Zavřít
Kombucha

Kombucha

Nejnovější články na Seznamu na téma Kombucha
  • Vitalia

    Zdravou kombuchu si připravíte i doma. Pozor ale na tyto komplikace

    Před 2 dny
    Kombucha je zdraví prospěšný nápoj, který se dá jednak koupit a jednak vyrobit doma. Proč to nezkusit a čím je kombucha zrovna na podzim tak prospěšná?
     Komentáře
  • Rungo

    Fermentované potraviny – proč nestačí jen „kysané“ na obalu

    Před 10 dny
    Jogurty, kimchi, kefíry, kvašené okurky, kombucha a další fermentované potraviny zažívají boom. Ale co vlastně znamená, že je něco fermentované? A mají všechny kysané produkty automaticky probiotické účinky? Nová studie…
     Komentáře
  • Rungo

    Kombucha – „živá“, nebo spíš nezkrocená? Mýty vs. mikrobiologie

    Před 1 měsícem
    Kombucha si za posledních pár let vybudovala pověst elixíru zdraví. Fermentovaný čaj, který je „živý“, „plný přirozených kultur“ a „přispívá k rovnováze mikrobiomu“. Zní to přesvědčivě. Co je živé, to…
     Komentáře
  • Archspace

    Hraje nám do karet trend, že se míň chlastá, říká Michal Ďuriník z Loklok

    Před 1 měsícem
    Běžná kombucha se vyrábí zhruba týden, Loklok ji nechává zrát půl roku. Dostává tak stabilizovaný produkt bez alkoholu, který vydrží i bez konzervantů mimo lednici. O alternativě k cukru a alkoholu a proč je důležitý korek a drátěná klícka.
     Komentáře
  • Kondice

    Kombucha: Fermentovaný poklad, který podpoří trávení a dodá energii

    Před 1 měsícem
    Kombucha – bublající čajový elixír, který dokáže nakopnout víc než dvojité espresso, a přitom pročistit tělo. Je to nápoj, který se stal hitem kaváren i domácích kuchyní. A dobrá zpráva? Vyrobit si ji zvládne úplně každý.
     Komentáře
  • Hrot24

    Kombucha z Karlína dobývá Česko: zakladatelé JZT našli investorku a vaří 20 tisíc lahví měsíčně

    Před 1 měsícem
    Z malé výrobny v centru Prahy se značka JZT během pěti let proměnila v jeden z nejzajímavějších kombuchových projektů v Česku. Bratři Tomáš a Zdenek Safarikovi a Jiří Růžička právě otevřeli nové zázemí ve Zdibech a díky investorce Tereze Pivné i moderní technologii zvyšují produkci na desítky tisíc lahví měsíčně.
     Komentáře
  • Novinky

    Příliš mnoho vlákniny a další rádoby zdravé návyky, které ubližují střevům

    Před 1 měsícem
    Zdravý životní styl je dnes téměř módní záležitostí. Ale co když některé návyky, které považujeme za prospěšné, ve skutečnosti našemu tělu škodí? Zejména střevní mikrobiom, který hraje klíčovou roli v trávení, imunitě i náladě, je velmi citlivý na to, co mu denně servírujeme. Co si tedy raději odpustit?
     Komentáře
  • CzechCrunch

    Nic jsem neodkývala a stejně mi strhli peníze. Český výrobce nápojů vsadil i na agresivní praktiky

    Před 1 měsícem
    Když chtěl zrušit předplatné u Magu, nečekal nic neobvyklého. Nápoje vycházející z kombuchy odebíral asi rok, platil řádně, ale postupem času zjistil, že podobné produkty lze koupit jinde za nižší cenu. Rozhodl se proto předplatné zrušit. Jenže tehdy nastal první problém – na webu, kde si objednávku kdysi založil, žádné tlačítko pro její zrušení nenašel. Musel proto zavolat na zákaznickou linku. Ani tam ovšem hned nepochodil.
  • MedicSpark.cz

    Kombucha: Tajemství fermentace? Její vliv na organismus, způsob skladování a další zajímavosti

