Zavřít
Jídlo

Jídlo

Nejnovější články na Seznamu na téma Jídlo
  • Pestrá Zahrada

    Do kterých jídel patří bobkový list a kdy ho přidat, aby nezkazil chuť

    Před 2 hodinami
    Bobkový list patří k nejběžnějším kořením v českých kuchyních. Všichni ho máme doma, ale málokdo s ním skutečně zachází správně. Přitom právě jeho nesprávné dávkování nebo přidání ve špatný čas dokáže zničit chuť jinak perfektního ... více Příspěvek Do kterých jídel patří bobkový list a kdy ho přidat, aby nezkazil chuť pochází z Pestrá Zahrada
  • Svět Ženy

    Co jsme kupovali za socialismu: Samoobsluhy měly často prázdné regály, ale voněla v nich mletá káva

    Před 3 hodinami
    V porovnání s dnešními obřími nákupními centry nacpanými nepřeberným množstvím nejrůznějších produktů všeho druhu byly komunistické „sámošky“ slabým odvarem, obzvlášť tehdy, když regály v nich zely prázdnotou a na všechno se stály fronty. Přesto se na tuto dobu často vzpomíná s nostalgií, zejména na vůně, které si pamatujeme, a na cukrovinky, co už dnes neseženeme.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Co tvoří pravé české Vánoce tradiční jídla, která nesmí chybět na štědrovečerní tabuli

    Před 5 hodinami
    Jakmile se setmí a v domech se rozzáří světla stromečků, začíná pro většinu českých rodin ten nejkrásnější okamžik roku. Štědrovečerní stůl je plný vůní, chutí a vzpomínek, které se dědí z generace na generaci. Každá ... více Příspěvek Co tvoří pravé české Vánoce tradiční jídla, která nesmí chybět na štědrovečerní tabuli pochází z Pestrá Zahrada
  • Reflex

    Barometr, který ukazuje, jak se Češi stravují. Jak, co a kdy jíme a co nám chybí nejvíc?

    Před 8 hodinami
    V rámci programu FOOD, kterého se účastní 19 institucí a univerzit v Evropě, se každoročně uskuteční i průzkum tzv. Barometr FOOD. Cílem celé iniciativy je zlepšit stravovací návyky zaměstnanců zvýšením jejich povědomí o nutričně vyvážené stravě a zároveň zlepšit výživovou kvalitu jídel nabízených v restauracích v rámci pracovního dne. Společnost Edenred a její partneři se i letos podělili o výsledky tohoto rozsáhlého šetření založeného na odpovědích 52 016 zaměstnanců a 1 136 provozovatelů restaurací ve 21 zemích světa. Jaká jsou hlavní zjištění průzkumu v Čechách?
  • NašeTéma

    Pomazánka z pečeného česneku: ideální na sváteční jednohubky a chlebíčky

    Před 11 hodinami
    Sváteční pohoštění pro rodinu nebo přátele nemusí být vždy stejné. Místo klasické česnekové pomazánky vyzkoušejte letos pomazánku z pečeného česneku. Její chuť je jemnější, plnější a nečekaně nasládlá.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Češi znovu víc utrácejí, tržby rostou navzdory poklesu u potravin

    Před 11 hodinami
    Maloobchodní tržby se v říjnu po očištění o cenové vlivy meziročně zvýšily za prodej nepotravinářského zboží a pohonných hmot.
     Komentáře
  • Jezte, ať vám to sluší

    10 min

    Podcast
    Výživa a genetika. Existuje genetická predispozice třeba k obezitě?

