Zavřít
Tofu

Tofu

Nejnovější články na Seznamu na téma Tofu
  • Skromná kuchyně

    Skvělá rychlovka z tofu. Je krásně křupavé s bezva omáčkou

    Před 1 dnem
    Tuhle úpravu tofu jste už u mě určitě viděli několikrát, tady je tentokrát v kombinaci s rychle opečenou brokolicí. Plus rychlá omáčka na pánvi na základu s česnekem a zázvorem. Opravdu žádná věda, stačí obyčejná pánvička a jedete! Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • Žena-in

    Bílkoviny: Jak si jednoduše zajistit jejich dostatek v potravě

    Před 10 dny
    Bílkoviny jsou společně se sacharidy a tuky základními a nezbytnými složkami naší potravy. Naše tělo potřebuje přijímat bílkoviny z potravy, aby z jejich aminokyselin stavělo vlastní bílkoviny, hormony a další látky. Víte, jak mu tyto stavební kameny jednoduše dopřát?
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlovka, která se obejde i bez masa: Rýžové nudle s houbami a uzeným tofu

    Před 1 měsícem
    Houby shitake jsou doslova zázračné, někdy se jim říká také houby dlouhověkosti. V Asii jsou nesmírně ceněné pro svoje léčivé schopnosti a také skvělou chuť a konzistenci. Do těchto rychlých nudlí je můžete použít čerstvé i sušené.
     Komentáře
  • Receptovník

    Dobře ochucené tofu vynikne nejen ve veganské stravě. Je unikátním zdrojem bílkovin a vzácných isoflavonů

    Před 1 měsícem
    Tofu je základem každé veganské stravy, ale tento sýr by měl být zahrnut do každodenní stravy i jedlíků masa. Tofu má mnoho zdravotních vlastností – snižuje špatný cholesterol, zmírňuje příznaky menopauzy, chrání před osteoporózou. Dozvíte se i další důvody, proč byste měli tento produkt zahrnout do stravy. Co je přesně tofu Tofu je sýr vyrobený ze sójového mléka. Vytváří se v procesu koagulace, tedy separace, sójového proteinu ze syrovátky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Kořeněná rajčatová omáčka se sýrem je skvělou rychlou večeří, která nezruinuje peněženku a chutná božsky

    Před 2 měsíci
    Maso a další suroviny stále zdražují a vy přemýšlíte, co rychle připravit k večeři? Omáčka z konzervovaných rajčat je delikátní, když ji správně připravíte. Co do ní dáte, je navíc velmi variabilní. Nabízím vám recept na základní verzi a tipy na to, jak omáčku případně pozměnit. Věřím, že vám jídlo zachutná tak, jako mé rodině.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Po takhle dobrém tofu zapomenete na maso. Tip na krásně křupavou dobrotu

    Před 2 měsíci
    Recept na Tofu: 🔗 Z tofu vymačkáme opatrně, co nejvíce vody pomocí kuchyňských utěrek a nakrájíme ho na přibližně stejné kostky. Připravíme si marinádu podle chuti, já jsem smícháme 1 lžíci oleje, 2 lžíce sójovky, sušený česnek, papriku, sůl a pepř. Tofu si vložíme do sáčku a nalijeme na něj marinádu, jemně obalíme a necháme marinovat několik hodin. Do misky si nasypeme trošku kukuřičného škrobu a tofu v něm obalíme, tím bude opravdu křupavé, ale tenhle krok můžeme přeskočit. Tofu pečeme v horkovzdušné fritéze na 200 stupňů 10 minut. Tofu pak můžeme přidat do omáček, stir fry, nebo ho dále upravit podle chuti.
     Komentáře
  • Proženy

    Skvělé odlehčené jídlo (nejen) pro vegetariány a dietářky: Rýžové nudle s kopou zeleniny a tofu místo masa

    Před 2 měsíci
    Jde to i bez masa. Pokud si přejete odlehčit jídelníček skvělým asijským jídlem, můžete vyzkoušet tuto verzi bun bo nam bo s tofu, kterou vykouzlíte během chvíle ze zásob ve spíži a lednici. Pokud chcete připravit ryze vegetariánskou a veganskou verzi pokrmu, nahraďte rybí omáčku omáčkou sójovou nebo tamari.
     Komentáře
  • Život v Česku

