- Před 1 dnemMladá jarní zelenina je plná chuti a také vitamínů. Křehký chřest a svěží karotka získají pečením další hloubku chuti a budou skvělé jako příloha třeba k rybě nebo pečenému kuřeti. Můžete je ale podávat i jako hlavní jídlo společně se zdrojem bílkovin. Hodí se například burrata nebo zastřené vejce, či opečené uzené tofu.
Vyzkoušejte delikátní kuřecí prsa plněná chřestem a mozzarellou
Před 6 dnyJaro je neodmyslitelně spojováno s chřestem a jelikož je chřestová sezóna právě v plném proudu, je ideální ho zařadit do svého jídelníčku. Co takhle jeho jemnou hráškovou chuť spojit s mozzarellou a kuřecím masem?Z pole na talíř: Ovládněte přípravu chřestu jako šéfkuchaři. Připravíte z něj efektní lahůdky, kterým nikdo neodolá
Před 7 dnyChřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou. Jak ho dobře připravit?Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa
Před 10 dnyChřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.Zasadíte jednou a sklízíte několik let. Chřest, topinambur i rebarbora jsou v kuchyni perfektní
Před 10 dnyMít vlastní vypěstované bylinky a zeleninu je každoročním cílem mnoha zahrádkářů. A proto každoročně vyvíjejí značné úsilí, aby se jim to povedlo. Existují ale méně pracné varianty, kdy nám stačí pouze jednou vysadit a užívat si sklizně několik let.Jarní grilovačka: dejte prostor svěžím a neotřelým chutím. Na ohni připravte chřest, jahody nebo krůtí maso
Před 10 dnyJaro letos není vůbec nesmělé a ostýchavé, tak proč váhat nad začátkem grilovací sezony. Pokud jste ještě nezačali, ale máte už tisíc chutí, rádi vám poradíme pár jarních vychytávek ke grilování.Nádherně křupavé taštičky s chřestem a listovým těstem: Voní po medu a tymiánu a chutnají báječně
Před 11 dnyChřestová sezóna je v plném proudu a regály supermarketů se začínají plnit nabídkou této nezvyklé lahůdky. Co z ní ale připravit? Máme za to, že receptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Připravte si proto podle našeho videoreceptu chřestové taštičky, které zvládne i úplný začátečník. Voní po tymiánu a báječně chutnají. Vyzkoušejte sami!3 způsoby využití chřestové vody v domácnosti či v kosmetice
Před 11 dnyChřestová sezóna je krátká, a tak je třeba užít si ji naplno a se vší parádou. Konzumace výživných chřestových výhonků má řadu benefitů. Málokdo při zpracování ale využívá jeho plný potenciál, například vylévá chřestový odvar, který je zanechán po vaření. Zkuste ji letos využít i jinde než v kuchyni. Možností je spoustu.Chřest je chutný, ale i zdravý, dopřejte si ho právě teď. Jeho sezona odstartovala!
Před 12 dnyTaké už jste se nemohli dočkat, kdy odstartuje sezona chřestu? Konečně je to tu! I když na pultech obchodů zatím převažuje ten zahraniční, nebude dlouho trvat a nahradí ho náš skvělý a nezaměnitelný český chřest. Proč byste po něm měli sáhnout? Nejenže skvěle chutná, ale jde také o rostlinu, která dodá vašemu tělu mnoho zdravotních benefitů.Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
Před 13 dnySezóna chřestu je velmi krátká, a proto si ho chceme co nejvíce vychutnat. Můžeme ho smažit, grilovat, zapékat, ale připravit z něj i polévku a dát ho do palačinky. Vše chutná skvěle.Chřest pro začátečníky: Se skvělou polévkou se sýrovými krutony určitě zazáříte
