Zavřít
Tuk

Tuk

Nejnovější články na Seznamu na téma Tuk
  • ČT24

    Paleodieta je pohádka, člověk se jen masem nikdy neživil, tvrdí výzkum

    Před 5 hodinami
    Rozsáhlá analýza zbytků lidské potravy z období pravěku přinesla silné argumenty pro vyvrácení hypotéz o tom, že se v době kamenné konzumovalo hlavně maso.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná citrónová babeta s banánovou polevou a sypáním z čokolády

    Před 1 dnem
    Babeta je perfektní dezert, který je rychlý, snadný na přípravu, a přitom neuvěřitelně lahodný. Vyzkoušejte tuto citrónovou.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Proklínaná i milovaná Hera: Kdy poráží máslo? Nesráží se a má i další výhody

    Před 3 dny
    Máslo nebo Hera? Věčné dilema, které rozděluje české domácnosti. Máslo je klasika, na kterou nedáme dopustit, ale rostlinné tuky jako Hera mají zase své výhody – jsou levnější, praktičtější a při pečení cukroví nebo dezertů často nenahraditelné. Který z nich je lepší? A kdy sáhnout po másle a kdy po rostlinném tuku? Pojďme si to rozebrat!
     Komentáře
  • Cooky

    Řezy „obližprst“: Geniální zákusek s krémem a sněhovou čepičkou, který vás donutí se oblizovat až za ušima

    Před 8 dny
    Řezy „obližprst“ mají vtipný název, který dokonale vystihuje, jak jsou dobré. Připravte si je i vy. S naším návodem to zvládnete jedna radost.
     Komentáře
  • Cooky

    Žabí huby: Křehké vánoční cukroví s vtipným názvem

    Před 9 dny
    Toto cukroví bylo dříve klasikou, dnes už trochu zapomenutou. Pojďme znovu zavzpomínat a upečme si věhlasné žabí huby.
     Komentáře
  • BezHladovění

    Tipy na zdravé a rychlé snídaně podle nutriční terapeutky

    Před 10 dny
    V mých předchozích článcích jsem vás inspirovala v receptech na vyvážené a rychlé obědy a večeře. Abychom měli recepty na celodenní stravování kompletní, tak přináším i tipy na rychlé, výživné a vyvážené snídaně. Tyto recepty pro vás mohou být inspirací i v období, kdy se snažíte hubnout. Nejprve opět nejdůležitější zásady pro vyvážené stravování Aby […]
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Nadýchaný dezert Mraky: jemný krém, šlehačka a dokonalá lehkost

    Před 11 dny
    Lehký jako obláček, a přitom poctivě krémový. Křehký základ, vanilkový pudinkový krém a našlehaná smetana – to je legendární dezert „Mraky“, který se krájí do úhledných řezů a vždycky sklidí aplaus. Proč si ho zamilujete Nadýchané vrstvy: křehký spodek, sametový krém, lehká šlehačka – harmonická kombinace textur. Elegantní vzhled na řezu: čisté vrstvy a jemné […] The post Nadýchaný dezert Mraky: jemný krém, šlehačka a dokonalá lehkost appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaký tuk je nejvhodnější ke smažení masa? Správným výběrem docílíte lahodné chuti

    Před 15 dny
    Kuchyň zamořená zápachem přepáleného tuku a maso, které ztratilo svou chuť, ale i šťavnatost. Tak vypadá mnoho českých kuchyní. Vzepřete se zažitým omylům ve světě jídla a začněte smažit maso na správném tuku.
     Komentáře
  • Cooky

    Vláčné čokoládové řezy s „horkými“ jahodami a tmavou polevou ze salka a čokolády: Rozkoš v puse zaručena

    Před 16 dny
    Buchtu na plech můžete upéct na mnoho způsobů. Vyzkoušejte třeba tyhle čokoládové řezy s jahodami a polevou.
     Komentáře
  • Náš dům

