Zavřít
Mléčný výrobek

Mléčný výrobek

Nejnovější články na Seznamu na téma Mléčný výrobek
  • Vitalweb

    První pomoc na spáleniny od sluníčka – jaké přírodní produkty rychle pomohou s hojením?

    Před 6 dny
    Spáleniny od slunce nejsou nic příjemného. Přitom si je odnesete domů z pobytu u vody nebo letního volejbalu velmi snadno. Naštěstí je můžete ošetřit přírodními prostředky, které máte ihned po ruce. Jaké fungují nejlépe?
     Komentáře
  • Vitalia

    Limitované edice mléčných výrobků se na trhu objevují dvakrát ročně. Poznáte je?

    Před 7 dny
    Limitované edice mléčných výrobků nejsou v Česku letitou stálicí, spíše novinkou, která se ale dobře ujala. Proto s nimi dnes i dvakrát ročně oživuje své portfolium prakticky každá mlékárna. Limitované edice jsou v potravinářství poměrně novým trendem, dokáží upoutat zákazníkovu pozornost, přinést do jeho života nové chutě a zase tak trochu připomenout, že daný výrobce neusnul na vavřínech, že inovuje, jde s trendem. Limitované příchutě přinášejí výrobci limonád, oplatek, ale nejvíce asi výrobci mlékárenských výrobků. Proč výrobci limitky do portfolia zařazují a jak často? A jaké limitované edice jsou k mání v zahraničí?
     Komentáře
  • iReceptář

    Takto vám tělo dává najevo, že máte málo vitamínů. Měli byste zpozornět a jednat

    Před 10 dny
    Občas se stává, že trpíme nedostatkem vitamínů a minerálů. Je to dáno většinou stravou s nedostatkem živin. Naštěstí naše tělo začne vysílat jasné signály, že je něco v nepořádku. Víte, které to jsou?
     Komentáře
  • Jímeto

    Máslo můžete nechat mimo lednici. Nesmíte však překročit jasně stanovený čas

    Před 11 dny
    Pro většinu lidí je máslo základní položkou na nákupním seznamu a doma jim zkrátka nesmí chybět. Mažeme si ho na pečivo, přidáváme jej do moučníků nebo si s ním poléváme ovocné knedlíky. Menším nešvarem je fakt, že pokud máslo uložíme do lednice, ztvrdne a namazat si ho pak třeba na chleba je docela oříšek.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Situace na trhu s potravinami houstne. Mlékaři hrozí vývozem do Německa

    Před 19 dny
    Mléko za deset korun v akci je minulostí, říká majitel Jaroměřické mlékárny Bedřich Štecher. Podle něj nevyhnutelně budou muset mléčné výrobky dál zdražovat, protože regálové ceny rostou se zpožděním.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Můžete nechat máslo mimo lednici několik hodin bez rizika? Důležité jsou tyto 3 zásady

    Před 24 dny
    Běžně se mléčné výrobky, jako je sýr a mléko, uchovávají v chladu. Díky tomu se nezkazí tak rychle. Někteří však nechávají máslo, další mléčný výrobek, venku z lednice i několik dnů. Ostatně, s měkkým máslem se v kuchyni rozhodně pracuje lépe. Je však takové zacházení s mléčným produktem bezpečné?
     Komentáře
  • Gulu

    Jogurtová dieta: hubnutí fakt nebo fikce?

    Před 1 měsícem
    Jogurt je fermentovaný mléčný výrobek, který se po celém světě podává jako krémová snídaně nebo svačina.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Mléčné výrobky raketově zdražují. Prodáváme je pod cenou, tvrdí výrobci a viní obchody

    Před 1 měsícem
    Mléčné produkty v posledních měsících zdražují o desítky procent. I přesto podle výrobců cena v obchodech neodpovídá realitě. Proto požadují po obchodních řetězcích, aby jim za mléko platily více. Zástupci supermarketů se tomu brání – mlékaře viní z chamtivosti.
     Komentáře
  • Neposlušné Tlapky

    Víme, že ho milují. Ale je jogurt pro kočky dobrý?

