Zavřít
Pyré

Pyré

Nejnovější články na Seznamu na téma Pyré
  • Pěstujme

    Rajčata můžete využít i jinak, než říká okolí. Ušetříte mnoho hodin práce

    Před 20 dny
    Rajčatové pyré se může použít k přípravě mnoha chutných jídel. Je skvělé jako základ rajčatové polévky nebo na pizzu. Rajčata jsou také cenným zdrojem draslíku, který podporuje práci srdce a snižuje krevní tlak. Chcete-li udělat dobré pyré, musíte si nachystat správné druhy rajčat. Z tohoto článku se dozvíte, které to jsou.
     Komentáře
  • Tipy pro lepší domov

    Losos s květákovým pyré s wasabi

    Před 1 měsícem
    Tak jsme si v redakci lámaly hlavu, co uvaříme manželům na Valentýna. Po tolika letech společného soužití už jsme ochutnali všechno možné a letos jsme zkrátka chtěly ohromit. Ze všech možných nápadů nakonec vyhrál losos s květákovým pyré s wasabi. Je to neotřelá kombinace a taková dobrota! Recept je velmi jednoduchý, za hodinku máte na stole. A věříme, že s velkou pochvalou! Dobrou chuť a krásného Valentýna...
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nejlepší náhražky v současnosti drahých vajec

    Před 1 měsícem
    V obchodech se vám protáčejí panenky. Cena vajec je už zase o něco vyšší. Co s tím? Pokud můžete, nahraďte je a ulevte svému rodinnému rozpočtu!
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Výtečné tradiční bramborové placky s jablečným pyré

    Před 2 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • Apetit

    Škola vaření: hedvábně jemná bramborová kaše

    Před 4 měsíci
    Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.
     Komentáře
  • StyleUp

    Chuti domácího rajčatového pyré se žádné z obchodu nevyrovná. Jeho příprava je přitom snadná

    Před 4 měsíci
    Rajčata jsou základem pro různé druhy jídel, například rajčatovou polévku nebo jako základ na pizzu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jablečné pyré na několik způsobů. Předkrm, hlavní chod i zákusek

    Před 4 měsíci
    Podzim je obdobím, kdy budete dříve či později pravděpodobně přemýšlet, jak využít všechna ta jablka, která se u vás v kuchyni nahromadila. Možná máte sami zahradu, kde je pěstujete.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Drahé máslo není k pečení nezbytně nutné. Nahradit ho lze vhodnými alternativy

    Před 4 měsíci
    Chuť másla je nenapodobitelná. Jeho chuť je jasně daná, specifická. Jeho výhodám však odpovídá i cena. Nejedná se zrovna o levnou surovinu, to znamená, že s ním chceme šetřit.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Vláčná dýňová bábovka

    Před 4 měsíci
    Dýňová bábovka: 400 g hladké mouky, 100 g třtinového cukru, 100 g cukru krupice, 3 kypřícího prášku, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky skořice, ½ lžičky sušeného zázvoru,trošku mletého hřebíčku a muškátového oříšku,špetka soli,325g dýňového pyré (uvařená dýně doměkka, rozmixovaná).100g jablečného pyré ( nemusí být, může se nahradit dýňovým),180ml oleje,180ml rostlinného mléka,1 ½ lžíce jablečného octa
     Komentáře
  • Receptovník

    Rajčatové pyré je hlavní hvězdou nejen italské kuchyně. To nejlepší si připravíte sami doma

    Před 5 měsíci
    Rajčatový protlak si samozřejmě můžete koupit v obchodě, ale domácí pyré chutná mnohem lépe a je velmi jednoduché ho připravit. Použít ho můžete na přípravu rajčatové polévky nebo na pizzu.
     Komentáře
  • Proženy

    Smažený květák jinak: Karfiolové „steaky“ bez trojobalu a k nim pyré z hrášku a fazolkový salát

    Před 5 měsíci
    Máte rádi zeleninu a hledáte zajímavé recepty na její trochu netradiční úpravu a podávání? Vyzkoušejte hráškové pyré na víně, smažené květákové steaky bez trojobalu a rychlý salát z fazolových lusků. Můžete je servírovat společně jako lehký oběd či večeři, anebo zvlášť jako tři výborná jídla.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Využijte potenciál jablečného pyré

