Zavřít
Bílkoviny

Bílkoviny

Nejnovější články na Seznamu na téma Bílkoviny
  • Žena-in

    Bílkoviny: Jak si jednoduše zajistit jejich dostatek v potravě

    Před 1 hodinou
    Bílkoviny jsou společně se sacharidy a tuky základními a nezbytnými složkami naší potravy. Naše tělo potřebuje přijímat bílkoviny z potravy, aby z jejich aminokyselin stavělo vlastní bílkoviny, hormony a další látky. Víte, jak mu tyto stavební kameny jednoduše dopřát?
     Komentáře
  • ELLE

    Jak zhubnout do léta: Jednoduchá pravidla, která vás dovedou k dokonalé postavě bez jojo efektu

    Před 6 hodinami
    Do začátku července zbývají ještě tři měsíce a pár dní, které můžete využít k zásadní změně své postavy. Nebude to zadarmo, ale není to nic nemožného. Přesto je však základem hubnout zdravě, abyste se vyhnuli zdravotním potížím a následnému jojo efektu. V první řadě musíte zásadně upravit svůj jídelníček a poté dodržovat důležitá pravidla, bez kterých by hubnutí stagnovalo.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Plán pro odstranění břišního tuku: Od vlákniny, přes bílkoviny až k omezení alkoholu a stresu

    Před 10 hodinami
    Hromadění břišního tuku je důsledkem mnoha špatných zvyků, které je potřeba eliminovat. Pokud budete dodržovat několik jednoduchých pravidel, můžete zaznamenat pozitivní výsledky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Malá a extrémně zdravá semínka

    Před 21 hodinami
    Ve zdravé a vyvážené stravě by neměla chybět semínka. Jsou často opomíjená, přitom dodávají bílkoviny, antioxidanty, zdravé tuky, minerály a vlákninu. Objevte jejich kouzlo a prozkoumejte všechny zdravotní výhody, které tělu přinášejí.
     Komentáře
  • Befity

    Poznejte tolik důležité hemoglobinové jídlo

    Před 2 dny
    Únava, závratě, bolesti hlavy, dušnost, zrychlený srdeční tep či bledá kůže. Tohle všechno vás může potkat v důsledku nízké hladiny hemoglobinu, velmi důležité bílkoviny, která se naštěstí dá čerpat z potravin. Jakých?
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Látka, která má všem pomoci zhubnout: Vědci chtějí využít potenciál proteinu „augmentor alfa“

    Před 2 dny
    Vědci objevili protein, který je zodpovědný za přibývání na váze a některé druhy rakoviny. A má potenciál bojovat proti všeobecně se šířící obezitě.
     Komentáře
  • Newstream

    Biohacking: Protein je modla, přitom škodí. Kolik bílkovin tedy jíst?

    Před 3 dny
    Bílkoviny jsou dnes populárně popisovány jako bezvýhradně pozitivní živina, která je neškodnou alternativou „zlých“ tuků nebo sacharidů v jídle. Biochemická pravda je ale trochu jinde. Co se stane, když lidé jedí příliš moc proteinu?
     Komentáře
  • Befity

    Sójové mléko pod drobnohledem

    Před 4 dny
    Jestli mezi rostlinnými mléky existuje něco jako veterán, pak je to sójové mléko. Co byste o něm rozhodně měli vědět?
     Komentáře
  • Proženy

    Zelený čaj s pepřem může podpořit hubnutí, spásu v něm ale nehledejte

    Před 5 dny
    Můžete se o něm dočíst, že umí doslova zázraky. Zelený čaj má hodně benefitů, dokáže zrychlit metabolismus a snižuje tlak i hladinu cholesterolu a zlepšuje imunitu. Spolu s pepřem je prý účinek při spalování tuků ještě větší. V čem je ale háček?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Rodné číslo vajec. Co prozradí kód na skořápkách