    Před 2 měsíci
    Houba kombucha je rozšířená po celém světě. Fermentovaný nápoj kombucha je mírně kyselý a obsahuje mnoho účinných látek. Používá se také jako probiotikum.
     Komentáře
  • Kondice

    Kombucha je blahodárná pro zdraví střev

    Před 3 měsíci
    Název kombucha vás dnes asi nijak nepřekvapí. Přesto popularita tohoto drinku vzrostla až v posledních letech. Jeho kořeny však sahají do dob už před dvěma tisíci lety, kdy na jeho výrobu přišli v Číně a Japonsku. Co to vlastně je, jaké skrývá benefity a jak si drink připravit doma?
     Komentáře
  • Proženy

    Sedm nápojů, které podpoří zdraví střev a trávení. Hledejte ty kvašené, s vlákninou či kurkumou

    Před 3 měsíci
    Zdraví střev a celého trávicího ústrojí není jen o tom, co jíte, bezproblémové zažívání můžete podpořit rovněž tím, co pijete. Máme tipy na nápoje, které prospějí střevní mikroflóře, posílí přirozenou imunitu a pomohou v prevenci zácpy i žaludečních problémů.
     Komentáře
  • Liberecký deník

    Kombucha z regionální výroby. Mladík z Turnova vyměnil fabriku za plnění snu

    Před 3 měsíci
    Zdraví prospěšný fermentovaný nápoj kombucha se zařadil v poslední době mezi velmi populární záležitosti na poli zdravé výživy. Obsahuje probiotika, antioxidanty a další prospěšné látky, záleží ale na její kvalitě. Nejlepší je čerstvá, ideálně z domácí výroby, říká mladík z Turnova, který se rozhodl začít výrobou kombuchy živit a nabízí její blahodárné účinky jako regionální produkt. Zakládá si na kvalitě a v rozhovoru pro Deník vysvětlil, proč jsou z jeho pohledu některé produkty dostupné ve velkých řetězcích spíš jen předražený čaj.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Recept našich babiček: Zapomeňte na kombuchu, zkuste staroslovanský chlebový kvas

    Před 3 měsíci
    Pokud vás kombucha už trochu nudí, zkuste jiný fermentovaný nápoj – chlebový kvas. Ten pili naši předci již v 10. století.
     Komentáře
  • GymBeam

    Kombucha dobývá svět: Módní trend, nebo funkční nápoj plný benefitů?

    Před 4 měsíci
    Co je to kombucha, jak chutná a proč je tolik populární? V tomto článku najdete přehled zdravotních účinků, benefity potvrzené studiemi i doporučení, jak ji bezpečně pít a zařadit do jídelníčku. The post Kombucha dobývá svět: Módní trend, nebo funkční nápoj plný benefitů? appeared first on GymBeam Blog.
  • Pozitivní zprávy

    Češi přišli na chuť fermentovaným potravinám

    Před 4 měsíci
    Zdravější trávení, lepší imunita, více chuti i tradice na talíři. Fermentované potraviny zažívají v Česku doslova renesanci. Co bylo ještě před pár lety výstředností pár nadšenců, dnes běžně plní regály supermarketů i domácí ledničky. Roste obliba korejského kimči, perlivé kombuchy i klasických kvašených okurek – a s tím i chuť Čechů investovat do svého zdraví. Informoval o tom server České noviny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdánlivě zdravé nápoje dlouhověkost opravdu nepodporují

    Před 4 měsíci
    Fermentovaná kombucha je životabudičem a takový špenátový džus k pravidelné konzumaci přímo vybízí. Tyto nápoje si kupujeme s pocitem, že se díky nim dožijeme poklidného důchodu, jenže jejich složení tomu neodpovídá.
     Komentáře
  • Bydlet Snadno

    Kombucha pěstování: základní tipy pro domácí výrobu

    Před 4 měsíci
    Kombucha je fermentovaný nápoj vyráběný z čaje, cukru a speciální kultury nazývané SCOBY. Pěstování kombuchy doma je jednoduché a zvládne ho každý, kdo má základní vybavení jako skleněnou dózu, čaj, cukr a čistý kus gázy. Tento nápoj se v posledních letech stal velmi oblíbeným díky své osvěžující chuti i snadné domácí přípravě. Proces pěstování kombuchy […] Příspěvek Kombucha pěstování: základní tipy pro domácí výrobu pochází z BydletSnadno.cz
  • VTM

