Zavřít
Koření

Koření

Nejnovější články na Seznamu na téma Koření
  • iReceptář

    Jak vyrobit domácí provensálské koření z bylinek ze zahrádky a zadarmo

    Před 4 hodinami
    Pěstujte bylinky? Připravte si vlastní provensálskou směs, která se vám bude hodit v kuchyni po celý rok. Díky provensálskému domácímu koření si můžete připravit skvělé marinády na grilování, směs se hodí i na všechny druhy mas a zeleninových pokrmů. Stačí si jen najít ten správný poměr bylinek, který bude nejvíce chutnat vám.
     Komentáře
  • Prostřeno

    S tajemnou harissou se rychle provaříte ke zdraví

    Před 17 hodinami
    Rádi byste v kuchyni zkusili něco nového, protože české klasiky už jste se poněkud přejedli? Explozi chutí i nových zážitků nabízí harissa. Do kterých jídel se dá přidat a jak nad tím zaplesá vaše zdraví?
     Komentáře
  • České jídlo pohledem cizince

    Dokáže cizinec uvařit tradiční české jídlo? Králík se zelím a knedlíkem

    Před 19 hodinami
    Dokáže cizinec uvařit typické české jídlo? To se dozvíte v tomto videu. Andre, Angličan s jamajskými kořeny, připravuje typické české domácí jídlo, ale svým originálním způsobem kdy používá spoustu koření. Andre při svých toulkách střední Evropou zjistil, že zde nepoužíváme zdaleka tolik koření jako lidé v Karibiku, Africe či Indii. A tak ve svám vaření kombinuje české ingredience a hodně koření.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Proč je dobré vědět, odkud pochází skořice, kterou kupujete

    Před 1 dnem
    Káva posypaná špetkou skořice nebo třeba takové pečené jablko se skořicí patří k oblíbeným gastronomickým potěšením, o skořicovém cukroví ani nemluvě. Tohle koření zkrátka chuťové buňky nezklame. Ale konzumujete tu správnou?
     Komentáře
  • StyleUp

    Skutečné bohatství bobkového listu nespočívá v jeho chuti. Na zdraví působí jako zázrak

    Před 2 dny
    Bobkový list patří do oblíbené trojice, které se říká mezi kuchaři „divoké koření“. Spolu s novým kořením a černým pepřem nesmí chybět ve vývarech, ale také v omáčkách nebo při pečení masa. Bobkový list se však nepoužívá jen při vaření, má řadu léčivých účinků a je oblíbeným prostředkem v lidovém léčitelství. Může pomoci s mnoha neduhy, dokonce zlepšit stav pleti, ale může také ublížit.
     Komentáře
  • Byznys

    Bylinek i sběračů ubývá. I tradiční šípek se teď musí dovážet

    Před 3 dny
    Přízemní krámek v činžovním domě v odlehlé části Děčína býval první adresou firmy bylinkáře Valdemara Grešíka. SZ Byznys přináší seriál z nečekaných míst, na nichž začínali ti nejúspěšnější.
     Komentáře
  • Byznys

    Bylinek i sběračů ubývá. I tradiční šípek se teď musí dovážet

    Před 3 dny
    Přízemní krámek v činžovním domě v odlehlé části Děčína býval první adresou firmy bylinkáře Valdemara Grešíka. SZ Byznys přináší seriál z nečekaných míst, na nichž začínali ti nejúspěšnější.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Bylinek i sběračů ubývá. I tradiční šípek se teď musí dovážet

    Před 3 dny
    Přízemní krámek v činžovním domě v odlehlé části Děčína býval první adresou firmy bylinkáře Valdemara Grešíka. SZ Byznys přináší seriál z nečekaných míst, na nichž začínali ti nejúspěšnější.
     Komentáře
  • EgoMan

    Po těžkém jídle uleví nejlépe domácí tinktura. 5 kouzelných koření vrátí trávení do pohody

    Před 3 dny
    Během rodinných oslav a svátků je jednou z tradicí hodování, což přispívá k nadýmání, problémům s trávením a bolestem žaludku. Přejídání málokdy přivodí dobrou náladu. Naštěstí jsou různé možnosti, jak následky hodování zmírnit. Pomůže bylinková tinktura na zažívání. Jedna porce uleví žaludku a pomůže s neduhy.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak na šťavnaté čínské řízečky? Použijte kontaktní gril

