Zavřít
Koření

Koření

Nejnovější články na Seznamu na téma Koření
  • Adbz

    Praktiky starých šamanů stojí za zkoušku. Stačí ve skleníku zapálit bobkový list a škůdci se mu vyhnou obloukem

    Před 17 hodinami
    Vykuřování bobkovým listem neboli vavřínem je praktika známá už mnoho let. Její účinky jsou tak vyzkoušeny po několik generací.
     Komentáře
  • Apetit

    Takhle se vaří tradiční kung pao. Jídlo, které stojí pár korun a zvládne ho každý

    Před 3 dny
    Kung pao, známé také jako gong bao, je oblíbené sečuánské jídlo, které si získalo celosvětovou popularitu díky jedinečné kombinaci koření a chutí. Pokrm pochází z čínské provincie Sečuán a stal se základním jídlem v mnoha čínských restauracích po celém světě.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Oblečení a pepř tvoří skvělé přátelství: Pár kuliček dokáže navrátit vybledlému oblečení správnou barvu

    Před 3 dny
    Pokud už vaše oblečení vypadá obnošené a ztratilo část své barvy, vraťte mu ji díky oblíbenému koření. Budete příjemně překvapeni.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Lžička kurkumy do kávy: Podporuje imunitní systém, ulevuje od bolesti a léčí záněty

    Před 4 dny
    Kurkumová káva nabízí řadu zdravotních přínosů, ze kterých může těžit naprosto každý. Od účinného snížení zánětu až po podporu imunitního systému.
     Komentáře
  • MeziŽenami

    Pepř: barevné varianty i zdravotní benefity

    Před 6 dny
    Už od pradávna se říká, že sůl je nad zlato, ale takový pepř můžeme právem nazvat králem koření. Dá totiž nejrůznějším pokrmům pořádný šmrnc. Jaké existují varianty pepřů, v čem se liší a který pepř je nejkvalitnější?
     Komentáře
  • Adbz

    Jak dosáhnout křupavé kůrky na opékaných bramborách: Důležité je zvolit vhodný typ, lepší je máslo než olej

    Před 7 dny
    Není pochyb o tom, že smažené brambory jsou oblíbenou přílohou. Většinou však přijde zklamání, protože ani při sebevětší snaze není kůrka zlatavá a křupavá.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Vanilkový olej patří výhradně na jedno místo. Lidé ho však dávají mylně jinam

    Před 10 dny
    Domácí způsoby, jak se zbavit much, jsou obzvláště užitečné v letní sezóně, kdy je obtížné představit si pobyt v bytě se zavřenými okny. Bohužel přítomnost nepříjemného, ​​bzučícího hmyzu je schopná pokazit jakoukoli idylku. Vanilkový olej přichází v tomto bodě na pomoc. Použití tohoto populárního produktu přesahuje kulinářský účel. Vlastnosti vanilkového oleje Jen trocha stačí k tomu, aby ručně vyrobené pečivo získalo bezkonkurenční aroma.
     Komentáře
  • Zahrádkářská poradna

    Kopr vonný je zelenina, koření i léčivka

    Před 10 dny
    Aromatický kopr na zahrádkách našich babiček zdobil okraje zeleninových záhonů a později pak sklenice s naloženými okurkami. V české kuchyni se mu daří, vždyť kdo by neznal koprovku nebo kulajdu, že ano? A kopr dokonce i léčí. Od nepaměti je nedílnou součástí lidového léčitelství při dýchacích potížích a bolestech hlavy. Kopr je nenáročný a jeho pěstování zvládne i začínající zahrádkář.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Některé koření dokáže mnohem víc než jen ochutit oběd. Pomůže vyřešit nejeden zapeklitý problém

    Před 11 dny
    Koření je nedílnou součástí každé kuchyně na celém světě. Mnoho lidí si ale neuvědomuje, že ho nemusí používat jen a pouze na vaření nebo pečení.
     Komentáře
  • Feminela

