Zavřít
Květák

Květák

Nejnovější články na Seznamu na téma Květák
  • Proženy

    Obalovaný květák pro dietářky: šoupněte ho do trouby

    Před 2 dny
    Rádi si občas odlehčíte jídelníček a připravíte si nějaký výborný, čistě rostlinný oběd? Vyzkoušejte výtečný křupavý květák ve veganském těstíčku a obalený v cornflakes, který ocení i vaše děti.
     Komentáře
  • Vlasta

    Když zbyde květák a brokolice: Zkuste květákovou rýži, bešamel nebo placičky plné bílkovin

    Před 2 dny
    Některé domácnosti mají občas potíž, co si počít s celou hlavou květáku nebo brokolice. Zvlášť, pokud její členové patří do skupiny podobně postižených, kteří stejně jako já odmítají vyhodit i košťál. Jak tedy jíst květák několik dnů za sebou a přitom mít na talíři pokaždé úplně jiné jídlo?
     Komentáře
  • Cesty a výlety

    „Buřtguláš“, nebo smažený květák – dříve česká nouzovka, dnes v podstatě luxusní jídlo

    Před 4 dny
    Kilogram buřtů za 290 korun, nebo kilogram květáku za téměř 90 korun. To je bohužel realita dnešních dní. Dříve levné večeře, tedy smažený květák, nebo třeba „buřtguláš“, se dnes stávají téměř luxusním jídlem.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Místo krémů raději využívejte zeleninu

    Před 4 dny
    Jídelníček hraje v blahobytu člověka zásadní roli. Dá se říci, že výživa ve vaší ledničce může být odrazem vašeho zdraví. Výživa může zhoršovat nemoci, ale také je může zásadně ovlivnit k lepšímu. Rozhodující je jíst upravenou vyváženou stravu a každý den pozřít několik porcí zeleniny, kterou lze doplnit různými druhy klíčků. Jaké další ingredience zařadit k zeleninovým porcím míchané zeleniny, aby tělo fungovalo zevnitř, a i zvenčí zářilo pevnou a zářivou pletí?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Šéfkuchař: Z jídelních lístků mizí jídla

    Před 7 dny
    „Některá jídla teď nemají na jídelním lístku opodstatnění,“ říká restauratér a podnikatel v gastronomii Filip Sajler. „Teď třeba hovězí nebo květák kvůli extrémním cenám,“ říká v Agendě SZ Byznys.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Květák à la křidýlka Buffalo Wings: Vege verze masové pochoutky je s touto speciální omáčkou k nerozeznání od originálu

    Před 13 dny
    Pikantní kuřecí křídla Buffalo jsou neodmyslitelně spjata se Severní Amerikou, kde je některé řetězce mají jako hlavní položku na menu a dokonce se zde pořádají festivaly zaměřené na tento světoznámý pokrm. Název Buffalo se však používá i pro jiná jídla obsahující stejnou omáčku. Jedním z nich je květák, který určitě stojí za to v Buffalo variaci vyzkoušet.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Mňamka pro líné kuchaře: květákové placičky s kuřecím masem

    Před 19 dny
    Všichni znají klasické bramboráky, ale naše kuchyně je daleko bohatší. Náš recept na květákové placičky s kuřecím masem je lepší a dietnější variantou klasických bramboráků. Tyto placičky se navíc hodí jak k tradičnímu masu, tak i pro potěší či k svačině.
     Komentáře
  • TopRecepty

    5 nejlepších bezmasých placiček: Brokolicové, houbové nebo zelné si určitě zamiluje celá rodina. Příprava je navíc velmi snadná

    Před 19 dny
    Karbanátky většinou milujeme, ale ne vždy musejí být placičky s masem. Připravte si zeleninové placičky v různých variantách. A po těžkém masopustním období si naordinujte zeleninu.
     Komentáře
  • Proženy

    Cherry rajčata za 350, papriky za 150. Proč jsou tak vysoké ceny zeleniny a který druh šel dolů

    Před 19 dny
    Cenovky v oddělení ovoce a zeleniny spotřebitelům vyrážejí dech. Málokdo si už může dovolit dát do košíku všechno, co by chtěl. Jedna paprika za 40 Kč nebo kilo cherry rajčátek za víc než tři stovky.
     Komentáře
  • Tipy pro nádhernou zahradu

