Zavřít
Pyré

Pyré

Nejnovější články na Seznamu na téma Pyré
  • Kupi Magazín

    Basmati rýže s avokádovým pyré: Jednoduchý recept jen ze 2 surovin

    Před 7 dny
    V jednoduchosti je krása! Ne za každým famózním a chuťově perfektně vyváženým pokrmem stojí drahé suroviny nebo léta kulinářské praxe. Výjimečný gastrozážitek si zvládnete hravě, rychle a levně připravit i sami doma. Podle tohoto receptu vám k tomu postačí dvě suroviny a špetka koření.
     Komentáře
  • iReceptář

    Letní jablka: 5 fantastických nápadů, co skvělého s nimi udělat

    Před 15 dny
    Oblíbené „letňáky“ jsou nejlepší čerstvě utržené přímo ze stromu a osvěží svou sladkou šťávou. Oproti jiným druhům však mají krátkou trvanlivost a je nutné je rychle zpracovat. Co udělat z letních jablek, aby vám nestihly zmoučnatět?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak při pečení nahradit banánem máslo: Skvělý trik našich babiček

    Před 2 měsíci
    Rozhodli jste se rodině upéct nějakou sladkost, ale zjistili jste, že vám doma schází máslo? Naštěstí existují alternativy, které jej mohou skvěle nahradit. Výborně funguje například banán!
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Losos s batátovým pyré: Recept na lehkou večeři

    Před 4 měsíci
    Kde pořád brát inspiraci na ryby? Tohle je jednoduchá večeře na každý den s pyré, které si můžete připravit předem a klidně zmrazit. Přímý postup na opečení na pánvi – máslo po otočení s česnekem a s bylinkami udělají divy. A hrášek na konci je jen inspirace, můžete klidně obměnit.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Máte rádi sladké, ale chcete zhubnout? Vyzkoušejte tento lahodný dezert

    Před 5 měsíci
    Základem těchto neobvyklých dezertů je opět pyré z batátů. Ingredience: Na pyré: 1ks větší batáta 1ČL mletá skořice špetka soli na dezerty: 1PL mascarpone 80g 85%čokoláda 150ml smetana sladidlo dle chuti čerstvé jahody nebo jiné ovoce šlehačka a čokoláda na ozdobení
     Komentáře
  • Menutovka

    Se šípkovou! Naučte se skvost české myslivecké kuchyně

    Před 6 měsíci
    Ingredience (6-8 porcí): lžíce sádla, 2 lžíce másla, plná miska kostiček mrkve, celeru a petržele, ½ stejné misky nadrobno nakrájené červené cibule, 50 g špeku nebo slaniny + kůže, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 300 ml šípkového pyré, svazek šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, 10 kuliček nového koření a jalovce, 20 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 lžíce cukru, sůl
     Komentáře
  • Menutovka

    Italové by se o ni poprali! Jak připravit poctivou boloňskou omáčku

    Před 6 měsíci
    Ingredience: 50 g larda, pancetty nebo špeku, 2 menší mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 větší cibule, 4 lžíce oliv. oleje, 500 g mletého masa (vepřové, hovězí, nebo mix), 100 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 2 bobkové listy, špetka mleté skořice, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 700 g rajčatového pyré, cca 250 ml vody nebo vývaru, případně trocha cukru – pokud je třeba.
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    29 min

    Podcast
    Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného

    Před 6 měsíci

    ·

    29 minut

    Překrásné francouzské restauraci Art Nouveau v pražském Obecním domě šéfuje Jan Horký, kuchař, který se často účastní také světových soutěží. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi poradil, jak připravit pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré. Nechte se zlákat stejně jako houslista Jaroslav Svěcený, který na vše dohlížel.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlevnější a skvělá buchta: Celý plech do třiceti korun a jen se po ní zapráší

    Před 6 měsíci
    Připravit vláčný a chutný moučník, kterým se zavděčíte všem, může být leckdy poměrně náročné, a to nejen časově, ale také finančně. Naštěstí existuje mnoho receptů, podle nichž se můžete dopracovat vytoužených výsledků a ušetřit přitom desítky minut i korun. Zkuste třeba voňavou perníkovou buchtu, kterou hravě zvládnete připravit i v časech, kdy nemáte zrovna na rozhazování a do výplaty je daleko.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hovězí líčka na víně podle Pohlreicha: Nejlepší šéfův recept. Ten musíte zkusit

    Před 6 měsíci
    Hovězí líčka na jednu dobu upadla v zapomnění. Ale dostala se bleskurychle do kurzu a nyní jsou opět žádaným zbožím!
     Komentáře
  • Nečum na mě show - Prima Pauza

    Adolfeen málem zničí kuchyni slavného kuchaře! A jak dopadlo jeho vaření?

