Zavřít
Stravování

Stravování

Nejnovější články na Seznamu na téma Stravování
  • Seznam Zprávy

    Foto: Paprika vede vitaminem C, avokádo vlákninou. Co jíst a nezkrachovat

    Před 1 dnem
    Avokádo, hrozny, paprika – ačkoliv tyto plody obsahují řadu prospěšných výživových látek, v zimě, kdy jsou velmi drahé, za ně není nutné utrácet. Jejich roli dobře nahradí i uskladněné zelí, brambory či mrkev.
     Komentáře
  • StyleUp

    Moderní diety tělu vůbec neprospějí. Pro zdraví je mnohem lepší inspirovat se u našich předků

    Před 1 dnem
    Říká se, že pokud bude vaše strava stejná jako ta našich předků, můžete se dožít až 120 let. A jak vypadala? Jednoznačně byla nízkokalorická, protože neměli tolik příležitostí a čas na jídlo. Bohužel v dnešní době máme takové možnosti a množství jídla, že můžeme jíst neustále.
     Komentáře
  • Náš region

    Brno dá šest milionů na dietní stravu ve školách, plavání i volný čas

    Před 4 dny
    Brno vyčlenilo téměř šest milionů korun, které rozdělí například na dietní stravování ve školách, plaveckou výuku žáků, podporu volnočasových aktivit dětí a na další oblasti.
     Komentáře
  • StyleUp

    Nejchutnější pizza je ta, ze které by rozený Ital zešílel. Experimenty s těstem a ingrediencemi jsou hitem

    Před 4 dny
    Pizza je velmi oblíbenou pochutinou nejen malých dětí, ale také dospělých. Nemusíte na ni chodit do rychlého občerstvení nebo restaurace, snadno si ji můžete připravit také doma a děti mohou s pečením pomoci. Jak si udělat tu nejlepší pizzu?
     Komentáře
  • Jihlavská Drbna

    ANKETA: Novinka v pelhřimovské nemocnici. Pro celiaky a lidi s intolerancí tam mají bezlepkový automat

    Před 5 dny
    Celiakie. Nemoc, která se týká téměř dvou procent populace v ČR. Jediným existujícím lékem je celoživotní bezlepková dieta. A právě na celiaky, kteří musí konzumovat potraviny bez lepku, myslelo vedení pelhřimovské nemocnice. Poblíž chirurgických ambulancí byl před pár dny instalovaný nový bezlepkový automat. Ten k tomu navíc nabízí pokrmy bez laktózy a bez cukru.
     Komentáře
  • StyleUp

    Celozrnné pečivo je v mnoha ohledech prospěšné. Důležité ale je, co na něj namažeme

    Před 6 dny
    Celozrnné produkty jsou čím dál oblíbenější. Jsou zdravější, chutnější a v potravinové pyramidě se řadí na třetí úroveň hned po ovoci a zelenině. Součástí většiny jídel by se tak měly stát i na vašem stole. Podle pyramidy byste si měli dopřát 4–8 porcí celozrnných produktů denně, ne každý však má tu možnost.
     Komentáře
  • StyleUp

    Snídaně je opravdový start dne. Na celé dopoledne zasytí a nakopne pořádnou dávkou energie

    Před 8 dny
    Snídaně je základ dne. Správně zvolené potraviny dodají energii na celé dopoledne, můžete díky nim dokonce zhubnout a budete mít lepší koncentraci. Jestli nevíte, jak si zdravou snídani připravit, můžete se inspirovat v článku. Vybrat si můžete z ovesné kaše, mléčné polévky, ale pokud máte rádi müsli, můžete si připravit i to.
     Komentáře
  • StyleUp

    Naučte se připravit ty nejlepší knedlíky. Jednoduché triky je posunou na novou úroveň

    Před 10 dny
    Knedlíky jsou velmi oblíbenou přílohou, kterou najdete v každé hospodě nebo restauraci. Dělají se houskové, bramborové nebo i jiné druhy a každý konzument si tak přijde na své. I doma se vám mohou knedlíky povést, pokud budete vědět, jak na to.
     Komentáře
  • StyleUp

