Zavřít
Bílkoviny

Bílkoviny

Nejnovější články na Seznamu na téma Bílkoviny
  • Kupi Magazín

    Rozdíl mezi řeckým jogurtem a tím řeckého typu je nejen v ceně

    Před 1 dnem
    Řecký jogurt, nebo jogurt řeckého typu? A není to jedno? Ne, není! Ačkoli si oba druhy jogurtů mohou být co do názvu i obalu podobné, jsou od sebe diametrálně odlišné. Rozdíl se skrývá v jejich složení.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Rychlý růst vlasů: 5 prostých potravin pomůže zajistit výsledek, o kterém většina žen jen sní

    Před 1 dnem
    Pokud chcete mít krásné a zdravé vlasy, měli byste nejprve začít u svého jídelníčku. Konzumace těchto potravin vám zaručí ty nejlepší výsledky.
     Komentáře
  • Vitalia

    Keto, paleo či proteinová dieta: Jaké jsou jejich principy, výhody a nevýhody?

    Před 1 dnem
    V plavkách vám vykoukly faldy, kterých se chcete zbavit, a tak se poohlížíte po dietách, které by vám rychle pomohly být zase „šlank“? Mezi moderní a oblíbené patří keto, paleo a vysokobílkovinná dieta. Tohle jsou důvody, proč si tu kterou (ne)vybrat. Aby lidé dříve zhubli, trápili se konzumací tukožroutské polévky, dělili potraviny podle Lenky Kořínkové nebo drželi dietu podle Štefana Margity. To dnes lidé sází na stravování podle pravidel keto- či paleodiety, další nás láká k vyzkoušení proteinové diety. Abychom se v těchto druzích moderních stravovacích systémů jednou provždy vyznali, popsali jsme jejich principy, výhody i nevýhody a nechali je zhodnotit z pohledu nutriční specialistky Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Konopná semínka: Nakopnou imunitu, chutnají v čemkoli a drogy v nich opravdu nejsou

    Před 1 dnem
    Semínka? Ty nejsou cizí nikomu, kdo dbá na zdravé stravování. Obecně jsou zdrojem potřebných tuků, bílkovin, vitamínů i minerálů. A navíc skvěle chutnají a v kuchyni se s nimi dá vyloženě čarovat.
     Komentáře
  • Femina

    Sacharidy. Co jsou doopravdy zač a z čeho je čerpat?

    Před 2 dny
    Sacharidy tvoří společně s bílkovinami a tuky jednu ze tří základních makroživin. Kolem sacharidů se však poslední dobou šíří obrovské množství informací a ne všechny jsou pravdivé. Jak to tedy s nimi je? Opravdu je musíš vyřadit z jídelníčku, abys zhubla? Zeptali jsme se výživového poradce.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak zhubnout po padesátce? Více bílkovin, pořádné jídlo, správný pohyb a zobat semínka

    Před 2 dny
    Udržet si štíhlou postavu po padesátce není úplně legrace. Komplikuje to zpravidla období přechodu, tedy hormonální změny vedoucí nejen k úbytku svalů. Nic ale není nemožné, a když uděláte správná opatření, i v tomto věku můžete úspěšně shazovat nechtěná kila.
     Komentáře
  • Euro

    Revoluce, která pomůže při výrobě léků. Umělá inteligence předpovídá strukturu většiny bílkovin

    Před 3 dny
    Určení 3D struktury velké části známých bílkovin se díky nástroji AlphaFold zkrátilo z mnoha měsíců na pár vteřin. Umělá inteligence již vytvořila více než 200 milionů bílkovinových struktur, které jsou nyní volně dostupné na internetu. Cílem AlphaFoldu je změnit biologický výzkum a urychlit objevování nových léků.
     Komentáře
  • Befity

    Pro rychlou a zdravou snídaní si nachystejte mug cake

    Před 5 dny
    Co to vlastně mug cake je? Není to žádná novinka, ale pro ty z vás, co náhodou nevědí, mug cake je moučník v hrníčku, který zvládnete udělat za pár minut.
     Komentáře
  • WeboZdraví