    Je čas vysít rajčata, květák, pórek a mnoho dalšího: Víme, co je k tomu třeba

    Před 23 dny
    Únor je vhodným měsícem pro předpěstování sazeniček rostlin s dlouhou vegetační dobou. Jedná se zejména o odrůdy celeru, kapusty, kedlubny, květáku, lilku, rajčat, paprik, pórku, ředkve, salátu a hlávkového zelí. Sazeničkám letniček
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potenciální zdravotní výhody květáku

    Před 24 dny
    I když jeho cena v posledních dnech vzrostla, stále se vyplatí ho jíst. Květák patří k nutričně nabitým potravinám a je oslavován jako nízkosacharidová náhražka rýže. Věděli jste, že podporuje imunitu?
     Komentáře
  • Befity

    Low-carb květáková pizza místo té z mouky

    Před 1 měsícem
    Všichni fanoušci vegetariánských jídel pozor! Tato lahodná kombinace květáku a variace na pizzu nemá jen nízký obsah sacharidů, ale také opravdu vynikající.
     Komentáře
  • OnlyU

    Zdravé těsto na pizzu se dá připravit snadno. Jde to z tvarohu, květáku i quinoy

    Před 1 měsícem
    Pizza je i v České republice velmi oblíbeným jídlem. Každý z nás si ji už nejspíš několikrát dával v restauraci nebo se pokoušel ji připravit sám doma. Shodneme se ale jistě také na tom, že nejde o nejzdravější pokrm. Přitom se dá připravit tak, aby chutnal skvěle a mohli jste si ho dát i bez výčitek svědomí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak využít květák na maximum: Připravte si květákovou pizzu, hummus, muffiny nebo jednoduché květákové placičky

    Před 1 měsícem
    S květákem se dá v kuchyni vysloveně kouzlit, a pokud ho jen obalujeme, je to trochu škoda. Máme tipy, jak z této zeleniny připravit tak trochu překvapivá jídla. Zkuste je.
     Komentáře
  • Adbz

    Nelibá vůně květáku se při vaření nemusí linout celým bytem. Stačí přidat trochu mléka či bobkový list

    Před 1 měsícem
    Květák je zelenina plná vitamínů. Někoho však od jeho přípravy může odrazovat specifický zápach. Jediný krok stačí k tomu, abyste se odéru zbavili.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Perfektní zeleninová zapečená mísa

    Před 1 měsícem
    Hledáte chutné, ale lehké jídlo? S tím vám můžeme pomoci: Naše brokolicovo-květáková zapečená mísa neobsahuje velké množství sacharidů a je plný chuti! Tady je recept.
     Komentáře
  • Tipy pro lepší domov

    Losos s květákovým pyré s wasabi

    Před 1 měsícem
    Tak jsme si v redakci lámaly hlavu, co uvaříme manželům na Valentýna. Po tolika letech společného soužití už jsme ochutnali všechno možné a letos jsme zkrátka chtěly ohromit. Ze všech možných nápadů nakonec vyhrál losos s květákovým pyré s wasabi. Je to neotřelá kombinace a taková dobrota! Recept je velmi jednoduchý, za hodinku máte na stole. A věříme, že s velkou pochvalou! Dobrou chuť a krásného Valentýna...
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Květákové bramboráky se sýrem

    Před 1 měsícem
    Moc nás těší, že se květák v posledních letech dostává na výsluní. Začalo to květákovou kaší, pokračovalo květákovou pizzou a teď se vnutil i do našeho národního jídla. S bramborami mu to ale sluší a v křupavém provedení jakbysmet. Ideální společník k večeři či jako chuťovka k pivu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pečený květák tandoori

    Před 1 měsícem
    Když je venku chladno a neútulně, o to víc toužíme po komfortním jídle. Hřejivé koření a teplé jídlo vám dají zapomenout i na nepřízeň počasí. A co vyzkoušet místo klasického zapečeného květáku pikantní květák tandoori?
     Komentáře
  • Apetit

    Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den 10. díl: Vařte s námi skromně, ale přesto výživně!

    Před 1 měsícem
    Růst cen nenahrává nákupům drahých surovin, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto chutně a výživně!
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Jednoduchý návod, jak pařeniště téměř celoročně pěstitelsky využít

    Před 1 měsícem
    Pařeniště díky svému krytu zadržuje teplo ze slunečních paprsků. Toho využijeme k předpěstování sadby nebo k pěstování některé zeleniny.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Netradičně zbarevná zelenina: Proč ochutnat oranžový květák, červenou mrkev či fialovou kukuřici?