    Okolo sýru koluje mnoho mýtů, které ho zbytečně zařazují mezi zakázané potraviny

    Před 14 dny
    Sýr v kuchyni patří mezi nejoblíbenější ingredience. Nejen že jsou sýry skvělým zdrojem vápníku a bílkovin, ale obsahují také vysoký obsah nasycených tuků a soli. Součástí každodenní stravy by mělo být 90 gramů mléčných výrobků, včetně sýra. Stále však mezi lidmi kolují mýty, které sýr „znesvěcují“. Jaké? 1.
     Komentáře
  • Topi Pigula
    naSeznam Médium

    Chcete si pochutnat na vegetariánské rybě? Takový je postup její výroby

    Před 23 dny
    V případě burgeru lze vegetariána oblafnout směsí mleté sóji s přídavkem glutamátu. Ale rybí svalovinu jen tak nahradit nelze.
     Komentáře
  • StyleUp

    Šálek kávy lze připravit různě. Nejlepší káva je ta, která nám prostě chutná

    Před 26 dny
    Mezinárodní den kávy se slaví 1. října. Na podzim si tento lahodný, horký nápoj můžete obohatit například dýňovým sirupem. A dopřát byste si ji měli každý den, protože je dokázáno, že káva je v malém množství zdraví velmi prospěšná.
     Komentáře
  • StyleUp

    Lahůdky, které lákaly za socialismu. Jídelny, automaty a domácí recepty byly bezkonkurenční

    Před 1 měsícem
    Dnes stačí vyrazit do krajského města a můžeme ochutnat klidně celý svět. Obvykle nemáme problém najít tematicky zaměřené restaurace, které nabízejí jídlo z různých koutů světa. Jinak tomu ale bylo za socialismu. V takzvaných automatech, jídelnách nebo hospodách bylo často základní, v celé zemi stejné jídlo. A to si lidé připravovali mnohdy i doma, podle osvědčených receptů. Jaké pokrmy byly hitem? Guláš a polévka Obliba guláše přetrvala.
     Komentáře
  • Hradecká Drbna

    Jičín zrekonstruuje jídelnu v Poděbradově ulici. Tisíc obědů denně bude muset uvařit někdo jiný

    Před 1 měsícem
    Město Jičín opraví jídelnu na Základní škole Poděbradova. Během oprav bude mimo provoz a tisícovku jídel denně pro několik základních škol bude muset uvařit někdo jiný. Od začátku dubna se budou žáci stravovat provizorně v jiných zařízeních.
     Komentáře
  • StyleUp

    Lahodná a nadýchaná rýže vykouzlí z obyčejné přílohy pochoutku. Postup zvládne každý

    Před 1 měsícem
    Porce dobré rýže má schopnost přeměnit skromnou večeři na chutnou hostinu. Rýže je snadno k dostání, je levná a je perfektní polotovar pro přípravu mnoha klasických jídel. Pokud máte po ruce vařič, samotnou rýži i prostory pro její uložení, máte vše, co pro chutnou rýži potřebujete.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snížení hladiny cholesterolu přirozenou cestou

    Před 1 měsícem
    Příliš vysoká hladina cholesterolu našemu zdraví škodí. Na jeho snížení pomůže v první řadě změna jídelníčku. A v něm by rozhodně neměly chybět následující potraviny.
     Komentáře
  • StyleUp

    Sýr feta patří mezi nejzdravější druhy vůbec, levné náhražky s ním nemají nic společného

    Před 1 měsícem
    Sýry všeobecně jsou velmi zdravou potravinou, kterou je dobré pravidelně zařazovat do svého jídelníčku. Vitamin A je součástí také sýru feta, který se vyznačuje výrazně slanou chutí. Díky konzumaci tohoto druhu sýra budete mít zdravý zrak a vaše pokožka bude vypadat mladší a vypnutější.
     Komentáře
  • StyleUp

    Nahradit sladkosti něčím zdravým není těžké. Domácí dobroty zachutnají i dětem

    Před 1 měsícem
    Sladkosti jsou oblíbené nejen u dětí, nedá na ně dopustit ani mnoho dospělých. Nejsou ale vhodné do zdravého životního stylu, a proto spousta rodičů přemýšlí nad tím, jak udělat domácí zdravé pochoutky, které budou dětem chutnat a nebudou plné chemických látek. Sladkosti jsou jako droga, jednou je ochutnáte a budete je chtít pořád.
     Komentáře
  • StyleUp

