Zavřít
Pohanka

Pohanka

Nejnovější články na Seznamu na téma Pohanka
  • Recepty prima nápadů

    Jídla, která zahřejí: Kimchi, čočka, pohanka a koření, které vás postaví na nohy v chladných dnech

    Před 13 dny
    Když se dny krátí a venku začíná mrznout, tělo si samo říká o něco teplého, sytého a uklidňujícího. Horké čaje a svetry pomůžou, ale neméně důležitá je i to, co jíme. Některé potraviny totiž přirozeně podporují vnitřní teplo, rozproudí krev a dodají energii – a vy se tak budete cítit dobře i bez topení puštěného na maximum.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Renesance ve stravě v podobě jídel pro chudé

    Před 26 dny
    Jídlo chudých zažívá doslova renesanci. Ano, řeč je o pohance. Jak jí co nejlépe připravit?
     Komentáře
  • Kondice

    Quinoa, amarant a pohanka. Staré plodiny, které znovu dobývají svět. Zasytí vás a ještě zhubnete

    Před 28 dny
    Ruku na srdce, pšeničná mouka na pečení a rýže jako příloha je trochu nuda. Dejte prostor novým hvězdám kuchyně – quinoe, amarantu a pohance. Droboučká semínka si získávají srdce žen po celém světě, protože skvěle chutnají a pomáhají i s hubnutím. Jsou lehká, výživná a v kuchyni dokážou hotové divy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat pohankové bramboráky. Chuť je trochu jiná, ale výtečná

    Před 1 měsícem
    Bramboráky jsou báječným jídlem, jehož vůně láká všechny z blízkého okolí k ochutnávání. Tyto placičky se obvykle připravují z hladké mouky, strouhaných brambor a vajíčka, ale nabízí se mnoho dalších možností k experimentování. Můžete je pro změnu vyzkoušet s pohankou, která vám zůstala od oběda.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Pohanka recept: tři super rychlá jídla plná rutinu a vlákniny. Navíc skvěle chutnají

    Před 1 měsícem
    Pohanka je zdravá bezlepková pseudoobilovina, která se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a rutinu. Díky zmiňovanému rutinu je skvělým pomocníkem na posílení cévních stěn.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vydatná zeleninová polévka s pohankou a vajíčkem: Příjemně vás zasytí a zahřeje

    Před 2 měsíci
    Chladné dny a deštivé počasí nám dávají pocítit, že začíná podzim, což znamená, že nám přijdou k chuti vydatná jídla, která nás krásně zahřejí. Dobrou volbou je vydatná polévka s pohankou a vejcem. Je plná krásně barevné zeleniny a pohanka se k ní skvěle hodí.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Ruské "superpotraviny" bude letos nedostatek. Kvůli suchu i vypočítavým farmářům

    Před 2 měsíci
    O třetinu totiž klesla plocha, kterou místní zemědělci oseli pohankou. V některých regionech teď farmáři navíc řeší sucho.
     Komentáře
  • Apetit

    Snídaňová kaše – z čeho si ji můžete připravit? Odstartujte ráno s ovesnými vločky, quinoou, jáhlami, pohankou či amarantem...

    Před 2 měsíci
    Rána už začínají být chladná, a tak je opravdu příjemné dopřát si hřejivou, vydatnou snídani, abychom tělo hned po ránu pěkně nastartovali. Snídaní, která nejen že zahřeje, zasytí, ale je zároveň zdravá a lehce stravitelná, je obilná kaše. Většina z nás zná především klasickou kaši z ovesných vloček, ale připravit si ji můžete například i ze stále populárnější quinoy, jáhel, pohanky či amarantu. Jakou surovinu zvolit a jak z ní kaši připravit?
     Komentáře
  • Love of Raw

    Kaše na tisíc způsobů: Raw i vařené varianty pro každý den

    Před 3 měsíci
    Objevte nekonečné možnosti přípravy kaší – raw i vařených, sladkých i slaných. Naučte se, z čeho je tvořit, jak je ochutit, ozdobit a proměnit v rychlé a výživné jídlo pro každý den.
     Komentáře
  • Cooky