    První klinická studie na lidech potvrzuje sílu kombuchy. Bez diety mění střevní mikrobiom k lepšímu

    Před 5 měsíci
    Pití kombuchy zlepšuje střevní mikrobiom zejména u lidí s nadváhou. Nápoj podporuje růst prospěšných bakterií a potlačuje ty škodlivé. Studie neprokázala přímý vliv na hmotnost, ale na střevní prostředí.
     Komentáře
  • Věděli jste, že

    Co je to kombucha a jaké má účinky na naše tělo? Tento kyselý nápoj pijí miliony lidí a jeho účinky bys měl znát i ty

    Před 5 měsíci
    Kombucha je fermentovaný čaj, který slibuje lepší trávení, posílení imunity a detoxikaci jater. Podívej se, co skutečně obsahuje, jak působí a zda je opravdu tak zdravá, jak se říká.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Pravidelné užívání kombuchy příznivě mění mikrobiom lidí s obezitou

    Před 5 měsíci
    Experiment brazilských vědců potvrzuje, že každodenně užívaná kombucha mění mikrobiom ve střevech žádoucím směrem, aniž by bylo nutné měnit jídelníček a další návyky.
     Komentáře
  • Vegmania

    Kombucha osvěží horké dny. Druhotnou fermentací získáte pestrou paletu chutí

    Před 5 měsíci
    Když jsem před mnoha lety poprvé ochutnal kombuchu u kamaráda, byla příliš kyselá a octová a tak jsem ji okamžitě zavrhnul a obloukem se jí vyhýbal. Až teprve na semináři o kvašení jsem ji ochutnal znovu, od “profíka”, Vládi Sojky, spoluautora blogu Zkvaseno.cz. Byla příjemně sladkokyselá, krásně probublaná a dobře vychlazená. Zjistil, že může chutnat […] Článek Kombucha osvěží horké dny. Druhotnou fermentací získáte pestrou paletu chutí se nejdříve objevil na Vegmania.cz.
  • Moje zdraví

    Fermentované nápoje zažívají boom. Nejvíc letí kombucha

    Před 5 měsíci
    Dát si místo piva kombuchu? U lidí vyznávajících zdravý životní styl je to naprosto běžné. A tak dnes kombuchu běžně koupíte v supermarketu, ale můžete si ji připravit i doma.
     Komentáře
  • Moje zdraví

    Nejen kysané zelí a kefír aneb 7 jídel, která prospívají střevům i imunitě

    Před 6 měsíci
    Správná funkce střev je klíčová nejen pro trávení, ale také pro imunitní systém a duševní zdraví. Probiotika jsou základním prvkem zdravých střev, a proto je důležité, abyste je přijímali v dostatečném množství. Zajímá vás, kde všude je můžete najít?
     Komentáře
  • Květy

    Kombucha není žádný start-up, ale dávný nápoj dlouhověkosti. Teď zažívá velký boom, vyrobíte si ji i doma

    Před 6 měsíci
    Možná jste o ní už slyšeli, možná ji máte dokonce v lednici, nebo jste ji alespoň zahlédli na Instagramu vaší kamarádky, která cvičí jógu a peče kváskový chleba. Kombucha je nápoj, který v posledních letech zažívá velký návrat na scénu zdravého životního stylu — a právem.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Malinová kombucha: pro zdraví střev a správné trávení

    Před 7 měsíci
    Kombucha je nápoj, který už nemusíme představovat. Patří mezi fermentované potraviny, o kterých víte, jak moc prospěšné jsou zejména pro vaše trávení. Pravidelným pitím ale můžete podpořit také svou obranyschopnost.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Nebojte se bakterií. Fermentace se vrací na výsluní a otevírá svět nových chutí

