Zavřít
Pyré

Pyré

Nejnovější články na Seznamu na téma Pyré
  • Prima inspirace

    Recept na vynikající cukroví – Kaštanové podkovy s čokoládovou polevou!

    Před 1 dnem
    Období vánočního cukroví je tu! Co že to slyším? Že stále nemáte nic připraveno, ani upečeno? Pak je tento recept právě pro vás! Konkrétně dnes si společně přichystáme kaštanové podkovy (rohlíčky) s čokoládovou polevou. Příprava této kaštanové mňamky je opravdu jednoduchá a časově nenáročná. Výhodou tohoto skvělého cukroví je, že vám kaštanové pyré neskutečně provoní […] The post Recept na vynikající cukroví – Kaštanové podkovy s čokoládovou polevou! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Refresher

    Pumpkin spice sirup jednoduše a levně? Už za něj nenechávej svou výplatu ve Starbucks

    Před 6 dny
    Zapomeň na předražený Starbucks – tenhle sirup si zvládneš vyrobit doma do půl hodiny, z úplně obyčejných surovin. Dýňové pyré, voňavé koření a cukr vytvoří dokonalou kombinaci, která zahřeje i v nejšedivější den.
     Komentáře
  • Zdravě živená

    Dýňové cupcakes s hruškovým krémem - Zdravě živená

    Před 11 dny
    Jemně kořeněné, lahodné dýňové cupcakes s tvarohovým krémem s pečenými hruškami jsou ideálním podzimním dezet.
     Komentáře
  • Zdravě živená

    Dýňová ovesná kaše s jablky, švestkami a pekany - Zdravě živená

    Před 16 dny
    Ovesná dýňová kaše je krásně hedvábná, kořeněná a s báječným topingem navrch. Mít po ruce domácí dýňové pyré se zkrátka vyplatí.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Dýňový koláč: recept, který zvládne každý a chutná skvěle

    Před 18 dny
    Dýňový koláč je podzimní klasika, která voní skořicí a hřebíčkem. Já ho peču vždycky na přelomu září a října – příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to..
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?

    Před 22 dny
    Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky při ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno zachránit oběd nebo večeři. Existuje jich ale hned několik druhů. Víte, na co která použít? Poradíme!
     Komentáře
  • Kondice

    Nadýchané dýňové donuty zvládnete i bez smažení

    Před 22 dny
    Taky pořád nevíte, co napéct na víkend? Jablečný koláč jste letos na podzim dělaly snad desetkrát, bábovku u vás nikdo neocení. Co takhle zlikvidovat přebytky po Halloweenu a usmažit si lahodné, slaďounké donuty z dýně, po kterých se u vás doma jen zapráší?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Jednoduchý recept na rajskou omáčku, která se vždy povede!

    Před 23 dny
    Jednoduchý recept na rajskou omáčku, která se vždy povede! Tahle rajská je rychlá, chutná a zvládne ji úplně každý. Skvělá k hovězímu, sekané nebo i masovým kuličkám. Stačí pár základních surovin a během chvilky máš na stole poctivé jídlo jako od babičky. 👉 Pokud se ti recept líbí, nezapomeň dát 👍 a přihlásit se k odběru, ať ti neutečou další jednoduché recepty!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit báječné dýňové pyré. Je snadné a využijete ho do moučníků i k masu

    Před 25 dny
    Dýňové pyré je univerzální surovina, kterou zužitkujete nejen do sladkých, ale i do slaných jídel. Jeho příprava je navíc velmi snadná. Pyré má výraznou barvu, jeho chuť je lahodná a zároveň neutrální, pyré chutná v moučnících i v pikantních omáčkách.
     Komentáře
  • Zdravě živená

    Ryba s mrkvovým pyré a avokádovou salsou - Zdravě živená

    Před 25 dny
    Ryba s mrkvovým pyré skvěle vyvažuje nasládlou a svěží chuť. Avokádová salsa zase dodá lahodnost a jemnou pikantnost.
     Komentáře
  • NašeTéma

    Recept na kuře na paprice, které chutná ještě lépe s pyré z pečených paprik

    Před 26 dny
    Kuře na paprice u nás zná prakticky každý. Zkuste jej ale tentokrát něčím ozvláštnit. Díky jednoduchému domácímu pyré z pečených paprik získá smetanová omáčka jemný kouřový tón, nasládlost a krásně sytou barvu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Kuřecí roláda v listovém těstě s bramborovo-mrkvovým pyré