    Krémové pohankové rizoto: Zdravý a lehký recept se zeleninou, houbami a vývarem

    Před 3 měsíci
    Dopřejte si něco zdravého, na čem si pochutnají chuťové buňky a celé tělo bude mít radost. Pohankové rizoto je to pravé, zvládnete jej snadno s naším receptem s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Skvělá alternativa ovesné granoly je z pohanky. Ocení ji úplně každý

    Před 3 měsíci
    Recept na domácí granolu bez ovesných vloček – ideální pro bezlepkovou snídani nebo zdravou svačinu. Hotová za 20 minut, z pouhých 4 ingrediencí. 1. Recept na Domácí pohanková granola ze 4 surovin: 🔗Ingredience: * 400 g světlé pohanky (nepražené) * 100 g hořké čokolády * 2,5 lžíce sirupu (javorový/agávový) * 3 lžíce ořechového másla (já použila arašídové) 🔪 Postup: 1️⃣ Pohanku rozprostři na plech vyložený pečicím papírem a upeč ji na sucho:→ cca 20 minut při 160 °C→ Občas promíchej, ať se nepřipálí!(nebo opraž na pánvi, pokud děláš menší dávku) 2️⃣ Jakmile pohanka začne vonět po oříškách a získá zlatohnědou barvu, vyndej ji z trouby.→ Přidej čokoládu, sirup a ořechové máslo→ Důkladně promíchej, dokud se vše nespojí. 3️⃣ Nech vychladnout, nalámej na menší kousky a ulož do sklenice. 🫙 V uzavřené nádobě vydrží v pohodě až 2 týdny (pokud ji do té doby nesníš 😅).
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Pohanku melou přes sto let, mlýnské stroje si vyrábí sami

    Před 4 měsíci
    Tataři při nájezdech na Valašsku ve třináctém století uřezávali lidem uši. Zůstala tu po nich alespoň pohanka. Místní ji jedí dodnes a velký podíl na tom má jedna mlynářská rodina.
     Komentáře
  • Vitalia

    Pohanková mouka je zdravá a bezlepková. Můžete z ní udělat skvělé palačinky

    Před 5 měsíci
    Pohankovou mouku koupíte v dobře zásobených obchodech nebo zdravých výživách. Neprodává se po kilech, obvykle jsou v nabídce půlkilová balení. Snadno ji zařadíte do receptů na běžná jídla či moučníky.
     Komentáře
  • Receptovník

    Pohanka: Neodolatelný doplněk ke guláši i sladká pochoutka

    Před 5 měsíci
    Pohanka, surovina, o které možná ještě nevíte tolik, kolik byste měli. Je vysoce výživná, snadná na přípravu a vhodná ke každodennímu použití.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!

    Před 5 měsíci
    Buď ji milujete, nebo nenávidíte. A pokud jste zastánci druhého „tábora“, je to velká škoda. Řeč je o pohance, skromné, ale nutričně nabité pseudoobilovině. Co všechno pohanka „umí“? A jak ji připravit tak, aby vám chutnala?
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Zdravá bomba do trouby: Zapékaná pohanka, špenát a vejce, co zachutná i milovníkům řízků

    Před 6 měsíci
    Hledáte recept, který je jednoduchý, zdravý, chutný a zároveň neotřelý? Vyzkoušejte zapečenou pohanku se špenátem a vejcem – ideální volbu pro rychlý oběd, večeři, nebo dokonce jako vydatnou víkendovou snídani. V receptu hraje hlavní roli pohanka, často opomíjená superpotravina, kterou si po prvním soustu zamilujete. Kombinace se špenátem, voňavým česnekem a lahodně tekutým žloutkem zapečeným na povrchu je nejen nutričně vyvážená, ale i nečekaně lahodná. Takže pokud chcete upéct něco nového, čtěte dál!
     Komentáře
  • Brána do světa
    naMédium

    Strava a bydlení za první republiky: život chudých měl k idylce daleko

    Před 6 měsíci
    Období první republiky je přijímáno jako zlatá éra naší historie. Tato představa je však důsledkem toho, že přímí pamětníci již mezi námi téměř nejsou a pokud ano, byli v té době bezstarostnými dětmi.
     Komentáře
  • Dáma

    Jak poznat, jestli vám škodí lepek: celiakie, alergie nebo jen citlivost?

