Zavřít
Cizrna

Cizrna

Nejnovější články na Seznamu na téma Cizrna
  • Jsme kočky

    Skvělý cizrnový salát tě zasytí a dodá ti vitamíny. Zkus ho s chilli a fetou

    Před 8 dny
    Udělat si v parných letních dnech lehký a chutný salát, který tě nebude stát celé jmění, navíc tě zasytí a dodá ti potřebné vitamíny a minerály, to je sen. A díky cizrně se lehce stane skutečností.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Jak na levný guláš z cizrny? Je skoro jako hospodský

    Před 12 dny
    Variace na guláš s luštěninami – tentokrát ale s cizrnou, kterou jsem z části rozmačkal vidličkou. S konzistencí guláše to dělá fakt divy. Pokud poctivě pečete cibuli a nebudete se bát zásmažky s moukou, odmění vás to úplně parádní omáčkou k nerozeznání od verze s masem. Určitě zkuste, není to žádná věda.
     Komentáře
  • Novinky

    Dokonalý letní salát inspirovaný receptem Jennifer Anistonové

    Před 19 dny
    V minulých týdnech zahltil sociální sítě salát, který měla údajně jíst herečka Jennifer Anistonová každý den po dobu natáčení seriálu Přátelé. Ačkoliv to sama herečka vyvrátila, přiznala, že obdobný salát patří mezi její nejoblíbenější. Jak si ho udělat doma?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Indie u vás doma: Recept na kuřecí tandoori s pečeným květákem

    Před 22 dny
    Pojďte s námi ochutnat křehké pečené kuře s tandoori kořením, opečeným květákem a cizrnou z jednoho pekáče. Tento jednoduchý indický recept vás překvapí svou neobvykle bohatou chutí, ale i snadnou přípravou. Navíc obsahuje všechny potřebné živiny, včetně pořádné porce bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Co si zabalit na cestu do Chorvatska: Tipy na jídla, která „přežijí“ i cestu v největším vedru

    Před 1 měsícem
    Chystáte se na vysněnou dovolenou do Chorvatska? A víte, jaké jídlo si vzít s sebou? Pokud plánujete jet přes den a nestavět na každé benzínce, je třeba si zabalit něco dobrého s sebou. Ti, kteří mají cestovní lednici, mají vyhráno, cestu ale zvládnete i s obyčejnou chladicí taškou. Máme pro vás zajímavé tipy, co si připravit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Infekcím se lze vyhnout pomocí cílených potravin

    Před 1 měsícem
    S trochou nadsázky by se dalo říct, že infekce číhají za každým rohem. A právě proto byste měli jíst více červených paprik, brokolice a cizrny. Začnete s tím ještě dnes?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit dětem luštěniny? Vsaďte na atraktivní vzhled a bylinky proti bolení bříška

    Před 1 měsícem
    S luštěninami mohou mít některé děti problém, především kvůli špatným zkušenostem ze školky či školy, kde se na atraktivitu a chuť pokrmu mnohdy nehledí. Je tedy na nás rodičích, abychom tyto zdravé potraviny dětem představili v nové, lákavější formě.
     Komentáře
  • Interesting

    Cizrna- opomíjená superpotravina

    Před 1 měsícem
    Snažíte se zhubnout nebo si jen hlídáte složení potravin a dbáte na dostatek vitamínů a minerálů? Podívejte se s námi dnes na cizrnu. V čem je tak skvělá?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Čím vyšperkovat veganské saláty? Chuť pozvedne ořechová strouhanka nebo asijská tamari omáčka

    Před 2 měsíci
    Když je strávník vegan, tak nekonzumuje ani maso ani žádné živočišné produkty. To ale neznamená, že by takové jídlo bylo nezajímavé. Zjistěte, co může obsahovat takový veganský salát a jak vypadají naše tři tipy na výborné saláty.
     Komentáře
  • iReceptář

