Zavřít
Laktóza

Laktóza

Nejnovější články na Seznamu na téma Laktóza
  • WN24

    Intolerance laktózy u dětí

    Před 5 dny
    Laktóza je přírodní cukr, který se nachází v živočišném mléce. Co dělat, pokud máte podezření, že vaše dítě trpí příznaky intolerance?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Za páchnoucí stolicí může stát laktóza

    Před 15 dny
    Nikdo asi nemůže tvrdit, že by stolice voněla, nicméně v některých případech je zápach obzvlášť nepříjemný. Co za tím stojí? Hlídejte si to, co jíte!
     Komentáře
  • Kondice

    Bolí vás často žaludek a trpíte na nadýmání? Zakysané výrobky mohou pomoci

    Před 1 měsícem
    Od malička slýcháme, že bychom měli pít mléko, abychom měli silné kosti. Mléko, které dnes kupujeme v obchodech, už zdaleka není tak zdravé, jako dřív bývalo. Čím svému tělu ale můžete opravdu prospět, jsou zakysané produkty.
     Komentáře
  • Česko živě

    Neřešené potravinové alergie škodí. Lékařka radí, jak tělu neubližovat

    Před 2 měsíci
    Rádi byste si pochutnali na zmrzlině, koktejlu nebo na sklenici mléka, ale raději si mléčné výrobky odepřete, protože se po nich necítíte dobře? Pokud vás po jejich konzumaci trápí nepříjemné trávicí obtíže, zřejmě trpíte intolerancí laktózy. Vojenská zdravotní pojišťovna radí, jak intoleranci rozeznat od alergie, kdy vyhledat odborníka a proč nesnášenlivost mléčné bílkoviny nepodceňovat.
     Komentáře
  • Gulu

    Vše o FODMAP: Kdo a jak by se jim měl vyhýbat?

    Před 2 měsíci
    FODMAP je zkratka pro fermentovatelné oligo-, di-, monosacharidy a polyoly. Tyto sacharidy mohou způsobovat střevní příznaky u osob se syndromem dráždivého tračníku (IBS).
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Proč je bezlaktózové mléko sladší než to normální, i když má úplně stejné složení?

    Před 2 měsíci
    Pokud jste někdy ochutnali bezlaktózovou variantu kravského mléka, určitě jste si všimli její značně sladší chuti. Obsah cukru i dalších živin je přitom v obou výrobcích úplně stejný. Jak je tedy možné, že jeden chutná jinak? A po jaké alternativě mléka sáhnout, pokud vám výrazně nasládlá chuť vadí?
     Komentáře
  • Eva Turnová
    naSeznam Médium

    Napojte se na pránu, která vás vyživí. Trable se stravováním moderní doby

    Před 2 měsíci
    Nevzpomínám si, že by v době mého dospívání bylo slovo „alergie“ tak frekventované jako dnes. Z mého okolí nikdo nic z jídelníčku nevynechával, pokud právě nechtěl shodit pár kil.
     Komentáře
  • Kondice

    Intolerance na laktózu je něco jiného než alergie na mléko. V čem se liší?

    Před 2 měsíci
    Jak rozpoznat intoleranci na laktózu? Proč a kdy k ní dochází? Může ovlivnit nabírání na váze či hubnutí?
     Komentáře
  • Neposlušné Tlapky

    Kočky mléko sice milují, dobré pro ně ale není

    Před 2 měsíci
    Mléko bylo po dlouhou dobu zobrazováno jako ideální krmivo pro kočky a toto přesvědčení se rozrostlo ještě více s populárními filmy a knihami. Je sice pravda, že mnoho koček mléko miluje, podle všeho ale není dobré pro jejich zdraví.
     Komentáře
  • Kondice

    Alergie na laktózu. Vsaďte na fermentované produkty a nehomogenizované mléko

    Před 3 měsíci
    Průmyslově upravené kravské mléko je jedním z nejčastějších alergenů. Střevo dokáže dráždit stejně jako lepek. A tak nemusí být na škodu trochu ho omezit.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Laktózová intolerance: Co je příčinou alergie na mléčné výrobky?

