- Před 2 měsíciHistorie chřestu: Chřest je dodnes považován za luxusní zeleninu, i když je nyní běžně k dostání. Bude to spíše tím, že sezóna chřestu je velice krátká a nedá se uchovávat skladováním. Také oplývá velice jemnou, delikátní chutí.
Krémové risotto s chřestem, které si dokonale vychutnáte se sklenicí bílého
Před 2 měsíciChřestové risotto je lahodným pokrmem, který spojuje bohatou chuť chřestu s krémovou konzistencí rýže a dalších ingrediencí. Svěží, zelené chřestové hlavičky se perfektně kombinují s bílým vínem a lahodným parmazánem. Tento výživný pokrm je skvělou volbou pro milovníky chřestu, kteří si rádi dopřávají jemnou a vyváženou kombinaci chutí.Chuť a křupavost chřestu se odvíjí od správného výběru a přípravy
Před 2 měsíciZelený chřest je zelenina, která se od dubna začíná ve větší míře objevovat na pultech obchodů a na našich talířích. Je plný vitamínů, někoho ale odrazuje jeho chuť. Proto je třeba připravit ho takovým způsobem, aby si nejen zachoval cenné vlastnosti, ale zůstal i křupavý a chutný. Vše začíná už ve fázi nákupu – z nekvalitní zeleniny se ani po nejšikovnějším zpracování nestane ohromující pokrm.Jarní koláč z listového těsta se zeleným chřestem a zakysanou smetanou
Před 3 měsíciChřest je králem jarní zeleniny! Chřestová sezóna je obvykle od dubna do června. Toto období je naprosto ideální pro přípravu vynikajícího jarního koláče, ve kterém můžete využít čerstvé a sezónní ingredience.Jak beze zbytku zpracovat hrášek i s lusky? Připravte si hráškový relish
Před 3 měsíciSladké lusky, skrývající mladý hrášek jsou velkou pochoutkou. A jsou využitelné i v teplé kuchyni. Ukážeme si, jak zpracovat hrášek i s lusky do tzv. hráškového relishe. A aby toho hrášku na talíři nebylo zase až příliš, přidáme si k němu pěknou vyzrálou kotletku z přeštického prasátka a celou tuto nádheru ozdobíme jedlým lučním kvítím.Chřest: Delikátní, výživný a zdravý. Pochutnejte si na někdejší lahůdce šlechty a panovníků
Před 3 měsíciKrálovská plodina nabitá vitamíny a minerály. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, harmonizuje hladiny hormonů, posiluje imunitu a je vhodná i pro diabetiky. Patříte mezi zanícené milovníky chřestu, nebo jste jej zatím na trhu a v supermarketu míjeli bez povšimnutí? Pokud spadáte do té druhé skupiny, zkuste příště přece jen sáhnout do regálu pro pár stonků a vyzkoušejte jej. Vaše tělo vám poděkuje!Bílý chřest s holandskou omáčkou a šunkou
Před 3 měsíciV červnu si ještě pořád můžete užívat lahodné chuti bílého a zeleného chřestu. Který je váš oblíbený a jak ho rádi připravujete? My jsme si oblíbili jednoduchou holandskou omáčku, která chutná skvěle s oběma druhy chřestu.Jaro na talíři: Bílý chřest s novými bramborami a koprovou omáčkou
Před 3 měsíciSezona chřestu trvá jen do konce června, proto je potřeba si tuto delikátní zeleninu užít naplno. Vyzkoušejte třeba trochu netradiční kombinaci, která ale skvěle funguje! Šťavnatý a lehce nasládlý bílý chřest báječně doplní koprová omáčka a nové brambory. A rozhodně nesmí chybět vajíčko, jak ho máte rádi.Grilovaný zelený chřest se sardelkovou omáčkou bagna cauda a veganským miso dipem