    Před 8 měsíci
    Užijte si s Prima Pauzou to nejšílenější a nejvtipnější z talkshow která ironizuje vše, včetně sebe sama. Plyšový maňásek Adolfeen, který je moderátorem pořadu a novou hvězdou české internetové scény, si zve známé osobnosti českého showbyznysu, a na nikom nenechá nit suchou. Všechny díly bláznivé show najdete na iprima.cz.
     Komentáře
  • iReceptář

    Tukožroutská snídaně: Tento snadný pokrm dodá energii a nastartuje hubnutí

    Před 8 měsíci
    Snídaně je základem dne a nikdy by se neměla vynechávat. U těch, kteří se snaží zhubnout, pak toto tvrzení platí dvojnásob. Vydatná a plnohodnotná snídaně poskytne tělu dostatek energie a zároveň nastartuje metabolismus, díky čemuž bude hubnutí o poznání snazší. Zakomponujete-li pak do svého prvního chodu dne i například lněné semínko, švestky a ovesné vločky, pomůže vám tato snídaně k rychlejšímu dosažení vytoužených výsledků.
     Komentáře
  • Rozpal to, šéfe! - Prima Pauza

    Nejlepší domácí pizza s parmskou šunkou a olivami

    Před 8 měsíci
    Nenechte si s Prima Pauzou ujít Zdeňkovy jedinečné pochoutky na gril, včetně zkrácených receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem! Ještě více skvělých receptů najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty z ryze podzimních surovin

    Před 8 měsíci
    Soulad barev, chutí a vůní s velkým podílem ryze podzimních surovin vytvořil šéfkuchař restaurace Soyka ve Špindlerově Mlýně Martin Frýba.
     Komentáře
  • Proženy

    Nadýchané muffiny s mramorováním: zářivou barvu jim dodá dýně, vláčnost kefír a vůni perníkové koření

    Před 8 měsíci
    Sezona dýní je v plné síle a ještě nějaký čas bude. Pokud vám jí kousek zbude, neváhejte a upečte si tyhle skvělé muffiny. Práce s přípravou pyré není nijak náročná a hlavně: když vám nějaké zbyde, můžete ho zmrazit napříště.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Babicovy bramborové šulánky s jablečným pyré

    Před 8 měsíci
    Výborné bramborové šulánky s jablečným pyré podle Jirky Babici. Sladký pokrm, který budete chtít ochutnat. Použité ingredience: 1/2 kg moučných brambor, 200 g hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 1 vejce, sůl, cukr, skořice, hřebíček, máslo, citron a šlehačka.
     Komentáře
  • Recepty ze zahrady

    Vyzkoušejte jelení steak s dýňovým pyré. Zvěřina a dýně jsou skvělá kombinace

    Před 9 měsíci
    Skvělá kombinace jeleního masa s dýňovým pyré a aroniovou omáčkou. Podzimní inspiraci pro váš stůl přináší Agáta Charvátová. Sledujte naše sociální sítě kde najdete i všechny recepty z pořadu! @agatacharvatova a @bozi.jidlo
     Komentáře
  • Proženy

    Za půl hodiny na stole: dýňový chlebíček s ořechy je parádně vláčný a snadný!

    Před 9 měsíci
    Proč rychlý? Protože dnes přeskočíme přípravu dýňového pyré, které do tohoto typického podzimního receptu patří. My si totiž pomůžeme hotovým dýňovým pyré, které se prodává v bio kvalitě jakožto příkrm pro miminka. Nemusíme se tedy zdržovat loupáním, dlabáním, vařením a mixováním dýně a vláčný dýňový chlebíček s křupavými pekanovými ořechy budete mít na stole raz dva.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Udělejte si dýňové máslo! Tato dokonalá pomazánka se hodí na palačinky i do těstovin

    Před 9 měsíci
    Přestože má máslo v názvu, s tím pravým nemá nic společného. Dýňové máslo vypadá spíš jako marmeláda, mnohem blíž má ale k dýňovému pyré. Jen je hustší, ochucené javorovým sirupem a kořením a své jméno má právě podle toho, že se dá používat podobně jako klasické máslo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší omáčka na těstoviny. Za 15 minut máte hotovou skvělou večeři