    Před 28 dny
    Připravte se na skutečný kulinářský zážitek! Tato kuřecí roláda plněná slaninou, sušenými rajčaty a hermelínem, zabalená v křupavém listovém těstě, je dokonalým jídlem pro speciální příležitosti nebo jen tak, když chcete potěšit své blízké. Doplněná sametovým bramborovo-mrkvovým pyré, tvoří harmonickou a chuťově bohatou kombinaci, která zanechá trvalý dojem. Co budete potřebovat? Na kuřecí roládu: Kuřecí […] The post Kuřecí roláda v listovém těstě s bramborovo-mrkvovým pyré appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Křupavé dýňové sušenky s pikantním zázvorem a kmínem: Skvělé sušenky z dýňového pyré

    Před 28 dny
    Slané dýňové sušenky se zázvorem a kmínem jsou voňavé, křupavé a lehce pikantní. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na originální pečivo z dýňového pyré, které si zamilujete nejen na podzim.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Losos s hráškovým pyré je luxusní večeře. Přípravit jde přitom rychle

    Před 28 dny
    Losos s hráškovým pyré uspokojí chuťové pohárky i náročnějším strávníkům. Jeho příprava přitom nezabere víc než půl hodiny. Skvěle se tak hodí jako rychlá, ale vydatná večeře nebo jako snadný oběd.
     Komentáře
  • Apetit

    Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť

    Před 1 měsícem
    Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť. Pokud budete chtít udělat kaši ještě barevnější a zábavnější, použijte fialové batáty.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Nadýchané dýňové houstičky z horkovzdušné fritézy, které voní tak, že je těžké vydržet a neukrojit kousek ještě horký

    Před 1 měsícem
    Tyhle houstičky mají něco, co z běžného pečiva dělá malý podzimní rituál. Jsou jemné, voňavé a díky dýňovému pyré i překvapivě vláčné. Horkovzdušná fritéza jim dodá křehkou kůrku, uvnitř zůstanou měkké jako obláček. Ideální k snídani, k polévce i jen tak s máslem, když venku prší a doma to voní po pečení.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Recept, kvůli kterému zapomenete na svíčkovou: Kančí roláda se šípkovým džemem a pyré z petržele

    Před 1 měsícem
    Tahle roláda není jen jídlo, ale zážitek, který spojuje všechny podzimní chutě – divočinu, sladké šípky, svěží rukolu i voňavé kaštany. Když se k tomu přidá sametové petrželové pyré a sklenka bílého vína, máte na stole pokrm, který by obstál i v luxusní restauraci. Přesto ho zvládnete připravit doma bez stresu, jen s trochou trpělivosti a lásky k dobrému jídlu.
     Komentáře
  • Proženy

    Také milujete dýňové latté? Proč si chytře vymyšlený marketingový produkt získal srdce zákazníků

    Před 1 měsícem
    Pumpkin spice latté nebo prostě dýňové latté. Pro někoho jen další importovaná vymyšlenost, pro jiného symbol podzimu. Objektivně se na něj těší miliony lidí po celém světě a jeho uvedení na trh se každý rok o něco posouvá – někde je k mání už od konce srpna. Nejpozději od poloviny září je ale v nabídce všech kaváren řetězce Starbucks. A nejen tam.
     Komentáře
  • Rady ze zahrady

    Nevíte, co s přebytkem dýní? Dýňové pyré je řešení, které vám ušetří čas celou zimu

    Před 1 měsícem
    Každý, kdo pěstuje dýně, to zná. Na jaře je sejete s nadšením, v létě obdivujete jejich sílu a na podzim… najednou nevíte, kam s nimi. Plné bedýnky, oranžové koule na zápraží, pár kusů věnovaných sousedům — a přesto jich je pořád víc, než se dá sníst. A zatímco pomalu začínají měknout, vy přemýšlíte, jak úrodu využít, aby neskončila na kompostu. Právě tady přichází na scénu dýňové pyré, jeden z nejlepších a nejuniverzálnějších způsobů, jak dýně uchovat. V zimě vám ušetří čas, v kuchyni otevře neskutečné množství možností a z jedné podzimní práce budete těžit klidně celý rok.
     Komentáře
  • COOP Club

    Dýňová sezona je tady – COOP Club

    Před 1 měsícem
    Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka?
     Komentáře
  • Apetit

