Zavřít
Maso

Maso

Nejnovější články na Seznamu na téma Maso
  • Kupi Magazín

    Bílá sobota: Upečte si tradiční velikonoční nádivku. S uzeným masem nebo ve verzi pro vegetariány

    Před 1 hodinou
    Svátky pomalu klepou na dveře, pozvěte je dál. K Velikonocům patří tradiční velikonoční nádivka, která provoní vaši kuchyni – příjemnou vůní i sváteční náladou. Dá se připravit na mnoho způsobů, měla by však být nadýchaná a plná chutí. Víte, kdy nádivku podávat a jak na ni? Přinášíme různé recepty. S masem i bez něj, aby si pochutnal každý.
     Komentáře
  • Vlasta

    Odlehčená velikonoční nádivka, po které nepřiberete. Místo bůčku zkuste krůtí maso nebo uzené tofu

    Před 3 hodinami
    Velikonoce bez nádivky? Nemožné. Ať už teplá, nebo studená, velikonoční nádivka je prostě vynikající. Věděli jste, že kromě klasické verze existuje i ta odlehčená? Po naší verzi rozhodně nepřiberete, zkuste ji.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zešedlo vám maso v ledničce? Barva hovězího masa prozradí nejen jeho čerstvost, ale i jak zvíře žilo a bylo poraženo

    Před 21 hodinami
    Stává se to poměrně často. Koupíte si v obchodě pěkný kousek hovězího steaku a za dva dny zjistíte, že v lednici podivně zešedl a máte obavy ho jíst. Může se ale stát, že v koši skončí zbytečně. Při nákupu červeného masa se většinou orientujeme podle barvy, kterou považujeme za spolehlivý ukazatel bezpečí a kvality. Co když ale stejně kvalitní a čerstvé může být i maso zašedlé? Kdy je nezvyklá barva hovězího stejně dobrá jako červená a co všechno má vliv na zabarvení steaků?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    35 dní a jdou na jatka. Zda se to změní, rozhodne spotřebitel, říkají farmáři

    Před 23 hodinami
    Obránci zvířat zveřejnili tajně pořízené záběry ze tří drůbežáren, které dodávají konvenční kuřata do řetězců, aby zákazníkům ukázali, v jakém prostředí těsně před porážkou žijí. „Nemám se za co stydět,“ říká jeden z drůbežářů.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Jak pěstovat libeček, aby vyrostl do výšky 2 metrů? Stačí se držet několika pravidel

    Před 1 dnem
    Libeček patří k úžasným bylinám, které obsahují mnoho výživných látek. Mimo jiné se jedná o koření, které dokonale ochutí maso, ale také omáčky nebo polévky. Jak na jeho pěstování, abychom se dočkali…
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Elektrické grily připraví maso i zeleninu. Nešikové sáhnou po těch dražších, které jídlo nespálí

    Před 1 dnem
    Neobvykle teplé počasí už láká na grilovačku. Dovolit si ji může každý. I v malé kuchyni v bytě bez balkonu. Když si pořídíte přenosný stolní gril na elektřinu, užijete ho kdekoliv, kde je zdroj. Klidně i na chalupě. Vlastní nebo cizí.
     Komentáře
  • Novinky

    Výkaly, vypelichaná i bezvládná kuřata. Obránce zvířat vyděsil způsob chovu drůbeže pro supermarkety

    Před 1 dnem
    Veřejností otřásly záběry chovu kuřat z několika českých farem, které zveřejnila organizace Obránci zvířat (OBRAZ). Kuřata jsou v nich chována ve velmi krutých podmínkách. Nemají dostatek prostoru, vzájemně po sobě šlapou a mají mezi sebou i uhynulé kusy. Kuřata jsou podle ochránců zvířat určena pro české supermarkety.
     Komentáře
  • Extra

    Detaily vraždy, která nemá v Česku obdoby. Muže mučili strunovou sekačkou, pak jeho tělo uvařili a ostatky roznesli kolem vesnice