Před 14 dnyO chřestu se říká, že je králem jarní zeleniny, a protože jeho sezona trvá jen do června, je třeba ji náležitě využít. Pokud s ním zatím nemáte příliš zkušeností, zkuste tuto jednoduchou polévku a určitě zazáříte.Chřest není zelenina jen pro bohaté! Koupíte ho v akci okolo 30 korun a dá se snadno uvařit, když víte, jak na to
Před 14 dnyV obchodech už vykukují z regálů roztomilé hlavičky bílého i zeleného chřestu, a to znamená jediné. Chřestová sezóna právě začala. Je proto nejvyšší čas povědět si, jak se chřest správně konzumuje. Spousta lidí se totiž bojí, že si jej nebude umět připravit, a proto ho ani nekupuje. A to je velká škoda. Chřest je totiž velká pochoutka a jeho příprava je stejně snadná jako v případě brokolice.Chřestová polévka je jarní životabudič: S bílým chřestem se nemusíte trápit, stačí ho umět správně upravit
Před 16 dnyChřestová polévka je naprosto úžasným jarním životabudičem. Bez ohledu na to, zda si ji připravíte z bílého nebo zeleného chřestu, v obou případech vás zahřeje, zasytí a dodá energii. Pokud zatím nemáte žádný osvědčený recept nebo hledáte novou inspiraci, v naší bohaté nabídce receptů na chřestovou polévku si určitě vyberete ten pravý.V Albertu zakázali prodej řeckého chřestu. Závadné potraviny působí řetězci útrapy již od února
Před 18 dnyObchodní řetězec Albert stáhl ze svého prodeje další položku, která měla být pro zákazníky nebezpečná. Tentokrát se jedná o bílý chřest z Řecka, který se tak přidává do řady k již dříve staženým produ…Vše důležité, co byste měli vědět o chřestu: Má mnoho vitamínů, dá se připravit na mnoho způsobů a nejlahodnější je bílý
Před 19 dnyChřest, lidově též špargl, je rostlina, jejichž výhonky se konzumují jako zelenina. Je nejen věhlasnou delikatesou, ale také zdravou potravinou. Česko je navíc pěstováním chřestu vyhlášené a právě teď začíná jeho sezona. Tak toho naplno využijte...Novodobá Baba Vanga: Smrt světového vůdce bude jen začátkem, měli bychom se připravit
Před 20 dnyVálky, nemoci i sportovní výsledky. Jemima Packington vyhodí do vzduchu chřest a podle úhlu jeho dopadu předpovídá budoucnost. Je to alespoň zčásti možné, nebo jde o absolutní nesmysl? Jistě bychom se přikláněli spíše ke druhé možnosti, kdyby Jemimě Packington její věštby až děsivě nevycházely. I na zbytek letošního roku má své názory a my bychom se o ně rozhodně měli raději zajímat.V hlavní roli chřest. Šéfkuchař Jan Holouš prozradil recept na luxusní rizoto i praktické tipy
Před 20 dnyŠéfkuchař Jan Holouš kraluje restauraci Oblaca na Žižkovské věži, která každoročně nabízí svým hostům speciální chřestové menu. Zeptali jsme se ho, jak křehké výhonky chřestu správně vybrat, skladovat i připravit.Nastává období sklizně chřestu: S těmito vychytávkami si zajistíte lepší úrodu napřesrok
Před 21 dnyChřest se dožívá v průměru 20 let. Musíme se o něj řádně starat, aby jeho kvalita zůstala stejná. Avšak existují různé fígle, s jejichž pomocí si do budoucna zajistíme lepší úrodu. Přitom stačí udělat jen málo.Chřestová sezóna je v plném proudu: Zjistěte, jak z chřestu vykouzlit ty nejchutnější pokrmy
Před 21 dnyChřest je chutná zelenina, jejíž hlavní sezóna je momentálně v plném proudu. Jeho chuť je příjemná, dá se konzumovat na několik způsobů a navíc je jeho příprava velmi jednoduchá. Ozvláštní každý váš pokrm nejen svou chutí, ale i křupavostí. Jak jej připravit?Chřest v polévce i na grilu. Víte, proč jej vařit na stojato?