    Před 5 dny
    Vejce jsou nutričně jednou z nejhodnotnějších potravin a dávno byly vyvráceny teorie o jejich škodlivosti a špatném vlivu na cholesterol. Vejce byste si měli dopřát každý den. Naučte se číst kódy na skořápkách vajec i jak poznat čerstvá a kvalitní vejce.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Hubnutí ve 40, 50 a 60: Každý věk vyžaduje jiný jídelníček i pohyb. Objevte, co je pro vás to pravé a pomůže vám zhubnout přebytečná kila

    Před 6 dny
    Hubnutí je těžké v každém věku, ať už pro naše tělo, nebo psychiku. Ovšem každá věková kategorie vyžaduje určitá stravovací pravidla a návyky. Objevte, co je pro vás to nejlepší a zhubněte přebytečná kila, která vás trápí. Držíme palce!
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Edamame: malé fazolky plné bílkovin ti úžasně zpestří kdejaký pokrm

    Před 7 dny
    Milovníci asijské kuchyně edamame dobře znají, ale pokud tenhle název slyšíš poprvé, nevadí. Pojď o nich zjistit víc. Jsou sladké a nutričně bohaté, ovšem mají i své ale!
     Komentáře
  • Befity

    Jasné zdroje zdravých tuků

    Před 8 dny
    Lidé se dříve tukům ve stravě vyhýbali, protože byly považovány za hlavní příčinu srdečních onemocnění. To už ale dnes není pravda a ukazuje se prospěšnost tuků pro fungování lidského těla. Jak ale vybrat ty správné a jak rozlišit ty zdravé?
     Komentáře
  • Vitalia

    Spotřeba sýrů stoupá, lidé častěji kupují kvalitu i zahraniční speciality

    Před 9 dny
    Plátkový sýr na pečivo, grilovaný hermelín nebo parmazán nastrouhaný na těstovinách. Češi mají sýry čím dál radši a snědí jich víc než v minulosti, za rok přes 14 kilo. A nevadí jim ani připlatit si za kvalitu a vyzkoušet i nové druhy. Mezi nejpopulárnější sýry na českém trhu patří brie, camembert, eidam, hermelín a niva. V poslední době se také čím dál více rozšiřuje nabídka sýrů z dovozu, jako jsou parmezán, gorgonzola nebo feta. Tyto značky získávají stále větší oblibu u zákazníků, kteří hledají vyšší kvalitu a zdravější produkty.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Barvy vajec a rozdíl mezi nimi: Chuť je stejná, cena se však liší. Může za to druh slepice

    Před 10 dny
    Pokud se vydáte na trh, můžete mít pochybnosti nad tím, jakou barvu vajec vybrat. Návod je ovšem velmi jednoduchý.
     Komentáře
  • Receptovník

    Sledě patří mezi nejzdravější ryby. Naložené v soli ale nejsou vhodné pro každého

    Před 12 dny
    Zdravé a snadno stravitelné bílkoviny, množství vitamínů, minerálů a omega-3 kyselin, sleď přináší spoustu výhod. Důležité je, že tato ryba neabsorbuje rtuť a jiné těžké kovy. Může si ji tedy vychutnat každý? Je čerstvý, solený, nakládaný sleď stále jednou z nejzdravějších potravin?
     Komentáře
  • eKuchařka

    Exotické pistácie: Zelené zlato pro zdraví i do luxusních moučníků

    Před 12 dny
    Mají specifickou a nezaměnitelnou chuť, jsou plné bílkovin, zdravých tuků a udržují srdce v dobré kondici. Pozvat domů byste si je měli i tehdy, pokud toužíte nějaké to kilo shodit. Ve vašem úsilí vás totiž skvěle podpoří.
     Komentáře
  • iReceptář