    Před 7 měsíci
    Bolesti břicha, nadýmání či průjem se zpravidla objeví po nějaké dietní chybě. Ovšem u některých lidí je příčinou těchto obtíží lepek ve stravě. Někdy může být příčinou celiakie, jindy alergie na lepek či jen nesnášenlivost lepku. Projevy onemocnění se různí, ovšem v zásadě platí, že všem prospěje bezlepková strava.
     Komentáře
  • Apetit

    Pohanka jako superpotravina: Od tradičních polévek až po moderní pomazánky. 15 slaných receptů, které stojí za to vyzkoušet

    Před 7 měsíci
    Pohanka je dnes považována za potravinu našich předků, na kterou se pozapomnělo. A přesto právě tahle skromná superpotravina zažívá v posledních letech zasloužený návrat do moderní kuchyně. Díky své nutriční hodnotě, přirozené bezlepkovosti a širokým možnostem využití se stává nejen základem zdravých jídelníčků, ale i miláčkem špičkových kuchařů.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Dejte pohance šanci! Stačí pár fíglů a bude chutnat i těm, kteří ji jinak nemůžou ani cítit

    Před 8 měsíci
    „Dal bych si ji, ale nevoní mi,“ slýcháte možná od těch, kteří se stále bojí vzít pohanku do svých rukou a tvořit z ní skvělá zdravá a jednoduchá jídla. A přitom stačí pár fíglů, které nedůvěřivé přesvědčí o tom, že pohanka může nejen skvěle chutnat, ale i vonět.
     Komentáře
  • Proboha

    Nikdy bych nečekala, že opustím Velesa a najdu víru v Krista

    Před 10 měsíci
    Jsem praktikující pohankou, je březen roku 2022 a já vcházím do modlitebny neratovické Církve bratrské, abych sem donesla pár věcí pro ukrajinské uprchlíky. A taky to tady tak trochu omrkla.…
     Komentáře
  • Prameny zdraví

    Pohanka

    Před 10 měsíci
    Pohanka je plodina, která do Evropy přišla z jihovýchodní Asie. Za oblast původního výskytu pohanky lze podle jejích vlastností určit asi Himálaje, kde byla pravděpodobně domestikována a odkud se začala šířit do Číny a Indie.
  • Dům a zahrada

    Jaký je jeden z nejzdravějších čajů, které můžete vypít? Uvařte si pohanku!

    Před 10 měsíci
    Přešli jste nedávno na bezlepkovou dietu? Nebo jen máte rádi léčivé čaje? Pak se seznamte s pohankou. Co to ale vlastně ta pohanka je a jaké zázračné účinky má na naše zdraví?
     Komentáře
  • Prameny zdraví

    Pohanka s pečenými kedlubnami a tempehem

    Před 10 měsíci
    Když jsem dělal toto jídlo poprvé, byla to taková rychlá improvizace. Nakonec vše dobře fungovalo a doma jsme si moc pochutnali. V tomto receptu jsem použil tepelně loupanou pohanku (je hnědá), která je výraznější a skvěle se hodí do pomazánek nebo nákypů.
  • Prameny zdraví

    Podzimní rajčatový salát s pohankou

    Před 10 měsíci
    Hřejivá pohanka doplněná rajčaty, restovaným pórkem, čerstvými bylinkami nebo třeba kapary, které mám opravdu rád.
  • Prameny zdraví

    Pomazánka z klíčené pohanky a slunečnice

    Před 10 měsíci
    Z naklíčené pohanky lze kromě salátu vykouzlit i tuto zajímavou pomazánku ve stylu orientálního hummusu.
  • ZdravéStravování

    Zdravotní benefity pohanky prospějí celému tělu. Podporuje i trávení a snižuje krevní tlak

