Zavřít
Bulgur

Bulgur

Nejnovější články na Seznamu na téma Bulgur
  • Kupi Magazín

    Jednoduchý bulgur s mletým masem a zeleninou: Rychlé jídlo z jednoho hrnce

    Před 13 dny
    Mleté maso s bulgurem je pokrm, který spojuje jednoduchost přípravy a dobře vyvážené nutriční hodnoty. Základ tvoří směs mletého hovězího a vepřového masa doplněná kořenovou zeleninou a bulgurem, který dodá příjemnou strukturu i sytost. Jídlo se vaří v jednom hrnci a díky tomu si zachovává plnou chuť. Je to recept, který se skvěle hodí do běžného jídelníčku a zároveň nabízí možnost snadných variací podle sezony.
     Komentáře
  • Sport deník

    Quinoa a bulgur nejsou jen pro fitness nadšence. Vyzkoušejte je jako přílohu k masu, zelenině i do salátů

    Před 2 měsíci
    Vždycky jsem si ráda dopřála dobré jídlo, bohužel se to postupem věku začalo podepisovat na mojí váze. Těstoviny jsem vždy brala jako rychlou a chutnou přílohu, kterou mám kdykoliv doma a vždy připravenou k použití. Ovšem jsou plné sacharidů, lepku a jejich přílišná konzumace se může podepsat na celkovém vzhledu postavy.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

    Před 3 měsíci
    Poznejte chuť Blízkého východu s tímto autentickým receptem na tabouleh – lehký, zdravý a veganský salát z bulguru, čerstvé petržele, máty, rajčat a citronu. Perfektní jako příloha ke grilovačce, lehký oběd nebo součást mezze. Bez zbytečných inovací, jen čistá chuť, jak ji milují třeba v Libanonu, Sýrii či Jordánsku!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Krůtí kuličky v omáčce z pečených paprik podávané s bulgurem – šťavnatý oběd plný barev a chutí

    Před 3 měsíci
    Vsaďte na šťavnaté krůtí kuličky doplněné hedvábnou omáčkou z pečených paprik a čerstvých bylinek. Servírujte je s bulgurem a restovanou zeleninou pro lehké a zdravé jídlo, které příjemně osvěží váš letní repertoár.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

    Před 4 měsíci
    Lehký a svěží recept, který je hotový za pár minut! Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem jsou ideální na letní pohoštění, piknik nebo jako rychlá večeře. Jemný bulgur, šťavnatý tuňák a křupavý salát tvoří perfektní kombinaci, která potěší nejen v horkých dnech.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!

    Před 5 měsíci
    Často se plete s kuskusem, nenechte se ale zmást. Bulgur sice není tak známý, to ale neznamená, že by měl podobně jako Baby „sedět v koutě“. Právě naopak. Nabízí více vlákniny i minerálů a jeho lehce oříšková chuť a vůně podobná popcornu vás jednoduše dostane. Co to vlastně bulgur je a jak ho připravit?
     Komentáře
  • MAKOVÁ PANENKA

    Bulgur už je v české kuchyni jako doma. Desítka receptů na jídla s bulgurem

    Před 5 měsíci
    Bulgur: Vše o bulguru, recepty české i světové, sladké a slané. • Jak připravit základní podobu bulguru? • Bulgur vhodný pro diabetiky. • Bulgur nevhodný pro celiaky. • Česká jídla z bulguru. • Světová jídla z bulguru. • Bulgur s houbami jako kuba. • Bublanina z bulguru s jahodami. • Sekaná a karbanátky köfte z
     Komentáře
  • Vegmania