Před 3 měsíciBagna cauda, doslova „horká lázeň“, je piemontská specialita. Křupavá zelenina se namáčí do teplé omáčky ze sardelek, česneku a smetany či olivového oleje. A teď si představte, že zeleninu ogrilujete a bude nejen křupavá, ale i kouřově voňavá. Vegani ocení omáčku ochucenou pastou miso.Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem
Před 3 měsíciV chřestové sezoně se hodí mít v zásobě co nejvíc receptů a užít si tohle krátké období naplno. Zelený chřest je báječná surovina, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Inspirujte se receptem na rychlé špagety s chřestovým pestem a dokřupava vypečenou slaninou a česnekem.Recept týdne: Pečený chřest s citronem a parmazánem
Před 3 měsíciJednodušší už to být nemůže. Pokud milujete chřest, jehož sezona ještě nekončí, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Jeho lahodnost vás doslova nadchne. Jak poznáte, že je chřest opravdu čerstvý? Pokud si na chřestu chcete pochutnat, je třeba si přinést domu z obchodu nebo raději od pěstitele opravdu čerstvý.Chřest na másle podávaný se sázeným vejcem je ideální pro jarní menu
Před 3 měsíciChřest patří mezi tradiční jarní zeleninu, jeho sezóna probíhá od dubna do června. Chutná skvěle jako příloha i jako hlavní jídlo, v polévkách nebo v různých kombinacích včetně studené kuchyně. Delikátní pokrm vynikne ale jen v případě, že je chřest dobře uvařený. A zatímco v dobách našich babiček a prababiček nebylo uvařit chřest nic zvláštního, protože byl mnohem hojněji rozšířený, dnes se s ním mnoho hospodyněk ani nesetkalo.Zpracování chřestu beze ztrát: Chřestové velouté s pošírovaným vejcem
Před 3 měsíciChřest není úplně obvyklá pochutina našich talířích, ale když už si jí dáme, chceme jí zužitkovat bez odpadu a chceme, aby nám jídlo chutnalo. Vyzkoušejte chřestové velouté, což je skvěle ochucená omáčka s chřestem ve strouhance a pošírovaným vejcem. I když se zdá tento pokrm složitý a pracný, je poměrně jednoduchý.Čerstvost mangoldu poznáme rozlomením řapíků, ze kterých je skvělá příloha. Stejně jako chřest potřebuje krátký var a šokové zchlazení
Před 3 měsíciMangold je skvělá zelenina, která se může uplatnit v kuchyni na mnoho způsobů. Jeho listy mohou být přidány do polévek, dušené zeleniny, pod maso i do slaného koláče. Řapíky se využijí podobně jako chřest v salátech nebo v podobě zdravé přílohy.Chřestový salát: Jak na pěstování této orientální zeleniny
Před 3 měsíciMáte rádi netypickou zeleninu? Co si tak vypěstovat chřestový salát? Samotné pěstování zvládne i začátečník. Zelenina, která chutná a je velmi zdravá. Poradíme, jak zeleninu pěstovat, abyste se mohli těšit z bohaté úrody.Historie chřestu: Ve středověku byla dívkám konzumace chřestu zakázána. Název dostal kvůli pověře
Před 3 měsíciChřest se jedl již ve starém Egyptě, Řecku a Římě. Ve Francii byl oblíbený po mnoho staletí a v 16. století se dostal do Británie a odtud pak pravděpodobně pak do celé Evropy. To však neznamená, že bychom ho před tím vůbec neznali.Top 5 zdravotních výhod chřestu
Před 4 měsíciChřest je bohatý na minerály a vitamíny A, C a kyselinu listovou. Je to vláknitá zelenina, která může podporovat zdravá střeva a také pomáhat snižovat krevní tlak. Z těchto důvodů jej lze považovat za ideální doplněk zdravé stravy.Na ivančických Slavnostech chřestu a vína už se vařilo i z místního chřestu