    Před 10 měsíci
    Pohanka nabízí zajímavé zdravotní benefity pro lidské zdraví a každý by měl zvážit, zda ji nezařadit do jídelníčku. Ne vždy je to však vhodná volba.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Světlá pohanka je pro zdraví lepší než tmavá. Poradíme vám, jak ji správně připravovat

    Před 10 měsíci
    Málokterá potravina nabízí tak široké použití v kuchyni jako pohanka. A navíc velice svědčí našemu organismu. Přesto je jedna pohanka zdravější než jiná. Která to je a proč?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trendy v hubnutí pro rok 2025: Redukci váhy podpoří švestky, pohanka a čočka. Ke slovu se dostanou i moderní technologie

    Před 11 měsíci
    Novoroční předsevzetí jsou často spojena s hubnutím, zřejmě i proto, že vánoční období dokáže s váhou mnoha z nás pořádně zahýbat. Jaké trendy ovšem v oblasti redukce váhy přinese rok 2025? Redakce webu Toprecepty.cz se na toto téma podívala blíž.
     Komentáře
  • Magazín Doma

    Lehký a rychlý oběd, který vám přijde vhod po vánočním hodování

    Před 11 měsíci
    Vánoční svátky jsou obdobím plným bohatých pokrmů, sladkého cukroví a dlouhého hodování u rodinného stolu. Po těchto dnech si však naše tělo často říká o lehčí jídlo, které podpoří naše zažívání a…
     Komentáře
  • Sport deník

    Dejte šanci pohance: Zapomenutá superpotravina, která si zaslouží místo na vašem talíři

    Před 11 měsíci
    Některé potraviny mají z nepochopitelného důvodu nepříliš dobrou pověst. Často ale nejvíce ohrnují nos právě lidé, kteří dotyčný pokrm nikdy neochutnali. To je případ jedné obilniny, která se v zahraničí jako velmi zdravá superpotravina těší velké oblibě. U nás ale příliš netáhne.
     Komentáře
  • Vegmania

    Veganské Vánoce bez lepku

    Před 11 měsíci
    Jak připravit Vánoce po vegansku? Může to být celkem jednoduché, mnohdy stačí v receptech nahradit živočišné produkty veganskými alternativami a recepty fungují stejně. Mohli jste se o tom přesvědčit v loňském komplexním článku o vánočním pečení. Ani příprava štědrovečerní hostiny není těžká a spoustu tipů najdete prozměnu v článku o stědrovečerní hostině v rostlinném podání. Pokud se ale […] Článek Veganské Vánoce bez lepku se nejdříve objevil na Vegmania.cz.
  • Žena-in

    Batátový krém s křupavou naklíčenou pohankou

    Před 1 rokem
    Základem dnešního receptu jsou sladké brambory, které jsou ceněny pro svou výživovou hodnotu. Obsahují vysoké množství vitamínů A, B, C a E, minerálů jako draslík a železo, vlákninu a antioxidanty. Mají nízký glykemický index, což je činí vhodnou potravinou i pro diabetiky.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Pohanku si zamiluje každý. Ochutnejte sladký nákyp, připravte skvostný salát či uvařte levnou polévku

    Před 1 rokem
    Pohanka je tradiční plodina české kuchyně! Naučte se ji připravit na spoustu způsobů a uvidíte, že se váš jídelníček rozšíří o nové obzory. Připravte si třeba pohankovou kaši, pohankové placky nebo rizoto - jako Valaši.
     Komentáře
  • FitŽivot

    Zdravý fitness chleba bez kynutí: Připravuje se z pohanky a obsahuje minimum sacharidů

    Před 1 rokem
    Nejjednodušší chleba pouze z jedné ingredience vám podlomí kolena! Je perfektně vláčný, obsahuje minimum sacharidů a co víc? Hodí se i do bezlepkové diety!
     Komentáře
  • ZdravíŽivot

