Zavřít
Zdravá strava

Zdravá strava

Nejnovější články na Seznamu na téma Zdravá strava
  • DIAstyl

    Játra jako továrna na glukózu: Diabetici by měli jejich zdraví věnovat patřičnou pozornost

    Před 1 hodinou
    Játra jsou jedním z největších a nejvýznamnějších orgánů v lidském těle. Mají mnoho funkcí, které přispívají k udržení našeho celkového zdraví. V kontextu diabetu hrají játra zásadní roli v managementu hladiny cukru v krvi. V tomto článku se podíváme na to, co je pro játra škodlivé, a jak naopak můžeme prospět jejich zdraví.
     Komentáře
  • Objevím

    Tibetská kefírová houba: elixír zdraví známý již tisíce let. Obsahuje specifické mikroorganismy, především laktobacily a mléčné a octové kvasinky

    Před 18 hodinami
    S nadcházejícím podzimem se častěji zamýšlíme nad tím, jak podpořit imunitní systém a snáze tak odolávat různým nemocem. Základem je vyvážená strava, dostatek spánku a pohybu a také harmonické vztahy. Pokud bychom rádi obohatili náš jídelníček a zároveň si významně vylepšili skóre v oblasti stravování, můžeme si vyrábět domácí kefír pomocí tibetské „kefírové houby".
     Komentáře
  • DIAstyl

    Nastavte tvář babímu létu: Vitamín D byste měli doplňovat i v zimě

    Před 21 hodinami
    Vitamín D je esenciální vitamín, který hraje klíčovou roli v mnoha aspektech našeho zdraví. V následujícím článku se zaměříme na jeho funkce v těle, na to, kde jej efektivně získat a také na projevy jeho nedostatku. Nedejte se zastrašit přicházejícím podzimem a načerpejte si ještě teď dostatečnou zásobu vitamínu D na chladnější měsíce!
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Jak změnit stravování na podzim a vychutnat si sezónní pochoutky

    Před 1 dnem
    Podzim je tady a s ním přichází změny v počasí, barevné listí a úžasná sezónní jídla. Je to ideální čas na to přehodnotit své stravovací návyky a začít se zaměřovat na sezónní ingredience a zdravé recepty.
     Komentáře
  • Proženy

    Praktické tipy, jak odolat přejídání: Nakupujte najedení a servírujte na menší talíře

    Před 5 dny
    Stále si plánujete, že zredukujete jídelníček a zbavíte se jednou provždy zbytečného přejídání? Jenže ať se snažíte sebevíc, stále se vám to nedaří? Tady je pár praktických tipů, jak zbytečné kalorie zredukovat.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Zhubněte do dvou týdnů: Vyzkoušejte jídelníček Gabriely Peacock, která pomáhá hubnout i královské rodině

    Před 8 dny
    Jak zhubnout zdravě a bez hladovky nebo drastické diety je velmi častá otázka nejen žen, ale také mužů. Cítit se dobře je důležité. Nechte si poradit od renomované nutriční specialistky Gabriely Peacock, která žije v Anglii. Její služby mimo jiné využívá také královská rodina, se kterou se přátelí. Hubněte zdravě!
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Nedaří se vám zhubnout? Možná patříte k mlsounům, kteří jedí z nudy

    Před 9 dny
    Dodržujete pravidla zdravého stravování, ale občas se vám stane, že „ujedete“? Nebojte se, je to poměrně běžné. Pokud jíte vyvážená jídla, neměli byste pociťovat chuť na sladké. Nedostatek určité živiny ve stravě může způsobit to, že si je vaše tělo žádá. Pokud nejíte dostatek sacharidů, můžete pociťovat častěji chuť na sladké. Někdo ale chodí do lednice jenom proto, že nemá nic lepšího na práci. Zde jsou nejčastější typy mlsounů. Patříte do některé skupiny také vy?
     Komentáře
  • Naturally
    naSeznam Médium

    Na světě existuje pět modrých zón, kde se lidé dožívají stovky i více let. Důvodů je několik

    Před 10 dny
    Když se řekne modrá zóna, tak nám to asi nic neřekne. Tento poměrně nový termín se však používá již od roku 2005 a označuje místa, kde se lidé dožívají více let, než je obvyklé. Na světě najdeme takových míst několik.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Arónie neboli černý jeřáb je často opomíjeným pokladem venkovských zahrad