    Před 1 dnem
    Na povrch vylézají neuvěřitelné detaily případu vraždy v Pohodlí na Svitavsku. Tu nyní řeší Krajský soud v Hradci Králové. Dva pachatelé nejprve mučili a pak zabili osmadvacetiletého muže, který jim měl ukrást marihuanu. Po zabití muži odřízli nohu a tu pak vařili, až se oddělily kosti od masa. Podobným způsobem se pak zbavili zbytku těla, jak vyplývá z obžaloby.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Sekaná jako od babičky, křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř. S našimi tipy vám nikdy nepraskne

    Před 2 dny
    Kdo by nemiloval tradiční sekanou. Je skvělá teplá s bramborem, ale i studená na chlebu. Dá se připravit z mletého hovězího či vepřového masa nebo i mixu. V tomto receptu si upečeme sekanou na jarní způsob – se spoustou bylinek a s vejcem uprostřed. Navíc přidáme 3 tipy, jak na sekanou, aby při pečení nepraskla.
     Komentáře
  • Žena-in

    Tradiční velikonoční nádivka neboli hlavička

    Před 2 dny
    Recept na velikonoční pochoutku se liší jak v jednotlivých regionech, tak v rodinách. Recepty se předávají z generace na generaci a my pro vás dnes jeden z nich máme.
     Komentáře
  • Ekolist

    WP: Udržitelnější maso na gril? Zkuste steak ze čtyřmetrové krajty

    Před 2 dny
    Jsou šupinaté, mají rozeklaný jazyk a mohou měřit až šest metrů. Krajty ovšem mohou být také jedním z nejekologičtějších tvorů, jaké lze na planetě chovat na maso, napsal zpravodajský server The Washington Post.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Méně masa a brambor, více ryb. Takhle se v Česku změní školní jídelny

    Před 2 dny
    Státní zdravotní ústav už má připravené body vyhlášky, která změní stravování ve školních jídelnách. Ve školních obědech ubyde masa, zvýší se podíl ryb. Problém ale zůstává s alternativním stravováním.
     Komentáře
  • Apetit

    Kvůli Francouzům vymírají žáby. Emmanuel Macron dostal dopis s varováním

    Před 3 dny
    O Francouzech je známo, že milují žabí stehýnka. Předpokládá se, že zvyk má kořeny ve 12. století u francouzských mnichů, kteří je začali jíst v období půstu, kdy nesměli z náboženských důvodů jíst maso. Protože církev žáby zařadila mezi ryby, mohli si na žabích stehýnkách bez obav pochutnávat. V současné době má ale francouzská tradice celosvětový vliv.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vaříme ho víc než 1 000 let: Z původního jídla „do kapsy“ až k poctivému hospodskému guláši, který všichni milujeme

    Před 3 dny
    Kdo by neměl rád guláš? Oblíbené jídlo s maďarskými kořeny u nás zdomácnělo. Důkazem jsou i nejrůznější gulášfesty, na kterých tuhle dobrotu ochutnáte z více druhů masa. Klasikou je ovšem guláš z hovězího masa. A jak se říká, nejlepší guláš je z kližky! Proto jsme pro vás vybrali recept na pravý hospodský guláš, v němž hraje kližka hlavní roli. Tak si ho pojďte s námi uvařit!
     Komentáře
  • Novinky

    Lesy ČR připravují v Krušných horách zvěřinové výrobky. Ročně plánují zpracovat 100 tun masa

    Před 3 dny
    Klobásy, salámy, tlačenky a další dobroty ze zvěřinového masa nově připravují Lesy České republiky pro potenciální zákazníky ve středisku pro zpracování zvěřiny a výrobu masných výrobků, které státní podnik vybudoval v obci Klíny v Krušných horách na Mostecku.
     Komentáře
  • Novinky.cz: Domácí

    Lesy ČR připravují v Krušných horách zvěřinové výrobky. Ročně plánují zpracovat 100 tun masa

    Před 3 dny
    Klobásy, salámy, tlačenky a další dobroty ze zvěřinového masa nově připravují Lesy České republiky pro potenciální zákazníky ve středisku pro zpracování zvěřiny a výrobu masných výrobků, které státní podnik vybudoval v obci Klíny v Krušných horách na Mostecku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Fazolový salát s pečeným jehněčím masem a sýrem s modrou plísní

