Před 10 měsíciCelozrnná mouka je zdrojem vlákniny, standardní mouky obsahují lepek, kterému se někteří lidé snaží vyhnout. Na druhou stranu právě lepek zajišťuje pružnost těsta, vysvětluje Daniel Perner, zakladatel a majitel značky Pernerka. Jaké vlastnosti má mouka pšeničná, špaldová, běžná, či celozrnná? Jeho Mlýn Perner patří mezi nejmodernější mlýny v Česku. Dokáže semlít i celozrnné mouky na jemnost mouky hladké. Daniel Perner se zaměřuje především na trh speciálních mouk, o které mají spotřebitelé stále větší zájem. Podle majitele patří mezi mouky s nejrychleji rostoucí poptávkou celozrnné s vysokým obsahem vlákniny, zejména špaldová, mouky v bio kvalitě a také mouka rýžová. Majitel mlýnů vysvětluje, jak kombinovat pšeničnou mouku s celozrnnou a přibližuje další specifika při zpracování jednotlivých druhů.