Zavřít
Margarín

Margarín

Nejnovější články na Seznamu na téma Margarín
  • Hobbykuk

    Co je pravdy na tom, že máslo můžete zmrazit a nesmí se na něm smažit

    Před 7 hodinami
    Všimli jste, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Vyplatí se stále jezdit nakupovat do Polska? Štáby CNN Prima NEWS opět porovnaly ceny

    Před 26 dny
    Tisíce Čechů míří každý den na nákupy potravin a za levnějším tankováním do Polska. Skutečně se to ještě vyplatí, když i tamní trh zasáhla inflace? Kontrolní nákup stejných položek potvrzuje, že i přes mírně rostoucí ceny naši severní sousedé stále platí méně.
     Komentáře
  • Proženy

    Margarín z ropy a taveňák plný nebezpečných solí: Zažité mýty o potravinách, kterým nemusíte věřit

    Před 1 měsícem
    Mléko zahleňuje, ořechy zvyšují cholesterol, margarín se vyrábí z ropy. Také věříte těmto mýtům a ve snaze o co nejzdravější životosprávu se určitým potravinám vyhýbáte? Možná věříte jen nepodloženým strašákům a zbytečně svému jídelníčku ubíráte na pestrosti.
     Komentáře
  • Tiscali

    Namazali byste si na chleba růžový margarín?

    Před 1 měsícem
    Margarín vymysleli ve Francii v roce 1869 jako levnou náhražku másla. Zdaleka ne každý byl ale tímto nápadem nadšen.
     Komentáře
  • Vlasta

    Nebojte se margarínu! Mýty o něm už neplatí

    Před 2 měsíci
    V hubnutí, respektive zdravé výživě není zakázáno nic. Záleží hlavně na celkovém množství a pak tak na poměru jednotlivých tuků, které si dopřejete.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Před zákeřnými chorobami ochrání srdce správný jídelníček. Červené maso a margaríny jsou cesta do pekel

    Před 3 měsíci
    Strava je v životě člověka nesmírně důležitá. Vyvážený jídelníček nám dopomůže nejen ke krásné postavě, ale především ke zdraví.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Máslo versus margarín: Který tuk je zdravější a proč mu dát přednost

    Před 3 měsíci
    Také rádi snídáte chléb namazaný čerstvým máslem a na něm třeba marmeládu nebo sýr a plátek šunky? Pravdou je, že chuť másla je v porovnání s margarínem o dost lepší. Výživoví poradci už možná zdvihají varovně prst, že tudy cesta ke zdraví nevede a že je třeba dát přednost výhradně rostlinným tukům. Kde je tedy pravda?
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Jak margarín působí na naše zdraví a dokáže nahradit klasické máslo? Mimo jiné ovlivňuje hladinu cholesterolu

    Před 3 měsíci
    Panuje obecný názor, že olivový olej a máslo jsou zdravější než margarín. Odborníci na margarín mají vlastní názory, přečtěte si jaké.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Glosa: Klima není margarín. Proč jsou akce XR úplně k ničemu?

    Před 3 měsíci
    Extinction Rebellion? Sednout si doprostřed silnice a zablokovat dopravu ve jménu ochrany životního prostředí je jako nadávat zde žijícím Rusům na znamení podpory Ukrajiny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak snadno roztírat máslo hned po vyndání z lednice? Chytrý trik s olejem

    Před 3 měsíci
    Zná to snad každý z nás. Spěcháte a potřebujete rychle připravit snídani nebo svačinu dětem do školy. Máslo je však z lednice tak vychlazené, že ho není možné rychle rozetřít. Jak si poradit?
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Máslo versus margarín? Co je pro vás lepší?