    Badyán zharmonizuje trávení a pomůže proti kašli. Domácí tinktura jeho účinky znásobí

    Před 14 dny
    Krásný vzhled a exotická vůně, to jsou symboly tohoto koření, které pochází ze stromu, kterému se říká badyáník pravý. Badyán je vskutku velmi netradiční koření, které má hvězdicovitý tvar, proto se používá k dochucení i na ozdobu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Hřebíček skvěle dochutí kávu i maso. Chybět nesmí v jídelníčku diabetiků

    Před 15 dny
    Vůni hřebíčku si spojujeme hlavně se svařákem a perníčky. Toto koření se u nás hodně podceňuje, přitom obsahuje spoustu látek, které nám usnadní například boj s bolestmi zubů nebo krku. Stává se účinnou zbraní proti stárnutí a ztučnění jater.
     Komentáře
  • Feminela

    Blahodárné účinky vanilky jsou známy již tisíce let. Patří mezi tradiční afrodiziaka

    Před 16 dny
    Vanilka je známá jako koření, které dodává dezertům jedinečné a sladké aroma. Velmi často se používá také v parfémech a kosmetice. Mnoho lidí si ovšem kromě těchto vlastností neuvědomuje její pozitivní vliv na zdraví.
     Komentáře
  • Feminela

    Bolest v krku mohou některé potraviny ještě zhoršit. Rizikové je koření i ovoce

    Před 16 dny
    Bolest v krku je poměrně častým projevem nachlazení nebo chřipky a patří mezi velmi obtěžující, protože znesnadňuje mluvení i polykání. Bolení v krku se netýká jen zimních infekčních chorob, ale doprovází také angíny, streptokokové nákazy nebo spalničky.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Naučte se připravit tradiční tureckou kávu

    Před 16 dny
    Tradiční turecká káva, připravovaná v džezvě, je plná chuti. Tento voňavý nápoj je sladký jako láska a silný jako noha od kulečníku. Můžeme rozeznat chuť karamelu i koření, které se při jeho přípravě používá.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Hřebíček tlumí bolest, předchází jaterním chorobám a působí příznivě na pleť

    Před 17 dny
    Spojujeme si ho hlavně se svařákem nebo perníčky, přitom má mnohem více předností. Pomůže při bolesti v krku nebo zubů, ochrání nás před stárnutím nebo ztučněním jater. Takové vlastnosti vykazuje hřebíček.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jíme zdravě: Čočková tikka masala s rýží

    Před 17 dny
    Vegetariánská variace na oblíbený indický pokrm, který je však mnohem víc doma ve Velké Británii. A tak vlastně vůbec nevadí, že kuře tentokrát nahrazuje červená čočka a batát. Spojení s hřejivým kořením jim velmi svědčí a u vás doma zažene chmury i únavu z tréninku.
     Komentáře
  • EgoMan

    Česnek je přírodní antibiotikum, které patří do jídelníčku každý den. Prospěšný je i fermentovaný

    Před 18 dny
    Česnek je pojem v kuchyni i v lidovém léčitelství, je považován za unikátní přírodní antibiotikum, které má silné baktericidní a antivirové vlastnosti. Používá se jako zelenina nebo koření do tuzemských tradičních receptů. Neméně často je česnek zdrojem blahodárných látek pro posílení obranyschopnosti nebo při léčbě různých neduhů. Proč se vyplatí zařadit česnek do stravy pravidelně a na co je důležité nezapomenout?
     Komentáře
  • StyleUp

    Léčivé a zkrášlující účinky kurkumy jsou využívány už od starověku. Poznejte její sílu i vy

    Před 18 dny
    Kurkuma je celosvětově známá hlavně kvůli svému působení na vlasy a pokožku a samozřejmě se používá také v kuchyni, kde je velmi oblíbená. Toto koření je tu s námi už od starověku a pomůže vám zbavit se akné, skvrn na obličeji a podpoří také růst vlasů. Jak můžete co nejlépe využít vlastnosti kurkumy?
     Komentáře
  • Pěstujme