    Před 5 měsíci
    Používáte při vaření jablečné pyré? Je to skvělý způsob, jak udělat vaše pečivo zdravější a lahodnější. Jen ctěte poměry!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dýně na pět způsobů: Můžete si pochutnat na dýňovém zelí, muffinech, pyré, pomazánce i latté

    Před 5 měsíci
    Dýně je vynikající zelenina, se kterou se toho dá spousta podnikat. Kromě toho, že nádherně vypadá, je i výborná. Můžete ji kombinovat se sladkými ingrediencemi, ale i s těmi slanými. Připravte si z dýně zelí, muffiny, pyré, latté, i pomazánku.
     Komentáře
  • Žena-in

    Dýňová sezóna je tu: Jak využít dýni hokaido do posledního semínka

    Před 5 měsíci
    K podzimu neodmyslitelně patří dýně, kterých existuje hned několik druhů. My se zaměříme na tu nejznámější, hokaido, kterou můžete využít různými způsoby. V kuchyni, v koupelně nebo třeba jako venkovní dekoraci. Pojďte se s námi naladit a zahalit se do té pravé podzimní atmosféry.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sezónu hrušek je třeba využít na maximum. Malým dětem zavaříme pyré, větším zkusíme dát kombinaci s pečeným masem

    Před 5 měsíci
    Hrušky bývají obvykle jedním z prvních druhů ovoce, které děti ochutnají ve formě jednoduchého pyré. Sladkou chuť a benefity v podobě příznivých účinků na zdraví a vývoj lze využít v mnoha receptech, a to nejen na sladké pokrmy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Náhražky za jablečné pyré

    Před 5 měsíci
    Už máte změklé máslo, odměřenou mouku i cukr, saháte po vejcích. Najednou zjišťujete, že pro svůj sladký recept potřebujete jablečné pyré, které vám schází. Čím se dá nahradit?
     Komentáře
  • Apetit

    20 chutných a levných obědů z dýně: Potěšte celou rodinu ověřenými podzimními recepty

    Před 5 měsíci
    Oranžové dýně se stejně jako každý rok na podzim dokutálejí i do vaší kuchyně. Neberte jejich zpracování jako povinnost a neomezujte se pouze na základní dýňovou polévku. Využijte příležitosti a připravte si lehký, zdravý a levný dýňový oběd.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jablečné pyré: návod pro začátečníky krok za krokem

    Před 6 měsíci
    Jablečné pyré je naprosto geniálním způsobem, jak můžete zpracovat svou úrodu jablek. Použít je pak můžete do těsta nejrůznějších moučníků, k potření palačinek či vaflí, nebo jen tak, jako přesnídávku pro děti. Pokud si chystáte jablečné pyré pro miminka do jednoho roku, nepoužívejte žádná sladidla. V tomto případě se vyplatí použít raději sladší ovoce nebo do směsi přidat těsně před podáváním piškoty. Ty přesnídávku osladí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Konečně čas na dýňový koláč

    Před 6 měsíci
    Vyrazili jste na nákup a v regálu supermarketu vás vítá celá řada barevných dýní? Pak je určitě čas na první dýňový koláč sezony!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Dýňové pyré či lívance! Vyzkoušejte netradiční, ale výborné recepty z dýní

    Před 6 měsíci
    Podzim se pomalu blíží a kromě sychravého počasí a opadaných listů s sebou přináší také dýňovou sezónu. Dýně je zajímavá kulinářská zelenina. V české kuchyni je sice teprve krátce, nicméně je velice oblíbená. Dá se připravit naslano i nasladko a dobře se uchovává. Poradíme vám pár zajímavých receptů, které určitě stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podzim už klepe na dveře. Připravte si jednoduchý nepečený dýňový cheesecake

    Před 6 měsíci
    Dýní je teď okolo nás doslova jako hub po dešti. Bodejť by taky ne, když právě teď probíhá jejich sezona a milovníci dýní mají doslova žně. Pokud i vám chutnají dýňové recepty, měli byste ochutnat nepečený dýňový cheesecake.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Domácí rajčatové pyré se vyplatí mít stále po ruce. Skvěle chutná v polévce i na pizze

    Před 6 měsíci
    Rajčatový protlak používáme k přípravě mnoha chutných pokrmů, například rajčatové polévky nebo jako základ pizzy. Rajčata jsou nejen chutná, ale také velmi zdravá součást našeho jídelníčku.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Rozehrejte barvy na talíři: Treska s rajčaty a dýňovým pyré