    Před 1 měsícem
    Mrkev je oranžová, kukuřice a brambory žluté, květák bílý. Nebo ne? Už jste vyzkoušeli různě barevné odrůdy běžných druhů zeleniny? Ve většině případů se rozhodně nejedná o moderní výmysl, ale naopak o původní kultivary, které mají díky svému odlišnému barvivu mnohem vyšší obsah cenných látek než jejich obvyklé varianty. V čem se (ne)liší žluté a červené mrkve, fialové kukuřice nebo brambory či zelené a oranžové květáky a proč se vyplatí je zařadit do jídelníčku?
     Komentáře
  • Beze ztrát

    Naučíme vás, jak zpracovat květák beze ztrát

    Před 1 měsícem
    Jak zpracovat květák beze ztrát? Co udělat s listy nebo košťálem, které normálně vyhazujeme do kompostu nebo dokonce do popelnice. A jaké jídlo lze z květáku vykouzlit, aby bylo opravdu chutné?
     Komentáře
  • Náš region

    Většina zeleniny podražila. Které druhy naopak seženete za levnější ceny?

    Před 1 měsícem
    Na pultech tuzemských obchodů loni výrazně podražila většina druhů zeleniny. Meziroční pokles cen byl zaznamenán pouze u květáku a mrkve. Zvýšily se i ceny,…
     Komentáře
  • i60

    Sleva jako kobylí hlava

    Před 1 měsícem
    Určitě nejsem jediná, kdo s chutí nakupuje věci, které se dle reklamního letáku jeví levnější než jindy. Věci v akci. Studuji reklamní leták nejbližšího marketu a píši si seznam. Pak si ho proškrtám. Ta část mého já, která je víc při smyslech, mi řekne, že to vlastně všechno nepotřebuji.
     Komentáře
  • Filipínka zkouší české jídlo a pití

    „Tohle jsem nikde jinde neviděla!" Filipínka ochutnává typicky český smažený květák s tatarkou

    Před 1 měsícem
    V dnešní epizodě bude Filipínka ochutnávat další českou klasiku. Smažený květak, typicky české jídlo jí dost překvapí. Jaké budou její reakce?
     Komentáře
  • Deník

    Kujte pickles pro zdraví. Jak na kvašené okurky, zelí nebo květák

    Před 2 měsíci
    Kvašené okurky, kysané zelí a třeba i květák jsou v českých domácnostech tradiční pochoutkou. Ideální je pochutnat si na nich v období zimních plískanic, kdy je třeba podpořit imunitu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dietní přílohy, které nezruinují peněženku: Pečené batáty, květáková rýže nebo knedlík bez mouky vyjdou do 10 Kč na porci

    Před 2 měsíci
    Dieta a přílohy vám moc nejdou dohromady? Pokud chcete shodit nějaké to kilo, nemusíte se jich rovnou vzdávat a chroupat místo nich syrovou zeleninu. Klasické knedlíky nebo těstoviny snadno nahradíte jejich zdravějšími variantami. Odlehčíte jídelníček, a ještě si pochutnáte.
     Komentáře
  • Vlasta

    Jak ušetřit: Do pekárny před zavíračkou, odměrka a voda z květáku

    Před 2 měsíci
    Pokud jste si dali předsevzetí do příštího roku, že se pokusíte snížit náklady domácnosti a nevíte, jak na to, možná vám pomůže pár rad, jak na to. Začít se dá u pečiva, využití zeleniny nebo třeba začít používat odměrku.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Květák je chutným doplňkem každého menu. Díky jednoduchému triku bude jeho vaření vždy radost

    Před 2 měsíci
    Květák je zdravá zelenina, která nechutná každému. Je ale velmi přínosný pro zdraví. Ukrývá v sobě velké množství vitamínu C, kyselinu listovou, draslík, vápník a hořčík. Mimo jiné má i antioxidační a protizánětlivé účinky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dvacetiminutová květáková polévka

    Před 3 měsíci
    Předvánoční čas dokáže být pěkně hektický a v samém shonu nezbývá mnoho času na sebe a na přípravu výživného jídla. Mnohdy pak zbytečně sáhneme po rychlých a nezdravých variantách, které nám ve finále místo žaludku naplní hlavu výčitkami.
     Komentáře
  • Receptovník

