Zavřít
Sušené ovoce

Sušené ovoce

Nejnovější články na Seznamu na téma Sušené ovoce
  • iReceptář

    Domácí sušené švestky. Nemusíte mít sušičku, zvládnete to i v troubě

    Před 22 dny
    Ten nejjednodušší a přitom nejlepší způsob, jak uchovat potraviny na později, je sušení. Obvykle je však náročné zejména časově. Když však dáte švestkám, jablkům nebo hruškám dost času a budete je čas od času kontrolovat, výsledek bude nejen velmi chutný, ale také se sušené ovoce nebude kazit a vydrží klidně celý rok. Jak sušit švestky?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Jedlé dárky pro diabetiky: Flaškou neurazíte, oříšky nadchnete a cukrem překvapíte

    Před 1 měsícem
    Co dát diabetikovi k narozeninám, svátku nebo výročí? To jsou témata, která mnohé z vás trápí. Většinou se totiž v hlavě vynoří otázka, zda to budoucí obdarovaný vůbec může. Řekněme si popravdě, že dát diabetikovi bonboniéru je tak trochu jako dát nevidomému knihu k přečtení, i přesto však existuje mnoho jiných možností, kterými diabetika potěšíte. Pojďte se společně podívat na ty nejlepší jedlé dárky pro diabetiky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Dehydratace potravin: Proces, který šetří vaši peněženku a má mnoho zdravotních výhod

    Před 1 měsícem
    Pociťujete při pohledu na regály se sušenými potravinami nedůvěru? Tak si přečtěte následujcí článek. Dehydratace potravin vám totiž může ušetřit peníze a snížit množství odpadu
     Komentáře
  • Žena-in

    Sušené ovoce a kyselé okurky patří k potravinám, kterým byste se v létě měli vyhnout

    Před 1 měsícem
    Pokud se v létě chcete cítit dobře a zdravě, měli byste přemýšlet nad tím, z čeho složíte svůj jídelníček. Existují totiž potraviny, které nejsou v letním období vůbec vhodné a třeba je konzumujete ve velkém.
     Komentáře
  • Gulu

    Sušené ovoce: dobré, nebo špatné?

    Před 1 měsícem
    Sušené ovoce může zvýšit příjem vlákniny a živin a dodat tělu velké množství antioxidantů.
     Komentáře
  • Marianne

    V jihovalašských Vlachovicích se opět tradičním způsobem suší ovoce

    Před 2 měsíci
    S nastupujícím podzimem se kromě jiného také zpracovává letošní úroda ovoce. Stejným způsobem, jakým to v tomto chudém kopcovitém kraji Bílých Karpat dělali od nepaměti – sušením v dřevěných sušírnách, to díky občanskému sdružení Dokopy dělají znovu.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Ani ovoce nekonzumujte v létě neomezeně. Obsahuje fruktózu, na kterou není radno zapomínat

    Před 3 měsíci
    Léto je tady a s ním i velké množství sladkého, voňavého a lákavého ovoce všude kolem nás. Řada lidí se domnívá, že ovoce je možné konzumovat v tomto ročním období neomezeně, protože je přece zdravé a plné vitaminů. Pojďme tuto skutečnost blíže prozkoumat s odborníky.
     Komentáře
  • iBydlení

    Sušené ovoce a jeho správné skladování: 3 věci, na které si dejte pozor

    Před 4 měsíci
    Sušené ovoce není jen chutnou svačinkou nebo pamlskem, který zažene chuť na sladké. Je také zdrojem důležitých živin. Naučte se ho správně skladovat, aby vám vydrželo co možná nejdéle. Na první pohled to nevypadá jako věda, ale i při tak snadném úkolu toho můžete hodně pokazit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Oslavte 30. dubna Den rozinek: Jaké jsou jejich druhy a jak prospívají zdraví?