    Před 6 měsíci
    Možná si řeknete, že je to nezvyklá kombinace, ale funguje krásně. Nasládlé a sametově jemné dýňové pyré, výrazná treska a jednoduchá omáčka z posledních sezónních rajčat. Za mě strašně silná kombinace. A myslím, že bude dobře fungovat i s dalšími rybami. Rozpis najdete na konci.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak oloupat rajčata bez práce: Geniální trik s jedlou sodou

    Před 6 měsíci
    Rajčata jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si s chutí dáte nejen zasyrova, ale jsou i nezbytným základem či výbornou přísadou mnoha teplých pokrmů. Do některých z nich je vhodnější použití rajčat bez slupky. Poradíme vám, jak můžete oloupat rajčata bez zbytečné námahy. Vše za vás udělá voda a jedlá soda.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Borůvkové pyré – uchovejte si borůvky v perfektní kondici díky osvědčenému receptu a báječným trikům

    Před 6 měsíci
    Pyré nemusí být jen bramborové, na kterém v televizních soutěžích vybouchne kdejaký začínající kuchař. Pyré vyrobíme v podstatně z jakékoli zeleniny i ovoce. Důležité je, aby bylo bez slupek a zrníček, hedvábně hladké a správně husté.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bezinková marmeláda: Vitamínový zázrak našich babiček. Chutná božsky

    Před 7 měsíci
    Víte, jak připravit chutnou bezinkovou marmeládu? Bezové květy už možná umíte zpracovat, naučte se připravit i plody černého bezu. S polečně s jablkem, skořicí a citronem vykouzlíte báječnou marmeládu, která je nejen zdravá, ale také velice chutná.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Basmati rýže s avokádovým pyré: Jednoduchý recept jen ze 2 surovin

    Před 7 měsíci
    V jednoduchosti je krása! Ne za každým famózním a chuťově perfektně vyváženým pokrmem stojí drahé suroviny nebo léta kulinářské praxe. Výjimečný gastrozážitek si zvládnete hravě, rychle a levně připravit i sami doma. Podle tohoto receptu vám k tomu postačí dvě suroviny a špetka koření.
     Komentáře
  • iReceptář

    Letní jablka: 5 fantastických nápadů, co skvělého s nimi udělat

    Před 8 měsíci
    Oblíbené „letňáky“ jsou nejlepší čerstvě utržené přímo ze stromu a osvěží svou sladkou šťávou. Oproti jiným druhům však mají krátkou trvanlivost a je nutné je rychle zpracovat. Co udělat z letních jablek, aby vám nestihly zmoučnatět?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak při pečení nahradit banánem máslo: Skvělý trik našich babiček

    Před 9 měsíci
    Rozhodli jste se rodině upéct nějakou sladkost, ale zjistili jste, že vám doma schází máslo? Naštěstí existují alternativy, které jej mohou skvěle nahradit. Výborně funguje například banán!
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Losos s batátovým pyré: Recept na lehkou večeři

    Před 1 rokem
    Kde pořád brát inspiraci na ryby? Tohle je jednoduchá večeře na každý den s pyré, které si můžete připravit předem a klidně zmrazit. Přímý postup na opečení na pánvi – máslo po otočení s česnekem a s bylinkami udělají divy. A hrášek na konci je jen inspirace, můžete klidně obměnit.
     Komentáře
  • Low carb kuchařka

    Máte rádi sladké, ale chcete zhubnout? Vyzkoušejte tento lahodný dezert

    Před 1 rokem
    Základem těchto neobvyklých dezertů je opět pyré z batátů. Ingredience: Na pyré: 1ks větší batáta 1ČL mletá skořice špetka soli na dezerty: 1PL mascarpone 80g 85%čokoláda 150ml smetana sladidlo dle chuti čerstvé jahody nebo jiné ovoce šlehačka a čokoláda na ozdobení
     Komentáře
  • Menutovka

    Se šípkovou! Naučte se skvost české myslivecké kuchyně

    Před 1 rokem
    Ingredience (6-8 porcí): lžíce sádla, 2 lžíce másla, plná miska kostiček mrkve, celeru a petržele, ½ stejné misky nadrobno nakrájené červené cibule, 50 g špeku nebo slaniny + kůže, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml červeného vína, 300 ml hovězího vývaru, 300 ml šípkového pyré, svazek šalvěje, tymiánu a rozmarýnu, 10 kuliček nového koření a jalovce, 20 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 3 lžíce cukru, sůl
     Komentáře
  • Menutovka