    Před 3 dny
    Maso jehňat, tak typické pro velikonoční období, je u nás poměrně vzácné, ale obvykle se touto dobou objevuje. Má jemnou chuť a decentní vůni, a pokud ho už připravujeme, pak obvykle upečené na česneku a v doprovodu špenátu a knedlíků. Tady je velmi nezvyklá a velmi lahodná verze z jižnějších krajů.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Viděla, jak na planetě lidojedů mimozemšťané zpracovávají ženy na maso

    Před 3 dny
    Žena tvrdí, že ji na svou planetu unesly vyspělé nehumánní bytosti, pro něž jsou lidi jenom zvířata. Ocitla se v zlověstném světě nelidského mučení, absolutního strachu a nepředstavitelné hrůzy. Tisíce unesených žen jsou drženy ve velkých halách, kde z nich vyrábějí maso a mléko. Mizí pohřešovaní lidé na cizí planety?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kaťák z kuřecích stehen: Šťavnaté kousky masa na voňavém špeku doplní chilli či feferonka, které zajistí pikantní pálivou chuť

    Před 4 dny
    Katův šleh nemusí být jen z vepřového masa. Kaťák z kuřecích stehen je rychlé a snadné jídlo plné chutí. Obvykle v něm bývá feferonka nebo jiné pálivé ingredience, jako je chilli, což uvítajía milovníci pikantních pokrmů.
     Komentáře
  • Žena-in

    Pomalu pečené jehněčí koleno na povidlech

    Před 4 dny
    Jehněčí maso patří neodmyslitelně k velikonočnímu hodování. Upečte si s námi jehněčí kolínko, které má neskutečně křehké a chutné maso. Doplnili jsme ho hutnou omáčkou z povidel a kořenové zeleniny.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Chovat krajty pro udržitelné maso se vyplatí. Mohou narůst až do šesti metrů a nevyžadují moc potravy

    Před 4 dny
    Jsou šupinaté, mají rozeklaný jazyk a mohou měřit až šest metrů. Krajty ovšem mohou být také jedním z nejekologičtějších tvorů, jaké lze na planetě chovat na maso, napsal zpravodajský server The Washington Post.
     Komentáře
  • České noviny

    WP: Chcete udržitelnější maso na gril? Zkuste steak ze čtyřmetrové krajty

    Před 4 dny
    Washington - Jsou šupinaté, mají rozeklaný jazyk a mohou měřit až šest metrů. Krajty ovšem mohou být také jedním z nejekologičtějších tvorů, jaké lze na planetě chovat na maso, napsal zpravodajský server The Washington Post.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sekaná s vejcem: Velikonoční recept, který vás zbaví přebytečných vajíček

    Před 4 dny
    K Velikonocům rozhodně patří vařená vajíčka. Jenže někdy je jich tolik, že se jich jednoduše přejíme. Pokud hledáte nějaký originální recept, který si kolem Velikonoc připravit, mám pro vás tip na vynikající sekanou s vajíčkem.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak na dokonale šťavnaté a křehké libové maso? Naložte ho do soli metodou brining

    Před 4 dny
    Osvědčená kuchařská technika, kdy se maso před pečením naloží do solného roztoku, aby zůstalo krásně šťavnaté. To je brining. Jakmile se maso rovnoměrně prosolí, natáhne do sebe vlhkost a při pečení nebo grilování se nevysuší. Není přece nic horšího než okamžik, kdy hostům na talíř naservírujete naprosto „umučený“ kus masa. Brinování masa je velmi jednoduché a rozhodně ho zvládne každý. Potřebujete jen sůl, vodu a čas.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Je libo úhoří maso? Izraelci je zvládnou vypěstovat už i v laboratoři

    Před 5 dny
    Hlásíme, že další milník je pokořen. Izraelské firmě se jako první na světě podařilo laboratorně vypěstovat maso úhořů říčních, informovaly České noviny.
     Komentáře
  • Toprecepty