    Před 12 hodinami

    ·

    10 minut

    Když jsou všichni v rodině obézní, znamená to, že to máme v genech a nebo jde spíše o děděnou životosprávu? Určují naše geny, co bychom měli jíst? Lze genetickou dispozici změnit úpravou životosprávy? Je mnoho populárních genetických testů - dá se jim věřit? Co jsou nejčastější chyby, které lidé dělají? Má smysl nechat si sestavit jídelníček na základě genetických testů? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Luxusní kuřecí placičky: Rychlý a snadný recept na šťavnaté masové placičky připravené raz dva

    Před 13 hodinami
    Objevte recept na placičky z kuřecího masa – jednoduché a chutné jídlo pro rychlou večeři nebo oběd. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tento skvělý pokrm. The post Luxusní kuřecí placičky: Rychlý a snadný recept na šťavnaté masové placičky připravené raz dva appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • ČT24

    Paleodieta je pohádka, člověk se jen masem nikdy neživil, tvrdí výzkum

    Před 14 hodinami
    Rozsáhlá analýza zbytků lidské potravy z období pravěku přinesla silné argumenty pro vyvrácení hypotéz o tom, že se v době kamenné konzumovalo hlavně maso.
     Komentáře
  • Jihočeská vlastivěda

    1 min

    Podcast
    Po bitvě u Slavkova francouzští vojáci obsadili část jižních Čech. A žádali to nejlepší jídlo a pití

    Před 14 hodinami

    ·

    1 minuta

    Po bitvě u Slavkova v roce 1805 a sjednaném příměří obdržela francouzská vojska právo obsadit všechna místa na jihu Čech, která ležela východně od spojnice Tábor – Linec. Vojáci potřebovali zásoby a ubytování, což vedlo k rekvizicím potravin a dalších zdrojů a také k napětí a konfliktům.
     Komentáře
  • Události247

    Řetězec Five Guys bude konečně v Česku. Lidé se ho dočkají ještě před Vánoci

    Před 15 hodinami
    Máte rádi fastfoodové řetězce? Pak se již brzy dočkáte nového, který svým zákazníkům nabídne burgery z čerstvých surovin, ale také hranolky a koktejly.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Polovina českého jídelníčku je ultrazpracovaná. V USA ženou potravináře k soudu

    Před 1 dnem
    V Česku je zhruba polovina potravin vysoce zpracovaná a jejich pravidelná konzumace může vést ke zdravotním potížím. Podle expertů nestačí potraviny označit jako ultrazpracované, pomohlo by upravit marketing složení výrobků.
     Komentáře
  • Živě

    Foodora v Praze začíná doručovat jídlo roboty. Mluví česky a přivezou vám Happy Meal

    Před 1 dnem
    Česká platforma Foodora zahájila v Česku pilotní projekt na rozvoz jídla pomocí autonomních robotů.
  • Cooky

    Kvíz o oblíbených pokrmech panovníků a prezidentů: V jídelníčku Masaryka a krále Karla se vyzná málokdo

    Před 1 dnem
    O dobré jídlo na hradech a zámcích jistě nebyla nouze a není tomu tak i dnes v prezidentských jídelnách. Každý panovník má však své oblíbené jídlo, na které nedá dopustit.
     Komentáře
  • NašeTéma

    Originální vánoční cukroví: Nepečené pistáciové kuličky s bílou čokoládou

    Před 1 dnem
    Zkuste letos vánoční cukroví ozvláštnit něčím netradičním. V těchto kuličkách se skvěle snoubí chuť sladké bílé čokolády, hřejivé vanilky a výrazné pistáciové aroma.
     Komentáře
  • Aktuálně

    "Infekce mě rozežírala zaživa." Čech přežil horor, vážil 42 kg, teď je mistrem světa

    Před 1 dnem
    Ohromující síla vůle. Ta je hlavní pointou nevšedního příběhu Martina Cubera, českého naturálního kulturisty.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kam a za kolik v Praze na nejlepší řízek: Víme, kde si pochutnáte už za 120 Kč a kde dáte 800 Kč za řízek s přílohou

    Před 1 dnem
    Řízek je stálicí českých hospod, restaurací i jídelen. Tento pro nás už legendární pokrm se objevuje na jídelních lístcích v mnoha podobách, kombinujících jak druhy masa, které je použito, tak způsoby přípravy. Redakce webu Toprecepty.cz vyrazila do terénu, abychom mohli zodpovědně říct, kam si v Praze můžete zajít na poctivý a chutný řízek.
     Komentáře
  • Apetit

