Zavřít
Cizrna

Cizrna

Nejnovější články na Seznamu na téma Cizrna
  • Prima Fresh

    Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

    Před 1 dnem
    Zahřejte se miskou poctivé polévky plné chutí – pikantní chorizo, jemná kapusta a cizrna tvoří dokonalou kombinaci, která zasytí i pohladí. Tato polévka má španělský šmrnc a českou duši – ideální na chladné dny.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu

    Před 11 dny
    Čas letí zběsile a vy si říkáte, co ještě musíte stihnout? Pokusíme se vám zkrátit alespoň čas strávený v kuchyni vařením večeře. Stačí nakrájet ingredience a dát je péct do trouby. I s přípravou vám to nezabere víc než 20 minut času.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem

    Před 13 dny
    Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bezmasé rychlovky k obědu

    Před 16 dny
    Bezmasé obědy se v posledních letech stávají stále populárnějšími. Nejenže jsou příznivé pro životní prostředí a naše zdraví, ale jejich příprava může být i velmi rychlá a snadná. Jak ale zajistit, že nám při jejich konzumaci nebudou chybět důležité živiny, jako jsou bílkoviny? Které bezmasé pokrmy obvykle chutnají dětem? A jak urychlit přípravu oblíbeného vegetariánského rizota? Na všechny tyto otázky odpovíme v následujícím článku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

    Před 18 dny
    Hřejivé, syté a plné barev – přesně takové je toto dýňovo-květákové curry. Kombinace sladké dýně, jemného květáku, cizrny a aromatického kokosového mléka zahřeje tělo i duši. Skvělé jako vegetariánský oběd či večeře, která nadchne i zapřisáhlé masožravce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Šéfkuchař David Šlapák popisuje kombinaci matchy a bílé čokolády jako vhodnou pro inovaci cukroví

    Před 19 dny
    Když se řekne vánoční cukroví, většina z nás si vybaví vanilkové rohlíčky nebo linecké. Jenže letošní Vánoce přinášejí něco úplně nového, zelené sušenky z cizrny a matchy, které se staly hitem internetu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak vařit luštěniny v pomalém hrnci. Vaření sice bude delší, ale úplně pohodové

    Před 19 dny
    Luštěniny jsou důležitou složkou naší výživy a nejde jen o jejich výtečnou chuť, ale i o přínos pro naši výživu. Ceněné jsou kvůli obsahu důležitých živin, včetně bílkovin, přitom jsou levné. V jídelníčku vegetariánů jsou nepostradatelné, ale chybět by neměly ani při běžném stravování. Přesto jejich zdlouhavé vaření může být trochu oříškem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vařit cizrnu. Vychutnejte si ji v polévkách, salátech i pomazánkách

    Před 20 dny
    Cizrna má příjemnou oříškovou chuť, zase úplně jinou než ostatní luštěniny. V kuchyni se používá obdobně jako všechny luštěniny do polévek, omáček a karbanátků. Výtečná a populární je jako základ pro falafel, hummus i další skvělé pomazánky.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavé dýňové kari s cizrnou: Když máte dýni a nechcete z ní dělat polévku, zkuste toto jednoduché hřejivé kari

    Před 21 dny
    Z dýně nemusíte vařit jen polévku. Dýňové kari podle tohoto receptu je vhodné pro vegany a přinese do vaší kuchyně trochu exotiky.
     Komentáře
  • Zdravě živená

    Hlívový guláš s cizrnou - Zdravě živená

    Před 25 dny
    Hlívový guláš je to jídlo, na které se cestou po mokrých cestičkách těšíte domů - až obejmete misku a zaboříte do ní lžíci a ono začne hřát po těle.
     Komentáře
  • Dotyk

    Cizrna stabilizuje hladinu cukru v krvi a kila po ní jdou dolů. Češi jí ale jedí málo