    Buddha bowl – připravte si mlsnou misku neboli Mlsku

    Před 5 měsíci
    Ve všední den v okolí práce v podstatě nemám kam zajít na dobrý zdravý a alespoň trochu živý oběd, natož si v době oběda něco připravit. A tak oběd většinou řeším veganskou mlsnou miskou, která má mnoho podob, ve kterých si najde tu svou každý, a inspirovalo mě k ní to, co posledních pár let frčí mezi jógovými nadšenci v USA a říkají tam tomu "Buddha Bowl". Moje mlsná miska se skládá ze tří hlavních částí: Článek Buddha bowl – připravte si mlsnou misku neboli Mlsku se nejdříve objevil na Vegmania.cz.
  • nejrecept.cz

    Jak uvařit bulgur. Hotový za 15 minut a chutná jako z restaurace. | NejRecept.cz

    Před 6 měsíci
    Bulgur je chutná a zdravá příloha, kterou můžete připravit na různé způsoby. Vhodná je k masu i grilované zelenině. Udělat z něj můžete i rizoto či dokonce sladký a dobrý dezert. Stačí jen, abyste do něj přidali med či jiné sladidlo a ovoce. Aby se vám však celý pokrm povedl, musíte v první řadě vědět, jak uvařit bulgur. Pokud jste se s ním v kuchyni ještě nesetkali, máme pro vás několik praktických rad a tipů.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    S příchodem pylové alergie je nutné přizpůsobit i jídelníček

    Před 7 měsíci
    Pylovou alergií neboli sennou rýmou trpí skoro pětina celosvětové populace. Přičemž lidí s imunologickým onemocněním pořád přibývá. Potíže se nejčastěji objeví mezi 15. až 25. rokem života, ale s přibývajícími léty se intenzita zvyšuje. Neléčené pylové alergie častou přechází v astma.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Ochutnejte bulgur, mile vás překvapí svou lahodnou chutí

    Před 8 měsíci
    Rádi si pochutnáte na dobrém jídle? Záleží vám však na tom, abyste také jedli zdravě? Jste vegetariáni? Bulgur uspokojí jak milovníky dobrého jídla, tak i vegetariány a dokonce i ty, co si hlídají kalorické tabulky. Je zajímavé, že i přes staletou tradici na Středním východě se u nás bulgur začal prosazovat až poměrně nedávno. Jeho obliba však rychle stoupá.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře: Kuličky z italské salsiccie s fenyklem a bulgurem z jedné pánve

    Před 9 měsíci
    Fenykl voní jemně po anýzu a restováním zesládne. Výborně se tak doplňuje s pikantní italskou klobáskou, jejíž tučnost mírní. Celkové vyznění zjemňuje jogurt. Chcete-li se rychle zahřát, tohle jídlo to zařídí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Mocná vláknina chrání i před rakovinou

    Před 9 měsíci
    Miska ovesných vloček, porce bulguru nebo zdravý dezert z avokáda. Nejen těmito dobrotami zvýšíte svůj příjem vlákniny, díky čemuž se vám zesílí ochrana před rakovinou.
     Komentáře
  • Novinky

    Recept na citronový bulgur

    Před 1 rokem
    Bulgur jsou zrníčka z tvrdé pšenice bohatá na vlákninu a jako příloha se hodí k masu i zelenině. Bulgur je populární především v libanonské kuchyni, kde ho najdeme v salátu tabouleh. Vynikající je ale také v polévkách nebo karbanátcích.
     Komentáře
  • Apetit

    Zdravá příloha s chutí oříšků se hodí do salátů, nádivek i příloh. Dejte si bulgur

    Před 1 rokem
    Rýže, těstoviny nebo brambory. Už vás nebaví točit pořád dokola tři přílohy? Nabízíme řešení v podobě méně známé obiloviny, která má nasládlou oříškovou chuť a ukrývá spoustu zdravých látek. Seznamte se s bulgurem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poklady turecké kuchyně: Kebaby s pilavem z bulguru a čočky

    Před 1 rokem
    Pokrmy, přísady, vůně, chutě – vše, bez čeho si tureckou kuchyni prakticky nejde představit, zosobňují tyto dva recepty, které si snadno připravíte i doma.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Citronový bulgur s pečenou kořenovou zeleninou

