Pohanková kaše. Výborná naslano i nasladko
Před 15 dnyJednoduché jídlo, které se dá uvařit naslano i nasladko - to je pohanka!Pohanka je vhodným pokrmem bezlepkové diety. Zlepšuje trávení a snižuje hladinu cukru v krvi
Před 20 dnyPokud hledáte potravinu, která neobsahuje lepek, ale zároveň je bohatá na důležité živiny, pohanka může být vhodným řešením. Slouží nejen jako náhražka obilných produktů, ale navíc má specifickou oříškovou chuť, která může přinést zpestření do vaší kuchyně. Jaké má pohanka účinky?Dejte šanci pohance. Je to všestranná superpotravina plná chuti a zdraví, uvařená je za chvilku
Před 1 měsícemPohanka se v současné době těší stále větší oblibě, což je mimo jiné zapříčiněno její cennou výživovou hodnotou. Její opětovné zařazení do jídelníčku je tím správným krokem ke zdravému stravování. Pohanka dodává lidskému organismu důležité vitaminy, bílkoviny a esenciální aminokyseliny, čímž prospívá našemu celkovému zdraví. Podívejte se na naše pohankové recepty a zjistěte, jak pohanku využít!Pořiďte si jáhly, pohanku a kulatou rýži. Připravíte z nich skvělé bezlepkové kaše k snídani
Před 1 měsícemTaková kaše k snídani dokáže zahřát, zasytit i nastartovat organismus. Navíc se dá ozdobit i dochutit prakticky čímkoli, co máte rádi. Ráno není času nazbyt, přinášíme vám proto několik tipů, jak si výbornou kaši k snídani připravit do pár minut – tentokrát v bezlepkové variantě!Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol
Před 1 měsícemVydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.Pohanská polévka z Valašska, která je vhodná k obědu i svačince
Před 1 měsícemPohanská polévka je sice možná i pro pohany, ale především se vaří právě z chutné a zdravé pohanky! Polévku ideální na oběd i svačinu pro vás opět připravila valašská patriotka Vanda Vrlová.7 tipů, jak na spánek při tropických nocích: Vyžeňte partnera, namočte zápěstí a spěte na pohance
Před 2 měsíciVedro přes den je náročné a v posledních dnech je ho opravdu moc. V noci to není o nic lepší - byt připomíná svou teplotou skleník a vy kvůli tomu ne a ne usnout. Co pomůže?Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku
Před 3 měsíciCo mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.Proč zařadit do jídelníčku pohanku? Zdraví prospěšné účinky, které vás přesvědčí
Před 3 měsíciChcete udělat něco více pro své zdraví? Nevíte, co stále vařit? Potřebujete inspiraci? Pak vpusťte do své kuchyně zázračnou bezlepkovou potravinu. S čím vším pomůže?Pohankový chléb připravíte z jediné suroviny. Vychutnejte si zdravé domácí pečivo
Před 3 měsíciZ vlastní zkušenosti vím, že největší radost v kuchyni člověku udělá upečení jeho prvního chleba. Čerstvé pečivo z obchodu je sice pohodlnější cestou, když si ale upečete doma vlastní, nic se s tím nedá srovnávat. Vyzkoušejte třeba chléb pohankový, který je na přípravu velmi snadný. ZdrojPohankové palačinky plněné vanilkovým tvarohem
Před 4 měsíciJahodová sezóna právě začíná! Vyzkoušejte úžasné pohankové palačinky nasladko plněné vanilkovým tvarohem a právě jahodami. Pohanková mouka je velmi výživná díky vysokému obsahu rutinu a přirozeně bezlepková. Palačinky si můžete připravit jednoduše a snadno. A až vás sladká varianta omrzí, vyzkoušejte je i naslano.Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy
Před 4 měsíciLilky je třeba tepelně upravit, protože obsahují jedovatý alkaloid solanin, podobně jako brambory. Pečením lilky změknou a poslouží jako sytý, a přitom téměř nekalorický základ, který můžete přidáním zeleniny, bylinek, koření, a hlavně oleje nekonečně variovat. Sladká pečená rajčata s teplým pohankovým salátem s pikantními kapary a citronovou šťávou vás okamžitě přenesou na dovolenou k moři.Nesnášíte pohankovou kaši? Tak ochutnejte tuhle skvělou slanou verzi