    První český král Vratislav I. si pochutnával na sekaném telecím mase zabaleném do bránice i na plněném labutím krku

    Před 5 dny
    Byl prvním Přemyslovcem, který se stal nositelem českého královského titulu. O Vratislavu I., který žil v 11. století, máme informace především z Kosmovy kroniky. Kromě úspěchů na poli vojenském a diplomatickém se o něm moc neví. Snad jen to, že si stejně jako jeho předchůdci i následovníci uměl užívat života.
     Komentáře
  • Marianne

    Velikonoce 2024 na poslední chvíli: Kdy budou otevřené obchody a co patří na sváteční stůl

    Před 5 dny
    Svátky jara a zároveň nejvýznamnější křesťanské svátky roku začnou už v závěru tohoto týdne. Velký pátek ukončí čtyřicet dnů půstu a velikonoční pondělí připadá na 1. dubna. Možná zatím doma z nejrůznějších důvodů nemáte nic, co by aspoň náznakem připomínalo Velikonoce, nebo už jste něco zařídili, ale ještě to není úplně ono. Máme pro vás dobrou zprávu. S našimi tipy zvládnete vytvořit nádhernou velikonoční atmosféru plnou jarních barev a pro koledníky připravit nadílku, která potěší i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje

    Před 5 dny
    V sobotu 23. března startuje nová realitní show Česko na grilu. Dvojice soutěžících budou soupeřit v tom, kdo dokáže připravit pořádně nažhavené delikatesy před zraky porotců, staronového "šéfa" Zdeňka Pohlreicha, a jeho kolegy Martina Svatka. Oba pány jsme pro web Toprecepty.cz krátce vyzpovídali.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Nejlepší znojemská. Takovou neuměly ani naše babičky

    Před 5 dny
    Znojemská omáčka je populární babičkovské jídlo, které má mnoho lidí rádo. I zde ale bývá problém, že je někdy mdlé chuti. Proto jsme připravili tuto omáčku vylepšenou o několik ingrediencí, které jí dodávají lepší a plnější chuť. Po této variantě by se určitě oblizovala i vaše babička.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak upéct křupavé a šťavnaté kuře? Vyzkoušejte trik s kuchyňskou utěrkou a troubu nikdy neotvírejte

    Před 5 dny
    Krásně propečené, na povrchu křupavé, uvnitř šťavnaté. Tak by se dalo popsat dokonale upečené kuře. Jeho příprava přitom nemusí být žádná věda – stačí dodržet 10 základních pravidel. Poradíme vám, jak upéct kuře co nejvíce rovnoměrně i zda je potírat máslem, nebo ne. S našimi praktickými tipy se vám pečené kuře vždy povede na jedničku.
     Komentáře
  • Hana Novotná
    naSeznam Médium

    Utíkej pršute, utíkej!

    Před 6 dny
    Vždycky jsem byla gurmán. A tuto specialitu jsem odkoukala od táty, který měl rád Otu Pavla a ještě raději chodil na ryby. Poznala jsem, že přišla doba úhořů, když pomalu začaly odkvétat pampelišky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Telecí roláda s hráškem, sladkou karotkou a smetanovými bramborami

    Před 6 dny
    K jarnímu období patří maso z mladých zvířat. Vyzkoušejte delikátní telecí roládu, kterou doplňte pečenými bramborami se smetanou a parmazánem. Na jarním talíři nesmí chybět ani mladá sladká karotka a zelený hrášek. Ideální jídlo například na velikonoční tabuli.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Pikantní masová směs za 15 minut, po které zbyde vylízaný talíř

    Před 6 dny
    Češi obecně milují nejrůznější masové směsi. Tato je navíc velice univerzální, protože si ji můžete dát na topinku, k bramobráku, k hranolkám nebo s rýží. Je jednoduchá, chutná a velice rychle hotová. Zároveň bych vás měl upozornit, že na ní vzniká nebezpečná závislost.
     Komentáře
  • Náš region

    Nebezpečná šunka na pultech obchodů, varují veterináři! Výrobek obsahuje bakterie listerie