    Ráno je základ celého dne: Co (ne)dělat hned po probuzení

    Před 13 dny
    Máte ranní rutinu, kterou neradi porušujete? Je vaše ráno klidné a pomalé, anebo prostě skočíte do nového dne rovnýma nohama a frčíte do práce? Každý jsme jiný, a tak i naše těla a mozky fungují různě. Nicméně někdy drobné detaily hrají roli nejen v tom, jak den prožijeme, ale také se odráží na našem organisumu i duševní pohodě. Proč byste neměli některé běžné činnosti po probuzení dělat?
     Komentáře
  • Befity

    Fitness čokoládový dort s vysokým obsahem bílkovin

    Před 15 dny
    Tento jednoduchý čokoládový dort s vysokým obsahem bílkovin má doslova perfektní nutriční hodnoty.
     Komentáře
  • CzechSight

    Proteomika: Klíč k odhalení dalších tajemství našich dávných předků

    Před 15 dny
    Nález DNA je v antropologii a archeologii často nedosažitelným cílem. K odhalení podrobností života neandrtálců, denisovanů a dalších předků by mohly pomoct proteiny. K jejich rozsáhlému výzkumu se teď chystají vědci ve Velké Británii.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Tým pod vedením českých vědců objevil protein, který může zlepšit úspěšnost umělého oplodnění i antikoncepce

    Před 15 dny
    Čím dál více lidí se při zakládání rodiny potýká s problémy s početím. Léčba neplodnosti se proto stále posouvá dopředu a významně se na ní podílí také naši vědci z Akademie věd a Karlovy univerzity. Objev proteinu, který hraje důležitou roli při spojení spermie a vajíčka, publikovali v časopise Science Advances. Znalost jeho vlastností může pomoci umělé oplodnění zefektivnit, případně početí zabránit.
     Komentáře
  • Komora Plus

    Máme dostatek bílkovin? Pomůže konopí

    Před 17 dny
    S tím, že tělo hromadí tuky a cukry, má mnoho lidí osobní zkušenost a snaží se přebytečných zásob zbavit. Přitom ve správném množství jsou tuky a cukry životně důležité. Stejně jako bílkoviny – jenže ty už si tělo ukládat neumí. Aniž bychom to tušili, můžeme trpět jejich nedostatkem. Následky na sebe nenechají dlouho čekat… Pomoct může projekt české firmy.
     Komentáře
  • Mlsoun
    naSeznam Médium

    Kambodžské tarantule: Dnes zkouška odvahy pro turisty, dříve zdroj bílkovin

    Před 17 dny
    Tarantule u mnoha lidí vyvolávají nepříjemné pocity. Tito velcí, chlupatí a jedovatí tvorové se i přesto chovají jako domácí mazlíčci a v Kambodži jsou jako smažený pokrm vyhledávanou svačinkou.
     Komentáře
  • Feminela

    Skyr je bohatý na bílkoviny a vitamín B. Nesmí chybět v jídelníčku sportovců ani diabetiků

    Před 18 dny
    Na tuzemské pulty obchodů přišel z dalekého Islandu a získává si srdce místních strávníků. Skyr patří mezi mléčné výrobky, je blízký tvarohu, někdo jej připodobňuje k řeckému jogurtu.
     Komentáře
  • Kočičí noviny

    Fascinující tvorové, které rozsvěcují svět. Nejen světlušky, v přírodě vyzařují živé světlo i čarovné medúzy nebo magické houby

    Před 18 dny
    Tzv. bioluminiscence v přírodě září v odstínech zelené, červené i modré barvy. Nejenže přitahuje opačné pohlaví jako u světlušek, přitahuje i pozornost člověka. Je zdrojem inspirace. Dokladem je Nobelova cena za Chemii, za kterou byli již v roce 2008 oceněni tři vědci. Otevřeli tak dveře nejrůznějším praktickým aplikacím a využití bioluminiscence, zejména v revolučním lékařství.
     Komentáře
  • TechFocus