    Před 8 měsíci
    Miso, shoyu či kombucha zní jako trendy suroviny, přitom je lidstvo zná po staletí. Nahlédněte pod pokličku fermentace, kterou dnes oprašují restaurace i domácnosti. Poznáte, že kvasit se nemusí jen zelenina.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Kombuča: Magický nápoj, který pomůže s jarní očistou, hubnutím i snížením cholesterolu

    Před 9 měsíci
    Kombuča je nazývána elixírem, ale není tak tajemná, jak se na první pohled může zdát. Jde o slazený nápoj vyráběný fermentací z černého nebo zeleného čaje. Z velké části je klasifikována jako funkční nápoj, což znamená, že se jedná o nealkoholický nápoj, který obsahuje vitaminy, aminokyseliny nebo jiné živiny, které mají prospěšný vliv na zdraví.
     Komentáře
  • Newstream

    Střízliví Češi připraví prodejce alkoholu o 1,6 miliardy

    Před 10 měsíci
    Suchej únor. Kampaň, která představuje stále závažnější problém pro prodejce alkoholu. Ať už se jedná o hospody či hypermarkety. Zvláště hospody, předně ty venkovské, jsou přitom od loňska zasaženy růstem DPH z čepovaného piva.
     Komentáře
  • Prima Living

    Kombucha: Věda zatím nepotvrdila, že by zázračně pomáhala zdraví

    Před 10 měsíci
    Její popularita přichází ve vlnách. Teď se zrovna na jedné takové veze. Píše se o ní v magazínech o zdraví, lidí se o ní dělí na sociálních sítích, nápoje z ní začali nabízet i komerční výrobci. Kombucha, jedna z fermentovaných potravin, o které její fanoušci tvrdí, že je to skutečný elixír mládí, který člověku může zachránit zdraví. Vědci už jsou v nadšeném hodnocení o dost mírnější.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak si připravit vlastní kombuchu: Fakta, mýty, tipy a vše, co potřebujete vědět pro úspěšnou fermentaci

    Před 10 měsíci
    Je kombucha skutečným elixírem zdraví, jak mnohé zdroje tvrdí? A jak si ji pěstovat doma a pravidelně si tak pochutnávat na perlivém nápoji s probiotickými účinky?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Tisíciletý nápoj se zázračnými účinky roste v čaji. Jak pěstovat kombuchu?

    Před 10 měsíci
    Bublající pití je něco mezi limonádou a elixírem mládí. Kombucha si stále získává srdce příznivců zdraví, i těch, co rádi experimentují. Připravte si doma nápoj, který tisíce let okouzluje chuťové pohárky. Možná vás nasměruje k novému způsobu vaření a životnímu stylu.
     Komentáře
  • Deník magazín

    Nápoj plný probiotik a antioxidantů milují celebrity. Upevní zdraví lidí nad 50

    Před 1 rokem
    Jen málo nápojů je v současné době tak populárních jako kombucha. Celebrity, od herců až po sportovce, se s plechovkou kombuchového čaje nechávají rády vidět i fotit. V roce 2021 lidé za kombuchu utratili 2,64 miliardy dolarů a každým dalším rokem se toto číslo jen zvyšuje. Fermentovaný nápoj ze symbiotické kolonie bakterií a kvasinek je však opravdu zdravý. Probiotika, antioxidanty a další obsažené prospěšné látky nepomáhají jen celebritám. Mohou zlepšit i zdraví obyčejných lidí, zejména těch, kteří už překročili padesát let života.
     Komentáře
  • Tereza Braun
    naMédium

    Nápoj z kombuchy podporuje imunitu i trávení. Po válce byl přehlížen kvůli pověrám

    Před 1 rokem
    Fermentovaný nápoj kombucha nebo také kombuča je funkční potravinou, která může být užitečná mimo jiné i za sychravého podzimního počasí. U nás je mok hojně rozšířen zhruba od 1. sv. války, nějakou dobu také čelil nepravdivým pověrám.
     Komentáře
  • Nová Večerní Praha

    Nealkoholické koktejly jsou na vzestupu a těší se popularitě

    Před 1 rokem
    Nealkoholické koktejly se v posledních letech stávají stále více populární, a to nejen mezi...
     Komentáře
  • Nová Večerní Praha