    Oblíbená skořice provoní domov nejen o Vánocích. Postará se o zdraví pokožky i rostlin

    Před 18 dny
    Chuť a vůni skořice si většina lidí spojuje s pečeným perníkem, ale je součástí též dalších sladkých pokrmů nebo dezertů. Krásně provoní jídlo a dodá mu pověstný šmrnc. Ale to rozhodně není všechno. Skořice je též prostředkem lidového léčitelství, protože má protizánětlivé a antibakteriální účinky, současně umí stimulovat obranyschopnost těla. Výhody tohoto jedinečného koření tím rozhodně nekončí, může se používat i při léčivých pleťových kúrách, v domácnosti nebo na zahradě. Jaké jsou možnosti využití skořice?
     Komentáře
  • Kondice

    Skořice: Skvělý antioxidant i ochrana před diabetem

    Před 20 dny
    Skořice je jednou z nejčastěji používaných ingrediencí, a to nejen díky své chuti a vůni, ale také pro své léčivé vlastnosti. Její bohatá a teplá vůně zpříjemní i ten nejchladnější zimní den a úžasná chuť ozvláštní každý pokrm.
     Komentáře
  • Receptovník

    Obyčejnou sůl považujeme za zázrak, ale jde o nebezpečného likvidátora zdraví

    Před 21 dny
    Sůl či lépe řečeno chlorid sodný je jedním z nejčastěji používaných koření na světě. Přestože je pro lidský organismus důležitá, nadměrná konzumace může mít negativní dopady na zdraví. Když to není nutné, je lepší sůl nepoužívat.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vypěstovat vlastní zázvor není problém. Oblíbené koření tak bude vždy po ruce

    Před 21 dny
    Když do Evropy přišel zázvor, používal se jako platidlo. To nám může hodně říci o hodnotě koření, které dnes rádi přidáváme k jídlům a nápojům. Ocenit můžeme jeho léčivé i chuťové vlastnosti. Zázvor si lze zasadit i na vlastní zahradě. Díky tomu můžeme získat rostlinu z domácího pěstování, která má mnohem více prospěšných vlastností než ta z obchodu. Něco o zázvoru Předpokládá se, že zázvor pochází z Melanésie.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Chorvatsko očima cestovatelského gourmeta – co zaručeně nevynechat při návštěvě taveren?

    Před 22 dny
    Chorvatsko očima cestovatelského gourmeta: Až se příště vydáte do této proslavené dovolenkové země pak si určitě nenechte ujít některé její speciality. Z čeho vybírat a jak se vyznat v mnohdy komplikovaných názvech?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Guláš ze srnčí kýty: Provoněný vínem a kořením chutná výtečně

    Před 22 dny
    Klasický guláš už vás nebaví? Máte-li rádi zvěřinu, rozhodně vyzkoušejte tento guláš ze srnčího masa. Výraznou chuť doprovodí speciální zvěřinové koření, rajčatová passata, vývar, cibule a červené víno. A pokud se ke zvěřině těžko dostáváte, je možné srnčí maso nahradit i hovězím a udělat "falešný srnčí guláš". I tak si pochutnáte!
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Mlýnek na pepř má skrytou funkci, o které málokdo ví a usnadní vaření

    Před 24 dny
    Mlýnek na pepř nebo sůl se jeví jako jednoduché zařízení. Málokdo ví, že do něj můžeme vložit i jiné suroviny a rozdrtit je.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Španělské smaženky torrijas ze staršího chleba: Voní medem, kořením a vínem a podle tohoto receptu je zvládnete levou zadní

    Před 25 dny
    Máte rádi francouzské toasty? Tak vás možná osloví i jejich španělská varianta torrijas. Připravují se z plátků bílého chleba, které se namáčejí do směsi vajíček a mléka, ale dochucují se ještě vínem a kořením. Podle našeho receptu je zvládnete levou zadní.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Domácí zázvor bude mít nejlepší chuť i účinky na zdraví. Jeho pěstování je snadné