    Před 3 dny
    Originální čínské řízečky uděláte na kontaktním grilu doslova během pár minut a vaši strávníci budou nadšení. Přitom k tomu využijte minimum surovin a výsledek i tak bude perfektní. Jak tedy připravit čínské řízečky, aby byly dokonale šťavnaté?
     Komentáře
  • iReceptář

    Co se stane s tělem, když budete každý den ráno žvýkat hřebíček: Téměř zázrak

    Před 4 dny
    Hřebíček je známé aromatické koření, které nechybí v žádné domácnosti. Ovšem jedná se také o velice významný léčivý prostředek. Prozradíme vám, proč byste měli hřebíček žvýkat každý den.
     Komentáře
  • Vitalia

    Mateřídouška nejen voní a chutná, může pomoci i s některými neduhy

    Před 4 dny
    Voňavá rostlina s drobnými květy toho dokáže hodně. Doladí chuť mnoha pokrmů, provoní zahrádku a podle lidového léčitelství podpoří uzdravení z řady nemocí. Okouzlila nejenom bylinkáře a kuchaře, ale dokonce také mnohé spisovatele a básníky. Mateřídouška (Thymus) je rod aromatických rostlin z čeledi hluchavkovitých. Mateřídoušky jsou rozšířeny na většině území Evropy a velké části Asie, v severní Africe a některých dalších regionech. Na našem území se vyskytují zástupci sedmi původních druhů a řada přirozených kříženců.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Snížení krevního cukru, zlepšení paměti i protizánětlivé účinky: Věděli jste, které bylinky a koření podporují naše zdraví?

    Před 4 dny
    Naši předkové pomocí nich léčili nemoci a neuměli si bez nich představit svůj každodenní život. V dnešní době dají mnozí z nás přednost vitamínům zakoupených v lékárně a na blahodárné účinky těchto bylin mnohdy zapomínají. Pojďme si připomenou bylinky a koření, které můžou mít podle Healthline výborný vliv na naše zdraví.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kardamom vnese do kuchyně vůni orientu. Blahodárně působí na trávení i proti rakovině

    Před 4 dny
    Kardamom je jedním z koření, které najdeme v každém větším supermarketu. O jeho léčivých vlastnostech však není moc slyšet. Je znám jako přemožitel rakovinových buněk ve střevech, a proto stojí za to jej implementovat do každodenní stravy. Ale s jeho množstvím je lepší to nepřehánět.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Bobkový list má v kuchyni každý. Málokdo už ale tuší, jaký poklad v něm najde

    Před 4 dny
    Bobkový list najdeme vedle česneku, pepře a nového koření prakticky v každém běžném pokrmu české kuchyně. Stojí však za to vědět, že nejde jen o chutné koření, ale také se odedávna používá v bylinářství. Je však potřeba znát jeho účinky a umět jej správně používat, jinak hrozí ne zrovna příjemné následky. Bobkový list pochází ze Středomoří, hlavně z Řecka. Listy jsou běžně známé jako koření, které dodává pokrmům specifickou a výraznou chuť.
     Komentáře
  • EgoMan

    Nové koření nechybí v žádné kuchyni, jeho skutečný potenciál ale využívá málokdo

    Před 5 dny
    Bez nového koření se neobejde žádná kuchyně a je naprostou povinností v českých pokrmech. Nesmí chybět ve vývaru ani guláši.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Citronová tráva se používá jako koření i exotická léčivka. Jak ji pěstovat?