Před 4 měsíciPřiznejme si: pohanka lidi rozděluje. Někdo ji miluje, jiný nenávidí. Ale když zkusíte naši slanou verzi, věříme, že v prvním případě budete nadšení, a v tom druhém na pohanku konečně změníte názor.Vitamínová abeceda: Vitamín P – znáte ho, jen o tom nevíte
Před 5 měsíciVitamín P je poměrně málo používaný výraz. Pravděpodobně vám bude více povědomé označení flavonoidy nebo budete znát rutin, jednoho ze zástupců této skupiny. Flavonoidy jsou důvodem, proč se říká, že sklenička červeného vína nebo hrnek zeleného čaje jsou zdravé. Kde je ještě najdete a proč by ve vašem jídelníčku neměly chybět?Proč zařadit do jídelníčku pohanku? Zdraví prospěšné účinky, které vás přesvědčí
Před 5 měsíciChcete udělat něco více pro své zdraví? Nevíte, co stále vařit? Potřebujete inspiraci? Pak vpusťte do své kuchyně zázračnou bezlepkovou potravinu.Pohanka pohlídá krevní cukr a srovná hladinu cholesterolu
Před 5 měsíciPohanka patří mezi velmi zdravé potraviny. Má jedinečné účinky na srdce a metabolismus cukrů a tuků. I ona se ale musí konzumovat v rozumné míře.Příloha k hlavnímu jídlu, která potěší peněženku i hladinu krevního cukru. Řeč je o pohance
Před 6 měsíciPohanka nabízí řadu zajímavých zdravotních přínosů, ze kterých může těžit naprosto každý. Do jídelníčku ji přidáte snadno a nevyjde vás na mnoho peněz.Potraviny s velkým obsahem hořčíku přinesou lepší spánek
Před 6 měsíciStrach z budoucnosti, vnitřní neklid a starosti s láskou – především v době pandemie se mnoho lidí strachuje a často proto nemohou spát. Jak to vyřešit? Jíst potraviny pro lepší spánek.Pohanka je důležitou součástí bezlepkové stravy, při trávicích obtížích ale není správnou volbou
Před 6 měsíciPohanka se řadí mezi pseudoobiloviny, na rozdíl od tradičních obilovin je však přirozeně bezlepková. A co víc, pyšní se nízkým glykemickým indexem, proto je obzvláště vhodnou ingrediencí do pokrmů diabetiků a pacientů s inzulínovou rezistencí. Zdravým lidem může pohanka zpestřit jídelníček, nadto obsahuje celou škálu prospěšných látek, které povzbudí obranyschopnost těla a zlepšuje vyměšování.Prospěje tělu a kila půjdou dolů: Odlehčete jídelníček a zkuste velikonoční půst s těmito recepty
Před 7 měsíciDnes začíná čtyřicetidenní půst, který potrvá až do Velikonoc, pro věřící má hluboký duchovní význam. Vzdát se masa, alkoholu a sladkostí a odlehčit v předjaří jídelníček je ale zdravá tradice, která prospěje všem bez rozdílů.Pohanka v jídelníčku pomáhá hubnout, zahání hlad a prospívá srdci. Jak ji vařit
Před 7 měsíciPrávě teď je ideální roční období na to, abyste svůj jídelníček obohatili o potraviny, bez kterých se stoly našich předků neobešly. Bohužel jsme na ně časem trošku zapomněli a nahradili je bramborami, rýží nebo těstovinami. Je to například pohanka.Pohanková snídaně třikrát jinak
Před 7 měsíciMožná se někdy neubráníte myšlenkám typu: Mohl/a bych svou snídani udělat ještě zdravější, ještě výživnější, ještě lépe stravitelnější, ještě...?Tak trochu jiné křupavé krokety: Pečené zeleninové, jáhlové, rýžové nebo luštěninové obohatí jídelníček o spoustu chutí i živin
Před 7 měsíciDozlatova osmažené nebo fritované krokety jsou zejména dětmi oblíbenou přílohou. Ty klasické se dělají z bramborového těsta a způsob přípravy není zrovna nejzdravější. Existují však varianty, které jsou rovněž vynikající, ovšem bez přebytečného tuku a se spoustou potřebných živin.Pohanka s pečenou zeleninou
Před 7 měsíciPohanka je přílohou, na níž se často zapomíná. A je to velká škoda. Pohanka má vysokou nutriční hodnotu a do zimních měsíců se skvěle hodí. A pečená zelenina k tomu je ideálním řešením, jak doplnit zeleninu, když nemáme chuť na studené saláty. Vyzkoušejte tuto kombinaci v našem certifikovaném receptu, kde najdete i tabulku s výživovými údaji.Oběd z varné konvice: Na sladký nadýchaný kuskus, rizoto z bulguru nebo pohankovou kaši s medem sporák nepotřebujeme
