Co byste neměli pěstovat společně?
Před 2 dnyNe všechny rostliny se snesou s ostatními, dokonce jsou případy, že určité rostliny si mohou navzájem i škodit. Důležité je tedy vědět, které rostliny to jsou a s kterými je vysadit, aby byly všechny spokojené a zdárně rostly.Rostliny, které vypadají k nakousnutí. Jedlé ale nejsou, někdy i jedovaté!
Před 14 dnyPříroda i zahrada jsou – obzvlášť na podzim – plné krásných barevných plodů. Ne každý je ale ve skutečnosti tak lahodný, jak na první pohled vypadá. Na co si dát pozor a co dělat při případné otravě?Středozemní zelenina pečená jednoduše v troubě
Před 16 dnyStředomořská kuchyně nabízí mnoho. V zemích kolem Středozemního moře se nachází spoustu skvělých potravin, které dodávají pokrmům báječnou chuť a aroma. A když duše zatouží po dovolené a tělo touží po něčem lehkém, je jednoduchý italský recept na zeleninu z trouby přesně to pravé. A nadchne nejen kuchaře svojí jednoduchostí, ale i hosty svojí vynikající chutí.Recepty na zapečený lilek, gratinované brambory a ratatouille
Před 19 dnyOblíbená technika přípravy teplých pokrmů umožňuje vybrat si mezi tisíci báječných jídel snad ze všech surovin, na které si vzpomenete. Čtyři mistrovské kousky pro vás zapekl šéfkuchař tišnovské restaurace Na Humpolce Oskar Klanert.Okurky či tykve v září; jak prodloužit jejich plodnost a dál sklízet?
Před 23 dnyNejen okurky, rajčata či lilky můžeme sklízet do prvních mrazíků. Proto dál podle potřeby pravidelně zaléváme a také hnojíme.Vaříme pro děti: Lilkovo-cuketová musaka s krůtím masem a rýží
Před 23 dnyVzpomínky na dovolenou v Řecku. Plátky lilku nahrazují osmažená kolečka lilku a cukety, které si děti snáze identifikují s původní zeleninou, místo bešamelu zahušťují rajčatovou omáčku vejce vyšlehaná s mlékem. Je to stravitelnější, méně tučné a snazší na přípravu. Do té ostatně můžete zapojit i své ratolesti.Co vařit o víkendu: Recepty z paprik jsou jasná odpověď!
Před 1 měsícemPapriky mají jak pestrou škálu barev, tak chutí. Úplně se nabízejí, abyste si z nich připravili nějakou zeleninovou pochoutku. A proč zůstat jen u jedné? Od pomazánky po plněnou klasiku, v našich tipech na víkend si zajisté vyberete.Letní klasika v novém provedení: Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
Před 1 měsícemTento recept volně vychází z klenotu klasické italské kuchyně, tzv. lilku parmigiana. Plátky lilku se orestují a poté se skládají s rajčatovou omáčkou a sýrem. Pokud nechcete nakrmit celou rodinu, ale máte na tohle chutné a zdravé jídlo chuť, zkuste trošku netradiční formu, která chutná báječně a navíc vypadá krásně!Lilek zpracujte správně, jinak může být nebezpečný: nezapomeňte ho nechat pořádně vypotit
Před 1 měsícemBaklažán neboli lilek zraje od července do září a většinou se jedná o fialovou, lesklou, podlouhlou nebo oválnou zeleninu se smetanovou dužinou. Pokud víte, jak lilek sklidit a jak ho správně upravit, jedná se o velmi chutnou zeleninu. V opačném případě může být i nebezpečný. Naučte se i vy ho správně sklízet a upravovat a využít tak tuto chutnou teplomilnou zeleninu na maximum.Nejlepší srbský ajvar? Lilek nechte zapařit, papriku trochu připálit
Před 1 měsícemAjvar, to je koncentrovaná chuť pečených paprik, lilků a česneku v jedné skleničce. A právě teď je ta nejlepší doba na jeho přípravu!Zalouk - marocký salát z pečeného lilku a rajčat