    Před 6 dny
    Na první pohled sice může připomínat obyčejné traviny, které vám rostou na zahradě, ale ve skutečnosti je citronová tráva výjimečná svým aroma i zajímavou chutí. Díky tomu si našla využití jako koření, které je oblíbené hlavně v asijské kuchyni, jako základ kosmetických produktů nebo jako léčivka s antibakteriálními, antioxidačními a protizánětlivými účinky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Jak se naučit míchat vlastní koření? Základem je paprika, chilli a kvalitní pepř, říká pražský kořenář

    Před 6 dny
    Nebojte se experimentovat a namíchejte si svoji směs grilovacího koření, radí kořenář Jan Schneedorfer z Království chuti. Jenže jak se v koření vyznat a jak s mícháním směsí začít? Když se podíváte v obchodech do sekce s kořením, bude vás přecházet zrak. Jednodruhové střídá směs na kuře, čínu či rybu a na grilovanou zeleninu. Směs sušených bylinek doplňuje koření v bio kvalitě nebo to bez soli. V baleních malých, středních i v mlýnku, v celku i namleté. Vybrat si musí každý. A kdo si nevybere, ten je vítán u Jana Schneedorfera z Království chuti v pražských Nuslích, který dokáže poradit s kdejakou směsí koření. I s takovou, která nám připomene dovolenou v Řecku nebo v Jižní Americe.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Pelyněk estragon a jeho blahodárné přínosy: Toto koření je jedno z nejzdravějších na světě

    Před 6 dny
    Pelyněk estragon je vytrvalá bylina z čeledi slunečnicovitých, která disponuje skvělou chutí a hodí se téměř do všech pokrmů. Kromě toho je však známá již po tisíciletí jako silné přírodní léčivo, které podle lékařky Autumn Enloe například podporuje zdraví krevního oběhu, zlepšuje spánek a také chrání tělo před vznikem cukrovky 2. typu. My jsme si proto pro vás připravili 6 jeho nejlepších přínosů, které ocení naprosto každý zastánce zdravého životního stylu.
     Komentáře
  • Český kutil

    Díky polici na kořenky budete mít koření vždy po ruce

    Před 6 dny
    Police na kořenky je nejen výborným pomocníkem, ale i estetický doplněk. Přehlednost a uspořádání oblíbených druhů koření jsou snem nejedné hospodyňky. Tento sen si můžete jednoduše splnit a oblíbené koření i směsi budeme mít vždy připravené ke každodennímu používání.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Jak připravit vlastní kořenící směs

    Před 7 dny
    Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, která dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.
     Komentáře
  • EgoMan

    Nenažraní slimáci dokážou během chvíle spořádat celou úrodu. Ze zahrady je vyžene oblíbené koření

    Před 8 dny
    Otravují vás slimáci na zahradě a už začínáte být bezradní?
     Komentáře
  • AutoŽivě

    Proč zkušení řidiči dávají do interiéru bobkový list: Levné koření má v autě unikátní účinek

    Před 9 dny
    Bobkový list jako pomocník řidiče osobního auta? Ano, ale musí být jasné, na co ho použít.
     Komentáře
  • Vitalia

    Už jste zkusili salsicciu? Italskou syrovou klobásu využijete skvěle v kuchyni

    Před 11 dny
    Víte, co je to salsiccia? Jde o specifický italský produkt, obvykle ne zcela přesně označovaný jako syrová klobása. Poradíme, jak ji využít v kuchyni. Snahám spotřebitelů zpestřit si svůj jídelníček o netradiční pokrmy z netradičních surovin vychází vstříc stále se rozšiřující nabídka produktů. Některé nejsou v Česku zatím příliš rozšířené, patří mezi ně například italská salsiccia.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Koření vhodné pro ochlazení v horkých dnech

    Před 12 dny
    Denně propotíte několik triček, make-up se na vás roztéká a na zahradě vydržíte jen pár minut. Jakmile jsou venkovní teploty vražedně vysoké, chce to tělo ochlazovat zevnitř. Jak a čím? Kořením!
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Tato tinktura je pro bolavá kolena hotový zázrak

    Před 12 dny
    Pimentovník pravý (Pimenta dioica), jehož plody známe především pod lidovým názvem nové koření, je strom, jehož sušené plody se užívají jako koření do masových vývarů, polévek nebo omáček. Má protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační vlastnosti, používá se při problémech s trávicím systémem, doporučuje se jako podpůrná léčba při snížené imunitě, nechutenství, chrání zdraví srdce a zlepšují krevní oběh. Poradíme, jak si z něj vyrobit tinkturu vhodnou na bolavá kolena.
     Komentáře
  • StyleUp