    Restaurace, kde hlavní roli hrají brambory, skromná surovina tady překonává maso

    Před 1 dnem
    Restaurace zaměřená výhradně na brambory? Realita překonává očekávání. Podnik s lakonickým názvem Brambory, který najdete přímo naproti pražskému obchodnímu centru Arkády Pankrác, dokazuje, že i ta nejskromnější surovina se může stát hvězdou fine-diningu. A to doslova na všech úrovních – od hranolek až po dezerty.
     Komentáře
  • Podcast o cestování

    1 min

    Podcast
    Galicie je víc než Santiago – kraj divokého pobřeží a zeleného klidu

    Před 1 dnem

    ·

    1 minuta

    Galicie není jen Santiago de Compostela – je to kraj divokých útesů, zelených kopců a tichých zátok. V podcastu objevujeme drsné severní pobřeží, vinice a pláže na jihu i termální prameny ve vnitrozemí. Zelený severozápad Španělska nabízí překvapivě pestrou krajinu, která stojí za cestuODKAZ NA ČLÁNEKhttps://www.porovnavaczajezdu.cz/blog/galicie-je-vic-nez-santiago-kraj-divokeho-pobrezi-a-zeleneho-klidu/
     Komentáře
  • ByznysDeník

    Právník radí: Kdy musíte platit za jídlo v restauraci a co dělat, pokud vám jednoduše nechutná

    Před 1 dnem
    Pan Vlastimil vzal rodinu na oběd do dražší restaurace a těšil se, že si všichni pochutnají. Místo nezapomenutelného gastronomického zážitku ale přišlo zklamání. Na stole mu přistálo nedovařené jídlo. Obsluze za nekvalitní pokrm odmítl zaplatit. A měl na to právo. I s restauratérem totiž uzavíráte kupní smlouvu, a pokud servírované jídlo a nápoje nesplňují vaše očekávání, můžete je reklamovat.
     Komentáře
  • Dáma

    Prohřejte se a posilte imunitu: Která zimní koření použít a jak

    Před 1 dnem
    Zima zalézá za nehty, nohy zebou, a tak není od věci dodat našemu organismu něco, co by jej prohřálo. Nemusí to být alkohol, zkuste koření!
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Záhadná smrt těhotné Britky: Šla spát a už se neprobudila. Podezření padá na známou pochoutku

    Před 2 dny
    Dvaadvacetiletá Charlie Comerová z Velké Británie, která byla ve dvacátém týdnu těhotenství, v říjnu náhle zemřela ve spánku. Její zdrcená rodina však stále nenašla klid – ani pitva totiž neodhalila příčinu úmrtí. Podezření tak padlo na oblíbený pokrm, který si zesnulá dopřála den před smrtí, píše web The Mirror.
     Komentáře
  • GrapesMag

    Patnáctý díl Hell’s Kitchen Česko přinesl varování od zdravotníka, nové tváře, které znáte, a večer splněných přání

    Před 2 dny
    Do Hell’s Kitchen Česko zavítali v 15. díle nové tváře i slavný hokejový brankář a večerní servis splněných přání zamotal soutěžícím pořádně hlavu. […]
     Komentáře
  • Toprecepty

    Prosincový superúplněk zasáhne do našich jídelníčků: Býci půjdou po kvalitě, Lvi budou bojovat s chutěmi, Raci vsadí na polévky

    Před 2 dny
    Superúplněk 5. prosince 2025, nastávající kolem 00:15 našeho času, bude jedním z nejvýraznějších lunárních momentů roku. Měsíc se ocitne blíže Zemi, než je obvyklé, a podle astrologických výkladů tak zesílí témata spojená s tělem a jeho každodenním fungováním. U mnoha lidí se mohou projevit změny v chutích, potřebě jíst pravidelněji, nebo naopak snaha o větší střídmost. Zjistěte, jak na tom budete právě vy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Těstoviny s houbami ve třech rychlých variantách