    Skutečně kvalitní sýr je lahůdka, které se žádná levná náhražka nikdy nevyrovná

    Před 1 měsícem
    Jestli milujete sýry, tak jistě patříte mezi lidi, kteří si umí dobře vybrat. Najít kvalitní sýry totiž není jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Je potřeba pečlivě vybírat, protože jinak si domů přinesete potravinu, která nebude ani vábně vonět, ani dobře chutnat. Jak ale poznat kvalitní sýry a nenechat se napálit?
     Komentáře
  • StyleUp

    Při manipulaci se syrovým kuřecím masem je namístě opatrnost. Nebezpečné bakterie mohou vážně ublížit

    Před 1 měsícem
    Při práci s kuřecím masem je nezbytné, aby se s ním dobře manipulovalo a vhodně se také uskladnilo. Na kuřecím mase nemusí být škodlivé bakterie poznat, proto je dobré zacházet s ním tak, jako by na něm byly. Při manipulaci s kuřecím masem dodržujte níže uvedené pokyny proto, abyste zajistili bezpečnost jeho konzumace.
     Komentáře
  • StyleUp

    Rakytník podpoří hubnutí a tělu dodá důležité antioxidanty. Do jídelníčku patří každý den

    Před 1 měsícem
    Rakytník je nenápadný keř, na kterém roste malý oranžový zázrak. Tyto oranžové peckovice mají spoustu zdraví prospěšných vlastností, které dokážou velmi pozitivně ovlivnit naše tělo. Pomohou nejen s hubnutím, ale také s problémovými střevy a posílí imunitu. Správné pití šťávy z rakytníku Přírodní šťáva z rakytníku má poměrně specifickou chuť. V žádném případě nemůžete nápoj oslazovat cukrem, ten naprosto zničí jeho účinky na hubnutí.
     Komentáře
  • StyleUp

    Třešně jsou nabité vitamíny i vzácným jódem. Posílí obranyschopnost těla a zdraví srdce

    Před 1 měsícem
    S příchodem teplého počasí se začínáme těšit na plody, které mají velmi krátkou sezónu. Patří mezi ně například třešně a jahody. V některých zemích trvá jejich sezóna jen měsíc, a tak se často objeví dovážené produkty, za které ale obchodníci požadují šílenou sumu peněz. Podívejme se však blíže na zdravotní benefity těchto rudých krásek. Živiny v třešních Třešně jsou zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Jsou bohaté především na vitamín C.
     Komentáře
  • StyleUp

    Ve vyšším věku je jídelníček zásadní. Denní menu je třeba přizpůsobit ročnímu období

    Před 1 měsícem
    Každé roční období má své výhody a nevýhody. A každé roční období má také trochu jiné požadavky na vyváženou stravu. Sledovat svůj jídelníček v závislosti na počasí je velmi důležité hlavně pro seniory. Tělo dospělého člověka postupem let vyžaduje mnohem promyšlenější dietu, protože má nižší toleranci k přešlapům při stravování. Na co nesmí senioři zapomínat během léta? Hydratace je vždy nejdůležitější!
     Komentáře
  • StyleUp

    Rakytník je skvělým doplňkem pro hubnutí i krásnou pokožku. Ideální je ve formě šťávy

    Před 1 měsícem
    Šťáva z tohoto ovoce dokáže zlepšit metabolismus, urychlit hubnutí a ještě k tomu je i levná. Mluvíme o šťávě, kterou můžete získat z rostliny jménem rakytník. Když tuto potravinu zařadíte do svého jídelníčku, již po krátké době budete moci spatřit její vliv na své tělo. Přírodní zbraň Vědci dokázali, že šťáva získaná z rakytníku má příznivý vliv na postavu. Látky obsažené v této rostlině regulují expresi genů zodpovědných za přírůstek hmotnosti.
     Komentáře
  • StyleUp

    Proti otokům končetin pomůže správný jídelníček. Vsaďte na zeleninu, ovoce i bylinky

