Zavřít
Batáty

Batáty

Nejnovější články na Seznamu na téma Batáty
  • Prostřeno

    Sladké brambory mají hodně co nabídnout

    Před 5 dny
    Antidepresivum, zdroj karotenu, více vitaminů, méně kalorií. Sladké brambory vy vám neměly uniknout! Zkuste změnu a zařaďte je po bok těch našich, českých!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Vyzrajte na typickou letní surovinu – batáty mohou chutnat báječně. Musíte ovšem vyzkoušet ty správné recepty

    Před 21 dny
    Pro uvaření batátů bývá obvykle potřeba něco okolo 10 až 15 minut. Měly by mít konzistenci povařené mrkve. Batáty jsou ovšem velmi chutnou součástí jídelníčku a rozhodně je lze upravovat více způsoby.
     Komentáře
  • Proženy

    Z jednoho pekáčku: Připravte si kuřecí paličky s batáty

    Před 1 měsícem
    Kuřecí paličky jsou krásně šťavnaté. Upečte si je s batáty a troškou chilli. Stačí vše naskládat do pekáčku a chutný oběd nebo večeře je na stole během hodinky. A s minimem práce.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak pěstovat batáty doma. Vypěstujte si snadno vlastní úrodu

    Před 2 měsíci
    I u nás je možné vypěstovat batáty. A jak pěstovat batáty v Česku? Můžete k tomu zvolit několik způsobů napěstování rostlinek, nebo si rovnou koupit už předpěstované sazenice batátů. Batáty jsou vlastně velice podobné klasické bramboře, akorát s tím rozdílem, že jsou chuťově hodně sladké. Někomu jejich nasládlá chuť nechutná a preferují klasické brambory, jiní je milují.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jsou sladké, přesto mohou pomoci diabetikům. Objevte kouzlo sladkých brambor

    Před 4 měsíci
    Sladká brambora se velmi podobá slinivce břišní. Ještě větší zajímavostí však je, že slinivce také skutečně pomáhá. Slinivka ale není jedinou částí těla, které sladké brambory prospívají.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sladké versus klasické brambory: Cukrovkáři by měli sáhnout po batátech. Odlišný glykemický index závisí i na zpracování

    Před 4 měsíci
    Sladké i klasické brambory jsou nedílnou součástí jídelníčku většiny lidí na celém světě. V obou případech se jedná o hlíznatou kořenovou zeleninu, avšak jsou jen vzdáleně příbuzné. V čem všem se od sebe odlišují?
     Komentáře
  • Prostřeno

    S normalizací tlaku mohou pomoci batáty

    Před 4 měsíci
    Vysoký krevní tlak není žádná legrace. Zkuste ho usměrnit batáty, v tomto směru se hodně vychvalují. Působí i proti rakovině a tlumí bolesti!
     Komentáře
  • Adbz

    Sladké brambory mohou být skvělou pokojovou rostlinou. A jako bonus je na podzim můžete sklidit

    Před 4 měsíci
    Z obyčejných batátů si doma můžete vypěstovat krásnou rostlinu. Je to skvělý tip, pokud si rádi rostlinky opečováváte sami od úplného začátku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zasejte si batáty. Jsou zdravé od plodů až po listy

    Před 4 měsíci
    Zahrádkářská sezona je v plném proudu. Na výsadbu jakých druhů zeleniny to letos vidíte? Doporučujeme batáty, jejichž šťavnaté listy pomáhají předcházet slepotě, posilují imunitu a prospívají trávení.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Využití batátů v kuchyni

    Před 5 měsíci
    Hned v úvodu si pojďme říci, že ačkoli se batátům říká „sladké brambory“, ve skutečnosti mají s klasickými bramborami pramálo společného. Povijnice batátová, někdy také povijnice jedlá, je druh tropické rostliny patřící do čeledi svlačcovitých, jejíž kořenové hlízy jsou známé jako batáty či sladké brambory.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Batáty přímo z pánve

    Před 7 měsíci
    Sladké brambory připravené na pánvi jsou jednoduché a velmi rychlé. A díky koření a bylinkám chutnají skvěle! Ochucené navíc ještě lžící zakysané smetany jsou vynikající a rychlou variantou oběda.
     Komentáře
  • Interesting

    10 potravin, které bystě měli jíst před pitím alkoholu – zabráníte tak nepříznivým účinkům

    Před 10 měsíci
    Všichni jsme slyšeli o jídlech a nápojích, které si máme dát, abychom zmírnili masivní bolesti hlavy, které nám jsou během ranní kocoviny dopřávány. Věděli jste však, že příprava na pití alkoholu může tyto účinky skutečně omezit dlouho předtím, než se stanou?
     Komentáře
  • Interesting

    Batáty vs. brambory – které jsou zdravější?