    Před 27 dny
    Koření patřilo v dřívějších dobách mezi významná platidla, což je případ i zázvoru, který je dnes dostupný v každém obchodě. Zázvor je oblíbené koření, kterým se ochucují pokrmy i nápoje.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kuchyňská koření, která lze využít i na vlasy

    Před 27 dny
    Je na vaší hlavě hodně co zlepšovat? Kvalitu vlasů vyladí skořice, kmín nebo koriandr. Tyto druhy koření jsou za hubičku, účinky ale mají k nezaplacení!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Vypěstujte si vlastní kurkumu: Jednoduše a bez pesticidů

    Před 1 měsícem
    Kurkumu známe především jako koření hojně používané v indické kuchyni. Ochucují se s ní například luštěniny a kuřecí či jehněčí maso. Nicméně ani vepřové nepřijde vniveč – i s tímto druhem masa je kurkuma vynikající. Své uplatnění najde také v těstovinovém salátu a dále – výčtem bychom mohli procházet opravdu dlouho. Věděli jste, že si zmíněné koření můžete vypěstovat doma? Prozradíme vám, jak na to.
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Hřebíček a skořice koupelnu příjemně provoní, jako bonus vyženou nevítané rybenky

    Před 1 měsícem
    Skořice a hřebíček se řadí ke koření, které používáme hlavně v zimě. Nehodí se ale jenom do čaje nebo teplých nápojů, jako je svařené víno, či do perníku nebo koláčů, případně k masu nebo rybám. Nečekaně praktické může být jejich využití i v koupelně.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Netradiční recept na štrůdl. Vyzkoušejte pro změnu slaný

    Před 1 měsícem
    Jste unavení stereotypem ve vaší kuchyni? Zkuste změnu a vyzkoušejte opak známého jablečného závinu. Tento křehký, chutný a hlavně slaný protějšek si každý zamiluje. Můžete si ho dopřát jako malý oběd nebo také večer u televize.
     Komentáře
  • Babinet

    Byliny a koření podle vašeho znamení: Máta pro Panny, Rakům skořici

    Před 1 měsícem
    Koření a byliny s astrologií souvisí už od pradávna. V dnešní moderní době tyto souvislosti, znalosti či disciplinu známe spíše jako astrologické bylinkářství. To vše se řadí mezi oblíbené a hojně vyhledávané hlavně mezi jedinci, kteří příliš nefandí chemickým přípravkům. Ať už jde o kosmetiku, stravu nebo zdraví, astrologické bylinkářství je schopné dát vám odpověď na to, jaké bylinky a koření jsou pro vaše znamení to pravé ořechové.
     Komentáře
  • Jímeto

    Čtyři koření: Objevte tajemství tradiční směsi koření v evropské a blízkovýchodní kuchyni

    Před 1 měsícem
    Quatre épices (z francouzštiny „čtyři koření“) je ve Francii a na Blízkém východě hojně využívanou směsí koření. Jaké druhy koření do ní tradičně patří a do jakých pokrmů se hodí?
     Komentáře
  • EgoMan

    Vanilka uklidní a uleví při řadě obtíží. Patří mezi nejoblíbenější přírodní afrodiziaka

    Před 1 měsícem
    Vanilka je známá jako koření, které dodává dezertům sladké a jedinečné aroma. Je to také často používaná vůně v parfémech a kosmetice.
     Komentáře
  • Náš dům

    Není skořice jako skořice. Některé typy mohou být nebezpečné

    Před 1 měsícem
    Skořice patří mezi oblíbené sladké koření, které pochází až z daleké Asie. Často provoní naši kuchyni nevšední vůní, kterou milují především gurmáni sladkých pokrmů. Přidává se nejen do sladkého štrůdlu, ale nadchne i ty, kteří milují skořicovou kaši či sladké palačinky. Lahodnou chuť skořice, kterou milují hlavně malé děti, využíváme při přípravě dětských sladkých jídel velmi často. Pozor ale na to, jakou skořici do nich dáváme!
     Komentáře
  • EgoMan