    Před 1 rokem
    Bulgur s vůní citronu a pečenou zeleninou? Perfektní volba pro váš další oběd během hektického týdne. Příprava není nijak náročná, ale ten výsledek!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Bulgur: Zdravá alternativa k rýži, která vám dodá spoustu živin. Vaří se 15 minut a hodí se (skoro) do každého jídla

    Před 1 rokem
    Hledáte zdravou a chutnou alternativu ke klasickým přílohám jako jsou brambory, rýže či knedlíky? Pak vyzkoušejte bulgur! Tato celozrnná pšenice pochází z Blízkého východu a Středomoří. Je bohatá na živiny, vlákninu a bílkoviny. Bulgur se snadno připravuje a skvěle se hodí do mnoha receptů. Zařaďte ho do svého jídelníčku a objevte jeho lahodnou chuť i blahodárné účinky na vaše zdraví.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kalorická hodnota příloh se dá snížit, přitom budete mít stále plný talíř a zhubnete

    Před 1 rokem
    Ať už se snažíte zhubnout, nebo jen chcete omezit příjem zbytečných kalorií, poradíme vám, jak ponechat objem jídla na talíři stejný, ale přitom snížit jeho energetickou hodnotu. Nebo přílohy přidat, ale vydatnost jídla zvýšit jen málo. Žádná kouzla a čáry, jen vaření s nápady. Přílohy nevynechávejte, nabádá nás společnost STOB. Jídelníček bez příloh jednoduše nefunguje. Hubnoucí se během stravování bez příloh cítí nedojedení, jejich tělo stále po něčem baží, což může končit večerním či nočním přejídáním. Problémem jsou i nezvladatelné chutě na sladké.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Jednoduché zeleninové placky. Skvělé na spotřebování zbytků

    Před 1 rokem
    Recept na Zeleninové placky: 🔗100g mrkve, 100 brokolice, 100g cukety, 120g cizrny z plechovky, 125g hladké mouky, 185g uvařeného kuskusu, 300ml vody, 2 lžíce lněných semínek, sůl, koření podle chuti 🌿Nastrouhanou mrkev, cuketu a nakrájenou brokolici dáme do mísy, přidáme cizrnu z plechovky, uvařený kuskus, nebo třeba quinou, hladkou mouku, vodu, lněná semínka, sůl a koření dle chuti smícháme dohromady. 🌿Na oleji smažíme placky z každé strany dokřupava, nebo je můžeme lehce osmažit, aby se zatáhly a pak přendat do horkovzdušné fritézy. 🌿Podáváme třeba s jogurtovým tipem.
     Komentáře
  • Proženy

    Přílohy, které sníží cholesterol, prospějí cévám i při hubnutí. Co jsou adzuki, merlík nebo beluga

    Před 1 rokem
    Při výběru příloh, které si naložíte na talíř k obědu nebo večeři, nemusíte spoléhat jen na obligátní brambory, těstoviny nebo rýži. Zkuste být kreativní a trochu experimenovat. Schválně, už jste ochutnali amarant, bulgur nebo černou čočku?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sytá fazolová polévka se žampiony a bulgurem

    Před 1 rokem
    Chcete svůj polévkový repertoár doplnit o další sytou specialitu? Pak čtěte dál, máme tu fazolovou s žampiony a bulgurem – vydá za hlavní jídlo a voní opravdu náramně!
     Komentáře
  • Novinky

    Oblíbené recepty z arabské kuchyně

    Před 1 rokem
    Vůně exotického koření, vždy čerstvé suroviny, spousta zeleniny a šťavnaté maso, v tom spočívá kouzlo jídel Blízkého východu. Připravte si je s pomocí Tomáše Doláka, šéfkuchaře Lázní Darkov.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Přehled sacharidových příloh pro diabetiky na vánoční jídelní tabuli