    Před 1 měsícem
    V horkém počasí si mnoho lidí stěžuje na oteklé nohy a ruce. Vysoké teploty zintenzivňují škodlivé účinky nesprávně složené stravy. Vysoce zpracované výrobky, rychlé občerstvení, velké dávky soli a nedostatek tekutin podporují tvorbu otoků. Držte se těchto rad a budete se cítit mnohem lépe. Horké počasí podporuje otékání Horké léto je výzvou pro celé tělo. Pro srdce, oběhový a dýchací systém. Vysoké teploty stupňují toxický účinek potravinářských výrobků na tělo.
     Komentáře
  • Faei

    Zdražování obědů zpomalilo, nejvíce za polední menu platí Pražané

    Před 1 měsícem
    Za průměrný oběd zaplatí lidé aktuálně okolo 180 korun. Znamená to, že zdražování poledního menu výrazně zpomalilo. Zatímco minulý rok byl běžný meziměsíční nárůst až o několik korun, teď jde pouze o haléře, respektive desetihaléře. Vyplývá to z analýz společností Sodexo Benefity a Edenred, s nimiž se redakce FAEI.cz měla možnost seznámit. Nejvíce si lidé zaplatí za polední menu v Praze.
     Komentáře
  • StyleUp

    Zcela vyřadit chléb je chyba. Ve zdravém jídelníčku nesmí chybět, klíčem je vybrat ten správný

    Před 1 měsícem
    Chléb patří k základním potravinám, bez kterých se většina lidí neobejde. Přesto přibývá lidí, kteří se rozhodnou ho zcela vyřadit z jídelníčku v naději, že zlepší své zdraví a zhubnou pár kilogramů. Jak ale stále více odborníků na výživu tvrdí, není to ideální rozhodnutí. Lepší cestou ke zdraví je vybrat správný druh chleba.
     Komentáře
  • Nadační fond Eduzměna
    naSeznam Médium

    Rande ve školní jídelně

    Před 1 měsícem
    „Tati, dáš si kafe?“ ptá se osmák Michal otce ve školní jídelně v Suchdole. Stravovna zdejší základky se rodiči jen hemží. Pozvala je ředitelka školy Renata Novotná, aby si udělali vlastní názor na úroveň jídla, které dostávají jejich děti na oběd.
     Komentáře
  • LUI

    Staňte se ninjou, alespoň pomyslně. Ninjovská životní filozofie nám má co nabídnout i při řešení řady aktuálních problémů

    Před 1 měsícem
    Před několika málo lety zahájila Mie University na západním pobřeží Japonska první akademický program na světě, který se zaměřuje na studium kultury ninjů. Zahrnuje starodávné metody kontroly těla, architekturu a také umění no shokumotsu, tedy čisté stravy, jejímž cílem je zlepšit mentální…
     Komentáře
  • StyleUp

    Domácí superlék nabitý vitamíny: kvásek z červené řepy postaví zpátky na nohy

    Před 1 měsícem
    Kvásek z červené řepy se připravuje zejména na přelomu podzimu a zimy. Je skvělým zdrojem různých výživných látek vhodných pro zdraví. Příprava je naštěstí velmi jednoduchá a můžete si ho rychle udělat doma. Výhody kvásku z červené řepy Kvásek z červené řepy je skvělým prostředkem pro posílení celého těla a zlepšení krevních výsledků. Vyplatí se ho pít nejen při prvních příznacích slabosti nebo nemoci, ale i preventivně. Je přirozeným posilovačem imunity a ochranou proti virům.
     Komentáře
  • StyleUp

    Sladké bez výčitek: šťáva ze sušených švestek zažene chutě i nepříjemné střevní obtíže

    Před 1 měsícem
    Připravte si levný lék, který vám pomůže se zácpou a napraví špatné trávení. Tento nápoj si můžete připravit sami doma a velmi rychle. Je levný a dokáže s tělem zázraky. Obsahuje velké množství prospěšných látek. Sušené ovoce je také skvělou náhradou sladkostí. Účinky švestkové šťávy Švestková šťáva se doporučuje zejména těm, kteří chtějí regulovat činnost trávicího traktu. Vyplatí se po ní sáhnout při střevních potížích.
     Komentáře
  • Novinky

    Školní jídelny mohou zdražit, většina to ale teď nechystá. Organizace přesto varuje