    Anýz je lék na nachlazení, infekce i trávení. Účinně působí také proti škodlivým bakteriím

    Před 1 měsícem
    Hvězdový anýz je jedinečné koření. Na první pohled vyniká neobvyklým vzhledem, ale bylinkářům je znám již po staletí. Má mnoho cenných vlastností, které stojí za to využít ve prospěch zdraví. Nejvíce se používá během vánočních svátků, ale je dobré ho zařadit do jídelníčku po celý rok.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vývar z vepřových kostí si zaslouží péči. Pečené kosti a pomalé tažení mu dodají sílu a fantastickou chuť

    Před 1 měsícem
    Vepřový vývar je skvělým základem pro polévky, guláše, rizota i jakékoli omáčky k vepřovému masu, kterým dá výraznou chuť. Vepřové kosti s trochou masa navíc seženete za pár korun a naděláte s nimi spoustu parády.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ovar jako ze zabijačky: Snadno jej uvaříte i doma v paneláku. Výbornou chuť zajistí správné koření, skvělou přílohou je vejmrda

    Před 1 měsícem
    Vedle jitrnic a jelit je ovar jednou z typických zabijačkových jídel. Ve vodě doměkka uvařené maso se podává jen s chlebem a nesmí k němu chybět křen s jablky neboli vejmrda a hořčice. Připravit si jej můžete klidně i bez zabijačky, stačí, když si koupíte u řezníka třeba vepřová kolena.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Průzkum potopeného vraku královské lodi Gribshunden odhalil cenný náklad koření

    Před 1 měsícem
    Slavný vrak lodi Gribshunden vezl mimo jiné řadu druhů koření a pochutin, které se zachovaly ve skvělém stavu i po více než 500 letech
     Komentáře
  • eKuchařka

    Vavřín vznešený: Zvítězí i u vás v kuchyni?

    Před 1 měsícem
    Ve starověku byl vavřín neboli bobkový list symbolem vítězství, a dokonce se mu připisovaly magické schopnosti. Ani dnes na něj nedáme dopustit. Jako vítězný věnec na hlavu už nás sice neláká, ale o to více si ho ceníme jako lahodné koření a léčivou bylinu.
     Komentáře
  • Receptovník

    Hovězí, které se rozplyne na jazyku: trik spočívá v koření, které dodá víc než chuť

    Před 1 měsícem
    Správně připravené hovězí maso je specialita, která se rozplyne v ústech a je schopna porazit i jiné pochoutky. Bohužel mnoho amatérských kuchařů dělá chyby, kvůli nimž se vynikající maso stává tvrdým, gumovým a jednoduše nekonzumovatelným. Díky jednomu koření bude vaše maso chutnat výborně vždy.
     Komentáře
  • Český kutil

    Pochutnejte si na vlastním sušeném mase

    Před 1 měsícem
    Máte rádi moderní a trendy pochoutky? Pak si zkuste vyrobit vlastní domácí sušené maso. Celý postup sice zabere pár dní, ale je jednoduchý stejně tak, jako vyrobit si vlastní sušárnu - to zvládne i ten, kdo má minimum zkušeností. A na výsledku si můžete pochutnávat s celou rodinou a přáteli. Podívejte se, jak na to.
     Komentáře
  • Kondice

    Tohle koření vám vyčistí střeva. Běžně ho používáte v kuchyni

    Před 1 měsícem
    Podle východní medicíny funguje tlusté střevo jako správce nad stokami. Právě v tomto orgánu sídlí největší část našeho imunitního systému a určuje, jak moc budeme odolní vůči nemocem. Proto není od věci čas od času dopřát střevům očistnou kúru. Detoxikace střev je prevencí mnoha zdravotních potíží, zbavuje střeva usazenin a podporuje vylučování škodlivin ven z těla.
     Komentáře
  • OnlyU