    Před 7 dny
    Šunku od firmy LE&CO-Ing. Jiří Lenc, s.r.o s datem spotřeby do 31. března prodávaly obchodní řetězce Tesco a Globus. Média o tom informoval mluvčí…
     Komentáře
  • Praha 12

    Řeznictví U Košťálů - rodinná značka s dlouholetou tradicí

    Před 7 dny
    listopad 2022
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny zlepšující paměť si dopřávejte denně

    Před 7 dny
    Aby vzpomínky nemizely v zapomnění, chce to tu správnou mozkovou výživu. V ní si to pravé najdou příznivci masa, ryb, zeleniny i sladkých lesních plodů. Je z čeho vybírat!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Používali ji už staří Inkové. Připravte si 4 nevšední recepty z mochyně, vyšperkuje steak, maso z grilu i kachní prsa

    Před 7 dny
    Exotické plody physalis neboli mochyně peruánské mají zcela netradiční chuť a přímo si říkají o zajímavé kombinace, a to nejen ve sladkých jídlech a dezertech. Chuťově připomínají jahody, ananas, rajčata i mango a skvěle se hodí k masu i zelenině. Vyzkoušejte naše 4 netradiční recepty z mochyně a připravte si arabský salát, salsu k nachos, steakovou omáčku nebo čatní.
     Komentáře
  • Prima Fresh recepty

    Lepší než v restauraci: Vepřová panenka ve smetanové pepřové omáčce

    Před 7 dny
    Další z restauračních klasik, která vzbuzuje respekt už svým názvem. Odhoďte však strach, příprava je jednoduchá a její tajemství tkví ve správné teplotě trouby, opečení masa a jeho dostatečném odpočinutí po upečení. Tak zůstane panenka měkká a šťavnatá. Pepřová omáčka dodá delikátnímu masu kýžený říz – se sušeným pepřem bude ostřejší, s naloženým pikantnější.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Česko chce dostat do Vietnamu pivo, maso a mléčné výrobky. ‚Dravé a korupční prostřední,‘ hodnotí expert

    Před 8 dny
    Mléčné výrobky, maso nebo pivo. To jsou některé české produkty, které by se v blízké budoucnosti mohly objevit ve větší míře v obchodech nebo restauracích ve Vietnamu. Česko se totiž snaží posílit jejich vývoz do této země. Vietnam patří mezi nejrychleji rostoucí ekonomiky světa, jeho zemědělská produkce ale nestačí pokrýt domácí spotřebu a to vytváří velký potenciál i pro české vývozce.
     Komentáře
  • Super.cz

    Nevypadat na obrazovce jako medicinbal je pořád těžší: Moderátorka 360° drží drsný půst, 16 hodin denně nejí

    Před 8 dny
    Moderátorku Pavlínu Wolfovou, dceru zpěváku Petra Spáleného a Pavlíny Filipovské, vídáme v publicistickém pořadu 360°. Tentokrát jsme ale probírali vaření, protože jsme se potkali na křtu kuchařky Romana Vaňka.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pečený bůček podle Pavla Berkyho: Pokud chcete křupavou kůrku, použijte fígl s olejem, radí semifinalista MasterChef Česko

    Před 8 dny
    Bůček sice nepatří k nejdietnějším pokrmům české kuchyně, ale jeho popularitu to nijak nesnižuje. Kus dobře upečeného masa totiž dokáže posloužit jako slavnostní oběd i občerstvení k pivu. Jak připravit krásně šťavnatý bůček s křupavou kůrkou prozradil semifinalista MasterChef Česko 2020.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Také vás štvou velké plastové obaly, když kupujete maso? Tesco přichází s novinkou, maso balí do flow packu

    Před 8 dny
    Tesco přechází na ekologičtější balení svého mletého masa, které umožní ušetřit více než 80 % plastu. Tento krok je součástí širší strategie firmy směřující k odpovědnému podnikání a snaze o redukci plastového odpadu. Díky tomuto inovativnímu obalu bude každoročně zachráněno před zbytečným plýtváním až 56 tun plastu. Navíc prodejce slibuje, že maso v nových obalech bude často nabízeno v akcích za výhodné ceny.
     Komentáře
  • Adbz