    Před 5 měsíci
    Rozinky patří do kategorie pochutin, které rozdělují strávníky na ty, co rozinky mají rádi a na ty, co z dobrých babiččiných buchet rozinky vydloubávají. Každopádně se jedná o delikatesu, která stojí díky svému složení za pozornost.
     Komentáře
  • EgoMan

    Sušené ovoce je zdravé a plné vitamínů, má však vysoký obsah kalorií a cukru

    Před 6 měsíci
    Kromě zeleniny se ovoce doporučuje ve zdravé a vyvážené stravě. Je plné vitamínů, antioxidantů, minerálů a vlákniny. Když se za oknem ochladí, je pravděpodobnější, že sáhneme po sušeném ovoci. Je sladké, chutné a bohužel často velmi kalorické. Dávejte si pozor na nečekaný přírůstek hmotnosti z této sladké pochoutky.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kompot ze sušeného ovoce v zimě zahřeje a zasytí. Připravit lze z několika oblíbených druhů

    Před 7 měsíci
    Sušené ovoce se v minulosti objevovalo na svátečních stolech zejména o vánočních svátcích, protože čerstvé bylo nedostupné. V dnešní době se sušené ovoce vrací do povědomí strávníků, protože může tvořit hodnotnou svačinku plnou zdraví prospěšných látek. Sušené ovoce je nadmíru zdravé, poskytuje potřebnou vlákninu a pomáhá s trávením, nadto zrychluje metabolismus. Sušené ovoce se může nabízet v misce, je možné také připravit speciální kompot. Proč se hodí jej konzumovat pravidelně a jak se připravuje?
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Nasbírejte, nasušte a srolujte aneb Sušení ovoce trochu jinak

    Před 7 měsíci
    Sušené ovoce skvěle chutná a hodí se jako zdravé mlsání k televizi nebo jako zásoba energie na výletech do přírody. Vedle tradičních křížal vyzkoušejte třeba ovocné kůže nebo pastu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kompot ze sušeného ovoce skvěle doplní jídelníček. Na jeho výbornou chuť se vyplatí počkat

    Před 8 měsíci
    Sušený kompot má jedinečnou chuť a typickou vůni, kterou pozná každý. Je prokázáno, že tento kompot skrývá velké množství živin, které mají skvělé zdravotní účinky. Stačí znát tento jednoduchý recept, jak kompot připravit. Kompot ze sušeného ovoce má zdravotní účinky Chuť a vůně kompotu bývají spojeny s vánočním obdobím.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravotní účinky oblíbeného sušeného ovoce

    Před 8 měsíci
    Sušené ovoce patří k zimním měsícům a jeho konzumace je opravdu prospěšná. Co dokáže jablko, hruška nebo švestka?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Muzika: Staročeská vánoční dobrota ze sušeného ovoce skvěle chutná v kombinaci s vánočkou

    Před 9 měsíci
    Sušené ovoce dříve patřilo mezi velmi oblíbené pochoutky a připravovala se z něj i různá jídla. Staročeským pokrmem je i muzika, která byla součástí štědrovečerního slavnostního stolu. Připravovala se už dopředu. Inspirujte se našimi předky.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Semínka a sušené ovoce jsou skvělým prostředkem k podpoře zdraví

    Před 9 měsíci
    Působení jednotlivých živin na naše tělo je úplným vědeckým oborem, kterému se lidé věnují již po desítky a desítky let. Není se čemu divit, protože se opravdu nejedná jen o známé makroživiny, mezi něž se řadí bílkoviny, sacharidy a tuky, nýbrž i o nepočitatelné množství takzvaných mikroživin. Chcete-li dosáhnout pevného zdraví, musíte ideálně kombinovat všechny tyto látky.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Mikulášský balíček bez sladkostí? Existují dobroty, které je zcela nahradí a za které sklidíte úspěch!

