Zavřít
Margarín

Margarín

Nejnovější články na Seznamu na téma Margarín
  • Kupi Magazín

    Máslo, sádlo vs. Hera: Který tuk je nejlepší na pečení cukroví? Zaměřte se na obsah tuku

    Před 23 dny
    Období adventu se blíží a hospodyňky si už pomalu dělají zásoby surovin na pečení vánočního cukroví. Jednou z nejdůležitějších složek je tuk, ať už živočišný v podobě másla, nebo rostlinný, jako je například Hera. Oba druhy mají přitom svá pro a proti, která vám prozradí náš článek.
     Komentáře
  • Cooky

    Křehké rohlíčky ze zakysané smetany s meruňkovým džemem: Nejsou vůbec složité, voní po celé ulici a doma se o ně skoro pereme

    Před 1 měsícem
    Sladké rolky, které potěší každý mlsný jazýček, to jsou tyhle křehké rohlíčky z kynutého těsta, ze smetany a s meruňkovým džemem.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Máslo je odrazem české společnosti a jisté míry blahobytu

    Před 1 měsícem
    Proč jsou ceny másla pro českou společnost jako barometr blahobytu nebo chudoby? Proč zrovna tato potravina? Pohledem do minulosti zjistíme, že úplně náhoda to není. Máslo je skutečně symbolem něčeho výjimečného.
     Komentáře
  • Techsvět

    Máslo versus margarín: Plnější chuť mléčného tuku proti zdravějším rostlinným olejům

    Před 2 měsíci
    Také občas zažíváte rozhodovací paralýzu, když stojíte před lednicí v supermarketu a vybíráte si máslo? Není divu. Současný trh nabízí mnoho různých druhů a značek a člověk neví, kam sáhnout. Významným faktorem, který ovlivňuje volbu, je také cena. Pokusili jsme se vám to usnadnit a na másla v našich obchodech jsme se podívali drobnohledem. Výsledky našeho bádání vás možná překvapí.
     Komentáře
  • Proženy

    Největší lži o potravinách: Odhalte pravdu, která vás možná překvapí

    Před 2 měsíci
    Správný výběr jídla je základ celkového zdravotního stavu. I k potravinám se váže mnoho mýtů a polopravd, které už dost možná berete jako neměnný fakt. Je čas to změnit. Jakých chyb se dost možná dopouštíte?
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Sádlo není strašák: co říkají odborníci a proč ho vařit jako naši předci

    Před 2 měsíci
    Sádlo bývalo symbolem nezdravé stravy, dnes se ale vrací do kuchyní i diskusí odborníků. Je trvanlivé, univerzální, chutné a navíc obsahuje i prospěšné látky. Proč se k němu vyplatí vrátit a v čem je lepší než oleje nebo margaríny?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    „Zlý“ margarín: Je opravdu o tolik horší než máslo? Ne vždy, záleží i na tom, jak se vyrábí

    Před 3 měsíci
    Mažete si na chleba margarín? Ať už jste, nebo nejste jeho příznivci, přiblížíme vám, jak je na tom ze zdravotního hlediska. Nic totiž není černobílé a má svá pro a proti. Možná vás překvapí, jak na tom margarín vlastně je.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Margarín není automaticky špatný. Záleží, z čeho je a jak ho používáte

    Před 4 měsíci
    Co si mažete na chléb? Je to margarín? Ať už jste, nebo nejste jeho příznivci, přiblížíme vám, jak je na tom ze zdravotního hlediska. Nic totiž není černobílé a má svá pro a proti. Možná vás překvapí, jak na tom margarín vlastně je.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Co si mažete na chleba? Velký rozbor pomazánek. Pozor na ty s taveným sýrem

    Před 4 měsíci
    Víte, co obsahují nejznámější české pomazánky a tuky na pečivo? Ve článku si přečtete, na co si dát v obchodě pozor a po které sáhnout.
     Komentáře
  • Cooky

    Tvarohový koláč s mandarinkami: Koláč, hotový za pár minut

    Před 5 měsíci
    Letní sezóna je v plném proudu a s ní dozrává různé chutné ovoce. Upečte z něho tento lahodný tvarohový koláč, aby nepřišlo v niveč.
     Komentáře
  • Cooky

    Žerbo řezy: tradiční Zserbó moučník ze slavné maďarské cukrárny

    Před 6 měsíci
    Žerbo řezy jsou tradiční maďarský slavnostní moučník. Nelekejte se názvu ani slova „slavnostní“. V tomto postupu ho krok za krokem upečete velmi snadno.
     Komentáře
  • Kondice

    Kvíz: Na co vše přišly hospodyňky za socialismu? Vzpomínáte?