    Květáku se někteří vyhýbají jako čert kříži. Zápachu během vaření lze přitom jednoduše předejít

    Před 3 měsíci
    Květák, kterému mnozí neřeknou jinak než karfiol, patří mezi oblíbenou zeleninu, která je zdravá a navíc vyniká jemnou chutí. Může se jíst samotný nebo jako příloha, vždy chutná skvěle nehledě na styl přípravy, přesto jej mnozí nenávidí. Může za to zápach, který se šíří při jeho vaření kuchyní. Jak připravit květák a vyhnout se nepříjemnému puchu? Stačí vědět, jak na to! Vaření v osolené vodě není jediný způsob Vaří se přece v osolené vodě?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zelenina k odlehčení populární sýrové omáčky

    Před 3 měsíci
    Sýrové omáčky milují velcí i malí – na těstoviny, ke kuřecímu masu a podobně. Jenže co když potřebujete snížit příjem tuku, přesto se krémové konzistence nechcete jen tak vzdát? Řešení existuje! Do omáčky přidejte karfiol!
     Komentáře
  • StyleUp

    Květák lze připravit na mnoho skvělých způsobů. Při pravidelné konzumaci dokáže předejít rakovině

    Před 3 měsíci
    Někdo květák přímo miluje a jiný si k němu ještě nenašel cestu. A to je škoda, jelikož květák je velice zdravá zelenina plná vitamínů a prospěšných látek. Květák lze konzumovat jak studený, zavařený, tak i vařený, nebo smažený v trojobale. Jak správně připravit květák a kdo by se mu měl raději vyhýbat? Květák a jeho nutriční hodnoty Květák má velmi málo kalorií, takže se hodí k jídlu velmi často.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Zápach při vaření květáku už se nikdy neobjeví. Stačí do vody přilít něco navíc

    Před 3 měsíci
    Kdo by nemiloval květák? Tedy, této zelenině se musí přijít na chuť, pokusy školních jídelen většinou malé strávníky od květáku odpuzují, ale dobře připravený chutná výtečně.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Úžasná květáková polévka s vajíčkem. Jakmile dojíte talíř, půjdete si pro další

    Před 3 měsíci
    Květáková polévka skvěle chutná a příprava je jednoduchá. Na květákovou polévku podle tohoto receptu budete potřebovat: květák ½ většího nebo 1 menší cibule 1 ks, brambora 1 ks, petržel 2 ks, mrkev 2 ks, petržel nať, česnek jeden stroužek, vývar (hovězí) 2,5 l, vejce 2 ks, sádlo 10 g, muškátový oříšek, kmín, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Receptovník

    Jednoduché triky zbaví květák při vaření zápachu. Přípravě této zeleniny už nic nebrání

    Před 3 měsíci
    Květák má nízký obsah kalorií a obsahuje celou řadu cenných nutričních látek. Přesto se mnozí lidé zdráhají zahrnout jej do své stravy. To vše jen kvůli tomu, že během vaření vydává nepříjemný zápach. Vlastnosti květáku Květák je nízkokalorická zelenina, obsahuje velké množství vlákniny, vitamínů (pokrývá 70 % denní potřeby vitamínu C) a mikroelementů. Díky obsaženým látkám je tato zelenina cennou zbraní v boji proti oxidačnímu stresu, což znamená, že z těla vymetá volné radikály.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Květák a jeho zajímavé zdravotní přínosy: Méně oblíbená zelenina, která však nabízí mnoho benefitů pro organismus

    Před 3 měsíci
    Květák nabízí řadu užitečných přínosů pro vaše zdraví, o kterých jste doposud pravděpodobně ani nevěděli. Zde najdete seznam těch nejdůležitějších.
     Komentáře
  • Receptovník

    Květáku se mnozí zbytečně vyhýbají. Zkušení kuchaři znají trik, který ho během vaření zbaví zápachu

    Před 3 měsíci
    Květák má nízký obsah kalorií a obsahuje celou řadu cenných nutričních látek. Přesto se mnozí lidé zdráhají zahrnout jej do své stravy. To vše jen kvůli tomu, že během vaření vydává nepříjemný zápach. Vlastnosti květáku Květák je nízkokalorická zelenina, obsahuje velké množství vlákniny, vitamínů (pokrývá 70 % denní potřeby vitamínu C) a mikroelementů. Díky látkám obsaženým v květáku je tato zelenina cennou zbraní proti oxidačnímu stresu, což znamená, že v těle likviduje volné radikály.
     Komentáře
  • iReceptář