    Před 9 měsíci
    Utekl dlouhý rok a oblíbená trojice Čert, Mikuláš a Anděl znovu přichází. Děti si ji kromě sladkostí spojují se strachem z čerta, aby je neodnesl do pekla, dospělí naopak se sladkostmi a dalšími dobrotami, kterým se jinak během roku snaží vyhýbat. Někdo dostává brambory, druhý uhlí. Vždy se ale k tomu najde nějaká ta malá čokoládka. A co takhle vyzkoušet zdravé pochoutky, po kterých se netloustne a které chutnají fantasticky?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Mikulášská nadílka nemusí být jen o čokoládě. Zkuste přibalit zážitek

    Před 9 měsíci
    Mikuláš, anděl i čert už se opět chystají vyrazit za dětmi. Pokud se chcete vyhnout tradiční záplavě sladkostí, přinášíme vám tipy na zdravou mikulášskou nadílku, na které si pochutnají malí i velcí! A do balíčku navíc nemusíte zabalit jen dobroty.
     Komentáře
  • OnlyU

    Rozinky lze udělat i doma. Budou šťavnaté a bez oxidu siřičitého

    Před 9 měsíci
    Když vejdete do většiny supermarketů, dříve či později narazíte na regál se sušeným ovocem. Možná vám tak přijde zbytečné si jej sušit doma. My vám však zaručujeme, že například takové hrozny, které si usušíte doma v sušičce ovoce, budou mnohem chutnější a zdravější než ty kupované. Zdroj
     Komentáře
  • Jímeto

    Staročeská muzika: Provoňte si konec listopadu tradičním dezertem, který se podává teplý

    Před 10 měsíci
    S blížícími se Vánocemi ožívají tradice a vytahujeme staré recepty našich babiček. Jedním z tradičních pokrmů je také staročeská muzika. Tradiční vánoční jídla získala postupem času trochu uvolněnější přístup. Například rybí polévka bývá často nahrazená ...
     Komentáře
  • Jímeto

    Zapomeňte na drahé energy tyčinky z obchodu. Ty domácí vyjdou levněji a na jejich přípravu vám stačí jen 3 suroviny

    Před 10 měsíci
    Také tu a tam s chutí sáhnete po energetické tyčince? Nejčastěji je volíme jako rychlou a vydatnou svačinku, která nám dokáže zajistit dostatek energie. Energy tyčinky jsou k dostání v obchodech.
     Komentáře
  • Prostřeno

    V zimě sahejte po sušeném ovoci

    Před 10 měsíci
    Sušení je jednou z nejstarších metod skladování, dříve ani moc možností nebylo. Samozřejmě můžete si uložit zásoby na chladné a tmavé místo, ale tam ne všechno ovoce zdárně přečká až do jara. Proto naše babičky sušily, jak mohly, aby udělaly co největší zásoby vitaminů na dlouhou zimu. Další velkou výhodou je, že sušené ovoce zabere mnohem méně místa a můžete ho mít kdykoli po ruce, jako zdravou svačinku. A na jaké druhy byste neměli nechat dopustit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Tajemství dlouhověkosti: Stačí lžička denně této lahodné domácí směsi

    Před 11 měsíci
    Víte, které ingredience zkombinovat do lahodné domácí směsi, abyste využili veškerý potenciál výjimečně přínosných potravin? Připravte si domácí zdravotní zázrak. Je to elixír dlouhověkosti.
     Komentáře
  • Receptovník

    Úžasné proti zácpě, skvělé při hubnutí: sušené švestky jsou ideální podzimní svačinkou

    Před 11 měsíci
    Sušené ovoce je skvělou náhradou různých pochutin s umělými přísadami, dochucovadly a aromaty. Na výběr je vždy z velkého množství. Dávejte si ale pozor na obsah cukru.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Podle výzkumu sušené ovoce pomáhá proti rakovině tlustého střeva

    Před 11 měsíci
    Ukazuje se, že některé sušené ovoce má velké probiotické účinky, a tím výrazně snižuje riziko rakoviny tlustého střeva. O kterém ovoci je řeč a měli byste ho zařadit do svého jídelníčku?
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Potraviny, které pro tělo představují doslova pohromu. Způsobují totiž předčasné stárnutí

    Před 11 měsíci
    Zdravé potraviny nemusejí hned znamenat, že děláte pro své tělo něco prospěšného. Některé z nich mohou způsobovat předčasné stárnutí pleti a tvorbu zubního kazu.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Sířené versus nesířené: Které sušené ovoce je lepší? Poradíme!