    Italové by se o ni poprali! Jak připravit poctivou boloňskou omáčku

    Před 1 rokem
    Ingredience: 50 g larda, pancetty nebo špeku, 2 menší mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 větší cibule, 4 lžíce oliv. oleje, 500 g mletého masa (vepřové, hovězí, nebo mix), 100 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 2 bobkové listy, špetka mleté skořice, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 700 g rajčatového pyré, cca 250 ml vody nebo vývaru, případně trocha cukru – pokud je třeba.
     Komentáře
  • Pochoutky na talíři

    29 min

    Podcast
    Pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré uchvátil i houslistu Jaroslava Svěceného

    Před 1 rokem

    ·

    29 minut

    Překrásné francouzské restauraci Art Nouveau v pražském Obecním domě šéfuje Jan Horký, kuchař, který se často účastní také světových soutěží. Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi poradil, jak připravit pečený jelení hřbet s kaštanovým pyré. Nechte se zlákat stejně jako houslista Jaroslav Svěcený, který na vše dohlížel.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlevnější a skvělá buchta: Celý plech do třiceti korun a jen se po ní zapráší

    Před 1 rokem
    Připravit vláčný a chutný moučník, kterým se zavděčíte všem, může být leckdy poměrně náročné, a to nejen časově, ale také finančně. Naštěstí existuje mnoho receptů, podle nichž se můžete dopracovat vytoužených výsledků a ušetřit přitom desítky minut i korun. Zkuste třeba voňavou perníkovou buchtu, kterou hravě zvládnete připravit i v časech, kdy nemáte zrovna na rozhazování a do výplaty je daleko.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hovězí líčka na víně podle Pohlreicha: Nejlepší šéfův recept. Ten musíte zkusit

    Před 1 rokem
    Hovězí líčka na jednu dobu upadla v zapomnění. Ale dostala se bleskurychle do kurzu a nyní jsou opět žádaným zbožím!
     Komentáře
  • Nečum na mě show - Prima Pauza

    Adolfeen málem zničí kuchyni slavného kuchaře! A jak dopadlo jeho vaření?

    Před 1 rokem
    Užijte si s Prima Pauzou to nejšílenější a nejvtipnější z talkshow která ironizuje vše, včetně sebe sama. Plyšový maňásek Adolfeen, který je moderátorem pořadu a novou hvězdou české internetové scény, si zve známé osobnosti českého showbyznysu, a na nikom nenechá nit suchou. Všechny díly bláznivé show najdete na iprima.cz.
     Komentáře
  • iReceptář

    Tukožroutská snídaně: Tento snadný pokrm dodá energii a nastartuje hubnutí

    Před 1 rokem
    Snídaně je základem dne a nikdy by se neměla vynechávat. U těch, kteří se snaží zhubnout, pak toto tvrzení platí dvojnásob. Vydatná a plnohodnotná snídaně poskytne tělu dostatek energie a zároveň nastartuje metabolismus, díky čemuž bude hubnutí o poznání snazší. Zakomponujete-li pak do svého prvního chodu dne i například lněné semínko, švestky a ovesné vločky, pomůže vám tato snídaně k rychlejšímu dosažení vytoužených výsledků.
     Komentáře
  • Rozpal to, šéfe! - Prima Pauza

    Nejlepší domácí pizza s parmskou šunkou a olivami

    Před 1 rokem
    Nenechte si s Prima Pauzou ujít Zdeňkovy jedinečné pochoutky na gril, včetně zkrácených receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem! Ještě více skvělých receptů najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty z ryze podzimních surovin

    Před 1 rokem
    Soulad barev, chutí a vůní s velkým podílem ryze podzimních surovin vytvořil šéfkuchař restaurace Soyka ve Špindlerově Mlýně Martin Frýba.
     Komentáře
  • Proženy

    Nadýchané muffiny s mramorováním: zářivou barvu jim dodá dýně, vláčnost kefír a vůni perníkové koření

    Před 1 rokem
    Sezona dýní je v plné síle a ještě nějaký čas bude. Pokud vám jí kousek zbude, neváhejte a upečte si tyhle skvělé muffiny. Práce s přípravou pyré není nijak náročná a hlavně: když vám nějaké zbyde, můžete ho zmrazit napříště.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Babicovy bramborové šulánky s jablečným pyré

