chutí: To je variace na guláš s troškou vína a rozmarýnem

    Před 4 měsíci
    Ragú je skvělou volbou, pokud máte rádi pokrmy, co mají blízko ke guláši. Bude chutnat s bulgurem, ale i s kuskusem nebo těstovinami.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zdravé a levné recepty do 150 Kč na den: Neutrácejte tisíce ve zdravé výživě

    Před 5 měsíci
    Myslíte, že zdravé a levné nejde dohromady? Chyba! Mezi zdravé potraviny patří také spousta těch prostých a levných, které jsme si už odvykli připravovat. Které to jsou a jak připravit zdravé jídlo na celý den bez zbytečného utrácení?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Bulgur: Nalámaná pšenice je až směšně snadná na přípravu a tělu udělá dobře

    Před 5 měsíci
    Obohaťte svůj jídelníček o zdravou a nutričně bohatou potravinu. Příprava bulguru je více než snadná! Máme pro vás jednoduchý návod i vynikající recepty k vyzkoušení.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Naučte se vařit s bulgurem a dodejte svým pokrmům pořádnou porci živin

    Před 6 měsíci
    Jakou přílohu zvolit k jídlu? Pokud stále dokola opakujete knedlíky, brambory a rýži, možná je nejvyšší čas objevit další varianty, které jsou velmi chutné a zároveň zdravé. Příznivci zdravého stravování zařazují stále častěji na svůj jídelníček bulgur. Jakkoliv se může zdát tento název exotický, vyrábí se z plodiny, kterou velmi dobře znáte, z pšenice. Je velmi populární na blízkém východě i ve středomoří a rozhodně byste ho měli objevit i vy.
     Komentáře
  • Proženy

    Zapomeňte na kuskus i bulgur, zkuste slzovku! Skvělá je jako bezlepková příloha i na pečení

    Před 9 měsíci
    Dáváte v letních parnech přednost lehčím obědům a na talíři vám nechybí bulgur, quinoa, jáhly nebo pohanka? Zkuste i méně známou slzovku. Chutná naslano i nasladko, je přirozeně bezlepková a pomůže i trávení.
     Komentáře
  • Proženy

    Voňavý salát plný bylinek: ideální jako lehká večeře, ale blýsknete se s ním i na každé grilovačce

    Před 9 měsíci
    Základ tohoto lehkého osvěžujícího salátu tvoří množství čerstvých bylinek, zralá rajčata a špetka voňavého koření. Doplňuje ho trocha bulguru, který do sebe vsákne všechnu lahodnou šťávu. Vznikne tak příloha, s níž se blýsknete na každém grilování, anebo lehká, zdravá a rychlá večeře.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Květáková rýže je zdravá a originální příloha. Víme, jak ji připravit

    Před 10 měsíci
    Chcete-li do svého jídelníčku propašovat více zeleniny, vyzkoušet nejnovější trend v jídle nebo vás prostě už nebaví rýže, kuskus či bulgur, skvělým řešením pro vás může být květáková rýže. Recept najdete zde!
     Komentáře
  • iReceptář

    Papriky nemusíte plnit rýží: S touto náplní budou ještě mnohem lahodnější

    Před 11 měsíci
    Plněné papriky jsou českou klasikou, ale samozřejmě podobné recepty najdete po celém světě. Ve středomoří se plní směsí rýže s masem i zelné či vinné lisy. Ochucenou rýží lze naplnit i cukety či malé lilky. Pokud máte rádi plněné papriky, ale rádi byste vyzkoušeli malou obměnu, pak je tu právě tenhle recept. Rýži můžete jednoduše vyměnit za bulgur. Proč je to dobrý nápad?
     Komentáře
  • Žena-in

    Češi konzumují málo luštěnin. Jak je přidat do jídelníčku a čím prospívají našemu trávení?