    Annu Kadeřávkovou čekají také bezmasé Vánoce. Místo kapra bude na stole tofu

    Před 3 měsíci
    Na Vánoce se řada lidí těší už jen proto, že jsou skvělou příležitostí, kdy se setkat s rodinou. Zrovna tak je tomu v případě herečky Anny Kadeřávkové (25), která se těší především na to, že bude moci strávit čas se svými sourozenci. Pro ŽivotvČesku.cz prozradila, jak v její velké rodině svátky probíhají a co bude tentokrát na štědrovečerním stole.
     Komentáře
  • BRGRS

    Lahodný tofu burger s křupavými cibulovými kroužky

    Před 3 měsíci
    Odlehčená verze burgeru pro milovníky tofu a rostlinné stravy. Tofu do burgeru rozhodně patří!
     Komentáře
  • BRGRS

    Pikantní burger s tofu, mozzarellou a šťavnatým krůtím masem

    Před 4 měsíci
    Ideální varianta burgeru pro milovníky tofu. Na této variantě si pochutnáte díky netradičnímu mixu chutí.
     Komentáře
  • Žena-in

    Velice snadná a rychlá mrkvová pomazánka s tofu

    Před 5 měsíci
    Připravit si domácí pomazánky není žádná věda. Stačí vám k tomu trocha času, struhadlo nebo kuchyňský robot a dvě alespoň trochu šikovné ruce. Co tentokrát zkusit podzimní mrkvovou?
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Veganská Tikka Masala: Jednoduché indické jídlo za pár korun

    Před 5 měsíci
    👩‍🍳300g bílého tofu 260g batát (lze použít i cuketa, lilek, mrkev, květák, řepa….) 150g hub 1 červená paprika 🧷Marináda: 250g sójového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička tandoori masala 1 lžička černé soli 2 lžičky chilli prášku 1 lžička soli
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Nebojte se tofu: Smažené s dýňovou kari omáčkou je skvělé

    Před 5 měsíci
    Tohle je moje oblíbená úprava tofu, kterou jsem už tady měl víckrát. Tentokrát s jednoduchou omáčkou z rozšťouchané dýně s trochou kari koření. Je to hodně jednoduché a moc dobré. Ani netřeba žádné pasírování nebo tyčový mixér. Tofu na konci můžete jen prohřát - nechat křupavé nebo obalit v omáčce - jak je libo!
     Komentáře
  • Apetit

    Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“? Úspěch stojí na 4 ingrediencích

    Před 6 měsíci
    Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte ochutnat. V čem spočívá jejich tajemství?
     Komentáře
  • Náš region

    Obliba veganských produktů u Čechů roste

    Před 6 měsíci
    Maloobchodní prodeje rostlinných alternativ masa, alternativ mléčných produktů a prodeje tofu loni meziročně vzrostly 36 procent. Prodalo se zboží za 2,07 miliardy korun, z…
     Komentáře
  • Vaříme světově

    Výborná domácí pomazánka na stole za pár minut

    Před 6 měsíci
    Tofu pomazánka připravená během chvíle.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Krásně křupavé tofu a zeleninový salát. Luxusní jídlo jde i bez masa

    Před 7 měsíci
    Křupavé tofu: 1 balení tofu, 60ml aquafaba ( tekutina z 1 plechovky cizrny), 80g panko strouhanky, 30g kokosu, ½ lžičky soli, ½ lžičky sladké papriky, ½ lžičky pepře
     Komentáře
  • Refresher

    Test tofu: I levné tofu může být chutné a mít dobré výživové hodnoty. Sestavili jsme žebříček ze sortimentu supermarketů

    Před 9 měsíci
    Tofu není žádná neznámá. Ruku na srdce, každý z nás někdy zatouží po něčem jiném, než je maso. Tento žebříček ti možná pomůže najít nejpraktičtější alternativu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Náhrady masa nejen pro vegetariány

    Před 9 měsíci
    Tofu, tempeh nebo seitan. To jsou náhrady masa, na kterých si pochutnávají nejen vegetariáni. Budete další, koho tyto produkty osloví?
     Komentáře
  • iReceptář

    Došla vám vejce? Nevadí. Snadno je nahradíte i jedlou sodou s octem

    Před 9 měsíci
    Chtěli jste něco upéct, ale na poslední chvíli jste zjistili, že vám chybí vajíčka? Průšvih! Říkáte si a myslíte, že moučník, na kterém si měla pochutnat celá rodina, je nenávratně pryč. Jenže není! Víme, jak zcela jednoduše nahradit vajíčka běžnými surovinami, které určitě máte doma.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Tempeh a jeho srovnání s dalšími náhražkami masa