Před 1 měsícemUž jste někdy slyšeli o pokrmu jménem Zalouk? Jde o typicky marocký vařený salát z lilku a sluncem provoněných rajčat, který během léta a velké úrody čerstvé zeleniny prostě musíte zkusit.Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Před 1 měsícemPřemýšlíte, jak zpracovat přebytek paprik ze zahrádky? Ideálním řešením je zeleninová pasta ljutenica, na níž jsme získali recept přímo od bulharské babičky Marie Shalamanovy, v jejíž rodině se tato omáčka z paprik, rajčat a lilku připravuje spoustu let a recept na ni se dědí z generace na generaci.Je tohle součást Kazmova filmu? Známý provokatér řádil ve studiu Víkendové Snídaně
Před 1 měsícemBěhem živého vysílání Víkendové Snídaně jsme mohli být svědky nečekaného výstupu známého českého provokatéra Kamila Bartoška alias Kazmy. Moderátoři Dana Morávková a Jan Čenský byli zaskočeni nespoutaným chováním Kamila Bartoška, který byl hostem vysílání. Ten si svoje účinkování v pořadu vyložil po svém a moderátorům připravil peprné chvíle. Jeho řádění nebyla ušetřena ani kuchařka pořadu Petra Vindyšová, které překazil přípravu jídla.Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Před 1 měsícemMáte rádi kořeněné aromatické pokrmy arabské kuchyně? Pokud rádi zkoušíte různé novinky a máte doma zrovna lilek, možná vás zaujme zaalouk. Tento marocký pokrm je důkazem toho, že z pár jednoduchých surovin se dá připravit neskutečná dobrota. Stačí, když ji správně okořeníte.Kuchař Dragan: Lilek s balkánským sýrem, rajčaty a bazalkou
Před 1 měsícemLilek můžeme grilovat, dusit, vařit, smažit i zapékat. V žádném případě ho ale nejíme syrový. Obsahuje totiž alkaloidy typické pro lilkovité rostliny, které při konzumaci v syrovém stavu způsobují nevolnosti a zažívací potíže.Známe 5 způsobů, jak zpracovat lilek. Zamiluješ si ho
Před 1 měsícemSezóna lilku začala! Pokud ti ho maminka, babička nebo sousedka každoročně vnucuje, protože to trošku přepískla se semínky, neostýchej se a vezmi si, kolik uneseš. Známe totiž zaručené způsoby přípravy, díky nimž si ho zamiluješ!Křupavé bruschetty s pečeným marinovaným lilkem a modrým sýrem
Před 1 měsícemSnad ve všech kuchyních světa najdete recepty, v kterých se spotřebovává starší pečivo. Ke chlebu má většina národních kuchyní úctu a pokud nechcete zrovna dělat topinky s česnekem, zkuste italskou bruschettu, malé krajíčky opečeného chleba, které se zdobí mnoha různými ingrediencemi. Kromě klasických rajčat můžete vyzkoušet třeba kombinaci opečeného lilku s výrazným sýrem s modrou plísní.Ratatouille z rajčat, cukety, papriky a lilku bude chutnat i zarytým odpůrcům zeleniny
Před 1 měsícemVynikající zeleninová pochoutka původem z Francie si u nás získala popularitu až díky animovanému filmu stejného jména. Což je s podivem, protože se jedná o lahůdku opravdu božskou a je škoda, že byla spoustě lidí tak dlouho utajena.Lilek se dá zmrazit hned na několik způsobů
Před 1 měsícemChutný a všestranný lilek neboli baklažán má hlavní sezonu od července do října. Zmrazte ho a použijte, kdykoli budete chtít.Pěstujete lilek? Nevíte, co s ním? Máme skvělý tip, co z něj uvařit
Před 2 měsíciLilek patří k oblíbeným druhům letní zeleniny. Neodmyslitelně patří do řecké musaky a francouzského ratatouille, ale možností, jak ho zpracovat, je mnohem víc.- Podcast„V soutěži specialistů na pizzu jsem dala hlas pizze s lilkem.“ Omeletky Haliny PawlowskéPřed 2 měsíci
·
25 minut
V Omeletkách Haliny Pawlowské dnes budeme jíst. Řadu lahůdek jsem ochutnala při cestě do Itálie. V klášteře v Piemontu, kde je dnes hotel, vařil kuchař, který obdržel třikrát michelinskou hvězdu. Jako host jsem se zúčastnila soutěže specialistů na pizzu. Hlas jsem dala pizze s lilkem, pecorinem a česnekem. Měla jsem pocit, že jsem větší dobrotu nejedla. Nemohu konkurovat svým uměním, ale prozradím recept na paprikový koláč a přečtu povídku Když sob se ženou snídá. Kdy sklízet a jak zpracovat fialový lilek neboli baklažán. Víte, jak ho správně vypotit?