    Tenhle pečený květák je lepší než maso. Bez oleje a smažení

    Před 4 měsíci
    Smažený květák patří v Čechách k těm nejoblíbenějším pokrmům a často se připravuje v mnoha domácnostech. Na druhou stranu je ale poměrně nezdravý a těžký, a to právě kvůli smažení ve vrstvě oleje. Dá se ovšem připravit i v mnohem zdravější variantě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podzimní polévky: Lahodné a originální recepty, které zahřejí nejen na duši

    Před 4 měsíci
    Cibule, dýně, květák. Právě tyto levné a dostupné suroviny mohou tvořit základ pro syté a výživné polévky, které ocení nejen vegetariáni, ale i lidé, kteří chtějí jen něco teplého do žaludku a rádi si odpočinou od masových pokrmů. Podzimní polévky jsou pro chladné dny to nejlepší, co si dopřát.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyčistěte močové cesty od zánětu. Naši předci používali květák a petržel. Jak?

    Před 4 měsíci
    Venku přituhuje a nejrůznější nachlazení, ale i záněty močových cest budou zanedlouho na denním pořádku. Zapomeňte na antibiotika a vyzkoušejte následující recept na ozdravnou kúru, která vám pomůže vyčistit močové ústrojí, ledviny i prostatu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kapra nemusíte jíst jen s bramborovým salátem. Zkuste si jej připravit s květákem, špenátem a černým bezem podle Pohlreicha

    Před 4 měsíci
    Zdeněk Pohlreich ve svém novém pořadu provede televizní diváky svými gastronomickými zážitky a zavzpomíná na restaurace, které s kamerou a pořadem Ano šéfe! navštívil. Podělí se i o zajímavé recepty, na které při natáčení narazil.
     Komentáře
  • Jímeto

    Už jste ochutnali steaky z květáku? S touto dobrotou se nebudete bát pohostit návštěvu

    Před 4 měsíci
    Květák je vděčná zelenina, kterou si doma můžete připravit na mnoho chutných způsobů. Někdo má rád typický květákový mozeček, další neodolá oblíbené klasice v podobě smaženého květáku a jiný si rád vychutná krémovou květákovou polévku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Gnocchi z mrkve, batátů, hrášku, dýně i květáku. Které chutnají nejlépe a které vyzkoušet jako první?

    Před 4 měsíci
    Když se řekne gnocchi, většina lidí si představí maličké knedlíčky vyrobené z brambor a mouky. Vychutnáváme si je na nejrůznější způsoby – s masem i omáčkou. Zkrátka tak, jak nám nejvíce chutnají.
     Komentáře
  • Jímeto

    Listy květáku nevyhazujte. Dají se totiž skvěle využít

    Před 4 měsíci
    Když si domů přineseme květák, jeho listy zpravidla bezmyšlenkovitě končí v koši. Většina z nás má zkrátka zakořeněno, že některé části zeleniny se prostě nejí. V případě květáku je to ale velká škoda. Zatímco my ...
     Komentáře
  • Apetit

    Květáková polévka mnoha chutí: 16 receptů pro fanoušky květáku

    Před 5 měsíci
    Také milujete květák jako my? Určitě se vás pár najde, a aby také ne – jedná se o mimořádně chutnou a dokonale přizpůsobivou zeleninu. Připravíte ho nejen v trojobalu nebo jako ‚mozeček‘, ale v neposlední řadě z něj uvaříte hned několik variant lahodných polévek!
     Komentáře
  • Proženy

    Levně a lehce: Květák s brambory po indicku připravíte v jednom hrnci, zasytí celou rodinu a provoní byt

    Před 5 měsíci
    Aloo gobhi je jednoduché voňavé indické jídlo z květáku a brambor. Příprava je rychlá, suroviny seženete i ve večerce na rohu a ostré koření vás na podzim zahřeje a nakopne imunitu. O svou verzi receptu se podělila Valijah Rashidová, autorka kuchařských knih a lektorka kurzů vaření indicko-pákistánské kuchyně.
     Komentáře
  • Receptovník

    Květáku se rozhodně vyplatí dát šanci. Díky jednoduchému triku se zbavíte zápachu během vaření