    Voňavé a nadýchané chai muffiny s dýňovým pyré budete péct zas a znova

    Před 1 měsícem
    Dýňové pyré není skvělé jenom v polévce a těstovinách, zazáří i při sladkém pečení. Třeba dýňové muffiny jsou dokonale vláčné a neodolatelně voňavé. Budete je péct zas a znova!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dýňový chlebíček je nadýchaný jako obláček. Videonávod poradí, jak na něj

    Před 1 měsícem
    Dýně se dá nejen ozdobně vyřezat, ale také použít k přípravě polévek nebo omáček. Dýňové pyré využijete také jako surovinu pro přípravu nadýchaného chlebíčku s pekanovými ořechy, po kterém se určitě jen zapráší.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuřecí roláda s batátovým pyré – šťavnaté maso s náplní z míchaných vajec a barevné zeleniny ozdobí sváteční stůl

    Před 1 měsícem
    Šťavnatá kuřecí roláda plněná zeleninovou vaječnou směsí je skvělou volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. V kombinaci s jemně pikantním batátovým pyré získáte dokonale vyvážený talíř plný chutí i barev.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel

    Před 1 měsícem
    Využijte sezónu dýní a připravte si z nich dýňové pyré - jednu z nejuniverzálnějších a nejvděčnějších podzimních ingrediencí. Jeho výroba není vůbec složitá, můžete ho skladovat v mrazáku a bude se vám hodit do sladkých moučníků i slaných jídel.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Šťavnatý kachní filet s hebkým dýňovým pyré. Kdo tohle nezkusil, neví, jak chutná podzim

    Před 1 měsícem
    Kachní prsa s dýňovým pyré jsou ideální volbou, když chcete vařit sezónně, chutně a přitom bez stresu. Na první pohled vypadají jako jídlo z luxusní restaurace, ale ve skutečnosti je zvládne připravit každý, kdo má chuť pustit se do něčeho výjimečného. Tahle kombinace jemného masa, sametového pyré a sladko-slané chuti vás jednoduše chytí za srdce.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dýňové pyré třikrát jinak: Hodí se do polévky, do koláčů i k masu a příprava je jednoduchá. Stačí k tomu jedna dýně

    Před 1 měsícem
    Stačí dýně a chvíle v kuchyni, abychom získali výbornou univerzální surovinu pro sladká i slaná jídla. Víte, jak udělat dýňové pyré? Vyberte si jeden ze tří způsobů přípravy a servírujte tuto podzimní krásku třeba místo bramborové kaše.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Krémové, voňavé, podzimní. Tiramisu s kaštany a čokoládou je důkaz, že i klasika může chutnat jinak

    Před 1 měsícem
    Podzimní dny mají svou zvláštní magii a s nimi přichází chuť na dezerty, které zahřejí duši. Tiramisu s čokoládou a jedlými kaštany je jedním z nich. Kombinuje jemnost italské klasiky s bohatostí kaštanového pyré a tmavé čokolády.
     Komentáře
  • Apetit

    Dýňové pyré krok za krokem: Nepostradatelný základ pro 100 receptů, od koláčů přes rizoto až po latte

    Před 1 měsícem
    Podzim bez dýně? To by nešlo. Z její sladké, oranžové dužiny vzniká to nejvoňavější, co můžete mít v lednici – domácí dýňové pyré. Ať už ho přidáte do polévky, koláče nebo těstovin, promění obyčejné jídlo v podzim na talíři. A pokud si ho připravíte dopředu, můžete se k němu vracet klidně až do jara.
     Komentáře
  • Jidlo.cz

    Zásoby z dýní hokkaido, které vydrží celou zimu a nezaberou místo

    Před 1 měsícem
    Máte na zahradě úrodu plnou oranžových dýní hokaido a nevíte, co s nimi? Tento podzimní dar přírody se dá uchovat hned ně...
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Dýňové pyré: nemusíte sníst všechno najednou! Návod na jeho zmrazení

    Před 1 měsícem
    Která jiná plodina, kterou pěstujeme na zahradách, je větším symbolem podzimu, než právě dýně? A neslouží jen k vytvoření strašidýlek k Halloweenu, ale také jako zdravá potravina. Co v nich najdete? Vlákninu, vitamíny A a C, kyselinu listovou, draslík i fosfor. A co beta-karoten? Ten je silný antioxidant – podpora pro vaše zdraví! A pamatujte si základní pravidlo: jakmile dýni vydlabete a ponecháte při pokojové teplotě (nebo i nižších teplotách) začne se měnit v hotel pro patogeny. Už ji nejezte!
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Dýňové pyré: podzimní poklad, který pozdvihne snídani, oběd i moučník