    Vlašské ořechy snadno vyloupnete i bez louskáčku

    Před 18 dny
    Blíží se období pečení vánočního cukroví a nejedna hospodyňka se chystá na loupání ořechů, bez kterých se při této činnosti neobejdete. Většina z nás volí jako pomůcku klasický louskáček, paličku nebo kladívko.Poradíme vám jednoduchý trik, jak ořechy vyloupnout bez těchto nástrojů.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaný perník s marmeládou a čokoládovou polevou: Takový jsme kdysi pekly se sestrou samy bez maminky

    Před 18 dny
    Perník podle receptu s postupem. Jednoduchý a poctivý moučník, který voní kakaem a marmeládou – přesně tak, jak ho pekly maminky a babičky.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Konzumujte protizánětlivé potraviny. Prodlouží vám život

    Před 19 dny
    Se zánětem v těle se setkal za svůj život každý z nás. Jedná se o přirozenou reakci organismu na nepříznivé jevy. V případě bolesti je první záchranou pilulka, od níž očekáváme rychlou úlevu. Jestliže nechcete řešit opakující se záněty, konzumujte potraviny, které tyto problémy dokáží rapidně zmírnit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak z jídla odstranit přebytečný tuk? Pomocí lžíce, ubrousku nebo krajíčku chleba

    Před 19 dny
    Tuk má v mnoha jídlech důležitou úlohu - orestujeme na něm cibuli, usmažíme maso, polijeme jím knedlíky. Tuk je nositelem chutí a pomáhá tělu vstřebávat živiny. Někdy je však nutné příjem tuku omezit na minimum.
     Komentáře
  • Cooky

    Rumová bábovka s višněmi a čokoládovou polevou: Upečte sváteční hit za 15 minut

    Před 21 dny
    Vláčná bábovka s rumem, skořicí a višněmi podle receptu s postupem. Navrch čokoládová poleva, která se dobře krájí i krásně vypadá.
     Komentáře
  • Cooky

    Masterclass: Tradiční recept na tažené závinové těsto, který se v rodině dědí po generace

    Před 22 dny
    Domácí listové těsto? Ano, víme, že je pracné. S naším návodem to ale zvládnete a váš závin bude jako nikdy dřív.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vynechání oleje při běžném vaření prospěje tělu

    Před 23 dny
    Zdravý životní styl je téma, o kterém se často diskutuje, a jednou z jeho základních složek je minimalizace příjmu tuků. V poslední době se stále více mluví o možnostech, jak při přípravě jídel vynechat olej úplně, aniž by tím utrpěla chuť či nutriční hodnota pokrmu. Pojďme se podívat na to, proč a jak můžete začít vařit bez oleje.
     Komentáře
  • Cooky

    Linecká pecka na plechu: Linecký koláč na plech s tvarohovou náplní, povidly a kousky čokolády, po kterém nezůstane ani drobek

    Před 23 dny
    Tento dezert může vypadat složitě, ale není to tak. Linecké těsto určitě zvládnete a vyrobíte si výborný linecký koláč.
     Komentáře
  • Madame Curieuse
    naMédium

    Dezinformace o statinech zabíjejí. Strach z léků ohrožuje srdce

    Před 24 dny
    Mýty o statinech stojí lidské životy. Strach z  vedlejších účinků léků odrazuje lidi od léčby, i když právě statiny patří k nejúčinnějším zbraním proti infarktu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby v přípravě škvarků: Poradíme, jak na ně vyzrát a docílit zlatavých škvarečků

    Před 27 dny
    Ačkoliv jsou škvarky vedlejším produktem při škvaření sádla, nedáme na ně dopustit. Jejich vnější křupavost a zároveň vnitřní šťavnatost nám pokaždé učaruje. Důležité je během škvaření sádla a škvarků zbytečně nechybovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Křehký jablečný koláč, nebo také štrúdl na plech: Každý mu říká jinak, ale křehké těsto a šťavnatá náplň chutnají všem