Před 4 měsíciIvančické Slavnosti chřestu a vína letos přilákaly tisíce lidí z celé země na gastronomické a vinařské zážitky. Pořadatelům nahrálo počasí, protože se po dlouhé době dostaly teploty nad 20 stupňů Celsia a po deštivějších dnech svítilo slunce. Lidé si pochutnávali na pokrmech, které už jsou částečně z chřestu pěstovaného v Ivančicích, pro celé slavnosti by však v žádném případě nestačil, řekla ČTK za organizátory z Kulturního a informačního centra Ivančice Magdalena Černá.V Ivančicích se konají Slavnosti chřestu a vína. Městem proudí davy lidí
Před 4 měsíci/VIDEO, FOTOGALERIE/ Vůně chřestu. Vařeného, pečeného, grilovaného, gratinovaného i smaženého. Naslano i nasladko. Právě ve znamení této gurmánské zeleniny se nesou od pátku do neděle ivančické Slavnosti chřestu a vína, které v této obci na Brněnsku už příští rok oslaví třicáté výročí.Na ivančických Slavnostech chřestu a vína už se vařilo i z místního chřestu
Před 4 měsíciIvančické Slavnosti chřestu a vína letos přilákaly tisíce lidí z celé země na gastronomické a vinařské zážitky. Pořadatelům nahrálo počasí, protože se po dlouhé době dostaly teploty nad 20 stupňů Celsia a po deštivějších dnech svítilo slunce. Lidé si pochutnávali na pokrmech, které už jsou částečně z chřestu pěstovaného v Ivančicích, pro celé slavnosti by však v žádném případě nestačil, řekla ČTK za organizátory z Kulturního a informačního centra Ivančice Magdalena Černá.Artyčok; velmi chutná zelenina, léčivka i ozdoba zahrad
Před 4 měsíciArtyčok patří mezi nejlepší léčiva na játra a žlučník. Je ale i velkou lahůdkou pro labužníky. Nejčastěji ho podáváme vařený nebo pečený.Kam o víkendu na jižní Moravě? Na slavnosti chřestu i oživlý hrad
Před 4 měsíciPředpovědi počasí slibují víkendové oteplení. Jestli na volné dny ještě nemáte program, můžete se inspirovat pravidelnými tipy Brněnské Drbny. Tentokrát zveme k návštěvě oživlého hradu v Boskovicích i na procházku zahradami slavných brněnských vil.Kam o prodlouženém víkendu na jižní Moravě? Na slavnosti chřestu i oživlý hrad
Před 4 měsíciPředpovědi počasí slibují víkendové oteplení. Jestli na volné dny ještě nemáte program, můžete se inspirovat pravidelnými tipy Brněnské Drbny. Tentokrát zveme k návštěvě oživlého hradu v Boskovicích i na procházku zahradami slavných brněnských vil.Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami
Před 4 měsíciBramborový salát se nehodí jen během vánočních svátků. I na jaře si můžete dopřát chuť vláčných brambor se zeleninou, konkrétně s ředkvičkami a chřestem. Typická jarní kombinace, která nesmí chybět.Nejslavnější chřest na planetě. Manet za obraz nechtěl být dlužníkem, a tak se s kupujícím vyrovnal roztomilým způsobem
Před 4 měsíciJaký chřest je nejznámější? Kupodivu nejde o žádný farmářský kousek, ale o obraz chřestu, který namaloval slavný francouzský impresionista Édouard Manet. K jeho dílu se váže roztomilá historka, která vysvětluje, proč Manet namaloval záhy ještě jeden obraz s chřestem.Sezona: Co jíst a na čem si pochutnávat v květnu? Vsaďte na křupavost a svěží chuť