    Pradávné proteiny osvětlují původ života na Zemi

    Před 19 dny
    Tým výzkumníků z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, BIOCEV a ÚOCHB (Česká republika), Johns Hopkins University (USA) a ELSI (Japonsko) zjistil, proč moderní proteiny používají repertoár 20 kanonických aminokyselin (AA). .
     Komentáře
  • Receptovník

    Při přípravě jater je vhodné držet se několika pravidel. Budou pak měkká a šťavnatá

    Před 20 dny
    Játra jsou jedním z jídel, která buď milujete, nebo nenávidíte. Mnoho lidí možná odrazuje špatná příprava. Dobře připravená játra jsou měkká a šťavnatá. Bohužel stačí chvíle nepozornosti a na talíři vám zbude jen hořký kousek masa. Díky jednoduchým trikům už játra nikdy nebudou tvrdá.
     Komentáře
  • Befity

    Druhy proteinových přípravků a jejich výhody

    Před 22 dny
    Při pravidelném cvičení nejeden sportovec narazí na problémy s příjmem dostatku bílkovin.
     Komentáře
  • MůjLife

    Alergici pozor: Břízy ve znečištěných městech produkují více alergenů, ukazují nejnovější data

    Před 22 dny
    Polští vědci zjistili, že pyl břízy ve městech obsahuje vyšší hladiny alergenních proteinů. Ukazuje se, že znečištění stromy „stresuje“. Stromy se brání produkcí stresových proteinů. To může zvýšit obsah alergenů v pylu.
     Komentáře
  • Babinet

    Je možné zhubnout, aniž bychom se hýbali?

    Před 24 dny
    Takzvaný intermitentní fasting, neboli přerušované hladovění, je dnes sice velmi populární, ale z dlouhodobého hlediska vede spíše k obezitě. Alespoň to tvrdí odborník na výživu Pavel Suchánek, podle kterého stačí, když budeme jíst třikrát denně, dodržovat pohybovou aktivitu a pravidelný přísun bílkovin.
     Komentáře
  • Befity

    Podmínky suplementace pro kondiční cvičence

    Před 25 dny
    Suplementy jsou vlastě takové doplňky stravy, které pomáhají sportovcům k vyšší výkonnosti při cvičení, rychlejší regeneraci svalů a doplnění potřebných bílkovin. Tyto přípravky pomáhají k dosažení různých fitness cílů, ať už se jedná o hubnutí, nabírání svalů nebo udržování dobré fyzické kondice.
     Komentáře
  • Befity

    Zdravé svačiny do práce z hlediska obsahu

    Před 26 dny
    Jíst zdravě, v souladu se způsobem života a pracovním nasazením, může být někdy poměrně náročné.
     Komentáře
  • MůjLife

    Cvrččí palačinky (recept): Mouka z cvrčků je cennou složkou stravy, zdravá, nabušená vitamíny, ekonomická i ekologická

    Před 26 dny
    Cvrččí mouka se jistě časem stane populárnější a oblíbenější. Od 24. ledna 2024 se v Evropské unii může přidat například do průmyslově pečeného chleba. Doma jej však využijete na mnoho dalších pokrmů. Kromě toho stojí za to udělat kvůli nutriční hodnotě tohoto produktu.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Protein: Jeho dostatek je zásadní nejen při hubnutí, ale i při léčbě diabetu

    Před 1 měsícem
    Každý, kdo se trochu zajímá o své zdraví, ví, že by měl být jeho jídelníček co nejpestřejší. Sacharidy, tuky a bílkoviny jsou základními živinami, které by neměly chybět v žádném hlavním jídle. A právě poslední zmiňovanou živinu podle všeho nepřijímáme v dostatečné míře. Touha šetřit na mase je v nás totiž hluboce zakořeněná už od dob našich prababiček. Přitom právě bílkoviny jsou jednou z nejdůležitějších složek pro naše tělo.
     Komentáře
  • Receptovník

    Skyr je výborným zdrojem vápníku a bílkovin. Sáhnout po něm mohou sportovci i lidé na dietě