    Domácí maggi: Polévkové koření, jež ve sklenici vydrží i několik měsíců

    Před 1 měsícem
    Maggi v kuchyni používáme nejspíš téměř všichni. Většina z nás se bez něj neobejde při přípravě polévky a u oběda ho pak pro jistotu dáváme na stůl pro ty, kterým se zdá vývar málo slaný. Znáte ale historii polévkového koření? A uměli byste si ho vyrobit doma?
     Komentáře
  • Novinky

    Původně valentinské šifle pečou manželé celoročně

    Před 1 měsícem
    Mouka, med, cukr, vejce, směs koření a kypřicí prášek nebo soda. Přesně z těchto ingrediencí vyrábí Eva a Luboš Gilarovi ze Skotnice na Novojičínsku šifle. Jde o medové pečivo, připomínající tabulku čokolády či střešní tašku, které je v sousedním Příboře spjato s Valentinskou poutí.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Nezbytná součást kuchyně: Malý atlas středomořského koření

    Před 1 měsícem
    Především ve Středozemí se druhy z čeledi hluchavkovitých, které mají vonné, aromatické listy či nať a rostou volně v přírodě, používají jako koření. Jsou součástí typické kuchyně všech středomořských států a neumíme si bez nich představit ani naše vaření.
     Komentáře
  • Prima Living

    Vyzkoušejte tradiční přírodní afrodiziaka. Namíchejte si nápoj lásky z bylin a koření

    Před 1 měsícem
    Svátek svatého Valentýna je dnem, kdy by si milenci, manželé a partneři měli udělat čas jen sami pro sebe. Nezáleží na tom, jestli je vám dvacet nebo šedesát, láska přece kvete v každém věku! Namíchejte si tradiční nápoje lásky, jejichž hlavní ingrediencemi jsou byliny, koření a kapka alkoholu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Koření s působivými zdravotními přínosy

    Před 1 měsícem
    Koření dokáže našim pokrmům dodat neuvěřitelnou chuť, barvu, rozmanitost a vůni, ale je také nabité účinnými sloučeninami, které mají neuvěřitelné zdravotní přínosy.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Chcete se zbavit dvojité brady nebo tmavých kruhů pod očima: Dejte šanci koření

    Před 1 měsícem
    Ano, čtete správně, nejsou to jen pomocníci při vaření, pečení, při kterém umí bravurně dochutit a ozvláštnit pokrmy. Věděli jste ale, že některé koření je také jako stvořené pro úžasné domácí prostředky na pleť a vlasy, ptá se Womansworld. Níže se dozvíte, jak používat každé z těchto koření pro různé kosmetické procedury.
     Komentáře
  • EgoMan

    Kardamom prohřeje tělo a uleví při nachlazení. Sáhnout by po něm měli především muži

    Před 1 měsícem
    Kardamom je koření jedinečného aroma a je ceněno pro své silné zdravotní účinky. Používá se po staletí v přírodní medicíně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit skvělý domácí sulc a jak zajistit, aby zůstal krásně čirý: Zásadní je pomalý var, chuti prospějí zelenina a správné koření

    Před 1 měsícem
    Sulc neboli huspenina je jednou z typických zabijačkových pochoutek. Jeho předností je, že do něj upotřebíte i ty části vepříka, které se jinam nehodí. Díky němu se zkrátka zpracuje čuník od rypáčku po ocásek. Když si jej trochu vylepšíte, vytvoříte z něj dobrotu, která se vyrovná i populárnější tlačence.
     Komentáře
  • StyleUp

    Nakládaná cibule je křupavá a získá znamenitou chuť. Připravená je během několika minut

    Před 1 měsícem
    Burgery, chlebíčky, zapečené bagety a masové pokrmy mohou chutnat mnohem lépe, když je obohatíme o jednu surovinu. Červená cibule marinovaná v aromatickém nálevu je skvělým doplňkem tradičních i moderních receptur. Nejlepší na ní je, že ji zvládnete připravit za méně než půl hodiny a vychutnávat si ji můžete po celý rok. Proč je cibule tak zdravá? Cibule se velmi snadno pěstuje a patří do stejné čeledi jako pórek a česnek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kouzlo křupavých a chuťově vyvážených amerických brambor se skrývá ve směsi koření a správné teplotě při pečení