    Před 10 měsíci
    Brambory, známé jako oblíbená zelenina, jsou milovány pro svou všestrannost a kompatibilitu s jinými potravinami. Ačkoli sladké brambory nejsou tak populární, jsou vnímány jako zdravější alternativa, protože mají nižší počet kalorií a sacharidů. Jsou však batáty opravdu zdravější než brambory?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Batátům se škůdci vyhýbají. Navíc je snadno vypěstujete na zahradě i v akváriu

    Před 1 rokem
    Sladké brambory jsou stále častěji součástí našich kuchyní. Připravit z nich totiž můžete leccos – od hlavního jídla přes přílohu až po lahodný dezert. Jejich pěstování přitom není složité. Jak na něj? Prozradíme!
     Komentáře
  • Vitalia

    Batáty: „sladké brambory“ mají méně sacharidů, ale více cukrů než klasický brambor

    Před 1 rokem
    Batáty jsou skvělá surovina k přípravě nekonečného spektra pokrmů. Syrové, vařené, pečené nebo grilované hlízy je možné konzumovat samostatně, ve směsi téměř s čímkoli nebo jako přílohu s hlavním jídlem. Typická je pro ně nasládlá chuť.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kvalitních sacharidů se nemusíte bát

    Před 1 rokem
    Že prý se po sacharidech tloustne… Tuhle magickou a samozřejmě nepravdivou vlastnost dnes bohužel někteří z nás přisuzují sacharidům. Určitě bychom neměli všechny házet do jednoho pytle, protože kvalitní sacharidy mají v našem jídelníčku své místo, a nemusíte z nich určitě hned šílet.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Batáty jsou bohatou studnicí prospěšných látek

    Před 1 rokem
    Ještě jste nenašli důvod, proč „klasické“ brambory vyměnit za ty sladké? Odborníci jich mají hned několik. Patří mezi ně třeba regulace cholesterolu i nižší riziko rakoviny a srdečních chorob. Jsou prospěšné pro oči, ledviny i imunitu!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vliv sladké brambory na vaše tělo a zdraví

    Před 1 rokem
    Sladké brambory se pěstují po celém světě a i v českých obchodech se stali jedním ze základních sortimentů. Někteří jim na chuť nepřišli. Ti, co si je občas dopřávají svému tělu dodávají vitamíny a jiné zdravotní přínosy. Báječné je, že skutečně poskytují řadu zdravotních přínosů. Jak zapůsobí i na vaše zdraví?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Sladké brambory posilují imunitu a prospívají srdci

    Před 1 rokem
    Už jste se „obyčejných“ brambor tak trochu přejedli? Pozvěte tedy do své kuchyně batáty, které slibují zlepšení paměti a nižší pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob. Platí také za lahodnou prevenci anémie!
     Komentáře
  • Deník

    Nebojte se zeleniny. Existují recepty, které jsou chutné i vydatné

    Před 2 roky
    Na zeleninové pokrmy kouká mnoho lidí skz prsty. Neprávem. I recepty bez masa nebo v kombinaci masa a zeleniny mohou být chutné a vydatné. Vyzkoušejte kapustové karbanátky, zelnou polévku, batáty s brokolicí nebo pomázanku z pečené cukety.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Batáty jsou prospěšné pro tělo i hlavu

    Před 2 roky
    Jak praví jedno známé úsloví, s jídlem roste chuť. A pokud jde o batáty, s nimi roste i vaše šance na to, že se vám vyhnou potíže s trávením, špatné nálady, poruchy paměti nebo kardiovaskulární choroby. Nekouká z toho nápad na dnešní vaření?
     Komentáře
  • iReceptář

    Brambory jsou zdravé a výživné. Za určitých okolností mohou být i jedovaté

    Před 2 roky
    Brambory jsou nejen zdrojem výživného škrobu, ale nachází se v nich i řada dalších látek. Aminokyseliny, vláknina i minerály a stopové prvky, které náš organismus potřebuje, ale i alkaloidy a dusičnany, které žádoucí nejsou. Co vše v hlízách vlastně najdeme?
     Komentáře
  • iReceptář

    Batáty v kuchyni: ze sladkých brambor připravíte dietní přílohy i skvělé dezerty

    Před 2 roky
    Batáty, jasně oranžové hlízy povijnice jedlé, jsou známé jako sladké brambory. Pokud si hlídáte váhu a zdraví, zkuste je zařadit do svého jídelníčku.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Batáty pomohou se zlepšením zraku, dodají více energie a kontrolu nad krevním cukrem

    Před 2 roky
    Znáte sladké brambory? Někdy se jim také říká batáty. Možná vás jejich název trochu odrazuje. Přeci jen, brambory jsou jídlo, které se většinou jí naslano a sladkou chuť si s nimi nedokážeme dost dobře spojit. Jak se dá taková plodina využít? V prvé řadě je nutné batáty trochu rehabilitovat. Jejich chuť je sice nasládlejší než u běžných brambor, ale v žádném případě se nejedná o sladkou chuť, kterou si spojujete třeba s dezertem.
     Komentáře
Reklama