Před 8 měsíciHledáte inspiraci na jednoduchý oběd nejen pro děti, který se obejde bez sporáku a trouby? Ať už se snažíte ušetřit na drahých energiích, nebo nemáte k dispozici potřebné vybavení na vaření a pečení, vyzkoušejte jednoduché a rychlé alternativy. Na naše bezmasé tipy ze spotřebičů postačí jen varná konvice.Valašský kontrabáš: Jídlo, které vás naučí milovat pohanku. Můžete si připravit i vegetariánskou verzi
Před 8 měsíciRegionální pokrmy jsou často postaveny na plodinách, kterým se v dané oblasti nejvíce daří.Pohanková dieta: Očistí tělo a pomůže shodit nadbytečná kila. Všem se však doporučit nedá
Před 8 měsíciPokud hledáte cestu, jak se rychle zbavit nějakého toho kila navíc, pohanková dieta je možná tou správnou volbou právě pro vás. Je ale třeba mít na paměti, že pokud jde váha dolů příliš rychle, má to také svá rizika. Odborníci proto před pohankovou dietou také varují.Než rozsvítíš, podívej se k sousedům. Olda Tamáš a vánoční pověry
Před 9 měsíciCo Sandra Hejlová vozila do Čech z Německa? Marcela Kohoutová měla pokrokovou babičku. Světýlka a energetická krize. Vaří víc muži nebo ženy? Jaký je povánoční jídelníček na odlehčení? Bez kterých pohádek nejsou vánoce?Pohanka posiluje zdraví a chutná v kaši, s masem i na sladko
Před 10 měsíciV posledních letech se s ní můžete setkat čím dál častěji. Je prospěšnou alternativou k obilovinám a po správné úpravě potěší nejen váš organismus, ale i chuťové buňky.Starý valašský recept: Pohanka s brynzou a škraky je skromné jídlo plné vitaminů a bílkovin. Příprava je snadná
Před 10 měsíciValašsko je nádherným regionem, ke kterému patří nejen švestky, zelí, ale i pohanka. Brynzu nemusíte dávat jen na halušky, dohromady s pohankou a škraky vytvoří skvělé jídlo. Zjistěte, jak na něj.Pohanka přináší na podzimní stůl zdraví. Léčí především křečové žíly a krvácení z nosu
Před 10 měsíciMálokterá potravina má tolik kvalit jako pohanka. Tato pseudoobilovina slouží už po staletí jako výživná příloha, která plně zasytí a zároveň poskytne širokou paletu vitamínů a minerálů. Diabetici ocení její výrazný vliv na snižování glykémie a zcela jistě by ji měli do svého jídelníčku zahrnout. K dostání je v mnoha variantách a je jen na vás, jakou formu pohanky si oblíbíte. Vyzkoušejte naše tipy i ve vaší kuchyni!Vaření s pohankovou moukou obsáhne sladké i slané pečení
Před 11 měsíciPokud hledáte alternativy ke klasické pšeničné světlé mouce, nezapomeňte vyzkoušet pohankovou mouku. Můžete ji použít na zahuštění polévek i na sladké a slané pečení!Podzim patří polévkám: Zkuste si připravit krém s batáty
Před 11 měsíciV podzimním sychravém počasí přijdou k chuti nejrůznější vydatné polévky. A právě taková je tahle z kořenové zeleniny a sladkých brambor neboli batátů. S troškou zázvoru a chilli dokonale zahřeje. Navíc i pořádně zasytí díky netradiční vložce – vařené pohance.Pohanka je oblíbenou surovinou našich babiček. Připravit z ní můžete i chutný popcorn
Před 11 měsíciVšichni jsme si zvykli na to, že existuje popcorn. Už ani pufovaná rýže v čokoládě nás nemůže překvapit. Věděli jste ale, že existuje podobná pochoutka také z pohanky?Babiččin recept na řízky, když je do výplaty daleko: Stačí dvě ingredience
Před 1 rokemMáte chuť na řízky, ale do výplaty je daleko a vám na konci měsíce už nezbývají peníze na drahé maso? Pak vyzkoušejte recept našich babiček, které si také často nemohly pravé řízky jen tak dovolit. Přišly tedy na skvělou levnou náhradu, na které si jistě pochutnáte i vy.Ocenění si ze Země živitelky odvezla nová odrůda pohanky či minerálka
Před 1 rokemZvláštní ocenění poroty v soutěži Zlatý klas 2022 získala na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích nově vyšlechtěná odrůda pohanky a kolekce archaických druhů pšenic. Stejné ocenění, Zlatý klas s kytičkou, si odvezla také přírodní Vratislavická kyselka. Dalších 12 exponátů dostalo diplom Zlatý klas. Kompletní výsledky zveřejnili organizátoři soutěže na webu.Pohankový med: Čím se liší od toho klasického a jaké má účinky?