    Před 1 měsícem
    Pečené americké brambory patří k nejoblíbenějším přílohám k masu i zelenině. Ty dokonalé musí být křupavé na povrchu, měkké uvnitř, a tak akorát kořeněné, aby nebyla přebita chuť brambor. Poradíme vám, jak si namíchat vlastní směs koření a upéct nejlepší americké brambory.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Podle vědců může mít skořice příznivý vliv na paměť a učení

    Před 1 měsícem
    Lahodná skořice a látky v ní obsažené potěší nejen čichové receptory. Blahodárné účinky má i na naši nervovou soustavu
     Komentáře
  • Jímeto

    V Etiopii je svátečním pokrmem zaslouženě. Medový chléb si také zamilujete

    Před 1 měsícem
    Etiopský medový chléb neboli dabo zanechá vaši kuchyni nádherně provoněnou. Je plný čerstvě namletého koření a skvěle se hodí k šálku čaje nebo kávy. A co víc, jeho příprava je celkem snadná.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pečený květák tandoori

    Před 1 měsícem
    Když je venku chladno a neútulně, o to víc toužíme po komfortním jídle. Hřejivé koření a teplé jídlo vám dají zapomenout i na nepřízeň počasí. A co vyzkoušet místo klasického zapečeného květáku pikantní květák tandoori?
     Komentáře
  • Receptovník

    Mlýnek na pepř má tajnou funkci, díky které budou všechny pokrmy ochucené přesně akorát

    Před 1 měsícem
    Při přípravě oběda je to nepostradatelný pomocník každé hospodyňky. Ať už máte mlýnek plastový, nebo dřevěný, dokáže usnadnit práci a dochutit každé jídlo. Mluvíme zde o mlýnku na sůl a pepř. I když se jedná o jednoduché zařízení, málokdo tuší, že v mlýnku můžeme mlít i jiné koření, které má tvar malých pevných zrnek. Koření se v mlýnku rozdrtí. Většinou je na každý druh koření jeden mlýnek, abychom ho nemuseli pracně čistit.
     Komentáře
  • Prima Living

    Výsev bylin a koření v únoru. Vypěstujte si vlastní šalvěj, rozmarýn, majoránku a tymián

    Před 1 měsícem
    Mít svou vlastní bylinkovou zahrádku je dnes moderní. A je úplně jedno, jestli aromatické koření a léčivé byliny pěstujeme na zahradě, terase, balkoně nebo okenním parapetu. Čerstvé byliny máme stále po ruce, navíc jsou pastvou pro oči a jejich vůně pohlazením na duši. Bylinková zahrádka je nejen krásná a voňavá, ale především užitečná – rostlinky využijeme jako koření v kuchyni při vaření i jako léčivky.
     Komentáře
  • Receptovník

    7 druhů koření a bylinek pro zdravé trávení. Stačí je pravidelně přidávat do jídelníčku

    Před 1 měsícem
    Hůře stravitelné pokrmy, přejídání, kombinace slaných a sladkých jídel nebo špatný jídelníček jsou důvody pro pomalé trávení, bolesti břicha i nadýmání. Problémy, které neprovázejí jen sváteční dny, lze snadno vyřešit pomocí různých druhů koření a bylinek, které zrychlují trávení, pomáhají se štěpením tuků nebo zlepšují střevní peristaltiku. Jaké druhy se mohou použít do nápojů, nebo přímo do pokrmů?
     Komentáře
  • Feminela

    Indický šafrán vyžene toxiny z těla. Játra zregeneruje a posílí imunitu nejen v zimě

    Před 1 měsícem
    Indický šafrán nebo jinak řečeno kurkuma je rostlina, která se vyskytuje ještě pod různými jinými názvy. Má také mnoho prospěšných vlastností pro naše tělo. Je možné, že i více.
     Komentáře
Reklama