    Před 11 měsíci
    Mlsejte bez obav o své zdraví! Prozradíme vám, jaký je rozdíl mezi sířeným a nesířeným ovocem, a poradíme vám, jak v obchodě vybrat kvalitní sušené ovoce.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Sušené ovoce vyžaduje náležité skladování. Vydrží pak dlouho

    Před 11 měsíci
    Sušené ovoce, ale i zelenina, je třeba skladovat správným způsobem. Díky tomu se do nich nepustí plíseň nebo je neznehodnotí vlhkost a podobně. V první řadě je třeba plodiny správně vysušit tak, aby nebyly příliš vlhké. To by se totiž mohly zkazit. Odhadnout tu správnou míru vysušení může být trochu ošemetné. Pokud to totiž se sušením přeženete, může být ovoce příliš vysušené a tvrdé.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Regionální specialita slezské nebe: Uzené maso s ovocnou omáčkou voní skořicí a neobejde se bez speciální přílohy

    Před 11 měsíci
    S příchodem podzimu a sychravých dnů tak nějak intuitivně vyhledáváme nějaká vydatná jídla, která nás pořádně zasytí, a ještě nám po nich bude příjemně teplo. A přesně takové je slezské nebe, vydatný pokrm, v němž se krásně snoubí slaná chuť se sladkou.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sušené ovoce je ideální mlsání na celou zimu. Nachystat lze různé druhy, postup je snadný

    Před 1 rokem
    Sušení ovoce a zeleniny je jedním z nejstarších způsobů konzervace. Samozřejmě za předpokladu, že ho provádíme správně. Spočívá v odstranění vody odpařováním, čímž se prodlužuje trvanlivost potravin, výrazně se zpomaluje růst plísní a mikrobů a nedochází ke kažení. Navíc se sušené potraviny mnohem lépe skladují. Jak správně sušit? Sušení nesmí předcházet tepelná úprava. Plody je nutné umýt v teplé vodě, a pokud je slupka příliš tvrdá, blanšírovat.
     Komentáře
  • Marianne

    V jihovalašských Vlachovicích se opět tradičním způsobem suší ovoce

    Před 1 rokem
    S nastupujícím podzimem se kromě jiného také zpracovává letošní úroda ovoce. Stejným způsobem, jakým to v tomto chudém kopcovitém kraji Bílých Karpat dělali od nepaměti – sušením v dřevěných sušírnách, to díky občanskému sdružení Dokopy dělají znovu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak usušit a uchovávat švestky, aby byly slaďoučké a nikdy se nezkazily

    Před 1 rokem
    Víte, jak sušit švestky? Nespěchejte a udělejte to pořádně. Pak vám sušené švestky vydrží klidně celý rok, až do další sklizně.
     Komentáře
  • Jímeto

    Domácí müsli: Jednoduchý krok, jak udělat něco pro zdraví a ještě ušetřit

    Před 1 rokem
    Opravdu kvalitní a chutné müsli stojí v obchodě někdy dost peněz a při nákupu je třeba pečlivě zkontrolovat složení.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Přeslazené sušené ovoce při dietě vyřaďte

    Před 1 rokem
    Vysušená dobrota v šustivém pytlíku? Ano, platí sice za lákavé občerstvení, nicméně byste to s její spotřebou neměli moc přehánět. Obsažený cukr v sušeném ovoci je totiž spojován s mnoha zdravotními nepříjemnostmi. Jakými?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sezona letních jablek je tady. Tohle je 5 nejlepších způsobů, jak je zpracovat. Připravte z nich pikantní čatní nebo jablečný ocet