    Před 1 měsícem
    Školní jídelny mohou od 1. února z důvodu novelizované vyhlášky o školním stravování výrazněji zdražit ceny pokrmů. Poplatky za hlavní jídla se mohou zvýšit až o 20 procent a za přesnídávky a odpolední svačiny o 30 procent proti cenám, které strávníci platili ještě v lednu. Jídelnám zdražení umožňuje vyhláška, kterou připravilo ministerstvo školství. Mnohé jídelny ale nyní nezdražují a v brzké době to neplánují.
     Komentáře
  • StyleUp

    Chuť čerstvých jahod je nenahraditelná. Stačí ponořit do kyseliny a vydrží mnohem déle

    Před 1 měsícem
    Jahody jsou úžasným sezónním ovocem, na které se těší mnoho z nás. Snadno je koupíme na trhu, ve stánku u silnice nebo si je můžeme domě vypěstovat. První jahody si vychutnáme již na přelomu května a června, jakmile se objeví první teplé a slunečné dny. Vychutnávat si je můžeme asi do poloviny července. Problémem je, že po utrhnutí velmi rychle ztrácí čerstvost. Jak ji prodloužit?
     Komentáře
  • Rungo

    Běžec bez masa? Na rostlinné stravě jsem 30 let a vyvracím mýty, že je drahá nebo nudná

    Před 1 měsícem
    Maso jsem přestal jíst, když mi bylo nějakých 14 roků. Z etických důvodů. A z trucu. Myslím, že jsem chtěl naštvat rodiče a taky jsem v té době hodně četl knížky spojené s východní filozofií. Možná jsem jen chtěl zkusit něco nového.
     Komentáře
  • Deník

    Jak jíst, abyste žili déle? Podle vědců se stačí řídit jednoduchými tipy

    Před 1 měsícem
    Riziko předčasné smrti může ohrozit každého z nás. To, zda zemřeme na onemocnění srdce už v padesáti, nebo se ve zdraví dožijeme osmdesátky, však můžeme sami do velké míry ovlivnit svým stravováním. Jídlo, které dodáváme svému tělu, nám pak podle nové studie může zajistit podstatně delší život. Zajímá vás, jak? Podle vědců se stačí řídit několika jednoduchými tipy.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Shnilé tulení hlavy, obsah sobích žaludků a syrové sádlo s chutí smetany na talíři Eskymáků

    Před 2 měsíci
    Stravovací návyky Eskymáků jsou zcela unikátní. Neexistuje pevně stanovená doba jídla. Jedí, když mají hlad a pokud mají co jíst. Vyznačují se obdivuhodnou schopností snášet nedostatek potravy a na druhou stranu dokážou zkonzumovat naráz neuvěřitelné množství jídla.
     Komentáře
  • StyleUp

    Diabetici se musí v jídle krotit. Oblíbené ovoce si ale mohou dopřát i oni

    Před 2 měsíci
    Život diabetika znamená dodržovat stravovací režim, nehledě na roční období je při sestavování jídelníčku nutné dávat pozor na obsažené sacharidy v potravinách. V létě jsou stánky plné ovoce a zeleniny. Po kterých mohou cukrovkáři bez obav sáhnout, kterým druhům se musí naopak zdaleka vyhnout, aby nedošlo ke zhoršení jejich zdravotního stavu?
     Komentáře
  • StyleUp

    Dieta pro dlouhý život: vědci sestavili stravu, která může zachránit 26 milionů lidí ročně

    Před 2 měsíci
    Zdravá strava je základem pro zdraví, štíhlou postavu a také je nejlepší prevencí různých onemocnění. Každou chvíli se proto objevují nové diety, které doporučují jíst konkrétní výrobky a naopak zavrhují jiné. Všechny zaručují úbytek hmotnosti, detoxikaci organismu a posílení obranyschopnosti. Která dieta je ale ta správná, když existuje tolik různých variant a možností?
     Komentáře
  • StyleUp

    Kyselé okurky jsou napěchované vitamíny a antioxidanty, ne každému ale skutečně prospějí

    Před 2 měsíci
    Nakládané nebo kysané okurky v nálevu jsou oblíbenou tuzemskou pochoutkou, která nechybí na stole v žádné rodině. Recepty na přípravu nakládaných okurek se dokonce dědí a pro mnohé jsou doslova chloubou domácí gastronomie, někteří kombinují s okurkami křen, jiní zase doplňují mrkev a kopr. Nakládané okurky se přidávají do majonézových salátů, ale slouží též jako nízkokalorická příloha, navíc jsou velmi zdravé a plné blahodárných látek.
     Komentáře
  • StyleUp