    Malé kuličky nového koření nepatří pouze do kuchyně. Jejich účinky využívá přírodní medicína odnepaměti

    Před 12 dny
    Nepřipravíte bez něj vývar ani guláš. Stojí za to vědět, že nové koření, které je do těchto pokrmů zcela nezbytné, má analgetický a uklidňující účinek a podporuje funkce trávicího systému. Podívejte se, proč se nové koření vyplatí mít ve své domácí lékárničce a jak jej využívat. Vlastnosti a použití Nové koření lze nalézt prakticky v každé kuchyni. Původně se pěstovalo na Jamajce a do Evropy se rostlina dostala o něco později.
     Komentáře
  • Jímeto

    Horoskop: Koření vyhovující vašemu znamení. Pochutnáte si a uděláte něco pro zdraví

    Před 14 dny
    Koření je spjato s lidstvem od pradávna a také bylo velmi ceněno. Například obyčejný černý pepř, který nechybí na žádném stole, byl velice hodnotným platidlem.
     Komentáře
  • Feminela

    Dým z bobkových listů pročistí energii domova i nás samotných. Dokonale odbourá všechen stres

    Před 15 dny
    Bobkový list je známé koření, které se používá v kombinaci s novým kořením a pepřem jako takzvané divoké koření. Hodí se do polévek, omáček, na marinády nebo pod maso.
     Komentáře
  • Pěstujme

    Hřebíček je víc než obyčejné koření. Jeho léčivé účinky zklidní trávení a uleví od bolesti

    Před 16 dny
    Hřebíček je koření, které máme spojené hlavně s Vánocemi. Jeho vlastnosti ale můžete využít i jinak než do oblíbeného svařeného vína. I přes léto nebo během podzimu můžete hřebíček využít, abyste posílili imunitní systém.
     Komentáře
  • Vitalia

    Už nevíte, co s houbami? Zkuste si z nich připravit koření

    Před 18 dny
    Jak zpracovat plné nůše hub? Zavařit, podusit a zamrazit, nebo usušit? Variantou je sušení a následná výroba houbového koření. To dodá pokrmu chuť a pochutnají si na něm i ti, kteří jinak specifické konzistenci hub neholdují. Každoročně se v průběhu houbařského roku při příznivém počasí vyskytne několik období, kdy je množství hub přinesených z lesa tak velké, že tuto kořist nelze v praxi celou zpracovat v čerstvém stavu do polévek, omáček, gulášů nebo smaženic. Obvyklým postupem je v takových případech houby nakrájet a usušit, abychom je mohli při přípravě pokrmů použít později, když už houby nerostou.
     Komentáře
  • StyleUp

    Rozmarýn působí blahodárně na zdraví i krásu. Pečující bylinná maska udrží pokožku mladistvou

    Před 19 dny
    Patří mezi středomořské bylinky a používá se jako koření, které se výtečně snoubí s pečeným masem i zeleninou, především bramborami připravovanými v troubě. Rozmarýn lékařský se však nepoužívá jen jako koření, má i široké využití v lidovém léčitelství proti mnoha neduhům, své nezastupitelné místo má také při péči o pleť. Proč byste si měli tuto bylinku ze zahrádky hýčkat a měli byste jí mít vždy doma zásobu?
     Komentáře
  • Feminela

    Ve vyšším věku už tělo nic nedopustí. Dobrý metabolismus podpoří tři oblíbené druhy koření

    Před 21 dny
    Čím déle žijeme, tím pečlivěji vybíráme produkty, které budou tvořit náš jídelníček. S přibývajícím věkem se zpomaluje metabolismus a tělo se celkově špatně regeneruje. Ze stravy byste proto měli vyřadit těžko stravitelné produkty, sůl a cukr.
     Komentáře
  • Prima Living

    Z přerostlých okurek jsou nejlepší rychlokvašky! Nebo je zkuste naložit po americku