    Sója: zdroj kvalitních bílkovin

    Před 5 dny
    Sóju luštinatou (Glycine max) lze současně zařadit mezi luštěniny i olejniny. Vzhledem k vysoké nutriční hodnotě této potraviny (především vysokému obsahu bílkovin) je v současné době považována za potravinu budoucnosti. Z hlediska obsahu bílkovin odpovídá 1 kg sóji cca 2,5 kg masa.
     Komentáře
  • CzechSight

    Detailní proteinová mapa červených krvinek

    Před 5 dny
    Červené krvinky jsou v rámci našeho těla naprosto unikátní buňky, jelikož postrádají to, co dělá buňku buňkou — jádro s DNA i většinu organel. Vědcům se nyní poprvé podařilo, díky pokročilým biochemickým metodám, popsat téměř kompletní složení proteinů těchto (ne)buněk.
     Komentáře
  • Zdravé Zprávy

    Vědci řeší protein mezi cukrovkou a rakovinou

    Před 6 dny
    Lékaři v krvi objevili protein, o němž se domnívají, že by mohl sloužit jako včasné varovné znamení pro pacienty v riziku cukrovky a úmrtí na rakovinu.
     Komentáře
  • Techsvět

    Moderní člověk versus neandrtálec. V čem je náš mozek dokonalejší? Vědci na to přišli!

    Před 6 dny
    O novém objevu vědců nás informuje server Sciencealert a podobně jako v bajce o zajíci a želvě, i zde vítězí pomalost a jistota, jelikož vývoj klíčových částí mozku moderního člověka trvá mnohem déle než u dávno vyhynulého neandrtálce. Tento čas navíc je způsoben rozdíly v bílkovinách, které zřejmě také snižují počet chromozomových chyb, což v konečném důsledku vede ke zdravější a odolnější populaci.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Nejzdravější zdroje bílkovin a několik pádných důvodů, proč by neměly chybět ve vašem jídelníčku

    Před 6 dny
    Bílkoviny jsou důležité živiny, které lidské tělo potřebuje k růstu a obnově buněk. Tyto zdravé potraviny vám dodají jejich potřebné množství.
     Komentáře
  • Novinky

    Lékaři objevili protein, který může varovat před cukrovkou či rakovinou

    Před 7 dny
    Lékaři v krvi identifikovali protein, o němž se domnívají, že by mohl sloužit jako včasné varovné znamení pro pacienty, které ohrožuje riziko cukrovky a úmrtí na rakovinu. Lidé s nejvyššími hladinami daného proteinu, tzv. prostasinu, mají dvakrát vyšší pravděpodobnost diabetu a o 43 procent vyšší pravděpodobnost úmrtí na rakovinu. Vyplývá to ze studie, o které informoval list The Guardian.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Co jsou jáhly a jak je uvařit? Překvapivě univerzální surovina, po které se v kuchyni jen zapráší

    Před 7 dny
    Až příště dostanete chuť na něco jednoduchého, rychlého, dobrého a zároveň i zdravého, sáhněte namísto kuskusu po jáhlách. I když se na ně v jídelníčcích často zapomíná, patří k tradičním českým surovinám. Kromě toho, že jsou přirozeně bezlepkové, obsahují navíc také vysoké množství bílkovin a vlákniny. Připravují se sice o něco déle než kuskus, stojí to ale určitě za to!
     Komentáře
  • České noviny

    Vědci objevili protein, který by mohl být ukazatelem cukrovky či rakoviny

    Před 7 dny
    Lékaři v krvi identifikovali protein, o němž se domnívají, že by mohl sloužit jako včasné varovné znamení pro pacienty, které ohrožuje riziko cukrovky a úmrtí na rakovinu. Lidé s nejvyššími hladinami takzvaného prostasinu mají dvakrát vyšší pravděpodobnost cukrovky a o 43 procent vyšší pravděpodobnost úmrtí na rakovinu. Vyplývá to ze studie, o které informoval list The Guardian.
     Komentáře
  • Receptovník