    Kombucha Starter Pack – vánoční dárek plný zdraví

    Před 1 rokem
    Obdarujte své nejbližší dárkem, který skvěle vypadá, ještě lépe chutná a je plný zdraví prospěšných látek. Prager´s Kombucha Starter Pack
     Komentáře
  • Vogue

    Pití, co má šanci uspět u gen Z, která nepije alkohol

    Před 1 rokem
    Je stará přes dva tisíce let a v procesu tvorby vypadá jako něco, co rozhodně pít nechcete. Přesto se těší celosvětové popularitě. Mezi její fanoušky patří třeba Madonna, sestry Olsenovy i Kardashianovy. Řeč je o kombuše, fermentovaném čaji plném probiotik, který si buď můžete vyrobit sami doma, nebo ho zakoupit v nespočtu variací a příchutí.
     Komentáře
  • Recenzer

    Jak vybrat kombuchu?

    Před 1 rokem
    Kombuch je na trhu několik typů, různé značky a cenové hladiny. ➡️ Přečtěte si podrobný návod "Jak vybrat kombuchu?".
     Komentáře
  • Magazín

    Kombucha: Fermentovaný čaj plný probiotik a vitamínů

    Před 1 rokem
    Kombucha je mírně šumivý kvašený čaj s mnoha benefity pro naše zdraví. Tento chuťově zajímavý nápoj k nám přišel z Asie, kde je znám již po staletí. V posledních letech si získal velkou popularitu po celém světě.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Čajová houba kombucha: Vypěstujte si ji doma. Nápoj z ní chutná a pomáhá!

    Před 1 rokem
    Kombucha je osvěžující nápoj s mnoha zdravotními benefity. Pojďte společně s námi zjistit, jak si ho připravit doma a na co si dát pozor při jeho konzumaci.
     Komentáře
  • iGlanc

    RECEPT na 4 domácí drinky z kombuchy. Zkuste kombucba Aperol, který prospívá trávení a imunitě

    Před 1 rokem
    Kombucha je perlivý nápoj, který vzniká nejčastěji fermentací zeleného a černého čaje. Je zdraví prospěšná a nahradí nejen sladké limonády, ale i alkohol. Připravit z ní můžete lahodné drinky.
     Komentáře
  • Marianne

    5 důvodů, proč pít kombuchu: Dodává energii, detoxikuje tělo a zlepšuje střevní mikroflóru

    Před 1 rokem
    Kombucha – slovo, které se v poslední době ve spojitosti se zdravým životním stylem objevuje čím dál častěji. Možná jste o ní slyšela od přátel, zahlédla ji na Instagramu, nebo vám ji někdo doporučil v kavárně, když jste přemýšlela, co si dát místo obvyklé kávy. Co je na ní ale tak zvláštního a proč byste ji měla zařadit do svého denního režimu?
     Komentáře
  • ZdravíŽivot

    Kombucha: zázračný lék, nebo nebezpečný nápoj?

    Před 1 rokem
    Kombucha, nápoj dlouhověkosti, získává stále větší popularitu. Jaké jsou ale její skutečné účinky na zdraví? Může být elixírem, nebo spíše nebezpečím?
     Komentáře
  • Novinky

    Pět nejlepších potravin plných probiotik pro zdraví střev

    Před 1 rokem
    Probiotika jsou živé mikroorganismy, které do těla získáváme z potravy či doplňků stravy. Jejich předností je, že mají antioxidační účinky, které snižují zánět v těle a mohou i zvýšit bakteriální rozmanitost střevního mikrobiomu, který ovlivňuje vše od trávení, metabolismu až po imunitní systém.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na kombuchu od A do Z: Dříve jsem ji měla za kyselé pití pro ezomaniaky, teď na ni nedám dopustit, říká Kateřina Kočičková

    Před 1 rokem
    Po kváskovém pečení a fermentování zeleniny se do módy vrátily i kvašené nápoje. Hitem je kombucha. Vyzkoušela jsem, jak moc složité je tuto šumivou limonádu vyrobit doma. Výsledek mě překvapil, říká redaktorka časopisu Apetit, která vás přípravou kombuchy provede od A do Z.
     Komentáře
  • Recenzin

    MAGU [recenze]: Proč to rozhodně není takový zázrak?