    Před 1 měsícem
    Majitelé koček ten příběh moc dobře znají. Otevřete nádobu s jogurtem a než se stačíte chopit lžičky, vaše kočička už vám sedí na klíně, aby ochutnala. I když víme, že ho milují, mohou kočky jíst jogurt?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Máslo v obchodech je za ceny, které nepokryjí ani náklady, říká šéf mlékařů

    Před 1 měsícem
    Nejdražší másla se v obchodech prodávají za 63 korun a podle řady zákazníků je to moc. Prodejní cena, která by mlékárnám pokryla náklady, je však podle předsedy Českomoravského svazu mlékárenského Jiřího Kopáčka ještě vyšší.
     Komentáře
  • iReceptář

    Seznam běžných potravin obsahujících nejvíc vitaminu D. Možná to o nich nevíte

    Před 1 měsícem
    Vitamín D nezískáváme jen od blahodárného sluníčka, tuto významnou látku mohou našemu tělu poskytnout i některé potraviny. Na čem všem bychom si měli častěji pochutnávat?
     Komentáře
  • Befity

    Zpomalený metabolismus je nutné rychle rozproudit

    Před 2 měsíci
    Špatně fungující metabolismus, tedy látková přeměna, může být příčinou nadváhy i dalších zdravotních potíží. Existuje celé řady faktorů, které ovlivňují náš metabolismus a možná, aniž byste to věděli, děláte spoustu věcí špatně
     Komentáře
  • Vlasta

    Mléčné výrobky jsou dobré na imunitu, pokud ale hubnete, jezte jen některé

    Před 2 měsíci
    Pokud nemáte nějaký vážnější důvod se jim vyhýbat, určitě si i v rámci zdravějšího životního stylu a zdravějšího stolování dopřávejte i mléčné výrobky. Jen se mezi nimi naučte vybírat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Chyby skladování potravin v lednici, které dělá téměř každý. Neděláte je taky?

    Před 2 měsíci
    Potraviny jsou drahé. Co dělat, aby vaše zásoby vydržely dlouho a v té nejlepší kvalitě?
     Komentáře
  • fZone

    Proč stále jíme maso, když to neprospívá naší planetě?

    Před 2 měsíci
    Celosvětově se spotřebuje 350 miliónů tun masa ročně. Do roku 2050 by se produkce mohla zvýšit až na 455 milionů tun. Pokud lidé přestanou konzumovat maso a mléčné výrobky, uvolní se více než 75 % zemědělské půdy. V roce 2021 se zvýšil zájem o rostlinné alternativy masa o 17 %.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Přemýšlíte nad veganskou stravou? Než razantně změníte jídelníček, zjistěte, zdali je vůbec zdravý

    Před 2 měsíci
    I když si takovou stravu dokážete představit a je vám blízká, vždy je důležité nejdříve zhodnotit, zdali je takový jídelníček vůbec zdravý. Veganská strava zcela vyřazuje živočišné produkty, což znamená, že jsou pro vás maso, drůbež i mléčné výrobky minulostí.
     Komentáře
  • Žena-in

    Nezapomínejte na mléčné výrobky. Zařaďte je do jídelníčku a připravte si chutné a výživné svačinky

    Před 2 měsíci
    Jaro je v plném proudu, vše kvete, je plné energie, a tak se jistě spousta z nás zamýšlí nad tím, jak našemu tělu v tomto období dopřát to nejlepší, abychom byli plní sil. Na přípravu složitých jídel mnohdy nezbývá moc času (vždyť venku je tak krásně!). Vsaďte proto na rychlé a snadné recepty, jež vás nejen zasytí, ale navíc dodají tělu dostatek energie i potřebné živiny.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Přivítejte slunečné dny domácím ledovým osvěžením