    Honí vás u televize mlsná? Tyto dobrůtky můžete jíst na kila a nepřiberete

    Před 2 měsíci
    Večerní sledování televize si mnozí nedokáží představit bez nějakého zobání v podobě chipsů, křupek, anebo slaných tyčinek. Když se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, vzdát se oblíbených pochoutek může být velmi těžké. Není ale třeba je kompletně vynechávat a nekompromisně se s nimi rozloučit, existuje totiž mnoho podstatně zdravějších a méně kalorických alternativ, které vám vaše nezdravé dobroty plné tuků, sacharidů a soli dokonale nahradí.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Nechce se vám platit za čím dál dražší maso? Zkuste cizrnu na paprice

    Před 2 měsíci
    Tohle jídlo by papírově ani moc fungovat nemělo, ale je funguje až nějak moc dobře! Je to fakt až tak jednoduché, jak to vypadá – prostě vyměňte kuřecí za sterilovanou cizrnu. Vzácně s bujónem, ale můžete samozřejmě i jen s vodou nebo s vývarem. Podávat nejlépe s kolínky na másle.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Lahůdkovou cizrnu si letos nezapomene vypěstovat sami

    Před 2 měsíci
    Cizrna patří mezi luštěniny a její obliba stále stoupá. Má velká kulatá semena a sladkou oříškovou chuť. Je velmi výživná, zdravá a dá se připravit na mnoho způsobů. Mimo jiné je zdrojem velmi kvalitních bílkovin, sacharidů a vlákniny. Ačkoliv patří k teplomilnějším druhům, můžeme si ji vypěstovat i na vlastní zahradě.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Cizrna je nabouchaná zdravím

    Před 3 měsíci
    Pěstuje se ve více než padesáti zemích, je vynikajícím zdrojem sacharidů a bílkovin a někteří ji ještě stále neumějí zpracovat. Římský hrách, jak se cizrně říká, se po staletí používá jako bezkofeinová alternativa kávy, která je nesmírně vhodná nejen pro cukrovkáře!
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Velikonoční inspirace z levantské kuchyně: tabouleh z jarního plevele či hummus

    Před 3 měsíci
    Slovo levantská kuchyně možná slyšíte poprvé, ale její hlavní poklady určitě znát budete. U nás je oblíbený hlavně cizrnový hummus či cizrnový karbanátek falafel, specialit zde ale najdete mnohem více.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Hummus jako lahodná pomazánka. Připrav ji třeba jako snack na party

    Před 4 měsíci
    Je libo chutnou a zdravou pomazánku jen tak se zeleninou k televizi nebo k pečivu jako rychlý snack na party? Není problém! Za lahodný domácí hummus ti všichni utrhnou ruce.
     Komentáře
  • Vlasta

    Vegetariánské burgery: Uděláte je z řepy, fazolí i z cizrny

    Před 4 měsíci
    Recepty z kuchařky „S chutí“ nás okouzlily. Její autorka, Veronika Žmolilová, umí suroviny dobře, často i překvapivě, zkombinovat a pokrmy dokonale vyladit. Přestože neobsahují maso, budou chutnat i masožravcům.
     Komentáře
  • Skromná kuchyně

    Křupavé cizrnové placičky: Večeře pod 15 Kč za porci

    Před 4 měsíci
    Sterilovaná cizrna ve spíži je asi největší poklad. Je univerzální do dušených, i přesně takových „placičkových“ rychlých jídel. Tady dávám základ z cibule, česneku a mrkve. Římský kmín je k cizrně vždycky fajn, ale můžete použít úplně cokoliv. Dají se jen tak s bramborem a máslem, s dipem a jsou skvělé i jako svačinka jen tak. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Zdravá cizrnová polévka: Nenech se zmást, je výborná!