Před 2 měsíciLilek, kterému se říká také baklažán, je většinou fialová, lesklá, podlouhlá nebo oválná zelenina s pevnou, smetanově bílou dužinou. Hlavní sezona lilku je od druhé poloviny července do září, tak by se vám mohly hodit informace, kdy a jak lilek sklízet a hlavně jak ho zpracovat. Víte, jak lilek správně vypotit?Lilek. Zelenina, která nahradí maso a prospívá játrům
Před 2 měsíciLilek (baklažán) je příbuzný brambor, rajčat a paprik. Mezi nimi je však trochu za černou ovečku. A to je velká škoda. Nejenže skvěle chutná a dokáže nahradit i maso, ale prospívá také našim cévám nebo játrům.Emotikon challenge pro hvězdy Ordinace, Evu, Vilíka a Jáchyma
Před 2 měsíciPatricie Pagáčová si coby Eva v Ordinaci v růžové zahradě 2 posílala s Vilíkem (Roman Štabrňák) nemravné zprávy s emotikony, aby její manžel Jáchym (Lukáš Hejlík) žárlil. Dva hlavní aktéry jsme proto podrobili emotikon výzvě, ve které musí uhodnout pravý význam populárních smajlíků. Jak byli Patricie Pagáčová a Lukáš Hejlík úspěšní? Bonusová videa a ukázky najdete na nova.cz.Rajčata, okurky, lilky v červenci: Hnojíme, zaléváme a už i sklízíme
Před 2 měsíciIntenzivně pečujeme o papriky, rajčata, lilky a další plodovou zeleninu pěstovanou ve skleníku a těšíme na první sklizeň plodů naší práce.Pěstujeme i bez bez zahrady aneb Zelenina z truhlíků. Teplomilné lilky potřebují slunce a hodně živin
Před 2 měsíciJste-li příznivcem řecké kuchyně anebo máte v létě rádi grilovanou zeleninu, tak určitě zkuste pěstovat lilek sami. Jde to i bez zahrady, stačí nádoba se substrátem a stanoviště na slunci. Dokonce budete mít šanci objevit nejrůznější tvary a barvy lilků, takže směle do toho.Lehký letní oběd či večeře, salát z grilovaného lilku a petržele
Před 3 měsíciV jednoduchosti je krása. Grilovaný lilek s lehkou zálivkou z vinného octa a olivového oleje doplněný čerstvou petrželovou natí tvoří skvělý letní salát, který budete připravovat často a rádi.Pečený lilek s citronovým bulgurem a bílým jogurtem
Před 3 měsíciSvěží, lehké a chutné. Přesně takové je toto famózní vegetariánské jídlo! Pečený lilek s bulgurem, který krásně ovoní citron a doplní jogurt. Na léto naprosto ideální, to se musí nechat.Jak na dokonalý marinovaný lilek krok za krokem
Před 3 měsíciKdyž už je gril venku a rozehřátý, tak je škoda ho nevyužít na tenhle grilovaný a pak marinovaný lilek. Složení se nebojte malinko obměnit, ale takhle můžete třeba začít. Zeleninu grilovat nasucho, pak zapařit, přidat oliváč a pořádně dochutit. Princip je stejný, můžete ale i zjednodušit nebo přidat něco navíc.Jak pěstovat lilek: K bohaté úrodě vede pouze několik kroků
Před 3 měsíciOblíbili jste si lilek, a tak byste rádi a pravidelně obohatili svůj jídelníček o tuto lahodnou zeleninu? Zkuste si ji vypěstovat na zahradě, ale také klidně na balkoně.ELLE Menu: Šéfkuchařka vytvořila exkluzivní recept na krokety, nyní se o něj podělí i s vámi
Před 3 měsíciKarotkové krokety, grenaille pečené v troubě a koprová majonéza z lilku k tomu navrch. Připravte si vyladěný pokrm podle gusta šéfkuchařky Miluše Mako z pražského bistra Green Table.Grilovaný lilek s fetou a tahini dresinkem