    Před 3 měsíci
    Jak vzniká alergie na laktózu a v čem se liší od alergie na mléko?
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Oříškový nádech, či krémová konzistence: Alternativy kravského mléka dělají z palačinek chuťový zážitek

    Před 3 měsíci
    Palačinky jsou oblíbenou snídaní nebo večeří, na které si pochutnávají lidé po celém světě. Ne každý si však může tuto nadýchanou dobrotu dopřát. Zjistěte, čím tedy nahradit kravské mléko.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Nesnášenlivost laktózy běžná v neolitu donutila tehdejší zemědělce zpracovávat mléko krav, ovcí i koz

    Před 3 měsíci
    Zemědělci žijící v dnešním Polsku v období neolitu vyráběli mléčné výrobky z mléka různých zvířat: krav, ovcí a koz. Potvrdily to analýzy zbytků z hliněných nádob nalezených v Kujavsko-Pomořanském vojvodství. Výsledky výzkumu byly publikovány v časopise Royal Society Open Science.
     Komentáře
  • Befity

    Jídelníček bez laktózy může zkusit každý

    Před 4 měsíci
    V poslední době čím dál více lidí vyřazuje ze svého jídelníčku laktózu. Někteří to dělají dobrovolně a jiní, protože mají intoleranci laktózy. Jak vypadá takový jídelníček a je dobré vyřazovat laktózu, i když to není pro danou osobu nutné?
     Komentáře
  • Receptovník

    Podmáslí je skvělý zdroj vápníku a podporuje metabolismus

    Před 4 měsíci
    Tento fermentovaný mléčný nápoj je populární. Je ceněn pro svou nutriční hodnotu a charakteristickou a osvěžující chuť. Je považován za zdravý a výživný hlavně zásluhou příznivého účinku na trávicí systém. Existují však lidé, kteří by ho neměli konzumovat.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Všichni máme druhý mozek, který se nachází ve střevech: Ovlivňuje naši náladu i to, jak se cítíme

    Před 4 měsíci
    Přibližně 10–15 % české populace trpí metabolickou poruchou zvanou intolerance laktózy. Příčinou jejich potíží je skutečnost, že nejsou schopni využít mléčný cukr laktózu, protože jejich tělo neprodukuje potřebný enzym nazvaný laktáza. V důsledku toho se laktóza dostává nestrávená do střeva, kde je fermentována střevními bakteriemi, což u těchto lidí způsobuje střevní koliky, průjmy a zvracení.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Mléčné výrobky by ve vašem jídelníčku neměly chybět. Vybírejte je však pečlivě

    Před 5 měsíci
    V mléčných výrobcích najdeme určité množství přirozeně se vyskytující laktózy, tzv. mléčného cukru. To však nemusí být důvodem pro jejich automatické vyřazení z jídelníčku. Problémem se může stát přidaný cukr, který se někdy vyskytuje až v nadbytečném množství. Na co si dát pozor?
     Komentáře
  • Befity

    Jídlo při zažívacích potížích doslova zakázané

    Před 5 měsíci
    Pocit plnosti a těžkosti po jídle, nechutenství, bolest v nadbřišku, nadměrné říhání i pálení žáhy. Takto se projevuje narušené trávení. Pokud se u vás objeví, nejezte potraviny, které již tak pokoušené trávení trýzní!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Druhy sýrů, které můžete jíst i s citlivostí na laktózu

    Před 6 měsíci
    Máte trable s laktózou, proto se na sýr, který milujete, bojíte i podívat? Možná je to zbytečná oběť. Vždyť takový camembert, čedar nebo goudu si v rozumné míře dát můžete!
     Komentáře
  • Čtidoma

    Intolerance na laktózu může vzniknout v každém věku. Projevuje se nadýmáním i bolestí břicha

    Před 7 měsíci
    Alergie na laktózu se může objevit u malých dětí i u dospělých a může způsobit nepříjemné zažívací problémy, které velmi často přecházíme. Pokud tedy pravidelně trpíte např. bolestí břicha, mohla vzniknout i u vás.
     Komentáře
  • Super

    Eva Burešová pět měsíců po porodu ještě nemá úplně ideální postavu

    Před 7 měsíci
    Muzikál The Bodyguard začala zkoušet už dva měsíce po porodu mladšího syna Tristana Williama. Na jeho představení pro média měla tedy rozhodně jiné starosti než řešit, zda se jí do březnové premiéry podaří shodit na váhu, kterou měla před těhotenstvím. I když se nám nyní Eva Burešová (29) zdála už opravdu velmi štíhlá, sama si to nemyslí.
     Komentáře
  • Jak přežít život