    Před 2 měsíci
    Jako by se s příchodem května umoudřilo i počasí a snaží se nám konečně dopřát nálož slunečních paprsků. A to je důvod dopřát si lahodné ledové osvěžení! Zapomeňte na drahé zmrzliny z obchodu a připravte si svoji, přesně podle svého gusta. Budete mít pod kontrolou výběr surovin, a navíc nebudete potřebovat žádné speciální výrobníky ani chladicí mísy. Jednoduše zkombinujte ovoce a mléčné výrobky, které máte rádi a vyrobíte si zmrzlinu vašich snů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak se stát veganem: Tyto věci je třeba mít předem na paměti, aby vás nezaskočily

    Před 3 měsíci
    Veganství je restriktivní dieta, která vylučuje všechny živočišné produkty jako maso, vejce a mléčné výrobky. Může tedy vést k nedostatku vitamínů, proto pokud chcete přejít na veganskou stravu, musíte mít na paměti několik věcí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sýr Chhurpi: Himálajský poklad byl vytvořen před tisíci lety v odlehlých oblastech. Lze ho jíst až 20 let

    Před 3 měsíci
    Odlehlá himálajská vesnice Parvathy Kund je zahalená do hustého závoje šedé mlhy a vypadá opuštěně. A právě zde si lze pořídit sýr, o kterém se říká, že je nejtvrdším sýrem na světě.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Mořský mech a jeho nevídané účinky

    Před 3 měsíci
    Výhody mořského mechu jsou málo známé. Přitom nabízí spoustu potenciálních zdravotních výhod. Mořský mech patří mezi červené řasy, které jsou spíše známé jako irský mech. Jejich lovení probíhá kvůli složce karagenan, která je využívána k zahuštění mléčných výrobků –  například zmrzlina. Jako vše, i mech má určité vedlejší účinky, takže je jen na vás, jestli využijete plodů mořské zeleniny!
     Komentáře
  • Interesting

    Nejlepší přírodní zdroje proteinu

    Před 3 měsíci
    Protein je nesmírně cennou složkou v naší stravě. Je vhodný nejen pro cvičící lidi, ale i pro ty ostatní. Pro naše zdraví je velmi cenný: napomáhá ke tvorbě a udržování svalů a také nám dodává potřebnou energii. Které potraviny ho obsahují?
     Komentáře
  • LepšíJá

    Jogurt po datu spotřeby nevyhazujte do koše. Skvěle poslouží i k jiným účelům než jen ke konzumaci

    Před 3 měsíci
    Většina lidí se domnívá, že produkt s prošlou dobou použitelnosti představuje zdravotní riziko, pokud jej po určitém datu spotřeby použijeme. Je však třeba si uvědomit, že produkty, jako jsou například jogurty, lze konzumovat 1-2 týdny po datu spotřeby, ovšem za předpokladu, že jsou dobře skladovány v chladničce. Pokud se zdráháte sníst jogurt po datu spotřeby, vězte, že existuje několik způsobů, jak tento mléčný výrobek recyklovat.
     Komentáře
  • Refresher

    V Česku roste zájem o rostlinné alternativy mléčných výrobků a masa, ukazuje průzkum

    Před 4 měsíci
    Nejnovější data agentury InsightLab ukazují, že zájem nejen o alternativy mléčných výrobků v Česku roste. Rostlinné alternativy do jídelníčku zahrnuje až 70 % Čechů.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Mléčné výrobky a jejich rostlinné alternativy: Proč není možné je srovnávat?