    Nechutenství může mít překvapivě mnoho příčin. Mezi nimi i obávané choroby

    Před 2 měsíci
    Většina z nás miluje jídlo. Jde nejen o zdroj energie pro naše tělo, ale také velmi příjemný společenský aspekt. Nedostatek chuti k jídlu může souviset s nesprávnou stravou, alergií nebo vnějšími faktory. Například během parného léta nemáme tolik hlad. Může se ale jednat také o příznak onemocnění, například cukrovky, pankreatitidy nebo některých druhů rakoviny. Kdy si dělat starosti? Příčiny nedostatku chuti k jídlu Nedostatek chuti může provázet mnoho stavů a nemocí.
     Komentáře
  • StyleUp

    Několik přísad ovesnou kaši promění. Bude chutnější, zdravější a podpoří hubnutí

    Před 2 měsíci
    Ovesné vločky a z nich připravená ovesná kaše patří mezi nejoblíbenější snídaně. Nelze se divit, protože ovesné vločky nás zasytí a ještě k tomu jsou velmi zdravé. Příprava kaše je nenáročná a možností, jak si ji můžete připravit, je nekonečně mnoho. Slaná, sladká, s ovocem, oříšky a mnoho dalších variant. Přidáním některých přísad dokonce podpoříte hubnutí nadbytečných kilogramů. Zdravá bomba Připravte si chutnou kaši s kokosovým mlékem, ořechy, konopnými semeny a bobulemi dle vlastního výběru.
     Komentáře
  • Receptovník

    Skoncujte s nespavostí jednou provždy. Tyto produkty vám popřejí dobrou noc

    Před 2 měsíci
    To, kolik spíme, je pro správné fungování těla velmi podstatné. Díky správnému množství spánku můžeme správně fungovat. Takže pokud chcete spát celou noc, stojí za to vědět, které věci je lepší před spaním nedělat. I malé detaily dokážou ovlivnit kvalitu vašeho spánku. Význam spánku Přiměřený spánek je nesmírně důležitý.
     Komentáře
  • StyleUp

    Problémy s početím lze řešit i přirozenou cestou. Inspiraci najdeme v exotických vodách

    Před 2 měsíci
    Základem zdravého životního stylu je vyvážený jídelníček, který napomáhá k dokonalému fungování těla. Potraviny mohou fungovat také jako léky nebo hormony, které dokážou zlepšit plodnost. Už ve starověku se zabýval tímto fenoménem Hippokrates, který věřil, že správnou stravou lze zlepšit trávení, posílit imunitu a podpořit plodnost. Podle zprávy ministerstva zdravotnictví ve Spojených státech stojí za neplodností žen a mužů mimo jiné nevyvážený jídelníček, což je celosvětový problém.
     Komentáře
  • StyleUp

    Červené zelí je pokladnicí vitaminů a antioxidantů. Je ideální zeleninou pro hubnutí i pevnou pokožku

    Před 2 měsíci
    Červené zelí je lahodná surovina, kterou si oblíbilo mnoho kuchařů. Lze ji zpracovat na různé způsoby, do polévek, hlavních jídel, dokonce i do koláčů. Navíc je velmi zdravá a obsahuje mnoho výživných látek, které jsou pro naše tělo prospěšné.
     Komentáře
  • Befity

    Konkrétní stravovací plán zajišťující dlouhověkost

    Před 2 měsíci
    Máte rádi červené maso a bytostně nenávidíte luštěniny? Pak se vysokého věku asi nedožijete. Tedy alespoň podle „otce“ a tvůrce stravovacího plánu zajišťujícího dlouhověkost!
     Komentáře
  • StyleUp

    Křehké a dokonale nadýchané: stačí vyměnit mouku za jinou přísadu a palačinky budou bezkonkurenční

    Před 2 měsíci
    Palačinky jsou jedním z jídel, která známe všichni. Nevyžadují žádnou speciální kulinářskou dovednost, ale i tak dokážou potěšit každého v jakémkoli věku. Všichni známe palačinky s moukou, ale co když mouku vynecháme? Zkuste příště nahradit mouku tajnou ingrediencí, budou nadýchané a jemné.
     Komentáře
  • Novinky