    Deprese a rakovina prostupuje českou společností. Může za to rychlá doba a fast food

    Před 7 měsíci
    Deprese u mladých lidí je staršími lidmi často odsuzovaná jako touha stát se zajímavým. Starší lidé by si ale měli uvědomit, že když se jejich mozek vyvíjel, ani zdaleka nebyl vystaven takovému nátlaku jako mozek dětí v dnešní době. Deprese je v podstatě jako rakovina duše, nicméně o rakovině je v tomto videu řeč také.
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Ötzi, nejstarší zachovalá mumie: Dožil se 40 let, vědci zjistili i to, že měl intoleranci na laktózu

    Před 8 měsíci
    Když ho v roce 1991 našli dva turisté, byl dokonale nedotčen. Tak perfektně, že si mysleli, že je to nešťastný horal, který zemřel teprve nedávno. Tato oběť ale byla mnohem starší.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Seznamte se s intolerancí laktózy

    Před 8 měsíci
    Laktózová intolerance je poměrně častý problém. Až 68 % celosvětové populace trápí některá z jejích forem.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Zrádný nepřítel jménem nesnášenlivost mléka. Příznaky, které jej okamžitě odhalí

    Před 9 měsíci
    V české populaci se nesnášenlivost laktózy objevuje přibližně u každého desátého člověka. Tato nemoc obvykle donutí pacienta mléko zcela vyřadit ze svého jídelníčku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vysoká konzumace sýra může vést až ke zdravotním komplikacím. Jak rozpoznat první známky?

    Před 10 měsíci
    Kdo by nemiloval sýr. Máme ho rádi tavený, který si mažeme na rohlík či chleba s máslem. Tvrdou kostku sýra si strouháme na špagety nebo rizoto.
     Komentáře
  • Apetit

    Co způsobuje intoleranci na laktózu a jak ji poznat

    Před 10 měsíci
    Zjistili jste, že trpíte intolerancí na laktózu? Nemusíte se bát, váš mléčný svět nekončí, žijeme totiž v době, kdy se dá z většiny mléčných výrobků laktóza odstranit nebo můžete vyzkoušet plno nemléčných alternativ. Co intoleranci způsobuje, jak mléčné výrobky nahradit a na co si dát pozor?
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí kondenzované mléko připravíte snadno - i bez cukru a laktózy

    Před 10 měsíci
    Chystáte se na výrobu vaječného likéru, ale nemáte doma koupené kondenzované mléko? Poradíme vám, jak si jej vyrobit doma. Potřebujete pouze 3 suroviny a sami ovlivníte, jak bude výsledek sladký. Tip máme také na bezlaktózovou verzi.
     Komentáře
  • EgoMan

    Mléko bez laktózy je stále populárnější. Má přitom více kalorií než klasická cola

    Před 10 měsíci
    V posledních letech jsou velmi populární mléčné produkty bez laktózy.
     Komentáře
  • Jak správně jíst

    Domácí pizza: 3 recepty od fitness trenéra vhodné do nabírací fáze

    Před 11 měsíci
    Máte rádi pizzu a chcete ji mít klidně každý den v rámci vašeho jídelníčku? Není problém, pojďte se mrknout na moje 3 oblíbené varianty.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Máte zažívací problémy? Možná je na vině laktóza

    Před 11 měsíci
    Alergie na laktózu rozhodně není nic neobvyklého, trápí totiž téměř čtvrtinu obyvatel. Nepříjemným stavům spojeným s nesnášenlivostí laktózy lze ale naštěstí poměrně jednoduše předejít.
     Komentáře
  • Rozum v troubě

    Mléko, do rakve víko? Zatracovat ho je nesmysl. Tohle jsou nejčastější mýty

    Před 1 rokem
    Poslední dobou je v módě mléko zatracovat a přisuzovat mu nezdravé, ne-li škodlivé dopady na lidský organismus. Ale ono to tak žhavé nebude. Pojďme se podívat na nejčastější mýty, které o mléku kolují.
     Komentáře
  • MůjLife

    Potravinová intolerance se projeví na vaší tváři: Lepek, laktóza nebo alkohol

    Před 1 rokem
    Potravinové intolerance jsou v dnešní době velmi časté, ale někdy o nich ani nevíte. Ale tvůj obličej nelže. Takto se projeví, když máte problém s lepkem, laktózou nebo alkoholem.
     Komentáře
  • Vitalia