    Před 1 rokem
    Vánoce jsou tu za pár dní a s nimi doba, kdy své jídelníčky nehlídáme tak striktně jako během zbývající části roku. Doba, kdy si vědomě trochu zahřešíme, protože – jaké by to byly Vánoce, kdybychom si nemohli dopřát aspoň trošičku těch dobrot. Třeba vám při sestavování svátečního jídelníčku přijde vhod přehled sacharidových příloh a pomůže vám vyladit vánoční pokrmy tak, aby vaše tělo příliš nezatěžovaly.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bulgurový salát s petrželí a rajčaty

    Před 2 roky
    Bulgur je stále více oblíbenou složkou zdravého stravování. Je lehce stravitelný a také cenově dostupný. Pozvěte ho do své kuchyně.
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka 51. díl: Noky, bulgur i brambory jsou hvězdami dnešní kuchařky, tvrdí Katka

    Před 2 roky
    Většina maminek (a nejen ony) mi dá jistě zapravdu, že neustále vymýšlet nová jídla je horší než jejich samotné vaření – navíc pokud každému chutná něco jiného. I v dnešní týdenní úsporné kuchařce jsem se snažila vybrat rozmanité pokrmy, které vám mohou být přinejmenším inspirací a zároveň příliš neprovětrat vaši peněženku.
     Komentáře
  • Apetit

    Rýže, kuskus, jáhly: Suché suroviny ze spíže, ze kterých vykouzlíte vždy vydatný oběd nebo večeři

    Před 2 roky
    Když není čas na zdlouhavé vaření, vyplatí se mít v „rukávu“ nějakou rychlovku. Ve spíži by vám rozhodně neměla chybět rýže, quinoa, pohanka, jáhly, kuskus a bulgur, suroviny, ze kterých během chvilky uvaříte chutné a syté jídlo pro celou rodinu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bulgur se hodí od snídaně až po večeři

    Před 2 roky
    Má exotický název, při vaření ztrojnásobuje svou hmotnost a připravený je za pár minut. To je bulguru. Ještě pořád váháte, jestli do vaší kuchyně patří či nikoli? Jeho složení, účinky i chuť působí nadmíru přesvědčivě. Neváhejte příliš dlouho!
     Komentáře
  • Jímeto

    Bulgur obsahuje velké množství vitamínů, ale jen minimum kalorií. Zařaďte jej do jídelníčku

    Před 2 roky
    Bulgur je základní surovina středomořské kuchyně. V posledních letech se hojně rozšířil i u nás a dá se sehnat prakticky v kterémkoli supermarketu. Funguje v podobných receptech jako rýže. Proč byste ho měli tato lámaná pšeničná zrna do svého jídelníčku zařadit i vy?
     Komentáře
  • i60

    Co vařit o prázdninách pro vnoučata?

    Před 2 roky
    Když vařím pro svá dvě vnoučata (6 a 8 let), vařím samozřejmě trochu jinak. Vyhýbám se především těžkým, smaženým, ostrým a kořeněným jídlům. Trochu se přizpůsobím tomu, na co jsou vnoučata zvyklá z domu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kandidáti, kteří jsou připraveni stát se příští superpotravinou

    Před 2 roky
    Se superpotravinami se roztrhl pytel. A letos se jejich inventář zase rozšíří. Na superpotravinovou „korunovaci“ už čeká čočka a bulgur. Žhavým adeptem jsou i hovězí játra!
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jídlo do krabičky: připravte si výborný a jednoduchý salát z bulguru

    Před 2 roky
    Chystáte se na výlet nebo hledáte inspiraci na zdravý oběd do krabičky, který si můžete vzít s sebou do práce? Pozvěte do kuchyně bulgur!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem

    Před 2 roky
    Svěží, lehké a chutné. Přesně takové je toto famózní vegetariánské jídlo! Pečený lilek s bulgurem, který krásně ovoní citron a doplní jogurt. Na léto naprosto ideální, to se musí nechat.
     Komentáře
  • Novinky