    Před 2 dny
    Zima, období, kdy příroda odpočívá pod sněhovou pokrývkou a my hledáme útěchu v teple domova a bohatých chutích. Jedním z pokrmů, který dokáže skvěle zahřát i potěšit chuťové pohárky, jsou těstoviny s houbami. Využití sušených lesních hub je ideálním řešením, jak do pokrmu vnést intenzivní lesní aroma i v zimním období. Podívejme se na tři rychlé a chutné varianty, jak připravit těstoviny s houbami, když smetana není k dispozici.
     Komentáře
  • AnyLan
    naMédium

    Nejvíce myslíme na sex? Odborníci dokazují jiná fakta

    Před 2 dny
    Co se nám vlastně nejčastěji honí hlavou? Mýtus o mužích, kteří myslí na sex každých sedm sekund, přetrvává desítky let. Moderní věda ale ukazuje mnohem barvitější realitu našich každodenních mentálních tužeb.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Kýčovité Vánoce s romskými pokrmy u Honzy Bendiga. Náladu kazí nedůvěřivá Mirka

    Před 2 dny
    Tento týden je soutěž amatérských kuchařů speciální. Ve středu vánoční atmosféru vykouzlí u sebe doma zpěvák Jan Bendig. Soutěžící čeká výzdoba jako z amerického vánočního filmu a pochutnají si na tradičních romských specialitách.
     Komentáře
  • Brána do světa
    naMédium

    Utrácejí Češi za vánoční svátky hodně nebo málo? Srovnání s dalšími zeměmi nám napoví

    Před 2 dny
    Vánoce jsem časem klidu a míru, tradic i rodinné pohody. I pro ekonomy jsou svátky jedním z nejdůležitějších období, neboť na Vánoce totiž domácnosti utrácejí více než jindy. Není to ale všude stejné.
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Kapverdy - Boa Vista: Krásné pláže, relaxace, duny a azurový oceán

    Před 2 dny
    Boa Vista je třetí největší z Kapverdských ostrovů. Najdete zde jedny z nejkrásnějších pláží, písečné duny, Atlantský oceán v azurových odstínech a všude po ostrově vás bude provázet pohoda.
     Komentáře
  • Diabetes Podcast

    Kdy vyléčíme cukrovku? Kmenové buňky jsou blízko a přesto stále daleko

    Před 2 dny
    Jako diabetici žijeme ve skvělé době. Na cukrovku už se neumírá a sice ještě nemáme lék, ale možná se už k němu blížíme. V tomto díle Diabetes Podcastu s námi navštívíte kongres EASD 2025, na kterém špičky diabetologie prezentovaly své výzkumy a technologický pokrok. Jaká zařízení budeme používat v nejbližších letech a kam se ubírá léčba cukrovky 1. a 2. typu? Podívejte se na náš výjezd do Vídně.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma oblíbené pokrmy britské královské rodiny: Odhalil je jejich bývalý šéfkuchař

    Před 2 dny
    Darren McGrady působil několik let jako šéfkuchař v Buckinghamském paláci. Prozradil, na čem si členové královské rodiny pochutnávali.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Bonus, nebo zkáza? Co se skutečně stane s vaším tělem, když přestanete jíst maso

    Před 2 dny
    Co se vlastně děje s tělem, když maso zmizí z talíře, byť jen na pár týdnů? Výzkumy ukazují, že i krátkodobé bezmasé období přináší překvapivé změny.
     Komentáře
  • Hobbymanie

    Vaření s kuskusem je rychlá a nenáročná cesta k chutným pokrmům

    Před 2 dny
    Kuskus patří mezi ty suroviny, které si našly cestu do moderních kuchyní díky své jednoduchosti, univerzálnosti a rychlosti přípravy. Přestože má původ v severoafrické kuchyni, stal se běžnou součástí jídelníčku po celém světě. Je oblíbený nejen mezi lidmi, kteří žijí rušným tempem, ale také mezi těmi, kteří hledají zdravější a lehce stravitelné alternativy k tradičním […] Článek Vaření s kuskusem je rychlá a nenáročná cesta k chutným pokrmům se nejdříve objevil na Hobbymanie.tv.
     Komentáře
  • Ansu