    Před 21 dny
    Nakládané okurky jsou velice oblíbenou pochoutkou. Snad každá česká, moravská a slezská rodina má svůj vlastní návod na ty nejlepší kyselé okurky, takže recept by asi byl nošením dříví do lesa. Ale pokud máte nakládaček hodně a některé už jsou jaksepatří přerostlé, vyrobte z nich naprosto úžasné rychlokvašky. A z okurek salátových i větších nakládaček jsou vynikající okurky naložené po americku.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Folklorní speciál Prostřeno! je samý zpěv. Taktik Libor si ale uřízne pořádnou ostudu

    Před 21 dny
    V repríze folklorního speciálu Prostřeno! bude veselo. Samozřejmostí je víno, zpěv a dobré jídlo. Jen kdyby jeden ze soutěžících nezačal taktizovat. Nejprve na sebe Libor strhne pozornost hlasitým zpěvem, poté drsně kritizuje hlavní chod. On sám však bez pomoci neuvaří. Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě. Epizody a další bonusy na vás čekají na iprima.cz/prostreno
     Komentáře
  • Receptovník

    Cholesterol udrží na uzdě bylinky, koření i zelenina. Vyzkoušejte čisticí nápoj

    Před 24 dny
    Vysoký cholesterol je často spojován s aterosklerózou, onemocněním koronárních a periferních tepen nebo s mozkovou mrtvicí. Vysoká koncentrace špatného cholesterolu (LDL) v krvi zvyšuje riziko úmrtí na kardiovaskulární onemocnění. Snížit cholesterol je proto velmi důležité nejen pro lepší zdraví, ale také delší život. Jak se proti němu bránit?
     Komentáře
  • Receptovník

    Vavřínové listy jsou ceněny od starověku. Poznejte jejich magické účinky i vy

    Před 24 dny
    Bobkový list používáme hlavně v kuchyni. Polévkám, omáčkám i marinádám propůjčí úžasnou chuť, kterou nelze ničím nahradit. Jedná se o velmi známé a rozšířené koření, ale nemusíte ho nutně používat jen v kuchyni. Hodně lidí neví, že pálením bobkových listů můžou očistit svůj domov, pozitivně ovlivnit svůj mozek a odpudit škodlivý a otravný hmyz. Vavřín měl v historii důležité místo Bobkový list je jako koření znám již od starověku.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňková povidla z trouby: Téměř bez práce a výsledek fantastický

    Před 25 dny
    Připravte meruňková povidla jednoduše v troubě. Zní to možná podezřele, ale povidla mohou být i pečená. Meruňková, švestková nebo třeba hrušková! To už je jen na vás.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak na křupavé nakládané okurky jako od maminky: Fígl je v láku i postupu

    Před 26 dny
    Nakládané okurky by měly být tak akorát kyselé, plné chuti a hlavně krásně křupavé. Zatímco ovšem kyselost a chuť se mnohým daří dokonale vychytat, s křupavostí je to poněkud složitější. I když totiž pracujete s dokonale zdravými a pevnými okurkami, může se stát, že po pár měsících budou nakládačky zcela měkké a případně také gumové. Tomu lze ale předejít s pomocí jednoho méně známého fígle.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Oblíbená pochoutka k pivu: Nakládaný hermelín provoněný čerstvým kořením

    Před 26 dny
    Nakládaný hermelín je typický český předkrm a také oblíbená pochoutka k pivu většinou se ale jedná je o hromadu oleje. V našem případě jde ale o vychytaný a ozkoušený recept spolu s čerstvým kořením a feferonkou, která tomu dá ten pravý říz.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Indie u vás doma: Recept na kuřecí tandoori s pečeným květákem

    Před 27 dny
    Pojďte s námi ochutnat křehké pečené kuře s tandoori kořením, opečeným květákem a cizrnou z jednoho pekáče. Tento jednoduchý indický recept vás překvapí svou neobvykle bohatou chutí, ale i snadnou přípravou. Navíc obsahuje všechny potřebné živiny, včetně pořádné porce bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny.
     Komentáře
  • Receptovník

    Bez majoránky by česká kuchyně nebyla úplná. Málokdo však ví, o jak cenný lék se jedná