Před 1 rokemVěděli jste, že existuje pohankový med? Typické je pro něj tmavé zbarvení a výrazná chuť pohanky. Kromě klasického čirého medu jsou dostupné také krémové varianty medu. Pohankový med obsahuje velké množství antioxidantů a brzdí odbourávání vitamínu C. Dobrou zprávou zejména pro ženy je, že obsahuje železo. Počítejte také s trošku jinou chutí medu.Lidový kuchař Láďa Hruška se dal na pohanku a bezlepkové těstoviny: Snažím se tělo ošálit, abych mohl jíst neustále
Před 1 rokemReportér a všeuměl Láďa Hruška (44) si nenechal ujít letošní Fokus optik Prima Run. Ačkoli po celou dobu závodu vytrvale pršelo, amatérský kuchař si náladu zkazit nenechal. Běh dokončil se ctí a webu Lifee.cz prozradil, jak se udržuje v kondici. Důraz klade na to, aby nehladověl, a porce jídla byly přirozené. Sází také na pohanku a bezlepkové těstoviny.Po těchto druzích mouky nepřiberete: Ty nejzdravější si snadno vyrobíte doma
Před 1 rokemV případě, že jste se rozhodli „sundat“ ještě nějaké to kilčo dolů, nemusí ve vašem jídelníčku chybět mouka. Hubnutí je možné i s ní! Jen se vyhýbejte té klasické bílé, máme pro vás tipy na lepší a zdravější mouky, které si snadno vyrobíte doma za pár korun.Nora Fridrichová o zoufalství samoživitelek: Jak uvařit pod 100 Kč i jak vyprat bez pračky
Před 1 rokemModerátorka České televize Nora Fridrichová přijala pozvání Miluše Bittnerové do talkshow Na kafeečko. Promluvila zde o své cestě k pomoci matkám samoživitelkám, a to nejen českým, ale také ukrajinským. Nastínila také, jak probíhá rodinné soužití s kolegou a partnerem, sportovním komentátorem Robertem Zárubou. Lifee.cz uvádí sérii rozhovorů se slavnými ženami s herečkou Miluší Bittnerovou v pořadDelší život zajistí pohanka
Před 1 rokemNechcete si dnes uvařit něco z pohanky? Je to nový elixír dlouhověkosti. Zvyšuje totiž hladinu jistého proteinu, který obnovuje buňky a posiluje odolnost vůči stresu.Víte, jak vařit pohanku nebo jáhly?
Před 1 rokemPohanka, špalda nebo červená pšenice. Nic vám to neříká? Naši předci je konzumovali pravidelně a dobře znali jejich užitečné stránky ve výživě. Nyní “téměř zapomenuté” plodiny znovu získávají místo v českých kuchyních, a to nejen u vyznavačů pestrého stravování.Stravování v Sovětském svazu: V konzervách byl boršč, březová míza i mořská okurka
Před 1 rokemV Sovětském svazu dokázali soudruzi vyrobit prakticky cokoli. Třeba i konzervovanou vodu a jídlo s velmi neobvyklými příchutěmi. Věděli jste, že mezi nejoblíbenější pokrmy patřila pohanka na všechny možné způsoby?Pohanka rovná se kus zdraví! Proč ji nenechat ležet ladem ve spíži?