    Před 1 měsícem
    Když se řekne dýně, většina z nás si samozřejmě hned vybaví dýňovou polévku, která je podzimní topkou. Ano, to jednoznačně je. Ale dýně, to je i Halloween, kompoty od babičky a vůně podzimního listí. Taky chladný vzduch a zčervenalé tváře. Prostě nádhera. Ale to pořád jaksi není všechno. Dýňové pyré je přesně ten typ suroviny, kterou si sice připravíš jednou, ale pracovat s ní můžeš na milión způsobů.
     Komentáře
  • Apetit

    Jablečné pyré: Nejen dětská svačina, ale i tajná ingredience do slaných a sladkých pokrmů

    Před 2 měsíci
    Sladká chuť jablek, jemná konzistence a nekonečné možnosti využití – právě to dělá z jablečného pyré surovinu, která by v kuchyni neměla chybět. Vzniká z rozvařených a rozmixovaných jablek, díky čemuž si zachovává přirozenou svěžest i ovocný charakter. Můžete ho mlsat jen tak, přidat do dezertů či na palačinky, použít jako přílohu k masu nebo vytvořit vlastní variace ochucené kořením, bylinkami či doplněné dalším ovocem.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jablečné pyré, které chutná lépe než kupované? S tímto postupem ho připravíte raz dva.

    Před 2 měsíci
    Jablečné pyré patří mezi jednoduché dobroty, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Použít ho můžete na desítky způsobů – od různých dezertů až po kaše. Případně může sehrávat roli lehké svačiny pro děti. Máte doma hodně jablek a chtěli byste z nich připravit to nejlepší jablečné pyré? Inspirujte se těmito praktickými tipy, díky kterým se vám vždy podaří.
     Komentáře
  • Recepty z české i mezinárodní kuchyně | Neplechanaplechu.cz

    SLADKÉ DÝŇOVÉ MOTANCE

    Před 2 měsíci
    Podzimní recept na sladké dýňové kynuté těsto voňavé po skořici. Jednoduchý recept, který zvládnou i děti.
     Komentáře
  • ČasProBydlení

    Pokud při pečení nechcete použít vejce, můžete zkusit chia semínka nebo jablečné pyré

    Před 2 měsíci
    Vajíčka patří mezi nejpoužívanější ingredience v pečení, ale ne vždy je máme po ruce nebo je chceme do receptu použít. Ať už držíte veganskou dietu, máte alergii, nebo hledáte lehčí variantu, existuje mnoho alternativ, které vejce nahradí.
     Komentáře
  • Gardening

    Odhalte kouzlo domácího rajčatového pyré: Váš kuchyňský všelék na polévky i pizze!

    Před 2 měsíci
    Věděli jste, že rajčatový protlak je tajemstvím mnoha delikátních jídel? Od rajčatové polévky po základy na pizzu – chuť a zdraví v jednom! Zdroj
     Komentáře
  • Apetit

    Od lednice po sklep: Praktické fígle, jak uchovat jablka celé měsíce a využít je na koláče, pyré i cider

    Před 2 měsíci
    Šťavnaté, křupavé a voňavé – jablko je ovoce, které nás provází od léta až do zimy. Jenže zatímco některé odrůdy zmizí během pár dnů, jiné dokážou v chladném sklepě vydržet celé měsíce. V lednici mají svá pravidla, v bedýnkách ve sklepě zase jiná. A pokud se přece jen začne zásoba povážlivě kupit, můžete z nich vykouzlit štrúdl, mošt, pyré nebo třeba křížaly. Jak tedy zajistit, aby jablka nepřišla nazmar?
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    10 tipů, jak kouzlit s dýní. Dýňové latté, pečená semínka i super hnojivo

    Před 2 měsíci
    Dostala se vám do ruky dýně a vy tak trochu nevíte co s ní? My vás naučíme jak dýni zpracovat celou, do posledního zrníčka.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Netradiční recepty z tradiční dýně

    Před 2 měsíci
    Na podzim se na trůnu již klasicky střídají cukety s dýní a domácnosti jsou zaplavené oranžovými koulemi. Co z nich ale pořád vařit? Přinášíme vám pár tipů na netradiční a chutné recepty.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ovocné placky nebo kůže jsou milovanou pochoutkou dětí. Poradíme, jak je udělat v sušičce