    Globální produkce potravin je na hraně svých možností. Vědci nabízejí odpudivou variantu

    Před 7 dny
    Odhaduje se, že do roku 2050 dosáhne světová populace počtu téměř 10 miliard lidí, což je spojeno s obrovským nárůstem poptávky po potravinách. Alarmující jsou přitom informace o škodlivém vlivu průmyslové výroby masa a klesající biodiverzitě zemědělských plodin na stav celé planety. Vědci hledají alternativy, mezi nimiž se objevují i myšlenky na extrakci bílkovin z hmyzu.
     Komentáře
  • Befity

    Přejídání po cvičení lze zastavit

    Před 8 dny
    Ve fitku nebo kdekoli jinde si dáte pořádně do těla, takže po workoutu ihned doplňujete tekutiny. Ale co s tím velkým hladem, který vám nedá pokoj? Vyzrajte na něj s pomocí bílkovin nebo změnou času cvičení!
     Komentáře
  • Svět2000

    Jíst příliš mnoho bílkovin dělá z čůrání problémovou znečišťující látku

    Před 8 dny
    Tento zdroj znečištění dusíkem dokonce konkuruje tomu, co hnojivo smylo z polí pěstujících potravinářské plodiny, naznačuje nový výzkum.
     Komentáře
  • Vitalia

    Sedm rad pro opravdu zdravý salát k obědu

    Před 10 dny
    Salát k obědu? Ano. Zeleninový salát jako příloha k masu? Ano. Samotný zeleninový salát? Ne. Jak nutričně vyvážit jídlo, které bývá nejvíce energicky bohaté, tedy oběd? Radili jsme se s výživovou specialistkou. Během letních dní si dopřáváme lehčí jídla, a to nejen k večeři, ale i přes oběd. Nakupíte nějaké to lupení, rajčata, okurku, přidám zálivku a je to. Jenže tohle je nutričně málo i na svačinu. Držte se jednoduchých rada a lehký oběd zvládnete raz dva. A bude vyvážený, takže vám chvíli po jeho snězení nebude kručet v břiše.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Počítač úspěšně rozšifroval tajemství života. Razantně urychlí hledání léků

    Před 11 dny
    Výzkum a vývoj nových léků nebo hnojiv bude v budoucnu rychlejší a levnější. Britská firma DeepMind totiž zveřejnila obří databázi prakticky se všemi známými proteiny. Jejich strukturu počítač odhadl pomocí strojové „intuice“.
     Komentáře
  • Dotyk

    Vědci našli 2600 starý zcela zachovalý mozek. Může pomoci při léčbě Alzheimera

    Před 11 dny
    Byla vlahá letní noc. Plameny ohňů rozestavěných do kruhu ozařovaly vysoký strom. Pod ním stál muž s oprátkou kolem krku. Zvuk bubnů zesílil. Vybraní zástupci chytili volný konec lana a přehodili ho přes větev. Následně začali oběť zvedat do vzduchu. „Bůh větru Esus si tě náležitě pohoupá," zavrčel druid. Když muž zemřel, přistoupil k němu a tenkým nožem oddělil hlavu od těla.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Odbornice radí, jak skoncovat s přejídáním a zhubnout

    Před 13 dny
    Při otázce, co vás při jídle uspokojí, asi bez váhání odpovíte, že pokud se dosyta najíte. To by také vysvětlovalo, proč se tolik lidí ve snaze ukočírovat své chutě naučí jíst malé porce.
     Komentáře
  • Osel

    Když jde spermie na vandr

    Před 14 dny
    Těžko si představit těžší úděl než má spermie. Její vývoj trvá desítky dní, aby nabyla tak bizarního tvaru. Pohyblivost jí umožňuje extrémně dlouhou a těžkou cestu, přitom její poslání je až na konci této odyssei: oplození vajíčka. Klíčem k úspěchu je hrstka proteinů a hlavně jejich modifikací, které má spermie sbalené na cestu.
     Komentáře
  • TechFocus