    Před 5 měsíci
    Už tě nudí klasická nudlová nebo rajská polévka? Vyzkoušej cizrnovou, která je plná bílkovin. Uděláš něco pro své zdraví a ještě si na ní pochutnáš!
     Komentáře
  • Jímeto

    Mouka jako základní surovina každé kuchyně. Je až překvapivé, z čeho všeho ji lze vyrobit

    Před 5 měsíci
    Mouka představuje základní surovinu, kterou najdeme snad v každé domácnosti. Určitě i vám se ve spíži ukrývá minimálně jeden pytlík mouky, ať už jde o kterýkoli druh. Z mouky pečeme chutné a sladké moučníky, zahušťujeme její pomocí omáčky. Využití má opravdu hodně.
     Komentáře
  • inStory

    Nenechávejte si luštěniny jen na vaření. Mohou vám posloužit i k výzdobě bytu

    Před 5 měsíci
    Luštěniny jsou zajímavé nejen svým tvarem, ale i barvami. Můžete si pořídit bílé, hnědé, zelené, růžové, červené, šedé, fialové či vínové.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Připravte si vlastní hummus. Hotový je za pár minut a chutná daleko lépe než z obchodu

    Před 5 měsíci
    Lidé cizrnu pěstují už více jak sedm tisíc let. S největší pravděpodobností se cizrna rozšířila do světa z Indie, kde se ji každý rok vypěstuje okolo 65 % z celkové produkce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Udělejte si doma vlastní hummus: je to úplně jednoduché a není nic zdravějšího

    Před 5 měsíci
    Nabízí ho každý supermarket, ale proč platit za to, co jednoduše uděláte doma? Cizrnový hummus zvládne každý, kdo umí pustit mixér.
     Komentáře
  • Videorecepty pana Cuketky

    Rychlé vegetariánské kari s květákem a cizrnou. Za 20 minut je hotovo

    Před 6 měsíci
    Rychlovkové kari s cizrnou mě bude bavit asi donekonečna. Tady je jen jednoduchý základ s trochou zázvoru, cizrnou a růžičkami květáku. Stačí povařit opravdu jen krátce, mezitím stihnete i rýži. Mám tenhle typ jídla moc rád! Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Luštěniny jsou skvělou výživou pro srdce

    Před 6 měsíci
    Kdy jste měli naposledy hrách, fazole nebo třeba cizrnu? Že už si ani nepamatujete? Zkuste to napravit. Tyto potraviny srovnají cholesterol do latě, u čehož upraví hladiny krevního tlaku a ještě pročistí tepny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Hummus na mnoho způsobů

    Před 6 měsíci
    Hummus je orientální pasta vyrobená z cizrny, která se skvěle hodí jak ke chlebu, tak i jako dip k masu. Prozradíme vám základní recept z cizrny i jeho další varianty.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Cizrna jako superpotravina pro dietu

    Před 6 měsíci
    Dělat reklamu luštěnině, která se pěstuje už několik tisíciletí, se zdá být zbytečné. Nicméně cizrna si to skutečně zaslouží. Jde o zdravou a přitom vcelku levnou superpotravinu.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Cizrna bojuje proti vysokému tlaku, infarktu i rakovinovému bujení. Oblíbená je pro vysoký obsah živin

    Před 6 měsíci
    Cizrna je luštěnina, kterou si mnoho lidí chválí nejen pro bohatý nutriční obsah, ale také pro blahodárné dopady, jež má tato potravina na lidské zdraví. Velmi oblíbená je také u vyznavačů vegetariánského a veganského životního stylu, kterým slouží jako kvalitní zdroj bílkovin, vitamínů a minerálů. Jaké cizrna přináší benefity a jak s ní správně pracovat?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bohatství v malé luštěnině

    Před 7 měsíci
    Ano, řeč je o cizrně. Cizrna je chutná luštěnina s univerzálním využitím, která u nás zatím nepatří k úplně nejrozšířenějším.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Lahodná cizrna doplní do stravy kvalitní bílkoviny

    Před 9 měsíci
    Cizrna patří mezi ty suroviny, které je dobré mít vždy po ruce (respektive ve spižírně). Pokud vám v polici spižírny nečíhá plechovka nebo dvě, rozhodně si je přidejte do svého nákupního seznamu. Nejenže je cizrna skvělým rostlinným zdrojem bílkovin, ale existuje také nekonečné množství způsobů, jak ji kdykoli během dne proměnit ve skvělé hlavní jídlo nebo svačinu.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Z cizrny připravíme zdravá jídla jako z hrachu, také dobré placky