    Zkuste letos něco jiného: Překvapte své blízké originálním vánočním cukrovím

    Před 3 dny
    Ačkoliv se tradičnímu vánočnímu cukroví vyrovná jen máloco, neuškodí čas od času vyzkoušet i něco nového. Na následujících řádcích vám představíme tři neotřelé recepty, které ocení nejen strávníci, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, ale i ti z vás, kteří upřednostňují rostlinnou stravu nebo mají v lásce kandované ovoce.
     Komentáře
  • ČT24

    V restauraci i obchodě. Uplatnění robotů se rozšiřuje

    Před 3 dny
    Roboti už nejsou skrytí jen v průmyslových provozech. Stále častěji se s nimi lidé setkávají v obchodech nebo restauracích. Nově mohou na další narazit v ulicích Prahy. K týmu lidských kurýrů se v Karlíně přidalo v úterý pět robotických. Zatím dovezou jídlo z jedné restaurace rychlého občerstvení. Firma Foodora zároveň plánuje přidat další provozy. Překvapením pro zákazníky se už před několika lety stali robotičtí číšníci v síti salaterie UGO Trade. Mají je ve zhruba třetině provozoven, kde to prostor dovolí. Personál jimi ale nahradit nechtějí. Stejně jako rozvozová firma Wolt, která rovněž zvažuje nasazení robotů v metropoli – rovněž coby doplněk práce kurýrů.
     Komentáře
  • Ansu

    Na socialistickou sladkost už Češi téměř zapomněli. Chalva je zdravá a podporuje kosti i srdce

    Před 3 dny
    Na socialismus vzpomíná rád málokdo, to ale neplatí o nejrůznějších pochoutkách, které se v té době konzumovaly. Dnes už mnohé z nich v obchodech není možné sehnat, nepřipravují se ani doma, protože dnes už se lidé stravují jinak. Na jednu pochoutku, která tehdy byla velice oblíbená, už zapomněli skoro všichni.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma pokrmy z oblíbených českých filmů: Na legendární scény už si ne každý vzpomene

    Před 3 dny
    V českých filmech a pohádkách se objevuje spousta jídla, někdy dokonce jídlo hraje jednu z hlavních rolí. V následujícím kvízu si můžete vyzkoušet, kolik si jich pamatujete.
     Komentáře
  • Forbes

    Dovážkoví roboti vyjeli do Karlína. Platíme je podobně jako kurýry, říká šéf Foodory

    Před 3 dny
    Praha se po vzoru světových metropolí posouvá do éry autonomní logistiky – Foodora ve spolupráci se Starship Technologies vyslala do ulic Karlína první doručovací roboty. Pokud se technologie, která má...
     Komentáře
  • Peníze

    Dáte jídlo? Foodora spouští první robotický rozvoz v Česku

    Před 3 dny
    Platforma Foodora, česká jednička v doručování jídel, dnes odstartovala pilotní rozvoz objednávek pomocí robotů. Tři testovací roboti v Praze 8 budou doručovat objednávky z McDonald’s Karlín (Thámova ulice) v okruhu dvou kilometrů.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Alta Badia Gourmet ski safari: Gurmánský zážitek na sněhu je zpět

    Před 3 dny
    Pět hvězdných kuchařů, pět horských chat a pět gurmánských pokrmů, každý z nich doplněný vybraným jihotyrolským vínem. Na sjezdovkách Alta Badia se v neděli 14. prosince vrací gurmánská lyžařská safari, která letos slaví svůj již dvanáctý ročník. Je to den plný lyžování, prvotřídních chuťových zážitků a panoramatických výhledů na Dolomity. Lanovková sezóna letos v Alta Badii startuje 4. prosince.
     Komentáře
  • Chrissie
    naMédium

    Tohle já nejím, tohle taky ne. Když strach z chuti a konzistence jídla ovlivňuje společenský život

    Před 3 dny
    Na talíři grilované maso, k tomu zelenina. A v zelenině arašídy. Kontrolka v hlavě vydává signál, že bude preparace. Nedá se nic dělat, arašídy musí ven.
     Komentáře
  • Receptovník

    Omáčka je klíč: Masu dodá šmrnc a nečekanou chuť!

