Jednoduchý gnocchi salát
Před 30 dnyRecept na Gnocchi salát: 🔗větší hrst rukoly, 250g cherry rajčat, ½ okurky, 1 plechovka bílých fazolí, 1 balení vegan gnocchi, 100g rostlinného jogurtu, 2 lžíce tahini, 2 lžíce citronové, nebo limetkové šťávy, 1 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř 🌿Gnocchi uvaříme podle návodu. 🌿Rukolu umyjeme a dáme do misky, přidáme nakrájená cherry rajčata, nakrájenou okurku, propláchnuté fazole a uvařené gnocchi Zeleninu si můžeme přidat podle chuti. 🌿V misce smícháme rostlinný jogurt, tahini, citronovou šťávu, rajský protlak, sůl a pepř, můžeme přidat bylinky podle chuti. 🌿Dresink smícháme s gnocchi a podáváme, nebo necháme vychladit.Květy rukoly: naučte se je také používat. Hodí se nejenom do salátů
Před 1 měsícemListy rukoly bychom měly sklízet předtím, než vykvete. Jakmile se tak stane, listy už nejsou křehké, ale hořké a tvrdé. Naštěstí však máte ještě jednu možnost – květy rukoly jsou taktéž jedlé. Mají čtyři okvětní lístky uspořádané podobně jako čtyřlístek. Mají jemně kořenitou chuť s lehce nasládlým tónem. Jejich barva je krémová do fialova. Dají se použít různými způsoby, ale ne ve vařené formě. Jedině syrové nám mohou poskytnout své přednosti.Léto na záhoně: Koncem července můžeme vysévat polníček, rukolu, dubáček i klasický hlávkový salát
Před 1 měsícemČervenec je měsícem sklizní. Na zahradách, polích i sadech leccos dozrává a není problém si tak z vlastních surovin připravit lehkou a zdravou večeři. Současně se už objevují i prázdné záhony, které volají po dalším využití. Je to perfektní doba právě na vysetí salátů. Nabídka je pestrá.Rukola není jen skvělá součást salátů: Pomůže podpořit krásu vlasů a diabetikům dodá nálož antioxidantů
Před 3 měsíciPikantní, lehce štiplavá rukola by neměla chybět ani v jídelníčku diabetiků. Pro její zařazení je totiž mnoho dobrých důvodů. Působí mimo jiné jako silný antioxidační prostředek a napomáhá zachovat dobré trávení.Rukola: Hořký zdroj vitamínů můžete připravit jako špenát. Nebo z ní udělat boží pesto
Před 4 měsíciNěkdo ji miluje, jiný zase nenávidí. Poznejte spolu s námi blahodárné účinky rukoly a připravte si z ní domácí pesto, zeleninový salát nebo jednoduchou pomazánku. Poradíme vám, jak na to!Balená listová zelenina už se vám nezkazí
Před 5 měsíciZase vám rukola uvadla dřív, než jste ji stihli spotřebovat? A stejný osud potkal i špenát a polníček, že? Potíž bude zřejmě v tom, že při skladování listové zeleniny nepoužíváte papírovou utěrku.Sendviče od Pohlreicha: Gurmánský zážitek, nebo obyčejná svačina?
Před 5 měsíciV této epizodě vyzkouším nové sendviče od Zdeňka Pohlreicha, což je asi nejznámější český kuchař a obávaný kritik české gastronomie. Pojďme se tedy společně podívat, zda se jeho nové sendviče dají považovat za specialitu šéfkuchaře, nebo jsou to jen sendviče jako každé jiné. Jak mi chutnaly a co si o nich myslím, se dozvíte v tomto videu...Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu
Před 6 měsíciBresaola je takovým klenotem mezi uzeninami. Má hodně blízko k pršutu, stejně jako tento masný výrobek se totiž připravuje sušením. Často se jí i říká Beef Prosciutto. V zemi svého původu v Itálii ji nejčastěji podávají jako delikátní předkrm podobně jako hovězí carpaccio.Nasměrujte svoji pozornost k zelí a salátům
Před 8 měsíciZrovna nedávno jste si v duchu položili otázku, jak by se vaše kondice dala co nejjednodušeji vylepšit? Nasměrujte svou pozornost ke kapustě, zelí, římskému salátu a rukole. Pak to půjde úplně samo!Rukola obsahuje nejen vitamíny a minerály. Ani ve vaší kuchyni by neměla chybět
Před 10 měsíciNěkteří lidé ji příliš nemusí pro její nahořklou chuť. Ta se ale v salátech či na chlebu s máslem změní v dokonalý požitek. Zařadit rukolu do svého jídelníčku by měl čas od času každý.Dusičnany v zelenině: Jak velké riziko pro nás znamenají
Před 11 měsíciZelenina je důležitým zdrojem mnoha prospěšných látek pro člověka, ale obsahuje i škodlivé dusičnany. Jak moc a kde se jich máme obávat? The post Dusičnany v zelenině: Jak velké riziko pro nás znamenají appeared first on Zahrádkář.Dietní rukolu vypěstujete i v pohodlí domova
Před 1 rokemRukola je oblíbená listová zelenina, která se často přidává do zeleninových salátů, ale také polévek, těstovin, nebo si z ní můžete připravit lahodné rukolové pesto. Pokud patříte mezi zapálené zahrádkáře, či teprve začínáte, tak rukola si můžete vysadit ještě dnes a pěstovat ji můžete jak v bytě, tak i na zahrádce.Srpnová výsadba ředkviček a další zeleniny: Jaké druhy vysadit, abyste sklízeli úrodu ještě na podzim