    Před 10 dny
    Milovníci zdraví z přírody by jistě měli vyzkoušet výjimečnou bobuli – arónii, také známou jako černý jeřáb. Tento plod, který je harmonickou kombinací sladké a mírně trpké chuti, je skutečným vitamínovým pokladem. Právě nastává období sklizně arónie a procházka do přírody za účelem objevení těchto keřů je ideálním způsobem, jak zdravě strávit podzimní odpoledne. Na arónii si pochutnáte a velmi prospějete svému zdraví.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Glyfosát mele z posledního

    Před 11 dny
    Internetem se šíří mnohé teorie, které nakládají glyfosátu na bedra porci obvinění. Kolik lidí ale doopravdy ví, co je tato látka zač, jak s ní správně pracovat, o původním záměru a vlivu na lidské zdraví?
     Komentáře
  • Proženy

    Svačiny před kroužky: Jak správně zabalit dětem energii a radost

    Před 11 dny
    S blížícím se koncem školního vyučování se děti těší na odpolední kroužky. Aby měly dostatek energie a radosti na své oblíbené aktivity, je důležité, co jim dáme na svačinu. Poradíme vám, jaké jsou ideální pro děti na prvním a druhém stupni základní školy před různými druhy kroužků - jak sportovními, tak uměleckými.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Je kefír skutečně tak zdravý? Jeho účinky jsou přesvědčivé

    Před 11 dny
    Kefír patří mezi mléčné výrobky. Pokud koupíte ten nedoslazený, pak máte v rukou skutečný zázrak. V jedné sklenici kefíru se skrývá opravdu velké množství prospěšných látek. Tento výrobek prošel procesem fermentace a známý je už celé tisíce let! Obsahuje probiotika, což jsou ty dobré bakterie, které jsou prospěšné zejména pro správné trávení. Tím to ale rozhodně nekončí!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Co by rozhodně nemělo chybět v žádné ledničce

    Před 13 dny
    Existuje několik potravin, které se dají použít prakticky kdykoli a k čemukoli. Během chvíle vytvoříte královskou hostinu. Které to jsou?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Proč používat ghí? Připravte si jej doma sami, můžete tak ušetřit

    Před 13 dny
    Ghí je v přepuštěné máslo, takže si je snadno můžete připravit doma. Používejte k tomu co nejkvalitnější máslo. Ghí má mnohé výhody oproti běžnému máslu. Ty základní spočívají v tom, že ghí déle vydrží. Nežlukne totiž a nemusíte se obávat ani připalování, pokud na něm budete něco smažit. Správně připravené ghí je vhodné také pro osoby, které nemohou konzumovat laktózu. A to jsou jen některé zdravotní přínosy přepuštěného másla!
     Komentáře
  • i60

    Český národ tloustne. Jak se to pozná? Podle prodeje oblečení

    Před 14 dny
    Výživoví poradci, nové diety, metody, jak zdravě jíst. Rok od roku jich přibývá, takže by výsledkem mělo být, že jsme zdravější, štíhlejší, v lepší kondici. Opak je pravdou. Češi nabírají kila, za pět let průměrně ztloustli o dvě a až tři.
     Komentáře
  • Vera Taušová
    naSeznam Médium

    Pralidé i gladiátoři byli vegetariáni

    Před 15 dny
    Všeobecný pohled na člověka, co se týká stravy, je ten, že je všežravec. Toto označení ale plyne jen z toho, že je schopný sníst a strávit téměř všechno.
     Komentáře
  • L
    naSeznam Médium

    Život bez piva, pečiva, knedlíků nebo sušenek? To je celiakie

    Před 16 dny
    Zkuste si představit, že od teď si už nikdy nedáte těstoviny, knedlík, sušenky, pivo nebo chléb. Nic příjemného, že? Bohužel pro některé je to jediná šance, jak se vypořádat s celiakií.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Jak na přípravu chutných bylinkových limonád?