    Před 27 dny
    Jednoduchý recept s postupem na křehké těsto naplněné jablky, které má tradici už z první poloviny 20. století vás určitě dostane.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Účinek keto diety je pouze krátkodobý

    Před 29 dny
    Hodně tuků, minimum sacharidů a něco málo bílkovin. To je princip ketogenní diety, která vás několika kilogramů zbaví už při prvních týdnech. Nečekejte, že to tak zůstane navždy.
     Komentáře
  • Apetit

    Ghí, sádlo, nebo olej? Žebříček tuků vhodných ke smažení, jejich kouřové body + tip na likvidaci odpadu

    Před 1 měsícem
    Na správném tuku při smažení záleží. Olej, sádlo, máslo nebo ghí? Při smažení hraje roli nejen kvalita použitého tuku, ale zejména kouřový bod a stabilita ve vyšších teplotách. Jak a na čem správně smažit, aby byly oblíbené koblížky a jiné dobroty zvenku pěkné křupavé a uvnitř krásně propečené?
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Svatomartinská husa nemusí být žádná věda. Takhle ji zvládne každý

    Před 1 měsícem
    Svatomartinská husa/ Husa na svátky😉 Dnes si upečeme poctivou Svatomartinskou husu – křupavou na povrchu, šťavnatou uvnitř a provoněnou kmínem. Ideální slavnostní jídlo, které se podává s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím. Perfektní recept na sváteční stůl. Ingredience 1 husa cca 4,5kg sůl kmín drcený 200 ml vody Přes noc do lednice druhá den peču na 200 °C - klasická trouba peču 1,5 hodiny, propíchat kůži otočit, péct další 2 hodiny, snížíme teplotu na 180 °C dopečeme do křupava 20 - 30 minut. Příloha - bramborový knedlík, bílé a červené zelí
     Komentáře
  • Tiscali

    Jak se zbavit vystouplého břicha: 5 jednoduchých a šetrných metod, které přinášejí výsledky

    Před 1 měsícem
    Dokonale ploché břicho? To není jen mýtus z reklamních kampaní. Opravdová síla spočívá v něčem jiném – ve zdravých, funkčních svalech a v lehkosti,...
     Komentáře
  • Cooky

    Povidlové kytičky z kynutého těsta: Když smícháte povidla s tvarohem, náplň nevyteče a chutná o dost lépe

    Před 1 měsícem
    Povidlové kytičky z kynutého těsta spojují jemné těsto a švestková povidla v krásném rozkvetlém tvaru. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na vláčné domácí pečivo, které voní po babiččině kuchyni.
     Komentáře
  • Cooky

    Srbská vepřová plec s dušenou rýží: Když se sejde parta a vaří se pro všechny, nesmí chybět toto vepřové maso s paprikou z Balkánu

    Před 1 měsícem
    Ochutnejte Balkán na talíři. Vyzkoušejte recept krok za krokem na srbskou vepřovou plec s rýží – poctivý pokrm plný vůní, chutí a pohostinné atmosféry.
     Komentáře
  • Cooky

    Štrúdl, co se válí z octového těsta: O něco lepší těsto, které stojí za vyzkoušení. Jablkovo-ořechová náplň a navrch opečené vlašské ořechy

    Před 1 měsícem
    Děláte si těsto na štrúdl sami? A vždy ho chcete dokonale křupavoučké? Vyzkoušejte náš recept na štrúdl s octem.
     Komentáře
  • BezHladovění

    Tipy na vyvážené a rychlé večeře podle nutriční terapeutky

    Před 1 měsícem
    V minulém článku jsem vám předala tipy na recepty na vyvážené obědy s přípravou kolem 30 minut. Dnešním tématem bych chtěla navázat. Představím vám recepty na vyvážené večeře. S přípravou byste se měli dostat do 10–20 minut. Jíst kvalitně a přitom rychle není složité. Důležité je používat recepty na jídla, která dobře zasytí, vyživí vaše […]
     Komentáře
  • Prostřeno