Před 22 dnyDlouhé, zelené a silné stonky nevypadají na pohled možná přímo neodolatelně, o to větší údiv se nad chutí chřestu poté vznáší. Milovali jej už Starověcí Egypťané, ale chřest nezůstal v minulosti a... více Článek Chřest v polévce i na grilu. Víte, proč jej vařit na stojato? se nejdříve objevil na Vegmania.cz.České „bílé zlato“ vede i ve světě. Chřest se u nás pěstoval už za Rakouska-Uherska
Před 22 dnyČerstvé zelené výhonky, z nichž vykouzlíte skvělou krémovou polévku, jsou dokonalou přílohou k masu či originálním základem pro slaný koláč. Řeč je o chřestu neboli šparglu, v jehož pěstování je Česká republika skutečně velmocí. Chřest je přitom nejen věhlasnou delikatesou, ale též léčivou potravinou. Jaké jsou jeho přínosy?Polévka ze zeleného chřestu s hlívou ústřičnou
Před 25 dnyJak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, přinášíme vám to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na primaplus.czSezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Před 26 dnyChřest patří mezi vyhledávanou jarní zeleninu. Zjistěte, čím se řídit při nákupu a jak vybrat chřest podle barvy. Co je s ním potřeba udělat, než ho dáte na talíř a jak tuto zeleninu můžete připravit k jídlu?FOTO: České zlato. Začala sklizeň chřestu
Před 27 dnyV Hostýně u Vojkovic začala sezóna chřestu. Na farmě nedaleko Mělníka sklízí několik tun tohoto „bílého zlata“ denně. Tato zázračná potravina je známá již více než 5000 let a je oblíbená na celém světě. Na trhu je možné se setkat s bílým, zeleným a fialovým chřestem.Dokonalá kombinace chutí: Lahodný bílý chřest se sametovou sýrovou omáčkou
Před 29 dnyVařený bílý chřest je opravdovou delikatesou a podle ověřeného receptu ho lehce zvládne připravit i úplný začátečník. V kombinaci s jemnou krémovou sýrovou omáčkou bude jeho chuť neodolatelná.Sezona chřestu je v Rakousku v plném proudu. Letos o tři týdny dříve než obvykle
Před 1 měsícemRakouští pěstitelé chřestu odstartovali sklizeň této stále oblíbenější plodiny. Zatímco ve spolkové zemi Burgenlandsko začali o dva až tři týdny dříve než v minulosti, v dolnorakouském regionu Marchfeld to bylo dokonce už v polovině března. Důvodem jsou vysoké teploty, ale i používání speciálních krycích fólií.Chřestová polévka – jemný krém s delikátní chutí
Před 1 měsícemLahodná polévka z bílého chřestu uspokojí i náročné strávníky. Uvařte ji jako předkrm slavnostního oběda nebo si ji udělejte sami pro radost. Sametově jemná konzistence pohladí na duši.Chřest má celou řadu pozitivních zdravotních účinků. Dá se vařit, smažit, péct i grilovat
Před 1 měsícemZhruba v polovině dubna se začíná sklízet chřest. V obchodech na něj tak nyní budete narážet čím dál častěji. A rozhodně byste si ho jednou za čas měli koupit, protože jde o velmi zdravou potravinu, která se dá připravit na mnoho způsobů.Jak jednoduše oloupat chřest. Zvládne to úplně každý
Před 1 měsícemChřest je okrasnou rostlinou a zároveň lahodnou zeleninou, která nesmí chybět v jarním rodinném jídelníčku. Preferujete zelený nebo bílý chřest? Máte již oblíbený recept a víte, jak chřest jednoduše oloupat?Jak na kuřecí nudličky a zbytky chřestu? Rychlá pánvička do 15 minut
Před 1 měsícemTady se potkávají dvě suroviny, které mi zrovna zbyly. Odřezky a nudličky kuřecího masa a pár nožek chřestu, který jsem nejprve oloupal a pak škrabkou pokračoval a nakrájel na tenké stuhy. V téhle podobě je chřest neuvěřitelně sladký a pustí úplně fantastickou šťávu. Rychlé jarní jídlo na pánvičce ready do 15 minut! :)Náš život s celiakií: Zahájila jsem chřestovou sezonu a upekla tento quiche se slaninou, vejci a sýrem. Chutná fantasticky