Před 3 měsíciGrilovaná zelenina je stálicí mezi oblíbenými přílohami ke grilovanému masu. Grilovaná cuketa, paprika, rajčata nebo i chřest.Skvělý lilek: Je chutný, plný vlákniny a ideální pro letní jídelníček diabetiků
Před 3 měsíciLilek je oblíbená zelenina letních dnů. Ať už ho grilujete, nebo si z něho připravíte některý ze středomořských pokrmů, nikdy s ním nešlápnete vedle. Navíc je velmi přínosný jako zdroj vlákniny pro diabetiky.Vypěstujte si lilek. Je zdravý a může nahradit i maso
Před 4 měsíciLilek neboli také baklažán. Co si tak vypěstovat vlastní? Poradíme, jak na zdárné pěstování, abyste mohli sklízet kvalitní úrodu. Prozradíme i na co je třeba si dát pozor. Jak zpracovat tento druh zeleniny a které odrůdy jsou vhodné pro pěstování na zahradě?Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Před 4 měsíciPopulární herečka Jitka Smutná představila v pořadu České televize Hobby naší doby skvělý recept na zdravý pokrm, který patří mezi její neoblíbenější. Zapečený lilek na rajčatech se totiž v jídelníčku divadelní a filmové herečky objevuje každý týden.Pravá řecká musaka krok za krokem. Důležitý je „vypocený“ lilek, tajemství lahodné chuti pak spočívá ve správném výběru masa a koření
Před 4 měsíciTaké už se nemůžete dočkat dovolené? Vůně oblíbených prázdninových jídel vám tu správnou letní náladu připomene. Pravou řeckou musaku si můžete připravit i doma. Klidně ještě dnes. Tenhle recept vás rozhodně nadchne. Voní prázdninami, sluncem a bylinkami.Salát z černé čočky beluga a pečeného lilku s fetou
Před 4 měsíciI salát může být plnohodnotným jídlem, stačí ho jen dobře sestavit a dochutit. Tento salát z černé čočky s lilkem a fetou je toho důkazem. Navíc není nijak extra náročný! Zkuste si ho uvařit jako oběd do krabičky.Korunovace krále Karla III.: Oficiální menu oslav a recept na pečený lilek s jogurtovou zálivkou nadchly internet
Před 4 měsíciKorunovace nového britského panovníka Karla III. je za dveřmi a celý svět pečlivě sleduje všechny podrobnosti jeho nástupu na trůn. Mimo jiné se zraky ubírají i do královské kuchyně, kde se bude chystat hostina, jakou Velká Británie nepamatuje 70 let. Mimo jiné bude v menu korunovační lilek, který podle snadného receptu připravíte doma i vy!Sedm způsobů, jak pěstovat brambory. Zkuste to i pod slámou či v obřím květináči
Před 5 měsíciSe zvyšujícícími se cenami stále více zahradníků pěstuje, nebo chce začít pěstovat brambory doma na svých zahradách či balkonech. Bez lilku brambor neboli brambory hlíznaté si dnes zkrátka neumíme představit naši kuchyni. Ne vždy jsou ale s úrodou brambor spokojeni. Vyzkoušejte letos některou ze zajímavých metod a porovnejte svůj výnos.Pěstování lilku ze semen krok za krokem: Optimální teplota a správné zalévaní zkrátí cestu k úspěchu
Před 5 měsíciLilek se řadí mezi poměrně náročné rostliny, jejichž péči se rozhodně nevyplatí zanedbávat. To samé platí i o jeho sazenicích.Jak pěstovat lilek neboli baklažán na zahradě i na balkoně