    Křehký poklad. Pohanka a její blahodárné účinky na zdraví

    Před 1 rokem
    Objevte pohanku, zapomenutý poklad plný zdraví prospěšných látek. Zjistěte, jak může prospět vašemu tělu a proč ji zařadit do jídelníčku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Náš život s celiakií: Bezlepkový chléb děláme už jedině podle Josefa Maršálka. Naše Áňa jiný ani nechce

    Před 1 rokem
    Největší problém, který jsme řešili u naší dcery Aničky, když jí před dvěma lety zjistili poměrně náhodou celiakii, byl ten, že jí nechutná téměř žádný bezlepkový chléb. Tedy až do té doby, než jsme objevili ten od cukráře Josefa Maršálka. Pekla jsem ho podle receptu už několikrát, protože s ním je Áňa konečně spokojená.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Pohanku můžete vysévat i v září: využijte ji jako zelené hnojení, bylinku i chutný salátek

    Před 1 rokem
    Dříve byla pohanka nedílnou součástí především moravské kuchyně, dnes ji většinou vnímáme jako součást zdravé výživy, ale jen málokdo ji dokáže využít i jinak než jen na přípravu bezlepkové snídaňové kaše. Ta nemusí chutnat každému, protože má svou specifickou chuť. Pohanku však můžete vnímat i jako neobvyklou listovou zeleninu, léčivou bylinku nebo jako vynikající rostlinu pro zelené hnojení. Využijte pohanku, která se tak snadno pěstuje na maximum!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rozbouřenému trávení domluví zdravá pohanka

    Před 1 rokem
    Obávaného lepku nemá ani trochu, ale bílkoviny a prospěšné esenciální aminokyseliny z ní doslova čiší. Co dobrého si dnes z pohanky připravíte? Uděláte tím radost nejen svému zažívání, ale i srdci.
     Komentáře
  • Kondice

    Zapomenutá potravina, která je účinná na hubnutí a snižování cholesterolu

    Před 1 rokem
    Potravina, která kdysi na Valašsku tvořila základ jídelníčku každé rodiny, na talíři mnohých nyní buď chybí, nebo se tam jen pozvolna vrací. A to druhé je dobře. Tolik zdravotních benefitů, jaké přináší tato pseudoobilovina, jen tak někde nenajdeme. Určitě ji ocení třeba ti, kdo chtějí podpořit zdraví svých cév, zlepšit trávení anebo úspěšně hubnout.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Když vám hučení v uších nedá spát: Pomoci mohou šikovné bylinky – skvělá je pohanka i řebříček

    Před 1 rokem
    Když vám hučení v uších nedá spát: Pomoci mohou šikovné bylinky – skvělá je pohanka i řebříček. Bylinné prostředky pro zmírnění hučení v hlavě a uších. Trápí vás neustálé hučení v hlavě? Tento nepříjemný problém může být trvalý, neúprosný a tvrdohlavý. Na pomoc vám v této situaci mohou přijít i bylinné prostředky.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Pohanka: Superpotravina nabitá antioxidanty. Perfektní volba pro diabetiky i celiaky

    Před 1 rokem
    Pohanka je starobylá plodina, která byla v našich krajích delší dobu téměř zapomenuta. Nyní se ale opět vrací na naše jídelní stoly jako superpotravina budoucnosti. Je ideální pro diabetiky, protože má nízký glykemický index, obsahuje velké množství vlákniny a rovněž sloučeniny, jako je rutin, které mají pozitivní vliv na glykemii a zdraví srdce. Je také bohatým zdrojem antioxidantů, které bojují proti škodlivým volným radikálům v těle. Objevte kouzlo této prastaré bezlepkové rostliny a zařaďte ji na svůj jídelníček!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina

    Před 1 rokem
    V dalším díle pořadu Buchty po ránu Josef Maršálek určitě udělal radost všem alergikům, celiakům i těm, kteří omezují cukr. Pekl totiž bez lepku, vajec, mléka i cukru. Vynikající chleba je toho důkazem. A ten si nyní podle receptu slavného cukráře můžete upéct i vy.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Výborné lidové jídlo z Valašska, které kombinuje tradiční suroviny: Potřebujete na něj brambory, pohanku a uzené maso