    Před 3 dny
    Maso a příloha, to je běžný pokrm. Posunout ho na vyšší úroveň může být snazší, než si lidé myslí. Stačí správná omáčka k masu.
     Komentáře
  • Tereza Braun
    naMédium

    Honba za vánočním kouzlem: Někteří ho raději hledáme na trzích než doma

    Před 3 dny
    Také si kladete neustále otázku, proč jsou na adventních trzích od začátku až do konce takové davy? Přiznejme si, že v některých oblastech, jako je předvánoční shon v domácnosti, někteří stále pokulhávají.
     Komentáře
  • ELLE

    Pět signálů, že jíte víc cukru, než si myslíte

    Před 3 dny
    Sladké potěšení je součástí naší vlastní dolce vita, dokud nám za něj tělo nezačne vystavovat účty v podobě únavy, mdlé pleti a pár nevítaných kil navíc. Jak poznat, že cukru máte v jídelníčku víc, než vám vyhovuje?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept na křupavý flatbread s hruškou, brie a brusinkami, který je hotový za 20 minut a chutná přímo božsky

    Před 3 dny
    Flatbread s hruškou, brie a brusinkami je jedním z těch receptů, které vás zachrání, když potřebujete rychlý, ale přesto efektní pokrm. Křupavý základ se spojí se sladkostí zralé hrušky, jemností sýra brie a výraznou brusinkovou vrstvou, která celý pokrm pozvedne na svěží zimní kombinaci. Tento postup vám ukáže, jak si během dvaceti minut připravit jídlo, které působí jako malé gurmánské potěšení, vhodné na večer s přáteli, pro rodinné sdílení i jako rychlá, ale krásná večeře.
     Komentáře
  • Cooky

    Test znalostí na téma staročeské pokrmy: Na řadu názvů si dnes vzpomenou už téměř jen babičky

    Před 4 dny
    U našich babiček se necháváme často inspirovat především v kuchyni. Při přípravě pokrmů se projevily jako skutečné kouzelnice. Dokázaly totiž uvařit lahodné jídlo i z mála.
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Kolonoskopie – vyšetření střeva: strašák, který může zachránit i váš život

    Před 4 dny
    Kolonoskopie – endoskopické vyšetření tlustého střeva. Strašák, kterého se nemusíte bát. Ba naopak: časná diagnóza vám může zachránit život.
     Komentáře
  • Tiscali

    Italové vědí, jak si udržet štíhlou linii, i když jedí pizzu a těstoviny — trik je v tom, kdy je jedí, kolik nachodí a že si po jídle dopřejí espresso

    Před 4 dny
    Když se řekne Itálie, většina z nás si představí talíř těstovin, křupavou pizzu z pece, sklenku Chianti a životní styl, který plyne pomaleji než u nás....
     Komentáře
  • Žiju

    Tajemství dlouhověkosti našich předků odhaleno! A je to překvapivě jednoduché…

    Před 4 dny
    Naše babičky říkávaly: „kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí!“ Některá moudra našich předků podložená tokem času úspěšně zakotvila i v dnešní době, která nás díky...
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Dostat kapra z vánočního prokletí. Na Táborsku vylovili první velký biochov

    Před 4 dny
    Česko je kapří velmocí, drtivou většinu produkce ale vyváží do zahraničí. V tuzemsku má kapr nálepku vánoční povinnosti v trojobalu. Napravit mu reputaci chce restauratér Jan Čulík, který inicioval vznik prvního velkého biochovu.
    Výlov bio kapra na rybníku Popov.
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    +
     Komentáře
  • Příbram

    Gastro agent: Malej podnik

    Před 4 dny
    Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale když se z jídla stane jen logistika, hledáme podniky, kde se dá najíst svižně a s nápadem. Nečekáme stříbrné příbory, ale chceme chuť, čistotu, férovou cenu a prostředí, kde se člověk necítí jako v čekárně. Sledujeme, jak rychle se najíme, kolik to stojí a jestli podnik nabídne něco navíc než jen krabičku. Navštívili jsme. Ochutnali. Vy se rozhodnete, jestli tam půjdete taky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rychlé obědy na první adventní týden