    Před 27 dny
    Majoránka se hodí především při smažení bramboráků, slouží ale k dochucení také jiných pokrmů. Vyplatí se ji využít i v případě, že jste nemocní. Obsahuje totiž účinné látky, které mají nejen antibakteriální vlastnosti. Je to také přírodní afrodiziakum a zdroj vitaminů i minerálů. Mimo jiné v ní najdete důležitý vitamin C a betakaroten. Majoránku si můžete povařit nebo si z ní připravit mast Majoránka patří mezi koření, která byste měli najít v každé domácnosti.
     Komentáře
  • Receptovník

    Černý pepř dodá pokrmům jemně pikantní chuť. Nejcennější jsou však jeho účinky na zdraví

    Před 27 dny
    O sůl nebo pepř v kuchyni rozhodně není nouze, protože se jedná o základní koření, které potřebujeme k dochucení všech pokrmů. Je ale pepř zdravý pro naše tělo? Vyplatí se ho konzumovat alespoň v malém množství, protože má spoustu vlastností, které můžete využít ve svůj prospěch.
     Komentáře
  • iReceptář

    Brusinky z rybízu: Skvělé do svíčkové, ušetříte za drahou pravou zavařeninu

    Před 28 dny
    Máte-li rádi brusinky, pak by vás mohl zajímat i tento recept s rybízem. Červený rybíz můžete jednoduše připravit à la brusinky! Chcete vědět, jak na to?
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Děti kořením života

    Před 28 dny
    Určitě to zná každá matka, která na svět přivedla své potomky, a je jedno, zda to byl chlapec, ze kterého se po letech stal atraktivní muž se vším všudy, nebo dcera, která zdědila kus vaší povahy, ale stále je svá a jedinečná.
     Komentáře
  • EgoMan

    Víc než vánoční koření: skořice se postará o to, aby tělo fungovalo na sto procent

    Před 29 dny
    Vůni skořice doprovází různé sladkosti nebo vánoční perníčky, ale také svařené víno, které je oblíbené v chladném počasí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Příběh Maggi a večeře ze sáčku: „Pytlíkové polévky“ měly v roce 1885 ulevit pracujícím ženám

    Před 1 měsícem
    Žluto-červené logo značky Maggi zná snad každý. Září na nás z polévek v sáčku, bujonů a hlavně oblíbeného tekutého koření temně hnědé barvy a libečkové chuti, kterému už neřekneme jinak než právě Maggi. Víte, že jeho historie sahá až do 19. století a pojí se se jménem jednoho muže?
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí rychlokvašky: Tyto zůstanu křupavé a chutnají božsky!

    Před 1 měsícem
    Naložte si letos okurky do slaného nálevu a připravte si báječné rychlokvašky. Na rozdíl od klasického zavařování si zachovají potřebné enzymy a vitamíny. Zkuste náš recept.
     Komentáře
  • Deník

    Oblíbená kurkuma může škodit, varují lékaři. V doplňcích stravy lidem ničí játra

    Před 1 měsícem
    I superpotraviny konzumujte s mírou, varují vědci. V Evropě lidem ničí játra oblíbená kurkuma, zejména pak ve větším množství.
     Komentáře
  • Deník

    Oblíbená kurkuma může škodit, varují lékaři. V doplňcích stravy lidem ničí játra

    Před 1 měsícem
    I superpotraviny konzumujte s mírou, varují vědci. V Evropě lidem ničí játra oblíbená kurkuma, zejména pak ve větším množství.
     Komentáře
  • Feminela

    Koření může polévku vylepšit, nebo úplně zkazit. Záleží na tom, kdy se do polévky přidá

    Před 1 měsícem
    Při přípravě polévky si možná lámete hlavu nad tím, kdy je nejlepší přidat koření. Záleží nejen na době, ale také na množství, které do ní chcete dát. Jak udělat tu nejlepší polévku, aby chutnala všem?
     Komentáře
  • Bety

    Více úložného prostoru v kuchyni

    Před 1 měsícem
    Praská vaše kuchyň ve švech a vy zoufale hledáte nové úložné prostory? Se správným systémem si snadno vytvoříte více prostoru a dlouhodobě udržitelný pořádek.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zázračné účinky nového koření jsou známy od Starověku. Poznejte jeho sílu i vy