    Před 17 dny
    Zdravější formu limonád, které nám pomohou efektivně dodržovat pitný režim, představují bylinkové verze, které v kombinaci s ovocem vykouzlí chutné osvěžení. Jaké bylinkové limonády patří mezi ty nejoblíbenější a jak si je připravit?
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Tajemství dlouhověkosti: Potraviny, které vám pomohou žít déle. V jídelníčku by neměly chybět nikomu z nás

    Před 18 dny
    Dlouhý a zdravý život je přání většiny lidí na světě. Nesmrtelnost však bohužel neexistuje, a dokonce ani elixír mládí. Zato však existuje několik potravin, které mohou pozitivně ovlivnit vaše zdraví a prodloužit vám život. Klíčem je strava bohatá na živiny a antioxidanty, které chrání tělo před stárnutím a chorobami. Přečtěte si, které to jsou.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Hnojník obecný: Houba s ošklivým názvem překvapuje vědce. Výzkumy ukazují na možné protirakovinné účinky

    Před 21 dny
    Rod Coprinus, česky známý jako hnojník, je důležitou součástí rozmanitého světa hub, které mohou mít pozitivní účinky na lidský organismus. V následujících odstavcích se zaměříme na příznivé účinky hnojníku na lidské zdraví a ukážeme si, jak lze tuto houbu vhodně zpracovat a poté konzumovat.
     Komentáře
  • Marianne

    Proč zkusit středomořskou stravu? Je plná zdravých tuků a prospěšná pro vaše tělo

    Před 23 dny
    Vrátili jste se po letní dovolené ze středomoří a chybí vám místní zdravá a pestrá strava? Návrat ze středomořské dovolené, nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém oleji ocení nejen naše chuťové buňky, ale i kardiovaskulární systém.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Mozzarella: měkká, nebo tvrdá? Víte, jak ji správně používat

    Před 23 dny
    Mozzarella je bílý sýr ve tvaru koule. To vám řekne asi každý, koho se na ni zeptáte. Není to ale tak úplně pravda. Původem pochází tento sýr z oblasti Battipaglia v Itálii. Tradičně se vyrábí z buvolího mléka, avšak častěji narazíte na levnější verzi – z kravského mléka. Mozzarella může být měkká i tvrdá. Ta tvrdá má lehce nažloutlou barvu a tužší konzistenci. Používá se často na pizzu. Měkká mozzarela je bílá a skladuje se ve slaném nálevu, aby si co nejdéle zachovala svou čerstvost.
     Komentáře
  • Žena-in

    Touha po zdravé výživě mě dovedla až na psychiatrii, trpím prý ortorexií, svěřuje se Eliška (29)

    Před 24 dny
    Stravovat se zdravě je cíl, k němuž bychom měli směřovat my všichni. Rady, jak na to, pravidelně slýcháme od lékařů, z médií i od celebrit. I tady ale platí, že nic se nemá přehánět.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Mletá paprika v kuchyni diabetika: Volte raději maďarskou, která podpoří vaši imunitu

    Před 25 dny
    Mletá paprika je v kuchyni vysoce ceněna pro svou lehkou pikantnost a krásnou červenou barvu, kterou dodává dochucovaným pokrmům. Pro diabetiky je důležité znát také léčivé vlastnosti tohoto koření, kterých není vůbec málo. Poradíme vám, jak papriku můžete využít ve svém jídelníčku ku prospěchu zdraví.
     Komentáře
  • Befity

    Se správnou stravou si udržíte vydřenou postavu i během podzimu

    Před 27 dny
    Podzim je z hlediska štíhlé postavy rizikovým obdobím. Konečně se nemusíme stresovat odhalováním těla, ale chladné počasí nás „nutí“ víc jíst a méně se hýbat a k tomu všechna ta posvícení a jiné hostiny…
     Komentáře
  • Kinotip2

    Pondělní Ulice: Eva se dá na zdravou stravu, Franta se dozví o Báře a Brunovi a Vilma propadne depresi

    Před 27 dny
    Místo prášků sáhne Eva po zelenině a znechutí Miloše příslibem bezmasých pokrmů. Bude tak rozladěný, že před Frantou propálí líbačku Báry a Bruna, k níž se nachomýtl. Vendula navštíví babičku a zastihne ji ve velmi špatném stavu. První školní den přinese spoustu stresu Magdě, Prokopovi i Otovi.
     Komentáře
  • Proženy

    Špalda: Léčivé obilí s oříškovou chutí, které stojí za to mít v jídelníčku

    Před 1 měsícem
    Špaldová mouka je v posledních letech jedním ze symbolů zdravého jídelníčku. Proč je dobré ji používat místo té bílé pšeničné a jak s ní zacházet? A opravdu tím posloužíte svému zdraví, když začnete jíst špaldu?
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Tipy na letní recepty z domácího ovoce