    Šéfkuchař vysvětlil, proč v kuchyni není potřeba maso rozmrazovat. Vaření se prodlouží jen o 5 minut

    Před 8 dny
    Maso před vařením nemusíte nutně rozmrazovat. Pokud jste zapomněli, položte ho rovnou na pánev, bude chutnat úplně stejně.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tak vynikající kuřecí steak jsem snad ještě nejedl. V jednoduchosti je krása

    Před 8 dny
    Kuřecí steak se může připravit na tisíce způsobu. V tomto receptu uvařím snad nejjednodušší variantu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Lasagne s trhaným masem a špenátem

    Před 8 dny
    Máte rádi italskou kuchyni, ale lasagním se zatím vyhýbáte, třeba kvůli mletému masu? Zkuste si je tentokrát připravit s trhaným vepřovým! Jde o skvělé ozvláštnění této známé klasiky. Časově je tento recept sice náročnější, ale ten výsledek! Kromě samotných příprav a pečení počítejte ještě s několika hodinami, které jsou potřeba na úpravu masa.
     Komentáře
  • EnergoZrouti

    Ministr chce zdanit maso, jeho produkce přitom neudržitelně roste díky financování ze strany bank

    Před 8 dny
    Dramatické omezení produkce masa, za kterým stojí obrovské emise skleníkových plynů, se stále nekoná. Podle zprávy k tomu pomáhají i přední světové finanční instituce, které producentům poskytují obrovské finanční prostředky.
     Komentáře
  • Receptovník

    S konzumací masa je spojeno mnoho mýtů. Nevede k tloustnutí a nezpůsobuje rakovinu

    Před 9 dny
    Jestli patříte mezi milovníky masa, možná byste měli vědět, jak lidské tělo maso tráví. Maso v těle totiž zůstává déle než například zelenina. Některé mýty o trávení masa jste možná slyšeli, jiné pro vás budou novinkou. Několik zajímavostí se můžete dočíst právě v našem článku.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Připravte si luxusní hovězí líčka podle Zdeňka Pohlreicha: Základem je dlouhá doba vaření a červené víno

    Před 9 dny
    Hovězí líčka jsou skvělou volbou na sváteční oběd. Dříve byla opomíjená, protože jsou hodně šlachovitá. Ovšem pokud se správně připraví, jsou krásně měkká a šťavnatá. K hovězím líčkům neodmyslitelně patří kořenová zelenina a červené víno. To je prostě klasika. Tak si je pojďte uvařit tak, jak je dělá Zdeněk Pohlreich.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Potraviny za auta. Největší dohoda v historii Evropy dráždí farmáře

    Před 9 dny
    ANALÝZA. Evropské politické špičky chtějí do červnových voleb dotáhnout gigantickou obchodní dohodu se zeměmi Jižní Ameriky.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejlepší znojemská. Takovou neuměly ani naše babičky

    Před 9 dny
    Znojemská omáčka je populární babičkovské jídlo, které má mnoho lidí rádo. I zde ale bývá problém, že je někdy mdlé chuti. Proto jsme připravili tuto omáčku vylepšenou o několik ingrediencí, které jí dodávají lepší a plnější chuť. Po této variantě by se určitě oblizovala i vaše babička. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Pražská Drbna

    Tajný sklad v Sapě skrýval tři sta kilo pochybného masa. Část už zapáchala

    Před 9 dny
    Sklad plný živočišných produktů neznámého původu objevili veterinární inspektoři v areálu pražské tržnice Sapa. Našli třeba vepřová střeva, ryby nebo kachní vejce se zárodkem. Potraviny nebyly označeny a prodejce nedoložil jejich původ. Hrozí mu pokuta až padesát milionů.
     Komentáře
  • Podnikatel