    Před 1 rokem
    Valašsko je hornatý region na východní Moravě, ve kterém se dodnes udržují tradice, lidová architektura i lidová kuchyně – a právě o ní dnes bude řeč. Kromě slavných frgálů nebo vyhlášené valašské kyselice je pro tento kraj typický i valašský kontrabáš. Jde o skromné a syté jídlo z tradičních surovin na Valašsku, brambor a pohanky. Jeho příprava je jednoduchá – všechny suroviny stačí dát na plech a nechat zapéct v troubě. Tak pojďme vařit, my už se nemůžeme dočkat, až kontrabáš ochutnáme!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Náš život s celiakií aneb O hledání těch nejlepších palačinek pro Áňu. Tyhle pohankové to vyhrály na celé čáře

    Před 1 rokem
    Když naší dceři Aničce zjistili celiakii, musela jsem začít zjišťovat, čím nahradím původní lepkové potraviny a jakou mouku budu používat na pečení. Vzhledem k tomu, že Áňa zbožňuje palačinky, byly jedním z prvních jídel, které jsem potřebovala "vychytat" v bezlepkové variantě.  Povedlo se to!
     Komentáře
  • Vitalia

    Kalorická hodnota příloh se dá snížit, přitom budete mít stále plný talíř a zhubnete

    Před 1 rokem
    Ať už se snažíte zhubnout, nebo jen chcete omezit příjem zbytečných kalorií, poradíme vám, jak ponechat objem jídla na talíři stejný, ale přitom snížit jeho energetickou hodnotu. Nebo přílohy přidat, ale vydatnost jídla zvýšit jen málo. Žádná kouzla a čáry, jen vaření s nápady. Přílohy nevynechávejte, nabádá nás společnost STOB. Jídelníček bez příloh jednoduše nefunguje. Hubnoucí se během stravování bez příloh cítí nedojedení, jejich tělo stále po něčem baží, což může končit večerním či nočním přejídáním. Problémem jsou i nezvladatelné chutě na sladké.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Pohanka: vláknina, antioxidanty i bílkoviny. Nevyhýbejte se jí!

    Před 1 rokem
    Pohanka je dnes už poměrně zapomínanou surovinou, a to i přesto, že je velmi dobře dostupná v obchodech. Stačí narazit na jen trochu větší obchod a v oddělení luštěnin můžete narazit též na pohanku. Její cena není vysoká a můžete ji vařit, smažit či z instantních vloček připravovat rychlé snídaňové kaše. I když je chuť pohanky popisována jako oříšková, na konci může způsobit hořkost. To je důvod, proč ji lidé nemají rádi. Vhodným ochucením se ale nepříjemné chuti můžete zbavit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Fofrovanec, dumlíkačka, šmorn, kyselica či sklářské knedlíky: Jídla z českých a moravských hor stojí za ochutnání

    Před 1 rokem
    Se sněhem to letos moc dobře nevypadá ani na horách, pobyt si tam ale můžete užít i jinak, třeba ochutnáváním místních specialit. Typická regionální jídla se mnohde podávají dodnes, anebo si je můžete podle našich receptů připravit i doma. Co se za starých časů vařilo v Krkonoších, Jizerských horách, na Šumavě, v Beskydech a Jeseníkách?
     Komentáře
  • Proženy

    Opomíjená pohanka. Zářila v kuchyni našich prababiček, dnes je opět ve středu pozornosti

    Před 1 rokem
    Obliba bezmasého stravování je stále na vzestupu. Mnoho evropských šéfkuchařů i food blogerů experimentuje se zeleninou, luštěninami či obilovinami a zařazuje tyto zdravé suroviny do svého menu. Proč to tedy také nezkusit? Užijte si pohanku, plodinu, kterou využívaly už naše prababičky.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Superpotraviny najdete i u nás. Proč je pohanka tak zdravá a komu bude svědčit?