    Před 5 měsíci
    Květák má asi tolik fanoušků jako těch, kteří by ho nikdy nesnědli. Přitom se jedná o potravinu, která je bohatá na spoustu vitaminů a dalších látek, které jsou pro naše tělo prospěšné. Můžete ho jíst syrový, ale také si ho uvařit nebo je výborný také zapečený. Proč si květák pravidelně dopřávat a jaké vlastnosti má? V květáku najdete spoustu živin Květák obsahuje velmi málo kalorií a naopak je plný vlákniny, která zasytí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Krémová květáková polévka zahřeje i prospěje vašemu zdraví

    Před 5 měsíci
    Polévky jsou dobrým zdrojem živin a jejich velkou výhodou je velká sytost s poměrně malým množstvím kalorií.
     Komentáře
  • iReceptář

    S tímhle trikem je obalování květáku hračka. Hospodyně ho znají odnepaměti

    Před 5 měsíci
    Milujete smažený květák a nechcete se trápit jeho zdlouhavou přípravou? Poradíme vám jednoduchý trik, jak obalit tuto zeleninu téměř bez práce.
     Komentáře
  • Proženy

    Pečený květák na způsob Buffalo wings: Rychlovka, kterou si zamilujete

    Před 5 měsíci
    Podobně připravený květák se na stránkách foodblogerů objevuje pod názvy jako květák „Buffalo“ nebo květáková křidélka, které odkazují ke křupavé americké klasice Buffalo wings. Popravdě: se svou předlohou toho nemá příliš společného. Je to ale příjemně rychlá a jednoduchá úprava květáku, která obstojí jako lehká večeře, případně i jako zdravější pohoštění pro návštěvy.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Květák smažený v trojobalu – díky šikovným trikům od profi kuchařky vám už nikdy nebude připadat pracný

    Před 5 měsíci
    Květák smažený v trojobalu: Toto oblíbené jídlo si mnoho lidí dává jen v restauraci, protože má za to, že obalování květáku je pracné a časově náročné. Ukážeme Vám několik fíglů, jak si čas i námahu ušetřit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vaření květáku bez typicky smradlavému odéru

    Před 5 měsíci
    Máte květák rádi, ale zápach v celé domácnosti po jeho vaření už vám příliš nevoní? Předcházejte mu pomocí chleba a vlašských ořechů. Při jeho obalování se zase vyplatí mít po ruce dětskou krupičku. K čemu? To se hned dozvíte!
     Komentáře
  • EgoMan

    Květák lze připravit na sto způsobů. Nepříjemný zápach během vaření zmizí díky jediné přísadě

    Před 5 měsíci
    Květák obsahuje spoustu vitaminů, a proto by ho do svého jídelníčku měli zařadit hlavně ti, kterým chybí vláknina.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Listy květáku nevyhazujte! Hodí se do polévky i na pesto

    Před 5 měsíci
    Končí u vás doma listy květáku v koši nebo na kompostu? To je velká škoda! Jsou totiž jedlé a snadno z nich můžete vykouzlit ingredienci, na které si pochutnáte v mnoha jídlech. A rozhodně to není nic těžkého, jak by se možná na první pohled mohlo zdát.
     Komentáře
  • Apetit

    Hřejivé podzimní polévky, které vás zasytí: Připravte si oběd nebo večeři podle ověřených receptů

    Před 5 měsíci
    Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a chutích podzimu.
     Komentáře
  • Proženy

    Vaříme levně: Zapečený květák se sýrem a smetanou. Bílkovinová bomba, plná vlákniny a jednoduchá na přípravu

    Před 5 měsíci
    Tohle jídlo připravuji z květáku nejraději. Je velmi chutné a příprava je opravdu jednoduchá. Je plné bílkovin a vynikající i druhý den v krabičce do práce.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak uvařit květák, aby vám nebyl cítit celý byt

    Před 6 měsíci
    Máte rádi květák? Většina z nás si na něm dokáže pochutnat. A je úplně jedno, jestli jde o květák obalovaný a smažený, zapečený se sýrem nebo třeba o takovou klasiku, kterou je květákový mozeček.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Květák s houbami: Dokonalé spojení skvěle chutná a nezruinuje vaši peněženku

    Před 6 měsíci
    Také využíváte žní hub a zpracováváte je na všemožné způsoby? Co takhle si dát květák s houbami? Báječně se doplňují. Můžete si snadno vytvořit výborné a rychlé jídlo, které zasytí.
     Komentáře
Reklama