Před 1 měsícemChřest máme v naší rodině poměrně v oblibě a ráda ho má i naše „bezlepková“ dcera Áňa, což u dětí zas tak běžné není. Chřestovou sezonu se proto snažíme užít si co nejvíc. A tak jsem se jednou večer rozhodla upéct chřestový quiche. Z bezlepkové mouky to byla celkem výzva.Výsadba chřestu má svá pravidla: dodržte je a radujte se z obří úrody této méně tradiční zeleniny
Před 1 měsícemJste-li milovníci této pochutiny a nevynecháte žádnou příležitost křehké zelené výhonky ochutnat, můžete si chřest vypěstovat na své zahradě. Ano, dá to samozřejmě trochu více práce ve srovnání s jinou zeleninou, ale vynaložené úsilí rozhodně stojí za to. Právě teď, v dubnu, máte optimální čas pro jeho výsadbu. Poradíme vám, na co si musíte dát při jeho pěstování pozor, abyste si mohli vychutnat tuto úžasnou a zdravou laskominu.Sezona českého chřestu začala. Král jarní zeleniny skvěle chutná a působí jako elixír mládí
Před 1 měsícemZačátek chřestové sezony patří mezi gastronomické události. Trvá totiž poměrně krátce a je potřeba ji využít na maximum. Kromě nezaměnitelné chuti totiž chřest nabízí i spousty benefitů pro zdraví.Kopr a chřest? Super krémová a aromatická polévka
Před 1 měsícemProč tam cpát kopr? Protože je to parádní kombinace! :) Mírná kulajdizace, jak ji mám nejraději. A funguje to moc pěkně s bílým i zeleným chřestem.Všechno o chřestu: Za první republiky jsme byli chřestovou velmocí. Jak se správně čistí a vaří tato královská pochoutka
Před 1 měsícemChřest se označuje za královskou zeleninu. Asi nepřekvapí, že si na něm kdysi pochutnávali panovníci. Dnes se běžně objevuje v českých kuchyních. Pokud se chcete o bílém a zeleném chřestu dozvědět víc, podívejte se na našeho rádce, který vám vysvětlí, jak se čistí, vaří a používá v kuchyni.Dopřejte si jarní omletu: nakrájený chřest a feta v hlavní roli
Před 1 měsícemJednoduchá omeleta, která je super i pro zpracování zbytků chřestu. Popřípadě i chřestu, který už není moc pěkný a je potřeba jej zpracovat. Hrášek čerstvý nebo rozmrazený v teplé vodě. Omeletu můžete ještě naboostovat bylinkami podle nálady :)Luxusní houska s chřestem: potřebujete jen 3 suroviny
Před 1 měsícemTohle by ani nemělo být tak dobré, jak je to jednoduché, ale prostě je. Základ je chřest na stuhy (jednoduše přejedete párkrát škrabkou) na másle. Potom dobře opečená houska nebo v bohatší verzi žemle a ve finiši jednoduše vajíčko. Užívejte jara! Není potřeba žádné dlouhé vaření na ty krásné barvy a vůně, co se na nás pohrnou.Chřestová sezóna v Rakousku se letos rozjela dříve než obvykle. U nás si na začátek sezóny budeme muset ještě počkat
Před 1 měsícemV Rakousku oficiálně odstartovala sezóna chřestu. V dolnorakouském Marchfeldu si mohou zákazníci sklizené chřesty zakoupit nejen ve farmářských obchodech, ale také u přímých prodejců. Za vše mohou nezvykle vysoké teploty. Ani čeští zemědělci nezahálí a dle všeho jsou i u nás nachystaní ke startu. Kdy se můžeme těšit na první letošní chřest?Jaro v Jižním Tyrolsku je plné barev, vůní a lehkosti bytí
Před 1 měsícemDůvodů, proč vyrazit právě teď na sever Itálie, je víc než dost. Údolí zalévají hřejivé sluneční paprsky, stromy nádherně kvetou a na nejvyšších vrcholcích hor se dá ještě lyžovat. A k tomu to skvělé jídlo a víno!Bleskové hovězí nudličky s chřestem a kačenkou českou
Před 1 měsícemJak si jednoduše doma zpracovat kačenku českou? Zkuste recept s chřestem a hovězími nudličkami.Retro asparágus: Pokojovka z pohřebních vazeb se vrací. Snadno se pěstuje, dobře vypadá
Před 1 měsícemPojďte s námi zavzpomínat na oblíbenou pokojovou rostlinu, která kdysi zdobila snad každou českou domácnost. Nenáročný a stálezelený asparágus si znovu zamilujete!Uzený pstruh na bramborovém rösti s cuketami a kaviárem podle Pohlreicha
Před 3 měsíciJak vařit natolik skvěle, aby všem chutnalo? Buďte bez obav, přinášíme vám to nejlahodnější z legendárního pořadu Zdeňka Pohlreicha, díky kterému se i vy můžete stát „Šéfem za pár minut!“ Další vyvoněné recepty na primaplus.czChřestové rizoto s netradiční perličkou