    Před 6 měsíci
    Vzpomínáte si ještě na tu dobu, kdy jsme si museli poradit bez všech těch moderních zázraků? Kdy neexistovaly YouTube návody? Víte, jak si hospodyňky poradily s nedostatkem běžných produktů a jak se s kreativním přístupem vypořádaly s domácími výzvami? My ano!
     Komentáře
  • LUI

    Zmrzlinový boj o rovnost: „Zisk z prodeje příchutě Bohemian Raspberry jde do Mercuryho nadace,“ říká šéfka česko-slovenského zmrzlinového byznysu

    Před 7 měsíci
    I když možná přímo neznáte společnost Unilever, se značkami a produkty, které zaštiťuje, se každodenně jistě setkáváte. Spadají pod ni značky, jako je Dove, Knorr, Hellmann´s, Savo nebo Domestos. Donedávna pod Unilever patřila i její zmrzlinová divize, jejíž součástí jsou značky jako Magnum,…
     Komentáře
  • Kondice

    Tvrdý, nebo měkký margarín? Rozhodně ten měkký

    Před 8 měsíci
    Kupujete si margarín? A který? Jeden z nich je totiž mnohem „zdravější“ než druhý. Jaký je rozdíl mezi měkkým a tvrdým margarínem a který z nich je lepší?
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Máslo nebo margarín? Co opravdu funguje při pečení a proč na výběru záleží víc, než si myslíte

    Před 9 měsíci
    Pečete raději s máslem, nebo s margarínem? Tahle otázka dokáže rozdělit i zkušené pekaře. Rozhodnutí mezi nimi ale není jen otázkou chuti nebo ceny – jde také o strukturu, trvanlivost a výsledný efekt pečených dobrot. Jaký tuk si zaslouží místo ve vaší kuchyni a co všechno ovlivňuje?
     Komentáře
  • Pravda24

    Margarín vs. máslo: Porovnání složení a tipy na zdravější volbu

    Před 9 měsíci
    Na první pohled zdravé potraviny mohou klamat. U nejedné z nich je složení natolik děsivé, že již tento produkt nebudete nikdy chtít znovu ochutnat. Zdravější varianty přitom látky používané v průmyslu obsahovat nemusí.
     Komentáře
  • Cooky

    Mřížkový koláč na plech se sladkým tvarohem a džemem – dobrota z lineckého

    Před 9 měsíci
    Mřížkový koláč na plech se sladkým tvarohem a džemem je skvělou volbou pro všechny, kteří milují tradiční domácí pečení. Na vrchu je nadýchaná bílková vrstva jako z dezertu slzy anděla. Prohlédněte si tento jednoduchý recept s postupem.
     Komentáře
  • Krajské listy

    Německý margarín a české sudičky. Sobota Jaromíra Janáka

    Před 9 měsíci
    Osudy lidí prý určují sudičky. Jak jsem to měl s nimi já, jsem se zapomněl rodičů zeptat, a jako oboustranný sirotek se to už nedovím. I když nějakou představu samozřejmě mám...
     Komentáře
  • Pravda24

    Pečivo, které škodí zdraví: Margarín s trans-tuky, konzervanty a chudé nutriční složení

    Před 10 měsíci
    Velkovýroba pečiva zapříčinila, že jeho kvalita již není stejná jako v minulosti. Aby pečiva bylo vyrobeno co nejvíce, jeho složení vás pravděpodobně velmi překvapí.
     Komentáře
  • Miroslav Zich
    naMédium

    Margarín s máslovou příchutí - zdravá náhrada másla, nebo zdravotní riziko?

    Před 10 měsíci
    Jak vznikl margarín a proč voní a chutná jako máslo?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Máslo při pečení je možné účinně nahradit. Mezi vhodné alternativy patří i margarín a avokádo

    Před 10 měsíci
    Vyzkoušejte pět cenově dostupných alternativ másla a zjistěte, jak ho nahradit při pečení, aniž by utrpěla chuť nebo kvalita vašich dezertů.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Máslo, margarín, olej nebo sádlo: Co je lepší do vánočního cukroví a na co si dát pozor?