    Před 4 měsíci
    Potravinářská komora ČR nedávno ve spolupráci s Českou technologickou komorou vydala publikaci Mléko a mléčné výrobky – rozdíly a souvislosti s výrobky rostlinnými, ve které popisují složitou problematiku rostlinných alternativ mléka. Cílem je ukázat, že oba druhy mléka mají svoje výhody i nevýhody a ani jedno nemůže to druhé nahradit.
     Komentáře
  • Vlasta

    Nízkotučné výrobky pro děti ano, či ne? Odborníci mění názor

    Před 4 měsíci
    Dlouhá léta se tvrdilo, že zatímco děti do tří let mohou konzumovat plnotučné mléčné výrobky, pak už by měly jejich spotřebu omezit a přejít například v případě mléka na polotučné. Protože jinak jim bude v budoucnu hrozit obezita. Teď však vědci doporučení poopravili.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Šetřete tuky s lehkými mléčnými výrobky

    Před 4 měsíci
    Omáčka je snadná, ale nemusí být vždy ze smetany. S lehkými alternativami, jako je třeba jogurt, můžete připravit stejně krémovou, a přesto nízkokalorickou omáčku.
     Komentáře
  • Žena

    Jak dlouho budete žít? Vědci založili web, počty vychází z toho, co za den sníte

    Před 5 měsíci
    Nová webová stránka vycházející z nejnovějších výzkumů ukazuje, jak si můžete zdravým stravováním prodloužit život.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravotní přednosti sýru halloumi

    Před 5 měsíci
    Díky své pevné struktuře lze tento jedinečný bezlepkový mléčný výrobek vařit a grilovat při vysokých teplotách, aniž by ztratil svou strukturu. Halloumi patří k velmi vděčným sýrům s nekonečnou škálou využití. Máte se bát jeho nutričního složení?
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Jak je to s mléčnými výrobky při hubnutí

    Před 5 měsíci
    Dali jste si předsevzetí, že odlehčíte tělu a svůj jídelníček zaměříte na snadno stravitelné pokrmy? Poradíme vám, jaké mléčné výrobky si vybrat, abyste se cítili fit a k tomu si ještě skvěle pochutnali! A jako bonus přinášíme zdravé recepty z italské kuchyně!
     Komentáře
  • iReceptář

    Mléčný řez podle Ládi Hrušky: Lahodný a jednoduchý, že ho zvládne i dítě

    Před 5 měsíci
    Mají vaše děti rády mléčné řezy, které jim kupujete v supermarketu? Pak vám přinášíme snadný recept, jak jim je udělat doma. Nejenže jich budete mít celý plech, ale navíc budete přesně vědět, co jste do nich přidali, tudíž, co vaše dítě jí.
     Komentáře
  • ELLE

    Jak je to doopravdy s mlékem: škodí nebo prospívá?

    Před 5 měsíci
    Od dětství jsme slýchávali, že mléko je zdravé. Lékaři doporučovali dětem jednu sklenici mléka denně pro správný vývoj kostí, dospělým pak pro lepší spaní. Dnes však slýcháváme opak, ba dokonce i to, že mléko může mít na naše tělo negativní účinky. Co je na tom ve skutečnosti pravdy?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak poznáte, jestli při pečení použít prášek do pečiva, anebo jedlou sodu?

    Před 6 měsíci
    Prášek do pečiva vs. jedlá soda? V obou případech jde o prostředek, který se používá k nakypření těsta. Je však mezi nimi zásadní rozdíl, který by měla znát každá správná hospodyně!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kefír je pro střeva jako dělaný

    Před 6 měsíci
    Zakysaný mléčný výrobek, známý pod názvem kefír, nezaručí zrovna ten nejskvostnější gastronomický zážitek, ale čím však ohromí, je jeho neskutečný přínos pro lidské zdraví, a to hlavně pro střeva. Vyrobit si ho můžete i doma!
     Komentáře
  • Vitalweb

    Co se stane, když začnete vynechávat v jídelníčku mléko, maso nebo lepek

    Před 6 měsíci
    Již nějakou dobou je trendem eliminovat z jídelníčku určité skupiny potravin, ať už ze zdravotních, hubnoucích nebo etických příčin. Pokud je to dáno od lékaře a trpíme určitým onemocněním, které nám nedovoluje některé potraviny jíst, je to v pořádku. Ale co ti ostatní? Mají k tomu opravdu ty správné důvody, nebo jde jen o velkou bublinu a pouhý hit dnešní doby?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak skladovat mléko, aby vydrželo déle čerstvé: Do dveří lednice nepatří!