    Před 10 měsíci
    Tempeh je velmi známý především vegetariánům a veganům, kteří jej používají jako zdroj bílkovin, na místo masa. I když mezi ně nepatříte, není to důvod, proč si čas od času dopřát něco trochu jiného. Tempeh vzniká z uvařených a mírně fermentovaných sójových bobů. Fermentace je důležitá pro snadnější trávení výrobku, zejména škrobů obsažených v něm. Po provedení procesu fermentace se z hmoty vytvoří větší blok, který se pak ukrajuje, nebo jen placka podobná té, kterou dáváme do hamburgerů.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Léto budiž naloženo! Tofu feta je skvělá alternativa nejen pro vegany

    Před 10 měsíci
    Nemusíte být vegan ani být omezen intolerancí na laktózu, tahle variace na klasickou řeckou fetu vás jednoduše překvapí skvělou chutí i konzistencí.
     Komentáře
  • Vlasta

    Chci zkusit život vegetariána. Musím jíst místo masa tempeh a tofu?

    Před 10 měsíci
    Nemusíte jíst nic, co vás netěší, protože k většině jídel existuje nějaká alternativa. Ale pokud jde o výrobky ze sóji, zkuste se na ně dívat i jinak než jako na módní výstřelek. Mohou vám totiž prospět.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající pomazánka z tofu, která vás ohromí

    Před 10 měsíci
    Pomazánku z tofu si jistě zamilujete. Vypadá jako vajíčková pomazánka, ale není to vajíčková pomazánka. Je o malinko lepší. Na lahodnou pomazánku z tofu budete potřebovat následující suroviny: tofu 200 g, lučina 60 g, majolka 1 lžíce, plnotučná hořčice ½ lžičky, (cibule ½ malé), kurkuma zarovnaná lžička, černá sůl a pepř. Připravit ji zvládne i začátečník. Dobrou chuť.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jídelníček, kterým snížíte riziko osteoporózy

    Před 10 měsíci
    Nejen svaly, na jejichž zpevnění v posilovně tak intenzivně pracujete, si zaslouží vaši plnou pozornost. Co takové kosti? Jejich kondice se dá podstatně vylepšit konzumací chřestu, tofu nebo žampionů!
     Komentáře
  • Proženy

    Pomazánka z tofu s pažitkou

    Před 11 měsíci
    Fitness trenérka a výživová poradkyně Alena Vídeňská na jaře veškeré pokrmy obohacuje a zdobí jarními bylinkami jako jsou pampelišky, medvědí česnek i sedmikrásky. Dopustit ale nedá ani na klasickou pažitku. Právě z té můžete připravit lahodnou pomazánku, kam se přidává i uzené tofu.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Tofu: Rostlinné "maso" můžete upéct v troubě i rozmixovat na pomazánku

    Před 11 měsíci
    Obohaťte svůj jídelníček o tofu! Super potravinu, která je bohužel vnímána pouze jako náhražka masa ve vegetariánském a veganském jídelníčku.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Za co můžete vyměnit maso? Zkuste těchto 6 alternativ

    Před 1 rokem
    Pokud se chcete stravovat vegansky nebo vědomě jíst méně masa, v supermarketu najdete mnoho alternativ! Máme pro vás seznam nejoblíbenějších náhražek masa podle webu Myself, od tofu přes tempeh až po jackfruit. Inspiraci pro pokrmy zde najdou i vegetariáni. Tyto potraviny jsou skvělou náhradou masa a chutnají výborně!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Michael Jackson: Miloval pikantní jídla, smažené kuře i pekanové sušenky podle tohoto receptu

    Před 1 rokem
    Dlouhá léta byl král popu vegetariánem, který ale neměl rád zeleninu a těstoviny. Miloval sladké, nesnášel však cukr a čokoládu. Čím se tedy vlastně živil?
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Hrachová kaše s uzeným tofu

    Před 1 rokem
    Uzené tofu je skvělé i pro začátečníky - chutná samo o sobě i bez dalšího dochucení. Tady ho využívám k jednoduché hrachovce, to které zapadne úplně parádně. Chuť opečené cibule, uzené tofu a klasicky ochucená hrachovka – všechno do sebe hezky zapadá. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Proženy