    Před 11 měsíci
    Tuk je jednou z hlavních ingrediencí většiny vánočního cukroví. Dodává mu jemnost a spojuje ostatní suché suroviny. Při pečení si přitom můžete vybrat z několika druhů tuku – máslo, margarín, olej nebo sádlo. Která z alternativ je nejlepší a do kterých receptů se hodí?
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Pozor na některé tuky na pečení. Při vysokých teplotách mohou být nebezpečné pro vaše srdce a cévy. Kvalitní cukroví jako z másla z nich nevykouzlíte

    Před 1 rokem
    My, Češi milujeme tradice. Ať už jde o babiččinu bábovku, cukroví na Vánoce, nebo nedělní svíčkovou, většina našich kulinářských zvyků stojí na receptech, které se předávají z generace na generaci. Jenže některé tradiční suroviny jsme nahradili za jiné s domněnkou, že prospíváme svému zdraví. I když v oblasti tuků jsme ušli kus cesty a naprostá většina z nich nám neuškodí, stejně kvalitní a chutné cukroví jako z másla z něj nevykouzlíme. Jak je to vlastně s margaríny?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pozor na finty obchodníků! Levnější náhražky másla poznáte snadno podle těchto jednoduchých znaků

    Před 1 rokem
    V dnešní době, kdy jsou regály obchodů přeplněné nejrůznějšími výrobky, může být těžké se vyznat v nabídce mléčných produktů. Máslo, směsný tuk, margarín, tříčtvrteční máslo. Toprecepty.cz vám vysvětlí, jak poznat, že si opravdu kupujete pravé máslo, a ne jiný typ tuku.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Máslo, margarín nebo směsný tuk?

    Před 1 rokem
    Ve spoustě českých rodin se každé ráno připravují snídaně a svačiny. Nejedna maminka jistě stojí před nelehkou otázkou, jestli rohlík nebo chléb, namaže svým milým máslem, či zda použije tolik propagovaný margarín. Dnes si tedy obě tyto potraviny porovnáme a přidáme i třetí variantu - směsný tuk.
     Komentáře
  • Adbz

    Náhrada másla za zlomek ceny: Kdy lze použít olej, banány nebo třeba jogurt

    Před 1 rokem
    Šetrné náhražky: Jak snížit náklady na máslo pomocí chutných alternativ, které vaše recepty ještě vylepší.
     Komentáře
  • magazin.recepty.cz

    Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy

    Před 1 rokem
    Máslo patří v kuchyni k základním surovinám, ať už chcete péct koláč či bábovku na víkend, nebo třeba dodat jemnější chuť omáčce. Jenže máslo je čím dál dražší, navíc není úplně nejzdravější. Naštěstí nic není nenahraditelné. Ať už hledáte levnější, nebo zdravější alternativu, co můžete místo másla při pečení použít?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Máslo, ghíčko nebo margarín: Které tuky jsou nejlepší pro hubnutí?

    Před 1 rokem
    Ne každý tuk je stejný. Liší se nutričními hodnotami i obsahem kalorií. Tentokrát se zaměříme na porovnání klasického másla, ghíčka a margarínu. Zásadní rozdíl je v tom, že máslo a ghí jsou živočišného původu, zatímco margarín vzniká ztužením rostlinných tuků. Který z nich je ale nejlepší při hubnutí? A na co si je namazat, když chcete nahradit klasické pečivo dietnější variantou?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Nejlepší cenové pecky tohoto týdne: Výhodně koupíte vepřové maso, margaríny i dobroty pro děti

    Před 1 rokem
    Opět je tady Kupi letáková hlídka a s ní přehled nejvýhodnějších cen tohoto týdne! Co rozhodně neprošvihnout? Hypermarkety si připravily zajímavé akce na vepřové maso, není nouze ani o fantastické hromadné slevy napříč sortimentem. V zajímavých akcích je také ovoce nebo mléčné výrobky. Pojďte se s námi podívat, co všechno tento týden nakoupíte za super ceny!
     Komentáře
  • Proženy

    Tváří se zdravě, ale opak je pravdou. Šest mýtů o potravinách, které klamou

    Před 1 rokem
    Špenát dodá sílu, ovoce a zeleninu můžeme jíst v neomezené míře. Mrkev zase zlepšuje zrak a po light potravinách nepřibereme. To jsou jen některá moudra, která jsou v nás natolik vžitá, že o nich ani nepochybujeme. Je tomu ale skutečně tak?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jaké tuky jsou vhodné do redukční diety? Vyhněte se ghí a vsaďte na olivový olej nebo margaríny