    Před 1 rokem
    Kombucha si v posledních několika letech našla pevné místo v životosprávě mnohých z nás. Mezi nejvýraznější značky na českém trhu v současnosti patří třeba MAGU, na které je možné číst chválu ze všech stran. Pokud se ale rozhodneme podívat pod povrch, zjistíme, že MAGU v poslední době provází i nejrůznější kontroverze a ne všichni zákazníci ... Číst dále MAGU [recenze]: Proč to rozhodně není takový zázrak?
  • Kupi Magazín

    Vyzkoušeli jsme kombuchy. Nabijí energií, pomůžou trávení a navíc skvěle chutnají. Připravit si ji můžete i doma

    Před 1 rokem
    Kombucha, lahodný a lehce perlivý nápoj s bohatou historií, si získala srdce milovníků zdraví i chuti. Tento fermentovaný čaj, ať už ze zeleného nebo černého základu, je nabitý antioxidanty, probiotiky a vitamíny, které posilují imunitu, trávení a celkovou kondici. Naučit se vyrábět kombuchu doma otevírá dveře k mnoha benefitům. Jednak ušetříte za nákup hotového nápoje, jednak získáte kontrolu nad jeho chutí a složením. Navíc je proces výroby snadný a zvládne ho i začátečník. Stačí vám jen pár základních surovin a jednoduchý návod, který vás krok za krokem provede celou fermentací. Pojďte si s námi uvařit vlastní kombuchu a objevte kouzlo zdraví a osvěžení v tomto fascinujícím nápoji!
     Komentáře
  • DIAstyl

    Tajemná kombuča: Pití čaje simuluje půst, snižuje cholesterol a podporuje hubnutí

    Před 1 rokem
    Kombuča má detoxikační účinky, což nám teď, když jsme se konečně rozloučili se zimou, rozhodně přijde vhod. Je totiž nejvyšší čas na jarní očistu. Konzumace kombuči ale prospěje i osobám s kožními potížemi nebo alergiemi. Pomáhá zvýšit imunitu a díky bohatému obsahu hodnotných laktobacilů podporuje správné trávení. Zdravotních přínosů kombuči je samozřejmě mnohem více. A vědci nyní prokázali, že může simulovat půst a snižovat hladinu triglyceridů. Zdá se, že je opravdu zázračná!
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

    Před 1 rokem
    Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji?
     Komentáře
  • NašeTéma

    Jak pěstovat kombuchu a ochutit ji během 2. fermentace

    Před 1 rokem
    Nekupujte kombuchu v obchodě! Pokud znáte postupy fermentace a dochucení, vyrobíte si ji doma stejně dobrou. Podle studie anglických vědců zveřejněné v odborné publikaci Nutrient tento nápoj prokazatelně obsahuje probiotika.
     Komentáře
  • Flowee

    Utrácíte za kombuchu? Už nemusíte. Známe recept, jak si ji připravit doma

    Před 1 rokem
    Fermentovaný čaj s nespočtem údajně blahodárných účinků – to je kombucha, superstar ve světě zdravé výživy.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Suchej únor je za dveřmi. Přidejte se a zkuste vydržet měsíc bez alkoholu. Co vám pomůže?

    Před 1 rokem
    Užijte si "suchý" únor neboli jeden měsíc bez alkoholu. A uvidíte, co se stane s vaším tělem i hlavou. Abyste však příliš netrpěli, vyberte si náhradní řešení. Do sklenky nalijte nealko víno, dopřejte si kvalitní čaj, ozdravte tělo kombuchou, zažeňte žízeň moštem…
     Komentáře
  • ZdravíŽivot

    Zdraví v každém doušku: tajemství domácí přípravy kombuchy

    Před 1 rokem
    Kombucha, osvěžující a lehce sladký nápoj, se stal hitem mezi milovníky zdravé výživy a příznivci domácího vaření.
     Komentáře
  • Jímeto