    Sytá, ale lehká polévka inspirovaná asijskou kuchyní: nudlová s tofu a houbou shitake

    Před 1 rokem
    Houževnatec jedlý neboli houba shitake je veskrze zdravá potravina: posiluje imunitu, chrání slinivku, játra a žlučník, snižuje tlak i hladinu cholesterolu, obsahuje množství nepostradatelných vitamínů a minerálů. Navíc je ale i výjimečně lahodná. Má plnou chuť a skvělou konzistenci a můžete ji opékat, dusit i grilovat. Nebo ji přidat do syté, ale lehké polévky inspirované japonskou kuchyní.
     Komentáře
  • Žena-in

    Nechutná vám tofu? Zkuste ho zamrazit a získejte lepší chuť i texturu

    Před 1 rokem
    Tofu je velmi rozporuplnou surovinou. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Klíčem k tomu, aby byl pokrm s tofu chutný, je správné ochucení. Neutrální tofu do sebe nasává přidané suroviny. Aby byla chuť skutečně výrazná, doporučuje se tofu zamrazit. Pokud nepatříte k jeho milovníkům, zkuste mu dát druhou šanci.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Tofu: zdravá pochoutka nejen pro vegany a vegetariány do salátů i koláčů

    Před 1 rokem
    Spousta bílkovin v jedné kostce. Výborně se hodí do salátů, při vaření i na gril. Už jsi ho vyzkoušela? A víš, že báječně chutná i na sladko?
     Komentáře
  • Proženy

    Zdravá rychlovka, kterou zvládnou i začátečníci: Soba nudle se zeleninou a tofu

    Před 1 rokem
    Když vám schází čas nebo nápady na vyvážené zdravé rychlé jídlo k obědu nebo večeři, sáhněte po nudlích soba. Vařené jsou raz dva a tato lehce pikantní směs na pánvi jakbysmet. A přitom si moc pochutnáte.
     Komentáře
  • TopRecepty

    7 úžasných pomazánek nejen na chlebíčky: Dáte si skvělou česnekovou, tuňákovou nebo z tofu?

    Před 1 rokem
    Přemýšlíte, jaké připravit na Silvestra občerstvení? Asi nejjednodušším řešením jsou pomazánky. Namažete je na veku, na krajíčky chleba i na krekry, dají se použít jako dip, do kterého můžete namáčet nakrájenou zeleninu i tyčinky a jsou hotové téměř za chviličku. Stačí jen promíchat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak používat tofu ve studené kuchyni. Lze jej naložit i mít z něj chutnou pomazánku

    Před 1 rokem
    Tofu se připravuje srážením sójového mléka pomocí syřidel. V domácích podmínkách můžeme ke srážení mléka použít citrónovou šťávu. Tofu někdy nazýváme sójový "sýr" nebo "tvaroh, jeho konzistence je jim totiž podobná. Koupíme ho dnes nejen v prodejnách zdravé výživy, ale i v každém supermarketu.
     Komentáře
  • Proženy

    Zdravá zelňačka s uzeným tofu

    Před 1 rokem
    Kysané zelí obsahuje vitamin C a probiotika prospívající střevům a celkové imunitě. Ideální je naložit si ho doma, u toho kupovaného v obchodě jsou často kvůli sterilizaci tyto prospěšné látky zničeny, vysvětluje Lucie Tvrdoňová, výživová a fitness poradkyně a majitelka firmy na krabičkovou dietu. Takže pokud máte zelí, zkuste tuhle polévku, v zimě zahřeje a přinese vám spoustu zdravotních benefitů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Většina lidí solí špatně: V jaký moment při vaření máte sůl do jídla přidat?

    Před 1 rokem
    To, že je sůl nad zlato, víme již od nepaměti. Většina pokrmů bez soli jsou až nepoživatelné. Ona ta slavná pohádka opravdu nelže! Ale umíte solit správně?
     Komentáře
  • Fajntip

    Nejlepší náhražky masa pro vegetariány

    Před 1 rokem
    Jste čerstvými vegetariány a nevíte si rady čím nahradit maso? V jídelníčku by neměly chybět cenné bílkoviny, ale ani vitamíny a minerály. Přinášíme vám výběr kvalitních výrobků či potravin, které vám všechny tyto živiny spolehlivě dodají.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Tempeh pod drobnohledem