    Intolerance laktózy má několik typů. Některé mléčné výrobky způsobují menší obtíže než jiné

    Před 1 rokem
    Křeče v břiše, nadýmání, průjem. Někteří z nás si zkrátka nemohou bez následků pochutnat na šlehačce, sýrech nebo třeba mléčných koktejlech. Tento problém je v populaci rozšířenější, než by se mohlo zdát a může souviset i s některými dalšími onemocněními trávicího traktu. Při nesnášenlivosti laktózy lidské tělo nemůže správně rozložit cukr, který se nachází v mléce. Ten je tedy také v mléčných výrobcích, jako jsou třeba sýry, smetanová zmrzlina nebo mléčné dezerty.
     Komentáře
  • Náš region

    Desetina Čechů nesnese laktózu. Co je příčinou?

    Před 1 rokem
    Každý desátý Čech trpí intolerancí laktózy, která jim způsobuje trávicí problémy. Alergie na tuto mléčnou bílkovinu je méně častá. V tiskové zprávě o tom…
     Komentáře
  • Vitalia

    Co takhle dát si kefír nebo kefírovou zmrzlinu?

    Před 1 rokem
    Zdravější a méně tučná než klasická zmrzlina je zmrzlina vyrobená z kefíru. Uměli byste si vyrobit kefír v domácím prostředí? Stejně jako jogurtová je i kefírová zmrzlina vyrobena ze zakysané mléčné suroviny, která obsahuje kultury mléčného kvašení, obecně známé pod pojmem lactobacillus. To v praxi znamená, že jsou vhodné i pro osoby trpící alergií nebo intolerancí na laktózu, neboť laktóza je v tomto případě bakteriemi fermentovaná a konzumace takových zmrzlin by jim neměla způsobovat problémy.
     Komentáře
  • JakZdravě

    5 nejčastějších příznaků intolerance laktózy a co s tím dělat aneb Odstraňte „nevysvětlitelné“ zdravotní potíže

    Před 1 rokem
    Intolerance laktózy je častým problémem, který se projevuje především těmito 5 příznaky. Pokud máte podezření na nesnášenlivost laktózy, neotálejte s návštěvou lékaře.
     Komentáře
  • Refresher

    Test bezlaktózových mlék: Víme, které z mlék v supermarketech se vyplatí koupit

    Před 1 rokem
    Nemusíš mít laktózovou intoleranci, abys vyzkoušel*a bezlaktózové mléko. S nejlepší krabicí pro tebe ti pomůže náš test.
     Komentáře
  • Deník

    Převratná studie: Lidé mohou pít mléko díky nemocem a hladomoru

    Před 1 rokem
    Doposud se předpokládalo, že tolerance laktózy u lidí vznikla zároveň s vyšší konzumací mléka a mléčných výrobků. Britští vědci se však na základě nové studie domnívají, že byla ovlivněna hladomory a šířícími se nemocemi, a tak se pomocí přirozeného výběru stala výhodnou pro přežití. To by i vysvětlovalo, proč trvalo tisíce let, než se tato vlastnost u lidí rozšířila.
     Komentáře
  • Refresher

    Starověcí Evropané měli intoleranci na laktózu, ale podle studie mléko pili, i když se jim po něm dělalo zle

    Před 1 rokem
    Tvorba laktázy –⁠ enzymu, který štěpí cukr v mléce –⁠ se obvykle zastaví, když děti dospějí do dospělosti. V posledních tisíciletích se však schopnost trávit mléko v dospělosti, kdysi velmi vzácná vlastnost v lidském genomu, začala stávat běžnější.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    10 druhů sýrů, které obsahují minimum laktózy a můžete si je dopřávat i při její intoleranci

    Před 1 rokem
    Vyhýbáte se potravinám s vyšším podílem laktózy, ale nechcete se ochudit o oblíbené sýry? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Velká většina jich obsahuje problematického mléčného cukru překvapivě málo, a pokud netrpíte absolutní intolerancí, můžete si je bez obav dopřávat. Přečtěte si, které druhy mezi ně patří i jak sýry s ohledem na obsah laktózy v obchodech vybírat.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Intolerance laktózy dokáže pěkně potrápit