    Před 1 měsícem
    Šťavnaté meruňky, slaďoučké jahody nebo antioxidanty nabité borůvky. Ovocná úroda vám teď na zahradě pravděpodobně dozrává takovou rychlostí, že nestíháte vymýšlet, jak ji zužitkovat.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Nevěřte všem mýtům o jídle

    Před 1 měsícem
    Nevěřte všem mýtům, které se říkají o jídle a které kolují na internetu. Zjistili jsme názor odborníků na nejčastější mýty o zdravé stravě i hubnutí.
     Komentáře
  • Proženy

    Potravinové doplňky vás nezachrání. Nejpodstatnější je vyvážená strava, která se ale často opomíjí

    Před 1 měsícem
    Jedno se Čechům upřít nedá. Ve velkém nakupují potravinové doplňky. Zajímalo nás, jestli je pojídání výživových náhrad opravdu nutností, případně jestli se docela dobře obejdeme i bez nich.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Instantní probiotické kultury 21. století: Podpoří mnohem více než jen trávení

    Před 1 měsícem
    Málokteré látce na poli zdravé výživy je v posledních letech věnováno tolik pozornosti jako probiotikům. Trávicí problémy vládnou lidstvu a právě důkladné osídlení trávicího traktu prospěšnou mikroflórou je možným řešením. Mít správně nastavenou střevní mikrobiotu prospěje nejen vašemu trávení, ale zásadně se projeví i ve spoustě dalších, zdánlivě nesouvisejících oblastech. V dnešní době není nic snazšího než pořídit si miliardy prospěšných mikroorganismů elegantně sbalených do praktické tabletky.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Dobrou noc a krásné sny: Vsaďte na meduňku, umí zázraky

    Před 1 měsícem
    Meduňka lékařská (Melissa officinalis) je bylina vysoce ceněná v tradiční lidové medicíně pro své léčivé vlastnosti, které mohou být v mnohém přínosné i pro diabetiky. Díky svému bohatému obsahu léčivých složek a mnohým terapeutickým účinkům se meduňka právem řadí mezi nejoblíbenější české byliny. Krásně voní, tiší bolesti po těle i na duši a pomáhá k lepšímu spánku. Na pěstování není nijak náročná, a je tak ideální bylinou pro každého pěstitele.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pro pevnější kosti si dopřejte meruňky

    Před 1 měsícem
    Dozrávají většinou uprostřed léta, nejčastěji se konzumují v čerstvém stavu, také se ale zavařují a suší. Meruňky přitom chutnají dospělým i dětem. Tak ochutnejte první letošní kousky a opravte svoje zažívání a kosti!
     Komentáře
  • DIAstyl

    Přírodní probiotika hledejte v kvašených okurkách. Babičky jim přezdívaly močáky

    Před 1 měsícem
    Na kvašených okurkách si pochutnávali naši předkové již od pradávna. Dobře dělali, protože potraviny upravené mléčným kvašením jsou pro naše tělo velmi prospěšné. Pokud jste na zahrádce objevili přerostlé okurky, máte hlavní surovinu potřebnou pro výrobu tohoto přírodního zázraku.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Dia dezerty z tvarohu vypadají lákavě a můžete si je dopřát bez výčitek

    Před 1 měsícem
    Léto a uvolněná atmosféra s ním spojená přeje lehkým nadýchaným dezertům a křehkým ovocným koláčům. Na těchto dobrotách si mohou pochutnat i diabetici. Stačí vyměnit několik běžných ingrediencí za zdravější suroviny, což ovšem nemusí mít negativní vliv na finální kulinářský výsledek. Právě naopak!
     Komentáře
  • DIAstyl

    Draslík potřebují diabetici jako sůl. Výhodou je, že jej najdeme v samých chutných potravinách

    Před 1 měsícem
    Draslík je pro nás zcela nezbytný minerál, který odpovídá za širokou škálu metabolických pochodů. Je nutný pro správnou činnost srdce i všech svalů a při jeho nedostatku se vystavujeme mimo jiné vyššímu riziku infarktu či mrtvice. Jeho význam v lidském těle je obrovský a jeho nedostatek může vést k vážným zdravotním problémům. Přestože draselné ionty jsou jedny z nejdůležitějších v našem těle, mnoho lidí si není vědomo jeho klíčové role. Je vaše strava dostatečně bohatá na draslík?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Okurková sezóna v rodině diabetika: Nejlepším způsobem zpracování přebytků jsou kvašáky

    Před 1 měsícem
    Je tomu už dvacet let, co jsme si k městskému bytu pořídili rozlehlou zahradu. Každoročně tam pěstuji ovoce a zeleninu a těším se z většinou bohaté úrody. Nejinak je tomu i letos, obzvlášť okurek se urodilo hodně. Jelikož jsem diabetik v důchodu a ráda vařím, vyzkoušela jsem několik receptů na zavařované okurky.
     Komentáře
  • Run magazine

    Na chuti záleží!