    Před 1 měsícem
    Říká se jí římský hrách a je velmi oblíbená v zemích Blízkého východu. Zároveň je součástí i středomořské kuchyně. Tato drobná luštěnina je nejen chutná, ale příznivě ovlivňuje zdraví. A to nejen diabetikům.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Hummus recept: cizrnová pomazánka nejen skvěle chutná, ale je i zdravá. Obsahuje kvalitní bílkoviny a tuky

    Před 1 měsícem
    Abyste si dopřáli chutnou hummusovou pomazánku, nemusíte se vydávat do zemí Blízkého východu. Připravit si ji můžete během chvilky doma. Stačí rozmixovat cizrnu s tahini, citronovou šťávou, česnekem, olivovým olejem, římským kmínem a solí. Hummus je navíc mimořádně zdravý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Cizrnovo-mrkvová polévka se zázvorem a kurkumou: Zahřejte se u talíře plného vůní

    Před 1 měsícem
    Krémová, krásně oranžová polévka na podzim nemusí být jen z dýně. Tento recept nabízí variantu s cizrnou a mrkví, díky nimž má polévka sytou barvu a směs koření jí dodá výraznou chuť. Vyzkoušejte s námi tuto polévku.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Recept na tuto krémovou bramboračku téměř nikdo nezná – až ji vyzkoušíte, jinou už 100 % dělat nebudete

    Před 1 měsícem
    Krémová bramboračka s cizrnou je výživná, má plnou chuť a dokonale zasytí. Polévka poslouží jako předkrm i lehký hlavní chod.
     Komentáře
  • Tiscali

    Bezlepkové, výživné a voňavé: Recept na domácí těstoviny, které chutnají jako z italské trattorie

    Před 1 měsícem
    Domácí těstoviny nebyly nikdy jednodušší, ani chutnější. Tento recept na dýňové těstoviny s cizrnou je nejen bezlepkový, ale také bohatý na bílkoviny, vlákninu a podzimní vůni. Stačí tři základní ingredience a vznikne jemné, pružné těsto, které po uvaření získá krémovou strukturu a přirozeně nasládlou chuť dýně.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak vyrobit skvostný cizrnový hummus? Stáčí jen pár surovin

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu podle našeho krokového fotoreceptu. -Oblíbená orientální pomazánka má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc.
     Komentáře
  • Marianne

    Velká konkurence brambůrků a oříšků: Křupavá cizrna nedá moc práce a chutná skvěle

    Před 1 měsícem
    Cizrna je doslova nabitá zdraví prospěšnými látkami. Navíc je vhodná i pro lidi s celiakií, protože je přirozeně bezlepková. Věděli jste, že může skvěle posloužit i jako zdravé a výborné mlsání v podobě slaných nebo sladkých „křupek“?
     Komentáře
  • extrainspirace.cz

    Tahle luštěnina urychluje hubnoucí cestu. Češi ji ve velkém zařazují do jídelníčku a jsou nadšení z jejich dopadů

    Před 1 měsícem
    Když se řekne cizrna, možná si vybavíte hummus, exotické saláty nebo něco, […]
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Zprotivila vám školní jídelna květákovou polévku? Díky téhle verzi si ji určitě zase oblíbíte