    Před 9 měsíci
    Cizrna beraní neboli římský hrách pochází patrně z oblasti jihovýchodního Turecka. Nejvíce se pěstuje v Indii. Vedle hrachu a fazolu je nejrozšířenější luštěninou.
     Komentáře
  • Jímeto

    Cizrna prospívá zažívání a má i mnoho dalších zdravotních přínosů. Přesto se v našem jídelníčku objevuje jen zřídka

    Před 9 měsíci
    Kolikrát jste v obchodě prošli okolo balíčku s cizrnou a ani si jí nevšimli? Možná se teď chytáte za hlavu, protože vlastně ani nevíte, kde byste tuhle potravinu v obchodě našli. Je pravda, že mnoho lidí cizrnu přehlíží, a to je škoda. Jde totiž o velmi zajímavou potravinu bohatou na celou řadu důležitých a pro tělo cenných složek.
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty na oblíbené pochoutky z cizrny

    Před 9 měsíci
    Jak proměnit kuličky cizrny ve velmi delikátní pokrmy, vám dnes poradí šéfkuchař restaurace brněnského hotelu Passage Petr Svoreň.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka - Prima Pauza

    Recept na falafel z cizrny: Připravte si zdravou blízkovýchodní pochoutku

    Před 10 měsíci
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi od Prima Pauzy i za pár minut. Od polévek až po dezerty, z bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz
     Komentáře
  • TopRecepty

    Fantastický falafel: Slavné arabské krokety z cizrny si snadno připravíte i doma

    Před 10 měsíci
    Pokud chodíte do bister, kde nabízejí kebab, určitě falafel znáte. Jde o ideální vegetariánskou variantu, když nechcete pitu naplnit masem. Podává se se salátem a hlavně pokapaný tahini dresinkem. V arabských zemích stěží najdete někoho, kdo by ho nemiloval a i my mu už přicházíme na chuť.
     Komentáře
  • Faei

    „Maso chudých“. Cizrna je podle vědců nadějnou potravinou budoucnosti

    Před 10 měsíci
    Klimatická změna a rostoucí sucho mění podmínky pěstování plodin v České republice. Do zájmu zemědělců se tak dostávají potraviny, které v naší zemi nejsou příliš časté. Plodinou budoucnosti se tak zřejmě stane cizrna známá například z Asie. Na její adaptaci pro české podmínky se zaměřují vědci Mendelovy univerzity v Brně.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Obohaťte svůj jídelníček potravinou budoucnosti. Cizrna zasytí a příznivě ovlivňuje zdraví

    Před 11 měsíci
    Vlivem klimatické změny a rostoucího sucha, které mění podmínky pěstování plodin v České republice, se do hledáčku českých zemědělců dostaly luštěniny. Zaujala je především cizrna, která se dá úspěšně pěstovat i u nás. Na její adaptaci do Česka se nyní zaměřují vědci Mendelovy univerzity v Brně.
     Komentáře
  • Vitalia

    Cizrna neboli maso chudých na českých zahradách?

    Před 11 měsíci
    Oblíbena zejména v Asii a možná již brzy častěji i původem z České republiky. Vědci z Mendelovy univerzity v Brně se totiž zaměřují na adaptaci cizrny pro naše podmínky.
     Komentáře
  • Ekolist

    Brněnští vědci šlechtí odrůdy cizrny odolné vůči suchu

    Před 11 měsíci
    Vědci z Mendelovy univerzity v Brně se snaží o vyšlechtění nových odrůd cizrny, které by byly například odolnější vůči suchu. Má to usnadnit pěstování této luštěniny v podmínkách teplejších částí České republiky.
     Komentáře
  • Žena-in

    Zdravější náhradu chleba si zamilujete. Do jídelníčku díky ní dostanete luštěniny

    Před 11 měsíci
    Kvalitní celozrnný chléb, kupříkladu kváskový, má v jídelníčku samozřejmě své místo a není třeba ho vyřazovat. Jenže někdy je fajn nahradit klasické pečivo něčím jiným. Díky placce, které se říká socca, navíc do jídelníčku dostanete luštěniny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak doma udělat nejlepší hummus? Pomůže soda i studená voda!