    Před 1 rokem
    Jablka jsou naším nejoblíbenějším ovocem. Ta letní se ale rychle kazí, proto je potřeba co nejrychleji je spotřebovat nebo zpracovat, abyste o bohatou úrodu nepřišli. Využijte naše tipy na zpracování letních jablek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Meruňky se nehodí jen do dezertů. Skvěle chutnají i v kombinaci s vepřovým masem nebo v marockém tajine

    Před 1 rokem
    Jsou vynikající v jogurtu, domácím müsli či salátu, dají se kombinovat s jiným ovocem i masem a plněné knedlíky jsou díky nim jedním z nejoblíbenějších dětských jídel. Sklizeň meruněk probíhá přibližně od začátku července do poloviny srpna. Nenechte si ujít šanci uchovat tento bohatý zdroj vitamínů a minerálních látek až do další sezóny.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak připravit ty nejlepší domácí müsli tyčinky? Recept, který zvládne úplně každý

    Před 1 rokem
    Müsli tyčinky se staly symbolem zdravé stravy. Rychlá svačinka, která vám dobije energii a obsahuje samé zdravé věci. Opravdu? Schválně si zajděte do spížky, jednu vytáhněte, otočte na složení a začtěte se. Možná budete velmi překvapeni, co vše vaše müsli tyčinka obsahuje.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Stačí hrst rozinek denně a vaše tělo vám poděkuje. Jejich účinky na zdraví by čekal málokdo

    Před 1 rokem
    Sušené ovoce patří mezi nejpřínosnější potraviny, které jsou dostupné téměř na každém trhu. Zde najdete jejich největší benefity pro vaše zdraví.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jaké výhody má sušené ovoce a maso oproti čerstvému?

    Před 1 rokem
    Sušené potraviny stále více plní regály obchodů a kromě ovoce, zeleniny a hub to bývá často i dehydrované maso. Většina lidí ví, že voda tvoří velkou část hmotnosti potravin. Co se ale stane s potravinami, když se z nich voda odstraní? Budou stále tak výživné a mohou být lepší než ve své čerstvé formě?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zdravé domácí müsli tyčinky se dají připravit pečené i nepečené. Jak na to?

    Před 1 rokem
    Myslíte si, že když si koupíte müsli tyčinky, že děláte něco pro zdraví? Ne vždy to platí. Záleží, jaké složení tyčinka má. Nejlepší je, když si ji připravíte doma. Prozradíme, co do ní můžete dát.
     Komentáře
  • EgoMan

    Sušené meruňky předčí ty čerstvé v množství vitamínů i minerálů. Opatrnost je přesto namístě

    Před 1 rokem
    Sušené meruňky jsou úžasně šťavnaté a obsahují velké množství živin, kvůli kterým byste je zaručeně měli zařadit do svého jídelníčku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dokonalá bezová varmuže: Jak uvařit voňavou kaši podle prastarého receptu

    Před 1 rokem
    Už jste někdy slyšeli název varmuže nebo varmuža? Pokud ne, možná vás překvapí, že nejde o žádnou exotickou specialitu, ale o obyčejnou kaši. A stejně jako kaše, ani varmuže není jen jedna, ale může mít mnoho podob. Většinou se připravuje nasladko, v některých krajích tak ale nazývají kaši slanou.
     Komentáře
  • Prostřeno

    I po zdravých potravinách můžete ztloustnout

    Před 1 rokem
    Že je sushi, jogurt a sušené ovoce skvělé na hubnutí? Chyba! Tyto a některé další zdravé potraviny vám kila naopak přidají.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Sladké Velikonoce bez výčitek? Recept na mrkvového beránka bez cukru