Před 1 rokemPohanka není žádnou novinkou na trhu. Jedná se o potravinu, která byla milována, ale i nenáviděna již našimi prababičkami. Ten, kdo ji měl, si ji mohl dopřát k masu, se zeleninou, houbami, ale i jako dezert. Bohužel má svou specifickou chuť, kterou si jen málokdo z nás oblíbí, proto ji v našich spížích nenajdeme tak často. To je ovšem škoda, protože právě tato surovina oříškové chuti má příznivý vliv na lidské zdraví. Přečtěte si několik důvodů, proč by si měl pohanku dopřát každý z nás.Zdravá snídaně: Vyzkoušejte špaldu nebo pohanku
Před 1 rokemZačněte jíst chytře a zdravě. Zařaďte do svého jídelníčku tradiční plodiny, jakými jsou pohanka a špalda. Tyto potraviny jsou stále trochu opomíjené, přitom jsou zdravé a nabité vitamíny. Jaké jsou jejich hlavní benefity a jak si je co nejsnadněji připravit?Pohanku lze upravit na nespočet způsobů. Dopřát si ji bez obav mohou i alergici
Před 1 rokemPohanka je surovina, o které toho možná ještě tolik nevíte. Má mnoho výhod, je jednoduchá na přípravu a můžete ji použít klidně každý den. Pokud se rozhodnete ji vyzkoušet, nebudete litovat.Je rýžovar zbytečnost v kuchyni, nebo skvělý pomocník? Zjistili jsme za vás, co všechno umí a na kolik vás vyjde
Před 1 rokemK čemu se v kuchyni může hodit rýžovar? Možná vyřeší problém všem, kterým se navzdory praktickým tipům stále nedaří uvařit krásně sypkou a měkkou rýži. Nicméně tento spotřebič dokáže mnohem víc a někdy může dokonce nahradit multifunkční hrnec.Proč naše babičky pily čaj z pohanky? Proti krevním sraženinám a pro zdravé cévy
Před 1 rokemBlahodárné účinky pohanky lidé v posledních letech znovu objevují. Naše babičky ji však zpracovávaly a konzumovaly pravidelně. Věděly totiž, jak je pohanka prospěšná zdraví.Retro vaření s Kristinou: Pohanková kaše se slaninou a brynzou vás překvapí lahodnou chutí
Před 1 rokemPohanka bývala dříve běžnou součástí jídelníčku našich předků. Pak jsme na ni po revoluci pozapomněli a v posledních letech se zase vrací na výsluní, kam právem patří. Pohanka je levná, skvělá surovina, z níž se dříve vařívaly hlavně kaše. A jednu takovou, slanou, jsem si dnes pro vás připravila i já.Co znamená holka? Jehla! Brněnské Ukrajince odreagovali hádankou i zpěvem
Před 1 rokem/FOTO/ Holka, pohanka nebo čerstvý. Pro Jihomoravany jsou to obyčejná slova, pro Ukrajince se ale stávají předmětem hádanky. Ve vlastní řeči se s nimi setkávají také, ale znamenají v ní něco zcela jiného. Záhada devíti vytipovaných slov je součástí nedělního setkání teď už brněnských Ukrajinců, kteří se do města dostali kvůli válce ve vlastní zemi.Nepodléhejte panice, neskupujte pohanku a cukr, vyzývá Rusy šéfka horní komory
Před 1 rokemPředsedkyně Rady federace, horní komory ruského parlamentu, Valentina Matvijenková v pátek vyzvala veřejnost, aby lidé nepodléhali panice a neskupovali pohanku a cukr. Zejména cukr podle tisku mizí z ruských obchodů kvůli nákupům, které si dělají spotřebitelé vystrašení válkou na Ukrajině a dopady západních sankcí. Pohanka patří v Rusku i na Ukrajině k základním potravinám a je neodmyslitelnou součástí jídelníčku, ať už jako příloha, tak samostatně.Šéfka ruského senátu vyzývá občany, aby neskupovali pohanku a cukr