    A zase ta SAPA: Za 300 kilo "voňavého" masa pokuta až 50 milionů

    Před 9 dny
    Během jedné z dalších kontrol v pražském areálu SAPA byl objeven nelegální sklad potravin. V něm se nacházelo téměř 300 kg živočišných produktů neznámého původu.  Jednalo se o mražené produkty rybolovu, masné výrobky, kachní vejce se zárodkem, mražená vepřová střeva a mražené vepřové maso. „Živočišné produkty nebyly nijak označeny, nebyly v originálních obalech výrobce a provozovatel nepředložil doklady o jejich původu,“ uvádí Státní veterinární správa. Vzhledem k naprosto nevhodnému…
     Komentáře
  • České noviny

    Češi spotřebují podobně potravin jako v roce 1950, jí ale víc masa a míň brambor

    Před 10 dny
    Praha - Češi spotřebovali v roce 2022 podobný objem potravin jako v roce 1950, a to téměř 800 kilogramů na jednoho obyvatele za rok. O více než polovinu ale například stoupla od roku 1950 spotřeba masa nebo alkoholu. Naopak brambory a chleba jí v současnosti obyvatelé Česka výrazně méně než na začátku 50. let. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ) v aktuálním vydání svého magazínu Statistika&My.
     Komentáře
  • Jímeto

    Roastbeef je na přípravu vlastně velmi snadný. Chce to jen správné maso

    Před 10 dny
    V České republice se roastbeef nekonzumuje až tak často. Jde o přípravu masa, která je oblíbená především v anglicky mluvicích zemích, píše Munchery.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak vybrat ty nejlepší granule pro psa? Vyhněte se barevným variantám

    Před 10 dny
    Jak jistě víte, kvalitní krmivo je jednou z nejdůležitějších věcí pro šťastný a spokojený život psů. Dnes najdeme na trhu spoustu granulí různých značek, vybrat si ty správné tudíž nebývá úplně snadné. Poradíme vám, jak se zorientovat v nabídce, na co se zaměřit a podle čeho vybírat.
     Komentáře
  • WN24

    Velké banky přispívají ke světovému nárůstu produkce masa a mléčných výrobků

    Před 10 dny
    Světová produkce masa neudržitelně roste, a to i kvůli financování největšími světovými bankami, které se přitom zavázaly k podpoře udržitelnosti. V nové zprávě na to upozornila britská nevládní společnost Feedback.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Školní jídelny za socialismu: Zavzpomínejte na tlusté maso pod stolem, páchnoucí tácy nebo přísné kuchařky

    Před 11 dny
    Každý z nás má určitě nějaké jídlo, které není schopný za žádných okolností pozřít. Tato nechuť velmi často pramení ze socialistických školních jídelen, kde se z obědů někdy stávalo utrpení. Na to, co se zde mnohdy nabízelo k obědu, mnozí z nás nikdy nezapomenou. Jak takové školní stravování tehdy vypadalo?
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Lahodný teplý bramborový salát. Proč jsem tento recept neobjevil dříve

    Před 11 dny
    Teplý bramborový salát s fazolkami je vynikající příloha, která se hodí například ke kuřecímu steaku. Příprava je jednoduchá a rychlá. Přeji dobrou chuť Kubíček
     Komentáře
  • Deník

    Napíchané maso? Vědci hledají bič na koktejly steroidů, které unikají kontrolám

    Před 11 dny
    Rychlejší nárůst svalové hmoty není žádoucí jen u milovníků posiloven. Větší přibývání masa vítají také chovatelé hospodářských zvířat. A podobně jako u kulturistů je toho u zvířat možné dosáhnout podáváním anabolik – steroidů. V Evropě jde o zakázanou praxi kvůli ochraně zdraví, kterou hlídají veterinární kontroly. Přesto vědci mají podezření, že důmyslnější koktejly stimulantů mohou testy projít. V Brně proto vyvíjejí novou metodu, která je odhalí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smažené hovězí řízky z roštěnky se svěžím jarním salátem

    Před 11 dny
    Vídeňské, kuřecí, krůtí i vepřové – takhle známe řízky po celý život. Máte-li ale šťavnaté, kvalitní hovězí roštěnky, můžete zkusit i kdysi běžné, takzvané námořnické řízky. Říz jim dodá ochucení, bohatě jarní svěžesti pak salát.
     Komentáře
Reklama