    Před 1 rokem
    Výborné bramborové šulánky s jablečným pyré podle Jirky Babici. Sladký pokrm, který budete chtít ochutnat. Použité ingredience: 1/2 kg moučných brambor, 200 g hladké mouky, špetka muškátového oříšku, 1 vejce, sůl, cukr, skořice, hřebíček, máslo, citron a šlehačka.
     Komentáře
  • Recepty ze zahrady

    Vyzkoušejte jelení steak s dýňovým pyré. Zvěřina a dýně jsou skvělá kombinace

    Před 1 rokem
    Skvělá kombinace jeleního masa s dýňovým pyré a aroniovou omáčkou. Podzimní inspiraci pro váš stůl přináší Agáta Charvátová. Sledujte naše sociální sítě kde najdete i všechny recepty z pořadu! @agatacharvatova a @bozi.jidlo
     Komentáře
  • Proženy

    Za půl hodiny na stole: Dýňový chlebíček s ořechy je parádně vláčný a snadný

    Před 1 rokem
    Proč rychlý? Protože dnes přeskočíme přípravu dýňového pyré, které do tohoto typického podzimního receptu patří. My si totiž pomůžeme hotovým dýňovým pyré, které se prodává v bio kvalitě jakožto příkrm pro miminka. Nemusíme se tedy zdržovat loupáním, dlabáním, vařením a mixováním dýně a vláčný dýňový chlebíček s křupavými pekanovými ořechy budete mít na stole raz dva.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Udělejte si dýňové máslo! Tato dokonalá pomazánka se hodí na palačinky i do těstovin

    Před 1 rokem
    Přestože má máslo v názvu, s tím pravým nemá nic společného. Dýňové máslo vypadá spíš jako marmeláda, mnohem blíž má ale k dýňovému pyré. Jen je hustší, ochucené javorovým sirupem a kořením a své jméno má právě podle toho, že se dá používat podobně jako klasické máslo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší omáčka na těstoviny. Za 15 minut máte hotovou skvělou večeři

    Před 1 rokem
    Zná to snad každý. Někdy vás zkrátka tlačí čas, jindy se vám nechce po celém dni v práci trávit ještě několik dalších desítek minut u sporáku. Často pak vyvstává otázka, co jednoduchého, chutného a hlavně rychlého připravit k večeři. Odpověď je naštěstí jednoduchá. Zkuste si uvařit těstoviny s výbornou omáčkou, kterou si budou chválit děti i dospěli. Vystačíte si navíc jen s hrstkou surovin.
     Komentáře
  • Ve dvou se to lépe vaří

    Pstruh s pyré z mrkve a oříškového másla

    Před 1 rokem
    Oblíbený pstruh nemusí být připraven jen po mlynářsku nebo na kmíně. Vyzkoušejte nečekanou, ale o to lahodnější kombinaci s mrkvovým pyré.
     Komentáře
  • Proženy

    Moučník pro lenochy: Nadýchaný a vláčný dýňový perník

    Před 1 rokem
    Na počátku tohoto receptu byl kus zbylé dýně a nesmírná lenost. Obvykle přidávám do koláčů dýňové pyré, tentokrát se mi ale připravovat nechtělo, tak jsem ji použila syrovou. A víte co? Funguje to báječně!
     Komentáře
  • iReceptář

    Kde sehnat nejlevněji jedlé kaštany a jak je nejlépe připravit doma?

    Před 1 rokem
    Podzim je časem kaštanů a to nejen těch, ze kterých můžeme vyrobit s dětmi různé druhy zvířátek, ale předevších těch jedlých. Kde tuto pochoutku pořídit a proč bychom ji vůbec měli konzumovat?
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Tyhle houstičky voní podzimem. Upečte je s dýní, semínky a kořením

    Před 1 rokem
    V dnešním videu si připravíme extra voňavé a vláčné bulky s máslem a dýňovým pyré. Pyré doporučuji z pečené nebo vařené a rozmixované dýně. Obsah vody v pyré se může lišit, tak se nebojte upravit množství mouky (kdyby bylo těsto řídké). Přesný rozpis najdete na konci videa a vychází na přibližně 10-12 houstiček.
     Komentáře
  • Babinet

    Dužinu z dýně rozhodně nevyhazujte! Má blahodárné účinky a skvěle jí ještě využijete i v kuchyni

    Před 1 rokem
    Dovařili jste právě chutnou dýňovou polévku a vystáte se vyhodít vláknité, slizké vnitřky i se semínky do koše? Tak to nedělejte a vyzkoušejte některý z nápadů.
     Komentáře
  • Novinky