    Před 1 měsícem
    Skyr je tradiční islandský mléčný výrobek. Svou chutí si získává stále více lidí. Je podobný řeckému jogurtu. Základem tohoto mléčného výrobku je sražené mléko. Obsahuje mimořádně vysoký obsah bílkovin a to je důvod, proč je tak oblíbený u sportovců. Skyr by měl být zařazen i do diabetického jídelníčku, protože má málo kalorií, ale zasytí. Proto se hodí i do jídelníčku při hubnutí. Výroba skyru Skyr se vyrábí ze sraženého mléka.
     Komentáře
  • Tvoje místo

    Hmyz z pohledu nutričních hodnot aneb Steak nebo brouk?

    Před 1 měsícem
    Z důvodu enormního nárůstu populace roste také poptávka po dalších zdrojích potravy. Z nutričního hlediska se velmi dobře jeví hmyz, který má potenciál nakrmit mnoho lidí.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Naučte se jíst hmyz – je to naše budoucnost!

    Před 1 měsícem
    V roce 2022 se v rámci České republiky podařilo přimět ke konzumaci hmyzích produktů zhruba 100 000 jedinců. Trh nenabízí pouze sušené hmyzí pokrmy v celku, ale navíc nabízí produkty s hmyzími proteiny, jako jsou chipsy, tyčinky nebo trojhránky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Parmazán je skvělým probiotikem

    Před 1 měsícem
    Sýr parmazán je základem italské kuchyně. Nejenže je sám o sobě vynikající, ale on i poskytuje celou řadu nutričních a zdravotních výhod! Víte, proč si jím posypat své oblíbené jídlo? Tyhle benefity vás nadchnou!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Levně neznamená špatně! I za pár korun můžete uvařit výborné a výživné jídlo s porcí bílkovin

    Před 1 měsícem
    Ceny potravin citelně vzrostly a většina lidí na nákupech přemýšlí, jak nakoupit chytře, ne na úkor kvality, ale přece jen skromněji. Dobrou zprávou je, že i v dnešní době se dá připravit výborné jídlo z celkem levných surovin. A nejde jen o chuť, je potřeba myslet i na vyvážení všech živin.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Nemůžete ztratit kila navíc? Zaměřte se na zdraví jater, jejich nedobrá kondice může blokovat hubnutí

    Před 1 měsícem
    Je známo, že nadbytek triglyceridů v krvi vede k inzulínové rezistenci, diabetu 2. typu a obezitě. Jedním z pomocníků při managementu jejich hladiny je změna jídelníčku tak, abyste podpořili jaterní funkce.
     Komentáře
  • Receptovník

    Podvýživa přináší nepříjemné zdravotní potíže. Tělo ocení pravidelný a vyvážený jídelníček

    Před 1 měsícem
    V době, kdy mnoho lidí bojuje s nadváhou, existují i ti, kteří se snaží dosáhnout přesně opačného účinku, a tedy zvýšit číslo na váze. I když se tomu nechce věřit, existují lidé, kteří nemohou přibrat, ačkoli se o to snaží. V takovém případě určitě zařaďte do jídelníčku níže zmíněné potraviny. Nebezpečná podváha Mnoho lidí si myslí, že přibírání je snadné a stačí jíst mastná nebo sladká jídla. To je ovšem velmi mylný názor.
     Komentáře
  • Komora Plus

    Zázrak jménem edestin

    Před 1 měsícem
    Jednou ze složek konopného semene je protein, tedy bílkovina, edestin. Nápadně se podobá jiné bílkovině – albuminu, který je výraznou složkou lidské krevní plazmy. Jak může pomoci lidskému tělu? To se dozvíte v následujících epizodách podcastu „Zázrak jménem edestin“.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vodnatou tekutinu z jogurtu rozhodně nevylévejte