    Před 9 měsíci
    Zná to snad každý. Někdy vás zkrátka tlačí čas, jindy se vám nechce po celém dni v práci trávit ještě několik dalších desítek minut u sporáku. Často pak vyvstává otázka, co jednoduchého, chutného a hlavně rychlého připravit k večeři. Odpověď je naštěstí jednoduchá. Zkuste si uvařit těstoviny s výbornou omáčkou, kterou si budou chválit děti i dospěli. Vystačíte si navíc jen s hrstkou surovin.
     Komentáře
  • Ve dvou se to lépe vaří

    Pstruh s pyré z mrkve a oříškového másla

    Před 9 měsíci
    Oblíbený pstruh nemusí být připraven jen po mlynářsku nebo na kmíně. Vyzkoušejte nečekanou, ale o to lahodnější kombinaci s mrkvovým pyré.
     Komentáře
  • Proženy

    Voňavý perník na plech s překvapením: propašujte do sladkého moučníku i podzimní zeleninu!

    Před 9 měsíci
    Na počátku tohoto receptu byl kus zbylé dýně a nesmírná lenost. Obvykle přidávám do koláčů dýňové pyré, tentokrát se mi ale připravovat nechtělo, tak jsem ji použila syrovou. A víte co? Funguje to báječně!
     Komentáře
  • iReceptář

    Kde sehnat nejlevněji jedlé kaštany a jak je nejlépe připravit doma?

    Před 10 měsíci
    Podzim je časem kaštanů a to nejen těch, ze kterých můžeme vyrobit s dětmi různé druhy zvířátek, ale předevších těch jedlých. Kde tuto pochoutku pořídit a proč bychom ji vůbec měli konzumovat?
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Tyhle houstičky voní podzimem. Upečte je s dýní, semínky a kořením

    Před 10 měsíci
    V dnešním videu si připravíme extra voňavé a vláčné bulky s máslem a dýňovým pyré. Pyré doporučuji z pečené nebo vařené a rozmixované dýně. Obsah vody v pyré se může lišit, tak se nebojte upravit množství mouky (kdyby bylo těsto řídké). Přesný rozpis najdete na konci videa a vychází na přibližně 10-12 houstiček.
     Komentáře
  • Babinet

    Dužinu z dýně rozhodně nevyhazujte! Má blahodárné účinky a skvěle jí ještě využijete i v kuchyni

    Před 11 měsíci
    Dovařili jste právě chutnou dýňovou polévku a vystáte se vyhodít vláknité, slizké vnitřky i se semínky do koše? Tak to nedělejte a vyzkoušejte některý z nápadů.
     Komentáře
  • Novinky

    Trailer k filmu Deníček moderního fotra

    Před 11 měsíci
    Jiří Mádl hraje titulní roli v komedii Deníček moderního fotra. Miroslav Krobot zase ve filmu Muž se zaječíma ušima. Dokument o životě hospodářských zvířat Gunda vynesl hrdince přezdívku „Meryl Streep mezi prasaty“. Smrt ve tmě 2 je pokračování úspěšného hororu. Ryan Reynolds hraje hlavní roli v akční sci-fi komedii Free Guy. Podle příběhu Arethy Franklinové vzniklo životopisné hudební drama Respect.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se stane s rajčaty v lednici a proč je tam nikdy nedávat?

    Před 1 rokem
    Mnoho z nás dělá tu chybu, že dává čerstvá, voňavá a zralá rajčata do lednice s tím, že má pocit, že déle vydrží čerstvá. Není to ale pravda. Proč by se neměla tato zelenina dávat do lednice a co způsobíte tím, že jí tam dáváte?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak udělat skvělou, sametovou kaši (nejen) z brambor

    Před 1 rokem
    Bramborová kaše neboli bramborové pyré patří k nejoblíbenějším přílohám. Ovšem brambory ani zdaleka nejsou jediná zelenina, z níž lze tuhle lahůdku uvařit. Jak udělat pyré z jiné zeleniny nám dnes poradí foodblogerka Šárka Adámková známá jako Holka u plotny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rajčata obsahují nikotin. Kolik jich sníst, aby to odpovídalo jedné cigaretě

    Před 1 rokem
    Když se řekne nikotin, většina z vás si představí cigarety. Málokdo totiž ví, že se nikotin objevuje i v zelenině. Nejvíce se ho nachází v lilku a jako druhá jsou rajčata, jejichž sezóna je v plném proudu. Máte se je bát konzumovat? Kolik byste jich museli sníst, aby to odpovídalo jedné vykouřené cigaretě?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Mrkvové pyré a šťavnaté kuře jsou dokonalou kombinací