Před 1 rokemPakliže vysejete konkrétní druhy zeleniny nyní během srpna, tak se můžete pak celý podzim radovat z takzvané podzimní sklizně. Obecně tyto druhy zeleniny vhodné k podzimní sklizni rychle rostou.Květy z rukoly a zajímavé způsoby jejich použití
Před 1 rokemRukola už není v českých kuchyních žádným nováčkem. Pro její pepřovou chuť si ji oblíbili nejenom ženy, ale také muži. Na konci sezóny vybíhá rukola do květu. Tyto květy jsou velice atraktivní, avšak jakmile se objeví, už není dobré sklízet listy ke konzumaci. Květy mají bílou barvu a dokážou přilákat užitečný hmyz, jako jsou včely a jiní opylovači. Pokud květy necháte na rostlině, vytvoří se semena, která můžete dále využít.Zahradní rostliny pro jarní vegetační období
Před 1 rokemUž se těšte, už se to blíží. I teď při nižších teplotách můžete zasadit rostliny, které se na jarní zeleninové zahradě dokáží poprat s přetrvávajícím mrazem.Rukola je nesmírně zdravým plevelem
Před 1 rokemVypadá jako plevel, ale je nesmírně zdravá. Rukola patří k nenáročné listové zelenině s působivým nutričním profilem, která okouzlí i vás. Až odhalíte, jak působí na tělo, nikdy už ji nenecháte bez povšimnutí!Rukolu za oknem vypěstujete i během té nejtřeskutější zimy. Díky našim tipům bude ještě šťavnatější než z obchodu
Před 1 rokemZjistěte, jak pěstovat rukolu ze semínek doma za okny, aby vás i během zimy zásobila opravdu hojným množstvím vitamínů. Poroste jako z vody.Na burger do hospody? Tento dokonale šťavnatý s kozím sýrem zvládnete doma
Před 1 rokemMarie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty mohou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz.Bulgur a rukola dokážou nahradit některé jiné potraviny, svým složením tělu prospějí mnohem víc
Před 1 rokemChybí vám bulgur a rukola v jídelníčku? Že takové potraviny ani do jídelníčku zařadit neumíte? Nebo vám přijdou módní a v dnešní době více než vychvalované? Pletete se, protože bulgur je tu s námi dlouhá desetiletí. Jedná se totiž o obilovinu, tedy o celozrnnou, nalámanou tvrdou pšenici. A pokud nevíte, jak ho zařadit do jídelníčku, není to těžké, protože bulgur je ideální alternativou bílé rýže. Oproti rýži totiž obsahuje značné množství vitamínů, vlákniny a minerálních látek. To stejné platí o rukole.Rychlá svačinka: Pomazánka z pečeného lososa
Před 2 rokyMarie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Ať už losos nebo švestka, z každé přísady dokážou vykouzlit hned několik báječných jídel. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz.Originální rukolové pesto, které je hned hotové
Před 2 rokyTradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi od Prima Pauzy i za pár minut. Od polévek až po dezerty, z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.czLétem práce na zahradě nekončí. Sázet květiny a zeleninu můžete i v září
Před 2 rokyVrchol vegetačního období se sice pomalu chýlí ke konci, ale to neznamená, že již nemůžete nic zasadit. Některým druhům rostlin vyhovuje pro počátek růstu přelom léta a podzimu.Potraviny pro rychlé zlepšení nálady
Před 2 rokyZase máte pocuchané nervy a blížící se podzim vám způsobuje pořádné splíny a deprese? Zvažte zdravé možnosti pro snadné zvládnutí takovýchto stavů. Představují je tyto potraviny, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!Jakou zeleninu vysadit v srpnu, abyste stihli sklidit ještě na podzim
Před 2 rokyPokud vysejete zeleninu v srpnu, budete se těšit z takzvané podzimní sklizně. Druhy zeleniny, které se sází v posledním letním měsíci, jsou rychle rostoucí.Pokud netoužíte po balkoně plném květin, zkuste na něm pěstovat třeba brambory, rajčata či drobné ovoce
Před 2 rokyPokud se rozhodnete, že balkon proměníte v užitkovou zahradu, máme pro vás dobrou zprávu. Jde to i na opravdu malém prostoru třeba o třech metrech čtverečních.Hořké, přezrálé listy rukoly: Při pěstování se jich lze vyvarovat
Před 2 rokyNe, dnes od nás nečekejte návod na pěstování rukoly. Místo toho vám poradíme, čím ji můžete na zahradě bez potíží nahradit. Jde o málo známou listovou zeleninu, které však vaše chuťové pohárky doslova propadnou.Rukola posiluje kosti a detoxikuje tělo
Před 2 rokyŽe je listová zelenina nesmírně zdravá, to je všeobecně známá věc. Kolik jejích druhů ale jíte pravidelně? Byl by hřích zapomínat na rukolu, která poskytuje prevenci před rakovinou, prospívá trávení a omlazuje pleť.Nasměrujte pozornost k zelí a salátům
Před 2 rokyZrovna nedávno jste si v duchu položili otázku, jak by se vaše kondice dala co nejjednodušeji vylepšit? Nasměrujte svou pozornost ke kapustě, zelí, římskému salátu a rukole. Pak to půjde úplně samo!