    Před 1 rokem
    Laktózová intolerance je neschopnost strávit laktózu (cukr, který se nachází především v mléce a mléčných výrobcích). Tato potíž je způsobena nedostatkem laktázy v těle (enzymu produkovaného tenkým střevem, který je potřebný k trávení laktózy). I když intolerance laktózy není vyloženě nebezpečná, její příznaky mohou být znepokojivé.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Pozor na mléko bez laktózy! Obchody ho stahují z prodeje a varují před jeho konzumací

    Před 1 rokem
    Bezlaktózové potraviny zařazuje v posledních letech do svých regálů stále více supermarketů. Jedná se o výrobky, které neobsahují mléčný cukr laktózu a vyhledávají je zejména lidé, které trápí intolerance na laktózu, vegani nebo také lidé, kteří se zajímají o zdravé stravování. V obchodech se objevila jedna šarže mléka, kterou řetězec Albert stahuje z prodeje a za výrobek vám vrátí peníze.
     Komentáře
  • inStory

    Pokud potřebujete zlepšit trávení, pleť a ještě trochu zhubnout, vyzkoušejte stravu bez mléčných výrobků

    Před 1 rokem
    Mléko je sice zdravé, protože obsahuje vápník a bílkoviny, zároveň ale zatěžuje trávení, řadě lidí způsobuje alergické reakce, v lepším případě jen intolerance. Strava bez mléčných výrobků je proto řešením, jak zlepšit zdraví těla a ještě i zhubnout nějaké to kilo.
     Komentáře
  • EgoMan

    Intolerance laktózy se může objevit kdykoli. Podle některých příznaků ji odhalíte včas

    Před 1 rokem
    V posledních letech se objevuje více a více lidí, kteří se potýkají s nepříjemným problémem ve stravě.
     Komentáře
  • Prima Ženy

    Alergik uvaří bez lepku a laktózy. Hosty pošle šmejdit do strašidelného sklepa

    Před 1 rokem
    Ve čtvrtek se bude chtít u plotny blýsknout hostitel Honza. Ten bude mít v plánu představit rodinné vinařství a překonat svou plachost. V minulém roce jsme v soutěži mohli vidět jeho maminku, která se předvedla jako zdatná kuchařka. Na její dovednosti ostatně Honza vsadí i dnes, kdy za něj připraví úkol týdne.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Náhražky mléka vhodné nejen pro vegany

    Před 1 rokem
    Mnoho lidí se zajímá o nejlepší náhražku mléka, a to jak pro účely vaření, tak převážně ze zdravotních důvodů. Naštěstí existuje spousta vynikajících variant. Kterou si pro sebe vyberete právě vy?
     Komentáře
  • Vitalia

    Stravujete se nevhodně? Testy protilátek, které nabízejí výživoví poradci, to nepoznají

    Před 1 rokem
    Výsledky nevhodně zvolených krevních testů na potravinové alergie mohou být příčinou nesprávných výživových doporučení. Snaha předcházet potenciálním zdravotním problémům prostřednictvím změn ve skladbě jídelníčku je chvályhodná. Bohužel v praxi ústí do některých neplánovaných efektů, které mohou se změnami stravování souviset.
     Komentáře
  • Vitalia

    Označení „bez laktózy“ je u rostlinných alternativ mléka zakázáno

    Před 1 rokem
    Snahy výrobců nových druhů potravin a nápojů uváděných na trh jsou poměrně logicky podporovány celou řadou marketingových projektů a sdělení, které mají spotřebitele přesvědčit o prospěšnosti jejich konzumace. Mnohá z takových sdělení jsou ale věcně nesmyslná a navíc zakázaná, přestože se reálně poměrně často používají. Modelovým příkladem je označování rostlinných alternativ mléka a mléčných výrobků nápisem „bez laktózy“. Smyslem podobného označení by teoreticky mělo být upozornění, že takové produkty mohou bez problémů konzumovat lidé, kteří trpí laktózovou intolerancí, případně alergií na mléko (mléčnou bílkovinu).
     Komentáře
  • Pikant

    Připravte si to nejkrémovější ovesné mléko, které chutná božsky a funguje jako skvělá náhražka, když chcete začít den zdravěji

    Před 1 rokem
    Ať už máte na mléko alergii, intoleranci, nechcete jíst mléčné výrobky či produkty živočišné výroby, a nebo zkrátka rádi zkoušíte něco nového, ovesné mléko je pro vás to pravé ořechové. Jeho příprava je tak snadná jako nic na světě, dá se s ním nahradit mléko téměř ve všech ohledech a navíc tělu dodáte tolik zdraví prospěšných látek, že vám nezbyde nic jiného, než si ho jednoduše zamilovat.
     Komentáře
  • Feminela