    Před 1 měsícem
    Recept na 🥣 Krémová polévka z pečeného květáku: 🔗Na polévku: • 1 velká hlava květáku • 1 střední žlutá cibule • 4 stroužky česneku (se slupkou) • trochu olivového oleje • cca 1 l zeleninového vývaru • ½ lžičky soli (nebo podle chuti) Volitelně na křupavou cizrnu: • 1 plechovka cizrny (cca 400 g), slité a osušené • 1 lžíce olivového oleje • 1 lžička uzené papriky • ½ lžičky římského kmínu • ¼ lžičky soli ⸻ 🔥 Postup: 1. Pečení zeleniny: • Předehřej troubu na 200 °C. • Květák rozděl na větší růžičky, cibuli nakrájej na větší kusy. • Na plech dej květák, cibuli a celé stroužky česneku (se slupkou). • Pokapej trochou olivového oleje a promíchej. • Peč 25–30 minut, dokud květák nezezlátne a nezměkne. 2. (Volitelně) křupavá cizrna: • Cizrnu smíchej s 1 lžící olivového oleje, rozlož na jiný plech a peč 20 minut dozlatova. • Ještě horkou cizrnu promíchej s paprikou, kmínem a solí. 3. Mixování: • Z upečeného česneku sloupni slupku. • Do mixéru dej upečený květák, cibuli, česnek, vývaru a přidej sůl. • Mixuj 1–2 minuty, až bude polévka hladká a krémová. 4. Podávání: • Podávej teplé, navrch dej křupavou cizrnu nebo strouhaný sýr, čerstvě mletý pepř a podávej s křupavým chlebem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

    Před 1 měsícem
    Rychlé, výživné a plné chuti! Takové jsou těstoviny s cizrnou, špenátem a sýrem pecorino. Krémová omáčka z cizrny a vývaru obalí každé sousto, zatímco chilli a rozmarýn dodají jídlu šmrnc. Skvěle chutnají hned po uvaření, ale bez problému je můžete nabalit i do krabičky.
     Komentáře
  • Vitalia

    IKEA představila kuličky se zcela novou chutí. Podávají se s kuskusem, stojí 99 korun

    Před 2 měsíci
    IKEA letos slaví 40. narozeniny svých masových kuliček, a tak si kromě kuřecích a bezmasých nedělila i kuličky nové. S cuketou, koriandrem a hlavně cizrnou.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Cizrna beranní: využití, pěstování

    Před 2 měsíci
    Cizrna beranní je nejen oblíbenou luštěninou, ale i zajímavou rostlinou do zahrady. Přináší vysoké výnosy a nabízí zajímavé možnosti zpracování. Původ a rozšíření cizrny Cizrna má svůj původ v Indii, kde je dodnes…
     Komentáře
  • Tipio

    Cizrna: Co to je a vše, co o ní potřebujete vědět

    Před 2 měsíci
    Cizrna je častá součást našich jídelníčků, což je velmi dobře, protože stále […] Příspěvek Cizrna: Co to je a vše, co o ní potřebujete vědět zobrazený nejdříve.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

    Před 2 měsíci
    Během září bývá počasí ještě příjemné, ale postupně se přece jen ochlazuje a přibývají deštivé dny. A popravdě, nic nezahřeje tak dobře jako vydatná luštěninová polévka! Tato krémová čočkovka s cizrnou a rajčaty je plná bílkovin, vitamínů a skvělé chuti. Ideální volba, když potřebujete doplnit energii a zahřát.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Cizrna: výživná a až překvapivě univerzální luštěnina, která umí čistit nejen organismus, ale i zlato

    Před 3 měsíci
    Cizrna. Slovo, které nezní nijak zvlášť sexy, a přesto se v něm skrývá síla, která by mohla od základu změnit celý tvůj nevýživný jídelníček. Pokud teď čekáš nějaký super moderní jídelní trend, zklameme tě a radši tě u nás nasměrujeme k článku, jak se naučit pracovat s katastrofickými myšlenkami.
     Komentáře
  • Novinky

    Recept na majonézu bez vajec

    Před 4 měsíci
    Majonéza z aquafaby je k nerozeznání od té klasické. Je jemná a dostatečně krémová, perfektně drží konzistenci i v horku a obejde se bez vajec, takže se tak rychle nekazí.
     Komentáře
  • Apetit

    Luštěniny na léto: Od hummusu po čočkový salát. Lehké, nápadité a úplně jiné, než je znáte