    Vědci zjistili, že fermentace dělá z hrachu superpotravinu

    Před 15 dny
    V posledních letech roste celosvětově poptávka po bílkovinách rostlinného původu. Lidé častěji volí bezmasé alternativy například z etických důvodů nebo z přesvědčení, že rostlinná produkce méně zatěžuje životní prostředí.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Zajímá vás, co jíst, když se cítíte unavení? Těchto 5 potravin vám pomůže zbavit se pocitu vyčerpání

    Před 15 dny
    Rozhodnout se, co jíst, když se cítíte unavení, se zdá být nemožné, zvláště pokud se navíc cítíte trochu pod psa. Víte, že máte hlad a chcete něco chutného a sytého, ale nevíte, co si připravit.
     Komentáře
  • Befity

    S porcí ovesných vloček po ránu neuděláte chybu

    Před 17 dny
    Ovesné vločky jsou ideální pro přípravu zdravé snídaně. Když do ovesné snídaně přidáte protein, budete překvapeni.
     Komentáře
  • Deník

    Vědci se hrozí: Klíčová studie o Alzheimerově chorobě je možná zmanipulovaná

    Před 17 dny
    Výsledky klíčové studie o Alzheimerově chorobě z roku 2006 mohou být smyšlené, zjistil odborný časopis Science. Při svém přešetření této práce totiž našel několik indicií svědčících o tom, že hlavní autor studie, vědec Sylvain Lesné z Minnesotské univerzity, v některých případech manipuloval se snímky.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Jak na talíř zařadit důležité bílkoviny

    Před 18 dny
    Kvalitní bílkoviny mají v jídelníčku nezastupitelný význam. Jsou klíčem nejen k úspěšnému hubnutí, ale i k upevnění celkového zdraví. Naneštěstí velká část lidí jich má v jídelníčku nedostatek. Jak příjem bílkovin navýšit a zároveň jíst pestře?
     Komentáře
  • Trendwatcher

    Pryč s mikroplasty. Vědci vyvinuli jejich náhražku z hedvábí

    Před 18 dny
    Jak se zbavit škodlivých mikroplastů? Odpověď na tuto otázku nyní přináší výzkumníci: k náhradě části z nich využili protein z hedvábí. Mikroplasty jsou drobné částečky plastu, které jsou téměř všudypřítomné.
     Komentáře
  • Vlasta

    Už mi není dvacet, ale padesát. Jak změnit jídelníček? Více bílkovin nestačí

    Před 20 dny
    Pokud si chcete udržet míry a váhu, případně dokonce něco shodit, budete si muset daleko více hlídat, co si dáváte na talíř. V tom rozhodně rozdíl mezi 50 a 20 lety je. Ale neznamená to, že musíte hladovět nebo si něco navždy odepřít.
     Komentáře
  • Vitalweb

    Tipy, jak jíst dobře a kvalitně v rámci low carb stravování

    Před 20 dny
    Jen málokterý výživový styl se dostal tolik do povědomí a je tak oblíbený, jako je nízkosacharidové stravování. Pokud chcete omezit sacharidy, ale přece jen váháte a obáváte se, že se budete muset vzdát oblíbených jídel, nevzdávejte to. Opravdu lze jíst nízkosacharidově, ale současně zdravě, chutně a v rámci možností i bez omezení. Co všechno si můžete dopřát? A jaké známe náhrady?
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Sérum z krve hibernujících medvědů posiluje lidské svalové buňky

    Před 20 dny
    Zázraky medvědí hibernace nestudují zdaleka jen zoologové. Intenzivně se o ně zajímají i lékaři v naději, že od šelem něco okoukají a zbaví pak potíží například pacienty dlouhodobě upoutané na lůžko.
     Komentáře
  • fZone