    Alergie na laktózu netrápí jen malé děti. Důležité je včas rozpoznat varovné příznaky

    Před 1 rokem
    Podle jakých příznaků můžete poznat, že máte alergii na laktózu? Tu obsahují především mléčné výrobky a mléko samotné. Potravinová intolerance na laktózu je dnes běžně rozšířenou nemocí, která trápí hlavně malá miminka, ale objevit se může i u dospělých.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Jak při nákupu poznáte opravdu kvalitní jogurt

    Před 1 rokem
    Plnohodnotné bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, vápník, fosfor, vitaminy, především řady B, významné stopové prvky, prospěšné živé kultury… Tohle všechno obsahuje prostý jogurt. Prastará potravina, která se konzumuje už tisíce let. Navíc ho díky sníženému množství laktózy často mohou jíst také jedinci s laktózovou intolerancí. Abyste se cítili dobře, stačí si dát jeden denně. Je třeba si jen umět vybrat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Je mléko v kávě škodlivé? Poškozuje slinivku a žlučník?

    Před 1 rokem
    Patříte mezi milovníky a pravidelné konzumenty kávy, nebo si šálek dopřejete jednou za čas? Ať už je to tak či onak, obecně káva prostě patří mezi jeden z nejoblíbenějších nápojů. A není pochyb o tom, že kapka mléka dodá kávě jemnější chuť. Je však mléko v kávě pro lidské tělo zdravé, anebo škodlivé? Často jsou na toto téma vedeny nejrůznější diskuse.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak udělat přepuštěné máslo neboli Ghí a proč je lepší než obyčejné?

    Před 1 rokem
    Přepuštěné máslo není rozhodně žádnou horkou novinkou, protože ho znali již naši předci. Jeho výhoda tkví hlavně v delší trvanlivosti. Zkusíte si ho s námi připravit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zbavit kávu hořkosti bez použití cukru a sladidel?

    Před 1 rokem
    Připadá vám káva příliš hořká? Mnozí do kávy přidávají cukr a další sladila, ale jde to i jinak. Jak připravit méně hořkou kávu? Jsou oba druhy kávy stejně hořké? Má pražení vliv na hořkost kávy?
     Komentáře
  • Čtidoma

    Laktóza je nepřítel zažívání. Jak poznat, jestli byste neměli mléčné výrobky raději vynechat?

    Před 2 roky
    Nesnášenlivost laktózy a s ní spojené zažívací potíže trápí zhruba 15 - 20 % obyvatel České republiky. Tento stav je ale ještě mnohem horší, pokud o něm nevíte, můžete tak každý den trpět a příznaky přisuzovat jiným příčinám. To, jestli jste vůči laktóze intolerantní, lze ale poměrně lehce zjistit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Za páchnoucí může stát laktóza

    Před 2 roky
    Nikdo asi nemůže tvrdit, že by stolice voněla, nicméně v některých případech je zápach obzvlášť nepříjemný. Co za tím stojí? Hlídejte si to, co jíte!
     Komentáře
  • Žena-in

    Nepijete mléko? Odbornice radí, kterými nemléčnými potravinami doplnit vápník

    Před 2 roky
    Spousta potravin je bohatých na vápník. Nemusíte tedy nutně pít mléko, abyste ho doplnili. Odbornice na výživu Pooja Makhija na svém Instagramu uvedla, které nemléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vápníku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Neodepisujte mléko před jeho vyzkoušením

    Před 2 roky
    Mléko je jedním z velmi častých témat výživových poradců a lidí se zájmem o zdravou výživu a zdravý životní styl. Jak je to s jeho konzumací?
     Komentáře
  • Proženy

    Bolesti břicha, křeče a nevolnost? Možná vám v těle chybí dostatek jednoho enzymu

    Před 2 roky
    Máte pocit, že vám mléko nedělá dobře? Na vině může být stav známý jako laktózová intolerance (nesnášenlivost). Ta vzniká, když tělo nedokáže rozložit mléčný cukr – laktózu. Jak se s intolerancí laktózy žije a na co si musíte dávat pozor?
     Komentáře
Reklama