    Před 4 dny
    Adventní čas je známý svou hektickou atmosférou, kdy se všichni snažíme stihnout vánoční nákupy, návštěvy u příbuzných a další přípravy na svátky. V takovém období často zanedbáváme pravidelnou a výživnou stravu. Rychlé a zdravé obědy se tak stávají ideálním řešením pro tyto nabité dny. Jak tedy efektivně naplánovat obědy na první adventní týden? Jednoduchým a vyzkoušeným způsobem je navařit na pár dní dopředu dvě polévky a jednu pánevní směs.
     Komentáře
  • NašeTéma

    Domácí kebab z mletého masa je hitem sociálních sítí. Připravíte ho jednoduše

    Před 4 dny
    Domácí kebab se v poslední době stal hitem sociálních sítí. A není divu.
     Komentáře
  • Marianne

    Dokonalé linecké, skvostné rohlíčky, nadýchaná vánočka a křehké ořechy podle Nadi Pohlreichové a Denisy Neprašové

    Před 4 dny
    Linecké, rohlíčky, ořechy... Stálice českých Vánoc! Letos je pro vás napekla dvojice žen, která „cukraří“ v útulném podniku nedaleko Prahy... Své recepty prozradily pro Marianne Venkov & styl.
     Komentáře
  • Echo24

    Zdravé obědy ve školách, nebo experiment na dětech? ANO chce vyhlášku o rybách a luštěninách zrušit

    Před 4 dny
    Vláda Andreje Babiše chce zrušit novou stravovací vyhlášku pro školy, která měla od září postupně přinést zdravější obědy pro děti. Norma snižuje množství soli, cukru, brambor a průmyslově zpracovaných potravin a naopak přidává luštěniny, ryby, zeleninu či celozrnné obiloviny. V praxi ale podle kritiků naráží na odpor žáků, plné odpadkové koše a administrativní i provozní problémy ve školních jídelnách.
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    Program rozmrazování chrání maso před bakteriemi. Má ho každá moderní mikrovlnka

    Před 5 dny
    Mikrovlnná trouba se řadí mezi spotřebiče, které najdete takřka v každé české domácnosti. Řada lidí ji používá na každodenní bázi, někteří dokonce i několikrát denně. Přesto se v souvislosti s ní často zapomíná na velmi důležitou funkci.
     Komentáře
  • Reflex

    Péct, nebo nepéct? První adventní neděli by se podle tradice mělo začít s pečením cukroví

    Před 5 dny
    První adventní neděle letos vychází až na 30. 11. Je to den, kdy by hospodyně měly začít péct cukroví. Není třeba propadat panice, jestliže to nemáte v plánu. Ale plánování bych nepodceňovala, tahle tradice má svůj smysl, hlavně když se chcete Vánoc dožít v relativním klidu a pohodě.
  • Lukáš Dvořák, rum ambassador
    naMédium

    Za rumem po Evropě a Maghrebu

    Před 5 dny
    Nevěděli jste snad do dnešního dne, že se rum vyrábí také v Evropě? Pak byste měli zbystřit a začíst se tohoto článku.
     Komentáře
  • Náš region

    Za jídlo v restauraci platí Jihomoravané rekordní částky

    Před 5 dny
    Jihomoravský kraj patří cenami v gastronomii k nejdražším regionům Česka. Plyne to z informací na datovém portálu Brna, jehož analytici sledují ekonomické ukazatele a ceny v…
     Komentáře
  • Mlsoun
    naMédium

    Od mangalice po ušlechtilou plíseň: Jak se rodí skutečný uherák

    Před 5 dny
    Na cestách, během dovolené, na rodinné večeři nebo jako dárek je vždy originální maďarský salám, u nás zvaný „uherák“, sázkou na jistotu. Nikdy se neomrzí, nemá konkurenci, je dlouhotrvající, chutný a neodolatelný.
     Komentáře
Reklama