    Před 1 rokem
    Není tuk jako tuk. Každý má jiné nutriční hodnoty i jinak vysoký obsah kalorií. Konkrétně nás tentokrát zajímá porovnání klasického másla s přepuštěným máslem ghí a margarínem. Zásadní rozdíl je v tom, že máslo a ghí jsou živočišného původu, zatímco margarín vzniká ztužením rostlinných tuků. Co je ale nejlepší variantou při hubnutí? A jak je to s dietními alternativami pečiva?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Co se jedlo za války: Recepty na vánočku bez vajec, med z margarínu nebo krém skoro z ničeho můžete zkusit i dnes

    Před 1 rokem
    Hospodyňky během období druhé světové války musely umět vykouzlit jídlo téměř z ničeho. Zvykly si šetřit a místo některých základních surovin využívat různé náhražky nebo je rovnou vynechávat.
     Komentáře
  • Převážně (ne)vážně
    naMédium

    Přestaňte už konečně cpát margarín do cukroví

    Před 1 rokem
    Proč volit margarín, když máme máslo? Přečtěte si, jak máslo mění chuť a vůni vánočního cukroví a proč bychom měli všichni opustit ultrazpracované margaríny a vrátit se k máslu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem

    Před 2 roky
    Pokud byste měli letos o Vánocích upéct jen jediný druh cukroví, měly by to být vanilkové rohlíčky. Někteří nedají dopustit na klasiku podle Sandtnerky s mandlemi, jiní dávají přednost ořechům vlašským nebo dokonce lískovým. Bez ohledu na to, jaké použijete, tuto vanilkou vonící delikatesu zbožňuje snad každý.
     Komentáře
  • Jímeto

    Mýty o cholesterolu: Ochrání nás před infraktem vyvážená strava a margarín místo másla? Ne vždy. Poznejte i další nepravdy

    Před 2 roky
    Vysoká hladina cholesterolu je strašákem nejen pro kardiology. Je ale cholesterol opravdu tak špatný? Podívejme se na některé mýty, které o něm panují.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Absolutně nejdražší ve střední Evropě. Taková je cena margarínu Flora pro Čechy

    Před 2 roky
    PrahaIN.cz vyslyšela řadu čtenářů, kteří se na nás obrátili kvůli srovnání cen potravin. Opakovaně se prý věnujeme cenám v zahraničí, například v Německu nebo Polsku, ale nikdy jsme podle nich neukázali na hodnotu jednoho výrobku napříč několika státy.
     Komentáře
  • Jímeto

    Margarín, máslo i ghí mají svá rizika. Ani s přepuštěným máslem to nepřehánějte

    Před 2 roky
    Někteří lidé nedají dopustit na margaríny, jiní si raději na chleba namažou klasické máslo. A pak je tu ještě ghí, tedy čistý máselný tuk. Která z těchto potravin je nejzdravější a jaký je vlastně jejich vliv na lidské tělo?
     Komentáře
  • Jsme kočky

    10 mýtů o zdravé výživě, kterým zcela zaručeně věříš i ty

    Před 2 roky
    Mýty o zaručeně „zdravých“ potravinách vyhovují producentům i jimi placeným odborníkům a škodí spotřebitelům. Pokud hubneš, chceš se zdravě stravovat nebo tě jednoduše zajímá, co jíš, zapoj selský rozum a dej se do čtení následujících řádků.
     Komentáře
  • Bejvávalo

    Rok 1916: Pozor na levné „volské máslo“! Jak se vyrábí, když podle názvu není z mléka?