    Před 1 rokem
    Pečené kuřecí maso je vždy dobrou volbou. Když k němu navíc zvolíte správnou přílohu, je báječný oběd na světě. Zapomeňte však tentokrát na klasiku, jakou je bramborová kaše a vyzkoušejte mrkvové pyré, které jistě zachutná celé rodině.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Dokonalý pár: Pečený filet z lososa a jemné hráškové pyré vám roztančí chuťové buňky

    Před 1 rokem
    Tohle jídlo je opravdu jednoduché. Lososa nejprve opečte na pěkné straně, dokud není cca ze 2/3 propečený. Pak ho otočíte a spolu s máslem už jen pomalu necháte dojít na minimální plamen. Spolu s hráškovým pyré je to dokonalá kombinace. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • #MirkaStudio

    Dokonale jemná hrášková panna cotta s medem a lesním ovocem

    Před 1 rokem
    Další díl #MirkaStudio přináší díl pro děti i dospělé! Recept: 350 g smetany ke šlehání 33%, 240 g pyré ze zeleného hrášku, 4 plátky želatiny, 120 g medu, nastrouhaná kůra z ½ limetky, ostružiny a lístky máty na ozdobu. Postup: Želatinu namočíme do studené vody. Mražený hrášek povaříme asi 10 minut, umixujeme a propasírujeme, abychom měli jemné pyré. V kastrůlku zahřejeme šlehačku, ale nevaříme. Vložíme vyždímanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak vmícháme hráškové pyré a limetkovou kůru. Nalijeme do skleniček a po vychladnutí ozdobíme ostružinami a lístkem máty. Ovoce použijeme podle chuti a sezóny.
     Komentáře
  • Proženy

    Z jednoho pekáčku: Hovězí zapečené s batátovým pyré

    Před 1 rokem
    Milujete jídla, která můžete servírovat z jednoho hrnce? Je to pohodlné a nádobí je minimum. Připravte si lahodnou hovězí směs zapečenou s jemným batátovým pyré.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak uchovat dýni v perfektní kondici po dlouhé měsíce

    Před 1 rokem
    Tak se vám na zahrádce urodilo do oranžova? A marně si teď lámete hlavu, jak své rodině celé to dýňové nadělení neznechutit nadlouho odpředu? Poradíme vám, jak uchovat dýně „na horší časy.“ A to buď ve sklepě, nebo v mrazáku.
     Komentáře
  • Proženy

    Nadýchané podzimní muffiny se skořicí: jsou rychlé a dokonale vláčné!

    Před 1 rokem
    Pyré z dýně hokkaido připravuji v sezoně často, je to skvělý polotovar. Dá se použít do polévek, omáček, k těstovinám i do pomazánek a také do sladkého pečiva. Když ho budete mít v lednici, příprava těchto muffinů bude expresní a bez problémů ji zvládnou i děti. Pyré muffinům dodá krásnou barvu, strukturu a šťavnatost.
     Komentáře
  • iReceptář

    Netradiční nedělní moučník: koláč v legendárním zeleném jablku Granny Smith

    Před 2 roky
    Granny Smith je mezi jablky skutečnou legendou. Tohle jablko, které zůstává i ve zralosti výrazně zelené, zabodovalo svými vlastnostmi na výstavě už koncem 19. století. V žebříčku popularity panuje dodnes, zvlášť velké oblibě se těší ve Spojených státech.
     Komentáře
  • Proženy

    Vláčný dýňový chlebíček s čokoládou a kysanou smetanou

    Před 2 roky
    Dýňové pyré si klidně připravte ve větším do zásoby a zbytek zamrazte, bude se vám hodit do spousty dalších dezertů! A třeba dnešní hrníčkový chlebíček s kysanou smetanou je díky němu nejen krásně oranžový, ale i neuvěřitelně vláčný.
     Komentáře
  • Náš region

    Květák jako vybraná lahůdka. Navíc obsahuje vysoké množství „céčka“

    Před 2 roky
    Květák, nebo také karfiol je úžasná zelenina, která patří mezi brukvovité, spolu s kedlubnou, zelím, či kapustou. To, co z něho konzumujeme je takzvané zdužnatělé květenství. Při pěstování s ním bývá problém. Květák je totiž velmi náročný na vodu. Pokud není čas na každodenní zalévání, pak jeho pěstování vynechat a raději jej kupte v obchodě. Připravit se z něho dají opravdu velké lahůdky.
     Komentáře
Reklama