Před 4 měsíciSaláty, ředkvičky, chřest, rebarbora – květnové dny jsou doslova nabité barvami a vitaminy. Připravte si z nich chutné jídlo, ze kterého ucítíte příval svěžesti.Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Před 4 měsíciMilovníci chřestu se konečně dočkali! Chřestová sezona je v plném proudu a v obchodech se můžeme rozhodovat, zda dáme přednost jemnějšímu bílému nebo výraznějšímu zelenému. Na co si ale ještě dát při nákupu pozor a jak chřest skladovat, aby vydržel co nejdéle čerstvý?Jak připravit rychlou sýrovou omáčku k chřestu? Stačí jen pár ingrediencí a za půl hodiny to zvládne i kuchařský začátečník
Před 4 měsíciChřest je výborná jarní zelenina. Důležité je vybrat si křehký a čerstvý a dobře ho upravit. Nejčastěji se chřest podává s lahodnou sýrovou omáčkou. Pojďte si ji připravit společně s námi!Asparágus se pěstuje lehce, je krásnou zelenou dekorací i zpestřením jídelníčku
Před 4 měsíciExistuje spousta rostlinek, které jsou nenáročné, dají se pěstovat prakticky kdekoliv a zvelebí náš interiér. Doplňková zeleň se dá dokonce navázat do kytice, která je vhodná pro jakoukoliv domácnost a příležitost. A konkrétně asparágus byl vyvěšován přednostně ve výloze v řeznictvích. Běžně se vyvěšoval mezi špaletová okna, na balkóně a v truhlíku za oknem.Plněná kuřecí prsa se zeleným chřestem a mozzarellou
Před 4 měsíciKaždý rok se těšíte na chřestovou sezónu? Pak budete určitě rádi za každý nový recept, který si můžete připsat na svůj kuchařský seznam. Jedním z nich je tentokrát recept na chutná kuřecí prsa plněná chřestem a mozzarellou. Lahůdka pro jarní hostinu!Lahodný bílý chřest s šunkou a bolzanskou omáčkou. Tradiční recept ze severní Itálie si zamiluje každý gurmet
Před 4 měsíciChřest s holandskou omáčkou zná každý, ale už jste ho někdy ochutnali s bolzanskou? Jde o neskutečně zajímavou kombinaci, s kterou se můžete setkat především v Jižním Tyrolsku. Tam je tahle skvělá omáčka doma. A právě tam jsem také vyrazila na ochutnávku.Chřest a můj tatínek Jakub Bezděk
Před 4 měsíciDuben a květen jsou měsíce, kdy nejen obchody se zeleninou a supermarkety, ale také různé kulinářské pořady v TV, internetové stránky a blogy mají plno nabídek a receptů na chřest. Za posledních třicet let se u nás předtím téměř neznámý chřest stal oblíbenou, dobře dostupnou a kuchaři hodně využívanou jarní zeleninou.Kam vyrazit pro čerstvý český chřest: Na farmě pořídíte kilo už od 85 Kč a druhý květnový víkend navíc láká na chřestové slavnosti
Před 4 měsíciOpět tu máme období chřestu, které bohužel netrvá moc dlouho. Pokud máte tuto luxusní zeleninu v oblibě, je třeba neotálet a patřičně si je užít. Chřest sice koupíte kdekoliv v obchodech, nejlepší je ale pro něj vyrazit přímo k pěstiteli. Český chřest je prostě vyhlášený.Chřestová sezona je tady. Zjistili jsme, kolik letos chřest stojí i jak se má správně pěstovat
Před 4 měsíciPo opožděném nástupu jara konečně nadešel čas i na sezonu chřestu. Sklizeň v Polabské nížině na Mělnicku se naplno rozjela v těchto dnech. Chřest místní firma pěstuje na přibližně 150 hektarech a sběru se tam ve špičce sezony věnují téměř tři stovky lidí. Atmosféru na místě jsme zajeli natočit i s kamerou.Chřestová sezona je tady. Zjistili jsme kolik letos chřest stojí i jak se má správně pěstovat