    Před 1 měsícem
    Články o zdravé výživě na nás obvykle chrlí informace o tom, jaké by mělo jídlo obsahovat živiny, často se přitom ale zapomíná na další důležitý aspekt potravy: chuť.
     Komentáře
  • Mirdo

    Důvody, proč začít jíst více celeru ještě dnes

    Před 1 měsícem
    Celer je v mnoha ohledech obyčejnou zeleninou. Zatímco ostatní druhy zeleniny se vyznačují výraznou chutí a pestrými barvami, celer ustupuje do pozadí. Kdy jste naposledy slyšeli někoho říct o celeru, že je jeho nejoblíbenější zeleninou?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Mléko s medem je opravdu zázračný nápoj

    Před 1 měsícem
    Mléko a med jsou báječné samy o sobě, ve vzájemném spojení ale poskytují překvapující přínosy pro zdraví. Co mají společného s krásou i vytrvalostí? Pokud sportujete, nenajdete lepšího spojence!
     Komentáře
  • Vitalweb

    Stravovací návyky – jak změnit roky zažitý jídelníček?

    Před 1 měsícem
    Stravovací návyk – důležitý prvek, který ovlivňuje náš život, a především naše zdraví. Ačkoliv si to mnohdy neuvědomujeme, zvyklosti ve stravování získáváme již v tom nejútlejším věku – jako miminka. Vše začíná s prvními příkrmy, kolem šestého měsíce věku. Děťátko začíná pomalu ochutnávat a poznávat nové potraviny, které postupně nahrazují mateřské či kojenecké mléko. Již v takto brzké době se začínají tvořit naše stravovací zvyklosti.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Silné protizánětlivé potraviny vhodné pro každodenní konzumaci

    Před 1 měsícem
    Všechny potřebné živiny a vitaminy můžete získat z pestré stravy. Máme pro vás hned několik nadupaných potravin, které mají silné protizánětliví vlastnosti. Jak se říká, „prevence není nikdy dost“!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Nejjednodušší recept na kváskový chléb, který se dá jíst denně, a nikdy se vám nepřejí

    Před 1 měsícem
    Chleba jíme každý den, a přece se nám nikdy nepřejí. Obzvlášť ten bez droždí, pomalu kynutý pouze žitným kváskem. Jeho chuť je úžasná, nenapodobitelná. Kdo takový kváskový chleba jednou ochutná, pamatuje si ji navždy. A přitom je tak snadné ho upéct! Základem je silný a zdravý žitný kvásek.
     Komentáře
  • Kafe

    Šimon Bilina ze ZOO vidí v přítelkyni bohyni, gentlemanství ho naučil táta

    Před 1 měsícem
    Sympatický a charismatický herec Šimon Bilina se díky svému účinkování v seriálu ZOO stal ze dne na den hvězdou, na kterou stojí ženy fronty. Na svém Instagramu ho sleduje více než čtyřicet tisíc fanoušků, se kterými hezounek sdílí soukromí i pracovní život.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Nastává sklizeň zimolezu: Nasbírejte si kamčatskou borůvku a prospějte svému diabetu

    Před 1 měsícem
    Zimolez kamčatský, lidově známější jako kamčatská borůvka, je nejen rostlina s výjimečnými nutričními vlastnostmi, ale také zaujímá přední místa v českých zahradách jako esteticky hodnotný keř. Tato léčivá rostlina pochází z chladných oblastí Sibiře a Kamčatky, dnes ale již zdomácněla i u nás. Těšit se můžete hlavně z chutných plodů zimolezu, které diabetikům nabízí hotový vitamínový koktejl. Flavonoidy v modrých bobulích mají totiž velmi pozitivní vliv na léčbu cukrovky.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Osvěžující drinky pro diabetiky: Užijte si pohodu léta se sklenkou plnou zdraví