    Preference určitých potravin aneb Co jídlo naznačí o vaší osobnosti

    Před 2 měsíci
    Kolik lidí, tolik stylů stravování – dala by se zjednodušeně shrnout záliba v jídle. Zatímco jednomu chutná více sladké, někdo nepřežije bez masa, zatímco další člověk je vysazený na vše pálivé. I tyto volby dokážou o každé osobnosti něco málo napovědět.
     Komentáře
  • StyleUp

    Zázvor prospěje tělu nejen v zimě. Je nepostradatelný při hubnutí i pravidelné detoxikaci

    Před 2 měsíci
    Zázvor je zázračná rostlina, po které mnozí saháme bohužel pouze na podzim a v zimě během chřipkového období. Je to však produkt, který se vyplatí využívat nejen do čaje, ale také například jako koření při vaření. Zázvor má protizánětlivé, antivirové a antibakteriální účinky, proto je skvělý v boji proti různým chorobám. Použití zázvoru Nejznámější využití zázvoru je bezesporu jako čaj. Připravuje se hlavně z čerstvého kořene, který je důležité umýt nebo oloupat.
     Komentáře
  • Novinky

    Obědy za rok zdražily o pětinu, restaurace přicházejí o hosty

    Před 2 měsíci
    Růst cen potravin či energií se výrazně dotýká i obědů v restauracích, které v meziročním srovnání zdražily zhruba o pětinu. Vyplývá to z plateb stravenkovými kartami, které pravidelně sledují společnosti Edenred či Sodexo Benefity.
     Komentáře
  • StyleUp

    3 tipy na nejlepší snídaně z celého světa, které dodají energii na celé dopoledne

    Před 2 měsíci
    Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Tuto větu všichni známe, i když se tím hodně lidí neřídí. Odborníci upozorňují na to, že je to pravda a snídat bychom měli všichni. Pomůže vám zhubnout nebo si udržet štíhlou linii a zdravé tělo. Záleží ale na tom, jakou snídani si připravíte. Koblihy nebudou nejlepší volbou.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Za vším hledej jídlo. Jak se projíst ke zdraví a psychické pohodě

    Před 2 měsíci
    O tom, že jídlo má významný vliv na lidské zdraví, se ví už dlouho. Teprve revoluční objev mikrobiomu na počátku 21. století ale dokázal, že role stravování je pro lidský organismus naprosto zásadní.
     Komentáře
  • Novinky

    Osm hodin spánku, dva litry vody denně aneb Jak je to se zdravotními radami podle vědy

    Před 2 měsíci
    Snídaně je základ celého dne, stejně jako pitný režim. Doplňte to osmi hodinami spánku, denně ujděte 10 tisíc kroků, dopřejte si pět porcí ovoce a zeleniny denně, večer si můžete dopřát bez problémů jednu skleničku vína. To jsou jen některá z mnoha často opakovaných doporučení, jak si zlepšit zdraví i životní styl. Některá jsou stále stejná, jiná se časem „upravují“. Jak je to s těmi nejčastěji zmiňovanými aktuálně?
     Komentáře
  • Martina Rusňáková Korejčková
    naSeznam Médium

    Co bude platit při hubnutí právě na vás?

    Před 2 měsíci
    Během let se mi v mojí nutriční poradně prostřídalo mnoho povah a typů klientů. Vypozorovala jsem, co platí a co potřebují jednotlivé typy lidí, aby u svého předsevzetí zhubnout vydržely. A tak jsem zde sepsala nápady, co může zabírat právě na vás.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak pomoci vlákniny nastartovat hubnutí? Jednoduché tipy pomůžou do jídelníčku zařadit ovesné vločky, ovoce i luštěniny

    Před 2 měsíci
    Svátky často vedou k tomu, že se přejídáme a konzumujeme jídlo, které právě neslouží k hubnutí. Když se k tomu přidá sedavá práce, těžko se s více kily vyrovnáváme. Vláknina pomáhá s hubnutím. Poradíme vám, jak ji nenápadně vpašovat do jídelníčku.
     Komentáře
  • StyleUp

    Jablečný ocet je stokrát lepší než předražené doplňky stravy. Udrží na uzdě cholesterol i váhu