Před 5 měsíciU nás lilky neboli baklažány dost dlouho patřily mezi méně známou zeleninu, ale teplá léta, která jim svědčí, i stoupající obliba italské a řecké kuchyně, kde je lilek tradiční surovinou, inspirují stále více zahrádkářů k jeho pěstování. Nezaměnitelné oválně vejčité, nejběžněji tmavě fialové lesklé plody s pevnou bílou dužinou dobře rostou venku na zahradě nebo v nádobách na balkoně všude tam, kde se daří paprikám a rajčatům.10 potravin, které snižují cholesterol i bez chemie. Patří sem jablka, lilek i vločky
Před 6 měsíciNež kývnete lékaři na to, že začnete užívat léky na snížení cholesterolu, takzvané „statiny“, zkuste to nejdřív přirozenou cestou, například změnou jídelníčku. Existují totiž potraviny, které si docela dobře a efektivně poradí i s armádou tuků plovoucích vaším krevním řečištěm.Jak zpracovat lilek beze ztrát
Před 6 měsíciLilek není v našich končinách zase až tak vyhledávanou potravinou. A přitom se hodí svým složením třeba pro dietáře nebo lidi s cukrovkou. A je chutný, když se správně připraví. Třeba Beze ztrát.Vyséváme papriky, rajčata, lilek pro předpěstování sazenic
Před 7 měsíciRozhodneme-li se plodovou zeleninu pěstovat od semen, vybereme si s předstihem odrůdy a do předpěstování sazenic se pustíme během února.Lilek: nejčastější otázky, na které se při pěstování ptáte
Před 7 měsíciLilek, nebo chcete-li baklažán, není u nás zatím příliš oblíbenou zeleninou. Důvodem je to, že spousta lidí stále ještě neví, jak jej v kuchyni použít. Přitom se jedná o velmi univerzální zeleninu, podobně, jako je třeba cuketa. Můžete jej grilovat, smažit, péct nebo třeba i vařit. Jeho pěstování bohužel není nic jednoduchého. Proto přicházíme s několika tipy, které by vám mohli pomoci v tom, abyste letos sklidili své vlastní lilky!Lilek pomůže vašim kostem i trávení. Lilkový tatarák pak prospěje i vašim chuťovým buňkám
Před 7 měsíciLilky se dnes používají v různých kuchyních po celém světě, a to nejen kvůli chuti, ale také kvůli řadě zdraví prospěšných účinků. Připravte si z tohoto ovoce (ano, lilek patří mezi ovoce) skvělý tatarák.Lilek: Pěstování není nic složitého. A je možné i na balkoně
Před 7 měsíciLilek se stává čím dál více oblíbenou plodinou. Obsahuje málo kalorií, ale poměrně bohaté množství vitamínů a minerálů, takže je vhodný také při dietách. Jeho stinnou stránkou je to, že pokud jej smažíte, nasákne poměrně dost tuku (oleje), proto je vhodné jej připravovat raději bez přidaného tuku. Například jej grilovat nebo péct. Receptů, do kterých se dá použít, je celá spousta.Caponata: Kousku Sicílie na vašem stole dosáhnete snadno i doma
Před 8 měsíciKdoulový džus byste měli mít ve své kuchyni nejen kvůli jeho jedinečné chuti, ale také zdravotním benefitům. Nápoj si můžete přidat do podzimního nebo zimního čaje na zahřátí, ale pomůže vám také s prevencí infekcí a nachlazení. A urychluje léčbu při zimních onemocněních. Jaké jsou nejlepší zdravotní přínosy kdoulové šťávy a jak si ji doma připravit?Nejlepší novoroční dárek jsou květiny pro štěstí! Věnujete lilek nebo šťavel?
