- Smažení v trojobalu je jedna z populárních úprav jídel. Odhadnout množství mouky, strouhanky a vajíčka je někdy umění. Zbytky těchto tří surovin pak skončí v odpadkovém koši. Není to zbytečné? Zamysleli jste se někdy nad tím, jak je zužitkovat?
Australský startup uvařil masovou kouli z mamuta srstnatého
Před 13 hodinamiZní to jako aprílový žertík, opak je však skutečností. Australský startup Vow v úterý v hlavním městě Nizozemska Amsterdamu představil masovou kouli z mamuta srstnatého. Připravil ji z laboratorně pěstovaného masa s využitím genetické sekvence získané z tohoto tisíce let vyhynulého zvířete.Toto není apríl! Rozlétaný španělský ptáček bez ptáčka – po masu ani pes neštěkne
Před 13 hodinamiRecept na španělský ptáček bez masa, ale s tofu.Jídelní rozmary slavných: Zita Kabátová „vyrostla“ na hustých polévkách, maso měla občas a milovala zadělávané drůbky
Před 14 hodinamiPrvorepubliková diva, která se dožila téměř stovky, byla ztělesněním noblesy a elegance. Přitom Zita Kabátová v dětství zažila válečnou nouzi, kdy se těžce shánělo jídlo. Její maminka vařila polévku z chlebových kůrek a jako moučník rodině servírovala plátky sušeného ovoce.Mamut na talíři: Biotechnologická firma vyrobila maso s mamutím proteinem
Před 21 hodinamiAustralská biotechnologická společnost Vow Food vyrobila masovou kouli, která obsahuje protein z mamuta srstnatého.Řízky mají být uvnitř šťavnaté, a zároveň křupavé svrchu. Při trojobalu se proto musí dodržet všechny kroky
Před 21 hodinamiPochutnejte si na smaženém řízku ještě více než obvykle. S jednoduchými triky bude ten váš ještě křupavější a šťavnatější.Když vařím, tak s chutí!
Před 1 dnemVařím často a ráda. Většinou jen pro sebe a svého muže. Někdy si myslím, že vlastně vařím proto, že jsem mlsná a ráda jím dobré věci. Jindy mě zase napadne, že dobré a čerstvé jídlo je to nejmenší, co mohu pro sebe a svého muže udělat.Který národ připravuje nejlepší masové kuličky na světě? Pár favoritů by bylo
Před 2 dnyDánsko, Řecko, Itálie, Turecko, Spojené státy. Všude tam se připravují tradiční masové kuličky. Po světě ale jejich slávu nejvíce šíří švédská IKEA, která nabízí i veganskou variantu.Vědci vypěstovali v laboratoři masovou kuličku z mamuta srstnatého, ale bojí se ji ochutnat
Před 2 dnyMamut srstnatý, který vyhynul před tisíci lety, byl pro neandrtálce oblíbeným zdrojem potravy. Nyní vědci vrátili mamutí maso znovu na jídelníček.Prehistorická pochoutka. V laboratoři vytvořili mamutí masovou kouli
Před 2 dnyMasovou kouli z laboratorně vypěstovaného mamutího masa vyrobila australská firma, která zkoumá potenciál uměle vytvořených masných produktů. Informoval o tom list The Guardian.K podniku s přísnými pravidly se přidal další. K masu si děti musí dát zeleninu!
Před 2 dnyPražský podnik Kantýna využil silně rozvířenou debatu napříč českým internetem, kde si lidé vyměňují názory o omezení vstupu výrazně se projevujících dětí. Žlučí mnoha lidem tímto sdělením hnulo bistro Marthy's Kitchen. Kantýna nyní nastolila svá vlastní pravidla pro děti uvnitř restaurace a poslala tak jasnou zprávu všem rodičům.Jeden steak z „pravého” mamuta nebo křepelky, prosím. Firma vyrábí laboratorní náhražky za kuře či hovězí
Před 2 dnyMasovou kouli z laboratorně vypěstovaného mamutího masa vyrobila australská firma, která zkoumá potenciál uměle vytvořených masných produktů. Informoval o tom list The Guardian.Karbanátek z vyhynulého mamuta vyrobila firma z Austrálie. Ta se zabývá uměle vytvořeným masem
Před 2 dnyMasovou kouli z laboratorně vypěstovaného mamutího masa vyrobila australská firma, která zkoumá potenciál uměle vytvořených masných produktů. Informoval o tom list The Guardian.V Austrálii vyrobili karbanátek z dávno vyhynulého mamuta. Jak masová koule vznikla?