    Před 1 rokem
    Upečený beránek je tradičním symbolem Velikonoc. Pokud si ale hlídáte váhu nebo hubnete, upečte si letos jeho odlehčenější variantu. Neobsahuje žádný cukr, naopak je plná šťavnaté mrkve, sušeného ovoce a křupavých ořechů. Máme pro vás jednoduchý recept i pár dalších tipů, které vám pečení usnadní a beránek se vám vždy krásně povede.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyrobte pro koledníky vlastní „kindervejce“ s překvapením. Děti se zblázní

    Před 1 rokem
    K Velikonocům patří tradiční malování a zdobení vajíček. Chcete být letos originální? Připravte si pro koledníky plněné čokoládové vajíčko. Udělá určitě radost i vašim dětem a můžou je s vámi vyrábět. Rozjeďte to na svátky i s čokoládou a chybět nebude ani překvapení uvnitř.
     Komentáře
  • Biolékař

    Sušené ovoce: Výživná a zdravá svačina, nebo jen líbivý název pro pochoutku, která není o mnoho lepší než sladkosti?

    Před 1 rokem
    Uzobáváte v práci jako svačinu sušené ovoce? Na jednu stranu tělu dodáváte mnoho živin, ale na stranu druhou existují i rizika. Jaká?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Proč bychom měli kupovat ovoce sušené mrazem? Aneb výhody lyofilizovaného ovoce

    Před 1 rokem
    Už jste někdy slyšeli o tom, že pokud máte mokré oblečení, můžete je nechat sušit také venku? Za předpokladu, že mrzne (tj. teploty jsou pod nulou), dojde k vysušení vašeho oblečení. Voda se z vláken vašeho oblečení začne vypařovat v plynné formě. A podobným způsobem funguje také sušení ovoce mrazem. Oproti tomu klasickému, kdy ovoce zahříváme, má spoustu zdravotních přínosů. Jakých?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Lyofilizované ovoce: Proč mu dát přednost před klasicky sušeným z obchodu?

    Před 1 rokem
    Sušené ovoce je dobré, co si budeme povídat. Většina z nás si na něm ráda smlsne a mimo sezónu přijde extra vhod. Čím se liší klasicky sušené ovoce od toho lyofilizovaného a proč je fajn dát mu přednost?
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Potraviny, o kterých si myslíme, že jsou zdravé, ale obsahují nejvyšší množství cukru. Dejte si na ně pozor

    Před 1 rokem
    Dopřáváte si na snídani cereálie, na svačinu müsli tyčinku nebo sušené ovoce, vše zapijete smoothie a na večeři si dáte velký zeleninový salát s dresinkem? Pak zpozorněte. Mnoho lidí ve snaze udělat pro své zdraví to nejlepší páchá pravý opak. Existují potraviny a nápoje, které se tváří, že jsou zdravé, ale zdraví nijak neprospívají, naopak spíše škodí.
     Komentáře
  • Proženy

    Dezert do větrného dne: Teplý domácí kompot jako od babičky zahřeje a zasytí a nedá se zkazit

    Před 1 rokem
    Když se řekne kompot, nejspíš si představíte způsob uchovávání ovoce na zimu. Ale kompot si lze i uprostřed zimy připravit čerstvý, a co víc: v chladném odpoledni si ho můžete dopřát teplý. Je plný čerstvého i sušeného ovoce a voňavého koření. A když přidáte kapku alkoholu...
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Sušené vs. lyofilizované ovoce. Víme, jak je to nejlepší!

