Tělo neumí zpracovat sacharidy, proč jich mám jíst tolik? Takovou otázku si pokládala Monika Němečková, když ji diagnostikovali cukrovku. Lékaři a odborníci ji totiž doporučovali, ať ji obrovské množství sacharidů nebo ať se stravuje pětkrát, šestkrát denně. Nemoc shodou okolností vstoupila do Moniččina života v průběhu jejího studia nutriční terapie.Proto začala řešit stravu lidí s cukrovkou, rozjela instagramový profil Eat Your Fears a dodnes se snaží změnit, jaká doporučení se diabetikům dostávají. Zpočátku vsadila na low-carb stravu, v současnosti do svého jídelníčku zařadila více sacharidů, ale nepřehání to s nimi.V této epizodě Diabetes Podcastu se dozvíte základy, které musí umět zvládat každý diabetik: co je to glykemický index, jak spočítat sacharidovo-inzulinový poměr a také proč je důležitá vlaknina, jak pracovat s tuky, škroby nebo jakou zvolit alternativu ke klasickému bílému cukru. . . .Diabetes Podcast moderuje: Jan HrušovskýProdukce: Jakub Viliš a Jan HrušovskýHudba: Michal PrincFoto: Jakub PlíhalZvuk: Tomáš CetkovskýVšechny epizody Diabetes Podcastu poslouchejte na www.diabetespodcast.cz. Další podcasty Raw Audio Productions najdete www.rawaudio.cz.