    Plnotučné versus odstředěné mléko v dietním režimu

    Před 1 měsícem
    Protože už nějakou dobu usilujete o menší velikost oblečení, snažíte se od tuků držet co nejdál. Proto se vyhýbáte i plnotučnému mléku a raději volíte odstředěné. Co když je to chyba, co hubnutí paradoxně sabotuje?
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Máslo, nebo směsný tuk? Pozor na máslo, které se za něj jen vydává

    Před 1 měsícem
    Možná už za pár týdnu začne pečení vánočního cukroví, nebo alespoň shánění důležitých surovin. Dejte se velký pozor na máslo, která vlastně není máslo. Jen tak vypadá, ale chybí mu důležitý detail.
     Komentáře
  • Cooky

    Skleničkové mini langoše tak akorát do ruky – jednoduše vykrajované, rychlé bez kynutí a kvalitně počesnekované a zasypané sýrem

    Před 1 měsícem
    Takové mini langoše akorát do ruky, které vykrajuji skleničkou - tentokrát je v rychlosti síla, jsou bez kynutí z bílého jogurtu. Počesnekované utřeným česnekem se solí, kečup a sýrový zásyp
     Komentáře
  • Cooky

    Řízky předem marinované v jogurtové marinádě s hráškovým bramborovým salátem

    Před 1 měsícem
    Luxusní obědová záležitost v dnešním podání - řízky naložené v jogurtové marinádě, obalené ve strouhance a bramborový salát s hráškem. Takhle mám řízky nejraději.
     Komentáře
  • Cooky

    Kondenzované mléko z vlastní kuchyně: Chuťově jemné a víte, co v něm opravdu je

    Před 1 měsícem
    Kondenzované mléko se hodí do různých dezertů. Ale je drahé a chemické. Vyzkoušejte tohle domácí, pro mě je to objev století!
     Komentáře
  • Žena

    Lesklé vlasy, klidná mysl i silné srdce. Co dokáže pár kapek rybího tuku denně?

    Před 1 měsícem
    Nedaly na něj dopustit už naše babičky. Jeho účinky na naše zdraví jsou opravdu široké a hravě strčí do kapsy i moderní vitaminové doplňky. Proč bychom se k němu měli vrátit? Na legendární zápach se dnes už vymlouvat nemůžeme.
     Komentáře
  • Cooky

    Zelňáky z hlávkového zelí na plechu: Slaná pochoutka z jednoduchých surovin, která voní po domácku

    Před 1 měsícem
    Určitě znáte zelňáky z kysaného zelí, ale zkusili jste již někdy zelňáky ze zelí hlávkového a k tomu ještě na plechu? Vyzkoušejte i tuto variantu a porovnejte, které vám chutnají více.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavé těstoviny zapečené s vejcem, smetanou a křupavou sýrovou krustou: Rychlé jídlo z jednoho pekáče

    Před 1 měsícem
    Jedno jídlo, tisíc možností. Zapečené těstoviny jsou sytá klasika, která chutná vždycky jinak a které zvládne každý kuchař podle tohoto receptu.
     Komentáře
  • Cooky

    Houbová omáčka s cibulkou, máslem a česnekem, podávaná s cuketovými knedlíky: Podzimní esence v netradičním receptu

    Před 2 měsíci
    Vláčné cuketové knedlíky a voňavá houbová omáčka. Tradiční chuť podzimu v celém výborném hlavním jídle. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Žena-in

    Spodní bříško trápí spoustu žen, ale dá se ho zbavit: Nejúčinnější cviky jsou zároveň těmi nejprimitivnějšími

    Před 2 měsíci
    Pokud vás trápí tuk v oblasti spodního bříška, vězte, že v tom rozhodně nejste samy. U žen je tato oblast problémová, ale naštěstí existují cviky, která na ni přímo cílí. My si je dnes ukážeme.
     Komentáře
  • BezHladovění

    Sádlo a hubnutí: Patří česká klasika i do moderního redukčního jídelníčku?