    Před 6 měsíci
    Také skladujete mléko ve dveřích lednice? Pak děláte chybu! Kde je v chladničce jeho místo a proč byste ho měli ukládat právě tam? Myslete na to, že mléko je velmi citlivé na vnější vlivy a vstřebává do sebe pachy. Nedávejte ho tedy vedle aromatických potravin a krabici se snažte vždy znovu uzavřít.
     Komentáře
  • Biolékař

    Jídlem k lepší pokožce. Kterým potravinám je vhodné se vyhnout a které naopak konzumovat častěji?

    Před 6 měsíci
    O smažených a tučných jídlech je známo, že naší pokožce zrovna nesvědčí. Potravin, které mohou způsobit problémy s pletí, je ale mnohem více.
     Komentáře
  • iReceptář

    Plesniví vám potraviny v lednici? Bude to vaše chyba, máte ji špatně uspořádanou

    Před 6 měsíci
    Když v lednici potraviny správně rozmístíme, zůstanou déle čerstvé a sníží se pravděpodobnost, že se budou uvnitř šířit bakterie.
     Komentáře
  • Žena

    Dívčí puberta bez masa? Odborník varuje, ve stáří může jít vegetariánkám o zdraví

    Před 6 měsíci
    Vědec Ian Givens upozornil, že nedostatek červeného masa a mléčných výrobků ve stravě může vést k potížím, které se projeví až v pozdějším věku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Změny po odstavení mléčných výrobků

    Před 6 měsíci
    Je jisté, že mnozí z nás velmi milují mléčné výrobky. Ale jsou pro tělo skutečně dobré? A co vlastně můžete očekávat, když je ze své stravy vypustíte?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Co je to výživový trend Planetariánství? Lidé často ani netuší, že ho vlastně dodržují

    Před 6 měsíci
    Patříte mezi ty, kteří si dají čas od času maso, ale zároveň chtějí být šetrnější k planetě, a proto vyhledávají také rostlinné alternativy masných či mléčných výrobků? Pak se můžete řadit mezi tzv. planetariány, kteří zastávají flexibilní, přesto uvědomělý postoj ke stravování. Jaká myšlenka stojí za tímto poměrně mladým výživovým směrem a co obsahuje jídelníček planetariánů?
     Komentáře
  • Podnikatel

    Mléčné výrobky nebo káva. Které další potraviny budou letos výrazně dražší?

    Před 6 měsíci
    Potraviny budou dál zdražovat. Vyšší ceny se očekávají u mléčných výrobků, sladkostí nebo kávy. Pokud budou dál zdražovat energie, výrobci hrozí dalším zdražováním. Zdražování si při nákupech nelze nevšimnout a je patrné, že ceny budou stoupat i nadále. Výrobci potravin prozradili podrobnosti i důvody tohoto růstu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Máte krevní skupinu A? Zbystřete! Těmto potravinám byste se měli vyhnout

    Před 6 měsíci
    Pokud se po některé potravině necítíte dobře, možná je to proto, že pro vás prostě není vhodná. Ne každá krevní skupina smí vše jíst. Takovýto styl stravování je vhodný i pro lidi, kteří chtějí zhubnout.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Podívejte se. Takhle se vlna zdražování valí českými obchody

    Před 7 měsíci
    SZ Byznys provedl velké srovnání cen potravin. S odstupem dvou měsíců dochází k mimořádném zdražování. Ceny rostou napříč sortimentem. Nejvýrazněji u kávy, margarínů a některých mléčných výrobků.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Výživová tajemství kozího másla

    Před 7 měsíci
    Už jste slyšeli o kozím másle? Kozí máslo je opravdovým klenotem mezi mléčnými výrobky! Je to v podstatě to nejlepší máslo, jaké si v dnešní době můžete dopřát! Je mnohem zdravější a snáze stravitelnější než klasické máslo z kravského mléka. Na chleba si jej tedy obvykle může namazat i ten, kdo trpí alergií na kravské mléko!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak dlouho můžeme nechat máslo mimo lednici?