    Před 1 rokem
    Ačkoli je sója díky stoupající popularitě veganského způsobu stravování velice známou potravinou (obzvláště jako tofu), v případě tempehu již znalosti v širším povědomí lidí trochu klesají, což je opravdu škoda, protože se jedná o vůbec nejlepší využití potenciálu sóji! Proč?
     Komentáře
  • iReceptář

    Tajemství nestárnoucích obličejů Japonek? Používají produkty, co mají doma

    Před 1 rokem
    Japonky snad nestárnou! Jak by bylo jinak možné, že mají i v pokročilém věku tak pěknou pleť? Pojďme se společně vydat za tajemstvím japonské krásy s pomocí rýžového octa, soli a vody.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušejte tempeh. Oblíbené „javánské maso“ se hodí do spousty pokrmů

    Před 1 rokem
    Sójové maso nebo tofu zná snad každý a nejsou už jen alternativou pro vegetariány. Občas si je rádi dají i zapřisáhlí masožravci. Vyzkoušeli jste ale také tempeh? I on se vyrábí ze sóji, oproti dvěma předchozím produktům je ale ještě fermentovaný. Jeho uzenou variantou můžete klidně naplnit třeba bramborové knedlíky.
     Komentáře
  • Čína pro pokročilé

    Jak chutná nejostřejší jídlo v Číně?

    Před 1 rokem
    Jsme na dvoutýdenní plavbě po Dlouhé řece střední Čínou a dnes jsme přišli do města Nanjing. Toto je desátý díl z jedenáctidílné série.
     Komentáře
  • Čína pro pokročilé

    Proč se největší jezero v Číně zmenšilo o 94%?

    Před 1 rokem
    Jsme na dvoutýdenní plavbě po Dlouhé řece střední Čínou a dnes jsme přišli do města Nanjing. Toto je šestý díl z jedenáctidílné série.
     Komentáře
  • Vlasta

    Kuře, tempeh nebo tofu? Po padesátce oceníte nejlepší zdroje bílkovin bez tuku

    Před 1 rokem
    Kdo chce zhubnout, měl by jíst dostatek bílkovin. To už možná víte a při sestavování jídelníčku se tím řídíte. A často přemýšlíte nad tím, jestli jsou lepší bílkoviny živočišného, nebo rostlinného původu. Obojí má své pro a proti, ideální je kombinovat je, aby váš jídelníček byl co nejpestřejší.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nevšední grilování v podobě melounu, tofu a hub

    Před 1 rokem
    Grilovací sezona je v plném proudu, jsme za její polovinou. Pokud si myslíte, že jste už letos vyzkoušeli všechno, tak vás možná vyvedeme z omylu. Na gril totiž nepatří jen maso, máme pro vás spoustu dobrot, které musíte letos ochutnat!
     Komentáře
  • Vitalia

    Veganské recepty na grilování

    Před 1 rokem
    Už dávno neplatí, že na gril patří pouze maso. Roste třeba obliba v grilování sýrů, ale co vlastně grilují vegani? Rozhodně to nemusejí být jen náhražky párků.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recepty pro krásné ploché bříško

    Před 1 rokem
    Pokud chcete zhubnout své lehce vyboulené bříško, není nutné se hodiny mořit v posilovně. Existují pokrmy a potraviny, které vám k tomu mohou pomoci také. A nejsou ani tak „speciální“, jak byste asi čekali.
     Komentáře
  • SportyŽivě

    Proč je tofu tak populární a v čem je vlastně jeho přínos?

    Před 1 rokem
    Tofu je dnes velmi oblíbená potravina a na jídelníčku široké veřejnosti se objevuje stále častěji. Má spoustu zdravotních i praktických přínosů.
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlé a snadné jídlo nejen pro vegany: stačí jen nakrájet, orestovat a máte hotovo

    Před 1 rokem
    Tahle zeleninová pánev patří mezi mé nejoblíbenější zdravé a veganské recepty. Líbí se mi, jak vypadá (připomíná mi cestu lesem), na stole je do dvaceti minut a chutná opravdu skvěle. Je to i díky houbám shitake, které jí dodávají chuť.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vegetariánství s dlouhověkostí tak úplně nesouvisí

    Před 1 rokem
    Jíst pouze ovoce, zeleninu, klíčky, tofu a všechny ty ostatní prospěšné věci? To mnoho lidi přivádí k myšlence, že vegetariáni se zákonitě musí dožít požehnaného věku. Je pravda, že mají pevnější zdraví, ale je to spíše kvůli tomu, že nepijí tolik alkoholu a pravidelně cvičí!
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Kde hledat nejlepší zdroje proteinů