    Před 2 roky
    Pamatujete, jak se pro „pomazánkovému máslu“ zakázalo říkat máslo? Článek z chudého válečného roku 1916 vás seznámí s jiným máslem, které svým názvem klamalo zákazníky ještě daleko víc. Zajímá vás, jak se vyrábělo „volské máslo“, když z vola nemůžete nadojit žádné mléko?
     Komentáře
  • Inspektor Šetřílek
    naMédium

    Jak to bylo dřív aneb Krása jednoduchosti

    Před 2 roky
    Dřív bylo všeho málo a lidé po něčem toužili. Po výrobcích, po službách, po informacích. Rozhodování bylo jednoduché, pokud jste se rozhodovat mohli. Dnes je všeho hodně a my si nikdy nemůžeme být jisti, že naše konečná volba je jediná správná.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit

    Před 2 roky
    Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.
     Komentáře
  • Ferty

    Vyrobte si domácí margarín bez éček a konzervantů. Mnohem lepší než ten kupovaný, navíc hotový za 30 minut

    Před 2 roky
    V 90. letech 20. století byl margarín vyzdvihován, dnes je tabuizován. Lidé ani odborníci se neshodnou, zdali je lepší margarín nebo máslo. Oproti máslu má margarín ale jednu nespornou výhodu, po...
     Komentáře
  • Toprecepty

    Recept na jednoduchý domácí margarín bez „éček“: Zdravější než z obchodu a připravený do půl hodinky

    Před 2 roky
    Mezi konzumenty existují zarytí odpůrci máslové náhražky stejně jako ti, kteří na ni nedají dopustit. Třeba proto, že se lépe maže na chleba. Odborníci se dodnes neshodnou, jestli je margarín zdravější než máslo. Ani my se nebudeme pouštět do věčných máslovo-margarínových polemik a vypravíme se po stopách margarínové historie.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nejhorší potraviny pro srdce se tváří zdravě. Margarín i nápoje bez cukru jsou past

    Před 3 roky
    Přestože jsou teoreticky zdravé a výživné, ve skutečnosti zvyšují cholesterol a krevní tlak, přispívají k tvorbě aterosklerotických plaků a ucpávají žíly. Většinou nečekáme, že některé potraviny propagované jako zdravé nám mohou ublížit. Zjistěte, co je lepší nezařadit do nákupního seznamu. Kardiolog by vám důrazně doporučil, abyste těchto šest potravin nejedli ani nepili.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Cenoví skokani v akčních letácích: Margarín ve slevě podražil za 3 roky o více než 70 %

    Před 3 roky
    Nejen běžné ceny stále narůstají, i při nákupu produktů v akci si oproti minulým rokům připlatíte. Pokud vás však jako první napadá máslo, olej či paprika, budete překvapeni. Podívejte se, u kterých produktů vzrostla jejich akční cena nejvíce a jak na to doplácí české domácnosti. Nepatříte mezi ně také?
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Máslo za 70 korun? Lidé si mažou chleba margarínem, jiní vyrážejí pro levnější do Polska

    Před 3 roky
    Ceny másla stoupají. V některých obchodech zaplatíte 60 korun, někdy i 70. Lidé to řeší různě. Ti, kteří žijí v příhraničí, si pro něj jezdí do Polska. Jiným ale nezbývá nic jiného než si chleba namazat margarínem. A podle ekonomů bude ještě hůř, máslo prý brzy zdraží ještě víc.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Zdraví srdce je uloženo v lednici. Některé produkty z ní rovnou vyřaďte

    Před 3 roky
    Strava je v našem životě velmi důležitá. Je dobré dodržovat zdravý a vyvážený jídelníček, zapojit také pohyb a budete se ve svém těle cítit dobře. Pokud ale chcete mít potraviny co nejdéle čerstvé, budete muset dodržovat několik pravidel. Víte například, jaké potraviny nepatří do ledničky? Jestli ne, můžete být dnes o něco chytřejší. Dávejte si pozor, co dáváte do lednice, protože si špatným skladováním můžete přivodit zdravotní problémy. Co je dobré pro naše srdce?
     Komentáře
  • Zdravíčko

    31 min

    Podcast
    Nejzdravější olej je olivový, margarínů už se dnes nemusíme bát, říká nutriční specialistka

    Před 3 roky

    ·

    31 minut

    „Tak asi tento týden máslo mít nebudeme,“ říkáte si možná někdy i vy, když stojíte bezradně před regálem s tuky. A hledáte levnější náhražku. O tom, jakou výživovou hodnotu mají a jak se od sebe liší rostlinné tuky, margaríny a tuky ztužené, mluvila v magazínu Zdravíčko nutriční specialistka českobudějovické nemocnice Alena Sladká.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Trans mastné kyseliny v potravinách: víte, o čem je řeč?