    Před 1 měsícem
    Odklopíte víčko svého oblíbeného jogurtu a všimnete si vodnaté tekutiny přímo nahoře. Co s ní uděláte? Poputuje do kuchyňského dřezu? Tohle je důvod, proč to nedělat!
     Komentáře
  • Jak správně jíst

    Bez ní svaly neporostou. Nastavte si v těle dokonalou proteinovou rovnováhu

    Před 1 měsícem
    Je to rozdíl mezi syntézou proteinů a rozkladem proteinů. Náš úkol je podpořit syntézu proteinů na maximum a redukovat rozklad proteinů na minimum, pokud chceme vypadat svalnatější a být silnější.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Chia semínka: Výživový poklad, kterým nahradíte i vajíčka

    Před 1 měsícem
    Síla drobných semínek podobných máku se řadí mezi superpotraviny. Jejich popularita rapidně vzrostla v posledních letech, kdy se hledají různé cesty k podpoře zdravého životního stylu. Je pravda, že variabilita chia semínek je nekonečná. Můžete je přidat do smoothie, salátů, ale i sladkých snídaní. Doplníte jimi nejen bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu, ale i vitamíny nebo minerály. Zkrátka a dobře, chia semínka přináší celou řadu zdravotních benefitů.
     Komentáře
  • Vlasta

    Štíhlá do léta bez jojo efektu: Jde to! Pozor na cíle a psychickou pohodu

    Před 1 měsícem
    Do léta zbývají tři měsíce, a to je přesně doba, za kterou se můžete v klidu, bez hladovění a především bez jojo efektu rozloučit s přebytečnými kilogramy, které vás rozčilují na vašich bocích, hýždích a břiše. Poradíme, jak na to. Pak už stačí jen vaše vůle a odhodlání.
     Komentáře
  • LUI

    Znečištěné ovzduší = holá hlava? Plešatění má podle vědců jasnou příčinu. A ztráta vlasů prý hrozí zejména obyvatelům velkých měst

    Před 1 měsícem
    Vypadávání vlasů je klasicky spojováno s rozličnými tělesnými procesy. Zdravý člověk každý den běžně přijde o cca 50 vlasů, konkrétně muži pak plešatí mnohem častěji než ženy, pomineme-li genetické faktory, na vině jsou hladiny mužského hormonu testosteronu.
     Komentáře
  • MůjLife

    Což takhle dát si pečeného švába?

    Před 1 měsícem
    Mladý podnikatel Adam Dostál chce naučit Evropany jíst hmyz a ukázat, že to opravdu má smysl.
     Komentáře
  • Novinky

    Proč někdo na covid umře a jiný si ho ani nevšimne? Vědci našli protein, který nemoc brzdí

    Před 1 měsícem
    Australští vědci zřejmě objevili původce přirozené imunity vůči onemocnění covid-19. Jedná se o protein, který se v plicích váže na koronavirus SARS-CoV-2, a vytváří tak přirozenou bariéru. Objev vysvětluje, proč někteří lidí nákazu vážně odstonají, nebo jí dokonce podlehnou, zatímco jiní si jí ani nevšimnou. Otevírá se tím navíc cesta k novému léku.
     Komentáře
  • MůjLife

    Společnost LIDL připravuje velkou novinku: Omezte masné výrobky, zaměřte se na hmyzí bílkoviny!

    Před 1 měsícem
    Velký reset! Lidl, velký evropský řetězec s potravinami, se bude snažit snížit množství masných výrobků prodávaných ve svých prodejnách ve prospěch "alternativních" zdrojů bílkovin, aby podpořil globální ekologickou agendu.
     Komentáře
  • Ekonews

    Psi a kočky na hmyzím proteinu. Do misek se jim v podobě krmiva vkrádají cvrčci i mouchy

    Před 1 měsícem
    Hmyz by mohl být udržitelným zdrojem bílkovin pro lidi, ale možná ještě lepším pro domácí mazlíčky.Přibývá proto výrobců krmiva, které cvrčky nebo larvy much zařazují do nabídky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snídaňová miska s avokádem