Před 2 dnyMasovou kouli z laboratorně vypěstovaného mamutího masa vyrobila australská firma, která zkoumá potenciál uměle vytvořených masných produktů. Informoval o tom list The Guardian.Pohlreichův souboj restaurací: Ve čtvrtém díle postoupili kamarádi ze školky. Pražský Dock House zaválel nejen steakem a hamburgerem
Před 2 dnyMilujete hamburgery? A víte, kam zajít na autentickou americkou kuchyni plnou vůně šťavnatého masa? V posledním díle Pohlreichova souboje restaurací se proti sobě postavily dva podniky, které se specializují na americkou kuchyni – pražský Dock House a poděbradská Obora.Zvířata mají u neofašistů smůlu. Italská vláda chce zakázat uměle pěstované maso kvůli „potravinovému dědictví“
Před 3 dnyItalská krajně pravicová vláda v úterý podpořila návrh, který by zakazoval laboratorně vyráběné maso a další potraviny. Chce tím přispět k zachování „gastronomického kulturního dědictví Itálie“."Bylo to až směšně snadné." Australané vyvinuli masovou kouli z vyhynulého mamuta
Před 3 dny"Vybrali jsme srstnatého mamuta jako symbol klimatických změn a vyhynutí druhů," uvedl spoluzakladatel australské společnosti Vow Food.Jak chutnalo maso mamuta? Biotechnologové ho už vyrobili
Před 3 dnyBiotechnologická společnost Vow vyrobila v laboratoři maso z mamuta. Z něj potom uvařila masovou kouli.Do sekané se hodí mrkev, párky i vejce. Jak upéct sekanou jako od babičky, aby nepraskla a nebyla suchá?
Před 3 dnyDomácí sekanou k obědu uctíte každého hosta, připravíte z ní i skvělý sendvič na cest! Sekaná patří mezi oblíbená jídla nejen u nás, ale také například v Německu, v severských zemích i ve Spojených státech. Jedná se o snadný a chutný pokrm, k jehož přípravě můžete použít téměř všechny druhy masa. Jak ji připravit, aby nebyla suchá nebo nepraskla?Jak se stravují lidé obklopení deset měsíců v roce extrémní zimou
Před 3 dnyEskymáci nejsou v jídle vybíraví, a přestože civilizační pokrok se nevyhnul ani obyvatelům žijícím arktickým životním stylem, extrémní klima ovlivňuje sortiment potravy, kterou mají dostupnou na místě.Je libo mamutí maso? Beze všeho, má v sobě kousek ovce i slona
Před 3 dnyAustralský start-up v laboratoři vypěstoval mamutí maso, které následně v podobě masové koule vystavil v nizozemském muzeu. Exemplář slouží k propagaci laboratorních alternativ k opravdovému masu a bojuje proti klimatické změně.Jakým potravinám se podle gastroenterologů raději vyhnout
Před 3 dnyVšichni máme své neřesti. Pro někoho je to tabulka čokolády, pro jiného pizza s kolou. Lékaři se shodují, že lidé by se neměli vzdávat svých potěšení, ale měli by k nim přistupovat s mírou. Přesto existují potraviny, kterým se zcela vyhýbají. Jaké to jsou?Australští Vow vyrobili masové koule z mamuta
Před 3 dnyBiotechnologický startup Vow na základně fosilní DNA a genomu slona rekonstruoval mamutí myoglobin, který je zásadní pro chuť a barvu masa. Ten vložili do buněk a vypěstovali maso, z něhož uvařili mamutí koule. Prozatím skončily v muzeu, ale příště, kdo ví? Dali byste si mamuta?Itálie vyhlásila válku masu kultivovanému v laboratoři, odporuje prý tradici
Před 4 dnyItalská vláda chce zakázat použití masa produkovaného v laboratoři, aby tak chránila gastronomické dědictví země. Italské firmy by na základě navrhované normy nesměly vyrábět potraviny nebo krmivo pro zvířata kultivací buněk či tkání získaných z obratlovců, informovaly dnes zahraniční agentury. Takové výrobky by se v Itálii podle návrhu ministra zemědělství Franceska Lollobrigidy nesměly prodávat a nesměly by se do ní dovážet ani z ní vyvážet. Rozhodovat o návrhu normy bude ještě parlament.Mexický hovězí guláš s fazolemi
Před 4 dnyMexický guláš je v české gastronomii pojem, pod kterým se skrývají různá jídla. Řídkou omáčku s kukuřicí a hráškovou rýží tentokrát vynecháme a vsadíme na poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti. Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší i řemeslníky :))).Rusové téměř obklíčili Bachmut, přiznal nepřímo Kyjev. Zadrhne se „mlýnek na maso“?