Před 3 měsíciJaro se nezadržitelně blíží a určitě svému tělu prospějete, pokud po zimě začnete pokrmy zase trochu odlehčovat. A můžete to vyzkoušet třeba s naším receptem na chřestové rizoto.Zastesklo se vám v zimě po chřestu? Černý kořen jej spolehlivě nahradí
Před 3 měsíciSvým názvem černý kořen neboli hadí mord španělský příliš neláká. Zajímavou chutí, univerzálním využitím a přínosy pro zdraví ovšem přesvědčí každého. Ačkoliv se jedná o typickou zimní zeleninu, u nás není tak známý a rozšířený. Rozhodně ale stojí za ulovení v obchodech a vyzkoušení. Potěší všechny, kteří se nemohou dočkat chřestové sezóny, drží redukční jídelníček nebo rádi zkouší v kuchyni něco nového a zdravého. Jak černý kořen připravit a jaké má jeho konzumace přínosy pro zdraví?Madame de Pompadour: Krále Ludvíka XV. rozmazlovala jídlem, on podle jejích prsou nechal navrhnout sklenky na šampaňské
Před 3 měsíciOficiální milenka markýza de Pompadour měla zřejmě mnoho skrytých předností, které králi Ludvíku XV. imponovaly. Nejvlivnější žena francouzské monarchie 18. století si potrpěla na špičkovou gastronomii. Krále tak asi kromě jiného „utáhla“ i na jídlo.Na české pole se po 33 letech vrátil křen, stát bude stejně jako dovážený
Před 6 měsíciTisíc tun křenu se ročně doveze do České republiky, většinu k nám přivážejí z Maďarska. Poslední křen se na našem území ve velkém pěstoval ještě před rozdělením Česka a Slovenska. Před pěti lety se ale podnikatelé z Mělnicka rozhodli zemědělské pěstování křenu obnovit a teď začali sklízet první kusy. Do obchodů se český křen dostane v nejbližších dnech.Na české pole se po 33 letech vrátil křen, stát bude stejně jako dovážený
Před 6 měsíciTisíc tun křenu se ročně doveze do České republiky, většinu k nám přivážejí z Maďarska. Poslední křen se na našem území ve velkém pěstoval ještě před rozdělením Česka a Slovenska. Před pěti lety se ale podnikatelé z Mělnicka rozhodli zemědělské pěstování křenu obnovit a teď začali sklízet první kusy. Do obchodů se český křen dostane v nejbližších dnech.V Hostíně u Vojkovic začala sklizeň křenu, nahradí část dovozu
Před 6 měsíciHostín u Vojkovic (Mělnicko) - V Hostíně u Vojkovic na Mělnicku dnes začala sklizeň křenu, na místní pole se vrátil po více než 30 letech. Nyní se křen do ČR převážně dováží, hostínská produkce může aktuálně nahradit více než desetinu dovozu. Do obchodů zamíří křen z necelých 16 hektarů, další tři hektary má farma vyčleněné na experimenty s výškou sadby, sklony a podobně. Zakladatel Českého chřestu a Mělnického křenu Jiří Šafář dnes ČTK řekl, že sklizeň odhaduje na 120 až 150 tun. Podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) se do ČR ročně doveze zhruba 1000 tun křenu, a to převážně z Maďarska a Rakouska.Historie chřestu – v klášterech byl zakázaný, zpopularizovala ho Madame de Pompadour
Před 9 měsíciHistorie chřestu: Chřest je dodnes považován za luxusní zeleninu, i když je nyní běžně k dostání. Bude to spíše tím, že sezóna chřestu je velice krátká a nedá se uchovávat skladováním. Také oplývá velice jemnou, delikátní chutí.Krémové risotto s chřestem, které si dokonale vychutnáte se sklenicí bílého
Před 10 měsíciChřestové risotto je lahodným pokrmem, který spojuje bohatou chuť chřestu s krémovou konzistencí rýže a dalších ingrediencí. Svěží, zelené chřestové hlavičky se perfektně kombinují s bílým vínem a lahodným parmazánem. Tento výživný pokrm je skvělou volbou pro milovníky chřestu, kteří si rádi dopřávají jemnou a vyváženou kombinaci chutí.Chuť a křupavost chřestu se odvíjí od správného výběru a přípravy