    Jednoduché a velmi zdravé recepty z quinoy, kuskusu, bulguru a tarhoně

    Před 2 roky
    Quinoa, kuskus, bulgur, tarhoňa dobývají naše kuchyně. Cestu do té vaší těmto drobným kuličkám možná usnadní návrhář a kuchař Pavel Berky, který pro vás uvařil dnešní jednoduché, skvělé recepty.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Zdravá příloha s exotickým názvem. Kuskus, bulgur, quinoa, amarant. Doplníte vlákninu a zhubnete

    Před 2 roky
    Dříve jsme hledali jejich názvy ve slovnících, dnes si pomalu klestí cestu na náš stůl. Poznejte netradiční formy příloh, které utuží zdraví, sníží cholesterol a pomáhají s hubnutím. Poradíme s přípravou a představíme recepty z kuskusu, bulguru a quinoy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kibbeh – masové kuličky z Libanonu nejsou jen tak ledajaké. Když do nich kousnete, čeká vás malé překvapení

    Před 2 roky
    Kuličky či šišky z mletého masa patří k oblíbeným pokrmům v různých koutech světa. Libanonské krokety kibbeh jsou výjimečné svým tvarem, ale hlavně náplní, která se v nich ukrývá. Navíc v nich maso doplňuje bulgur, takže k nim ani nemusíte mít přílohu. S jogurtovým nebo tahini dipem však chutnají ještě lépe.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pohádkou na dobrou noc jsou uspávací potraviny

    Před 2 roky
    Budíte se ráno unavení a nevyspalí? Od rána máte kvůli tomu náladu pod psa? Aby se to neopakovalo, skočte si do obchodu pro pořádnou zásobu banánů nebo bulguru. Lososa tam také nenechávejte!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Oběd z varné konvice: Na sladký nadýchaný kuskus, rizoto z bulguru nebo pohankovou kaši s medem sporák nepotřebujeme

    Před 2 roky
    Hledáte inspiraci na jednoduchý oběd nejen pro děti, který se obejde bez sporáku a trouby? Ať už se snažíte ušetřit na drahých energiích, nebo nemáte k dispozici potřebné vybavení na vaření a pečení, vyzkoušejte jednoduché a rychlé alternativy. Na naše bezmasé tipy ze spotřebičů postačí jen varná konvice.
     Komentáře
  • Proženy

    Tahle příloha k vepřovému obstojí i jako samostatné jídlo! Vyzkoušejte sytý kořeněný bulgur s cizrnou

    Před 2 roky
    Výrazně ochucený bulgur s cizrnou a sušenými rajčaty, který tvoří přílohu k tomuto jídlu, je tak dobrý a sytý, že obstojí i samostatně jako lehčí, vegetariánský hlavní chod. Těm, kdo maso na talíři vyžadují, přidejte jednoduše a rychle upravenou vepřovou kotletu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Bulgur nepatří jen do zdravého jídelníčku. Co je vlastně zač a jak si ho připravit?

    Před 3 roky
    Pro mnoho lidí je bulgur jednou velkou neznámou. I když jim tento pojem cosi říká, možná vlastně vůbec netuší, co je bulgur zač. Natož aby měli představu, jak se připravuje a jaké pokrmy se z něho ...
     Komentáře
  • eKuchařka

    Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu

    Před 3 roky
    Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
     Komentáře
  • Proženy

    Měkoučké maso, voňavá zelenina a lahodné spojení chutí: To je variace na guláš s troškou vína a rozmarýnem

    Před 3 roky
    Ragú je skvělou volbou, pokud máte rádi pokrmy, co mají blízko ke guláši. Bude chutnat s bulgurem, ale i s kuskusem nebo těstovinami.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zdravé a levné recepty do 150 Kč na den: Neutrácejte tisíce ve zdravé výživě