    Před 1 rokem
    Pomazánka z vařené a rozmixované cizrny je po dlouhá léta oblíbená v arabských zemích i v Izraeli a Arabové i Židé se hádají, kdo ji vymyslel. Nám to může být jedno, důležité je, že si tuhle zdravou delikatesu snadno uděláme doma. Jak na nejlepší domácí hummus nám dnes poradí foodblogerka Šárka Adámková, známá jako Holka u plotny.
     Komentáře
  • Fajntip

    Cizrna třikrát jinak: Jako středomořský salát, marocká polévka nebo ve formě přílohy

    Před 1 rokem
    Oříšková chuť cizrny je vynikající nejen v salátech, ale je zpestřením také v polévkách. Naučte se cizrnu používat v těchto třech jednoduchých receptech.
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak se vyrábí luštěninové těstoviny

    Před 1 rokem
    Luštěninové těstoviny začala společnost Green Apotheke vyrábět před čtyřmi lety, a to přímo z luštěnin, které si mlela na kamenném mlýnu. Dnes už je výroba o kus dál a těstoviny tu vyrábí ze speciálně upravené luštěninové mouky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Luštěniny proměněné v těstoviny

    Před 1 rokem
    Vaří se pět minut a chutnají jako těstoviny. Přitom neztratily nic z nutričních benefitů luštěnin. Luštěninové těstoviny jsou novinka s bohatým využitím. Bez namáčení, bez nadýmání a s výbornou chutí.
     Komentáře
  • Forum 24

    Veganský pár dostal pokutu a má zákaz mít domácí zvířata. Zbídačená štěňata krmil cizrnou

    Před 1 rokem
    Různé stravovací trendy jsou poslední roky velmi populární. Na vzestupu je třeba vegetariánství či veganství.
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Není sacharid jako sacharid. Jaké jsou tělu prospěšné?

    Před 1 rokem
    O sacharidech toho příliš mnoho pozitivního neuslyšíte. Prý se po nich přibírá na váze. Ale je potřeba neházet je všechny do stejného pytle. Sacharidy mají totiž v jídelníčku nezastupitelné místo.
     Komentáře
  • Proženy

    Kuřecí maso, jak ho neznáte: s bílým jogurtem bude báječně křehké!

    Před 1 rokem
    Fatteh v arabštině znamená něco jako drobky, protože se do něj zpracovává včerejší pečivo. Byť mě svým popisem tato úprava kuřete nejdříve moc nezaujala, když jsem ji v Libanonu poprvé ochutnala, pochopila jsem, proč je v arabském světě tak populární: kombinace šťavnatého masa, cizrny, křupavých pita placek a mandlí spolu s krémovým česnekovým jogurtem tvoří opravdu až překvapivě dobré jídlo. Zkuste tuhle chuťovou exkurzi do Orientu také!
     Komentáře
  • Vitalia

    Moderní luštěniny: když se z čočky stane těstovina

    Před 1 rokem
    Luštěniny bychom měli mít na talíři dvakrát až třikrát týdně. Jenže namáčení nějakou dobu trvá, stejně tak vaření. Naštěstí už existují luštěniny ve formě, o níž se nám dříve ani nesnilo. Rychle využitelné a nesmírně chutné.
     Komentáře
  • Cuketka zdravě

    Lehce pikantní a příjemně hřejivé: Červené kari s cizrnou

    Před 1 rokem
    Jednoduchá dobrota, která zahřeje a nasytí. Díky použití sterilované cizrny je celé vaření opravdu rychovka. Nebojte se recept obměnit podle libosti. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Prostřeno

    S cizrnou budete hubnout bez hladovění

    Před 1 rokem
    Se snahou zhubnout často přichází na scénu neutišitelný hlad. Nemusí to ale tak být. Pomůže vám cizrna. V čem tkví její tajemství?
     Komentáře
  • Proženy

    Nejlepší čočková polévka: zvládne ji i začátečník, dokonale zasytí a skvěle si pochutnáte