    Před 4 měsíci
    Luštěniny v létě? Není to chyba, ani provokace. Fazole, čočka nebo cizrna totiž vůbec nemusí být jen těžkým zimním jídlem v podobě guláše. Když je připravíte chytře, promění se v osvěžující saláty, rychlé wrapy nebo pomazánky, které zasytí a zároveň nezatíží zažívání. A právě to v horkých dnech oceníte nejvíc.
     Komentáře
  • Cooky

    Zdravá a chutná pomazánka nejen na chlebíčky: Netradiční spojení kyselých okurek a hummusu

    Před 4 měsíci
    Pomazánky mají své nezastupitelné místo v mnoha kuchyních, včetně té české. Přináší mnoho benefitů nejen chuťových a zdravotních, ale také pro přírodu i naši peněženku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bez masa: Jednoduché květákové kari s cizrnou, hráškem a omáčkou vonící po citronové trávě

    Před 4 měsíci
    Vyzkoušejte toto syté a zároveň lehké thajské kari s květákem, cizrnou a kokosovým mlékem. V jediné misce se snoubí jemná krémovost, pikantnost i citronová svěžest. Ideální recept pro vegany, vegetariány i všechny, kdo chtějí trochu odlehčit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    S cizrnou na vysoký cholesterol vyzrajete

    Před 5 měsíci
    Guláš nebo dezert se zdravou recepturou? S použitím cizrny, která efektivně reguluje škodlivý cholesterol, je to samozřejmost. Pochutnejte si na tom, co srdci i cévám hodně prospěje!
     Komentáře
  • GymBeam

    Fitness recept: Salát podle Jennifer Aniston

    Před 5 měsíci
    Tenhle salát podle populární herečky je jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne každý. Kombinaci quinoy, zeleniny, cizrny, bylinek a fety je ideální nejen do horkých letních dnů. The post Fitness recept: Salát podle Jennifer Aniston appeared first on GymBeam Blog.
  • Vitalia

    Cizrna v konzervě obsahuje bisfenol A, některá i pesticidy. Lepší je kupovat tu ve skle

    Před 5 měsíci
    Před čtvrtstoletím ji tady skoro nikdo neznal ani nejedl, teď je velmi oblíbenou součástí jídelničku nejen pro vegetariány. Cizrna se dává do polévek i salátů, dá se tepelně upravovat a skvělé jsou pomazánky z ní včetně populárního hummusu. Většinou ji kupujeme v plechovkách a to je problém. Z obalů se totiž uvolňují nebezpečné chemikálie.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Jak si připravit obědový salát s cizrnou? Poradíme vám, co budete potřebovat

    Před 5 měsíci
    Léto je tady a s ním i teploty přes třicet stupňů. V takovém počasí má málokdo chuť na těžká a mastná jídla. Saláty jsou vítaným osvěžením, které může nahradit oběd nebo i večeři. Vyzkoušejte například salát s cizrnou a jogurtovým dresinkem.
     Komentáře
  • Forum 24

    Zapomeňte na drahé doplňky. Tohle jídlo vás ochrání před zvýšeným cholesterolem

    Před 5 měsíci
    Mnoha lidmi je tato luštěnina původem z Blízkého východu a Indie často přehlížená, přesto přináší nespočet benefitů pro naše zdraví. S oblibou se přidává do zeleninových salátů, dušených pok…
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vegetariánský burger bowl – miska plná osmažené cizrny, zeleniny a domácí omáčky

    Před 5 měsíci
    Hledáte vydatný vegetariánský oběd, který si zamilujete na první sousto? Burger bowl je všechno, co máte na vege burgeru rádi – ale šikovně poskládané v misce! Křupavá pečená cizrna okořeněná voňavým kořením na burger, domácí hranolky, svěží zelenina a poctivá burgerová omáčka vám ukážou, že i bez masa to může stát za to.
     Komentáře
  • Bezpečnost potravin