    Před 3 roky
    Myslíte, že zdravé a levné nejde dohromady? Chyba! Mezi zdravé potraviny patří také spousta těch prostých a levných, které jsme si už odvykli připravovat. Které to jsou a jak připravit zdravé jídlo na celý den bez zbytečného utrácení?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Bulgur: Nalámaná pšenice je až směšně snadná na přípravu a tělu udělá dobře

    Před 3 roky
    Obohaťte svůj jídelníček o zdravou a nutričně bohatou potravinu. Příprava bulguru je více než snadná! Máme pro vás jednoduchý návod i vynikající recepty k vyzkoušení.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Naučte se vařit s bulgurem a dodejte svým pokrmům pořádnou porci živin

    Před 3 roky
    Jakou přílohu zvolit k jídlu? Pokud stále dokola opakujete knedlíky, brambory a rýži, možná je nejvyšší čas objevit další varianty, které jsou velmi chutné a zároveň zdravé. Příznivci zdravého stravování zařazují stále častěji na svůj jídelníček bulgur. Jakkoliv se může zdát tento název exotický, vyrábí se z plodiny, kterou velmi dobře znáte, z pšenice. Je velmi populární na blízkém východě i ve středomoří a rozhodně byste ho měli objevit i vy.
     Komentáře
  • Proženy

    Zapomeňte na kuskus i bulgur, zkuste slzovku! Skvělá je jako bezlepková příloha i na pečení

    Před 3 roky
    Dáváte v letních parnech přednost lehčím obědům a na talíři vám nechybí bulgur, quinoa, jáhly nebo pohanka? Zkuste i méně známou slzovku. Chutná naslano i nasladko, je přirozeně bezlepková a pomůže i trávení.
     Komentáře
  • Proženy

    Voňavý salát plný bylinek: ideální jako lehká večeře, ale blýsknete se s ním i na každé grilovačce

    Před 3 roky
    Základ tohoto lehkého osvěžujícího salátu tvoří množství čerstvých bylinek, zralá rajčata a špetka voňavého koření. Doplňuje ho trocha bulguru, který do sebe vsákne všechnu lahodnou šťávu. Vznikne tak příloha, s níž se blýsknete na každém grilování, anebo lehká, zdravá a rychlá večeře.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Květáková rýže je zdravá a originální příloha. Víme, jak ji připravit

    Před 3 roky
    Chcete-li do svého jídelníčku propašovat více zeleniny, vyzkoušet nejnovější trend v jídle nebo vás prostě už nebaví rýže, kuskus či bulgur, skvělým řešením pro vás může být květáková rýže. Recept najdete zde!
     Komentáře
  • iReceptář

    Papriky nemusíte plnit rýží: S touto náplní budou ještě mnohem lahodnější

    Před 3 roky
    Plněné papriky jsou českou klasikou, ale samozřejmě podobné recepty najdete po celém světě. Ve středomoří se plní směsí rýže s masem i zelné či vinné lisy. Ochucenou rýží lze naplnit i cukety či malé lilky. Pokud máte rádi plněné papriky, ale rádi byste vyzkoušeli malou obměnu, pak je tu právě tenhle recept. Rýži můžete jednoduše vyměnit za bulgur. Proč je to dobrý nápad?
     Komentáře
  • Žena-in

    Češi konzumují málo luštěnin. Jak je přidat do jídelníčku a čím prospívají našemu trávení?