    Před 2 měsíci
    Starší generace pravděpodobně stále kroutí hlavou nad tím, proč se před pár lety velká část lidí začala sádlu zcela vyhýbat. Dříve bylo sádlo samozřejmou součástí každé kuchyně, používalo se na pečení, smažení i jako jednoduchá svačina v podobě chleba se sádlem, cibulí a solí. Pak přišla doba „odlehčených“ margarínů a olejů a sádlo se dostalo […]
     Komentáře
  • Sport deník

    Cviky na břicho zpevní střed těla. Hubnutí ale zajistí až strava a pravidelný pohyb

    Před 2 měsíci
    Možná několikrát týdně posilujete břicho, ale nevidíte žádnou změnu. Je to naprosto normální, takhle totiž nezhubnete. Naučíme vás, jak cvičit správně.
     Komentáře
  • Sport deník

    Sport a vyvážený pitný režim jdou ruku v ruce. Zelený čaj je ideální volbou po tréninku i během dne

    Před 2 měsíci
    Každý, kdo chce zhubnout, by si jistě přál nějaký ten zázrak, který mu dopomůže k postavě snů na počkání. Nic takového bohužel zatím neexistuje, tak si musíme vystačit s tím, co je dostupné. Samozřejmě, že je nejlepší zdravá strava a pohyb. Ovšem existují pomocníčci, kteří nás alespoň trochu dokáží v naší snaze podpořit a hubnutí urychlit.
     Komentáře
  • BezHladovění

    Tipy nutriční terapeutky na vyvážené a rychlé obědy do 30 minut

    Před 2 měsíci
    Víte, jaký je nejčastější požadavek lidí, kteří mě osloví s tím, že chtějí zhubnout nebo jíst lépe? Potřebují v kuchyni trávit co nejméně času. Přejí si recepty na rychlá jídla, protože současná doba přináší mnoho aktivit, které jim berou čas. Z toho důvodu jsou minutková jídla dnes tak žádaná a oblíbená. V tomto novém článku […]
     Komentáře
  • Cooky

    Špíz v trojobalu se sýrem a klobásou. Aneb smažené kuřecí ražničí

    Před 2 měsíci
    Na obalovaný špíz s bramborem a tatarkou jsem skoro zapomněla. Tak dlouho jsem ho nedělala, že bylo na čase si toto jídlo trošku připomenout. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na smažené kuřecí ražničí a připravte si skvělý a jednoduchý oběd.
     Komentáře
  • Žádný špeky

    Sádlo není strašák: co říkají odborníci a proč ho vařit jako naši předci

    Před 2 měsíci
    Sádlo bývalo symbolem nezdravé stravy, dnes se ale vrací do kuchyní i diskusí odborníků. Je trvanlivé, univerzální, chutné a navíc obsahuje i prospěšné látky. Proč se k němu vyplatí vrátit a v čem je lepší než oleje nebo margaríny?
     Komentáře
  • Cooky

    Střapaté řízky na způsob francouzských kuřecích nudliček s příchutí česneku a zakysané smetany

    Před 2 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na chutné a rychlé francouzské střapaté řízky z masa, které máte rádi, či zrovna máte k dispozici.
     Komentáře
  • Sport deník

    Tuk na stehnech se drží zuby nehty. Pokud lymfa stagnuje, nezmizí ani při pravidelném cvičení

    Před 2 měsíci
    Tuk na stehnech není vždy jen o tom, jestli se hýbete a jak moc. U mnoha žen i mužů kolem čtyřicítky jde o běžný problém. Pokud patříte mezi ty, kteří mají sedavé zaměstnání, možná se problém týká právě vás. A přesně pro vás máme radu, jak se těchto tukových polštářků zbavit.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Dezert „Mraky“: nadýchané vrstvy s pudinkovým krémem a šlehačkou, které mizí rychlostí větru