Před 1 rokemPředsedkyně Rady federace, horní komory ruského parlamentu, Valentina Matvijenková dnes vyzvala veřejnost, aby lidé nepodléhali panice a neskupovali pohanku a cukr. Zejména cukr podle tisku mizí z ruských obchodů kvůli nákupům, které si dělají spotřebitelé vystrašení válkou na Ukrajině a dopady západních sankcí. Pohanka patří v Rusku i na Ukrajině k základním potravinám a je neodmyslitelnou součástí jídelníčku, ať už jako příloha, tak samostatně.Mouka jako základní surovina každé kuchyně. Je až překvapivé, z čeho všeho ji lze vyrobit
Před 1 rokemMouka představuje základní surovinu, kterou najdeme snad v každé domácnosti. Určitě i vám se ve spíži ukrývá minimálně jeden pytlík mouky, ať už jde o kterýkoli druh. Z mouky pečeme chutné a sladké moučníky, zahušťujeme její pomocí omáčky. Využití má opravdu hodně.Bezlepková pohanka je plná bílkovin
Před 1 rokemPohanka je přímo historickou plodinou. Na našem území se pěstovala již ve 12. století a bezpochyby patřila ke každodenní stravě. Bohužel v dnešní době ji vytlačuje spousta jiných zrn a již zpracovaných potravin. Ve zdravé výživě má své místo jisté a to nejen díky tomu, že je přirozeně bezlepková, ale navíc má bezpočet příznivých účinkú na naše zdraví.Pohanka: jedni ji milují, druzí ji nemohou cítit. Proč byste ji měli zařadit do jídelníčku?
Před 1 rokemPokud se vyhýbáte lepku a přesto hledáte potraviny, které poskytují všechny výhody obilovin, jistě si zamilujete pohanku. Nejen, že funguje jako alternativa/náhrada běžných obilovin, ale nadchne vás jemnou oříškovou chutí a jedinečným nutričním složením.Předčí pšenici, žito i rýži. Pseudoobiloviny jsou zdravější i výživnější potravinou budoucnosti
Před 1 rokemObiloviny sytí lidstvo odpradávna, a tak tomu i zůstane. Ne každému ale svědčí, například kvůli obsahu lepku. A tak se stále větší oblibě těší nutričně bohatší pseudocereálie bez lepku.Znáte japonské pohankové „špagety“ soba? Zkuste si je připravit podle našeho receptu!
Před 1 rokemŠpagetám se podobají, jsou ale placatější a mají světle hnědou barvu. Nevyrábějí se totiž z pšeničné mouky, ale z pohankové, což jim dodává zajímavou příchuť. A přestože pohanka byla populární i ve staročeské kuchyni, tyto nudle jsou skrz naskrz japonské a spíš než špek k nim patří tofu.Dejte si kontrabáš: Vyhlášený pokrm valašské kuchyně z pohanky a brambor
Před 1 rokemKontrabáš je jednoduchý, prostý, z levných a obyčejných surovin, stejně jako mnoho jiných jídel chudé valašské kuchyně, chutná ale přímo božsky. A to i přesto, že jsou v něm takové zdánlivě nesourodé suroviny jako pohanka a brambory. Ale nebojte, dost ho vylepšuje uzené maso.Tipy pro snadné vaření obilovin. Zařaďte do jídelníčku málo využívané suroviny
Před 1 rokemHledáte pro sebe a svou rodinu nové suroviny a pokrmy, kterými byste mohli rozšířit nabídku receptů? Zaměřte se na obiloviny a pseudoobiloviny, které se z našeho jídelníčku časem vytratily, ale v posledních letech je stále více kuchařů zase objevuje. Prozradíme vám triky na snadnou přípravu pohanky, jáhel, bulguru a krup, ale i amarantu a quinoi.Starověké obiloviny, které se vyplatí přidat do jídelníčku pro podporu zdravé výživy
Před 1 rokemTakže ať už máte stravu bez lepku, nebo prostě chcete být při vaření trochu kreativní, výměna moderních obilnin za ty starodávné je skvělý způsob, jak dát svým oblíbeným pečivům a pokrmům zdravý šmrnc. Starověké obiloviny mají spoustu zdraví prospěšných vlastností.