    Před 2 měsíci
    Sušené ovoce je známou pochoutkou, kterou si mnozí z nás jednoduše připravují z přebytků ovoce, ale sušené placky nebo také kůže z rozmixovaného nebo rozmačkaného ovoce neumí každý. Poradíme vám, jak tuto specialitu jednoduše připravit. Postup je snadný díky elektrické sušičce potravin.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bramborové taštičky plněné hruškovým pyré: Sladký dotek podzimu na talíři

    Před 2 měsíci
    Překvapte své chuťové buňky jemnými taštičkami z bramborového těsta plněnými voňavým hruškovým pyré. Tento tradiční recept vás zahřeje a potěší každým soustem – ideální dezert nebo sladký oběd pro chladnější dny.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí müsli tyčinky: Připravíte si s námi zdravé mlsání bez cukru a mouky?

    Před 2 měsíci
    Doma vyhotovená jídla jsou vždy lepší oproti těm kupovaným. Jinak tomu není ani u müsli tyčinek nebo granoly. S lehkostí vás nyní provedeme přípravou vynikajících tyčinek, které si oblíbí celá rodina napříč generacemi.
     Komentáře
  • Kondice

    Jablka se v pyré proměňují v univerzální ingredienci vhodnou do dezertů i hlavních jídel

    Před 2 měsíci
    Začíná sezóna jablek. Právě teď je ideální začít myslet na zimní zásoby. Jak tyhle sladké plody nabité vitamíny uskladnit, aby se nezkazily? I když nemáte vhodný sklep, můžete si jablka užívat až do další sezóny. Zkuste si zavařit jablečné pyré.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Grilovaná vepřová pluma s pastinákovým pyré, liškami v másle a hořčičnou omáčkou podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

    Před 2 měsíci
    Šťavnatý kousek prémiového vepřového masa, jemné pastinákové pyré, voňavé lišky restované na másle a delikátní hořčičná omáčka – to je dokonalá souhra chutí, kterou pro vás připravil šéfkuchař Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu. Tento pokrm je důkazem, že i zdánlivě jednoduché suroviny mohou vytvořit zážitek na úrovni fine diningu, který zvládnete i v domácích podmínkách.
     Komentáře
  • GrapesMag

    Oblíbená pochoutka bez cukru: Vyzkoušejte lahodné recepty na skořicové rolky, které si zamilujete

    Před 2 měsíci
    Když přijde řeč na pečení, jednou z prvních ingrediencí, která lidem přijde na mysl, je cukr. Ten je základem většiny sladkých pochoutek. Nutně […]
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Lepší než klasické: Nadýchané dýňové lívance nesmí chybět na vašem podzimním snídaňovém menu

    Před 3 měsíci
    Tento jednoduchý recept na dýňové lívance, které jsou ideálním jídlem pro chladné podzimní dny, musíte vyzkoušet. Lívance voní a chutnají po dýni a doslova vás dostanou svou nadýchanou konzistencí, kterou si zamilují malí i velcí strávníci. Příprava vám nezabere více než 20 minut a výsledek je naprosto dokonalý!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Americký dýňový koláč: Recept na tradiční pumpkin pie, který nesmí chybět na podzimním stole žádného Američana

    Před 3 měsíci
    Americký dýňový koláč je symbolem podzimu. Jemná máslová křehká krusta a sametově hebká náplň z dýňového pyré, voňavá skořice a špetka muškátového oříšku vytvářejí kombinaci, kterou si zamilujete hned po prvním soustu. Tento recept vás přenese přímo na slavnostní stůl amerického Dne díkůvzdání, ale skvěle se hodí i k českým podzimním večerům.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat jablečné pyré? Perfektní pro sladké pečení i jako náhrada cukru

    Před 3 měsíci
    Výborným způsobem, jak zužitkovat podzimní úrodu jablek, je výroba domácího jablečného pyré. Příprava je velmi snadná a stačí nám na něj pouze dvě suroviny - jablka a cukr. Výslednou dobrotu využijete do mnoha sladkých i slaných receptů.
     Komentáře
  • Cooky

    Opravdu zdravé a chutné menu existuje: Kuřecí prso s chřestem, petrželovým pyré a omáčkou z cibulky

    Před 3 měsíci
    Dostali jste chuť na něco lehkého, luxusního a sytého zároveň? Přesně takový je tento recept na jarní kuřecí prso s fantastickým petrželovým pyré a bílým chřestem. Pusťte se do toho s naším receptem s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jablečná přesnídávka s pudinkem: Báječná svačina pro malé i velké mlsaly, která dlouho vydrží a skvěle zvláční bábovku