    Před 1 rokem
    Co se týká konzumace luštěnin, Češi mají poměrně velké mezery. Většina lidí je odbude novoroční čočkou na kyselo v rámci tradice, ale málokdy je uvaří i v průběhu roku. V oficiálním doporučení přitom stojí, že by měly být luštěniny na talíři alespoň jednou týdně. Proč tomu tak je?
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Lahůdka pro masožrouty. Zkuste tyto špízy s bulgurem

    Před 1 rokem
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty můžou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Bulgur a rukola dokážou nahradit některé jiné potraviny, svým složením tělu prospějí mnohem víc

    Před 1 rokem
    Chybí vám bulgur a rukola v jídelníčku? Že takové potraviny ani do jídelníčku zařadit neumíte? Nebo vám přijdou módní a v dnešní době více než vychvalované? Pletete se, protože bulgur je tu s námi dlouhá desetiletí. Jedná se totiž o obilovinu, tedy o celozrnnou, nalámanou tvrdou pšenici. A pokud nevíte, jak ho zařadit do jídelníčku, není to těžké, protože bulgur je ideální alternativou bílé rýže. Oproti rýži totiž obsahuje značné množství vitamínů, vlákniny a minerálních látek. To stejné platí o rukole.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak udělat bylinkový salát tabouleh s bulgurem? Potřebujete hodně petrželky!

    Před 1 rokem
    Jestli nemáte čas na dlouhé vaření a zároveň milujete bylinky, je tohle jídlo přesně pro vás. Libanonský salát je plný petrželky a máty a parádně potěší všechny vaše chuťové buňky. Jak na to, aby se vám salát povedl na jedničku, dnes opět poradí food blogerka Šárka Adámková, známá jako Holka u plotny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bulgur se hodí ke snídani až po večeři

    Před 1 rokem
    Má exotický název, při vaření ztrojnásobuje svou hmotnost a připravený je za pár minut. To je bulguru. Ještě pořád váháte, jestli do vaší kuchyně patří či nikoli? Jeho složení, účinky i chuť působí nadmíru přesvědčivě. Neváhejte příliš dlouho!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Orientální salát tabouleh voní petrželkou a mátou. Víte, co ještě se do něj dává?

    Před 1 rokem
    Patří k tradičním salátům celé blízkovýchodní kuchyně. Tradičně se ovšem pojí s Libanonem, odkud původně pochází. Přestože hlavně v Evropě vznikla spousta různých variant přizpůsobených našim chutím, ten pravý tabouleh je plný bylinek a další suroviny jsou v něm spíš jen do počtu.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Quinoa je velmi zdravá, pomůže i při migréně. Kuskus nebo bulgur jsou proti ní naprostí břídilové

    Před 2 roky
    Všichni tak nějak víme, že klasické těstoviny nejsou pro naše tělo zrovna to pravé ořechové. Tento fakt se navíc umocňuje v případě, že plánujete hubnout.
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Není sacharid jako sacharid. Jaké jsou tělu prospěšné?

    Před 2 roky
    O sacharidech toho příliš mnoho pozitivního neuslyšíte. Prý se po nich přibírá na váze. Ale je potřeba neházet je všechny do stejného pytle. Sacharidy mají totiž v jídelníčku nezastupitelné místo.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Místo pohádky na dobrou noc si dejte tyto uspávací potraviny

    Před 2 roky
    Budíte se ráno unavení a nevyspalí? Od rána máte kvůli tomu náladu pod psa? Aby se to neopakovalo, skočte si do obchodu pro pořádnou zásobu banánů nebo bulguru. Lososa tam také nenechávejte!
     Komentáře
  • Náš region

    Dokáže navýšit objem stravy, a proto zůstává delší pocit sytosti. Důležitá vláknina

    Před 2 roky
    Vlákninou se rozumí složka potravy obsažená v obilovinách, ovoci a zelenině, která naším tělem prochází prakticky v nezměněné podobě a poskytuje tělu minimum energie. Proto je pro lidský organismus nepostradatelná, neboť podporuje trávení a její konzumace může pomoci s přebytečnými kily.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Cuketová polévka s bulgurem

    Před 2 roky
    Tohle je teď aktuálně moje oblíbená letní polévka. Dávám do ní sezónní zeleninu a na zahuštění i trochu bulguru a kukuřičné krupice. Vyzkoušejte. Je jednoduchá a zvládnete ji uvařit raz dva! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
Reklama