    Před 2 měsíci
    Lehký jako obláček, a přitom poctivě krémový. Křehký základ, vanilkový pudinkový krém a našlehaná smetana – to je legendární dezert „Mraky“, který se krájí do úhledných řezů a vždycky sklidí aplaus. Proč si ho zamilujete Nadýchané vrstvy: křehký spodek, sametový krém, lehká šlehačka – harmonická kombinace textur. Elegantní vzhled na řezu: čisté vrstvy a jemné […] Článek Dezert „Mraky“: nadýchané vrstvy s pudinkovým krémem a šlehačkou, které mizí rychlostí větru se nejdříve objevil na Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Jak správně jíst

    Nejhorší vs. nejlepší maso? Otestoval jsem 16 druhů a rozdíl je šílený

    Před 2 měsíci
    Otestoval jsem 16 různých druhů masa – od nejhoršího po to absolutně nejlepší! Jak obrovský je rozdíl v chuti, kvalitě a složení? Podívej se na šokující výsledky a zjisti, co bys měl (a neměl) dávat na talíř. 💪 Chceš se dostat do formy? ➤ https://aleslamka.cz/online-trener 🔥 Suplementy Titanus ➤ https://fitnessdk.cz/AlesLamka-Titanus | Ales10 - sleva 10% 0:00 - Salám Junior 2:15 - Sekaná 3:59 - Gothajský salám 5:23 - Kuřecí párky 7:13 - Anglická slanina 8:23 - Šunka 95% masa 10:01 - Kuřecí játra 11:31 - Kuřecí maso 12:41 - Krůtí maso 14:02 - Dančí maso 15:44 - Vepřové maso 17:25 - Králičí maso 19:20 - Srnčí maso 20:52 - Kachní maso 22:49 - Jehněčí maso 24:28 - Hovězí maso
     Komentáře
  • Cooky

    Kynutý švestkový koláč s máslovou drobenkou: Na nedělní odpoledne i na všední den

    Před 2 měsíci
    Dopřejte si naprosto klasický koláč, který nezarmoutí. Kynutý švestkový koláč s drobenkou je moučník, se kterým nešlápnete vedle.
     Komentáře
  • Cooky

    Jednoduchá šlehačková bábovka s ořechy a trochou kokosu: Opravdu skvělá na nedělní stůl

    Před 2 měsíci
    Bábovka je jednoduchá, rychlá a velmi chutná. Hodí se jako pečení na cesty i ke kávě. Upečte šlehačkovou bábovku podle tohoto snadného receptu s postupem.
     Komentáře
  • Sport deník

    Intervalový trénink s kyslíkovým dluhem: Rychlé, účinné cvičení s bonusem spalování po tréninku

    Před 2 měsíci
    Hon za štíhlou postavou nezná konce. Všichni víme, že je na dosah, ale ne vždy se nám chce jíst stoprocentně zdravě nebo trávit hodiny v posilovně. A když to se cvičením přeženeme, rychle ztratíme motivaci, protože jsme unavení a otrávení, že nejsme hubení hned co jsme vešli do posilovny. My ale pro vás máme jednu motivační metodu, která vás u strojů udrží.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak cukr a nevhodné tuky v jídle ovlivňují váš mozek? Horší paměť, časté výkyvy nálad i úzkosti

    Před 2 měsíci
    Vše, co si nakládáte každý den na talíř, neovlivňuje jen vaši kondici, hmotnost nebo hladinu cholesterolu, složení jídelníčku přímo souvisí i s tím, jak pracuje váš mozek. Zejména množství cukru a tuků ve stravě se podílí na tom, jakou máte náladu, zda se dokážete soustředit na práci nebo jak dobře funguje paměť. Čím si můžete uškodit?
     Komentáře
  • Apetit