    Před 1 rokem
    Když se řekne pohanka, asi každému se hned vybaví rutin a cévy. I když možná ani neví, o čem je přesně řeč. Ale pohanka je skvělá pro vaše zdraví i z dalších důvodů. Navíc chutná a v kuchyni s ní můžete doslova čarovat.
     Komentáře
  • Cool magazín

    Produkty, které vám pomohou přežít v krizové situaci, jako například pohanka

    Před 1 rokem
    Abyste nezůstali nepřipraveni na mimořádnou situaci, kterou provázejí značné logistické a zásobovací problémy, je nezbytné mít připraveny zásoby alespoň na šest měsíců. Budete tak mít nedotknutelnou zásobu, která může dlouho ležet na poličce, navíc k tomu, co jíte každý den, informuje portál urbansurvivalsite.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pět levných a chutných večeří pro každý den: Za tato jídla neutratíte více než 60 Kč a ještě si skvěle pochutnáte

    Před 1 rokem
    Po svátečních dnech se opět vracíme k běžné rutině a opět nám nastává každodenní otázka: Co zase uvařit k večeři? Ve všední dny přijdou vhod hlavně nějaké rychlovky, které se připraví téměř samy. Po vánočním hodování navíc oceníme pokrmy levné a trochu zdravější. Třeba takové, jako je pět následujících pokrmů.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pohankový houbový kuba s portobello steakem a kokosovým mlékem

    Před 1 rokem
    Oblíbené staročeské vánoční jídlo získává záměnou lesních hub za portobello žampiony moderní švih i celoroční působnost. Kokosové mléko a lahůdkové droždí zjemní oříškovou chuť pohanky a vytvoří krémovou konzistenci. Můžete je však vynechat a místo žampionů použít své oblíbené lesní houby.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky

    Před 1 rokem
    Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické hladké pšeničné mouky, ale ani ty alternativní nemusí být jen pro alergiky nebo celiaky. Jsou řešením rovněž pro ty, kteří se chtějí letos pustit do zdravějšího pečení. Klasické sladké dobroty navíc obohatí o nové speciální chutě.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Netradiční chléb bez kynutí? Upečte si chleba z pohanky

    Před 2 roky
    Pohanka je neprávem přehlížená surovina, ale její popularita v posledních letech nabírá na obrátkách. Podíváme se proto, jak si upéct pohankový chléb bez kynutí. Chleba z pohanky je vhodný zejména pro ty, co hledají zajímavou alternativu ke klasickému bílému pečivu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pohanka je zdravou alternativou obilí

    Před 2 roky
    Pohanka je na našich pultech už pár let v rámci celozrnného boomu. Stojí za to seznámit se s tímto tzv. pseudoobilím a jeho přínosy pro zdraví!
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Pohanka: Vhodná pro zlepšení trávení a snížení cukru v krvi

    Před 2 roky
    V případě, že hledáte potravinu, která neobsahuje lepek, ale je bohatá na důležité doplňky, může být pohanka skvělým řešením. Nejenže slouží jako náhrada obilných produktů, ale má také zvláštní oříškovou chuť, která může do vaší kuchyně přinést zpestření. Jaká jsou pozitiva pohanky?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pohanka jako bezlepková super alternativa

    Před 2 roky
    Pohanka – nutričně nabité, bezlepkové semeno, které se po staletí hojně konzumuje v asijských zemích – je nyní stále populárnější.
     Komentáře
  • Špetka Valašska

    Pohanková kaše. Výborná naslano i nasladko

    Před 2 roky
    Jednoduché jídlo, které se dá uvařit naslano i nasladko - to je pohanka!
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Pohanka je vhodným pokrmem bezlepkové diety. Zlepšuje trávení a snižuje hladinu cukru v krvi

    Před 2 roky
    Pokud hledáte potravinu, která neobsahuje lepek, ale zároveň je bohatá na důležité živiny, pohanka může být vhodným řešením. Slouží nejen jako náhražka obilných produktů, ale navíc má specifickou oříškovou chuť, která může přinést zpestření do vaší kuchyně. Jaké má pohanka účinky?
     Komentáře
Reklama