Před 10 měsíciZelený chřest je zelenina, která se od dubna začíná ve větší míře objevovat na pultech obchodů a na našich talířích. Je plný vitamínů, někoho ale odrazuje jeho chuť. Proto je třeba připravit ho takovým způsobem, aby si nejen zachoval cenné vlastnosti, ale zůstal i křupavý a chutný. Vše začíná už ve fázi nákupu – z nekvalitní zeleniny se ani po nejšikovnějším zpracování nestane ohromující pokrm.Jarní koláč z listového těsta se zeleným chřestem a zakysanou smetanou
Před 10 měsíciChřest je králem jarní zeleniny! Chřestová sezóna je obvykle od dubna do června. Toto období je naprosto ideální pro přípravu vynikajícího jarního koláče, ve kterém můžete využít čerstvé a sezónní ingredience.Jak beze zbytku zpracovat hrášek i s lusky? Připravte si hráškový relish
Před 10 měsíciSladké lusky, skrývající mladý hrášek jsou velkou pochoutkou. A jsou využitelné i v teplé kuchyni. Ukážeme si, jak zpracovat hrášek i s lusky do tzv. hráškového relishe. A aby toho hrášku na talíři nebylo zase až příliš, přidáme si k němu pěknou vyzrálou kotletku z přeštického prasátka a celou tuto nádheru ozdobíme jedlým lučním kvítím.Chřest: Delikátní, výživný a zdravý. Pochutnejte si na někdejší lahůdce šlechty a panovníků
Před 10 měsíciKrálovská plodina nabitá vitamíny a minerály. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, harmonizuje hladiny hormonů, posiluje imunitu a je vhodná i pro diabetiky. Patříte mezi zanícené milovníky chřestu, nebo jste jej zatím na trhu a v supermarketu míjeli bez povšimnutí? Pokud spadáte do té druhé skupiny, zkuste příště přece jen sáhnout do regálu pro pár stonků a vyzkoušejte jej. Vaše tělo vám poděkuje!Bílý chřest s holandskou omáčkou a šunkou
Před 10 měsíciV červnu si ještě pořád můžete užívat lahodné chuti bílého a zeleného chřestu. Který je váš oblíbený a jak ho rádi připravujete? My jsme si oblíbili jednoduchou holandskou omáčku, která chutná skvěle s oběma druhy chřestu.Jaro na talíři: Bílý chřest s novými bramborami a koprovou omáčkou
Před 10 měsíciSezona chřestu trvá jen do konce června, proto je potřeba si tuto delikátní zeleninu užít naplno. Vyzkoušejte třeba trochu netradiční kombinaci, která ale skvěle funguje! Šťavnatý a lehce nasládlý bílý chřest báječně doplní koprová omáčka a nové brambory. A rozhodně nesmí chybět vajíčko, jak ho máte rádi.Grilovaný zelený chřest se sardelkovou omáčkou bagna cauda a veganským miso dipem
Před 11 měsíciBagna cauda, doslova „horká lázeň“, je piemontská specialita. Křupavá zelenina se namáčí do teplé omáčky ze sardelek, česneku a smetany či olivového oleje. A teď si představte, že zeleninu ogrilujete a bude nejen křupavá, ale i kouřově voňavá. Vegani ocení omáčku ochucenou pastou miso.Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem
Před 11 měsíciV chřestové sezoně se hodí mít v zásobě co nejvíc receptů a užít si tohle krátké období naplno. Zelený chřest je báječná surovina, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Inspirujte se receptem na rychlé špagety s chřestovým pestem a dokřupava vypečenou slaninou a česnekem.Recept týdne: Pečený chřest s citronem a parmazánem
Před 11 měsíciJednodušší už to být nemůže. Pokud milujete chřest, jehož sezona ještě nekončí, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Jeho lahodnost vás doslova nadchne. Jak poznáte, že je chřest opravdu čerstvý? Pokud si na chřestu chcete pochutnat, je třeba si přinést domu z obchodu nebo raději od pěstitele opravdu čerstvý.Chřest na másle podávaný se sázeným vejcem je ideální pro jarní menu
Před 11 měsíciChřest patří mezi tradiční jarní zeleninu, jeho sezóna probíhá od dubna do června. Chutná skvěle jako příloha i jako hlavní jídlo, v polévkách nebo v různých kombinacích včetně studené kuchyně. Delikátní pokrm vynikne ale jen v případě, že je chřest dobře uvařený. A zatímco v dobách našich babiček a prababiček nebylo uvařit chřest nic zvláštního, protože byl mnohem hojněji rozšířený, dnes se s ním mnoho hospodyněk ani nesetkalo.