    Před 2 měsíci
    Pití jablečného octa může našemu tělu přinést spoustu výhod. Tento úžasný nápoj snižuje špatný cholesterol, reguluje hladinu cukru v krvi, a dokonce podporuje hubnutí. Existují však lidé, kteří by se měli jeho pití raději vyhnout. Důležitá je také doba, kdy jablečný ocet pijeme. Výroba jablečného octa Jablečný ocet je produkt, který vzniká v důsledku fermentace jablek. Tu mají na svědomí kvasinky a bakterie rodu Acetobacter.
     Komentáře
  • Faei

    Místo 151 korun více než 180. Oběd zdražil za rok o pětinu

    Před 2 měsíci
    Průměrný oběd v české restauraci vyšel v prosinci na 180,40 korun. Je to o zhruba 29 korun více než před rokem, kdy se za polednové jídlo platilo 151,20 korun. Za jeden rok tak pokrm zdražil o 19 procent. Vyplývá to z plateb stravenkovými kartami Gastro Pass Card společnosti Sodexo Benefity, největšího poskytovatele benefitů v České republice. Redakce FAEI.cz má výsledky k dispozici.
     Komentáře
  • Novinky

    Počítání kalorií při hubnutí je nesmysl, tvrdí odborník

    Před 2 měsíci
    S novým rokem opět vyvstal všeobecný humbuk kolem předsevzetí, která se v nemalém případě každoročně týkají hlavně hubnutí. Způsobů, jak toho docílit, je hned několik. Mezi ty dlouhodobě oblíbené pak patří třeba počítání přijatých kalorií. Podle britského odborníka na výživu Tima Spectora ale tento způsob hubnutí nemá smysl, radí se zaměřit raději na něco jiného.
     Komentáře
  • StyleUp

    Ani olivový, ani kokosový. Skutečné bohatství pro zdraví skrývá obyčejný řepkový olej

    Před 2 měsíci
    V dnešní době je moderní používat hlavně olivový a kokosový olej. I když jde o zdravé tuky, měli bychom se raději zaměřit na olej, který lze získat i v našich končinách. Řeč je o řepkovém oleji, který je zdravý a ve srovnání s cenami za olivový olej i levný. Vhodný ke smažení Rafinovaný řepkový olej je tuk, který je vhodný používat za studena i pro tepelnou úpravu.
     Komentáře
  • Novinky

    Každé šesté dítě si nebude moci dovolit oběd ve školní jídelně, upozorňuje organizace

    Před 2 měsíci
    Letos nebude moci z finančních důvodů ve školní jídelně obědvat podle neziskové organizace Women for Women (W4W) každé šesté dítě, loni to přitom bylo každé osmé. Organizace, která školákům poskytuje prostřednictvím projektu „W4W: Obědy pro děti“ stravu zdarma, podle své zprávy očekává, že letos bude polední jídla hradit až 20 tisícům dětí.
     Komentáře
  • Žena-in

    Aby shazování šlo rychleji: Co snídat, když se snažíte zhubnout

    Před 2 měsíci
    Říká se, že snídaně je základ dne. Přesto ji mnozí odbývají nebo dokonce úplně přeskakují. Pro náš organismus má však zásadní vliv. To, jak nastartujete svůj den snídaní, se podepisuje na fyzické i duševní aktivitě. A navíc, po nočním půstu je potřeba doplnit živiny, tekutiny a energii. Snídaně může mít mnoho podob, mnozí ji například preferují sladkou a bohatou na sacharidy. Jak ale snídat, když držíte nízkosacharidovou dietu?
     Komentáře
  • StyleUp

    Prášky na spaní jsou zbytečné. Dobře usnout pomůže zdravá a vyvážená večeře

    Před 2 měsíci
    Za vším hledej vyvážený jídelníček. Jednoduše řečeno ano, zdravá strava je základem pro zdraví a největším bojovníkem proti závažným civilizačním onemocněním. Málokdo ví, že potraviny ovlivňují též spánek, tedy lépe řečeno jeho kvalitu. Dobrý odpočinek následně vede ke zlepšení psychické pohody, ke zvýšení koncentrace nebo lepší kvalitě života. Jaké potraviny jíst pro perfektní odpočinek a kterým se raději vyhnout? V jaký čas a co?
     Komentáře
Reklama