    Před 3 měsíci
    Sladká chuť jablek, jemná konzistence a vůně skořice – to je domácí jablečná přesnídávka. Děti ji zbožňují, dospělí ocení, že je bez zbytečných přísad. Stačí trocha času a pár jednoduchých kroků. Podívejte se, jak si ji připravíte snadno doma.
     Komentáře
  • Katka Kohoutková
    naMédium

    Mangové tiramisu – svěží dezert plný exotické chuti

    Před 3 měsíci
    Rychlá a nepečená sladkost, která tě osvěží a zároveň potěší jemnou krémovou chutí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak zpracovat rajčata bez zavařování: Pět jednoduchých a lahodných způsobů uchování rajčat až do zimy

    Před 3 měsíci
    Stále sklízíte rajčata a už se vám nechce vařit kečup? Bohatou úrodu můžete zpracovat i dalšími způsoby. Vyzkoušejte jejich sušení, mražení, rozvaření na pyré, naložení do oleje či fermentaci. Je to snadné a voňavou sklizeň tak uchováte až do další sezony.
     Komentáře
  • Náš dům

    Zmrazený citron je hitem letošního léta: osvěží a provoní pokrmy i nápoje

    Před 4 měsíci
    Zmrazený citron je skvělým letním osvěžením, které má různé využití. Zmrazit jej můžete celý nebo jen plátky. Zvýrazní chuť nejrůznějších nápojů a pokrmů.
     Komentáře
  • Náš dům

    Už jste slyšeli o zamrazování rajčat? Skvělý způsob, jak zachovat čerstvou chuť

    Před 4 měsíci
    Pokud už vás nebaví klasické způsoby zpracování rajčat, jako je výroba kečupu, omáček nebo sušení, vsaďte na netradiční metodu skladování těchto plodů, a to je zmrazování.
     Komentáře
  • Proženy

    Letní průjem: Co jíst a nejíst? Rozbouřená střeva zklidní pyré z jablek, na limonádu zapomeňte

    Před 4 měsíci
    Horké počasí, cestování, nezvyklá strava v zahraničí, grilovačky, zmrzliny a míchané drinky… Léto přináší spoustu radostí a zážitků, zároveň ale také zdravotních rizik. Například akutní průjmové onemocnění. Jaký jídelníček při potížích uleví a co je naopak může ještě zhoršit?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dušená hovězí líčka po asijsku s mrkvovým pyré – jemné maso v omáčce plné chutí

    Před 5 měsíci
    Milovníci masa, které potřebuje svůj čas, si přijdou dnes na své. Hovězí líčka po asijsku jsou perfektní volbou – sójová i hoisin omáčka, zázvor a chilli dodávají masu pořádný šmrnc. Díky pomalému dušení jsou krásně křehká a úplně se rozpadají. Skvělou přílohou je voňavá rýže.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ovocné pyré je třešnička na dortu, i když není z třešní

    Před 5 měsíci
    Krásný celek obvykle vytvářejí jednotlivé detaily. Takovým detailem, který dovede k dokonalosti dezert nebo dort, je ovocný přeliv. Výroba pyré, přelivu nebo také ovocné omáčky není složitá a trvá jen několik málo minut. Na výrobu ovocného pyré je potřeba čerstvé sezónní nebo zmražené ovoce, může být domácí i tropické. Důležité je, aby chuťově ladilo k dezertu, který hodláte hotovým pyré polít.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smetanový dezert s jahodami do skleničky – sladká dobrota z pár surovin

    Před 5 měsíci
    Sladký, krémový a hlavně jednoduchý. Tento dezert ze smetany, mascarpone a jahodového pyré připravíte během chvilky – s minimem surovin a se zaručeným výsledkem. Ideální letní dobrota, když máte chuť na něco svěžího a rychlého.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jahodové pyré: Voňavá a sladká dobrota se hodí do pohárů i jako základ zmrzliny či marmelády, stačí na ni jen dvě ingredience

    Před 5 měsíci
    Sezóna jahod se rozvoněla a můžeme si přichystat dobrotu jen tak do skleničky. Víte, jak udělat jahodové pyré? Poradíme, kde všude ho využít a jak ho skladovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Tvarohové řezy s jahodovým pyré: Kakaové těsto, citronový tvaroh a jahodové vršek

    Před 6 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tyto lahodné Tvarohové řezy s jahodovým pyré a připravte pro své přátele dezert, který znají generace kuchařů.
     Komentáře
Reklama