Před 8 měsíciMáte pocit, že každý rok dáváte i dostáváte stejné novoroční dárky? Tak to změňte! Máme pro vás hned tři tipy na květiny, které prý nosí štěstí, a toho je stále potřeba, v každém roce.Temný svět smajlíků: Některé mladí užívají pro označení drog, jiné pro nemravnosti
Před 9 měsíciBritská policie upozornila na problematiku týkající se komunikace mezi nezletilými. Ti, když si píšou o nemravnostech či návykových látkách, často používají jen smajlíky nahrazující určité pojmy. O tom, že lilek znázorňuje pánské přirození, se už asi bavit netřeba. Za zmínku však stojí jiné. Když váš potomek někomu pošle smajlík sněžné vločky, nemusí to znamenat to, že se raduje z čerstvé sněhové pokrývky.Do zdravého zimního jídelníčku patří prospěšný lilek
Před 9 měsíciLámete si hlavu s tím, co dnes uvařit k večeři? Dejte šanci lilku! Dá se s ním v kuchyni doslova kouzlit. A navíc vám posílí kosti, vylepší trávení a poskytne celou řadu vitaminů a minerálů.Všestranný lilek
Před 10 měsíciLilek čili baklažán je díky své jemné chuti ideální surovinou pro přípravu zeleninových jídel, dipů i příloh. Ve spojení s aromatickým kořením tvoří nedílnou součást tradiční kuchyně Středomoří, Balkánu a Blízkého východu, postupně ale zdomácněl i u nás.Veganská Tikka Masala: Jednoduché indické jídlo za pár korun
Před 11 měsíci👩🍳300g bílého tofu 260g batát (lze použít i cuketa, lilek, mrkev, květák, řepa….) 150g hub 1 červená paprika 🧷Marináda: 250g sójového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička tandoori masala 1 lžička černé soli 2 lžičky chilli prášku 1 lžička soliMelitzanosalata je jednou z nejlepších možností využití lilku. Známe tajemství jeho úžasné kouřové chuti
Před 11 měsíciMáte rádi lilek? Tento neobvyklý plod šišatého tvaru a temně fialové barvy je u nás dnes poměrně běžnou ingrediencí. Stále si jej ale spíš spojujeme se středomořskou kuchyní. V Itálii jej zapékají s parmazánem, přidává se do francouzských ratatouille a neobejde se bez něj řecká musaka. V Řecku jej navíc milují ve formě salátu.Náš jídelníček by měl být více fialový
Před 1 rokemJíte často sušené švestky a borůvky? A jak jste na tom s konzumací lilku? Tyto přírodní poklady obsahují jisté antioxidanty, které vykazují mocné schopnosti. Co všechno mají v popisu práce a před čím vás ochrání?Dejte šanci i zdravým zeleninovým pokrmům! Lilek nabídne (nejen diabetikům) pestrou paletu kulinářské tvorby
Před 1 rokemLilek je jedním z nejoblíbenějších druhů zeleniny. Je vhodný pro přípravu chutných bezmasých jídel a také ke grilování. Představuje kromě jiného skvělý zdroj silných antioxidačních látek, které hrají podstatnou roli v managementu diabetu II. typu. A z jakých dalších důvodů si jej dopřát v jídelníčku?Znáte ajvar? Balkánská pochoutka je k dostání i u nás a má mnoho využití
Před 1 rokemAjvar pochází ze Srbska a dnes ho s oblibou konzumují na celém Balkánském poloostrově. Proto ho většina z nás poprvé ochutnala na dovolené v Chorvatsku. Skvělou zprávou ale je, že si tento balkánský kaviár můžete dopřát i u nás v Česku. Koupíte ho ve většině supermarketů a zkusit můžete i domácí přípravu. Právě teď v sezóně paprik je ideální čas.Super rychlá musaka
Před 1 rokemTento recept na musaku je úžasně jednoduchý: Zatímco se lilek peče v troubě, zároveň se připravuje omáčka s mletým masem. A pak už zbytek práce udělá trouba sama.12 druhů zeleniny vhodných na plnění: Netradiční plněné papriky, cuketové lodičky i nadívaná cibule skvěle zpestří jídelníček
Před 1 rokemZeleninu vhodnou na plnění různými nádivkami seženete po celý rok a vůbec nemusíte zůstávat jen u klasiky – plněných paprik, cuket či zelných závitků. Naplnit se dá i čekanka nebo cibule. Poradíme vám, jak kombinovat chutě a která plněná zelenina potřebuje kolik času v troubě.Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Před 1 rokemTradiční francouzský pokrm z dušené zeleniny připravované v rajčatové omáčce proslavil mimo jiné i stejnojmenný animovaný film s malým krysákem Remym v hlavní roli. Světový věhlas si kombinace chutí jistě zaslouží, jde však o pokrm velmi jednoduchý na přípravu. Poradíme vám, jak vybrat ingredience a připravit to nejlepší ratatouille, jaké jste kdy ochutnali.