Před 4 dnyRuské jednotky téměř obklíčily Bachmut. Vyplývá to z úterního hlášení Kyjeva, podle něhož dochází k bojům u obcí ležících západně od těžce zkoušeného doněckého města. Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) ruské síly v posledních dvou dnech pokračovaly v útocích na Bachmut a postoupily z jihu směrem k centru a na severozápadě města.Poklady české kuchyně: Vepřové koleno potřebuje dlouhé pozvolné pečení a prudký závěr, tak bude uvnitř šťavnaté, zvenku křupavé
Před 4 dnyPečené vepřové koleno je v naší kuchyni velmi oblíbené. Příprava je sice zdlouhavější, ale zase nemusíte stát celou dobu u plotny, stačí vlastně na začátku věnovat správnému postupu pár minut a pak nechat za vás pracovat troubu. Výsledek stojí za to. Zjistěte, jak na nejlepší koleno, které je krásně vypečené, uvnitř měkké a šťavnaté.Velký přehled nejznámějších druhů párků: Frankfurtské se hodí do polévky, debrecínské na gril a spišské k zapékání
Před 5 dnySnad žádná jiná uzenina není tak populární jako párky. V oblibě je mají děti i dospělí. Milujeme je samotné na tácku s chlebem, v rohlíku, zapečené v těstě, s čočkou nebo třeba v polévce. Pro někoho je párek prostě párkem, jiní si vybírají. Víte, jaké druhy párku jsou nejznámější a jaké jsou mezi nimi rozdíly?Letem masovým světem: Vše co potřebujete vědět o hovězím. Jak ho vybrat, jak zamrazit i na co se která část při vaření nejlépe hodí
Před 5 dnyV naší kuchyni má nezastupitelnou úlohu. Guláš z jiného masa může být dobrý, ale něco mu chybí. Poctivá svíčková omáčka kvalitní hovězí maso potřebuje. Šťavnatý burger z mletého hovězího masa se rozplývá v ústech. A znáte snad lepší vývar než ten hovězí?Další změna: Ze stánku s klobásami u Václaváku jsou ukrajinské speciality
Před 5 dnyRECENZE: Ten stánek je snad prokletý, řekli jsme si, když jsme procházeli pasáží Světozor. Občerstvení, o kterém jsme již několikrát informovali, opět změnilo majitele. Klobásu, na kterou „lákala” Praha 1, si tu už nedáte. Nově se tu prodávají ukrajinské speciality.Leona Machálková prozradila, jak na sobě maká
Před 5 dnyUž třicet let působí Leona Machálková (55) na české hudební scéně. Krásné výročí, kterého se letos zpěvačka dočká, se rozhodla oslavit velkolepě, a to koncertem v pražské Lucerně. A aby její fanoušci nebyli zklamaní, stále populární zpěvačka na sobě dře.Jak na kočičáka neboli variantu staročeské lepenice: Roli hrají škvarky i druh masa
Před 5 dnyKdyž se vás někdo zeptá, jestli si dáte kočičáka, zní to trochu podivně. Kočičák je ale jihočeskou variantou známého staročeského pokrmu lepenice. Zjistěte, jak ho připravit a co by v něm nemělo chybět.Proč byli da Vinci, Einstein, Kafka a Tolstoj vegetariáni
Před 5 dnyJe to jen náhoda? Anebo je nějaký důvod, že zrovna velcí géniové historie si zvolili nejíst maso - ačkoliv to v jejich době zrovna nebylo v módě.Ohrožuje vás potravinová nejistota? Jak ušetřit na jídle a přitom jíst zdravě
Před 5 dnyMožná to pozorujete i sami na sobě. Víc než kdy dřív koukáte na ceny potravin a častěji saháte po levnějších ekvivalentech oblíbených výrobků. Někdy to bohužel vede k tomu, že volíme zboží méně kvalitní. Přitom zdravé jídlo nás nemusí stát majlant.Zbavit kuřecí prsa šlach a úponků lze jednoduchým způsobem vidličkou