    Před 1 měsícem
    Bez nového koření se neobejde žádný vývar ani guláš. Nicméně stojí za to vědět, že kromě specifické chuti má také léčivé vlastnosti. Především se využívá pro svůj analgetický a uklidňující účinek. Podívejte se, proč byste alespoň jeden sáček s novým kořením měli kromě kuchyně umístit také do domácí lékárničky. Co je vlastně nové koření? Nové koření najdeme prakticky v každé kuchyni. Jedná se o tmavé, červenohnědé bobule tropického stromu pimentovníku, které se trochu podobají pepři.
     Komentáře
  • Proženy

    Snadné, levné a rychlé: Křupavé cuketovo-bramborové smaženky

    Před 1 měsícem
    V létě mi kamarádi pokládají jednu otázku častěji než jiné: „Nemáš nějaký dobrý recept na cuketu?“ Všem teď doporučuji zkusit tyhle cuketovo-bramborové smaženky inspirované indickou kuchyní. Voňavé koření jim dodává orientální jiskru a i starší povadlá cuketa v nich chutná báječně.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Nepořádek, do kterého byste si určitě nikoho nezvali. Soutěžící šokuje svým bytem

    Před 1 měsícem
    Soutěžící Jarmila má hodně věcí a malý byt. Její ložnice je přímo skladištěm nepořádku. Hosté se diví, proč si vůbec pozvala návštěvu, když bydlí v tak šílených podmínkách. Jarmila pokulhává i v organizaci svého vaření. Nestíhá a ostatní se diví, co celý den dělala. Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě. Epizody a další bonusy na vás čekají na iprima.cz/prostreno
     Komentáře
  • Receptovník

    Bobkový list je tajným lékem na kašel i bolavé klouby. Jeho užívání má ale přísná pravidla

    Před 1 měsícem
    Bobkový list, stejně jako česnek, je velmi oblíbeným kořením téměř ve všech kuchyních světa. Najdeme ho v mnoha pokrmech, někteří lidé ale netuší, jaké jsou jeho vlastnosti a jak se dají využít. Koření se používá také pro lékařské účely. Dejte si ale pozor, protože bobkový list není vhodný pro každého a může spíše uškodit než pomoci.
     Komentáře
  • iReceptář

    Čaj z bobkového listu: Proč byste ho měli pít před každou dlouhou cestou

    Před 1 měsícem
    Bobkový list má snad každý z nás v kořence. Používá se k dochucení polévek či omáček. Málokdo ale ví, že tohle koření má i výborné léčivé účinky. Jaké?
     Komentáře
  • Receptovník

    Ve vyšším věku se trávení zpomaluje. Tyto tři druhy koření metabolické procesy ulehčí

    Před 1 měsícem
    Čím jsme starší, tím pečlivěji vybíráme produkty, které se objeví na našich talířích. Metabolismus se totiž s věkem mění a tělo se regeneruje pomaleji. Je dobré vědět, že kromě omezení těžce stravitelných produktů by se do jídelníčku seniora mělo zařadit koření. Které přinese největší užitek a mělo by být pevnou součástí stravy? Skořice a kurkuma Skořice je naprostou jedničkou v dietě pro seniory. Vyplatí se ji používat každý den.
     Komentáře
  • iReceptář

    Domácí višňová griotka: Původní stará receptura našich babiček

    Před 1 měsícem
    Urodilo se vám hodně višní? Co takhle připravit si domácí višňovou griotku? Můžete ji podávat jako digestiv, večerní panáček višňovky vám zlepší spánek, lahvička griotky může být i pěkným dárkem.
     Komentáře
  • Prima Living

    Naučte se pěstovat estragon! Aromatické koření s francouzským šarmem se neztratí ani jako léčivka

    Před 1 měsícem
    Estragon (pelyněk estragon či pelyněk kozalec) je výrazně aromatická kuchyňská bylina, kterou známe především z francouzské kuchyně, ale díky svým léčivým účinkům má své významné místo v přírodní medicíně. Prozradíme, jak estragon pěstovat a sklízet, na co se používá i jak chutná.
     Komentáře
Reklama