    Vědci objevili protein, který pomůže diabetikům závislým na píchání inzulínu

    Před 21 dny
    Protein s názvem S100A9 byl objeven vědci již v roce 2019. Až nyní však našli důkaz o tom, že může zlepšit metabolismus při nedostatku inzulinu. Výzkum je však stále na začátku, testy proběhly zatím pouze na myších.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Co je kolagen a proč je pro tělo důležitý

    Před 21 dny
    O kolagenu se často mluví ve spojitosti s krásnou pletí bez vrásek. Ve skutečnosti má ale mnohem větší úlohu. Je to nejhojněji zastoupená bílkovina v našem těle, kterou najdeme ve svalech, kostech, trávicím systému a šlachách. Ovlivňuje také kvalitu vlasů, nehtů a pružnost naší pokožky.
     Komentáře
  • Svět2000

    Udržitelná superpotravina budoucnosti

    Před 21 dny
    Probíhá mnoho výzkumů a hmyzí průmysl zažívá rychlý růst. Postoje se mění a poptávka roste. Do roku 2027 má trh s jedlým hmyzem dosáhnout 4,63 miliardy dolarů.
     Komentáře
  • Feminela

    Vajec se není třeba bát, zdraví prospějí. Ne každá úprava je ale vhodná

    Před 22 dny
    Vejce nejsou nezdravá, jak se kdysi tvrdilo. Není pravda, že zvyšují cholesterol, naopak jsou vhodnou potravinou, díky které do těla dostanete dostatek bílkovin. Nutriční hodnota vajec je ale stále podceňována. Vejce jsou zdraví prospěšná, jen pokud jsou správně připravena.
     Komentáře
  • Fit s rozumem

    Jak se vyznat v jogurtech a nenaletět

    Před 22 dny
    V jídelníčku mnohých z nás se objevují jogurty, kterých je však na trhu poměrně velké množství. Kromě klasického jogurtu obchodníci nabízejí nové fenomény, jako jsou řecký jogurt, skyr nebo třeba mléčný dezert vla. V čem se liší a jaké opodstatnění má jejich zařazení do jídelníčku?
     Komentáře
  • Proženy

    Proffee jako nový hit sociálních sítí: pomůže káva s proteinem zhubnout?

    Před 23 dny
    Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě, a i když skvělá je i sama o sobě, čas od času se strhne mánie kombinace kávy s něčím dalším. Po kávě s máslem nebo osvěžující kávě s tonikem je nyní žhavým trendem sociálních sítích tzv. proffee. Co kromě kávy nápoj obsahuje a jaké zázraky slibuje?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Spolek představuje v pražské zoo hmyz jako alternativu živočišné výroby

    Před 26 dny
    Využití hmyzu v zemědělské výrobě a potravinářství může v budoucnu být jednou z ekologičtějších i zdravějších alternativ k obvyklé živočišné výrobě.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Hubnutí a bílkoviny: mýty, kterým možná věříte i vy

    Před 27 dny
    Bílkoviny jsou jednou za makroživin, které naše tělo potřebuje, aby mohlo správně fungovat. Bílkoviny mají v těle nezastupitelnou roli. V současné době je trh přesycen proteinovými výrobky, které mají pomáhat při hubnutí. Ale opravdu je potřebujeme? Spousta lidí má pocit, že když užívá tyto doplňky, jdou bílkoviny přímo do svalů. To ale není pravda.
     Komentáře
  • Týdeník Hrot

    Čeští vědci používají ječmen jako továrnu na proteiny

    Před 28 dny
    Molekulární farmaření, produkce konkrétních proteinů v rostlinách, představuje nadějný směr, jak nahradit jejich často nákladnou výrobu v laboratoři.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kateřina Cajthamlová promluvila o zdravých přílohách i vlivu low carb stravování na naši náladu

    Před 28 dny
    Odbornice na zdravé stravování Kateřina Cajthamlová je častým hostem Patrika Rozehnala v jeho podcastu Hubněte zdravě. Doktorka tak seznamuje posluchače rozhlasu s jednoduchými postupy, jak se stravovat zdravě a „s rozumem“. 
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Spalování tuků docílíte silovým tréninkem a příjmem bílkovin. Nutná je také trpělivost