Před 6 dnyKuřecí maso patří mezi nejpopulárnější, protože se rychle připravuje, dobře chutná a k tomu vyniká obsahem prospěšných bílkovin. Kuřecí v různých formách se objevuje na jídelníčku rodin k obědu i víkendové večeři. Není nic snazšího než jej připravit jako řízky nebo gyros. Existují navíc stovky různých receptů na úpravu tohoto druhu masa. Kuřecí prsa se prodávají povětšinou vykostěná, přesto je nutné odstranit šlachy, úpony nebo zbytky kůže. Jak na to?Hebká a jemná svíčková pečeně na smetaně
Před 6 dnyV dnešním díle o vaření uvařím dokonalou svíčkovou. Vařím 10 porcí a příprava tohoto národního pokladu zabere 3 hodiny. Suroviny: slanina 150 g, hovězí maso 1 kg, cibule 1 ks, střední petržel 3 ks, mrkev 4 ks, celer ¼ až 1 ks dle chuti, hladká mouka 1 lžíce, smetana 12% 500 ml, voda 0,8 l, hořčice plnotučná 1 lžíce, citron 1 ks, brusinky, rostlinný olej, sádlo, máslo, bobkový list 4 lístky, nové koření 10 kuliček, tymián, pepř 12 kuliček, pepř, sůl, cukr a ocet.Umělá inteligence není jako Terminátor. Pomůže edukace, ne regulace, říká Sara Polak
Před 6 dnyRozhovor se Sarou Polak o tom, že umělá inteligence připomíná spíš mlýnek na maso než živou bytost a že lidstvo kdysi podobně děsila elektřina.Francouzi a jejich přetrvávající vášeň pro cuissee de grenouille
Před 6 dnyFrancouzská kuchyně má světový věhlas a lidstvu nabídla celou řadu výjimečných gastronomických pokladů. Díky této zemi máme bagety, lahodné sýry a také Beaujolais.Historie na talíři: Stavitelé Stonehenge si pochutnávali na mase a měli ingredience na přípravu jednoduchého „cheeseburgeru“
Před 6 dnyPřed víc jak 5 000 lety vznikla nejslavnější stavba doby bronzové na území Velké Británie – Stonehenge. Armádu dělníků, která tuto obrovskou svatyni stavěla, bylo samozřejmě potřeba dobře nasytit. A co tito muži běžně jedli?Luxusní recept na Velikonoce: lahůdkové jehněčí koleno
Před 7 dnyJehněčí maso k jaru patří, tak pokud hledáte tip na méně obvyklé velikonoční jídlo, neváhejte ani minutu. Pro začátečníky je ideální pečené jehněčí kolínko. Uhádnete proč?Jednoduchý, lehký a pikantní guláš ze sójového masa
Před 8 dnyMáte chuť trochu odlehčit jídelníček? Vyzkoušejte jednoduchý guláš ze sójového masa. Je lehce pikantní a chutnat bude jak s rýží, tak těstovinami nebo knedlíčkem.Historie masožroutství v dějinách lidstva: V antice "frčel" nadívaný plch, ve středověku veverky a v renesanci dušený ocas z bobra
Před 8 dnyAčkoli vegetariánství a veganství dnes frčí, masoužrouti rozhodně nevymřeli. Vždyť jsme se narodili jako všežravci a naši pravěcí předci nespásali louky, ale lovili mamuty. Než lidé začali cíleně pěstovat a zpracovávat zemědělské plodiny, maso bylo nejdůležitější součástí jejich jídelníčku.Krůtí směs s bramborami a paprikou z jednoho pekáče
Před 8 dnyKrůtí maso patří mezi nejzdravější druhy masa pro svůj nízký obsah tuku a vyšší podíl vitaminů a minerálů. Jeho delikátní chuť se výborně snoubí s výraznější a šťavnatější zeleninou, jejichž chutě a vůně vstřebá a při pečení se nevysuší. Různobarevné papriky lahodí oku. A příprava? Ta je na tomto jídle vůbec to nejlepší! Jednoduše vše dejte do pekáče a nechte troubu pracovat za vás.- PodcastLovec duchů - Posedlá žena zvracela hřebíky, entity se projevují zápachem shnilého masa.#EasyCastPřed 8 dny
·
34 minut