    Domácí příprava kombuchy je jednoduchá. Můžete si ale zadělat na problémy

    Před 2 roky
    Lidé konzumují kombuchu již téměř dva tisíce let, ale v současné době zažívá velký boom. Jedná se o perlivý sladkokyselý nápoj vyrobený z čaje. Pomáhá prý zmírnit nebo předcházet různým zdravotním problémům. Její příprava je jednoduchá, ale při špatné fermentaci může být kombucha i nebezpečná.
     Komentáře
  • Žena-in

    Kombucha: Blahodárný nápoj s mnoha pozitivy, ale i potenciálními riziky

    Před 2 roky
    Kombucha je od sedmdesátých let opět fenoménem, který je (právem) považován za blahodárný nápoj. Obsahuje totiž probiotika, antioxidanty a další tělu prospěšné látky. Jeho kontaminací či překvašením si však můžete zejména v domácích podmínkách zadělat na malér. Navíc domácím kvašením můžete získat nápoj s až 3 % alkoholu.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Kombucha: Elixír našich babiček si můžete koupit v supermarketu, nebo si ho jednoduše a levněji připravit doma

    Před 2 roky
    Pro své zdraví prospěšné schopnosti je kombucha stále oblíbenější. Kombuchový nápoj sice lze koupit v téměř každém supermarketu, ale s pomocí kombuchové houby si ho můžete doma připravit tolik, kolik jen chcete. Jak kombuchu udržovat v kondici a jak ji doma pěstovat?
     Komentáře
  • Česko živě

    Kombucha je ideální nápoj na posílení imunity. Benefitů je hned několik

    Před 2 roky
    Sezóna nachlazení a sychravého počasí je za dveřmi. Nastává tak ideální čas oživit váš pitný režim a zařadit do něj lahodný a zároveň tělu prospěšný nápoj, mnohdy nazývaný jako nápoj dlouhověkosti, jehož tradice je stará zhruba dva tisíce let. Kombucha nejčastěji vzniká fermentací černého či zeleného čaje, nebo jejich kombinací. Možné je ale použít i yerbu či jiný druh čaje. Jak tedy poznat kvalitní nápoj a proč ho pít na podzim více než v létě?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kombucha může mít více alkoholu, než si myslíte

    Před 2 roky
    Kombucha je hodně propagovaný nápoj, jehož popularita roste a roste. O pozitivním vlivu na zdraví se mluví stále, ale kolik má v sobě alkoholu? To je teprve otázka! Věřili byste tomu, že pivo za ním v tomhle směru zase tolik nezaostává?
     Komentáře
  • DIAstyl

    Kombucha: Zdravotní zázrak pro diabetiky, marketingový tah pro obchodníky

    Před 2 roky
    Fermentovaný nápoj velmi specifické chuti slibuje několik zdravotních benefitů, a díky tomu zažívá opravdový boom. Skutečně se však jedná o revoluční drink, na který se jen pozapomnělo, nebo je to jen marketingový tah obchodníků? Pravdou je, že o kombuče toho příliš nevíme. Dobré zprávy přinesu minimálně diabetikům, protože podle nejnovější pilotní studie má tento nápoj schopnost snižovat cukr v krvi.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kvašené nápoje: Rozdíly mezi kombuchou a tibi krystaly a jejich přínosy pro naše zdraví

    Před 2 roky
    V poslední době se stále více objevují zázračné nápoje, které jsou tvořeny z živých organismů. Ačkoliv toto označení často naznačuje spíše klamavou reklamu, v tomto případě se jedná o pověstnou výjimku, která potvrzuje pravidlo.
     Komentáře
  • FashionUp

    Kombucha, ale tentokrát jako součást péče o pleť

    Před 2 roky
    Starobylý nápoj pocházející z Číny si pomalu, ale jistě nachází cestu do srdcí mnoha věrných konzumentů. Důvodem je neobvyklá chuť, správné množství bublinek a k tomu všemu probiotické kultury podporující zdravý střevní mikrobiom. Výhody kombuchy se však dají uplatnit na více frontách, a proto se tento fermentovaný čaj stává důležitou složkou mnoha produktů péče o pleť. Pojďte se s námi podívat, jak může kombucha hrát klíčovou roli ve vaší kosmetické rutině.
     Komentáře
Reklama