    Před 7 měsíci
    Máslo používáme všichni. Někteří si ho rádi namažou na chleba, jiní si na něm usmaží rybu nebo s ním třeba vymažou formu na pečení. Ačkoliv je však tolik používané, ne každý ví, jak ho správně skladovat, jak dlouho vydrží mimo lednici a také to, co by se s ním rozhodně dělat nemělo. V tomto článku vám přiblížíme, jak byste měli s máslem správně zacházet.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Vážné nemoci včetně rakoviny startuje nezdravý životní styl. Lékařka vysvětluje, co jíst, abyste se dožili vyššího věku

    Před 7 měsíci
    Naše zdraví je většinou v našich rukách. Kromě přiměřeného množství pohybu je další ze základních podmínek života dostatečný příjem kvalitní stravy. Čím tedy zastrašíte některé vážné choroby a jak moc naše zdraví můžeme reálně ovlivnit?
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Odbornice vysvětluje, proč dávat dětem mléčné výrobky

    Před 7 měsíci
    Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků je tedy skoro nemožné. V období, kdy dítě sílí a roste, by měly být mléčné výrobky nedílnou součástí každého jídelníčku.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Děti nepřijímají dostatek vitamínu D, což je problém

    Před 8 měsíci
    Důležitost vitamínu D pro lidský organismus je neoddiskutovatelná. Dokáže velmi efektivně posílit obranné reakce dítěte. V těle se tedy musí nezbytně vyskytovat. Jestliže dítě přijímá dostatek tohoto vitamínu, je do značné míry chráněno před virovými infekcemi. Příjem vitamínu D ovšem není v tuzemské populaci zrovna dvakrát optimální. Pro fyziologické funkce každého z nás jde o nenahraditelnou záležitost. Proč a jak je to s jeho příjmem? To vám prozradíme v následujících řádcích.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Vážné nemoci včetně rakoviny startuje špatný životní styl. Lékařka radí, co jíst, abyste se dožili vyššího věku

    Před 8 měsíci
    Je prokázáno, že až sedmdesát procent všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě přiměřeného množství pohybu je další ze základních podmínek života dostatečný příjem kvalitní stravy. Čím tedy zastrašíte následující choroby?
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Jak si Madonna udržuje sexy postavu i v důchodovém věku

    Před 8 měsíci
    Nedávno oslavila 63. narozeniny a rozhodně nepatří do starého železa. Madonna je žijící a nadpřirozenou legendou, které nadšení pro život, obchodní umění a v neposlední řadě i postavu závidí o dekádu mladší kolegyně. Jak to jen dělá, že pořád vypadá skvěle? Neholduje mléčným výrobkům!
     Komentáře
  • Vitalia

    Jogurt, řecký jogurt, skyr a vla – v čem se liší mléčné výrobky

    Před 9 měsíci
    Kromě klasického jogurtu obchodníci nabízejí další, u nás dosud méně známé varianty, jako jsou řecký jogurt, skyr nebo nově i mléčný dezert vla. V čem se liší a jaké opodstatnění má jejich zařazení do jídelníčku? Kvalitní mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem bílkovin a obsahují vápník. V neposlední řadě jsou v některých zakysaných mléčných produktech probiotické bakterie, které napomáhají správnému zažívání. Jiří Kopáček, předseda Českomoravského svazu mlékárenského, k tomu však dodává, že pro správnou funkci trávicího systému je důležitá kombinace probiotik a prebiotik.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mléko nepatří do dveří lednice. Kam ho nejlépe umístit, aby vydrželo déle čerstvé?