Před 4 měsíciPo opožděném nástupu jara konečně nadešel čas i na sezonu chřestu. Sklizeň v Polabské nížině na Mělnicku se naplno rozjela v těchto dnech. Chřest místní firma pěstuje na přibližně 150 hektarech a sběru se tam ve špičce sezony věnují téměř tři stovky lidí. Atmosféru na místě jsme zajeli natočit i s kamerou.Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem
Před 4 měsíciLuštěniny jsou přirozeným zdrojem bílkovin, a proto bychom je měli do jídelníčku zařazovat častěji. Nejen kvůli chuti, ale také lepší stravitelnosti by se měly kombinovat s bylinkami. Vyzkoušejte třeba estragon, který je v našich končinách celkem neobvyklý, ale s luštěninami i s chřestem jde skvěle dohromady. Snadno ho vypěstujete na zahrádce nebo v truhlíku za oknem, pokud ho nemáte čerstvý, lze nahradit sušeným.Jak na ten nejsladší chřest: Bleskově za 3 minuty
Před 4 měsíciPo dlouhé době jedno víc technické video, kde vám ukážu, jak na ten nejšťavnatější a nejsladší chřest. Je to malinko práce navíc a spíš taková chuťovka, ale je to úprava, která umí asi nejvíc zdůraznit přirozenou šťavnatost a sladkost chřestu. Uvidíte, ta šťáva pak z něj jen teče, pokud dodržíte postup. Tenké stuhy prudce ogrilovat nasucho a pak nechat odpočinout pod pokličkou do zavadnutí. Ukazuji postup na grilovací pánvi, ale můžete i na grilu na ohni, jen bacha ať chřest nepropadá! :)Chřest: Pomůže s hubnutím, kocovinou a je účinným afrodiziakem. Co vše o chřestu ještě nevíte?
Před 4 měsíciV dubnu začala chřestová sezóna a to znamená jediné – v obchodech je nyní tato lahůdka nejčerstvější a nejlevnější z celého roku. Byla by proto škoda tuto příležitost promeškat a na křupavém chřestu si nepochutnat. Zvláště když je plný vitamínů i minerálů a má na naše zdraví (i hubnutí) zázračný vliv. V kombinaci s jeho delikátní chutí není nad čím přemýšlet!Chřestová sezona začala! Nejlepší recepty a návod, jak ho vybrat a správně uvařit
Před 4 měsíciSezona chřestu je krátká a byla by škoda ji promeškat: tato zelenina obsahuje jenom minimum kalorií, zato však velké množství cenných minerálních látek a vitaminů. Po celém světě si ho ale už po staletí cení především pro jeho jemnou a lahodnou chuť.Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat
Před 4 měsíciRáno sklidit a v poledne už na stole. Přesně takhle by mělo vypadat ideální servírování chřestu. V Jižním Tyrolsku, které patří k nejlepším pěstitelům téhle lahodné zeleniny v Evropě, je to v podstatě samozřejmost.Zelený chřest si dopřejte rozhodně častěji
Před 4 měsíciI když naši předkové poznali zelený chřest zhruba před 200 lety, donedávna byl v čele oblíbenosti chřest bílý. Zelený chřest je ale v poslední době opět v oblibě, protože má co nabídnout, a to nejen na pohled.Chřest třikrát jinak: lahodná večeře je připravená během chvíle
Před 4 měsíciSezónu chřestu můžeme považovat za oficiálně otevřenou. Pokud přemýšlíte, jak zazářit na rodinné oslavě nebo jak nadchnout přátele neobvyklou večeří, chřest bude skvělou volbou. Máme pro vás jednoduché triky, jak chřest připravit hned na několik způsobů.- PodcastAutorka květinových kuchařek: Zeleninou měsíce května je chřestPřed 4 měsíci
·
3 minuty
Dejte si chřest, dokud je mladý a čerstvý. Nic neodkládejte, ať to neuvadne, vyzývá Jana Vlková. Chřest je zdravým zpestřením jarního jídelníčku. Vybírat můžeme ze tří druhů