    Před 3 roky
    Trans mastné kyseliny jsou pojem, který slýcháme poměrně často. Spousta lidí ale neví, o co se přesně jedná. Vědecky řečeno jsou to nenasycené mastné kyseliny, které mají dvojnou vazbu mezi molekulami uhlíku v trans uspořádání. Díky této vazbě je u tuku zvýšen bod tání, což je důvod, proč má pevné skupenství. Trans mastné kyseliny se díky spoustě studií považují za nejškodlivější typ mastných kyselin.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Máslo nebo margarín? Zde je, v čem se tyto tuky liší

    Před 3 roky
    Zajímali jste se někdy o to, co si mažete na chleba? Je to máslo nebo margarín? Spousta lidí považuje tyto dvě potraviny za jednu. Myslí si, že slova máslo a margarín jsou synonyma pro jednu a tu samou věc. Není tomu tak a v tomto článku si vysvětlíme, jaký je mezi nimi rozdíl. Je třeba dodat, že existují ti, kteří nedají dopustit na máslo a odsuzují margarín, ale také ti, kteří to mají naopak. Kde je tedy pravda?
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Máslo: co obsahuje a jak ho skladovat

    Před 3 roky
    Tušíte, kolik času strávily ženy stloukáním másla? Historické prameny uvádějí, že přibližně hodinu. Tím ale jeho výroba neskončila. Muselo se ještě „prát“ ve studené vodě a také tvarovat. Co byste o této potravině měli vědět.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Co je pravdy na tom, že máslo můžete zmrazit a nesmí se na něm smažit

    Před 3 roky
    Všimli jste, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Vyplatí se stále jezdit nakupovat do Polska? Štáby CNN Prima NEWS opět porovnaly ceny

    Před 3 roky
    Tisíce Čechů míří každý den na nákupy potravin a za levnějším tankováním do Polska. Skutečně se to ještě vyplatí, když i tamní trh zasáhla inflace? Kontrolní nákup stejných položek potvrzuje, že i přes mírně rostoucí ceny naši severní sousedé stále platí méně.
     Komentáře
  • Proženy

    Margarín z ropy a taveňák plný nebezpečných solí: Zažité mýty o potravinách, kterým nemusíte věřit

    Před 3 roky
    Mléko zahleňuje, ořechy zvyšují cholesterol, margarín se vyrábí z ropy. Také věříte těmto mýtům a ve snaze o co nejzdravější životosprávu se určitým potravinám vyhýbáte? Možná věříte jen nepodloženým strašákům a zbytečně svému jídelníčku ubíráte na pestrosti.
     Komentáře
  • Tiscali

    Namazali byste si na chleba růžový margarín?

    Před 3 roky
    Margarín vymysleli ve Francii v roce 1869 jako levnou náhražku másla. Zdaleka ne každý byl ale tímto nápadem nadšen.
     Komentáře
  • Vlasta

    Nebojte se margarínu! Mýty o něm už neplatí

    Před 3 roky
    V hubnutí, respektive zdravé výživě není zakázáno nic. Záleží hlavně na celkovém množství a pak tak na poměru jednotlivých tuků, které si dopřejete.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Před zákeřnými chorobami ochrání srdce správný jídelníček. Červené maso a margaríny jsou cesta do pekel

    Před 3 roky
    Strava je v životě člověka nesmírně důležitá. Vyvážený jídelníček nám dopomůže nejen ke krásné postavě, ale především ke zdraví.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Máslo versus margarín: Který tuk je zdravější a proč mu dát přednost

    Před 3 roky
    Také rádi snídáte chléb namazaný čerstvým máslem a na něm třeba marmeládu nebo sýr a plátek šunky? Pravdou je, že chuť másla je v porovnání s margarínem o dost lepší. Výživoví poradci už možná zdvihají varovně prst, že tudy cesta ke zdraví nevede a že je třeba dát přednost výhradně rostlinným tukům. Kde je tedy pravda?
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Jak margarín působí na naše zdraví a dokáže nahradit klasické máslo? Mimo jiné ovlivňuje hladinu cholesterolu

    Před 3 roky
    Panuje obecný názor, že olivový olej a máslo jsou zdravější než margarín. Odborníci na margarín mají vlastní názory, přečtěte si jaké.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Glosa: Klima není margarín. Proč jsou akce XR úplně k ničemu?

    Před 3 roky
    Extinction Rebellion? Sednout si doprostřed silnice a zablokovat dopravu ve jménu ochrany životního prostředí je jako nadávat zde žijícím Rusům na znamení podpory Ukrajiny.
     Komentáře
Reklama