    Před 1 měsícem
    Snídaně plná bílkovin a vlákniny? Nečekaně skvělé propojení chuti quinoy, vajec a avokáda se postarají o perfektní start vašeho dne, a příprava vám nezabere o nic víc než příprava běžné snídaně.
     Komentáře
  • Techsvět

    Lékaři spustili nový program pro Alzheimerovu chorobu. Odhalí jí i 20 let předem

    Před 1 měsícem
    Přibližně 20 let před prvními příznaky Alzheimerovy choroby se v mozku začínají ukládat toxické bílkoviny, které jsou přímo či nepřímo zodpovědné za vznik Alzheimerovy choroby, která je závislá na věku a u níž dochází k velmi časté ztrátě paměti.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak zhubnout při kojení: Přidejte bílkoviny a vlákninu, pomohou i na nezvladatelné chutě

    Před 1 měsícem
    Chcete se po porodu dostat co nejdřív do původní formy? Místo drastických diet hlavně myslete na to, jak jíst zdravě a vyváženě – tak, aby z toho těžilo jak vaše miminko, tak i vy. Jde zhubnout a přitom zvládnout kojení svého dítěte?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Najíst se dosyta, zhubnout bez hladovění

    Před 1 měsícem
    Jíst stravu s vysokým obsahem bílkovin je jistá cesta, jak zhubnout bez ztráty svalové hmoty nebo hladovění. Proto je proteinová dieta ideální i pro dlouhodobé udržení. Nedávno se v této souvislosti objevil termín „lean protein“. Co to znamená? A které potraviny vám pomohou zbavit se přebytečných kil?
     Komentáře
  • iRozhlas

    Čeští vědci vyvinuli látku, díky které mohou být diagnostické testy účinnější. Zájem ve světě je veliký

    Před 1 měsícem
    Laboratorní diagnostické testy by díky českým vědcům mohly být levnější a přesnější. Odborníci ze start-upu Sophomer vyvinuli speciální látku, která je při analýzách pětkrát účinnější než stávající přírodní protein. Zájem o českou technologii je veliký. Už teď ji zkoušejí největší diagnostické firmy světa.
     Komentáře
  • Pozitivní zprávy

    Hmyz jako udržitelná potravina. Lidé jej považují za spolehlivý zdroj bílkovin

    Před 1 měsícem
    Grilovaní cvrčci k obědu? Proč ne? Odborníci z Universitat Oberta de Catalunya v nové studii odhalili, že většina lidí počítá s jedlým hmyzem jako udržitelným zdrojem potravy v budoucnosti, informoval server Earth.
     Komentáře
  • Jsme kočky

    Skyr je islandský poklad plný bílkovin. Už ho máš v jídelníčku?

    Před 1 měsícem
    Už jsi o něm určitě slyšela. Možná jsi ho ale ještě neochutnala. Pokud se snažíš zhubnout nebo prostě jen chceš další zdroj bílkovin v jídelníčku, dej mu šanci!
     Komentáře
  • iReceptář

    Japonská nakládaná vejce: Skvělá nejen na hubnutí

    Před 1 měsícem
    Vajíčka jsou oblíbená snad na všechny způsoby. Smažená či uvařená jsou naprostou klasikou, zkoušeli jste ale už vejce nakládat? Získají díky tomu nezaměnitelnou chuť a změní se v neodolatelnou pochoutku. Skvěle se navíc hodí i do diety.
     Komentáře
  • Techsvět

    Umělá inteligence navrhla nové bílkoviny s revolučními vlastnostmi

    Před 1 měsícem
    Umělá inteligence navrhla antimikrobiální proteiny, které byly následně testovány v reálném životě a prokázaly svou účinnost. Stejný přístup by se mohl použít k výrobě nových léků, jak píše web New Scientist.
     Komentáře
Reklama