    Před 28 dny
    Spalování tuků vyžaduje především odhodlání vytrvat, neboť v tomto směru žádné zkratky neexistují, přestože se vás mnohé firmy snaží přesvědčit o opaku. Pro spalování tuků je nutné přiměřeně snížit příjem kalorií tak, abyste nezpomalili váš metabolismus. Zařadit byste měli hlavně silové cvičení a váš jídelníček by měl obsahovat dostatek bílkovin. Jak dále nastartujete spalování tuků?
     Komentáře
  • Gulu

    Je pro vás kuřecí maso dobré?

    Před 28 dny
    Kuřecí maso je jedním z nejoblíbenějších druhů masa. Je nejen široce dostupné a snadno se připravuje, ale také ho snadno najdete v řadě úprav a druhů.
     Komentáře
  • Gulu

    10 vědecky podložených důvodů, proč jíst více bílkovin

    Před 28 dny
    Vliv tuků a sacharidů na zdraví je kontroverzní. Téměř všichni se však shodují na tom, že bílkoviny jsou důležité.
     Komentáře
  • Gulu

    14 snadných způsobů, jak zvýšit příjem bílkovin

    Před 28 dny
    Dostatek bílkovin je důležitý pro vaše zdraví. Z tohoto důvodu je denní hodnota (DV) bílkovin 50 gramů denně.
     Komentáře
  • Tvůj magazín

    Želvušky by nás mohly naučit, jak přežít v extrémním prostředí vesmíru

    Před 29 dny
    Žádné zvíře na Zemi není tak odolné jako želvuška, která dokáže přežít zmrazení na -272 °C, vystavení vakuu vesmíru a dokonce i ozáření.
     Komentáře
  • Receptovník

    Někteří lidé vejce raději nekupují. Bojí se, aby se z nich nevylíhlo kuře

    Před 29 dny
    Vejce kupuje dnes snad každý. Jsou skvělým zdrojem bílkovin a dalších důležitých živin. Možná jste si ale při pohledu na plata vajec někdy už položili otázku, zda je možné, aby se z nich vylíhlo kuře. Odpověď známe. Jak vzniká vejce? Vejce se tvoří v levém vaječníku slepice, během své cesty v dalších úsecích vejcovodu získává bílkoviny a albumin a následně tvoří skořápku.
     Komentáře
  • MůjLife

    6 věcí, které jste možná nevěděli o avokádu

    Před 29 dny
    Obsahuje velké množství nenasycených tuků (stejně jako třeba ryby a oříšky). Omega-3 mastné kyseliny, které patří k nenasyceným tukům, jsou velice prospěšné pro vaše srdce.
     Komentáře
  • Gulu

    Potraviny s vysokým obsahem bílkovin: 16 potravin pro jídla s vysokým obsahem bílkovin

    Před 29 dny
    Dostatečný denní příjem bílkovin je pro vaše celkové zdraví zásadní. To, co považujeme za "bílkoviny", je ve skutečnosti velká kategorie molekul.
     Komentáře
  • Jímeto

    Co s vámi udělá denní konzumace vajec: Připravte se na výhody i nevýhody

    Před 1 měsícem
    V posledních letech obliba vajec roste, částečně kvůli jejich všestrannosti a částečně kvůli jejich mnoha zdravotním přínosům. Které to jsou a mají vejce i svá negativa?
     Komentáře
  • Vitalia

    Vodní meloun není jen šťavnaté osvěžení, ale také bohatý zdroj řady cenných látek