    Před 4 měsíci
    Máslo je tradiční potravinářská surovina, která se vyrábí stloukáním smetany. Používá se hlavně jako tuk na smažení, pomazánka nebo součást omáček, koláčů a pečiva. Jako koncentrovaný zdroj mléčného tuku se skládá převážně z nasycených tuků. Margarín je zpracovaná potravina, která má chutí i vzhledem připomínat máslo. Často je doporučován jako náhražka pro srdce prospěšná. Moderní druhy margarínu se vyrábějí z rostlinných olejů, které obsahují polynenasycené tuky, jež mohou při použití místo nasycených tuků snižovat "špatný" LDL cholesterol, informuje web Healthline.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Jak se vyznat v másle: Můžete ho zmrazit a hodí se ke smažení?

    Před 7 měsíci
    Všimli jste, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Vyrobte si vynikající domácí máslo. Potřebovat budete jen smetanu ke šlehání a 10 minut času

    Před 7 měsíci
    Tradiční vánoční cukroví se rozhodně neobejde bez kvalitního másla. Bohužel v poslední době je kvůli rostoucí inflaci cena másla mnohem vyšší, a proto se někteří lidé uchylují k zakoupení náhražek - margarínů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak za pár minut vyrobit vynikající domácí máslo. S kupovaným se nedá srovnat!

    Před 7 měsíci
    Sezóna pečení vánočního cukroví je v plném proudu a vy jste už utratili majlant za máslo, které, ruku na srdce, nikdy nebude tak kvalitní jako domácí? S tím je konec! Dnes vás naučíme připravit domácí máslo za deset minut, takže další várka lineckého už může být úplně o něčem jiném.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nepečený dvouvrstvý dort: Jednoduchý, slaďoučký a nadýchaný jako obláček

    Před 7 měsíci
    Nejste žádní zdatní cukráři, a i přesto byste rádi připravili dort k nedělnímu kafíčku sami? Není problém! Přinášíme vám snadný recept na nepečený dezert, který si zamiluje celá rodina. Navíc na něj potřebujete jen několik málo ingrediencí!
     Komentáře
  • iReceptář

    Přehled nejlevnějších, přesto skvělých druhů cukroví: Toto je pět nejúžasnějších

    Před 8 měsíci
    Vánoce bez cukroví? To si málokdo umí představit. Bohužel rok od roku základní ingredience zdražují. Adventní pečení se tak může nepříjemně promítnout do rodinného rozpočtu. Zkuste si letos vyrobit sladké pochutiny z dostupnějších surovin. Jaké je nejlevnější cukroví?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak udělat vanilkové rohlíčky, aby byly křehké, ale zároveň se nelámaly?

    Před 8 měsíci
    Kdybyste měli vybrat nejoblíbenější české vánoční cukroví, jistě by většina z vás jmenovala vanilkové rohlíčky. Toto lahodné, křehké a voňavé cukroví ke svátečnímu mlsání neodmyslitelně patří. Jak si připravit ty nejdokonalejší vanilkové rohlíčky?
     Komentáře
  • Čtidoma

    Zamrazené máslo je z dlouhodobého hlediska chyba. Skladování má svá pravidla

    Před 9 měsíci
    Všimli jste si, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk. Spotřeba másla je mnoho let stabilní, v roce 2019 to bylo 5,4 kg ročně na osobu.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Sedm potravin, které jíte, abyste zhubli, ale přiberete z nich

    Před 10 měsíci
    Pokud se trápíte s nadbytečnými kilogramy a ručička váhy i po týdnech hladovění a sportování stagnuje na vysokém čísle, zkuste upravit svůj jídelníček podle doporučení britského lékaře a moderátora Michaela Mosleyho. V magazínu The Sun definoval sedm druhů potravin, které byste měli při hubnutí vyloučit a pokud to uděláte, už brzy zaznamenáte na sobě pozitivní změnu.
     Komentáře
  • Tiscali

    Kdo vymyslel margarín? A na čí příkaz to bylo?