    Před 2 roky
    Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem pro správné fungování našeho těla. Pokud se vám ale na talíři nejčastěji objevují například těstoviny nebo pečivo, které jsou chudé na proteiny, je na čase popřemýšlet o změně.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Tofu je dobré nejen pro vegetariány

    Před 2 roky
    Že tofu zvyšuje riziko rakoviny prsu? Je to prý přesně naopak! Představuje i prevenci diabetu a osteoporózy, zatímco zlepšuje pružnost pokožky. Už ho máte v lednici?
     Komentáře
  • Pražský deník

    ODS se nelíbí „promořování“ v metru. Kritizuje i respirátory od výrobce tofu

    Před 2 roky
    Od poloviny týdne přistoupil magistrát hlavního města k „prázdninovému“ jízdnímu řádu pražského metra. Kvůli úbytku cestujících při lockdownu souvisejícím s koronavirovou nákazou a slabé vytíženosti spojů se prodloužily intervaly. Zástupci opoziční ODS však tento krok kritizují, bojí se „promořování“ cestujících. Pochyby vyvolaly také respirátory, které prodává dopravní podnik ve stanicích metra a jimiž se chlubil také primátor Zdeněk Hřib (Piráti).
     Komentáře
  • Cuketka zdravě

    Univerzální quinoa "co dům dal": S tofu a sójovou zálivkou

    Před 2 roky
    Quinoa je nesmírně univerzální, obzvlášť pokud jde o rychlovky stylem "co dům dal". Na videu ukazuji základní kombinaci – vařená quinoa, křupavé opečené tofu a jednoduchá zálivka se sojovou omáčkou. K misce přidejte vždy nějakou zeleninu – buď pečenou nebo nakládanou (třeba zelný salát coleslaw). Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Cuketka zdravě

    Super rychlovka: Křupavé tofu s kari omáčkou

    Před 2 roky
    Tohle jídlo je neuvěřitelně dobré. Stačí kostka tofu a pár surovin ze spíže. Opravdu vás to překvapí. Musíte to zkusit. Rozpis surovin najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Deník

    Veganský životní styl je filozofie, za kterou se vydává čím dál víc Čechů

    Před 2 roky
    /RECEPTY/ Začněte nový rok odlehčeně. Inspirovat se můžete ve veganské kuchyni. Je nejen zdravá, ale i ohleduplná k životu. Náhledněte s Deníkem do veganské spíše.
     Komentáře
  • Cuketka zdravě

    Lehký oběd i svačina. Parádní wrap se smaženým tofu!

    Před 2 roky
    Že je tofu bez chuti? Tak tenhle recept vás vyvede z omylu. Tofu má v tomto receptu krásnou křupavou krustičku a vše nakonec podáváme jako wrap se sezamovou omáčkou. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tofu-kešu "tvarohová" pomazánka s bylinkami

    Před 2 roky
    Jste vegan nebo vegetarián a hledáte inspiraci? Anebo chcete pohostit blízkého, který nejí živočišné výrobky, něčím lahodným? Falešná "tvarohová" pomazánka z tofu a kešu oříšků je to pravé pro vás! Suroviny: 1/2 hrnku nesolených kešu oříšků 1 stroužek česneku 400-450 g tofu natural 2 vrchovaté lžíce nasekané čerstvé bazalky 2 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené v poměru 1 lžíce čerstvých = 1 lžička sušených, nicméně ideální by bylo mít alespoň některé čerstvé) 2-3 lžíce citrónové šťávy 1/4 hrnku nadrobno nakrájené červené cibule 2 lžíce lahůdkového droždí (tebi) sůl čerstvě mletý pepř dle chuti Postup přípravy receptu: V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně hladká směs. Přidejte všechny ostatní ingredience a několikrát zapulzujte v mixéru (nemixujte však úplně na kaši, v pomazánce by měly být malé kousky cibule a bylinek). Ochutnejte a dochuťte solí, citronovou šťávou či pepřem. Nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici, poté se do toho můžete pustit.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Nejlepší zdroje proteinů na vašem talíři

    Před 2 roky
    Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem pro správné fungování našeho těla. Pokud se vám ale na talíři nejčastěji objevují například těstoviny nebo pečivo, které jsou chudé na proteiny, je na čase popřemýšlet o změně.
     Komentáře
Reklama