    Tempeh z cizrny a hrachu jako nová alternativa masa

    Před 6 měsíci
    Výzkumný tým z University of Massachusetts Amherst (UMass Amherst) pracuje na vývoji nové rostlinné alternativy masa – tempehu z cizrny a hrachu. Projekt podpořený čtyřletým grantem z programu USDA Pulse Crop Health Initiative si klade za cíl vytvořit chutný, výživný a udržitelný produkt, který by mohl pomoci zmírnit zdravotní rizika spojená se západní stravou, jako jsou obezita, […]
  • Nespěchej

    Falafel, orientální jídlo připravované z cizrny. Velmi oblíbená je tato potravina zejména v Turecku

    Před 7 měsíci
    Na světě najdeme celou řadu výtečných pokrmů, ať už se jedná o známé klasiky jako je pizza, těstoviny, tacos, nebo tradiční české klasiky. Na vzestupu je však pochoutka, která roste raketovou rychlostí a pomalu, ale jistě dobývá svět. O které pochutině je řeč?
     Komentáře
  • Žena-in

    Cizrnové kari s tofu - velká dávka bílkovin na váš stůl

    Před 7 měsíci
    Cizrnové kari je jedno z těch jídel, které vás zahřeje na těle i na duši. Kombinace jemně pálivého koření, krémové omáčky a vláčné cizrny vytváří harmonii chutí, kterou si zamilujete na první sousto. Ať už jste vegetarián, vegan nebo jen hledáte inspiraci na zdravý oběd či večeři, tohle jídlo je sázka na jistotu.
     Komentáře
  • Květy

    Královna cizrna: Dnes zásobuje bílkovinami přes 20 procent světa. Na rozdíl od jiných luštěnin nenadýmá

    Před 8 měsíci
    Cizrna, ceci fazole, indický hrách, římský hrách, bengálský gram, chana, kadale kaalu, sanaga pappu, shimbra… Označení pro tuto starodávnou luštěninu je bezpočet. V literatuře se zmínky o ní začínají objevovat kolem roku 800 n. l.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smashed falafel wrapy aneb plněné pita chleby s cizrnovou směsí a zeleninou

    Před 8 měsíci
    Vyzkoušejte lahodné smashed falafel wrapy, které jsou plné cizrny a čerstvé zeleniny. Rychlá, zdravá a chutná varianta oblíbeného falafelu, která nadchne svou jednoduchostí!
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Boj o kvalitu potravin: Norma zajistí, aby byl hummus opravdu z cizrny. Ovlivní řadu potravin

    Před 8 měsíci
    Koupili jste si slunečnicový chléb a měli jste pocit, že je v něm málo semínek? Nebo třeba cizrnovou pomazánku, která cizrnu „viděla jenom z rychlíku“? Taková situace skutečně může nastat. České předpisy totiž ne u všech potravin definují minimální množství surovin, podle kterých se následně pochutina jmenuje. Od léta by se to ale mohlo změnit.
     Komentáře
  • Vitalia

    Naučte se vařit luštěniny tak, aby vám konečně začaly chutnat

    Před 9 měsíci
    Luštěniny do jídelníčku zařadíte snadno, i když nefandíte hrachové kaši s párkem a hrachové polévce. Nemusí být totiž základem celého jídla, ale jen jeho doplňkem, kterým pokrm zahustíte nebo doplníte, aniž by to změnilo chuť či vzhled pokrmu.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Místo chipsů k televizi: Křupavá cizrnová pochoutka je hotová za 15 minut

    Před 9 měsíci
    Patříte k těm, co si rádi ke sledování filmu nebo oblíbeného seriálu nasypou do mističky chipsy nebo jinou nezdravou pochoutku a pokaždé si s černým svědomím říkáte, že to byste rozhodně neměli?
     Komentáře
  • Apetit

    Nejlepší domácí chuťovky k filmu: Křupněte si něco lepšího než popcorn!