    Před 1 rokem
    Je lepší margarín, anebo máslo? Ani odborníci v tom stále nejsou zajedno, obojí má své výhody i nevýhody. Jisté je jen to, že získat levnou náhražku másla byl nápad samotného císaře.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Jak v obchodě poznáte kvalitní máslo

    Před 1 rokem
    Všimli jste, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Zmrazit máslo je z dlouhodobého hlediska chyba. Skladování má jasná pravidla

    Před 1 rokem
    Všimli jste si, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Zamrazit máslo je z dlouhodobého hlediska chyba. Skladování má jasná pravidla

    Před 1 rokem
    Všimli jste si, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární.
     Komentáře
  • iReceptář

    Máslo nebo margarín? Pokud myslíte, že po margarínu nepřiberete, jste na omylu

    Před 1 rokem
    Zapomeňte na máslo, jen margarín zajistí váš zdravý život. Podobná hesla hlásali ještě poměrně nedávno nejen výrobci potravin, ale i řada výživových odborníků. Dnešní pohled na tuky je jiný. Máslo nezatracujte, stačí se zamýšlet nad jeho množstvím a zastoupením v jídelníčku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravotní účinky másla vs margarínu

    Před 1 rokem
    Milujete chuť a vůni čerstvě upečené bagety s máslem? Tomuto opojení smyslů odolá jen málokdo. A to i navzdory tomu, že zrovna máslo nepatří k těm nejzdravějším potravinám. Je snad horší než margarín?
     Komentáře
  • iReceptář

    Triky babiček, s kterými vánoční pečení snadno zvládnete

    Před 1 rokem
    Pečení vánočního cukroví je neodmyslitelným předvánočním rituálem většiny českých domácností. A protože v předvánočním čase, ač bychom si to všichni přáli, není většinou času nazbyt, je dobré tuhle činnost, která patří mezi časově náročnější, naplánovat a pomoci si vyzkoušenými tipy, které prověřily už předchozí generace. S nimi předvánoční shon zvládnete produktivně, a přesto s grácií!
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Jak se vyznat v másle, abyste se při nákupu nespálili

    Před 1 rokem
    Všimli jste, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Zamrazené máslo je z dlouhodobého hlediska chyba. Skladování má jasná pravidla

    Před 1 rokem
    Všimli jste si, že si máslo udržuje punc poctivosti? A taky že se některé margaríny snaží napodobovat jeho chuť? Máslo je totiž stále velmi populární. Dříve ho stloukaly šikovné hospodyňky v máselnici, ale dneska je výroba jednodušší díky moderním technologiím. V naší stravě má nenahraditelnou roli, protože představuje plnohodnotný a lehce stravitelný mléčný tuk. Spotřeba másla je mnoho let stabilní, v roce 2019 to bylo 5,4 kg ročně na osobu.
     Komentáře
  • Drbna

    U rostlinných roztíratelných tuků iluzi másla nečekejte a raději čtěte etikety

    Před 1 rokem
    Někdo na ně nedá dopustit, jiný je zarytě odmítá – řeč je o rostlinných roztíratelných tucích. Jsou postrachem pro naše zdraví? A jak je to s jejich chutí a vůní? dTest nechal v laboratoři prověřit 14 vzorků včetně dvou zahraničních. Vůně ani chuť nebudily velké nadšení, zato přítomnosti nebezpečných transmastných kyselin se bát nemusíme. V čistě rostlinných produktech však někdy může překvapit přítomnost mléčné složky.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Co si namazat na pečivo? Máslo, nemáslo, margarín, či ořechovou alternativu

    Před 2 roky
    Je lepší lahodné máslo, nebo snadno roztíratelný margarín? A jak je to s populárními ořechovými másly a dalšími rostlinnými alternativami? Jsou opravdu tak skvělé? Odpovědi na tyto otázky nejsou vždy úplně jednoznačné. Pojďme se podívat, jak se v jednotlivých typech tuků vyznat a jak vybrat pro dané účely ty nejvhodnější.
     Komentáře
Reklama