    Před 1 měsícem
    Léto je obdobím, kdy se snad všichni těšíme na osvěžující drinky a koktejly, ať už doma, nebo na zahrádce oblíbené hospůdky. Pro diabetiky však může být výběr nápojů trochu komplikovanější. Určitá omezení jsou na místě, ale i diabetici si mohou pochutnat na mnoha osvěžujících, a přitom zdravých drincích. Důležité je vědět, jaké ingredience jsou vhodné a jakým byste se raději měli vyhnout. Podívejme se tedy společně na to, jak si připravit takový vhodný dia drink pro dlouhé letní večery.
     Komentáře
  • Femina

    Stres a emoce leží v žaludku. Co jíst, abys byla šťastná? Mléčné výrobky a kysané zelí

    Před 1 měsícem
    Když někoho nemůžeš ani cítit, když tě jeho přítomnost doslova deptá, říkáš často, že ti „leží v žaludku“. A tahle věta není vůbec daleko od pravdy. Podle nových vědeckých poznatků totiž stres a emoce kontroluje spíše než hlava náš trávicí systém! Jinými slovy; spokojené bříško znamená také spokojenou mysl a naopak. Pokud tedy chceš častěji zažívat pocity štěstí, měla by ses zamyslet nad svými stravovacími návyky.
     Komentáře
  • Vitalweb

    Jak by mělo vypadat správné sezónní stravování? Nejenom potraviny, ale i úprava je důležitá

    Před 1 měsícem
    Zkuste se nyní zamyslet nad tím, nakolik a v čem se liší vaše strava v zimě a v létě. Pokud si položíte otázku, jestli by se měla lišit, tak odpověď je, že určitě ano. Přizpůsobení našeho jídelníčku danému ročnímu období přináší celou řadu benefitů, kterých by bylo škoda nevyužít.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Lněné semínko a kefír: kombinace, která posílí váš imunitní systém

    Před 2 měsíci
    Lněné semínko ve spojení s kefírem přináší mnohé zdravotní účinky. Je to způsob, jak můžeme přispět ke správné funkci svého imunitního systému, ale také zlepšit peristaltiku střev. Zbavit se můžete také toxinů.  Lněné semínko a kefír nejsou žádnou novinou: tato kombinace je osvědčená a vyzkoušená. Už jen užívání těchto dvou surovin samostatně přináší mnohé zdravotní účinky. Společné užívání je skutečný elixír zdraví.
     Komentáře
  • Kafe

    Krejčíková miluje své křivky: Ví, čemu se vyhnout, aby dosáhla dokonalosti

    Před 2 měsíci
    Pro herečky je důležité udržovat si postavu. Mezi ty s nejkrásnější figurou v Čechách patří určitě Aneta Krejčíková, kterou proslavil seriál Ulice. Jak přiznala pro redakci Kafe.cz, aby její křivky byly tak svůdné, jako je měli možnost vidět například diváci série České televize Volha, musí pro to přece jen něco málo dělat.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Ovesné vločky: některé chyby z nich dělají kalorickou bombu

    Před 2 měsíci
    Ovesné vločky jsou zdrojem cenných živin a vlákniny, což je něco, co zejména po ránu potřebujete. Abyste ale získali výživnou kaši, je zapotřebí vědět, jak ji správně připravit a co do ní přidat. Její výhodou je to, že je poměrně rychlá na přípravu. Z ovesných vloček si ale můžete připravit také dezert nebo svačinu. Ovesné vločky obsahují bílkoviny a celou řadu vitamínů a minerálů. Jmenujme například vitamín B1 a B6, vitamín E, železo či hořčík.
     Komentáře
  • Proženy

    Výživová specialistka Markéta Gajdošová: Správný jídelníček se musí přizpůsobit vám, ne vy jemu!