    Před 9 měsíci
    Udržet pořádek v lednici, není vždy úplně jednoduché. Mnozí z nás se snaží alespoň o částečnou organizaci jídla a rozdělují ho uvnitř chladničky podle svých zajetých pravidel do jednotlivých přihrádek – mléčné výrobky pospolu, zatímco maso samostatně oddělené od ostatních potravin. Věděli jste, že každá potravina v lednici má své ideální místo?
     Komentáře
  • Zprávy Televize Seznam

    Zdražují mléčné výrobky i další potraviny a služby

    Před 9 měsíci
    Mléčné výrobky v Česku zdraží. Jako první ohlásila skokový růst cen jedna z největších mlékáren Madeta, která od nového roku ceny zvýší o 10 procent. Nákupy ale podraží obecně. Více zaplatíme za potraviny, drogerii, naftu a benzín ale i služby. Zdražovat se totiž chystají například i kadeřnictví.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jogurty mají na tělo blahodárný vliv. Dokonce usnadňují hubnutí

    Před 9 měsíci
    O jogurtech se často hovoří ve spojitosti se zdravým životním stylem a způsobem stravování. Patří mezi zakysané mléčné výrobky, které obsahují prospěšné mikroorganismy mléčného kvašení. Obsahují i mnoho dalších prospěšných látek.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Pravda nebo mýtus: Může konzumace mléčných výrobků skutečně ovlivnit účinky antibiotik?

    Před 9 měsíci
    Pokud je nutné, abychom užívali antibiotika, přirozeně chceme, aby fungovala co nejoptimálněji a vyvinula na náš organismus co nejméně nežádoucích účinků. Možná jste už slyšeli, že byste na užívání antibiotik neměli konzumovat jogurt, je potřeba počkat alespoň 3 hodiny, ale je to skutečně pravda? Nebo jen mýtus, který se rozvinul bůhví kde?
     Komentáře
  • Přehledně 24

    Ceny mléčných výrobků rostou. Od ledna příštího roku se připravte na výrazný skok

    Před 9 měsíci
    Rostou ceny elektřiny, pohonných hmot, dá se tedy očekávat, že v souvislosti s tím porostou částky za produkty také v mnoha dalších průmyslech. V nedávné době oznámila zdražení mnohá pekařství, teď jsou to zase mléčné výrobky. Jejich cena přitom poroste nahoru doslova raketově.
     Komentáře
  • Žena

    Charles prozradil, jak se "klimaticky" stravuje. Mělo by tak jíst víc lidí, říká

    Před 9 měsíci
    Nejí často maso a omezuje mléčné výrobky. Následník trůnu v rozhovoru pro BBC popsal, jak vypadá jeho stravování, které pomáhá životnímu prostředí.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Vážné nemoci včetně rakoviny startuje nezdravý životní styl. Lékařka radí, co jíst, abyste se dožili vyššího věku

    Před 10 měsíci
    Je prokázáno, že až sedmdesát procent všech onemocnění je způsobeno nesprávným životním stylem. Naše zdraví je tedy většinou v našich rukách. Kromě přiměřeného množství pohybu je další ze základních podmínek života dostatečný příjem kvalitní stravy. Čím tedy zastrašíte následující choroby?
     Komentáře
  • Marketing & Media

    Češi si maso vzít nenechají. Rostlinné alternativy je ale zajímají čím dál více

    Před 10 měsíci
    Na trhu s rostlinnými alternativami je velký potenciál. Češi sice stále konzumují velké množství masa, ale přibývá těch, co mají zkušenost s rostlinnými produkty nebo se je chystají vyzkoušet, ukázala konference Plant-Powered Perspectives.
     Komentáře
Reklama