    Před 1 měsícem
    Málokdo si umí představit léto bez šťavnatého melounu. Dokáže osvěžit, zahnat žízeň a navíc skvěle chutná. Ale to není všechno. Skrývá v sobě řadu živin, které pomáhají lidskému zdraví v mnoha oblastech a nenacházejí se jenom v dužině, ale i v dalších částech melounu. V horkém letním dni patří vodní meloun k nejoblíbenějším osvěžením. Je to sladká a přitom nízkokalorická pochoutka, která dokáže pomoci s hydratací a také poskytuje základní živiny včetně vitamínů, minerálů a antioxidantů. Každý z nich podporuje zdraví jiným způsobem.
     Komentáře
  • Proženy

    Zlatý zázrak, nebo jen dobrá reklama? Ghí nemá jen pozitiva

    Před 1 měsícem
    Ghí neboli přepuštěné máslo: Jak se liší od normálního másla? Hodí se na smažení? A je opravdu tak zdravé, jak se občas píše, nebo je to jen marketingový trik?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Příjem dvou vajec denně je velmi prospěšný

    Před 1 měsícem
    Dvě vejce denně. Tohle množství stačí k tomu, aby se váš organismu opětovně probudil k životu. Dejte si je na talíř. Bude vám to lépe myslet a dožijete se vyššího věku!
     Komentáře
  • Apetit

    Low carb večeře: Nízkosacharidový způsob stravování, díky kterému zhubnete, a navíc si pochutnáte

    Před 1 měsícem
    Kromě shození přebytečných kil může low carb způsob stravování dopomoci k větší energii, soustředění, silnější imunitě i lepšímu spánku. Připravili jsem pro vás několik tipů na nutričně bohaté a chutné večeře ve stylu low carb.
     Komentáře
  • Receptovník

    Vajíčka tělu maximálně prospějí. Ne ovšem v kombinaci s těmito potravinami

    Před 1 měsícem
    Lidé si dlouho mysleli, že vejce nejsou zdravá kvůli množství tuku a cholesterolu, ale v posledních letech se tento přístup úplně změnil. Pravdou je, že se jedná o cenný zdroj zdravých bílkovin, antioxidantů, vitamínů a minerálů. O přínosech tohoto malého produktu bylo řečeno již mnoho. Příliš mnoho lidí ale nemluví o tom, že s některými surovinami byste vejce nikdy neměli podávat. Dnes se podíváme na potraviny, kvůli kterým ztratí svou nutriční hodnotu.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Proteinové tyčinky a rizika, která ukrývají

    Před 1 měsícem
    Proteinové tyčinky mohou být skvělým pomocníkem. Pokud je ale neužíváte tak, jak byste měli, mohou tyčinky více uškodit. Důvodem je to, že tyto tyčinky se staly velmi jednoduchých způsobem, jak doplnit do jídelníčku tolik potřebné bílkoviny. Sáhnout po nich je tak snadné: stačí zajít do jakéhokoli obchodu s potravinami. Můžete je nosit s sebou, protože jsou balené a nevyžadují žádnou přípravu. Navíc na trhu je spousta proteinových tyčinek, z nichž některé jsou výrazně lepší, než ty druhé.
     Komentáře
  • Befity

    Co člověk, to jiná definice zdravé stravy

    Před 1 měsícem
    Chcete se žít dlouhý, krásný a kvalitní život, proto svému tělu dáváte dobré palivo, které tolik potřebuje. Jste ale skutečně přesvědčeni o tom, že si ve spojitosti se svým jídelníčkem nic nenalháváte? Většina lidí si lže do vlastní kapsy!
     Komentáře
  • MůjLife

    Máte stále hlad, nemůžete zhubnout a ubývá vám svalová hmota? Zkuste proteinovou dietu plnou zdravých bílkovin

    Před 1 měsícem
    Bílkoviny v potravinách hrají hlavní roli ve spalování tuků, nastartování metabolismu a oddálení pocitu hladu. Bílkoviny navíc zpomalují uvolňování sacharidů (cukrů) do krevního oběhu, což zabraňuje náhlým výkyvům hladiny cukru v krvi, které jinak podporují ukládání tuků a pokles energetické hladiny, vyjmenovává WellBeing Magazine.
     Komentáře
Reklama