    Před 2 měsíci
    Pokynů a rad, jak a co jíst, je dnes tolik, že vyznat se v nich není vůbec jednoduché. Proč jsou některé moderní výživové směry zcela scestné, jak by měl vypadat správný zdravý jídelníček a jaké chyby při volbě potravin lidé nejčastěji dělají? O tom jsme si povídaly se známou specialistkou na výživu Markétou Gajdošovou.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Znáte kardamom? Naučíme vás ho používat i ve vaší kuchyni

    Před 2 měsíci
    Kardamom je koření, které se běžně používá zejména v Indii. Patří k nejdražším kořením na světě (spolu s vanilkou a šafránem). Jako koření se používají semena, která jsou ukryta v luscích. Kardamom můžeme zakoupit ve formě celých lusků nebo jen semena či dokonce namleté. Pokud chcete získat maximum chuti a vůně, vyplatí se koupit celé lusky a teprve doma je zpracovat. Už celá léta se kardamom používá také jako lék, a to zejména na bolesti břicha, nevolnost a zvracení.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Vápník naše tělo nutně potřebuje. Zvláště starší osoby s diabetem ho ocení v boji proti předčasné osteoporóze

    Před 2 měsíci
    Mezi klíčové látky v naší stravě patří vápník. Vápník je esenciální minerál, který hraje zásadní roli v udržování zdraví kostí a zubů. Zvláště pro diabetiky středního věku je velice důležitý, neboť tuto skupinu především ohrožuje riziko osteoporózy a kardiovaskulárních onemocnění. Vápník má však významný vliv na celkové zdraví organismu a jeho dostatečný příjem je nezbytný pro každého, bez ohledu na věk či zdravotní stav. Víte, v jakých potravinách kromě mléčných výrobků jej najdete?
     Komentáře
  • Proženy

    Je jim přes 50, ale v plavkách vypadají na 30! Vděčí za to jídelníčku, tanci i plavání

    Před 2 měsíci
    Při pohledu na ně se leckomu vaří krev. Není možné, že je jim tolik, za tím je určitě spousta plastik a šikovné filtry při focení… Pravda je ale často trochu jiná. Mnohem nudnější a přízemnější. Jak to tyto slavné padesátnice dělají, že vypadají tak dobře?
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Chipsy mohou být návykové! Není to jenom brambora

    Před 2 měsíci
    Chipsy zahrnují v podstatě jen tři suroviny: brambora, sůl, olej. Ovšem ne všechny. Aby byly dostatečně křupavé a co nejchutnější, přidávají do nich někteří výrobci různé látky. A přemýšleli jste někdy o to, kde se vzali brambory stejných tvarů a rozměrů, které do sebe v tubě tak krásně zapadnou? Odpovědí je, že jsou vyrobeny z bramborové dřeně nebo bramborových vloček, aby je bylo možné tvarovat. A v takovém případě nemusí být jejich součástí pouze brambora.
     Komentáře
  • Asenior

    Zuzana Švédová: Zdravou stravou proti únavě

    Před 2 měsíci
    Nutriční terapeutka Mgr. Zuzana Švédová, Dis., ve své knize osvětluje nejčastější příčiny únavy, jimiž bývá často nevhodná strava, ale také nedostatečné proudění životní energie, které nás ovlivňuje a utváří.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Med vás dokáže zbavit snad všech nemocí. Nejlépe účinkuje v kombinaci s dalšími přísadami

    Před 2 měsíci
    Med je známý již po tisíce let jako přírodní lék, který dokáže pomoci při mnoha různých zdravotních problémech. Tento sladký sirup se získává z květů medonosných rostlin a je plný živin a antioxidantů, což z něj činí superpotravinu.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Ovocná smoothie pro diabetiky: Využijete jahody, maliny i avokádo

    Před 2 měsíci
    Jste diabetik a hledáte chutné, zdravé a výživné alternativy pro svou stravu? Pak by ovocné smoothie mohlo být právě to, co vašemu dennímu jídelníčku chybí. Je plné vitamínů, minerálů a dalších živin, které mohou přispět k lepšímu zdraví a celkové kvalitě života, protože jak příprava, tak i jejich konzumace vám navíc dodají pořádnou dávku letního elánu. Existuje nepřeberné množství variací, a každý den tak můžete vyzkoušet jinou chutnou kombinaci.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Cukrovka možná klepe na dveře i u vás doma: Zaměřte se na dědičnost, stravovací návyky i fyzickou aktivitu

    Před 2 měsíci
    Cukrovka je chronické onemocnění, které postihuje miliony lidí po celém světě. Jelikož se může vyvíjet pomalu a mnohdy bez zřejmých symptomů, mnoho lidí žije s jejím předstupněm, tzv. prediabetem, aniž by o tom věděli. Nijak nebolí a nepřekáží, ale bez zásahu vede k rozvoji zákeřné nemoci. Prvním krokem k zastavení tohoto neviditelného nepřítele je být dobře informováni a vědomi si možných varovných signálů.
     Komentáře
Reklama