Celý rozhovor delší o 45 minut najdete jen na: https://herohero.co/easycast1 : https://herohero.co/easycast1 Po shlédnutí hororu se spousta z nás utěšuje tím, že to není realné, do dnešního dílu jsme si pozvali hosta, který po 30 letech působení jako lovec duchů vás asi dnes neutěší. Náš host je Jaroslav Drábek, profesionální lovec duchů, který nám dnes přišel vysvětlit mnoho nezodpovězených otázek týkající se posmrtného života, entit, démonů či přízraků. Proč mají duše pouze 54 hodin na odchod? Jaký je rozdíl mezi přizrakem a entitou? Kde v Česku narazíma na paranormální jevy? Jak to vypadá, když vás posedne démon? Jak probíhá komunikace s entitami? Uslyšíme i mnoho historek, u kterých jde mráz po zádech… Když odváděli duše obětí z propasti Macocha, co se dělo v Pražské únikovce, setkání s posedlým, případy kdy vyvolávání duchů nedopadlo dobře a mnoho dalších. Dozvíte se, proč není dobré si s tímto zahrávat nebo i proč není potřeba se bát na hřbitově. Užijte si díl, ideálně přes den nebo večer minimálně ve dvou. Těšíme se na komentáře. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/easycast/message Pro dobré mleté řízky je základem vybrat skutečně kvalitní maso
Před 9 dnyMleté řízky patří do klasiky naší kuchyně. Není na nich nic těžkého, ale může se stát, že se nepovedou. Většinou je na vině mleté maso. Aby byly mleté řízky opravdu chutné, je potřeba maso, které má tu největší kvalitu. Do mletých řízků se přidává vejce a strouhanka. Většinou se řízky dělají z mleté vepřové krkovičky, ale dají se najít i recepty z drůbeže, hovězího nebo zvěřiny.Rusko hlásí tři nakažené antraxem. Podezřelý případ se vyskytl i u Moskvy
Před 9 dnyRuská státní média informovala o rozšíření nákazy antraxu v Čuvašské republice v Povolží. Jeden podezřelý případ hlásí také Moskevská oblast. Bakterie se zřejmě vyskytla u nelegálně poraženého zvířete, nákaza může být smrtelná.10 kroků k dokonalé velikonoční nádivce. Pečivo je třeba opéct, maso osmahnout a hlavně nezapomeňte na tuk
Před 9 dnyUž se těšíte na Velikonoce? Pokud se jich už nemůžete dočkat, co si třeba aspoň trochu navodit dopředu velikonoční atmosféru tím, že si upečete nádivku neboli hlavičku. Aspoň si natrénujete dopředu, vychytáte všechny nedokonalosti a o Velikonocích s ní pak přímo zazáříte.Co ušetříte na krmivu, zaplatíte na veterině, říká majitelka pekárny pro psy
Před 9 dnyTuňáková kolečka, mrkvové suchary, měkké kachní plátky či játrová srdíčka s kelpou a petrželkou. Zatímco chuťové pohárky člověka by tyto produkty úplně nepotěšily, čtyřnozí parťáci se po nich můžou utlouct. Veškeré domácí pečené pamlsky, suchary a piškoty vznikají v liberecké pekárně.Uchovávat kuřecí maso v ledničce není dobrý nápad. Tedy pokud nemá být spotřebováno do 2 dnů
Před 9 dnyNa rozdíl od červeného masa potřebuje drůbeží mnohem pečlivější zacházení. Velmi rychle se totiž zkazí, když je nedáte do mrazáku. Poznat nevhodnou kvalitu můžete snadno.Zapomenutý skandál: Hádka se Zambií o české radioaktivní konzervy
Před 10 dnyČernobylská jaderná havárie znamenala kontaminaci velké části Evropy. Tři roky po havárii se kvůli kontaminovaným potravinám Československo dostalo do diplomatického konfliktu se Zambií. Zapomenutá hádka o kontaminované hovězí konzervy začala, když se Československo v rámci potravinové pomoci Africkému fondu rozhodlo v roce 1988 poslat do Afriky konzervy s vepřovým masem, vyrobené v roce 1987. Konzervy přes potravinový fond zamířily do Zambie. V Lusace byly řádně vyloženy a předány, ovšem na začátku října roku 1989 se zambijská strana ozvala s žádostí o zpětné převzetí – rozbory konzerv totiž ukázaly vyšší hodnotu radiace. Z Lusaky proto přichází 6. října 19989 zlověstně znějící telegram: 5.10. jsem byl pozván k zástupkyni stálého tajemníka MZV Sikanete. S odvoláním na dřívější jednání předala nótu v níž sděleno: Lonského roku Zambie obdržela dodávku hovězích konzerv z Československa jako příspěvek Fondu Afriky. V souladu s ustanoveními FAO bylo hovězí maso odzkoušeno národní radou pro vědecký výzkum a výsledky potvrdily vysoký stupeň radioaktivního zamoření, konzervy byly od dodání uskladněny v chlazených prostorách státní společnosti pro dovoz a export /Niec/, přesto nyní jejich část počala bombážovat (nafukovat se, pozn. aut.) a pokud nebude zásilka urychleně odstraněna může způsobit vážné škody na zdraví. Vzhledem ke shledanému vysokému stupni radioaktivity masa nemůže Zambie zásilku přijmout. ministerstvo by uvítalo kdyby velvyslanectví podniklo kroky ke zničení masa“. Sikaneta zdůraznila, ze zamb. vláda nemá ani možnosti, ani prostředky jak zásilku bezpečně zničit a požaduje, aby čs. vláda urychleně zajistila její odvoz ze země, protože vysoce radioaktivní obsah v důsledku bombáže uniká a ohrožuje zdraví občanů. Zu (zastupitelský úřad, pozn. aut.) pozván na pondělí 9.10. k prohlídce uskladněné zásilky. Na argumentaci, že jsme dosud neobdrželi dostatečně průkazný materiál o kontaminaci a zejména o způsobu a výsledcích provedených měření požadovaný již v květnu. Sikanete přislíbila jeho urychlené dodání, což MZV učinilo týž den večer. Na další argument čs. stranou požadovaného nestranného […]Muži mají rádi mladé maso. Proč jsou ale lepší starší ženy
Před 10 dnyChlapi mají rádi mladé maso. Přitom chodit se starší ženou má spoustu výhod! Mladé holky mají přehnané nároky: měl bys mít vystudovanou vysokou školu, hezké auto, vyměnitelnou délku nástroje a tvoje semeno by mělo chutnat jako pizza Hawaii. Starší ženská ti řekne: Hele, mně bude stačit, když se budeš pravidelně sprchovat.Znamenitá mrtvola: budoucnost stravování lidstva ve znamení rostlin a lidského masa. Kanibalismus se stane životním stylem
Před 10 dnyZvířata přenášející smrtící virus vs. lidé a jejich neukojitelná chuť po mase. Stane se veganství přirozenou součástí života, nebo zvítězí kanibalismus? Dramatický dystopický román počítá s tou druhou variantou. Vše ale s sebou nese jistá úskalí. Skutečně lze chovat lidi na porážku a necítit žádnou emoci?Připravte se na šedou šunku. Normy EU mohou změnit české uzeniny
Před 10 dnyV Evropské unii se hraje o nové normy na uzeniny. Zatímco zákonodárci v nich chtějí minimalizovat dusitany a dusičnany, zpracovatelé masa žádají o výjimky a bojují o jejich zachování.Připravte se na šedou šunku. Normy EU mohou změnit české uzeniny
Před 10 dnyV Evropské unii se hraje o nové normy na uzeniny. Zatímco zákonodárci v nich chtějí minimalizovat dusitany a dusičnany, zpracovatelé masa žádají o výjimky a bojují o jejich zachování.Nejlepší sekaná bez prasklin: Trik s mlékem a slaninou
Před 10 dnySekaná neboli lidově řečená „sekačka“ patří mezi rychlé a levné pokrmy. Jak připravit tu nejlepší sekanou, aby vypadala dokonale a chutnala skvěle?Extrémní kuchyně: Nasekaný chřestýš sebou na pánvi divoce hází. Jedu se ale strávník prý už bát nemusí
Před 10 dnyOd nejsevernějšího výběžku Spojených států přes Mexiko a Střední Ameriku až po samý andský jih. Tam všude můžeme narazit na chřestýše.