    Před 1 rokem
    Tahle polévka je bezvadný pokrm vhodný na lehký oběd nebo podstatnější večeři. Čočka s cizrnou dokonale zasytí, dodají důležité živiny a s křupavými česnekovými krutonky perfektně ladí. A není na tom nic, co by nesvedl i kuchař začátečník.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Večerní svačinky na podporu spánku

    Před 1 rokem
    Rozladí vás a jen kvůli nim nemůže usnout. Některé potraviny spánku vůbec nenahrávají, zatímco jiné si zamilujete. Co si večer dát, pokud si potřebujete kvalitně odpočinout? Na cukr, kofein a alkohol zapomeňte, spíš vsaďte na hrst mandlí nebo banán!
     Komentáře
  • Cuketka zdravě

    Veganské kokosky, na které budou chtít recept všichni známí. Dopřejte si zdravou pochoutku

    Před 1 rokem
    Je to až k neuvěření, ale nálev z vařené cizrny se dá perfektně vyšlehat na sníh téměř identický jako ten z bílků. V chuti to pak nejde vůbec poznat. Vyzkoušejte! Stačí buď nálev z plechovky s cizrnou nebo nálev z uvařené cizrny s trochou soli. Rozpis na konci videa.
     Komentáře
  • inStory

    Dopřejte si častěji hummus. Vyvolává pocit sytosti a pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi

    Před 1 rokem
    Možná hummus pravidelně jíte. Pak vězte, že děláte dobře. Ale možná ani nevíte, proč je vlastně tak zdravý. Zkusíme přinést odpovědi.
     Komentáře
  • inStory

    Vyvarujte se časté chyby ve stravování, která může zhoršit vaše zdraví

    Před 1 rokem
    Mnoho lidí se vyhýbá určitým potravinám, což může vážně ohrozit naše zdraví. Mezi velmi opomíjené patří i luštěniny.
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlé kuřecí z jedné pánve s rajčaty, cizrnou a dýní

    Před 1 rokem
    Podzim je tu a s ním i dlouho očekávaná sezona dýní. Máte dýni rádi, ale „celodýňové“ recepty pro vás nejsou to pravé ořechové? Zkuste kuřecí maso doplněné rajčaty, cizrnou a slaninou. Je to rychlé, skvělé a dýně funguje jen na doplnění směsi sezonních chutí.
     Komentáře
  • inStory

    Luštěnin je mnoho druhů a každý druh má jiné účinky na naše zdraví

    Před 1 rokem
    Luštěniny jsou zdravé. Toto tvrzení beze zbytku platí. Víte ale, že ne každá luštěnina se hodí při určitých potížích? Pokud ne, tak si určitě přečtěte náš článek.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Vraťte tělo do pohody díky cizrně. Její konzumace je zdraví prospěšná a pomáhá při hubnutí

    Před 1 rokem
    Cizrna je součást rodiny luštěnin, má jemně ořechovou chuť a prospívá zdraví - podporuje trávení, zvyšuje pocit nasycení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi, zvyšuje obranyschopnost organismu.
     Komentáře
  • Proženy

    Kuskusový salát s tuňákem, kukuřicí a cizrnou

    Před 1 rokem
    Hubnutí do plavek už letos asi nebude úplně aktuální, ale stejně není od věci sem tam trochu odlehčit. Skvěle to jde se sytými saláty k obědu, které navíc i pěkně vypadají. Připravte si je prakticky do zavařovačky, ze které nic nevyteče, a zeleninu i další suroviny použijte pokaždé podle toho, na co máte zrovna chuť, nebo čím zrovna disponuje vaše lednička.
     Komentáře
  • Polévkárna

    Rajčatová polévka s cizrnou

    Před 2 roky
    Tahle polévka může zafungovat i jako lehké letní jídlo. Rozmačkaná cizrna polévku jen jemně zahustí, kostičky cukety ji zase pěkně odlehčí. V létě klidně použijte i čerstvá rajčata – buď spařená a oloupaná, nebo klidně jen nakrájená. Podávejte s krutony ze staršího chleba a zakápněte olivovým olejem. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
Reklama