    Ghí: Zázračný elixír z ájurvédy, který si zamilujete i v moderní kuchyni. Usmažíte na něm i řízek

    Před 2 měsíci
    Ghí (také známo jako ghee nebo přepuštěné máslo) je opěvovaný tuk pocházející z ájurvédské tradice. Čím se je ghí tak výjimečné, jak jej připravit doma a co vše se dá z přepuštěného másla připravit? Objevte s námi tisíciletou tradici ájurvédského elixíru života, kterému jsou připisovány regenerační a vyživující vlastnosti.
     Komentáře
  • Žena-in

    Vaši snahu zhubnout sabotují drobnosti ve stravě: Mohou to být tekuté kalorie či zdravé mlsání

    Před 2 měsíci
    Snažíte se jíst zdravě, do toho se hýbete, ale přesto nehubnete, nebo alespoň ne tak, jak si představujete? Možná za to mohou drobné detaily ve stravování, které však vaši snahu shodit pár kilo úspěšně sabotují. Pojďme se podívat na čtyři nejčastější.
     Komentáře
  • Novinky

    Injekce na bázi GLP-1 pomáhají s hubnutím, ale vedou i ke ztrátě svalové hmoty

    Před 2 měsíci
    V současné době jen ve Spojených státech hubne pomocí přípravků s obsahem GLP-1 více než 15 milionů lidí. Přestože léky jako Ozempic, Wegovy a Mounjaro byly původně určeny k léčbě cukrovky 2. typu, lidé si je ve velkém aplikují převážně kvůli hubnutí. Odborníci však varují, že nevedou jen k úbytku tuku, ale také svalové hmoty.
     Komentáře
  • Žena-in

    Noční můra dietářů: Bez určitého počtu naspaných hodin, nemáte šanci zhubnout

    Před 2 měsíci
    Na první pohled by se mohlo zdát, že pokud spíme méně, zůstáváme déle vzhůru, a tím pádem i déle aktivní. Logika by napovídala, že více času vzhůru, rovná se více spálené energie. Překvapivě to ale funguje přesně naopak.
     Komentáře
  • Sport deník

    Dech ohně neboli Agni Pran: Jednoduchá jógová technika pro pevnější střed těla

    Před 2 měsíci
    Není žádným tajemstvím, že partie v oblasti břicha jsou, co se týče hubnutí, dost problematické. Právě kolem pasu najdeme spoustu tukových zásob, kterých bychom se rádi zbavili. Mnoho z nás je dlouhodobě v boji s touto partií neúspěšných. Také jste už vyzkoušeli různé diety, cvičení a triky, a břicho pořád drží? Máme pro vás tip, jak se konečně nechtěných tukových polštářků zbavit – a nejen to.
     Komentáře
  • Moje zdraví

    Dna a dieta: Podrobný jídelníček ukáže, že zakázané není jen tučné maso, ale i brambory

    Před 2 měsíci
    Jestliže jste vyšli od lékaře s diagnózou dny, váš jídelníček by už nikdy neměl být jako dřív. A nemáte to vůbec jednoduché: Dieta při dně není redukční dieta. Některé jinak zdravé potraviny jsou vám úplně zapovězeny. Jak se v tom vyznat? Poradíme vám.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny úspěšně bojující s tukem

    Před 3 měsíci
    Špíček sem, špíček tam, všude kam se podívám… Pokud vám daly zabrat sezonní sladkosti, nezoufejte. Trochu obměňte jídelníček a zařaďte do něj tyhle potraviny bojující s tukem!
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Milované i zatracované sádlo poslouží při smažení a pomůže na suchou pokožku i při hojení ran

    Před 3 měsíci
    Když se řekne sádlo, nejspíš si představíš tukový prstenec kolem břicha nebo chleba s mazlavou hmotou, kterou ti v dětství babička vnucovala k svačině. Podívej se s námi, jaké jsou jeho výhody a nevýhody a kdy je fajn mít ho po ruce!
     Komentáře
Reklama