Před 4 měsíciDnes se chřest opět pomalu vrací na tuzemské stoly, málokdo ví, že v minulosti byl velmi oblíbený a předválečné Československo patřilo k chřestovým velmocem. Chřest je známý typickou barvou i neobvyklým tvarem.Zelený chřest: Jeho jemná chuť nejlépe vynikne právě v té nejjednodušší úpravě
Před 4 měsíciV jednoduchosti je krása. Připravujeme-li surovinu s tak jemnou chutí jako chřest, platí to dvojnásob. Očištěný chřest jen krátce povaříme v osolené vodě s trochou cukru a podáváme zakápnutý olivovým olejem.Rozdíl mezi zeleným a bílým chřestem – naučte se ho správně vybírat i připravovat
Před 4 měsíciMilujete chřest, ale doma připravit si ho netroufáte? Příprava chřestu má opravdu určitá specifika, s našimi radami se jí ale nemusíte bát. Poradíme, jak jej vybrat v obchodě i jaký je rozdíl mezi zeleným a bílým. Tak neváhejte a hurá na nákup. Sezóna chřestu je krátká, jen od poloviny dubna do konce června.Chřest připravený na másle se strouhankou vynikne na svátečním stole
Před 4 měsíciMezi lahůdkovou zeleninu řadíme chřest. Jedná se o vytrvalou bylinu, která na záhonu vydrží růst i dvacet let. Vzhledem k jeho vysoké ceně se stále více lidí pouští do jeho pěstování. Chřestová sezóna začíná v polovině dubna a končí v půlce června. Právě v této době se chřest sklízí v podobě nerozvinutých poupat. Jak si ho chutně připravit?Chřest je plný vitamínů i minerálů, skvěle chutná a navíc je snadný na přípravu
Před 4 měsíciSezóna českého chřestu trvá 2–3 měsíce, bílý již v obchodech seženete a zelený se objeví začátkem května. Chřest lékařský, lidově též špargl, býval za první republiky v Čechách velmi oblíbenou zeleninou. V rámci Evropy jsme se v jeho pěstování dokonce řadili na přední místa a nyní se opět stáváme chřestovou velmocí.37 skvělých receptů se zeleným a bílým chřestem v hlavní roli
Před 4 měsíciKromě tradičního českého bílého se u nás pěstuje i chřest zelený. Máme pro vás spoustu nápadů co s oběma podniknout! U chřestu je zásadně důležitá čerstvost. Čím dříve po sklizni chřest jíte, tím je sladší – to platí pro všechny varianty (bílou, zelenou i u nás exotickou fialovou). Pod článkem najdete spoustu receptů, jak chřest zpracovat, ale před tím si pročtěte jeho základní úpravu.Chřest připravený na másle je ideálním doplňkem jarního jídelníčku
Před 4 měsíciDo zdravého jídelníčku patří konzumace dostatku zeleniny a ovoce. Z nich lze připravit nejrůznější druhy pokrmů, sladkých i slaných. Je dobré vařit podle sezónnosti zeleniny, vybírat si tedy tu, která je k dispozici v daném ročním období. Například v dubnu až červnu přichází na řadu sběr chřestu.Jak připravit dokonalou holandskou omáčku? Fantastickou chuť a sametově hebkou konzistenci zaručí správné šlehání másla
Před 4 měsíciZačíná nám sezona chřestu a ten si, ať už je to bílý nebo zelený, nejčastěji vychutnáváme s holandskou omáčkou. Tato delikátní slavná omáčka je jemná díky spoustě másla, a přestože je jen z pár surovin, chutná naprosto skvostně. Je tu jen jeden zádrhel, nesmí se vám srazit…Losos se zeleným chřestem, bazalkovým pestem a rajčátky pečený v alobalu
Před 4 měsíciJednoduchý recept, na který nepotřebujete mnoho surovin, ale svou chutí vás velmi mile překvapí. Pečený losos s chřestem a rajčaty je ideálním tipem na jarní oběd či večeři.Oblíbená jarní zelenina s nevšední přílohou: Krémová polenta se zeleným chřestem.