    Před 9 měsíci
    Filmový večer bez něčeho k zakousnutí? To by prostě nešlo! Domácí kino si ale zaslouží víc než jen pytlík chipsů: dokonalá křupavá cizrna, pastinákové hranolky s parmazánem nebo mrkvové lupínky s římským kmínem vám zpříjemní i ten nejdelší filmový maraton. Máme pro vás šest receptů, které zvládnete připravit ještě dřív, než se shodnete na výběru filmu!
     Komentáře
  • Cooky

    Cviklová polévka se zakysankou a jablky – neobvyklá, ale přesto tradiční

    Před 9 měsíci
    Říkáte si, že o cviklové polévce slyšíte poprvé? Prohlédněte si recept s postupem na chutnou a zdravou polévku z červené řepy, která má úžasně svěží barvu a dodá energii vašemu tělu.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zdravá svačina: Papriková pomazánka s cizrnou

    Před 10 měsíci
    Originální pomazánku si můžete připravit i s pomocí luštěnin. Zkuste například cizrnu, která je úžasným zdrojem rostlinných bílkovin. V arabských zemích je neodmyslitelnou součástí pokrmů. A právě arabské pojmenování cizrny skrývá nejvíce oblíbenou pomazánku z této luštěniny – hummus. Spojení oříškové chuti cizrny a nasládlé chuti paprik tvoří dokonalou symbiózu, která polechtá všechny chuťové buňky.
     Komentáře
  • Novinky

    Recept na zimní salát s dýní a cizrnou

    Před 10 měsíci
    Dýně hokkaido má vysoký obsah vitaminů A a C a je dobrým zdrojem vlákniny. Cizrna je zase skvělou potravinou pro vegetariány a vegany, protože je bohatá na bílkoviny a železo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Internet válcuje burger z květáku a cizrny: Díky hořčicí, protlaku a jedné surovině navíc chutná skoro jako masový

    Před 10 měsíci
    Pokud jste si doteď mysleli, že burger musí být jen o mase, připravte se na příjemné překvapení. Zeleninové varianty jsou čím dál populárnější variantou, která nejen že skvěle chutná, ale také potěší vaše tělo i chuťové buňky. Například kombinace květáku a cizrny chutná perfektně. A zřejmě proto je to teď na sociálních sítích velký hit.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Sušená cizrna: Skvělé lehké zobání bez éček

    Před 10 měsíci
    Znáte to. Sednete si k televizi a dáte si něco dobrého na zub. Samozřejmě si chcete vytvořit tu správnou pohodu a vychutnat si nějakou specialitku. Logicky by to také neměla být pochutina, po které extrémně přiberete. Z toho důvodu se vyplatí vsadit na nějakou zeleninu. Naším tipem je cizrna. Právě ji lze bez problémů usušit v troubě nebo v sušičce a vytvořit vynikající snack, který bude nejen chuťově dokonalý, ale také lehce stravitelný. Jak na to? Velmi jednoduše.
     Komentáře
  • iReceptář

    Cizrna s vejci překvapí snadnou přípravou i jedinečnou chutí

    Před 10 měsíci
    Uvařte si cizrnu s vejci a vychutnejte si recept, který spojuje jednoduchost, rychlost a vynikající chuť. Navíc jde o výživné a zdravé jídlo, na které potřebujete pár základních surovin.
     Komentáře
  • Deník

    Ministerstvo chystá změny v potravinářství: Pod lupou bude hummus, miso i mák

    Před 10 měsíci
    Miso, hummus či okara. Luštěninové výrobky, se kterými se lidé v Česku setkávají na pultech obchodů i v jídelních lístcích stále častěji. Přesto doposud zákon u některých z nich neurčuje, jak konkrétně by měly vypadat. Výsledná podoba i kvalita jednotlivých výrobků se proto může lišit. Změnit to má od letošního léta nová vyhláška ministerstva zemědělství.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Krémová cizrnová polévka s česnekem – zahřeje, zasytí, pohladí...