    Před 3 roky
    Co se týká konzumace luštěnin, Češi mají poměrně velké mezery. Většina lidí je odbude novoroční čočkou na kyselo v rámci tradice, ale málokdy je uvaří i v průběhu roku. V oficiálním doporučení přitom stojí, že by měly být luštěniny na talíři alespoň jednou týdně. Proč tomu tak je?
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Lahůdka pro masožrouty. Zkuste tyto špízy s bulgurem

    Před 3 roky
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty můžou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Bulgur a rukola dokážou nahradit některé jiné potraviny, svým složením tělu prospějí mnohem víc

    Před 4 roky
    Chybí vám bulgur a rukola v jídelníčku? Že takové potraviny ani do jídelníčku zařadit neumíte? Nebo vám přijdou módní a v dnešní době více než vychvalované? Pletete se, protože bulgur je tu s námi dlouhá desetiletí. Jedná se totiž o obilovinu, tedy o celozrnnou, nalámanou tvrdou pšenici. A pokud nevíte, jak ho zařadit do jídelníčku, není to těžké, protože bulgur je ideální alternativou bílé rýže. Oproti rýži totiž obsahuje značné množství vitamínů, vlákniny a minerálních látek. To stejné platí o rukole.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holka u plotny radí: Jak udělat bylinkový salát tabouleh s bulgurem? Potřebujete hodně petrželky!

    Před 4 roky
    Jestli nemáte čas na dlouhé vaření a zároveň milujete bylinky, je tohle jídlo přesně pro vás. Libanonský salát je plný petrželky a máty a parádně potěší všechny vaše chuťové buňky. Jak na to, aby se vám salát povedl na jedničku, dnes opět poradí food blogerka Šárka Adámková, známá jako Holka u plotny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bulgur se hodí ke snídani až po večeři

    Před 4 roky
    Má exotický název, při vaření ztrojnásobuje svou hmotnost a připravený je za pár minut. To je bulguru. Ještě pořád váháte, jestli do vaší kuchyně patří či nikoli? Jeho složení, účinky i chuť působí nadmíru přesvědčivě. Neváhejte příliš dlouho!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Orientální salát tabouleh voní petrželkou a mátou. Víte, co ještě se do něj dává?

    Před 4 roky
    Patří k tradičním salátům celé blízkovýchodní kuchyně. Tradičně se ovšem pojí s Libanonem, odkud původně pochází. Přestože hlavně v Evropě vznikla spousta různých variant přizpůsobených našim chutím, ten pravý tabouleh je plný bylinek a další suroviny jsou v něm spíš jen do počtu.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Quinoa je velmi zdravá, pomůže i při migréně. Kuskus nebo bulgur jsou proti ní naprostí břídilové

    Před 4 roky
    Všichni tak nějak víme, že klasické těstoviny nejsou pro naše tělo zrovna to pravé ořechové. Tento fakt se navíc umocňuje v případě, že plánujete hubnout.
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Není sacharid jako sacharid. Jaké jsou tělu prospěšné?

    Před 4 roky
    O sacharidech toho příliš mnoho pozitivního neuslyšíte. Prý se po nich přibírá na váze. Ale je potřeba neházet je všechny do stejného pytle. Sacharidy mají totiž v jídelníčku nezastupitelné místo.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Místo pohádky na dobrou noc si dejte tyto uspávací potraviny

    Před 4 roky
    Budíte se ráno unavení a nevyspalí? Od rána máte kvůli tomu náladu pod psa? Aby se to neopakovalo, skočte si do obchodu pro pořádnou zásobu banánů nebo bulguru. Lososa tam také nenechávejte!
     Komentáře
  • Náš region

    Dokáže navýšit objem stravy, a proto zůstává delší pocit sytosti. Důležitá vláknina

    Před 5 roky
    Vlákninou se rozumí složka potravy obsažená v obilovinách, ovoci a zelenině, která naším tělem prochází prakticky v nezměněné podobě a poskytuje tělu minimum energie. Proto je pro lidský organismus nepostradatelná, neboť podporuje trávení a její konzumace může pomoci s přebytečnými kily.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Cuketová polévka s bulgurem

    Před 5 roky
    Tohle je teď aktuálně moje oblíbená letní polévka. Dávám do ní sezónní zeleninu a na zahuštění i trochu bulguru a kukuřičné krupice. Vyzkoušejte. Je jednoduchá a zvládnete ji uvařit raz dva! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
Reklama