    Před 1 rokem
    Ovoce má blahodárný vliv na naše zdraví a milujeme ho skoro všichni. Víš ale, jak ovoce správně usušit, aby sis ho mohla dát i mimo jeho sezónu?
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka - Prima Pauza

    Skvělý kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem

    Před 1 rokem
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi od Prima Pauzy to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Chcete mít to nejlepší sušené ovoce pod sluncem? S tímto postupem bude krásně pružné, vláčné a bez hnědého zbarvení

    Před 1 rokem
    Pokud jste se rozhodli nasušit si doma ovoce, děláte dobře. Při dodržení těchto jednoduchých rad se dočkáte pochoutky bohaté na vitamíny a minerály.
     Komentáře
  • Zítřek

    Jak šel čas s vánočním cukrovím: Od sušeného ovoce a muziky k chilli cukroví a avokádovým lanýžům

    Před 1 rokem
    Víte, co je to staročeská muzika alias lízačka, odkud se vzal název „perníčky“ nebo od kdy si lidé pochutnávají na lineckém cukroví? Tradice vánočního cukroví sahá až do 16. století, tehdy však mělo úplně jinou funkci. Nebylo určené k mlsání, nýbrž k ochraně rodiny, domu či zvířat před temnými silami. Možná je toho více, co o vánočním cukroví nevíte. Pojďte s námi proto zapátrat v historii.
     Komentáře
  • Vlasta

    Pozor na oříšky a sušené ovoce! Nenápadná vánoční kalorická bomba

    Před 1 rokem
    Bojíte se cukroví, a proto na Vánoce raději kupujete oříšky a sušené ovoce, abyste snědli podstatně méně kilojoulů? Bohužel, nepomůžete si, a to ani když se poctivě vyhnete těm, které jsou polité čokoládou nebo obalené v cukru.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Muzika, šprachanda nebo tomáškový kompot? Uvařte si méně známou staročeskou specialitu

    Před 1 rokem
    Když dojíme štědrovečerní večeři, většinou se těšíme, až zasedneme do křesla ke stromečku, rozdáme si dárky a pustíme si v klidu pohádku v televizi. V minulosti se ovšem nosily na stůl ještě další dobroty. Mezi nimi byl pokrm ze sušeného ovoce, který je nejčastěji znám jako muzika.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak na sušené ovoce? Překvapivě snadno, pusťte se do toho!

    Před 1 rokem
    Sušené ovoce připravíte poměrně snadno i v domácím prostředí. Jaký je postup krok za krokem a co vám přípravu usnadní? Chutné sušené sladké plody můžete mít kdykoli, kdy na ně dostanete chuť.
     Komentáře
  • Vlasta

    Cukroví z těsta na perníčky? Slepte ho povidly, přidejte ořechy či sušené ovoce

    Před 1 rokem
    Z těsta na perníčky nemusíte vyrábět jen klasické tvary. Zkuste být tentokrát originální a do těsta přidejte třeba ořechy, kandované a sušené ovoce. Nebo upečené perníčky slepte podobně jako linecké, ale tentokrát povidly!
     Komentáře
  • iReceptář

    Jednoduché marokánky: Vyzkoušejte skvělý recept Kluků v akci

    Před 1 rokem
    Jsou krásně křupavé, voní po pomerančích a chutnají přímo božsky. Pokud je jeden druh cukroví, který by o Vánocích na stole neměl v žádném případě chybět, tak jsou to marokánky. Znají je snad všichni, překvapivě je však mnoho lidí, kteří je ještě nikdy neochutnali. Marokánky jsou přitom nesmírně snadné na přípravu a bleskurychle hotové. Zkuste si je připravit i vy podle oblíbeného receptu a rozhodně se k jejich tvorbě budete každoročně vracet!
     Komentáře
  • Žena-in

    Zdravá náhrada cukru s potenciálem prospívat zdraví. Datle si dejte nejen o Vánocích

    Před 1 rokem
    K Vánocům patří nejen cukroví, ale také sušené ovoce. Výborné jsou zejména datle, které mají pozitivní vliv na zdraví. Můžete je pojídat jen tak, ale mají i multifunkční využití v kuchyni. Vynikající chutí a šťavnatostí se může pochlubit například odrůda Medjool.
     Komentáře
Reklama