    Před 10 měsíci
    Tato polévka je skvělým plnohodnotným jídlem, které vás zahřeje a zasytí. A pokud jste si cizrnu ještě nezamilovali, tak uvidíte, že v této polévce je úžasná. Hotová je doslova za pár minut.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jednoduché indické kari lepší než z restaurace: Stačí pár surovin a 20 minut

    Před 11 měsíci
    Vydejte se na exotickou chuťovou cestu s tímto jednoduchým receptem na indické kari, které zvládnete připravit za pouhých 20 minut! Lahodná omáčka, voňavé koření a dokonalá harmonie chutí zaručí, že si tohle jídlo zamiluje celá rodina. Zapomeňte na drahé restaurace – dnes si indické kari připravíte sami a bude lepší než kdy dřív. Recept na konci pořadu!
     Komentáře
  • GymBeam

    Fitness recept: Vegetariánský boršč

    Před 11 měsíci
    Boršč je polévka, kterou milují lidé po celém světě. My jsme dnes připravili vegetariánskou verzi, která je plná zeleniny i luštěnin. Garantujeme, že si pochutnáte. The post Fitness recept: Vegetariánský boršč appeared first on GymBeam Blog.
  • Sport deník

    Luštěniny mají pověst nudné potraviny. Cizrna ale překvapí chutí a osvěží váš jídelníček

    Před 11 měsíci
    Když někdo mluví o luštěninách, možná si hned vybavíte čočku nakyselo ze školní jídelny nebo fazolovou polévku, kterou vás nutila jíst babička v zimním období. Ale pokud jste na ně úplně zanevřeli, a už jim odmítli dát druhou šanci, možná děláte velkou chybu. Jsou totiž pro naše tělo potřebné a zdravé mnohem víc, než si většina z nás myslí. Podporují zdravé srdce, pomáhají snižovat cholesterol a dokonce mají vliv i na to, jak se cítíme.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Kari s cizrnou: Dokonalý recept s vůní orientu, kterým uspokojíte i zarytého masožravce

    Před 1 rokem
    Tato vydatná a zdravá pochoutka je plná exotických chutí a vůní, které budete milovat! Díky snadné přípravě a dostupným ingrediencím si můžete dopřát autentický zážitek z Indie v pohodlí svého domova. Stačí pár surovin a dokonale exotický oběd je na stole, aniž byste v kuchyni stáli celou věčnost.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Karbanátky z cizrny jsou plné bílkovin a vlákniny: Ocení je i masožravci

    Před 1 rokem
    Chcete si na chvilku odpočinout od masa a hledáte tipy na lahodný vegetariánský pokrm? Zkuste tyto karbanátky z cizrny! Jsou zdravé, plné vlákniny a pochutná si na nich i ten největší masožravec!
     Komentáře
  • Euro

    Západní sankce v praxi: Ruská firma sází na barter, za pákistánskou rýži chce platit cizrnou. Podobná dohoda se chystá i s Čínou

    Před 1 rokem
    Ruská společnost Astarta-Agrotrading chce za pákistánské mandarinky, brambory a rýži místo peněz platit svou cizrnou a čočkou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Chana masala: Tradiční indický pokrm z cizrny připravíte snadno i u nás

    Před 1 rokem
    Chana masala je populární indický pokrm. Jídlo má sice původ v severní části této země, je ale rozšířené i ve zbytku státu. Oblíbené je i v dalších zemích a snadno ho připravíte také u nás.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Cuketový guláš: finta je šťouchaná cizrna

    Před 1 rokem
    Kouzlo tady spočívá v přidání napůl rozšťouchané sterilované cizrny. Cizrna přispějě k zahuštění a má super vydatnost, která zelenině chybí. Jinak klasika, ale funguje to takhle děsně dobře a je to jedna z mých nejoblíbenějších kombinací na vege variaci guláše :)
     Komentáře
Reklama