Před 4 měsíciZelený chřest je vyhledávanou jarní zeleninou, nedostupnou mimo svou sezónu. Vychutnejte si jeho přirozenou chuť, a připravte ho jednoduše uvařený. Podávat ho můžete na hedvábně jemné polentě provoněné máslem.Sezóna chřestu začíná. Co vše si z této české lahůdky doma připravíte?
Před 4 měsíciZ bílého chřestu vykouzlíte dokonalou krémovou polévku, fialový bude chutnat spařený s holandskou omáčkou a zelený překvapí svou jemnou chutí a křupavostí na grilu. Řeč je o chřestu, delikátní zelenině, v jejímž pěstování je Česká republika skutečnou velmocí a jejíž sklizeň začíná většinou koncem dubna a končí v červnu. Chřest je přitom vynikající nejen díky své chuti, ale i zdravotním benefitům. Připravte si jej doma i vy.Začala sklizeň chřestu. Pěstují ho jen v Hraběticích, dříve chutnal i císařovně
Před 4 měsíci/FOTOGALERIE/ Jednou za rok a jen pár týdnů v roce se mohou gurmáni těšit z unikátní pochoutky. Čerstvý chřest začali v těchto dnech sklízet farmáři v Hraběticích na Znojemsku. Jako jediná na Moravě jej pěstuje tamní rodina Bártových. Zájemci ho mohou získat například na Zelném trhu Brně.Obrazem: Pěstuje se v hrobech. Jak vypadá sklizeň chřestu
Před 4 měsíciNa Mělnicku se sklízí bílý chřest. Chladné počasí omezuje sklizeň, takže pěstitelé zatím nedodávají do obchodních řetězců. Ceny jsou ale stejné jako vloni.Sezóna chřestu je tu: Jak poznat čerstvý a jak ho správně připravit?
Před 4 měsíciZařaďte do svého jídelníčku chřest. Má blahodárné účinky na zdraví a navíc skvěle chutná. Musí být však čerstvý!KOKO ve varu: Hovězí steak se zeleným chřestem, pečenými brambory a chimichurri z medvědího česneku
Před 4 měsíciPerfektně připravený hovězí steak, opečené brambory, čerstvý zelený chřest a bylinková salsa s aromatickým medvědím česnekem. To je dokonalá večeře, kterou můžete připravit pro svého partnera třeba na 1. máje. O vychytaný recept se ve svém pořadu podělila Veronika KOKO Šmehlíková.Chřest je superpotravina, elixír mládí a afrodiziakum. Podpoří imunitu i hubnutí
Před 4 měsíciPrvní chřest každoročně netrpělivě vyhlížejí kuchaři, gurmeti i příznivci zdravé výživy. Sezona této křehké a chutné zeleniny obvykle začíná v polovině dubna, ale letos má kvůli deštivému počasí trochu zpoždění. Na co je dobrý chřest? Chřest má nádech luxusu, protože jeho pěstování je náročné a trvanlivost krátká - k zákazníkovi se musí dostat nejpozději 36 hodin po sklizni, aby si zachoval chuť i výživové hodnoty. Lidé si na něm pochutnávali už od starověku a dnes mu odborníci přisuzují výjimečné léčebné účinky.Chřestová polévka: Vyzkoušejte dokonalou jemnost starobylé české zeleniny
Před 2 rokySezóna chřestu je stále v plném proudu a receptů na chřestové pokrmy není nikdy dost. Už jste ochutnali chřest v jedné z jeho nejjemnějších podob - lahodné chutné polévce? Máme pro vás tipy, jak si připravit polévku z chřestu na zahřátí nebo jako osvěžení za studena.