    Trailer k filmu Deníček moderního fotra

    Před 1 rokem
    Jiří Mádl hraje titulní roli v komedii Deníček moderního fotra. Miroslav Krobot zase ve filmu Muž se zaječíma ušima. Dokument o životě hospodářských zvířat Gunda vynesl hrdince přezdívku „Meryl Streep mezi prasaty“. Smrt ve tmě 2 je pokračování úspěšného hororu. Ryan Reynolds hraje hlavní roli v akční sci-fi komedii Free Guy. Podle příběhu Arethy Franklinové vzniklo životopisné hudební drama Respect.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se stane s rajčaty v lednici a proč je tam nikdy nedávat?

    Před 1 rokem
    Mnoho z nás dělá tu chybu, že dává čerstvá, voňavá a zralá rajčata do lednice s tím, že má pocit, že déle vydrží čerstvá. Není to ale pravda. Proč by se neměla tato zelenina dávat do lednice a co způsobíte tím, že jí tam dáváte?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak udělat skvělou, sametovou kaši (nejen) z brambor

    Před 1 rokem
    Bramborová kaše neboli bramborové pyré patří k nejoblíbenějším přílohám. Ovšem brambory ani zdaleka nejsou jediná zelenina, z níž lze tuhle lahůdku uvařit. Jak udělat pyré z jiné zeleniny nám dnes poradí foodblogerka Šárka Adámková známá jako Holka u plotny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rajčata obsahují nikotin. Kolik jich sníst, aby to odpovídalo jedné cigaretě

    Před 1 rokem
    Když se řekne nikotin, většina z vás si představí cigarety. Málokdo totiž ví, že se nikotin objevuje i v zelenině. Nejvíce se ho nachází v lilku a jako druhá jsou rajčata, jejichž sezóna je v plném proudu. Máte se je bát konzumovat? Kolik byste jich museli sníst, aby to odpovídalo jedné vykouřené cigaretě?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Mrkvové pyré a šťavnaté kuře jsou dokonalou kombinací

    Před 1 rokem
    Pečené kuřecí maso je vždy dobrou volbou. Když k němu navíc zvolíte správnou přílohu, je báječný oběd na světě. Zapomeňte však tentokrát na klasiku, jakou je bramborová kaše a vyzkoušejte mrkvové pyré, které jistě zachutná celé rodině.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Dokonalý pár: Pečený filet z lososa a jemné hráškové pyré vám roztančí chuťové buňky

    Před 1 rokem
    Tohle jídlo je opravdu jednoduché. Lososa nejprve opečte na pěkné straně, dokud není cca ze 2/3 propečený. Pak ho otočíte a spolu s máslem už jen pomalu necháte dojít na minimální plamen. Spolu s hráškovým pyré je to dokonalá kombinace. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • #MirkaStudio

    Dokonale jemná hrášková panna cotta s medem a lesním ovocem

    Před 1 rokem
    Další díl #MirkaStudio přináší díl pro děti i dospělé! Recept: 350 g smetany ke šlehání 33%, 240 g pyré ze zeleného hrášku, 4 plátky želatiny, 120 g medu, nastrouhaná kůra z ½ limetky, ostružiny a lístky máty na ozdobu. Postup: Želatinu namočíme do studené vody. Mražený hrášek povaříme asi 10 minut, umixujeme a propasírujeme, abychom měli jemné pyré. V kastrůlku zahřejeme šlehačku, ale nevaříme. Vložíme vyždímanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak vmícháme hráškové pyré a limetkovou kůru. Nalijeme do skleniček a po vychladnutí ozdobíme ostružinami a lístkem máty. Ovoce použijeme podle chuti a sezóny.
     Komentáře
  • Proženy

    Z jednoho pekáčku: Hovězí zapečené s batátovým pyré

    Před 2 roky
    Milujete jídla, která můžete servírovat z jednoho hrnce? Je to pohodlné a nádobí je minimum. Připravte si lahodnou hovězí směs zapečenou s jemným batátovým pyré.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Jak uchovat dýni v perfektní kondici po dlouhé měsíce

    Před 2 roky
    Tak se vám na zahrádce urodilo do oranžova? A marně si teď lámete hlavu, jak své rodině celé to dýňové nadělení neznechutit nadlouho odpředu? Poradíme vám, jak uchovat dýně „na horší časy.“ A to buď ve sklepě, nebo v mrazáku.
     Komentáře
Reklama